Българин получи 5 години затвор за имотна измама на Филип Киркоров

Филип Киркоров при визитата си в България през 2002 година.

© Валентина Петрова

Филип Киркоров при визитата си в България през 2002 година.Ефективна присъда 5 години лишаване от свобода наложи Варненският окръжен съд на Пламен Маджуров за имотна измама на руския изпълнител с български произход Филип Киркоров. Наказанието е за това, че подсъдимият е съставил документ с невярно съдържание и получил без правно основание два апартамента в комплекс "Порт палас" в курорта Св. Константин и Елена.


Общата пазарна стойност на апартаментите, обект на измамата, е 1 802 579 лева. Вторият подсъдим по делото, Даниел Иванов, беше оправдан.


Съдът определи също за срок от 8 години Пламен Маджуров няма право да заема държавна или обществена длъжност, свързана с управление на държавно или обществено имущество. За същия срок той няма да има право да упражнява професия или длъжност, свързана с управление на чуждо имущество.
Общо 1333 лева са разноските по делото, които осъденият следва да заплати на държавата. Съдът потвърди и мярката за неотклонение на Пламен Маджуров "парична гаранция" в размер на 40 000 лева. Присъдата на окръжния съд във Варна подлежи на обжалване в апелативния съд в 15 дневен срок.


През 2007 г. Маджуров за кратко е бил управител на фирмата "Филип Киркоров инвестмънт" ЕООД и си запазил пълномощно, подписано от певеца. С този документ той регистрирал промени в ръководството на дружеството и "назначил" за управител Иванов.


Той пък му продал двата апартамента, като сделката била изповядана от нотариус. Измамата разкрил случайно чичото на Киркоров - 70-годишният Гирагос Крикорян, който е истинският управител на "Филип Киркоров инвестмънт".


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK