Борисов пророкува: До дни ще номинират Станишев за еврокомисар по имиграцията (допълнена)

Борисов пророкува: До дни ще номинират Станишев за еврокомисар по имиграцията (допълнена)

© Георги КожухаровСега разбирам, че ще номинират Сергей Станишев за еврокомисар в следващите дни. Това каза пред журналисти в парламента председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.


Попитан дали това е истина и откъде знае, Борисов отвърна: "Искате ли да се обзаложим, искате ли?" По думите му ресорът, който се готви за Станишев, е по въпросите на имиграцията.


На въпрос как ГЕРБ ще се противопостави на кандидатурата на Станишев за еврокомисар, лидерът на партията каза: "Те и това ако направят, ще отговорят докрай на всичките ми пророкувания, че една година всичко се търпя, за да стане Станишев еврокомисар".
Когато сме се разбрали въпросът да се реши със съгласие, аз имам нагласата да подпомогна, да сторя необходимото за постигането на това съгласие. Част от нашите усилия, онова, което определяме като градивно участие на ДПС като парламентарна група и политическа сила, нямаме своя номинация и няма да поставим своя за консултациите.


Председателят на групата на БСП Атанас Мерджанов напомни, че изборът на български еврокомисар е правомощие изключително на българското правителство. В нашата парламентарна република вие много добре знаете, че парламентарните групи не предлагат кандидатури за еврокомисари. Бойко Борисов очевидно е над всички в тази държава - и преди, и сега. Учудва ме това ваше упорство непременно да коментирам едни брътвежи, които не почиват на никаква достоверност, а само на своеобразни слухове и клюки, добави той.


Лидерът на ДПС Лютви Местан коментира, че с него разговори за български еврокомисар не са водени, както и с никого от ДПС до този ден. Аз мисля, че при президента се разбрахме и този въпрос да стои на масата на консултациите между основните политически сили в България, напомни той.


"Агонията е една година. Няма система, която вече да не е разрушена. Здравна каса – половин милиард, болниците – половин милиард, митници и данъчни – на минус 800 милиона. Фонд "Земеделие" – корупция, за Министерство на земеделието – корупция. Забравихте ли тези дати, за които ви казвах всеки месец какво се случва в земеделието? Загина човек. Няма нещо, което аз да не съм говорил. 3 милиарда задължения в НЕК", допълни Борисов.


И посочи, че сега разбира за подготовка да се подпише и за седми реактор на АЕЦ "Козлодуй". "В тази криза най-бедната държава в света да вземе най-скъпия реактор в света и да заложи пети и шести реактор. Това се подготвят да направят. Нямам думи по която и да е тема. Говорих го, говорих го, говорих го. Като казвах, че без "Атака" те не могат да управляват, а те казваха: "Глупости. Само ние сме – БСП и ДПС". Е, защо не управляват сами БСП и ДПС", попита Борисов.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK