Станишев се оттегля от председателския пост в БСП след 13 години начело

Сергей Станишев

© Надежда Чипева, Капитал

Сергей СтанишевЛидерът на БСП Сергей Станишев се оттегля от председателския пост в БСП след 13 години начело. На пленум днес той поиска да бъде свикан партиен конгрес на 27 юли, който да избере нов председател на партията и да приеме предизборната платформа за предсрочните парламентарни избори на 5 октомври. 


В реч, текстът на която беше разпространен от пресцентъра на БСП, Станишев се опълчи на вътрешнопартийната опозиция, сравни вътрешнопартийните борби с "глутница кучета, които се самоизяждат, изказа подозрения, че опонентите му разглеждат партията като корпорация, заподозря ги, че преговарят с ГЕРБ и ги упрекна, че не го подкрепят, когато не е прав, както той очаква. Острата критика към вътрешнопартийните си опоненти той обясни с думите, че "за никакво обновление не можем да говорим, ако не си кажем нещата направо".


"Не отстъпвам, за да седна нито на първия, нито на последния ред. Оставам в първите редици на битката. Ще застана до новия лидер. С всичката сила на авторитета и опита, който съм натрупал във времето. С европейското си влияние и позиции. С ясната убеденост, че днес и сега ни е нужна промяна, но и единство, и приемственост", е казал Станишев на закрития за външно присъствие форум. Текстът на речта му беше разпространен от пресцентъра на БСП. 
Лидерът заявява, че отстрани партийните активисти изглеждат като "озверяла глутница, в която оцеляването означава да разкъсаш другия". 


"Ако трябва да сме честни докрай, днес ви питам: Може ли да се самоизяждаме отвътре непрестанно и да печелим битки? Та имаше ли една, поне една кампания, в която всички да сме заедно? В която да не се охулваме взаимно? Как да се биеш с политическите опоненти, когато постоянно трябва да пазиш гърба си от своите?!" възклицава Станишев. 


Той става още по-рязък, като нарича част от съпартийците си "група индивиди, за част от които важи правилото, че най-важното е да се докопаш до позиция. Защото само така можеш да превърнеш личните си битки в общи, а общите – в лични".


След 13 години начело на левицата Станишев обявява, че в нея "има хора, които разглеждат БСП като ООД".  В същото време се разграничава категорично от подобни личности и заявява, че няма да позволи "тя да се разглежда като фирма, като приватизиран обект, като частна собственост, като възможност за придобиване на акции в корпорация". БСП не е и бюро по труда - това е нашата партия!, заявява професионалният политик. 


Той упреква съпартийците си, че са забранили смисъла на обръщението "другарю", което според него означава, че "до теб и с теб са хора, на които можеш да разчиташ, които ще те подкрепят, независимо дали те харесват или не, независимо от личните си пристрастия и амбиции. Дори повече – независимо от това дали си прав или не". 


Станишев говори и за търговия с власт в редиците на левицата, "омерзителна, грозна борба за постове и влияние, изродена до личностно унищожение".


Той вижда и външни усилия  на "опоненти, партньори и доскорошни съратници, от икономически фактори", които опитват да добият "дял, акции, влияние в БСП – с една единствена цел – да бъдем елемент в чужди управленски конструкции, да бъдем инструмент в подялбата на властта и икономическите сфери". 


Станишев разкрива и огорчението си, че "най-жестоко и несправедливо" е бил атакуван отвътре. Обвини партийните си опоненти, че "съзаклятничат по ъглите, по офиси на фирми или по ловни хижи с други партии, в това число с основните ни политически опоненти от ГЕРБ".  


Това нормално ли е? Не е ли плод на безскрупулна сделка и на лични интереси именно позицията, че БСП трябва да остане на власт след публичното извиване на ръце и унизителния ултиматум за сваляне на правителството, поставен пред очите на цялата страна от ДПС?, продължава той. 


Според него твърденията по негов адрес, че обслужва олигархични зависимости, не са стрелата, която ще го убие, но са отрова в сърцето на нашите хора. 


Другари, нека да затворим тази страница. Нека излезем оттук с позитивно говорене. Готов съм да простя всички хули и обиди, в името на общия успех  на БСП. Време е да си стегнем редиците, казва партийният лидер. 


Имам самочувствието, че съм направил много за този път – заедно с мнозина от вас отстоявахме БСП като партия, отстоявахме позиции, водихме битките и в управлението, и в опозиция. Днес БСП е фактор в европейската лява политика. Има силна младежка организация. Има подготвени и калени хора. Има и енергията да се променя и развива. Аз се гордея с това, казва Станишев, който вече е и евродепутат.

Ключови думи към статията:

Коментари (132)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 845 Неутрално

  Абе ,не беше зле да поръководиш още малко , ама и за това къде свърши дотука благодарство!
  Искрено!

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 2. 2 Профил на today
  today
  Рейтинг: 920 Неутрално

  Можеше да изкара още 5-6 месеца, да докара БСП до електорална подкрепа около 1-1,5%. Но като гледам кого гласят за лидер, и това ще се случи
  А дано повече да нямаме никога такива управляващи, то не бяха задкулисни игри, договорки, то не бе наглеене, то не бяха арогантно поведение и лъжа след лъжа след лъжа, то демагогия, то пропаганда, ужас!
  Най-зле сме от цяла Европа, съсипаха държавата!

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 3. 3 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2403 Неутрално

  Обвини партийните си опоненти, че "съзаклятничат по ъглите, по офиси на фирми или по ловни хижи с други партии, в това число с основните ни политически опоненти от ГЕРБ".

  +++++

  Забравил е и стърчащите пред фонтани.

 4. 4 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 908 Неутрално
 5. 5 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1812 Неутрално

  Да се гордее колкото иска.Да го обичат или не съпартийците му, но мисля, че за нас, нормалните хора това не е лош момент.
  Да се поздравим, както се казва и още нещо много важно, да не допуснем да стане еврокомисар, каквито планове той и неговите поддръжници имат.

 6. 6 Профил на deymus
  deymus
  Рейтинг: 1237 Неутрално

  Еййй на кого ни остави Съсел

 7. 7 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1007 Весело

  Серж и пощальона - лъжец ще спасят България от БСП!

  Ура другари!

 8. 8 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1007 Весело

  "Другари, нека да затворим тази страница. ......... Време е да си стегнем редиците, казва партийният лидер. "

  Затворете тази антибългарска партия, стегнете си куфарите и заминавайте за Масква, не при лошите капиталисти и фашисти в Брюксел.

 9. 9 Профил на През прокуракура ми е
  През прокуракура ми е
  Рейтинг: 312 Неутрално

  Колко трябва да си безочлив и нагъл, след като 13 години водиш партията си надолу, след като имаш няколко управления на страната и я водиш надолу, след като хората в партията и извън нея са изгубили доверие в теб да обвиняваш другите, че не те подкрепят, самоизяждат се като кучета и т.н. Колко тъп трябва да си, след като ДПС ти го набутаха сума ти пъти не знам къде, да им се извиниш публично за минали години, да си затваряш очите пред гнусотиите, които вършат под носа ти, да ти набутат Делян за шеф на ДАНС и т.н. и т.н. и пак да кажеш, че ще останеш в бойните редици и да обвиняваш другите?! Станишев, толкова си тъп и нагъл, колкото никой друг! Ти не си европеец, защото нямаш усещане за чест и морал, ти си задник!

 10. 10 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2403 Неутрално
 11. 11 Профил на everlast666
  everlast666
  Рейтинг: 947 Неутрално

  Неееее, има още работа да се доунощожи столетницата

 12. 12 Профил на 3аНиЗа
  3аНиЗа
  Рейтинг: 1931 Весело

  "Имам самочувствието, че съм направил много за този път..." - още един БГ ОПравник със САМочувствие, друг поне магистрали ни пра`еше. Мат`риала като не ги разбира, поне да не им пречи да си вървят по пътя.

  Коментиране на анализираното, вече...
 13. 13 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 8634 Неутрално

  най после Серж се престраши . БРАВООООООО , България се спасява от едно зло, е ще дойде после друго.

 14. 14 Профил на balaban
  balaban
  Рейтинг: 277 Неутрално
 15. 15 Профил на doneva_a
  doneva_a
  Рейтинг: 479 Любопитно

  "... и ги упрекна, че не го подкрепят, когато не е прав, както той очаква"

  Това на Моника ли е творение или е грешка при предаването?

  "Цар Самоил во Скопје за 1,5 милиони евра, а во Софија за 50 000 евра и свети!"
 16. 16 Профил на тони
  тони
  Рейтинг: 451 Неутрално

  ех да беше останал още една година да я дозакопае столетницата...

 17. 17 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1302 Неутрално

  Подкрепям изкaзвaнето нa Станишев дa остaне в първите редици и да помaгa на младите, другото(чернилкaтa, лошотиятa) да го изхвърли от душaтa си.

 18. 18 Профил на today
  today
  Рейтинг: 920 Неутрално

  Не бързайте да плачете, другаря е казал:

  "Оставам в първите редици на битката. Ще застана до новия лидер. С всичката сила на авторитета и опита, който съм натрупал във времето. С европейското си влияние и позиции."

  А Станишев има наистина богат опит в губенето на избори, защитаването на интересите на чужди държави, докарването на многомилиардни дългове за държавата, отделно многомилиардни дългове за държавните компании.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 19. 19 Профил на registriran
  registriran
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Ауууууу! Каква драма...

  Моля, не ме свързвайте.нито с Позитано ,нито с ГЕРБ.... Свободен съм да пиша това което мисля....
 20. 20 Профил на Веселин
  Веселин
  Рейтинг: 688 Неутрално

  не съжалявам за него,единствено, че не си досвърши работата. Но който и да го смени БСП СИ ЗАМИНАВА.

 21. 21 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3914 Неутрално

  Трудно мога да си представя по-мизерно фиаско за човек, роден със сребърна лъжица в устата, чиято първа платена работа е била министър-председател. Днес той просто БЯГА ОТ ОТГОВОРНОСТ, като пословичния плъх, напускащ продъненото корито, оставайки партията си по-слаба и разединена от всякога, задушавана от фракционни боричкания, интригантство, компроматни войни (на каквито само комунисти са способни) и междуличностни вендети.

  В отчаянието си баяти комунисти като Явор Куюмджиев си дават кураж, че на парламентарните избори БСП ще "вдигне поне двойно" резултата от европейските. Аз това го разбирам като заявка да вкара 8 депутати в българския парламент...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 22. 22 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1007 Весело

  Bozhidar Bozhanov ‏@bozhobg
  Станишев роден в Херсон, Стойнев в Триполи. Следващият им лидер ако не е роден в Пхенян, не ща и да ги чувам.

 23. 23 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1318 Весело

  Надроби попарата и въза за Брюксел.
  Кой ще сърба 7 млд дълг, които БСП/ДПС/Атака направиха за да захранят обръчите около себе си, попита инспектор Стрезов и дърпна замислено от пурата си.
  Сменя една служба с друга, след 4 г ще се върне и пак ще стане мин. по европейските въпрсоси или ще вземе 2-и мандат евродепутат.
  Шумкаря не се оттегля, просто сменя мандрата, като я ошушка.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 24. 24 Профил на Чичи (Ice Man's fan)
  Чичи (Ice Man's fan)
  Рейтинг: 1865 Гневно

  Цялата реч е уникален пример за висш пилотаж във висините на лицемерието и персоналната безотговорност. 13 години! И какво добро за народеца, който сляпо му вярва? За държавата, която го храни и изучи? За партията/ООД, дори?
  Виж, за него лично - само добро, без нищо!

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 25. 25 Профил на dhk13
  dhk13
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  Станишев: "нарича част от съпартийците си "група индивиди, за част от които важи правилото, че най-важното е да се докопаш до позиция. Защото само така можеш да превърнеш личните си битки в общи, а общите – в лични"...

  Малееее... А аз, дете наивно, винаги като чуя тези думи се сещам само за един индивид..

  "Никога не съм се отнасял сериозно към себе си, винаги съм се отнасял сериозно към мненията си!" Честъртън
 26. 26 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2100 Неутрално

  И да се оттегли Станишеф битката вътре в БСП ще продължи, този път за махане на едни и слагане на други. Мноого добре познато от "История на БКП" /и такъв предмет съм учил/, нарича се "борба срещу врага с партиен билет". Точно по времето на предизборна кампания, благодаря. Да са живи и здрави да се самоизяждат още дълго, това им пожелавам.

  Политкоректостта е Гестапо за Истината
 27. 27 Профил на Чичи (Ice Man's fan)
  Чичи (Ice Man's fan)
  Рейтинг: 1865 Неутрално

  До коментар [#21] от "Norman Granz":

  Точно това е причината за фиаското!
  Не че ще ми липсва, но два пъти управлява България!

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 28. 28 Профил на cdd25567786
  cdd25567786
  Рейтинг: 426 Весело

  Амин! Бог да го прости Сергей Станишев! Слава за България отива си едно раково заболяване!

 29. 29 Профил на jtbg
  jtbg
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Тоя в тая реч май за себе си говори??

 30. 30 Профил на Радиолокатор
  Радиолокатор
  Рейтинг: 426 Весело

  НЕ-Е-Е-Е!!!!

  Серж остани-и-и-и-и!!!!

 31. 31 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: 861 Неутрално

  Главният кадровик на държавата реши от Боянските сараи, че му е време на Станишев да си ходи.....

 32. 32 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2100 Неутрално

  А, и новият председател ще започне също с загуба, доста символно. ББ сега ще може да каже в типичният си стил "Който и да сложат начело на БСП все ги бия".

  Политкоректостта е Гестапо за Истината
 33. 33 Профил на Радиолокатор
  Радиолокатор
  Рейтинг: 426 Весело

  Той става още по-рязък, като нарича част от съпартийците си "група индивиди, за част от които важи правилото, че най-важното е да се докопаш до позиция"

  След 13 години начело на левицата Станишев обявява, че в нея "има хора, които разглеждат БСП като ООД".

  Еха, Серж как ги размаза само

 34. 34 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 3152 Неутрално

  До коментар (#0 ) :

  Другарю Станишев до сега се отнасях със симпатия към БСП само защото Вие бяхте нейн лидер ! Сега когато я преотстъпвате на друг приемам поведението Ви като слабост и отеглям топлите си чувства от Вас , както и от БСП !Вие бяхте безкрайно нужен на всички антикомунисти, защото единствен Вие направихте за БСП онова което нито СДС, нито ГЕРБ на можаха !
  На каго Вы нас покидаете ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 35. 35 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1964 Неутрално

  Защо ни остави на фашистите другарю :(

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  The best way to predict the future is to invent it.
 36. 36 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2643 Неутрално

  Съсел в оставка! Това е най-новата приказка за комунистически деца.

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 37. 37 Профил на Leshper
  Leshper
  Рейтинг: 51 Неутрално

  "С европейското си влияние и позиции"
  Серж наистина не живее на нашата планета

 38. 38 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 374 Неутрално

  За да има БСП някакъв шанс да спечели с/у Г"Е"РБ с Борисов и Цветанов, то трябва да изберат начело бат Сали и Петното.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 39. 39 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2383 Неутрално

  Интересно ръкопляскали ли са или са го освиркали. Всъщност изобщо не ме интересува.

 40. 40 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#37] от "Leshper":

  Да. Тука ние обичаме и избираме ганьовщината.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 41. 41 Профил на citoyen
  citoyen
  Рейтинг: 1201 Неутрално

  Отдавна трябваше. И аз бих се оттеглил ако знам, че ме чака евродепутатска заплата.

 42. 42 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1172 Неутрално

  "След 13 години начело на левицата Станишев обявява, че в нея "има хора, които разглеждат БСП като ООД"

  Един от тях е Станишев

 43. 43 Профил на Радиолокатор
  Радиолокатор
  Рейтинг: 426 Разстроено

  До коментар [#33] от "Радио Марс":

  Не биваше така да се подигравам, но не можах да се сдържа ...

 44. 44 Профил на Радиолокатор
  Радиолокатор
  Рейтинг: 426 Весело

  До коментар [#42] от "daam":

  Представи си какво са пръскали в залата, за да не се засмее никой на тия му думи !

 45. 45 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 882 Неутрално

  Ако някой се е надявал, че Станишев ще е като св. Иван Рилски, да живее в пещера и да яде каквото му донесат благодарните миряни - жестоко се е лъгал. Да, народа очаква това. Но винаги остава прекаран. Защото не може да си избере подходящия адвокат (народен представител), да му плаща и да иска работа за тези пари. Като не може и чака Крали Марко да го оправя винаги ще е ....

 46. 46 Профил на blame
  blame
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Тююююю, язък! Поне до изборите да беше останал!
  А то сега..., ако се случи читав наследник, има опасност да реанимира бабичката

 47. 47 Профил на Dr.Jotker
  Dr.Jotker
  Рейтинг: 426 Неутрално

  интересно, ако не се беше оси.ал системно в рамките на 13 години, какво, пожизнен лидер ли очаква да бъде?
  Да не говорим, че подобни аспирации за несменяемост има и у Бойко, Сидеров и т.н.
  Тва българския народ е супер тъп като си чака се някой лидер да го мачка форевър.
  Развитите капиталистически държави ни показаха как се прави бизнес - 4 годишни мандати, ротация на управленските кадри в името на екипа.
  Да си внесем и западни политически организации, да ни покажат, да ни научат, че да ни дойде акъла.

 48. 48 Профил на Yomega
  Yomega
  Рейтинг: 748 Неутрално

  Архитектът на задкулисието в БСП, човекът който се продаде на ДПС и унизи многократно съпартийците си, т‎ук таме и‎ма и ‎останали малко свестни от тях...(забрави ли ‎yтиматума, който им даде при гласуването на Пеевски за ДАНС...) това същото недоразумение Станишев, сега се обявава жертва но и атакува в тази своя жалка лебедова песен...След като направи помен с БСП още миналия юни. Ха, ха, ха.‎

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 49. 49 Профил на Радиолокатор
  Радиолокатор
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#46] от "blame":

  Нищо, нека и Тиквоний се поозори малко, че ще почне да се търкаля скоро...

 50. 50 Профил на razlichen123
  razlichen123
  Рейтинг: 531 Неутрално

  --------------------"Той става още по-рязък, като нарича част от съпартийците си "група индивиди, за част от които важи правилото, че най-важното е да се докопаш до позиция."----------------------

  М-дааа! Лесно е от позицията, на която е, да се чете морал. По-висока от нея няма и е нормално всички да се стремят към нея.
  А той какво правеше в миналото, докато се добере да нея? Или е "ангел", та затова е припознат и е начело? То бива демагогия, ама пък чак толкоз не бива! Във глутницата в която е морал, честност, право, другарство, взаимопомощ и т.н.н. няма! Който се добере до властта, заема кръгова отбрана и пуца наред!
  Сега, след като го отстреляха и него, след като и народа отдавна му каза, че не става и му е отдавна време да си ходи, е лесно да се изкарват другите по черни и от дявола!
  Та успехи по Европата Серж и не се завръщай. Без теб ще е по-добре!

 51. 51 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4294 Неутрално

  Най-сетне... според мен Станишката трябваше отдавна да се оттегли като председател на БСП. В нормалните западно европейски партии при една две загуби начело техните лидери се оттеглят доброволно подавайки оставка. Поемат отговорност за загубата и подават оставка, така е редно да се прави... докато Станишев 8-9 пъти губи избори от ГЕРБ едва сега си подава оставката.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 52. 52 Профил на ladinn
  ladinn
  Рейтинг: 374 Весело

  Да беше останал поне още 2 години на поста. Щяха да станат 15 - сакралното число на тази партия.

 53. 53 Профил на buddy
  buddy
  Рейтинг: 473 Неутрално

  "...и ги упрекна, че не го подкрепят, когато не е прав, както той очаква."

  )))))

 54. 54 Профил на juventus
  juventus
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Колко е остарял за последните 10 години тоя човечец! Какъв бумеранг има под окото не е истина! И нека Бог да му е намесник до края на дните му !

 55. 55 Профил на Чеша си езика
  Чеша си езика
  Рейтинг: 793 Неутрално

  Време е да се включи в гей парада. Начело.

  Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.
 56. 56 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 2970 Неутрално

  До коментар [#54] от "juventus":

  А и затлъстял.

  Gunter glieben glauchen globen
 57. 57 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 2970 Неутрално

  До коментар [#55] от "Чеша си езика":

  Да вземе и Вигенин.

  Gunter glieben glauchen globen
 58. 58 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2100 Неутрално

  [quote#34:"niksan1"]На каго Вы нас покидаете ?[/quote]
  По-точно е да се каже "На кого Вы нас поДкидываете?" Защото "подкидывать, подкинуть" е "подхвърлям" и то небрежно, с пренебрежение, пробутвам нещо ненужно

  Политкоректостта е Гестапо за Истината
 59. 59 Профил на astonis
  astonis
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Точно преди година навлезе във властта (с помощта на прокуратура и манипулации). Беше самоуверен че е спасителят на държавата...А сега се оттегля безславно, недолюбен от своите мразен от всички останали...Станишев остава в историята като най-нелепото номенклатурно злобарче...

 60. 60 Профил на buddy
  buddy
  Рейтинг: 473 Неутрално

  Сега ще иде в Европейския парламент да унищожи и ПЕС... Успех, дрОгарю!

 61. 61 Профил на toffeetwr
  toffeetwr
  Рейтинг: 374 Весело

  До коментар [#17] от "xalikarans":

  По-прости от малоумните ви галерии, са само дебилните ви коментари... но все пак от 15-15 не трябва да се очаква много...

  Ваша великорусская мечта, сидя по горло в дерьме, затащить туда всех остальных. Это и есть Русизм
 62. 62 Профил на Европеец
  Европеец
  Рейтинг: 489 Любопитно

  Кога БСП ще се оттегли от политическия живот на България, за да потръгнат нещата в държавата.

  "Освен това мисля, че Картаген(Русия) трябва да се разруши." Marcus Porcius Cato Censorius
 63. 63 Профил на evkalipt
  evkalipt
  Рейтинг: 468 Неутрално

  Фактът, че говори такива абсурди както за него така и за партията му.

 64. 64 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1087 Неутрално

  коза ностра.

  кой дърпа конците на пумпала станишев и кохортата шутове около него?

  коя е икономическата групировка, която стои зад БСП (по думите на румен овчаров).

 65. 65 Профил на Дивият Запад
  Дивият Запад
  Рейтинг: 220 Неутрално

  Серж, на кого ни оставяш?
  Не си отивай, Серж! (поне до изборите)

 66. 66 Профил на bombov_saruyar
  bombov_saruyar
  Рейтинг: 861 Весело

  Серж, моля те не си отивай!

  Ако по пътя напред, не помним как сме стигнали до тук, няма да стигнем там, за където сме тръгнали.
 67. 67 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 2055 Неутрално

  До коментар [#15] от "doneva_a":

  Това е партийна максима:
  "Аз знам,аз вярвам,че си права
  Когато съгрешиш дори!!!"

  Към Партията от Христо Радевски

 68. 68 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 2055 Неутрално

  До коментар [#28] от "protivbspdpsatak":

  За съжаление е оставило МЕТАСТАЗИ,които трябва да се изрежат до дъно!

 69. 69 Профил на echooo
  echooo
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Кучета, предатели, индивиди... какви хора в ръководел този човек 13 години.... и само той в бяло...

 70. 70 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1316 Неутрално
 71. 71 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 2060 Разстроено

  [quote#10:"Ф.Нинов"]

  И сам войнът е войн. [/quote]
  Това е така, но Станишев ни излъга най-нагло, нас обикновените отрудени хора, че ще се бори с групировката ГЕРБ до края на живота си, а вместо това си е плел кошницата за комисарската длъжност в Брюксел. Затова ли гласувахме за БСП? Какъв позор, какво падение другари!

 72. 72 Профил на GreenEyes
  GreenEyes
  Рейтинг: 1739 Неутрално

  Това е прекрасна новина за задунайците в България и много лоша за българите в Родината. Трябваше СерГея да остане поне още 3-4 години начело на стогодишната прабаба и да я вкара в гроба окончателно.

 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 75. 75 Профил на Инспектор Стрезов
  Инспектор Стрезов
  Рейтинг: 545 Неутрално

  Тотално изтрещял. Кой ръководи тая партия та сега се сети да се оплаква, че му пречели другите?
  Аз на мястото на тези хора ще го изхвърля като парцал, да нарича колегите си и глутница кучета. По-голяма обида -здраве му кажи. Щял да е до новия лидер. Надай се жено на пияни мъже! Кой ще те държи до себе си след тази жлъч по всички?

  Явно провалът е пълен и осъзнава, че след партията и след Европа е наред Моника да го изхвърли. За какво й е след като е НИКОЙ?

  Нещастник.

  "Я з москалями не балакаю!"
 76. 76 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1054 Весело

  До коментар [#73] от "socialen": [quote#73:"socialen"]Борисов е член на БКП. [/quote]Такива неща в историята на герберастията не пише. Боце не е завършил Симеоново, не е бил чрен на бкп, не е охранявал тато, не е бил ортак с мутрите и не е бил предложен за генералско звание от Ахмед Доган.

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 77. 77 Профил на xxxxx1
  xxxxx1
  Рейтинг: 374 Неутрално

  13 години стигат! За тези 13 години Станишев успя да превърне партията в мафия, в глутница кучета, които се самоизяждат, в средство за трупане на пари, лични облаги и позиции. По времето, когато управляваше страната, той я тласна към дъното с изключителната си управленска некадърност. Той превърна властта в средство единствено за трупане на пари и облагодетелстване на близкото си обкръжение. За никакво обновление няма право да говори, за никакви промени и стягане на редиците. Той е най-големият виновник за бъдещия крах на БСП.

 78. 78 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1054 Неутрално

  До коментар [#68] от "doroteus":
  [quote#68:"doroteus"]За съжаление е оставило МЕТАСТАЗИ,които трябва да се изрежат до дъно![/quote] Прав си. дпс, гроб, атака, ббц, вмро и абв също трябва да изхвърчат от политиката.

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 79. 79 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 374 Весело

  До коментар [#76] от "DrAvalanche":

  Точно!

  Като прибавим и Цветанов с ефективна 4 годишна присъда няма кой да им вярва като говорят за евроатлантически ценности, освен малоумниците.

  Затова и не стават!

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 80. 80 Профил на gogo63
  gogo63
  Рейтинг: 671 Неутрално

  А, отдъхнах си. Той само бил казал, че щял бил да се оттегли на 27 юли. Евентуално. Имайки предвид неговата желязна последователност в думите и делата, все още има надежда за всички нас. Вярвам, че Серж ще направи правилния избор и ще остане шеф на БСП. Доживот.

 81. 81 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Станишев има с какво да се гордее!

  Той беше министър-председател на най-успешното правителство досега. Създаде 250.000 нови работни места като намали безработицата от 14.1% на 6.8% в периода 2005-2009 година. При него Брутният Вътрешен Продукт нарастна с 80%.

  Както се убедихме, ако той беше останал на власт и след 2009 година сега щяхме да сме икономически много по-добре.

  С диаметрално различната си дясна, самостоятелна политика в 3.5 години след кризата Борисов забатачи икономиката в трайна рецесия и унищожи 245.000 работни места като наду безработицата от 6.8% с цели 7% на катастрофалните 13.8%.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 82. 82 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 1081 Неутрално

  А бе, какво очаквате от човек, който гаджето му го напусна когато беше на върха на кариерата си като министър-председател.

  Аз не зареждам в Лукойл.
 83. 83 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1054 Любопитно

  До коментар [#81] от "socialen":
  [quote#81:"socialen"]Станишев има с какво да се гордее! [/quote]
  Е тука ме изгуби за каузата. С какво да се гордее съсела, че той сигурно и децата не си е правил сам?

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 84. 84 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#83] от "DrAvalanche":

  Прочети коментара до края.

  Кой как си прави децата е негов личен проблем.

  За един политик е важно какво прави за обществото.

  Станишев е единственият, който може да се похвали с положителен принос към обществото. Дори и само поради факта, че създаде 250.000 нови работни места като свали безработицата от 14.1% на 6.8%. Дори преди Кризата тя беше на 5.6%.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 85. 85 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#83] от "DrAvalanche":

  За разлика от неговия опонент Борисов, който успя да унищожи създадените от Станишев работни места като вдигна без никаква причина на двойно безработицата от 6.8% с цели 7% на катастрофалните 13.8%, забатачи икономиката в трайна рецесия и я върна с 12 години назад, на ниво от 2001-2002 година.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 86. 86 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 2055 Неутрално

  До коментар [#78] от "DrAvalanche":

  Забравяш ДСБ и РБ !

 87. 87 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 2060 Весело

  [quote#84:"socialen"]създаде 250.000 [/quote]
  Не лъжи! Как ги е създал, като казва, че БСП не била бюро по труда и корпоративна фирма?

 88. 88 Профил на Владимир Йосифов
  Владимир Йосифов
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  Страхно е !

  Sofia, streetphotography, streetjournalist, оценка местоположение на имоти
 89. 89 Профил на nando
  nando
  Рейтинг: 531 Неутрално

  тази реч на Станишев е ВРЪХ на политечската му неадекватност. Целия свят му е виновен, че не го подкрепяли! Къде оставяш силна партия бе др. Станишев, какво силна младежка организация имаш. Това са обикновени слуги, които изпълняват ролята на шпиц-команди. Глутницата я направи ти, а не БСП и тн

 90. 90 Профил на petranica
  petranica
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Дали г-н Станишев или друг кретен - има ли значение?

  Любов и светлина!
 91. 91 Профил на Куха Лейка
  Куха Лейка
  Рейтинг: 459 Весело

  Като чета коментарите по-горе не знам защо в главата ми звучи Васил Найденов с двата си хита от едно време - "Сбогом моя любов" и "Спри, не си отивай". А иначе ня мога да повярвам, че този нагъл индивид ще изчезне от телевизора! И кой сега ще ми говори с надзидателен тон?

 92. 92 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2403 Неутрално

  До коментар [#71] от "Ще върнем България в Европа":

  Жалко, че др.Сергей ни напуска, защото за посл. 13г. под негово ръководство Партията достигна невиждани досега височини.
  Ала не бойте се деца за утрешния ден, в който др. Сергей ще се заеме със съдбата на половин милиард европейци.

 93. 93 Профил на dutch
  dutch
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Виц: Един вълк имал рожден ден. Другите вълци решили да му напишат картичка. Чудели се как да я подпишат. "От глутница вълци" им се сторила малко грубо. От "група приятели" - малко лицемерно. накрая решили да я подпишат от "глутница приятели".

 94. 94 Профил на dutch
  dutch
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Добрата новина - сергейчо се маха.
  лошата новина - и следващия няма да е стока - в тая обстановка която Съсела оставя - няма начин....

 95. 95 Профил на Peter Stoychev
  Peter Stoychev
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Напъна се да пръднеш, а се наака .Мирише нетърпимо и други са ти виновни. БСП стана глудница от бесни кучета.Уреди себе си за евродепутат, а другарите да ти сърпат попарота.

 96. 96 Профил на razlichen123
  razlichen123
  Рейтинг: 531 Весело

  До коментар [#81] от "socialen":

  Венсеремус другарю!!

  Точно на върха на световния икономически подем, на върха на безумието обхванало България, с безумното строителство, тегленето на кредити, неадекватното поскъпване на жилищата и земята, с банковите кредити на които сега още им търпим последствията с неадекватността, хора с по 400 лева заплата да теглят кредити по 100 хиляди евро, за него период ли има създадени работни места? Та точно ТОЙ как ги създаде? Построи фабрики и заводи и им създаде бизнес?. Ма вие се шегувате другарЮ, що не казахте да не се хабя!
  Не че Бойко е цвете, но на него му изигра доста лош номер кризата, за която до последно отричаше да съществува другарят Станишев, и за която ни обясняваше неистово по телевизията, че няма да ни засегне. Вследствие на което се изхарчиха едни парички, за едни проекти, от които и следа няма сега, не без дейното участие и на ДПС- разбира се, да не кажа под нейно давление!
  Но венсеремос другарЮ!!!

 97. 97 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 763 Неутрално

  този бая направи да посъсипе този тумор (БСП) на бг общество, но има още много да се направи. пожелавам новия им лидер да продължи по същия път.

 98. 98 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1054 Неутрално

  До коментар [#86] от "doroteus":

  Не забравям. За разлика от герберастите аз помня, че единствена в периода 1997-2001 г, дпс не вземаше участие в управлението. А като добавим, че и бсп бе изключено, разбираемо е защо за всички производни на бкп (включително и герберастите) Костов е враг No1.

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 99. 99 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#87] от "Ще върнем България в Европа":

  Като свали безработицата от 14.1% на 6.8%.

  Такива са фактите.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 100. 100 Профил на blame
  blame
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#49] от "Радио Марс":

  Няма надежда, щото има кой да му помогне.
  Тетка Мая рекла, че ако я номинират, няма да се дърпа. По кюстендилски казано, "нЕма да се Откажа"

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK