Станишев: Поставихме условия на ДПС и това сложи край на управлението

Станишев свиква конгрес на 27 юли и ще подаде оставка.

© Анелия Николова

Станишев свиква конгрес на 27 юли и ще подаде оставка.Публикуваме пълния текст на речта на лидера на БСП Сергей Станишев пред Националния съвет на партията. Заседанието беше закрито за медиите, а текстът на речта е разпространен от пресцентъра на БСП. Днес партийният лидер обяви, че ще се оттегли от поста на конгрес на 27 юли и даде да се разбере, че ще подкрепи сегашния икономически министър Драгомир Стойнев за поста. В същото време Станишев заяви, че няма да се оттегли в задните редици и даде заявка за активна роля при подготовката на предсрочните парламентарни избори като си запази председателското място в Коалиция за България. 


Заставам пред вас с надеждата, с убеждението, че след днешния ни разговор ще излезем заредени с повече вяра, по-пречистени, по-силни.България е изморена и обезверена. От политически битки, от раздори, от взаимни обвинения между политическите партии, от измислените медийни скандали, с които ни засипват ежедневно. Най-вече е изморена от липсата на перспектива и посока. От дълбокото убеждение, че политиката не е терен за спорове на намиране на пътища за по-добър живот на хората, а единствено начин за лично обогатяване и реализация на амбиции.


БСП е изморена.
От усилията да отстоява политики и принципи в една трудна и изключително враждебна среда. От усилието да се противопостави на атаките за вътрешно разединение, от натиска на коалиционните ни партньори, от изключително агресивното поведение В и ПРЕД парламента на политическите ни опоненти. От вътрешни и външни битки.Заставам пред вас с убеждението, че днес трябва да затворим тази страница и да отворим нова.


Убеден съм, че днешният пленум ще донесе сила за БСП. Казах преди десетина дни, че политическата система в страната се нуждае от рестарт, от сериозно обновяване. Заявих, че това обновление трябва да дойде от БСП.  БСП има нужда от промяна, от различни хоризонти. Има нужда от нова енергия, за да може да промени България. Има нужда от способностите, волята и куража на всеки един от нас.


В историята и във времето назад ние социалистите винаги сме намирали верния път към промените и обновяването. И днес ще го направим. Заедно. С необходимото уважение един към друг и със загриженост към партията. Но преди всичко – с чувство за дълг към хората и към страната.


Затова като лидер на партията предлагам на днешния пленум да вземе решение за свикването на заседание на конгреса на 27 юли, на който да приемем предизборната си платформа и да изберем нов председател на БСП. 


Не отстъпвам, за да седна нито на първия, нито на последния ред.


Оставам в първите редици на битката.


Ще застана до новия лидер. С всичката сила на авторитета и опита, който съм натрупал във времето. С европейското си влияние и позиции. С ясната убеденост, че днес и сега ни е нужна промяна, но и единство, и приемственост. Защото това са измеренията на една нова сила, която ще даде на БСП шанса и волята да се превърнем в партията на общественото доверие.


Казвал съм го, но държа да подчертая отново – БСП е единствената партия в България. В класическия и в истинския смисъл на тази дума. И е единствената партия в последните 24 години, която винаги е успявала да научи уроците си както от успехите, така и от грешките си.


БСП за тези години не само се променяше – ние променихме България, оставайки алтернатива на всяко дясно управление и защитавайки правата на хората – за социални политики, за доходи, за работни места. И, да – при нашето управление бизнесът и икономическата среда са били най-добре. Не защото правим десни политики, а защото само икономическото развитие гарантира работни места, по-високи доходи и повече пари за социалната сфера – за майчинство, за детски, за възрастните.


Имам самочувствието, че съм направил много за този път – заедно с мнозина от вас отстоявахме БСП като партия, отстоявахме позиции, водихме битките и в управлението, и в опозиция. Днес БСП е фактор в европейската лява политика. Има силна младежка организация. Има подготвени и калени хора. Има и енергията да се променя и развива. Аз се гордея с това.


За никакво обновление не можем да говорим обаче, ако не си кажем нещата направо. Особено ако не назовем онова, което ще спъне всяко ръководство и ще подмени всяка благородна кауза. Защото днес БСП има нужда не само от промяна на личности, но и от преосмисляне на принципите и основите, които определят нашето поведение и се отразяват – защо не си го кажем – на начина, по който хората ни възприемат и оценяват.


Отдавна ме познавате. Не съм човек, който отстъпва пред трудности и под натиск. Лошото не ме демотивира. Не се плаша от битки, дори такива, които изглеждат с невъзможен изход. Репутацията, каузата на БСП, отговорността пред моята партия – това е основата за всяко мое действие или решение през годините.


Гледам какво се случва между нас по медиите в последните седмици и искам да ви задам въпроса, с който Ламбо откри този парламент:


Какво ви става бе, хора?


Искам да благодаря на десетките хиляди наши членове и симпатизанти, които, въпреки помията, която се излива, запазват вярата в нашите идеи и партията. Искам да запитам най-активните и гръмогласните от нас, които се опиват от собствената си оригиналност, дали се замислят, как изглеждаме в очите на тези хора?


Нима омразата стана по-силна от каузата? Нима загубихме умението да разговаряме нормално – и политически, и човешки? Знаете ли как изглеждаме отстрани – като


озверяла глутница, в която оцеляването  означава да разкъсаш другия.


За какво? За да делим какво? Властта, до която никой няма да ни допусне, тъкмо заради това ни поведение? Да разделим партията, която преди това ще погубим? За да се очистим, очерняйки другия? Да се отърсим от своите собствени отговорности и грешки, отстрелвайки другарите си?


Забравихме ли – "другарю" не е просто обръщение. Това е увереността, че до теб и с теб са хора, на които можеш да разчиташ. Които ще те подкрепят, независимо дали те харесват или не, независимо от личните си пристрастия и амбиции. Дори повече – независимо от това дали си прав или не. Ще застанат до теб и в най-трудните моменти, защото на първо място СТЕ ЗАЕДНО в ОБЩАТА КАУЗА и В ОБЩАТА БИТКА.


В очите на хората сякаш отдавна престанахме да водим битка за идеите си. Водим я помежду си.


Ако трябва да сме честни докрай, днес ви питам: Може ли да се самоизяждаме отвътре непрестанно и да печелим битки? Та имаше ли една, поне една кампания, в която всички да сме заедно? В която да не се охулваме взаимно?


Как да се биеш с политическите опоненти, когато постоянно трябва да пазиш гърба си от своите?!


Не можем да променим България така. Нали разбирате. И няма как да променим собствената си партия, ако гледаме на позициите си в нея като на търговия с власт -


ти на мен, аз на теб.


Няма как да убедим хората, че ние сме чистата партия, че работим за тях и държавата, докато всички гледат как при нас тече омерзителна, грозна борба за постове и влияние, изродена до личностно унищожение.


Започваме да се превръщаме не в единна политическа организация, а в група индивиди, за част от които важи правилото, че най-важното е да се докопаш до позиция. Защото само така можеш да превърнеш личните си битки в общи, а общите – в лични. Подобно поведение е крайно опасно. То отблъсква от нас всеки вярващ, че БСП е партията, която иска и може да реши проблемите на хората, на обществото, на страната.


Има хора, които разглеждат


БСП като ООД.


Категорично няма да позволя тя да се разглежда като фирма, като приватизиран обект, като частна собственост, като възможност за придобиване на акции в корпорация. БСП не е и бюро по труда - това е нашата партия!


Днес интересът и натискът към нас е особено силен. Защото, с всичките ни слабости, останахме последната политична, идейна партия. И апетитите към нея са огромни – от други политически сили, опоненти, партньори и доскорошни съратници, от икономически фактори. Този интерес е към добиване на дял, акции, влияние в БСП – с една единствена цел – да бъдем елемент в чужди управленски конструкции, да бъдем инструмент в подялбата на властта и икономическите сфери. Твърде жалко е, когато наши представители, в името на своите интереси с желание отварят портите на БСП за тези "влияния".


Да, смисълът и значението на една партия е да се бори за властта. Но в името  на основната цел - да защити интересите и да реши проблемите на хората. А не заради властта като самоцел, като инструмент, чрез който разпределяш "порциите".


Ще го повторя - БСП е единствената партия в България.


Поколения наред развивана дори и в ущърб на личните удобства. И докато не се върнем към солидарността, към подкрепата на другаря си, към отговорността да защитаваме и отстояваме партийните решения и политики - няма да имаме силата да вървим напред.


Всички заедно трябва да изгоним търговците от храма!


Казвам всичко това, защото


най-жестоко и несправедливо съм бил атакуван отвътре.


Хората, които ме атакуват за това какво се случва в управлението и в отношенията ни с ДПС, съзаклятничат по ъглите, по офиси на фирми или по ловни хижи с други партии, в това число с основните ни политически опоненти от ГЕРБ. Не е ли така? Това нормално ли е? Не е ли плод на безскрупулна сделка и на лични интереси именно позицията, че БСП трябва да остане на власт след публичното извиване на ръце и унизителния ултиматум за сваляне на правителството, поставен пред очите на цялата страна от ДПС?


И аз разбирам хитростта на аргумента – не умеете да се договаряте. Не, нямам общ бизнес, не си прекарвам свободното време с хора от ГЕРБ, от ДПС или от която и да било политическа формация по ловни хижи, затова и не се договарям. Нямам навика да превръщам частните си разговори в политика, затова и срещите ми са в съответен политически формат.


Кого обслужва твърдението, че съм в олигархични зависимости,


когато тъкмо аз казах, че БСП не е партия на ишлеме и няма да служи за параван на чужди интереси.


Това е отрова в сърцето на нашите хора, не е стрелата която ще убие мен. Тя убива партията. Убива вярата, убива каузата. Тя води до резултата, който постигаме.


Другари, нека да затворим тази страница. Нека излезем оттук с позитивно говорене. Готов съм да простя всички хули и обиди, в името на общия успех  на БСП. Трябва да излезем днес от тази зала единни, мобилизирани, консолидирани зад една обща кауза. За да излъчваме увереност. За да бъдем убедителни за хората.


БСП е силната партия не заради партийния билет, нито защото в нея цари удобството да се казват само угодни неща. Силата на БСП винаги се е коренила в способността ни да даваме алтернатива, да се борим докрай за трудните решения, да формираме и отстояваме политики за хората, да изведем пред всичко и всеки националните интереси и задачи.


Време е да си стегнем редиците.


Днес разговорът ни е за това, което може да ни промени и за това, което трябва да променим. За мен лидерството е отговорност, включително отговорността да видиш проблемите и да предложиш решение.


Това което и преди година говорихме - че ни е нужна категорична подкрепа, остава вярно и днес. Трябва да кажем на хората – дайте ни сила за промяна.


Наследихме държава, проядена от корпоративни и олигархични интереси,


които ни спънаха да направим промяната. Задкулисието не просто беше създадено по времето на управлението на ГЕРБ. То се институционализира тогава, скрито зад формулата "правителство на малцинството".


Зад "правителството на малцинството" се групираха силни икономически, медийни и политически лобита, които дадоха възможност на ГЕРБ да заграби цялата власт и да управлява страната авторитарно близо 4 години.


БСП подходи отговорно и принципно към изборите миналата година като предложи на избирателите честна, социалноориентирана и антимонополна предизборна програма.


Влязохме в коалиция защото така решиха българските избиратели.


Не смятам, че това беше грешка.


Обещахме нормализация и връщане на държавата на хората. Това заложихме и в управленската програма на правителството. И българите трябва да знаят, че направихме всичко в името на добрата промяна за страната. Мисля си, че автентични бяха и намеренията на партньорите ни. Поне изначално.


В рамките на мандата започнахме целенасочена работа по изпълнението на тази програма:


Овладяхме безконтролните печалби на ЕРП-тата;
Въведохме 20%-тната такса за ВЕИ-тата;
Прекратихме посегателството върху студения резерв в енергетиката;
Замразихме цената на тока в рамките на една година;
Приехме поправки в Закона за потребителския кредит;
Променихме законодателството за търговските вериги;


Прокарването на тези принципни политики консолидира мощен фронт срещу нас и правителството.


Засегнати бяха огромни корпоративни, финансови, политически и геостатегически интереси.
Част от тези интереси


направиха опит да пробият и коалицията отвътре.


Не направихме обаче достатъчно публични коалиционните ни преговори и разговори. Не отстояхме политическото в нужната степен. Не успяхме да променим решително и механизмите на властта.  Така дадохме възможност на слухове и спекулации да изместят реалността на това, което правихме заради хората.


Факт е, че задкулисието направи опит да премине в наследство. С кадрови назначения, с невъзможността да кажем цялата истина за наследството на ГЕРБ и за състоянието на държавността. Да извадим доклада за ЕРП-тата и как е източвана държавата години наред, например.


Истината е, че обществото вече не може да приема компромиси, дори такива, които се правят в името на по-голямата цел. За нашите грешки и толерантност платихме тежка цена, в личен план –


най-тежката плащам аз.


Трябва да признаем – водихме неравностойна битка. Без достатъчна подкрепа от обществото, а накрая предадени и отвътре. Политиките на дълбоките и радикални реформи, разбиването на задкулисието могат да бъдат отстоявани сам, ако имат един единствен капитал зад гърба си: доверието на мнозинството от българите.


Поуката от всичко това е, че БСП трябва да участва във властта само когато има ясен мандат от избирателите.


Коалиционната формула за участие в управлението следва да бъде сериозно преосмислена и одобрена от партията, както и скрепена с ясни гаранции за изпълнението на програмата на БСП.


Оттук–нататък трябва да е ясно за всички – БСП ще влезе във властта и управлението само ако получи достатъчно категорична и ясна подкрепа за политиките си.


БСП трябва да покаже вътрешното си пречистване и единение, за да стане инструмент на промяната в ръцете на всички българи.


Добре е да се знае и да се осъзнае –


управлението бе прекратено, защото поставихме условия


на нашите партньори. Поискахме ясни политически правила и формати, ясно разпределение на права и отговорности. Необходимо беше да свършим работата, с която се натоварихме. Натрупаните през месеците деформации и напрежения трябваше да бъдат коригирани и изчистени. Обявяването на времеви хоризонт на кабинета  сложи край на правителството.


Предложих избори през юли, за да не тласнем страната в криза и политическо безвремие. ГЕРБ и ДПС отказаха. Всички видяхме какво последва.


Преди малко ви информирах за напрежението в банковия сектор. То възникна неочаквано. Но беше съзнателно използвано за да предизвика, изкуствена политическа и финансова криза, която да срине държавата, реалната икономика и спестяванията на хората. Вината трябваше да бъде стоварена върху БСП. Чухме политически лидери, които публично внушаваха, че държавата е във фалит, че се срива и се нуждаем от "банкова ваканция", а


тайничко потриваха ръце


с надеждата това да увеличи изборния им резултат наесен. Нещо повече – планът беше България да бъде поставена по външен протекторат и МВФ да определя всички наши основни политики – в областта на здравеопазването, пенсионната система, финансиите. Всичко!


Бяхме на една крачка от реализация на този сценарий. В такава игра БСП не може да участва! Като лидер на партията не можех да позволя всички политически сили да се обединят в коалицията на безотговорността, късогледството и националното предателство.


Сега от БСП зависи проекцията на следващото българско правителство. Ако излезем оттук обединени, изкоренили враждите помежду си и давайки шанс на едно ново лице да поведе партията към победа на изборите, България ще може да избира. Иначе всички ние дружно ще дадем път на хаоса, реваншизма и разчистването на лични сметки чрез медиите, на улицата или чрез съдебната система.


Добре осъзнавам, че свикването на конгрес, който да разгледа нашите политики, ангажименти и да избере нов лидер, носи своите рискове. Мнозинството от вас ми имат доверие, защото знаят, че за мен БСП е кауза. Благодаря ви за това. Заедно ще продължим напред. Искам да кажа, че


не бягам и няма да избягам от моята отговорност.


Като председател на Коалиция за България ще продължа да работя за единството, развитието и укрепването на левицата. Смятам, че позицията ми на Президент на партията на европейските социалисти ми дава достатъчно авторитет и основания за това.


След всичко казано в последните седмици и днес знам, че има опасност да изпуснем духа на личните амбиции, сметки и вражди от бутилката. Наша обща отговорност като ръководство на партията, на всички делегати на конгреса, на актива, е да избегнем това и да превърнем предстоящия ни партиен форум в политическа платформа за обновление и консолидация на БСП. Нека конгресът да бъде събитието, от което да започне връщането на вярата на нашите симпатизанти и на множеството българи, че в страната ни е възможна сериозна, отговорна, социална политика!


Да живее България!  

Коментари (108)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на my_self
  my_self
  Рейтинг: 448 Неутрално

  Въпреки бурната радост на мнозина, обективно погледнато, разбиването на БСП може да се окаже Пирова победа за ГЕРБ, защото до известна степен столетницата се явяваше като политически коректив и представляваше интересите на една голяма част от населението в страната. Рестроспективно погледнато, след раздробяването на дясното дълго време в този политически полюс имаше вакуум, чието негативно влияние все още се усеща от десните избиратели, независимо от появата на РБ. Сега същият сценарии се повтаря и вляво. Този тип процеси неизбежно водят до роенето на националистически и популистки партии, имащи къс политически хоризонт и неясни политически физиономии. В този ред на мисли да се надяваме, че центробежните сили вляво няма да ни повлекат в една още по-дълбока политическа криза, от която единствения печеливш е олигархията.

 2. 2 Профил на today
  today
  Рейтинг: 761 Неутрално

  Станишев както винаги излъга. Не че БСП са поставили условия на ДПС, а просто по някаква причина не са успели да изпълнят условията на ДПС, и това е сложило край на ООД-то.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 3. 3 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1344 Неутрално

  Направо ми идва с глас да заплача. Лошото е, че ние матряла пак ще трябва да вадим каруцата от калта, а ти ще търкаш нЕкой стол у Европейскио парламент и ще продължиш да ни обясняваш, колко ти е трудно и каква скъпа цена продължаваш да получаваш, АБСОЛЮТНО НЕЗАСЛУЖЕНО.

 4. 4 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1694 Неутрално

  От трън та на глог - от Станишев на Стойнев!!!

 5. 5 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1291 Весело

  За втори път се коалирахте с дпс-то и за втори път изядохте лай**та.....Дори и животните не повтарят по два пъти една и съща грешка.....Сега очаквам с нетърпение коя ще е следващата партия, която ще се коалира с дпс-то и ще си замине от политическата сцена.........

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 6. 6 Профил на grigor51
  grigor51
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Не знам какво да коментирам! Но съм пенсионер и май трябва да хващам ТЕРМИНАЛ 2.Оправия няма да има.МАТРЯЛА НЕ СТАВА ЗА НИЩО!!!!!!

 7. 7 Профил на Митко Василев
  Митко Василев
  Рейтинг: 572 Весело

  Сигурно е искал да си сменят малко местата

  това, че казваш даден факт, не означава, че непременно го харесваш. въпреки че за 95% от аудиторията значи точно това
 8. 8 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1294 Неутрално

  За нашите грешки и толерантност платихме тежка цена, в личен план – най-тежката плащам аз.
  .........
  Отиде като изгнаник в Брюксел на 10 000 € заплата, вместо при Ставри.
  Просълзих се, горкият!

  nemo malus felix, minime corruptor.
 9. 9 Профил на desen
  desen
  Рейтинг: 528 Неутрално


  Как да живее България, като както при баща си, а сега и 25 години след него сте се впили като пиявици в плътта и?

 10. 10 Профил на grigor51
  grigor51
  Рейтинг: 213 Неутрално

  ДПС са КГБТ-о в БЪЛГАРИЯ. А БСП са машата.
  Е...ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!!!

 11. 11 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1291 Гневно

  """ Добре е да се знае и да се осъзнае –

  управлението бе прекратено, защото поставихме условия

  на нашите партньори. Поискахме ясни политически правила и формати, ясно разпределение на права и отговорности. """
  ============================

  ТоЙзи вЕрва ли си , че изобщо е способен да поставя условия,
  че и да му ги приемат ! ?

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 12. 12 Профил на Krali Marko
  Krali Marko
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Безусловно му вЕрвам. Излязъл е изпод леглото и им е тропнал с токче на ДПС СърГей.

 13. 13 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2866 Неутрално

  БСП ООД. Власт на всяка цена! Ето го краят. Сметката ще платим всички.

 14. 14 Профил на adam1966
  adam1966
  Рейтинг: 520 Неутрално

  На време се е сетил Станишев да постави условия на ДПС..излиза , че до сега само БСП е приемала условията на Местан..!

 15. 15 Профил на philosophiser
  philosophiser
  Рейтинг: 254 Неутрално

  надявах се Миков да обявят за наследник, защото тогава не биха имали никакъв шанс на следващите избори. Стойнев е пълна кратуна откъм пазарна икономика, но е опасен популист и има по-добър шанс да реанимира бкп до някакви нездравословни за БГ нива.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 16. 16 Профил на Wizard
  Wizard
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Тоя елемент е луд, ама НАИСТИНА!

  Never underestimate the power of stupid people in large groups!
 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 18 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Как се превърна в жертва само.

 19. 19 Профил на gl_avatar
  gl_avatar
  Рейтинг: 489 Неутрално

  Думите са едно а делата друго.
  Безплатен акъл на бспто , вътрешни предварителни
  Избори за кандидати за председател, не парашутист.

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 21. 21 Профил на трафоПОСТ
  трафоПОСТ
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#1] от "my_self":

  Винаги, когато БСП е била зле, България е тръгвала напред, извършвала е реформи и е прогресирала. Не може свиването и отмирането на тумора да е зловредно за организма, точно обратното, а псевдо аналаизите си ги запазете за сбирките по интереси.

  „Ако целенасочено се опитате да се провалите и успеете, какво сте постигнали – успех или провал?“ Иво Иванов
 22. 22 Профил на Edge404
  Edge404
  Рейтинг: 404 Неутрално

  Да не сте си поискали да ви платят за безплатния секс дето ви. осигуряват последната година? И агата да ви е отпратил по живо по здраво?

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 23. 23 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3812 Неутрално

  БСП си остана нечистоплътната партия на Луканов и Лилов.
  Никаква промяна за 25 години, нищо ново.Синовете и дъщерите замениха родителите си.Промяна е невъзможна.

  klimentm
 24. 24 Профил на grajdanin1
  grajdanin1
  Рейтинг: 644 Неутрално

  "Станишев: Поставихме условия на ДПС и това сложи край на управлението."

  Е, признаха си го. Досега 12 г. ДПС управлява безусловно и безконтролно. Бедни ми електорат на БСП! Разбрахте ли за кого сте гласували? Самият председател на Партията ви го каза.

 25. 25 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#23] от "klimentm":

  Напротив.

  БСП се раздели с тях.

  Те отидоха при Г"Е"РБ и в СДС-то, пардон, Реф. Блока.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 26. 26 Профил на Радойчо
  Радойчо
  Рейтинг: 472 Неутрално

  Номеклатурно нищожество, което не е свършило работа за 5 стотинки в живота си. За него думите чест и достойнство не значат нищо.

  Пред боговете и фактите мълчат.
 27. 27 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1034 Любопитно

  Не мога да прочета толкова дълъг текст писан от разстроен цоциалист, затова да попитам пише ли за есемесите до Боце, че ми е важно?

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 28. 28 Профил на grajdanin1
  grajdanin1
  Рейтинг: 644 Неутрално

  До коментар [#25] от "socialen":

  "БСП се раздели с тях.
  Те отидоха при Г"Е"РБ и в СДС-то, пардон, Реф. Блока. "

  Боже, социалния, ти за коя партия говориш, че се е разделила с миналото си? За тази ли, чиито депутати са:
  Станишев - никога не работил нищо освен партийна работа, баща ....
  Татяна Буруджиева - комсомолски секретар на СУ, баща.....
  Кирил Добрев - не е известно да е работил нещо, баща...

  Ако обичате продължете сам списъка.

 29. 29 Профил на ermaht
  ermaht
  Рейтинг: 470 Гневно

  Всеки, който се е захванал с ДПС хубаво не е видял. Това е една противоконституционна антибългарска партия паразитираща на гърба на българите. Никога поведе ДПС във властта. ВЪН ДПС ОТ БЪЛГАРИЯ. ДОЛУ, ДОЛУ, ДОЛУ.

 30. 30 Профил на xefgo
  xefgo
  Рейтинг: 514 Неутрално

  За 13г. тринадесет пъти продаде България на ДПС, а сега като изявено нищожество хвърли вината на другите. Такъв боклук страната не познаваще тринадест века!

 31. 31 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3812 Неутрално

  До коментар [#25] от "socialen":

  Останаха партия на тъмни сделки и интереси.Отново същото се повтаря.

  klimentm
 32. 32 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#28] от "grajdanin1":

  Продължавам:

  Бойко Борисов
  Цецка Цачева
  Цветан Цветанов
  Красимир Велчев
  Меглена Кунева

  Ако искаш още кажи.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 33. 33 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#31] от "klimentm":

  Не са единствените.

  Това не е само тяхно качество.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 34. 34 Профил на xxxxx1
  xxxxx1
  Рейтинг: 367 Неутрално

  "Станишев: Поставихме условия на ДПС и това сложи край на управлението"
  Трябваше да поставите условията си още в самото начало на вашето управление. Турците трябваше да знаят къде им е мястото, а не всеки ден да им отстъпвате позиции, влияние и власт. Но вие искахте да управлявате на всяка цена и това ви изигра лоша шега. Искахте да грабите като за последно и да изсмучете от тази съсипана държава и последните и сили. И какво постигнахте с вашето нахалство, наглост и незачитане интересите на народа? Постигнахте крах на вашата партия и нейното постепенно залязване и изчезване от политическия небосклон. Никой, който е продал родината си на чужди интереси не е прокопсал. И вие няма да пребъдете.

 35. 35 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1015 Неутрално

  Много досадно четиво. Прочетох главно болдваното. Приказки, които слушаме от много години. На комуняги не вярвам. Бъдете здрави

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 36. 36 Профил на registriran
  registriran
  Рейтинг: 367 Неутрално


  Овладяхме безконтролните печалби на ЕРП-тата;
  Въведохме 20%-тната такса за ВЕИ-тата;
  Прекратихме посегателството върху студения резерв в енергетиката;
  Замразихме цената на тока в рамките на една година;
  Приехме поправки в Закона за потребителския кредит;
  Променихме законодателството за търговските вериги; =========================================Сега нека видим след тези решения какво се случи?1.Енергетика се намира в колабс и пред фалит заради замразените цени. 2.Банките са същите хищници и хората не чувстват подкрепа 3Лобитата в парламента се скараха и не гласуваха закона ,който е подложен на сериозни критики от световни икономически организации. И накрая, ако това е работата с която се гордеете по добре без вас...

  Моля, не ме свързвайте.нито с Позитано ,нито с ГЕРБ.... Свободен съм да пиша това което мисля....
 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 38 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 6890 Неутрално

  хем е нагъл , хем е и лъжец . Не ме вярвам , а на новия Стойнев също , защото са от едно и също тесто - комунистическо .

 39. 39 Профил на kashpirovska
  kashpirovska
  Рейтинг: 476 Неутрално

  Бла,бла,бла-насилих се неимоверно ! обаче успях да прочета речта на Станишев.И какво? Изненадаааа! Нито дума за лична отговорност,ВИНА ! Всички са маскари,всички се опитват да ме изкарат мръсен , нечестен и т.н. ,всички са виновни,не и аз!
  Не ме вълнува какви трусове преживява БСП,но полудявам при мисълта,че още един престъпник ще се крие от правосъдието с депутатския си имунитет.Дано по-лесно им го свалят в Европейския парламент...

  Дневник-токсичният сайт
 40. 40 Профил на grajdanin1
  grajdanin1
  Рейтинг: 644 Неутрално

  До коментар [#32] от "socialen":

  Абсолютно съм съгласен с твоето допълнение. Но кое опровергава моя списък? Ти съгласен ли си с него? Мързи ме да поровя, за да извадя още сума ти мамини и бащини синчета в ръководтсвото и парламентарната група на Партията. Толкова много станаха, че вече започват сами да се избиват (справка - Буруджиева и Добрев).

 41. 41 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 6890 Неутрално

  До коментар [#9] от "desen":

  да , така е. ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 42. 42 Профил на ПАСТОРА
  ПАСТОРА
  Рейтинг: 765 Неутрално

  До коментар [#5] от "ARRI":

  ГЕРБ вече подадоха заявление!

 43. 43 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 841 Неутрално

  Изповедтта на един издънен отвсякъде политик.

 44. 44 Профил на kashpirovska
  kashpirovska
  Рейтинг: 476 Неутрално

  До коментар [#11] от "Чардо":...ТоЙзи вЕрва ли си , че изобщо е способен да поставя условия,
  че и да му ги приемат ! ?"
  Разбира се,че не! Но целта е не той да си вярва,а другите да му вярват на него.

  Дневник-токсичният сайт
 45. 45 Профил на Депутат 241
  Депутат 241
  Рейтинг: 4029 Неутрално

  "Има хора, които разглеждат

  БСП като ООД.

  Категорично няма да позволя тя да се разглежда като фирма, като приватизиран обект, като частна собственост, като възможност за придобиване на акции в корпорация."
  –––––––––––––––
  Естествено. БСП е пирамида - финансова и политическа, Печелят само тези, които са на върха. А останалите другари горят...

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 46. 46 Профил на kashpirovska
  kashpirovska
  Рейтинг: 476 Весело

  До коментар [#15] от "philosophiser":Миуото мишуенце сигурно ще се пропие от мъка,гОркият!

  Дневник-токсичният сайт
 47. 47 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#40] от "grajdanin1":

  Това, че са останали в БСП говори за това, че имат поне някакво чувство за срам.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 48. 48 Профил на my_self
  my_self
  Рейтинг: 448 Неутрално

  До коментар [#21] от "трафоПОСТ":


  "Винаги, когато БСП е била зле, България е тръгвала напред, извършвала е реформи и е прогресирала".

  Уважаеми съфорумнико, когато България е прогресирала сме имали силно и консолидирано дясно!
  Разбиването на десния политически полюс доведе до появата на ГЕРБ, която е псевдо-дясна партия.

 49. 49 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 410 Неутрално

  [quote#5:"ARRI"]Сега очаквам с нетърпение коя ще е следващата партия, която ще се коалира с дпс-то и ще си замине от политическата сцена....[/quote]

  ....кратко просъществувалата идея ГЕРБ и ДПС да направят второ правителство в този парламент (който кабинет вероятно да дойде на бял кон и да прекрати банковия мораториум, като междувременно вината за него да е хвърлена на БСП)

  http://www.capital.bg/biznes/finansi/2014/07/04/2337495_na_kosum_ot_izkustvena_katastrofa/?ref=rcmnd
  През октомври ще се случи неминуемото, което ни се размина току що....

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 50. 50 Профил на hmc12310991
  hmc12310991
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Горкичкият,платил цената,още 5 години ще лежи и п*рди,а освободеният от страха народ не разбира свидната му саможертва.

 51. 51 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1694 Неутрално

  До коментар [#23] от "klimentm":

  Промяната е невъзможна ! +++++++++++++++++

  И ориентацията/сети се каква/ също!

 52. 52 Профил на grajdanin1
  grajdanin1
  Рейтинг: 644 Неутрално

  До коментар [#47] от "socialen":

  "Това, че са останали в БСП говори за това, че имат поне някакво чувство за срам. "

  Да кажеш за Кирил Добрев, че има чувство за срам е все едно да кажеш, че Суарес е вегетарианец.
  И така, не разбрах, съгласен ли сте с моя списък? Има ли в Партията с Голямо П синове и дъщери на бивши комунистически функционери и отърсила ли се е тя от комунистическото си минало. Вашето мнение е важно за нас!

 53. 53 Профил на nik_177.
  nik_177.
  Рейтинг: 411 Неутрално

  След като Жан Виденов беше бламиран и прокуден, "перестройчиците", както Виденов се изразява, взеха властта в БСП, та досега. Важен, всъщност най-важният сегмент в политиката им, е пришиването на БСП към ДПС. Станишев беше еманация и водещ фактор в това отношение. Най-малкото като лидер на партията. Някой му беше внушил, че симбиозата с ДПС е печелившата формула, за да остане БСП завинаги във властта. Откъде това чувство! Вероятно от печалния пример с бламирането на Филип Димитров, отказал на ДПС позиции в централната власт, на Костов, поставил ДПС в ъгъла, а и на Жан Виденов, неглижирал Доган. И другият пример - комфортът осигурен за кабинета "Беров", например. Който освен на Мултигруп, според наследилата го Ренета Инджова, беше кабинет на ДПС. Станишев дотам се беше "литнал" по Доган, че в "златното" време на предишната тройна, когато насаме тримата с "царя" и Доган решаваха съдбините ни, каза в парламента: Единствената политическа сила, на която имам доверие е ДПС. Дори сълзливо ги сравни с биткаджии, които винаги ще застанат зад гърба ти. Както сега се оказва - с по-друга цел. Но това е история. На ниво Станишев-Местан разривът настъпи наистина след тези избори, в които БСП показа позорен резултат. Според Татяна Дончева и поради провокацията на ДПС с номинацията на Делян Пеевски и моменталното му оттегляне след изборите. Което е стъписало избирателите на БСП /не и на ДПС, естествено, защото са константна, постоянна величина/. ДПС изпълни целта си и изравни по резултати БСП, а когато Местан отиде при Станишев да осребри новото статукво, двамата се скараха. До тук Станишев е прав и не лукави. Но ако приемем, че ДПС и БСП в някакъв смисъл са извънсистемни играчи, които силно са повлияни от външни фактори /Турция и Русия/, може да се допусне, че разривът е настъпил на много, много по-високо ниво. Може да се предположи, че на руснаците им е дошла в повече тоталната доминация на ДПС. Държащо банката, която е врата към енергийната система на България, например. Путин придоби високо самочувствие и вероятно не иска да дели българската баница с турците. Което доведе до падане на правителството. И потвърди една прогноза - че правителството ще падне след необратим сблъсък на интересите на Турция и Русия, доколкото ДПС и БСП са техни производни.

 54. 54 Профил на d.stefanov
  d.stefanov
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Покъртително, почти се разплаках. Не мога в момента да систематизирам и анализирам всичко, но най-вече се сещам ЗА ЕДНА НАГЛА ЛЪЖА. ЧЕ ЗАДКУЛИСИЕТО И ОЛИГАРХИЯТА Е ДОШЛА В ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ. НЕ Е ДРУГАРЮ СТАНИШЕВ. Удобно прнемълчавате този момент.

  Тя започна при вожда ви Луканов, с генералско движение,куфарчета, назначени милионерли и просто рекетьори , бандити , филиал на КГБ и продължава и до днес. Луканов, който не бе сребролюбец, но голям властолюбец и интригант, положи основите на всичко, вместо да тегли към спасителния валутен борд и социал-демокрация с човешко лице / впрочем вече изявила се в Зап. Европа/.Луканов беше външно културен и начетен, но абсолютно неграмотен в икономиката. Той си въобразяваше че бюрократичното разпределение на ресурсите в СИВ, за което отговаряше, е върха на икономиката.

  И за десерт вашата партия назначи за премиер човек, който преди това не е имал нито един ден трудов стаж - поне като портиер или пожарникар.И сега отива да води "социал ренегатите " от социалистическия интернационал / както ги наричаха нашите вождове тогава - вкл. и др. Станишев - баща /

 55. 55 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#42] от "ПАСТОРА":
  До коментар [#49] от "geo_19 (с нови сили)":


  Знам, че неистовото желание на сикаджийчето пак да е премиер ще го тласне в прегръдките на този дето го предложи за генерал(гнус ме е да у изпиша името, но вие се сещате кой предложи сикаджията за генерал)......С нетърпение очаквам следващия труп да отплува по политическата река у България......

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 56. 56 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1432 Неутрално

  Нямам нерви да прочета речта на Станишев. Стигнах до това, че партията им имала "чувство за дълг към хората и към страната" и се отказах. Лъжи, наглост и гьонсуратлък - нищо ново.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 57. 57 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 942 Неутрално

  Ох, колко жално. Поставихме условия. Кога? Имахте някаква програма уж. Майната й. Важното е да ползваме корупционната инфраструктура на Доганя. Но това се плаща.
  Отсега има пак мераклии да я ползват отново. Доган няма предпочитания. Ще прати Пеевски да се договори, с който трябва. Пак. Както преди и по-преди.

 58. 58 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#52] от "grajdanin1":

  Не по-малко и от другите партии.

  Да, БСП се е отърсила от комунистическото си минало.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 59. 59 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1790 Любопитно

  Излиза, че Орешарски е кандидатура на ДПС, а Станишев го пробутваше като компромисна фигура.

 60. 60 Профил на hmc12310991
  hmc12310991
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Застаряващия хамстер се умилква и се готви за нови битки вместо да готви кафявите гащи и раираната пижама.Този е толкова оплетен в зависимости,че вече сам не ги помни и има нахалството да успива гражданското общество,че видите ли бил чист и хич,ама хич не знаел,че'' всички обществени поръчки минават през каналите на Пеевски''.Ако не бъдат вкарани в затвора всички родоотстъпници-Борисов,Станишев,Доган,Костов страната не може да стъпи на здрави основи.Какви избори-да избираме между холера и чума ли?

 61. 61 Профил на 2029
  2029
  Рейтинг: 597 Неутрално

  Е, поне си призна нещо, което всички знаехме: ДПС поставя условията, кадрува или с други думи "командва парада". За столетницата, каквото остане. Да крадне естествено. Никой не говори за правене на ПОЛИТИКИ.
  А Станишев преди да замине в 5 годишна командировка, да вземе и да си каже: КОЙ назначи Пеевски?

 62. 62 Профил на nyakimoff
  nyakimoff
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Мефистофел, Велзевул и Сатаната не могат да са по лукави, вероломни и лъжливи. След Станишев те сигурно ще припознаят БКП/БСП за своята партия на Ада. Закриляй Господи Европа и пази България!

 63. 63 Профил на blame
  blame
  Рейтинг: 418 Неутрално

  "България е изморена и обезверена."
  Това е вярно. Благодарение на вас.

 64. 64 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 662 Неутрално

  "Ще застана до новия лидер. С всичката сила на авторитета и опита, който съм натрупал във времето"
  Авторитет? Опит? Да те клатят редовно и да губиш всеки път...

  "С европейското си влияние и позиции."
  А? Влияние? Европейски влияе замо на КурУмБашеф...

  "С ясната убеденост, че днес и сега ни е нужна промяна, но и единство, и приемственост."
  Съсел, пак лъжеш. Ти не искаш промяна, затова говориш за приемственост. Ама вече няма кой да те търпи...

  А с ДПС сте си лика прилика, та хич не ни ги разправяй тия...

  Freedom is never more than one generation away from extinction. We didn't pass it to our children in the bloodstream. It must be fought for, protected, and handed on for them to do the same. Ronald Reagan
 65. 65 Профил на Bluesky
  Bluesky
  Рейтинг: 418 Неутрално

  То не бяха социалистически тролове, опорни точки, полиция, която бие гражданите, лъжи и демагогия - всичко в името на властта. Само за да са на власт, се събраха и с Атака, мълчаха при безобразията на волния пациент. БСП и Станишев, както и ДПС са напаст за добруването и пречка за развитието на страната и демокрацията. След всички издънки и лъжи, не вярвам нито ред на Станишев. Той е готов на всичко, за да е на власт, чак се целунаха публично с Местан, който му докара хората си, за да демонстрират сила. Отвращението ми е неописуемо.

 66. 66 Профил на nyakimoff
  nyakimoff
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Мефистофел, Велзевул и Сатаната не могат да са по лукави, вероломни и лъжливи. След Станишев те сигурно ще припознаят БКП/БСП за своята партия на Ада. Закриляй Господи Европа и пази България!

 67. 67 Профил на .!.
  .!.
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#1] от "my_self":

  Нека наричаме нещата с правилните им имена, БСП не е партия, а организирана престъпна група или накратко мафия.

  Основни принципи: поставяне на интересите на групата пред тези на държавата с гаранцията, че някой ден групата ще се отплати, лоялност към другарите "дори когато бъркат" (перифразирам от речта), омерта, държане на редовите членове с всякакви зависимости.

  Разпада на БСП няма да отвори място за олигархията, БСП Е (голяма част от) олигархията!

 68. 68 Профил на Rage Against
  Rage Against
  Рейтинг: 983 Неутрално

  вместо да се самоубие, той отива да спасява 500 милиона европейци.

  ето така правят истинските месии

  нищо чудно след 100 години да се появят първите мъченици за новата вяра: "Православното Сергийство"

  и сергията да бъде новия храм на тази продажна вяра.
  сергията, на която всичко се купува и продава. за жълти стотинки. защото сергийството ще бъде вяра на бедните духом и джобом

  РЕФОРМИ !
 69. 69 Профил на 2029
  2029
  Рейтинг: 597 Неутрално

  До коментар [#67] от ".!.":

  Преди повече от една година, на въпроса на съфорумец: "А какво са партиите тогава, питам?" отговорих така:

  2029
  20 мар, 2013
  До коментар [#8] от "Христомир Йорданов":
  Уви, у нас те се превърнаха в бизнес. Просто бизнес. При това един от най-печелившите. И почти не виждам изключения от партиите в последните 23 години. И като че ли най-яркия пример е т.н. НДСВ.

 70. 70 Профил на razlichen123
  razlichen123
  Рейтинг: 521 Весело

  Боже, направо се просълзих от умиление!
  Какъв лидер, какъв политик, безценен кадър, а ни изоставя!
  Какво ще правим ние сега, сиротните, кой ще ни бърше сълзите и соплите, кой ще ни краде /оппа, обърках се нещо/!
  Абе, защо ми заприлича на опело? Май нещо, за Бог да прости левицата си говорим и ридаем надгробно!

 71. 71 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 824 Неутрално

  [quote#0:"Станишев"]озверяла глутница, в която оцеляването означава да разкъсаш другия.

  [/quote]

  Ей, самозабравил се образ!

  Всичко е къде-къде по-просто!
  Само си задай въпроса:

  "Как така се превърнахме в озверяла глутница, в която оцеляването означава да разкъсаш другия, и каква е моята роля за това?"

  Ама дали ще си зададеш такъв въпрос?
  И още:
  Изясни ли си че тая твоя КАУЗА, можеш да си я завреш някъде?

  Да разлая троловете!!
 72. 72 Профил на my_self
  my_self
  Рейтинг: 448 Неутрално

  До коментар [#67] от ".!.":

  "Разпада на БСП няма да отвори място за олигархията, БСП Е (голяма част от) олигархията!"

  Олигархията не се интересува и не робува на тясно-партийни интереси. Олигархията, образно казано, паразитира върху гърба на народа благодарение на родната политическа класа, без изключения. А доказателство за това е, че досега нямаме нито една ефективна осъдителна присъда, независимо от предизборните обещания на всички партийни лидери.

 73. 73 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1192 Неутрално

  Кошмар!
  С появата на ГЕРБ заминаха в небитието РЗС,СДС,Синя коалиция,НДСВ,Атака...
  С повторно завоюване на властта неминуемо и държавата ще потъне в небитието.

 74. 74 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1291 Весело

  Малейй, сън не е спала Станишевица снощи да ги пише тия глупости, дето мъж й ги чете днес на пленума!

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 75. 75 Профил на ergen4ev
  ergen4ev
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Това е края на несъвместимите със съвременните демократи4ни методИ на управление,, би бил подходя6т по разбирания и управление преди89-та, празнодумието и подобни ре4и дале4 от реалността са типи4ни за миналото

 76. 76 Профил на Radoslav Stoyanov
  Radoslav Stoyanov
  Рейтинг: 8 Весело

  Този словоблудства отново.
  Моника дали ще ходи в брюксел с него, само това ме интересува. Останалите кратуни ще си сложат поредното недоразумение за лидер и ще привличат балъци с подмладяващата се партия.

 77. 77 Профил на Инспектор Стрезов
  Инспектор Стрезов
  Рейтинг: 514 Неутрално

  Поставили били условие. Да кажеш това след като 10 години си бил в поза партер пред ДПС е самопризнание, че си се отдавал доброволно три мандата. И кво? Поставили условие за какво? Да сменят позата. След като си се дал в партер няма как да поставяш условие драги.

  "Я з москалями не балакаю!"
 78. 78 Профил на mils5656
  mils5656
  Рейтинг: 526 Неутрално

  Цяла година се дупехте безплатно, а сега изведнъж сте се сетили да се правите на мъже ли ???? Някой балък може и да се върже , но вие и родителите си бихте продали за власт и пари , така че това дори и да е вярно няма никакво значение за българина !!!

 79. 79 Профил на Веселин
  Веселин
  Рейтинг: 675 Любопитно

  Исега какво, БСП ще бъде оглавена от пелтек страдащ от логорея?
  Майцице мила!

 80. 80 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 824 Неутрално

  До коментар [#79] от "Веселин":

  М@йната и на БСП!
  Да върви по дяволите!

  Да разлая троловете!!
 81. 81 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Едно време имаше тезиси на БКП и бай Тошо, не че некой ги четеше, ма поне бяха тъпи и кратки ( нещо като опорните точки за чугунените тролове). Тия отгоре не са кратки.

  chavo64
 82. 82 Профил на gogo63
  gogo63
  Рейтинг: 918 Неутрално

  "Станишев: Поставихме условия на ДПС ..."

  И кога това, бе Серж? Когато се целувахте с Местан ли?

 83. 83 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 928 Весело

  До коментар [#35] от "шапчица":
  Права си,досадно четиво,!
  Ка

  И наивно смешно!
  А колкото до условията?????не ги поставяхте а прсто не можахте да ги изпълните до край!!
  Айде останете си със здраве!
  Айде останете си със здраве

 84. 84 Профил на vicada
  vicada
  Рейтинг: 625 Неутрално

  Понякога са чудя, дали няма накъв вариант, Станишев наистина да си вярва на лъжите. С такъв патос доставя речите, чак ми идва да се просълзя. Не знам дали е по-страшно да е някакъв психопат, който си мисли, че работи за България или просто да е редовен бандит.

 85. 85 Профил на bulgarofilche
  bulgarofilche
  Рейтинг: 748 Неутрално

  Съсела какви точно условия е поставял на ДПС, може би да се подмият преди да ги онодят ?

 86. 86 Профил на Ивайло Киров
  Ивайло Киров
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Дали някой ще има нерви да прочете цялата реч на Съсела. Едва ли.
  Цъкнах на статията заради заглавието и се надявах да разбера какви са условията, които е поставила ДПС.

  Това е нивото на бг журналистиката.
  Заглавие, което да предизвика интерес и нищо повече!

  Общо 105 дена БАН от 3 март до 24 юни. Изглежда съм бръкнал в ...*здравето* на Нощник..
 87. 87 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2409 Неутрално

  До коментар [#5] от "ARRI":
  ,, За втори път се коалирахте с ДПС-то..."

  Не знам на каква възраст сте,но грешите .Не за равняйте,че имаше една друга коалиция ,, с мандата на ДПС и с гласовете на БСП " беше свалено първото демократично правителство на г-н Филип Димитров по даден знак от Боянските ливади от комуниста-мижитурка -Жельо Желев ! В същото време едва ли е нужно да Ви напомням,че вече 25 години и в опозиция и на власт двете пройзводни на БКП-ДС са ВИНАГИ В КОАЛИЦИЯ !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 88. 88 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 4136 Неутрално

  Лицемерна реч от опорни точки, горкото мишле страхливо.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 89. 89 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7482 Неутрално

  "БСП е изморена."
  Предлагаме почивка,ако може безсрочна.

 90. 90 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 557 Неутрално

  До коментар [#1] от "my_self":

  Погледни се в огледалото и плачи,нещастен червен трол!

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 91. 91 Профил на my_self
  my_self
  Рейтинг: 448 Неутрално

  До коментар [#90] от "Captain Shakespeare":

  На всеки е дадено да има свободна воля и да избере пътят, по който да върви. Живей своя живот и остави другите да живеят, без да ги осъждаш.

  А в контекста на твоя форумен прякор, Шекспир, направо съм възхитен как изразяваш себе и как разкриваш блясъкът на своя ум!

 92. 92 Профил на Freedom of Speech
  Freedom of Speech
  Рейтинг: 624 Весело

  Не бой се, Серж!
  ДПС пък ще поставят условие на ГЕРБ и ето ти новата коалиция

  Езикът е машина и не бива да се допуска пружините й да скърцат.
 93. 93 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1015 Любопитно

  До коментар [#83] от "Да бе да":

  Не те разбрах. Особено това "ка"?

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 94. 94 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3810 Неутрално

  ,,Станишев: Поставихме условия на ДПС и това сложи край на управлението,,

  Иедно от условията беше, пеевски да стане шеф на ДАНС и наче правителството пада.
  Опс това не беше ли поставено пред парламентарната група на БСП?

 95. 95 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3810 Весело

  До коментар [#42] от "ПАСТОРА":

  ,,ГЕРБ вече подадоха заявление!,,
  Да не си го писал ти?

 96. 96 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#73] от "dedo pepo":

  Заради ГЕРБ ли заминаха? Ако питаш мене, всичките ни изявени политици и партийни лидери трябва да отидат там! За кого ти е мъка? Кой от тях мислеше и работеше за България и българския народ? Един за НАТО, друг - за ТАТО, трети за ЕС, За Русия с Путин, за Русия без Путин, но всички за Газпром, или против него... Съсипаха всичко! Камък върху камък и човек, свързан с човека не останаха!

  goblenka
 97. 97 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#72] от "my_self":

  Точно така е! Ама, дали те разбират троловете? Щото, и те са в различни багри!

  goblenka
 98. 98 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#58] от "socialen":

  О! Да! И, още как! Вече няма и грам грижа и отговорност за пролетариата! Сега искат властта и парите на капитала и пролетариата в ръцете си! Как му си вика на това? Ако беше един човек, да речем - самодържец, ама, цяла коалиция... Партокрация? Не знам? Пък и партията - в ръцете на един... Т.е, на една... Вие кажете!

  goblenka
 99. 99 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#55] от "ARRI":

  Пък много знаеш, бе! Май, само то имА ..., да отхвърли всички домогвания и да управлява само, въпреки всички! За това и всички се сбраха, забравили различията си, за да го съборят! Даже, с цената на политически скандали и човешки животи! Година и нещо по-късно, той пак им е най-големия кошмар! Той е Торбалан, с когото плашат народа! Като е "сикаджийче", едно дребно, незначително нещо, що толкоз го дъвчете и взаимно се плашите с него? Това искам да знам! И, не ми говорете за това, дали е образован, дали е бил добър премиер, дали е мутра, или представител на флората. Зададох пряк въпрос и искам пряк отговор! Не да ми филосфствате и бягате по тъча!

  goblenka
 100. 100 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#52] от "grajdanin1":

  Да критикуваш политиката на БСП е принципност! Защото в нея няма никакви принципи!

  goblenka
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK