Кирил Добрев подкрепя Стойнев за лидер на БСП

Кирил Добрев подкрепя Стойнев за лидер на БСП

© Надежда Чипева, КапиталНастъпва нов етап за БСП, това е една желана и много изстрадана промяна и най-важното е, че Сергей Станишев сам узря, че трябва да направи тази промяна, защото тя е необходима, за да оцелее партията. Така коментира Кирил Добрев подадената от лидера на БСП оставка и изрази надежда, че след тази промяна ще започне възраждането на партията. БСП е изтощена от десетките загуби, заяви още Добрев в ефира на БНТ.


По въпроса за бъдещия лидер на БСП Добрев каза, че подкрепя кандидатурата на енергийния министър Драгомир Стойнев. Преди година и половина 22-те организации на БСП в Софийска област за предишния конгрес бяха номинирали Драгомир Стойнев, подчерта Добрев и поясни, че той не е нова кандидатура.


БСП е най-демократичнатра партия и това не е клише, заяви депутатът от Коалиция за България. Всеки, който получи номинация и събере подписи на конгреса, може да се кандидатира за лидерския пост, подчерта Кирил Добрев и каза, че е добре кандидатите за лидер да прочетат какво са говорили, защото е трябва да има пълен синхрон между това, което говориш и това, как действаш.
По адрес на Янаки Стоилов Добрев каза, че няма претенции към неговата лява идентичност, само че "той представляваше едни хора, ляво мислещи, в една битка и избра удобното място в Изпълнителното бюро" и, според израза на Добрев: "някак си шкартира тези хора".


Всички тези кандидатури (Мая Манолова, Янаки Стоилов, Драгомир Стойнев) са достойни и не знам кой ще бъде избран, това ще се реши на конгреса, подчерта отново демократичността на избора Добрев.


Пътят, който трябва да извървим БСП и АБВ не е дълъг, но е много стръмен, защото две години членовете и симпатизантите на БСП се молеха и на Станишев, и на Първанов да си подадат ръка. Две години те не го направиха и само те двамата знаят защо, коментира взаимоотношенията между БСП и АБВ Кирил Добрев.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK