Подготовката за строителството на "Южен поток" у нас продължава под прикритие

Пътят в община Аврен, укрепен безвъзмездно за сметка на дружеството "Тарктур" води до плажа Пашадере, близо до който трябва да излязат на сушата тръбите на газопровода "Южен поток".

© Спас Спасов

Пътят в община Аврен, укрепен безвъзмездно за сметка на дружеството "Тарктур" води до плажа Пашадере, близо до който трябва да излязат на сушата тръбите на газопровода "Южен поток".За следващата седмица е уговорена среща между представители на община Аврен (Варненска област) и дружеството "Южен поток България". Това съобщи за "Дневник" председателят на Общинския съвет в Аврен Марин Черкезов. По време на срещата ще бъде направен оглед на пътищата, които биха имали значение за изграждането на газопровода "Южен поток" в тази част на страната.


"Уговорихме огледа с пиарката в информационния център на дружеството във Варна, остава само да уточним деня", каза в сряда Черкезов. 
Попитан за подробности около предстоящата среща, кметът на Аврен Емануил Манолов отклони телефонния разговор с извинението, че в момента е зает.


Новината за огледа на пътищата, важни за "Южен поток", идва почти месец след като на 11 юни премиерът Пламен Орешарски съобщи, че е издал разпореждане за спирането на всички действия по изграждането на газопровода на българска територия.
"Нямам представа за какво става дума. С мен никой не е разговарял за подобна среща. В информационния център има други колеги", каза комуникационният мениджър на "Южен поток транспорт" (South Stream Transport B.V.) за България Нина Мирчева.


"Дневник" разговаря най-напред с нея, тъй като информационният център във Варна бе открит на 16 януари т.г. като съвместна инициатива на компаниите "Южен поток транспорт" и "Южен поток България" АД.


В сряда директорът на пресцентъра на "Южен поток България" Даниела Царева също отрече между представители на дружеството и община Аврен да е била насрочвана среща за оглед на пътната инфраструктура.


Безвъзмездно за тяхна сметка и риск


В началото на юни, дни след формалното прекратяване на строителството на "Южен поток" у нас, стана известно, че край Аврен се укрепва черен път, който трябва да обслужва строителството на газопровода. За това съобщи отново Марин Черкезов, а думите му бяха потвърдени от Емануил Манолов.


И тогава, както и сега, от "Южен поток България" категорично отрекоха да имат какъвто и да е интерес към пътищата в землището на Аврен, независимо че и председателят на общинския съвет там, и кметът твърдяха точно обратното. Според тях укрепването се извършва от и за сметка на дружеството "Тарктур" като подизпълнител на "Южен поток – България".


Опитите на "Дневник" да се свържат с управителя на "Трактур" Иглика Крумова останаха безуспешни. "По какъв повод я търсите", попита нейна сътрудничка, която се представи като Стела. Оставете телефонен номер. В случай, че реши, тя ще ви потърси." Три седмици по-късно отговор от Иглика Крумова все още няма. Въпросите, които искаме да й зададем, са следните:


 1. Има ли "Трактур" делови отношения с "Южен поток България"?
 2. Работи ли дружеството по изпълнението на инфраструктурни обекти, свързани с изграждането на газопровода "Южен поток" у нас?
   
 3. Каква е мотивацията на "Трактур" да извърши безвъзмездно за своя сметка и риск укрепването на селски път в община Аврен?
   
"Тарктур" - минало и настояще


Справка в архива на Търговския регистър показва, че едноличното дружество "Тарктур", поело безвъзмездно задължението да укрепи черен път през лозята и нивите край Аврен, е основано под името "Арктур-8" на 20 юни 2008 г. от родения през 1985 г. Стоян Джагаров. След това то сменя собствениците си още два пъти – през април 2009 г. е придобито от Христо Станков, а в края на ноември 2012 г. от Иглика Крумова - негов управител и в момента. Въпреки това адресът на компанията, посочен в регистрацията й, не е променян от 2009 г., когато тя все още е била собственост на Станков.


"Тарктур" има широк предмет на дейност – от изграждане и поддръжка на инфраструктурни и телекомуникационни съоръжения, през монтаж на вятърно-енергийни и фотоволтаични системи, консултантски услуги, търговско представителство пред местни и чуждестранни физически и юридически лица до хотелиерски, туристически и рекламни услуги.


Информацията за компанията, достъпна през Търговския регистър, сочи, че в момента върху дружествени дялове тежат два запора, наложени още когато собственик и управител на фирмата е бил Станков.


Първият в размер на 3905 лв. е в полза на Пощенска банка. Вторият - за над 32 хил. евро и е наложен заради неизплатени задължения към физическо лице. 


Същите запори в полза на същите кредитори са наложени и на още три дружества, в които Станков е собственик или съдружник и в момента – едноличното "Симени", "Румим" ООД и "Поливас" ООД.


"Дяволът" в детайлите


Още в средата на юни проверка на "Дневник" показа, че с две поредни решения, взети за по-малко от месец през април и май т.г., общинският съвет в Аврен е възложил на кмета Манолов да сключи договор за укрепването на път до плажа Паша дере и газокомпресорната станция "Варна"  най-напред с "Южен поток България", а след това с "Тарктур" (виж прикачените файлове). В крайна сметка Манолов сключва договор с втората компания, а причините за това стават ясни при сравняване на двете общински решения.  


На пръв поглед те изглеждат почти идентични с тази разлика, че от текста на второто са изпаднали  всички пасажи, от които става ясно, че въпросната пътна отсечка ще обслужва строителството и експлоатацията на "Южен поток". Тази "хватка" очевидно сега дава възможност на "Южен поток България" да отговаря на въпросите за интереса си от укрепването на пътя по следния начин:


"Според препис-извлечението от общинския съвет в община Аврен (...) "стабилизиращите пътя дейности" са с цел той да бъде пригоден за нормално функциониране и използване по предназначение от всички собственици на съседни имоти, както и от други физически и юридически лица".


В писмото на компанията обаче е цитирано само второто решение на общинския съвет в Аврен, касаещо дейностите, възложени на "Трактур". Но в него не се споменава нито дума за решението на съвета от април т.г., според което укрепването на пътя първоначално е трябвало да бъде възложено директно на "Южен поток България".


Сега, след новината за предстоящия оглед на цялата пътна инфраструктура в района на Аврен, става ясно, че общинската администрация там също продължава да използва възможността за работа с "Южен поток България" под прикритие. При това въпреки и независимо от разпореждането за спиране на "всички действия по изграждането" на спорния газопровод у нас.

Ключови думи към статията:

Коментари (58)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 948 Неутрално

  Извинявам се, рядко си позволявам да го правя и не подценявам в никакъв случай труда на журналистите в Дневник, но съвсем по темата препоръчвам интервюто ""Южен поток" е против законите на физиката. Русия няма технология да докара толкова газ" в Офнюз. Мисля, че си струва да се прочете.

  Доброто е заразно
 2. 2 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 1140 Любопитно

  Добре, де, "Дневник", пак ли ще ме цензурирате, ако им телгя една на политиците? Те ни се подиграват, лъжат в лицето и плюят в очите, а ние - какво - да им ръкопляскаме и викаме "Машалла!" ли?

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 3. 3 Профил на putlernopassaran
  putlernopassaran
  Рейтинг: 554 Неутрално

  Всичко в проектите на Путя е пропито с корупция и пълна непрозрачност! Ако те наистина бъдат спрени, корупцията в Бг ще намалее осезаемо

 4. 4 Профил на arnautsky
  arnautsky
  Рейтинг: 738 Любопитно

  Партизанска задача?

  Keep it cool, keep it funny, keep on changing the world.
 5. 5 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1063 Гневно

  Който вярва на комунистите, акъл няма. Щели да спрат Южен поток ама друг път. НЕ ИМ ВЯРВАЙТЕ ЗА НИЩО!!! Те са изтъкани от лъжа и наглост, друго не умеят и не разбират, само кражби и лъжи в особено големи размери!!!

  Няма шики-мики.
 6. 6 Профил на bad_religioner
  bad_religioner
  Рейтинг: 450 Неутрално

  [quote#0:"статията"]работа с "Южен поток България" под прикритие[/quote]
  Няма Джаро, няма Маро, "поточната линия" си върви Ерго - на Орешарски думите кух орех не струват, не че досега нямаше доказателства...

 7. 7 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1670 Неутрално

  Ето затова Герб държат правителството на власт,с какви ли не оправдания.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 8. 8 Профил на today
  today
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  Съвсем очаквано, тези управляващи дойдоха на власт с руска подкрепа и срещу ангажимента да подкарат на всяка цена ЮП.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 9. 9 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Някой да е изненадан?!

  The best way out is always through Robert Frost
 10. 10 Профил на wunderbar
  wunderbar
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#2] от "majorman Моля те, Серж, остани!":

  Не!Чудя се защо народа не се юрне да ги измете,то бива,то може,но вече прекалиха,и то мноого!Оставка нц,ще си отварят филиали разни руски фирми,правят си каквото искат!!!!Явно ни имат за олигофрени(и с право!)

 11. 11 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 453 Неутрално

  Фактите са следните, някаква си фирмичка е укрепила селски път за собствена сметка, т.е. държвата не е дала един лев. Та питам аз, кое е по добре, един укрепен или един неукрепен път?

 12. 12 Профил на Канасубиги
  Канасубиги
  Рейтинг: 758 Неутрално

  "Попитан за подробности около предстоящата среща, кметът на Аврен Емануил Манолов отклони телефонния разговор с извинението, че в момента е зает."

  Ей това винаги най-много ме е дразнело - винаги са "заети" като трябва да отговарят! Абе тва ти е половината работа като кмет - да отговаряш на въпроси на журналисти, граждани и т.н относно действия и бездействия на поверените ти институции и подчинените ти.

  I don't debate. Too much Word, not enough Excel.
 13. 13 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1279 Неутрално

  МАНИПУЛАЦИИТЕ са добре известни не само у нас, но и на европейските ни партмьори и съсъюзници.

  Самият "Газпром" заобикаля подмолно и по кагебейски строителството, но едвали ще може да заобиколи експлоатацията, което ще превърне кюнците в раждив скрап, за радост на ромските ни съотечественици.

 14. 14 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Търчинът в Аврен , "продаде за жълти стотинки" - земята - за базата на КГБ - на Камчия !! Дейно и съгласувано :)
  И Боко ги посети, навремето ..
  Двете стари Империи искат да си поделят България !!
  Това е ...
  А българин - нормален гражданин - НЕ може да си купи земя до плажа в Аврен / Камчия / - на държавни цени !!!

  BIG AL
 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1394 Весело

  Кремъл се е заустил на две стратигчески мест по българското Черноморие,
  в пристанище Бургас/Росенец, на Нефтохим
  и сега край Варна.
  Казах, България гледа Европа с шуроко отворени устя и изплезен език,
  но инак ду...ето и стърчи над пясъка в посока Изток и се върти сервилно на дядо Иван, току попляксвайки с бузки - еле де, дядо, вземи ма де, нали сме братушки, на авната.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 17. 17 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#1] от "dogwoman":
  [quote#1:"dogwoman"]препоръчвам интервюто ""Южен поток" е против законите на физиката. Русия няма технология да докара толкова газ" в Офнюз. [/quote]
  Изключително интервю на Васил Филипов. Ако някой се пита защо Иван Костов е уволнил Васил Филипов, след прочитането на интервюто ще му стане ясно!

  The best way out is always through Robert Frost
 18. 18 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 2872 Неутрално

  Задкулисието на сегашното правителство продължава. Изненадани няма, а марионетката начело на правителството го е страх да излезе и да каже какво става.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 19. 19 Профил на miho45
  miho45
  Рейтинг: 784 Неутрално

  До коментар [#11] от "wallenstein":

  Ако укрепването на пътя е за собствена сметка за собствен кеф, удобрявам......

 20. 20 Профил на karla80
  karla80
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Едва ли наистина всичко се случва тайно, все пак това не е нещо, което може да се скрие.

 21. 21 Профил на jazzi
  jazzi
  Рейтинг: 450 Весело

  Няма да има Южен поток Всички дейности са за заблуда на противника. Иначе няма нищо лошо в това да се укрепят и заравнят черните пътища до плажа на Паша дере! Дано оправят и пътя след отбивката за Черноморец, че е по-пряко от Варна.

 22. 22 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 453 Неутрално

  До коментар [#19] от "miho45":

  Ами така пише в статията....

 23. 23 Профил на ergen4ev
  ergen4ev
  Рейтинг: 450 Неутрално

  6те спрат проекта ама нали 6те Им резнат кратунките, те ве4е сму4ат като кръвопиици 4рез фирмите си как така да сИ спрат ли4ния доход, ама Иди обяснявай на неграмотните Им Избиратели каква е съ6тността за стремежа Им да бъдат във властта

 24. 24 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1394 Неутрално

  "Тук става въпрос за много пари, които няма да бъдат възстановени и България ще изпадне във вечна зависимост от Русия.Само глупав или платен държавник може да строи нещо, което не знае как ще плати и експлоатира. Днешните управляващи не могат да обяснят поведението си и твърденията, че „Южен поток“ е необходим на България.
  Твърди се, макар и да не е потвърдено, че България ще вземе огромен кредит от Русия – 4 милиарда при 4.5% лихва, за да построи тръбата. Това би означавало, че България ще плаща на Русия над 360 млн. лева лихви всяка година до връщането на кредита. Така едновременно ще й прави бизнеса и ще й плаща лихви."
  http://politikata.net/%D1%8E%D0%B6%D0%B5%D0%BD-%D0%BF%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%BA-%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%B2-%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D1%84%D0%B8%D0%B7%D0%B8%D0%BA/62460/

  nemo malus felix, minime corruptor.
 25. 25 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1160 Любопитно

  Щом толкова активно се работи, предполагам има някакво споразумение с Бойче, като предполагаем "победител" и бъдещ премиер.
  Без неговото съгласие нищо не става, не ли?

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 26. 26 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2227 Неутрално


  До коментар [#1] от "dogwoman":
  До REALISTKA
  Заинтригувахте ме ! Моля,ако е възможно дайте линк за интервюто на г-н Васил Филипов .

  Благодаря !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 27. 27 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  тука до 22 .07 требе да уредят нещата

 28. 29 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1279 Неутрално

  До коментар [#20] от "karla80":

  Изобщо не е тайно, а противозаконо, против разпоредбите и изискванията за прозрачност на сделките, против разпорежданията за спиране на строителството и изискванията на ЕС за собственост и доставки.

  Пътя е за собствениците на прилежащите терени, много услужливо направен "безвъзмездно" от една местна фирма, не за ползите на строежа на газопровода.
  Случайно просто посоката съвпаднала с местноста за излаза на тръбите и компресорният завод.
  В Украйна местните руснаци, също се вдигнаха на бунт в защита на интересите на Владимирович, съвсем случайно.

  ПОДМОЛНИТЕ действия и нарушения на законови изисквания и разпоредби са сърцевината на руските петоколоници и КГБ специалисти по управление.

  Методиев е един от проводниците им тук. За останалите никой никога не е имал съмнение.

 29. 30 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1059 Неутрално

  Под прикритие...........комунистите и мафията винаги така действат.

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 30. 31 Профил на eyewitness
  eyewitness
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#11] от "wallenstein":

  Отговорът на въпроса ти е повече от ясен, но е сбутан някъде между редовете. По-интересен е отговорът на въпроса защо изобщо е писана тази статия.

 31. 32 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1059 Неутрално

  До коментар [#28] от "dogwoman":

  Много силно интервю,++++++++ чакам коментар на мурзилките

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 32. 33 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 948 Неутрално

  До коментар [#32] от "шапчица": Едва ли ще получиш коментар. Освен опорните точки, но тях си ги знаем - вече гледам даже не се появяват във форума, толкова се изтъркаха.

  Доброто е заразно
 33. 34 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1059 Неутрално

  До коментар [#33] от "dogwoman":

  На спявка са или е ден за аванс.

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 34. 36 Профил на WC1
  WC1
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Някой да е виждал документ за спиране на Южен поток? Моля за линк!

  ATX
 35. 37 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#32] от "шапчица":

  Защо само мурзилките?! Има и доста сини мурзилки. Нещо Раданчо да е казал по въпроса?! Не, нали?! Дрънка клишета...

  The best way out is always through Robert Frost
 36. 38 Профил на WC1
  WC1
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Значи няма такъв документ.

  ATX
 37. 39 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7654 Неутрално

  До коментар [#37] от "Realistka":
  Вие май четете и слушате само каквото ви е изгодно.Само РБ от месеци говори за далаверата ЮП.И ако знаем нещо по въпроса,вкл. и закона,предложен от Газпром за морската част,го знаем именно от тях.

 38. 40 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#39] от "rosiraycheva50._":

  Роси,
  разгадала си моята користна природа! Аз имам страхотна изгода във всяко четене. Не съм безкористна като Радан Кънев, например, дето за мое добро иска да стане депутат. Жертва се момчето! А аз нямам и понятие от жертвоготовността на всички активисти и активистки от "Карниградска", от район "Младост" и други подобни...

  The best way out is always through Robert Frost
 39. 41 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1160 Неутрално

  До коментар [#37] от "Realistka":
  Муцка, точно преди евроизборите РБ изкара документи по ЮП получени след решение на съда, тъй като първоначално бе отказано тяхното предоставяне.
  През това време агент Буда пиеше кафе с агент Павел.

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 40. 42 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#41] от "DrAvalanche":
  [quote#41:"DrAvalanche"]Муцка[/quote]
  Кажи, МОЕТО СЛЪНЧИЦЕ, и ти ли изгря моменталически, за да ми обясниш големият принос на Радан в борбата за......(точките се попълват според желанието).Хайде, холан! Много обичам интимни обръщения, като твоето ("Муцка", например много ми допада). Чувствам се приютена към офисите на "Кърниградска"... прекрасни офиси (кой ти ги дава току-така?!)

  The best way out is always through Robert Frost
 41. 43 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1160 Неутрално

  До коментар [#42] от "Realistka":
  Муцка, обръщението муцка не е опит за интимничене. То показва аналогията която предизвикват неадекватните ти мнения. Напомня за една особена порода плиткоумни ГМО-та обитаващи молове и чалготеки.

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 42. 44 Профил на venelingeologia
  venelingeologia
  Рейтинг: 1124 Неутрално

  Боже, колко глупост има по света... Но в Българя тя е определено над кларковата (средно уравновесена) стойност на този човешки показател. И Васил Филипов е неговото рекламно лице. За успокоение на читаелите: със "Син поток" всичко си е наред. Новият договор с Турция увеличава доставките по него от 16 до 19 млрд куб м/год.

 43. 45 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#43] от "DrAvalanche":

  Ясно. Това е отговорът на една "дръм-машина", както е обяснено от Гуугъл. Драги, говори си с чиновничките в прекрасния ви офис на ъгъла на "Кърниградска" и "Витошка". Навремето му казвахме "Гиню Ганев-хол" Те са на твоето ниво.

  The best way out is always through Robert Frost
 44. 46 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1160 Неутрално

  До коментар [#45] от "Realistka":
  Муцка, докато си ровила из гуглуто, дали не попадна на този линк http://www.mediapool.bg/ruski-kragove-diktuvat-na-kabineta-za-yuzhen-potok-news219973.html
  Отвори, прочети и пак опитай да помислиш, кой каква позиция и действия има за ЮП.
  А по същото време някои пиеха кафе в Кърджали.

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 45. 47 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#46] от "DrAvalanche":

  Какво да чета определям аз. А някаква си "дръм-машина" може да съветва когото иска, за каквото си иска!

  The best way out is always through Robert Frost
 46. 48 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1160 Весело

  До коментар [#47] от "Realistka":[quote#47:"Realistka"]Какво да чета определям аз. А някаква си "дръм-машина" може да съветва когото иска, за каквото си иска![/quote]Точно така. Дръж високо главата си. Нищо че е празна.


  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 47. 49 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2491 Неутрално

  До коментар [#47] от "Realistka":

  Не съм от Кърниградска. Но внасяте излишен шум, без никакви доводи. Например след прочит на интервюто, не разбрах защо е уволнен г-н Филипов. И какво общо има г-н Костов с тръбата.
  Трябва много да сте обидена от ДСБ, и то лично, за да реагирате с /щу единствените, които действително работят в интерес на България.

 48. 50 Профил на Венцеслав Йонков
  Венцеслав Йонков
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Сега като скочат защитниците на екологията и рублата, които се бяха вдигнали упорито и нетипично активно във връзка с шистовия газ, ще видят тайни подготовки....

 49. 51 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#49] от "Alexander97":
  [quote#49:"Alexander97"]Не съм от Кърниградска[/quote]
  Ау-у-у! Браво!

  [quote#49:"Alexander97"]Трябва много да сте обидена от ДСБ, и то лично, за да реагирате с /щу единствените, които действително работят в интерес на България.
  [/quote]
  Ау-у-у! Браво!
  Дъхът ми спира! Да не си племеник на Ванга?! Щото тази дарба да разгадаваш неразгадаемото може да се предаде само по генетичен път!
  Браво!

  The best way out is always through Robert Frost
 50. 52 Профил на Josif Stanislavski
  Josif Stanislavski
  Рейтинг: 1113 Неутрално

  До коментар [#7] от "Тони!":
  типичен десебар костовак... привижда му се как дсб получава 60 % на изборите и управлява ли управлява ... а гуруто костов - пожизнен президент ...Алооо десебарчето,събуждай се вече

  обичам Ви .... разбирам Ви ... искам да Ви помогна
 51. 53 Профил на eyewitness
  eyewitness
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#7] от "Тони!":

  Това по Костов?

 52. 54 Профил на Lenx
  Lenx
  Рейтинг: 235 Весело

  Какво тук значи някакъв си министър председател...

 53. 55 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Не мога да разбера изобщо защо на хорицата трябва да им дреме , че някаква си фирма работи нещо на някакъв обект от местно значение , и то без пари . Ами щом така е решила , кой може да я спре да работи благотворително ? . Ако взема пари - кой я е нагласил да ги взема ? Ако не взема - защо, аджеба , не взима ? . Да , ама разковничето е наименованието - Южен поток. Което действа като червен флаг на бик. Макар ,че доста хора не знаят бе говедата не различават цветовете .

 54. 56 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 672 Неутрално

  [quote#3:"putlernopassaran"]

  Всичко в проектите на Путя е пропито с корупция и пълна непрозрачност![/quote]
  Ами всички проекти на Путин са свързани с Европа . Значи Европа е пропита от корупция . По твоята логика , де .

 55. 57 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 672 Неутрално

  [quote#5:"Черен Гологан"]Щели да спрат Южен поток ама друг път. НЕ ИМ ВЯРВАЙТЕ ЗА НИЩО!!! [/quote]

  То затова викат , че Черен гологан не се губи . . Ами не се - нищо не чини . Потвърждаваш го - комунистите нямат отношение към потока . За него се грижат австриици , унгарци , словенци , италианци ... А , и сърбите , да не забравя . Изброените ще го построят , а ние , ние ще блеем. Като черни гологанчета .

 56. 58 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 672 Неутрално

  [quote#10:"wunderbar"]Не!Чудя се защо народа не се юрне да ги измете,[/quote]
  Ами то "народа " се опита по едно време , ама този от паветата . Пък когато дойде народа от полето , нещо стана , някои се изпокриха по кафенетата . Щото дошли от някъде си да им развалят рахатлъка . Та се разбра , че да изметеш , трябва да знаеш как се държи метлата . не прахосмукачката . Дето смучи , де .

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK