Огнян Минчев за КТБ: Гледайте внимателно общия ни портфейл в ръцете на "полицая"

Огнян Минчев за КТБ: Гледайте внимателно общия ни портфейл в ръцете на "полицая"

© Юлия ЛазароваМнението е от фейсбук страницата на Огнян Минчев. 


Безсрамната версия за изнесени със самолет тон и половина пари показва, на първо място, наглото самодоволство на облечените с богатство и власт престъпници, които са уверени, че могат да се подиграват с населението на страната разказвайки му и най-абсурдните небивалици. На второ място, легендата за изнесените 200 и кусур милиона показва лековерието, с което всички ние приемаме и тиражираме подобни басни.


Далеч съм от мисълта, че такива - и по-големи суми - не са отмъкнати по различен начин от дейците на корпоративно-търговската измама. Но нека не забравяме, че това са все пак бандити с "бели якички"... Докато те грабят целокупното население на страната, платените им PR-и пускат вицове за отвличане на вниманието.
Навремето така ме ограбиха на гарата в Будапеща. Докато един местен тарикат се преструваше на полицай и проверяваше портфейла ми за "незаконно обменени пари", един друг мина покрай мен и ми вика: "Господине, откъде тръгва влакът за Балатон..." Моята секунда невнимание към портфейла ми в ръцете на "полицая" ми струваше 500 долара...


А сега един вика: "Съграждани, откъде излетя самолетът с парите...", докато водещите бандити доограбват нашите 3,5 - или повече - милиарда... С бели ръкавици, разбира се... Помните ли двете царски юпита, които ни измъкнаха милиарди със SWAP-а на външния дълг от долари в евро - две седмици преди да падне доларът с една трета от стойността си?


Е, за такива и за по-съвършени технологии става дума и днес... Няма влак за Балатон - гледайте внимателно нашия общ портфейл в ръцете на "полицая"!

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK