"Фейсбук": ‪#‎нямадаплатим

Управителят на БНБ Иван Искров

© Анелия Николова

Управителят на БНБ Иван ИскровХаштагът #‎нямадаплатим за престъпленията на мафията в КТБ набра популярност през уикенда. Във "Фейсбук" се организира и събитието "Няма да платим. Няма да платим". Насрочено е за днес в 14 ч. пред сградата на президентската администрация, в която по това време ще започнат консултациите при държавния глава за финансовото състояние на държавата. Поводът е идеята на БНБ с промени в законодателството за решаване на проблема в КТБ  да бъдат гарантирани и влоговете над 100 хил. евро. 


В предизборните дебати партиите да изложат своите аргументи дали ‪#‎даплатим‬ или ‪#‎нямадаплатим‬. А междувременно Фондът за гарантиране на влоговете да действа в съответствие с действащото законодателство, призовава социалният антрополог Васил Гарнизов във "Фейсбук". И заявява: "Нямам доверие на парламент, правителство, централна банка, КФН, МВР, ДАНС, прокуратура и не съм съгласен да се приеме набързо закон за КТБ. Кризата, породена от действията на елита, не може да бъде решена с консенсус или мнозинство в елита. Парламентарни избори – веднага."


Журналистът Иван Бедров съветва всички, които искат да подкрепят групата, да напишат #нямадаплатим в социалните мрежи, да изпратят хаштагът на своя депутат.
Vera Ore предлага и текст на примерното електронно писмо до съответния депутат:


"Уважаеми г-н/г-жо Народен представител,
Като гражданин, живеещ в избирателния район, който Ви изпрати в Народното събрание, искам да заявя, че категорично възразявам срещу приемането на закон от 42-о НС, който да гарантира изплащането на депозитите в КТБ на физически и юридически лица, които надхвърлят гарантирания от закона размер от 100 000 евро. Ще Ви смятам за отговорен/отговорна ако този закон бъде приет."


Stoil Stoilov коментира, че ако парламентът си позволи да приеме извънреден закон, с който да направи възможно връщането на парите на вложителите на 100%, това ще означава "директна покана за ограбване на банките от техните управители собственици (директно изнасяне на пари в чували, кредити на свързани лица)". Такова решение би било равнозначно и на "сигнал,че всеки един момент парламентът може с едно гласуване на 121 човека да премахне паричния съвет (валутния борд) и да направи курса пазарен".


Асен Генов привежда четири искания на "Зелените":  КТБ да бъде оставена да фалира и само гражданите с депозити до 100 хиляди евро да бъдат изцяло обезщетени, проверка от одитори на всички останали "гнили ябълки" в банковия сектор за нередовно отпуснати кредити, ръководството на БНБ да подаде оставка и на тяхно място да бъдат назначени експерти след консултации с ЕЦБ и България незабавно да поиска присъединяване към Европейския банков съюз. България да започне процедура за присъединяване към Европейския банков съюз поискаха и Реформаторският блок и "Протестна мрежа".


Николай Слатински е публикувал коментар, в който казва, че "олигархическите марионетки - магистрати, управители, депутати и министри, най-много печелят от това, че България криво-ляво, горе-долу, донякъде и отчасти е демократична държава". Причината - "ако държавата ни не беше демократична, най-напред щяха да ги разстрелят, после - да ги обесят, след това - да ги обезглавят и накрая да ги изгорят на клада за абсурдното си, престъпно бездействие и напълно съзнателното им спомагане да се случи това, което се случи, както и за убедеността им на безсъвестни и безпринципни навлеци и наглеци, че обикновените българи са за това - да плащат за умишлено допуснатите от тях престъпления!"


Изводът на Слатински е: "Демокрацията у нас е пред много сериозен тест: Ще позволи ли тя народът отново да плати за наглостта на нещо туморно, облечено във власт, което в другите държави се нарича мафия и ще има ли поне един осъден с цялата демократична суровост на закона?" А прогнозата - "Честно казано - съмнявам се. Защото демокрацията означава най-напред - народ, достоен и дорасъл за нея, а не стадо, вечно готово да отиде на заколение и питащо като в стария соц виц: "А въжето ние ли да си носим?"


Петко Симеонов е отбелязал: "Прокуратурата, без да се регистрира в ЦИК, май отново се кани да играе в предизборната кампания. Хвърля в публичното пространство, че източването на КТБ е започнало през 2011 г., но "пропуска" да го обяви на сайта си. Твърдението е озадачаващо. Това е готова обвинителна теза, докато следствието сега започва. Още повече, че то рязко противоречи на изнесеното от БНБ и огласените одиторски доклади на престижни институции.
Мирише на "колите с двойни дъна". Не е ли редно прокуратурата да работи прозрачно, но да прави само официални изявления и да не се превръща в лелка от маалата?"


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (58)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 1663 Весело

  Ще платим като попове за годинат управление на Тройната коалиция и изчезналите в това време 13 000 000 000 лв...

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 2. 2 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 748 Неутрално

  "зако за легализиране ограбването на държавата"

  Евроатлантида
 3. 3 Профил на hmc12310991
  hmc12310991
  Рейтинг: 428 Неутрално

  Новите закони в БГ се пишат по еталона на ДАНС.Не,благодаря.

 4. 4 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 1234 Гневно

  "Демокрацията у нас е пред много сериозен тест: Ще позволи ли тя народът отново да плати за наглостта на нещо туморно, облечено във власт, което в другите държави се нарича мафия и ще има ли поне един осъден с цялата демократична суровост на закона?"
  Няма да платим!
  Сал едно въже ще ви дадем!

 5. 5 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 2808 Весело

  Правилно !
  Сори за Веждито - симпатичен ми е,сигурно е един от малкото вложители в КТБ със кристално чисти доходи постигнати с чук и длето , ама алкохола вреди !!
  Алкохола освен , че вреди замъглява и преценката - и тогава финансовата пирамида на глинени крака обещаваща големи лихви ти се струва като ФЕД - ама хората са го казали лаком гъз кръв сере , а аз не ща да давам лев за лечението на чуждите хемороиди !!!

 6. 6 Профил на hmc12310991
  hmc12310991
  Рейтинг: 428 Неутрално

  Единственото лечение е радикалното като за тежко болен организъм-прочистване на целия политически ''елит''.

 7. 7 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1219 Неутрално

  Това ще бъде двойна кражба от матряла. Първо са ги откраднали под една или друга форма от НАС, а сега да им ги възстановим и то с лихвите ще бъде още една кражба, айде стига де.

 8. 8 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 2096 Неутрално

  Отказвам да плащам!!!

  Най-голям дял в приходите на бюджета им перо "ДДС" - над 30%. Затова ефективно средство, за да не храним мафията е просто да намалим потреблението на стоки и услуги с български ДДС.
  1. Намаляваме потреблението на ток и парно, чрез ползване на енергоспестяващи уреди, изолация, дограма, влектронни вентили на радиаторите. Лично аз съм намали потрбелението на ток и парно с над 50% за последните две години. По този начин не храня и руската мафия, т.е. има и допълнителен бонус
  2. Всякакви стоки могат да бъдат внасяни от UК с помощта на превозвачески фирми, като тарифата е около 90 пенса за килограм. По този начин потребявам, но държавата не краде от мен. Плащам английски ДДС и по този начин спомагам за развитието на демократична държава.

  The best way to predict the future is to invent it.
 9. 9 Профил на radan_lostov
  radan_lostov
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Много ме разочарова Радан. Няма да платим на мафията.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 10. 10 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 748 Неутрално

  [quote#5:"SS"]Правилно !
  Сори за Веждито - симпатичен ми е,сигурно е един от малкото вложители в КТБ със кристално чисти доходи постигнати с чук и длето [/quote]

  И на мен ми е жал - един наистина талантлив артист! Но от друга страна в тази държава кой честен човек не е пострадал, 90-те години спестяванията на бабите и дядовците ни, които са трупали цял живот станаха стотинки. Съд за виновниците, ако трябва да върнем смъртното наказание.

  Евроатлантида
 11. 11 Профил на Deyan Yordanov
  Deyan Yordanov
  Рейтинг: 583 Неутрално

  То Facebook може и да не плати, ама българите ще си платим. То вече си плащаме, защото поради разни и разнообразни причини, трупани през годините (основна част пряко индуцирани от нас самите), българска държавност вече не съществува. Тя е в морален фалит, който води след себе си финансов и икономически такъв. От петък тези 111 000 кв. км. вече съвсем официално не са нито Република, нито България, нито държава. Те са си едни 111 000 кв. км..

 12. 12 Профил на cybersas
  cybersas
  Рейтинг: 495 Неутрално

  Не стига, че плащаме и тези до 100К - ами и другите?! Не - мерси! Как ще платят моите, ако банката в която съм - изпадне в затруднение?! Хем аз не съм поемал излишен риск - и не съм лаком?!

 13. 13 Профил на SeoKungFu
  SeoKungFu
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Най-сетне народонаселението, нявга и задълго офчо, се пробужда и осъзнава като човешки създания, надарени със свобода, избор и права ! Е-ва-ла !

  ╠╩╦═╬♥∩♥{(::○::SeoKungFu::○:::)}♥∩♥╬═╦╩∞
 14. 14 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1906 Неутрално

  "стадо, вечно готово да отиде на заколение и питащо като в стария соц виц: "А въжето ние ли да си носим?"

  По-точно от това не може да бъде написано.

  Предразсъдъците са за ограничените.
 15. 15 Профил на ergen4ev
  ergen4ev
  Рейтинг: 426 Неутрално

  6те платим отново И отново до като Има полити4еска Измет която старите , мохамеданите, неграмотните ,циганите Избират отново И отново

 16. 16 Профил на sladb
  sladb
  Рейтинг: 374 Неутрално

  В никакъв случай не трябва да се плаща, даже се чудя защо се плащат здравни осигуровки и данъци в тази държава, когато оползотворяеането им се наблюдава в административен лукс, служебни автомобили и лично облагодетелстване. Много са и тези, които даваме. Пиша от Скандинавска страна, където 50% от заплатата си не я виждам изобщо почти, но тук всеки плаща и не мрънка, защощо виждаме къде са парите, ежедневно ремонти, обновяване, и в най- забутаната болница влизаш все едно в космически кораб от бъдещето, а училищата да не говорим. Допускам, че се крадва, но явно не набиващо се, защото виждаме полезното действие на нашите пари, а в БГ, просто ни информират, за сметката която тр да платим за служебни автомобили, ремонт на парламента за всичко останало, финанси не достигат, а от екраните ни призовават за поредния смс, за да спасим поредното болно дете, поредния бедстващ град. Щом сами тр да се спасяваме, тогава защо тр да плащаме? Както се вижда и законите, за които са наети да правят са неефективни, следователно не изпълняват нищо тогава каква заплата, какви данъци??? Но защо народът все още не иска сметката? ???

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 17. 17 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2854 Весело

  До коментар [#5] от "SS":

  Не пиячката е причината Вежди така да сглупи! А това,че влезе във властта! Не знам защо,но 99% от българите помирисали власт,много бърза изгубват чувство за реалност! Ако си беше останал в средите на художниците и бохемите,надали щеше да извърши тази глупост!
  Пръст има и стресиращата и клюкарска,(в лошият смисъл на думата),атмосфера в София. Но ще спра дотук,за да не предизвикам словесна война между Провинцията и Столицата...

 18. 18 Профил на pentuer
  pentuer
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Който гласува в парламента да се плати напълно от нашият джоб е политически труп...и не само

 19. 19 Профил на rorikabc
  rorikabc
  Рейтинг: 492 Неутрално

  Ммм даа,
  Не зная. Прочетох че в Словакия ли , Словения ли , пак е имало такъв проблем .
  Казаха че държавата е поела оздравяването , но при условие че след оздравяването , до 3 г. банката да се продаде.
  Разбира се не казаха причините за изпадане на банката в лошо състояние. Може да са били някакви обективни причини , а не субективни както предполагаме , че е станало тук .
  Спомнете си и Америка гласува преди не спомням си колко време държавна помощ.
  Но сигурно в другите държави си имат механизми да откриват кой е виновен и да си плати за това. Ние тук, нямаме надежда да открият кой е виновен и да си плати, защото законите ни са такива.

 20. 20 Профил на stile libero
  stile libero
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Веждито вместо да гърми себе си, да вземе да се огледа
  ама съвсем наблизо да гледа

 21. 21 Профил на anonymousx
  anonymousx
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Съгласен съм с всичко, но не и с налагането на хомот - протекторат - страната трябва сама да си реши вътрешните проблеми, а на да извинява неспособността си с предоставянето на и на външно управление! Като сте неспособни, станете такива като слушате нас - GlobalLeader!

 22. 22 Профил на xyha
  xyha
  Рейтинг: 565 Неутрално

  Всичко е прах в очите . 3 милдр. не се крадат така лесно . Всичко е станало за години и замесените са от последните 3 правителства . Сега идеята е същите тези да излязат чисти от ситуацията ката прехвърлят вината върху един , който да изчезне някъде по островите .

 23. 23 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2854 Неутрално

  До коментар [#19] от "rorikabc":

  Въпрос към премиера на Исландия да сподели рецептата за успеха на страната. Отговор:"Ние първо вкарахме в затвора престъпниците,а след това спасихме банките. Докато другите страни направиха обратното."

 24. 24 Профил на geja
  geja
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Не очаквам държавните мъже да мислят за род и родина, но очаквам да проявят чувство за самосъхранение, защото:
  Със ЗАКОНА ЗА ПРЕСТРУКТУРИРАНЕ НА „КОРПОРАТИВНА ТЪРГОВСКА БАНКА“ АД се създава беззаконие /предлаганите промени са в драстично противоречие с българското и европейското законодателство/ и е опасен прецедент, които би повлиял на цялата банкова система в България. По-интересни са предлаганите с този законопроект промени в други закони: Закона за гарантиране на влоговете в банките /екзотични и нелогични промени/, Закона за Българската народна банка /въвежда се колективната БЕЗОТГОВОРНОСТ на УС на БНБ/, да не говорим че с предлагания законопроект, дори при неправомерни и нелогични действия на БНБ, нанасащи значителни загуби на потърпевшите, последните могат да се жалват само на „арменския поп”. България може и да си „мълчи”, но Европа едва ли ще го допусне.
  Искам да кажа, че далеч нещата не опират до едни 3,5 милиарда, макар че и те са от съществено значение. По-важното е, че в стремежа си да замитат следите отварят кутията на Пандора, а от там не се знае какво ще излезе.

 25. 25 Профил на райничка цветкова
  райничка цветкова
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Абе то се вижда че в България няма следствени органи, няма прокуратура , няма съд, а само мекерета на мафията и така нареченият политически елит/организирана престъпна група/. Време е за народно правосъдие, , пък после да видим дали някой ще има смелост да краде.

 26. 26 Профил на geja
  geja
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Имам основателни съмнения, че този закон изобщо може да бъде разглеждан, гласуван и приет в Народното събрание, защото едва ли може са се осигури кворум от народни представители /или свързани с тях лица/, които да нямат интереси от развитието на сагата около КТБ.
  В противен случай драстично ще бъде нарушен ЗАКОНА ЗА ПРЕДОТВРАТЯВАНЕ И УСТАНОВЯВАНЕ НА КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ, където в чл. 2(1) е посочено: „Конфликт на интереси възниква, когато лице, заемащо публична длъжност, има частен интерес, който може да повлияе върху безпристрастното и обективното изпълнение на правомощията или задълженията му по служба.”
  По-надолу в закона е посочено кои са лицата, заемащи публична длъжност, както и кои са свързаните с тях лица – роднини и „физически и юридически лица, с които лицето, заемащо публична длъжност, се намира в икономически или политически зависимости, които пораждат основателни съмнения в неговата безпристрастност и обективност”.
  И нека все пак наивно да припомним клетвата на народните представители /и други публични личности/:"Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа. Заклех се."- КОНСТИТУЦИЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ, чл. 76, ал.2

 27. 27 Профил на rorikabc
  rorikabc
  Рейтинг: 492 Неутрално

  До коментар [#12] от "cybersas":

  Никой не говори , дали тая банка си е изпълнявала задължението да попълва гаранционния фонд?
  Дето питаше един колега тук, някой ще се подпише ли под празен чек от банковата си сметка. А това искат от данъкоплатците. Искат промяна на закон а не обявяват точната сметка която трябва да даде държавата. После хората виновни ,че коментирали и предполагали.
  Абе имаме ли Правителство, Управляваща партия която го избра , къде са тия мишоци. Изхвърлиха напред Искров. Ама се установи че Искров се управлява от законите . Тия закони ги приема НС.
  Та предвидили ли са тия закони , да има справедливост и виновните за дестабилизирането, вложители , инвеститори , управление , , на една банка , да си получат заслуженото.
  Ама явно , законите са такива че не им търсят отговорност.
  Кой прие такива закони?

 28. 28 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4161 Неутрално

  Въжето ни виси на шиите 25 години и ти ни душат ти ни отпускат по малко.

  klimentm
 29. 29 Профил на ungeheuer
  ungeheuer
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#10] от "sa6":

  някой да ги е карал да си набиват парите в ЛайфЧойс насила? Докато има балъци, ще има и рибари.

  Според мен и 100 хил евро е адски много гарантиран депозит.

 30. 30 Профил на Rozalina
  Rozalina
  Рейтинг: 538 Неутрално

  До коментар [#8] от "#‎нямадаплатим":

  И аз така мислех да я карам, но не става. Не ползвам ток от ЧЕЗ, нито парно, нито вода от ВиК, пазарувам продукти от селяните директно, а всичко останало от ибей. Но нали всеки месец внасяш 1000 осигуровки, прибави и данък сгради, автомобили, кучета, котки и хамстери.
  Аз мисля да си намеря нова държава. Продавам всичко и се махам. Само за последната година, правителството е откраднало от всеки работещ средно по 5000 лева! Това с КТБ преля чашата, плднешки обир!

  Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy.
 31. 31 Профил на Yasen Kumanov
  Yasen Kumanov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Аз имам пари в тази банка, но изкрещявам в ушите на нашите грабители, на неморалните и на националните предатели:
  НЯМА ДА ПЛАТИМ!!!

  Настана време разделно! На барикадите!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 32. 32 Профил на 65vesso
  65vesso
  Рейтинг: 459 Неутрално

  До коментар [#5] от "SS":
  Ако се фалира по нормативната уредба в момента, Рашидов/а той също не е невинен. Знаел е на какво се "крепи" банката от първа ръка/може ако не всичките, да си възстанови не малка част от вложените пари. Целта е целия бизнес на Василев. Без поръчковата акция на прокуратурата и една агенция нямаше да изпадне в ликвидна криза. Искров толкова ли е зле, че поне малко да бе радактирал това което му бяха написали да прочете? Поне да не става хептен за смях. Невинен бил! Сигнала на "Протесна мрежа" е от повече от година. А Гумен Речев или агент Икономов няма да коментирам. Достатъчна бе гневната реакция на Хърсев за тиражирането на откровенните лъжи за предложена "банкова ваканция" от някои партии.

 33. 33 Профил на ke4o
  ke4o
  Рейтинг: 217 Неутрално

  добре е все пак вложителите и акционерите КТБ да се удовлетворят по някакъв начин. Примерно безплатно течност за чистачки в пунктовете на Петрол, или определен брои безплатни минути на Виваком или да им се издадат бонови книжки и лихвоточки, абе Искров и Данчо Ментата все ще измислят нещо подходящо

 34. 34 Профил на desen
  desen
  Рейтинг: 551 Неутрално


  Относно 'изчезналите кредитни досиета':

  Важно е за всички ни, за да не продължават да ни забаламосват.
  Предстои КСНС при Президентът и нека политици и банкери да внимават с изказвания и действия.
  Предварително се извинявам на г-н Васил Величков, че без негово съгласие поствам от Фейсбук страницата му, но мисля, че не би имал нищо против.
  ---
  "Vassil Velichkov
  Без емоции за "изчезналите кредитни досиета":
  Скъпи (бивши) колеги от БНБ и настоящи палячовци, престанете да пробутвате тези глупости за "изчезнали досиета" и "неизвестни кредитополучатели" за 3.5млрд. - това просто не е възможно:
  1) Кредитните досиета в една банка съдържат хартиени оригинали, но по-голяма част от ВАЖНИТЕ документи се издават и/или регистрират от други институции - Годишен финансов отчет - Търговски регистър към АВ; Ипотеки - Имотен регистър към АВ; Пълномощни - Регистър на пълномощните към Камарата на нотариусите; Скици на имоти - Кадастрален регистър към АГКК, Залози върху движими и недвижими активи, дялове и акции - Регистър на особените залози към МП.
  2) Голяма част от документите по един кредит минават през нотариус, където се пазят копия от определени документи. Освен ако всички тези кредити не са отпускани БЕЗ ОБЕЗПЕЧЕНИЕ от Ден 1...Да оставим нотариусите за момента...
  3) Досиетата се дигитализират (пратика още от преди 15 години), тъй като поне формално един кредит трябва да се разглежда от Кредитен съвет, както и да има налична информация в електронен вид за нуждите и на Фронт офиса и на Бек офиса, за да бъдат вкарани в Информационната система ВСИЧКИ важни параметри на кредита. Да не говорим, че всяка банка през 2014 година ползва и софтуер за Кредит скоринг, така че важните параметри ги има и там.
  4) Всяка банка изпраща автоматично данни към БНБ за ужасно много неща - кредитни експозиции, просрочия, депозити, ликвидност и пр. Периодичността е различна, но ще се учудите, колко много неща се ъплоадват ежедневно и в БНБ се пази история на всики ключови параметри. Невъзможно е нещо да се замаже със задна дата...
  5) Всички информационни системи имат бекъпи - on-stie и off-site. Basel II, сори, ама ако са бастисали и бекъпите, трябва да има масови арести...
  6) Всички кредити се регистрират в кредитния регистър - проста засечка между ЕИК-тата от там и ГФО-тата от НСИ или ТР ще покаже, дали фирмите, които са получили кредити са ги осчетоводители, както и какви са - от кога са създадени, свързани лица ли са (поне на документи и пр.). Ако ви е много сложно - направете си абонамент за CIELA.com - там данните са дигитализирани като хората и има и търсачка на свързани лица.
  7) КТБ не е банка Изток-Запад с 1 клон и 20 човека - за да се обслужат толкова много кредити, пък били те и кухи, се изисква да се изготвят много вътрешни документи, да се разменят по мейл и през системите на банката и пр. Прекалено много хора трябва да са наясно, какво се е случвало, ако е имало унищожаване на информация, защото тази информация трябва да се унищожи на безброй много места - архив на клона, архив на централата, архив на юристите, архив на риск мендижмънта, информационна система, вътрешни BI системи, системата за рипортинг към БНБ, Data Warehouse-а на БНБ, Кредитния регистър и пр. и пр. Специално за триене на данни от информационната система - това може да стане ако се бърка директно в БД, но това значи и ИТ-тата да са пределно наясно, какво е правено!
  За мен има няколко възможни хипотези:
  1) Имало е много стройна организация и конспирация за замитане на следи, в която са участвали в продължение на месеци специалисти от най-различни области от КТБ и БНБ, които сега са скрити някъде / изнесени от България, за да не изтече нищо...
  2) Като цяло в КТБ никога не са работели никакви нормални правила и процедури, не са ползвали информационни системи и електронна поща, всички кредити са отпускани с 2-3 подписа и без досиета, както и без обезпечения. Това просто не е истина, но е възможна хипотеза.
  3) Прокуратурата, службите и БНБ са изнесли цялата документация, за да змажат следите на фирмите на Пеевски и други избрани политици, олигарси и пр. и изнудват хората, които знаят, да си траят, за да не изчезнат.
  4) Извънземните са атакували КТБ и не сме разбрали...
  При хипотези 1-3 би следвало поне 10-тина човека от БНБ да бъдат арестувани за престъпление по служба и Gross Negligence, както и да се започне разследване на всички други институции, които участват процеса...При хипотеза 4 мисля да поискам убежище на Плутон..."
  ---
  #‎нямадаплатим

 35. 35 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1222 Неутрално

  Дано не остане само като закана и само във Фейсбук.

 36. 36 Профил на Симо
  Симо
  Рейтинг: 1085 Неутрално

  Вече изпратих писмо. А вие ?

  Ето от тази страница може да намерите депутатите във вашия избирателен район и email-лите им.
  http://www.parliament.bg/bg/MP

  http://www.youtube.com/watch?v=QuBy3BzCXwg
 37. 37 Профил на marker
  marker
  Рейтинг: 668 Неутрално

  До коментар [#15] от "ergen4ev":


  [quote#15:"ergen4ev"]полити4еска Измет която старите , мохамеданите, неграмотните ,циганите Избират отново И отново [/quote]
  и докато младите, грамотните и интелигентните не си дават труда да гласуват.

 38. 38 Профил на бабачко
  бабачко
  Рейтинг: 652 Неутрално

  Кучето, кучетооо, търсете къде е заровено кучето ... Още в далечната 2001-ва, ама тогава всички бяха заети да викат "Костов е крадецът". Със и без хаштагове ще си платим, че и въжето, което ще ни сложат ще си платим, докато стоим зад компютрите ...

  искаш нов монитор? изтрий тук: ##############
 39. 39 Профил на бабачко
  бабачко
  Рейтинг: 652 Любопитно

  [quote#36:"Симо"]Вече изпратих писмо. А вие ? [/quote]
  Явно сте гласувал, за някоя от парламентарно представените партии ... Щом се стигна дотам да им пращате писма, си правете извода за какви хора сте гласували ...

  искаш нов монитор? изтрий тук: ##############
 40. 40 Профил на Maradona
  Maradona
  Рейтинг: 471 Разстроено

  Много ще ви пита някой ,дали искате или не искате.Всички сме роби на една шайка разбойници ,които си правят каквото си искат в милата ни родина с до болка овчедушния ни народ.
  Цялата система на територията България е перфектно разработена от държавна сигурност ,не без любезното съдействие на група любезни демократи отстояващи своите реституциони интереси ,а по късно и приватизациони такива.
  Не ви ли прави впечатление ,че живеем в един непрекъснат скандал ,кой кой обрал, кой кой изчукал ,на кой майка му е ...баща му е.Стана така ,че дори досиетата бяха извадени в ситуация на пълна апатия от страна на потърпевшите.Това което не ви е ясно ,и което ще ви се изясни съвсем скоро е ,че мине ли това замитане при тази банка ,ще са постигнали най- съкровеният си блян-"Пълна независимост от съд прокуратура и всяка институция ,която може да ги спре да застрелят човек на улицата пред други хора и това да им се размине.Тази върхушка омотана в съюзи като масонски ложи ,ротариански клубове ,ловни дружинки и др. мина всички възможни граници и аз не виждам спасение.

 41. 41 Профил на desen
  desen
  Рейтинг: 551 Неутрално


  До коментар [#36] от "Симо":

  Съжалявам, че ще го напиша, но в моят избирателен район няма на кого да изпратя Email. За нито един от списъкът с депутати не съм гласувал, а желаните не са в Парламента/сега/.
  Все пак ако се престраша да го отправя към някой по-приемлив, сигурно ще си ги премести в другият крачол. След това и аз ще го приложа.
  След една година протести, за десерт ни сервираха такъв киселчок, с който могат да ни препарират.
  По отношение на финикийските знаци всички те се съешават безразборно и се раждат такива изроди.
  В рамките на деня ще чуем какви са ги измъдрили.
  Оставка, по-скорошни избори, масово участие и то с предварителен анализ и мисъл.
  Там ни е силата, но не се възползваме от нея, а съзнателно или не я делегираме на други, които изкривяват не само резултатите, но и целият ни живот.

 42. 42 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4161 Неутрално

  До коментар [#39] от "pedro":

  Все пак всеки от нас има народен представител ако и да не си гласувал за него!

  klimentm
 43. 43 Профил на haralanov
  haralanov
  Рейтинг: 374 Неутрално

  И става явно защо Орешарски не подава оставка и парламентът не се разпуска. За да забърше последните л...а, натворени от любимото им 33-годишно успяло прасе.

 44. 44 Профил на Симо
  Симо
  Рейтинг: 1085 Неутрално

  До коментар [#41] от "desen":

  Аз изпратих до всички от нашия избирателен район. Все пак мен представляват, нали ? Не представляват само тези, които са ги избрали.

  http://www.youtube.com/watch?v=QuBy3BzCXwg
 45. 45 Профил на desen
  desen
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#44] от "Симо":

  Нали това написах, че за една година се видя много ясно и страшно, как са ни представлявали.

 46. 46 Профил на Симо
  Симо
  Рейтинг: 1085 Неутрално

  До коментар [#45] от "desen":

  Хе, дори имам отговор от един от депутатите, така че пращай смело.

  http://www.youtube.com/watch?v=QuBy3BzCXwg
 47. 47 Профил на Силвия Георгиева
  Силвия Георгиева
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#46] от "Симо": и какво ти написал?

 48. 48 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8311 Неутрално

  Този филм с изплащането на влоговете,които откраднаха кредитните милионери,вече сме го гледали.И ще сме последните идиоти,ако пак го допуснем.И ще сме най-големите наивници,ако повярваме,че са изчезнали кредитни досиета и едва ли не се знае на кого са кредитите.В БНБ има кредитен регистър,кой кредит е редовен,кой нередовен,кой съдебен.Затова, преди да се отпусне кредит,там се проверява дали заемоискателя е коректен и може да му се отпусне заем.А в системата ДАКСИ,може да се провери всяка фирма.

 49. 49 Профил на uchastnik12
  uchastnik12
  Рейтинг: 217 Неутрално
 50. 50 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8311 Неутрално

  Този филм с изплащане на влогове на фалирали банки,вече сме го гледали.И ще сме най-големите идиоти ако пак го допуснем,без да има осъдени и без да питаме.И ще сме най-големите наивници,ако повярваме,че изчезнали досиета,а оттам и кредити.Има кредитен регистър в БНБ.Там,преди да разрешет кредит,всички банки проверяват състоянието на клиента-редовен,нередовен,съдебен,един вид кредитен рейтинг.

 51. 51 Профил на tripleaaa
  tripleaaa
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Рисковано е това ПРЕВРАТаджийско "42-ро НС" да продължава да работи, а има амбиции

  да го прави и другата седмица. Бих разбрал всеки, който се кани да вземе пушката

  и да ги разстреля на излизане от сградата на НС в случай, че изменят законодателството за да завършат обира.

  Агресивност, Арогантност, Аргументираност
 52. 52 Профил на desen
  desen
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#46] от "Симо":

  Благодаря, сигурно е подействало, защото този проблем вече отпадна.

 53. 53 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2212 Неутрално

  [quote#17:"deaf"]Пръст има и стресиращата и клюкарска,(в лошият смисъл на думата),атмосфера в София. [/quote]
  Тук се издъни, аз съм София пък не си държа парите в КТБ въпреки лихвите им. Може би защото съм раждан в провинцията, казват че първите 7 години били важни

  Иначе за властта си прав, крайно развращаващо действа. Наблюдавал съм го при мои приятели, като заемат някакъв съвсем дребен пост и се надуят става направо друг човек. Затова са измислили мандатноста а Сталин пък прилагаше съвсем радикална "мандатност", периодично "плевеше" градинката.

  Политкоректостта е Гестапо за Истината
 54. 54 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2854 Неутрално

  До коментар [#53] от "Fred":

  Има и друго! Бойко не може да има приятели. Той самият не разбира смисълът на думата "приятел"! Каза нещо в смисъл,че Вежди му е като брат,но той бил държавник! Все едно не е бил премиер и не носи никаква отговорност за случващото се в момента...

 55. 55 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2212 Неутрално

  До коментар [#54] от "deaf":

  Тук ще спорим, за мен приятелство и политика не трябва да се смесват. Много е тънка границата и не се знае кога ще се пресече.

  Затова аз съм възприел принципа, бизнес с приятели не правя. Ако е някаква лична услуга да но ако е за нещо свързано с пари предпочитам да е с хора които не са ми приятели. По моите наблюдения такова смесване почти гарантирано води до скарване.

  За политиката не знам, там по-скоро става дума за съмишленици, защо не и приятели които имат общи виждания и цели. Но дойде ли до власт и пари нещата трябва да са напълно на принципна основа и тогава по-добре е да не се намесва приятелството, в смисъл на правене на лични услуги. За хората на високи държавни нива нещата са доста сложни, никога не си сигурен дали някой не търси приятелството ти за да се възползва от него.

  Политкоректостта е Гестапо за Истината
 56. 56 Профил на leslin
  leslin
  Рейтинг: 549 Неутрално

  На първо време прилагане на действащото законодателство,за гарантиране влогове до 100 х.евро,след това пълно и ефективно разследване за събиране дълговете от кредитите,с което да се покрият и влоговете над минимума.Ако трябва избори,оставка веднага,радикални реформи,ако трябва улицата,но момента е сега.Или ние ,или те.Така че,прави са от Реформаторският блок,това е подходящ повод за раздрусване и окончателно сриване на МАФИЯТА.

 57. 57 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2854 Неутрално

  До коментар [#55] от "Fred":

  Вежди е ЕДИНСТВЕН от вложителите в тая проклета банка,който е спечелил парите си честно! И ти искаш той,който вече е пенсионер,да си загуби парите?! И Борисов се прави на ни лук ял,ни лук мирисал! Това не е първият път,когато той завлича със себе си тези около него! Вече дори и Цветанов е готов да го хвърли на вълците! А спомняш ли си,когато най-нагло каза на онази съкратена жена от ВМЗ"Сопот" да си продаде златните пръстени,за да има какво да яде?! За месец,два!
  За бизнеса с приятели си прав. От личен горчив опит го знам. Скарах се с един приятел заради пари (бизнес)! Но има и друго. Бях дете,но си спомням и до днес,когато един мой познат,управител на ресторант,възкликна:"Парите развалят човека!"

 58. 58 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2212 Неутрално

  До коментар [#57] от "deaf":

  Въпросът е принципен. Разберете, това е същото като терористи взели заложници, крият се зад гърбът им за да изнудват. Същото и с вложителите, въобще не трябва да се поставя така въпросът защото се дава поле на всеки мошеник да краде колкото си иска.

  В цял свят се пращат командосите да ги избият, не се преговаря с терористи пък ако ще и да са банкови. Или има закони или няма, средното е невъзможно. Вежди и подобните ще получат толкова от парите си колкото останат от ликвидацията, останалото е кражба от самите нас. Включително от пенсионерката със 130 лв пенсия която с тях купува и лекарства, за нея не ти ли е мъчно?

  Политкоректостта е Гестапо за Истината
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK