ДПС настоява консултациите за спецзакон за КТБ да продължат

Лютви Местан

© Анелия Николова

Лютви МестанДПС призова да продължат политическите консултации за постигане на общо съгласие за специален закон по казуса КТБ. Не е късно, имаме на разположение днес и утре, коментира пред журналисти лидерът на движението Лютви Местан, който напусна по-рано консултациите на парламентарните групи по дневния ред тази седмица. 


Имаме действащи закони, съзвучни на европейското право, и съгласно тях са гарантирани влоговете на граждани до 100 хил. евро, но ако ни води публичният интерес, съдбата на редица коректни данъкоплатци и чист бизнес, трябва да се потърси обща воля да се види това по-широко измерение на публичния интерес, каза той. 


Попитан дали партията ще провери замесен ли е депутатът Делян Пеевски в далаверата КТБ, Местан препоръча на медиите да се възползват от Закона за достъп до обществена информация и да поискат данни от БНБ дали Пеевски въобще има задължения към КТБ. Председателят на бюджетната комисия Йордан Цонев (ДПС) съобщи, че управителят на БНБ е поставил задача на квесторите да проверят има ли изобщо кредити и депозити на Пеевски в КТБ и, по думите му, официалният отговор е,  че в лично качество депутатът няма нито влогове, нито задължения. Единствено майка му има два кредита за не-много голяма сума, обслужвани до стотинка регулярно и точно до момента, каза Цонев.
Местан заяви, че нито той, нито партията имат сметки в КТБ и той не е от лицата, които някога са получавали кредит от банката.


Според Местан през последните дни сме свидетели на два различни подхода към казуса КТБ - дали става въпрос за външна намеса или за вътрешен проблем. Въпрос на време е да се установи коя от двете е причината, каза той.


ДПС няма никакъв проблем с това да се проследи генезисът на казуса КТБ от възникването на банката и банкера, да стигнем до това кой, кога, как и защо е докоснал, за да му даде  начален тласък, посочи Местан и заговори за "проследяване на развитието на банката от гледна точка на кривата на суперрастежа, как се е разполагала във времето и едва тогава да се види цената и заради кого тя ще бъде платена".  Коментарът му беше по повод изказване на Бойко Борисов по-рано днес, че сегашното управление струва на данъкоплатците 3.5 млрд. лв. - размерът на кредитите, за които липсвали част от документите в КТБ. 


На въпрос дали търсенето на съгласие по казуса КТБ може да отложи във времето предсрочните парламентарни избори, Местан заяви, че ДПС няма да бъде част от подобни сценарии и вече е постигнато съгласие за края на мандата на този парламент. 


На консултациите при президента вчера политиците не постигнаха съгласие по бързото приемане на специален закон за КТБ, както централната банка предложи. След тях председателят на групата на БСП Атанас Мерджанов каза, че партията настоява за ясен и точен анализ на БНБ за финансовото състояние на КТБ и едва след това може да се говори за законови промени.  


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (94)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на hipo7777
  hipo7777
  Рейтинг: 388 Гневно

  "ДПС настоява"

  нищо, което да не е нецензурно не мога да измисля

 2. 2 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3090 Весело

  Ха-ха-хаа!
  Мангалът раздухан, кайвето сложено, дига каймак ...

  Айде, та да броим избрикчиите ...

 3. 3 Профил на The Shadow
  The Shadow
  Рейтинг: 1644 Неутрално

  Да си гледат работата.

  “In a world of 7 billion people, we, 500 million Europeans, will have to stick together, or European prosperity and values will both go down the drain” A.Merkel
 4. 4 Профил на 12345
  12345
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Вместо да измисляме колелото - защо не се даде пълна статистика в ЕС къде са спасявали депозитите над минимума от 100 хиляди евро и къде не? Толкова много банки фалираха по време на кризата.

 5. 5 Профил на hmc12310991
  hmc12310991
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Всъщност ДПС предлага те да продължат с няколко милиарда плюс,а ние от нулата.Има ли съгласни?

 6. 6 Профил на my_self
  my_self
  Рейтинг: 442 Любопитно

  Наистина е подозрително усърдието на ДПС да законотворства в банковия сектор в този момент. Но няма огън без дим.

 7. 7 Профил на crimson
  crimson
  Рейтинг: 388 Неутрално

  ах тея нагляри кога ще ги изритаме от парламента?

 8. 8 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1033 Неутрално

  Поканете и Костов. Той може да спаси КТБ. И сметките си там. Вижте и щерка му дали няма да направи някой анализ ей тъй за 30 бонки

  Няма шики-мики.
 9. 9 Профил на MititU
  MititU
  Рейтинг: 1303 Неутрално

  "поискат данни от БНБ дали Пеевски въобще има задължения към КТБ" Как да получи тази информация като някой я прикри и завлече в дън земя

  "Колкото повече толкова повече" Мечо ПУХ
 10. 10 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1366 Гневно

  Ако все още на някого не му е ясно, КОЙ цели да дестабилизира банковата система и въобще, националната сигурност на страната, да прочете написаното по-горе...

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 11. 11 Профил на today
  today
  Рейтинг: 1009 Неутрално

  ДПС иска всички заедно да покрият кражбите на няколко човека. Тия досега си държали кинтите в КТБ, лапали дебели лихви, другите стояли бедни, сега пак бедните да обеднеят още малко и да изплатят на богатите едни пари.
  Болен здрав носи, цялата работа.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 12. 12 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 931 Неутрално

  Щом ДПС настоява, задължително не трябва да се прави.
  А ако все пак приемат такъв закон - комплект със закон за 100 % овъзмездяване на всички пострадали от градушки, наводнения, земетресения и други природни бедствия.
  Все пак пострадалите в такива случаи не са получавали по 8% лихва при пазарни нива от 4-6.....

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 13. 13 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 756 Неутрално

  Имаме действащи закони, съзвучни на европейското право, и съгласно тях са гарантирани влоговете на граждани до 100 хил. евро, но ако ни води публичният интерес, съдбата на редица коректни данъкоплатци и чист бизнес, трябва да се потърси обща воля да се види това по-широко измерение на публичния интерес, каза той.

  Лъжльо, ДПС никога не се е интересувало от публичния интерес. И откъде накъде обществото ще плаща за частни дългове и далавери на тази сган? Къде е дремал финансовия надзор и контролните органи на БНБ. Защо не ги изправят на килимчето а отново протягат лапичките си към нашите джобове?

 14. 14 Профил на nemisemisli
  nemisemisli
  Рейтинг: 516 Неутрално

  Почна се - ограбване на БГ гражданите 1000191911 епизод....

 15. 15 Профил на Dorian Gray
  Dorian Gray
  Рейтинг: 822 Неутрално

  Първите които свалиха картите.

  Кой ще ги подкрепи?

  МОЛЯ, ИЗИСКВАЙТЕ ФИСКАЛЕН БОН !!!
 16. 16 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1033 Неутрално

  Имаме действащи закони, съзвучни на европейското право, и съгласно тях са гарантирани влоговете на граждани до 100 хил. евро, но ако ни води публичният интерес, съдбата на редица коректни данъкоплатци и чист бизнес, трябва да се потърси обща воля да се види това по-широко измерение на публичния интерес, каза той.

  Пак за публичния интерес се загрижил Местаня... айде стига наглост и лицемерие де, стига де!!!

  Няма шики-мики.
 17. 17 Профил на petark
  petark
  Рейтинг: 442 Неутрално

  а Бойко се стяга за изборна победа! Хубаво е да се замислим Кой/кои аджеба помогнаха на тази структура да се разраства... ББ със сигурност е от тях

 18. 18 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2768 Гневно

  "постигане на общо съгласие за специален закон..." - докога ще се търсят ВРАТИЧКИ?! Не, че има някаква "врата", която да прецежда НОРМАЛНОТО в държавата! Сега и за височайш ЕВРО НАДЗОР ще се харчат пари, за проверка на проверяващите инстанции, институции, велики и недосегаеми БГ чиновници! Толкова ли е сложно да не се вплитат повече разни-безобразни ПОЛИТИЧЕСКИ интереси!?!

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 19. 19 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1094 Неутрално
 20. 20 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1033 Неутрално

  ДПС няма никакъв проблем с това да се проследи генезисът на казуса КТБ от възникването на банката и банкера, да стигнем до това кой, кога, как и защо е докоснал, за да му даде начален тласък, посочи Местан

  Началното докосване и тласък е при Костов... сори костоваците ама не ми е жал за вас

  Няма шики-мики.
 21. 21 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Хаха, ДПС настоявали да продължат консултациите по закона за гарантиране на влоговете./намигване!/

  Костов настоява да се даде 6 месечен срок за КТБ под "специален надзор"/ намигване!/, че до сега какъв беше надзора?/ не държа на отговор!/

  И да се защити от зли външни сили! "По десетки начини"./намигване!/.

  Работата става синхронизирана!
  ОФ-то в действие!

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 22. 22 Профил на vigilo_confido
  vigilo_confido
  Рейтинг: 411 Неутрално

  Има си законодателство, да се спазва. Риск печели, риск губи за тези които си бутнаха парите в тази банка. Да не би да имате много парички там г-н Местан?

 23. 23 Профил на Thermobee
  Thermobee
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Всички да се обединим срещу тумора ДПС!

  Не на ислямската инвазия в Европа!
 24. 24 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1086 Неутрално

  "ДПС няма никакъв проблем с това да се проследи генезисът на казуса КТБ от възникването на банката и банкера, да стигнем до това кой, кога, как и защо е докоснал, за да му даде начален тласък, посочи Местан"
  -----------------------------------------------
  Наистина, ако има някой, който знае отговорите на въпросите "кой", "кога" и "къде са парите" по случая с КТБ, това определено са ДПС. Всичко е в партийните архиви и черновите на мемоарите.

 25. 25 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 6930 Неутрално

  Пеевски с името си със сигурност не кредитополучател от КТБ.Но трябва да се проверят свързаните фирми,лица,офшорки на екзотични острови и т.н.Там той със сигурност фигурира и той, и неговата мама.

 26. 26 Профил на brainless
  brainless
  Рейтинг: 442 Неутрално
 27. 27 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1094 Неутрално

  [quote#21:"mr.lovebites."] до сега какъв беше надзора?[/quote]
  Не знам какъв,но продължава до 23,09,2014

 28. 28 Профил на clutch
  clutch
  Рейтинг: 660 Весело

  Като български гражданин, спазващ законите на страната, чист пред данъчните и останалите държавни институции, олицетворяващи държавността, спазващ моралните и етични норми при общуване с други хора независимо от социалното им положение и статус, настоявам за НЕЗАБАВНО ЗАКРИВАНЕ на олигархичнобандитските групировки ДПС/БСП/АТАКА/ГЕРБ/ББЦ .
  Настоявам за международен одит на българската политическа, съдебна, банкова и полицейска система за последните 25 години и оповестяване на резултатите, съчетани с възможно най-тежки наказания за виновните лица.
  Готов съм да заплатя необходимото количество патрони от собствения си джоб, хехехе!

  Бил съм крайно груб към идиотите? Хъм, имам и разрешително за оръжие :)
 29. 29 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2516 Неутрално

  До коментар [#21] от "mr.lovebites.":

  А Менда иска да се покрият всички депозити.Впрочем къде е Бисеров?

 30. 30 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1777 Неутрално

  Очевидно, за да управляват ДПС, БСП и техният общ любимец-експерт Орешарски, се нуждаят от специални закони. Така и баба знае. Специален закон за КТБ, БНБ, "Южен поток", за Пеевски като председател на ДАНС, специален пет годишен мандат за Светлин Лазаров, специални условия за пунктовете за изкупуване на тютюн, специален закон за продажбата на цигари...

 31. 31 Профил на vigilo_confido
  vigilo_confido
  Рейтинг: 411 Неутрално

  А защо също не попита къде са онези досиета? Не са ли те една от големите причини за случилото се? О, разбира се. То не може да се игра срещу себе си, нали? Вече като ги видя и ми се гади.

 32. 32 Профил на nemisemisli
  nemisemisli
  Рейтинг: 516 Неутрално

  Дневник - хайде ако обичате подайте някакви сигнали към ЕС, че да направят забележка от там.....щото Боко само от там се респектира - Меркел да му се обади и да поговорят....

 33. 33 Профил на Dragond
  Dragond
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#21] от "mr.lovebites.":

  Костов иска пълен одит и акционерите да си поемат отговорността, като не се замесват държавни пари в цялата схема, нито парите от ФГВБ.

 34. 34 Профил на red.mary
  red.mary
  Рейтинг: 522 Неутрално
 35. 35 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Някои от големите фесове имат много пари там. А други много взеха под формата на лесни кредити. Затова е болката и настояването. За да заметат каквото може и да минава време, но да не изгубят депозитчетата си.

 36. 36 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  [quote#33:"dragond"] акционерите да си поемат отговорността, [/quote]

  Кои акционери- ВТБ и т.н. катарски фонд?

  Благодаря им от твое име, но по-добре да се разкарат!

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 37. 37 Профил на Tony
  Tony
  Рейтинг: 227 Неутрално

  Абсолютно долнопробни лобисти.

 38. 38 Профил на eyewitness
  eyewitness
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Аз лично не познавам частно предприятие, което да използва КТБ за оперативна банка, което ме навежда на мисълта, че парите там в по-голямата си част са с не толкова бял произход. Така не виждам никакъв широк публичен интерес, нито чист бизнес, когато става въпрос за КТБ. Вероятно покрай сухото, ще изгори и известна част мокро, всеки сам си е смятал риска все пак?

 39. 39 Профил на Моне
  Моне
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Това е вече наглост. Вместо да се потърси сметка защо ги няма и къде са парите - да се прави спец закон. Намерете къде се парите и ги върнете.

 40. 40 Профил на arnautsky
  arnautsky
  Рейтинг: 710 Весело

  До коментар [#20] от "Черен Глиган":

  Даниелчо,нещо си се убъркАл:
  Цветан Василев ходел на "Позитано" 20, пушел пури с Борисов и празнувал с Пеевски.
  Виж си опорните,че караш със спорните.

  Keep it cool, keep it funny, keep on changing the world.
 41. 41 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 1302 Неутрално

  Местане, що не фанеш на дедо ... мотиката и да видиш как се вадят парите.
  Стига с тва лицемерие. Ясно ни е, че ДПС има заем от 300 млн. към КТБ и плана е да не ги върнете, щото ако трябва да ги върнете, ще ви обрежат от към ушите.

 42. 42 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 396 Неутрално

  Едва ли е възможно, но ще е интересно да видим авоарите на политиците от всички партии в КТБ. Варианта е да изтече някое списъче с вътрешна информация, за да видим за кво толкова треперят за тая пирамида. То принципно в бяла държава биха си скрили парите чрез подставени лица, но тука е такова безхаберие и плюене в лицето на матраля, че може демонстративно да си водят влоговете на техните имена. То си е готино да се гавриш с простия бантустанец.

 43. 43 Профил на vigilo_confido
  vigilo_confido
  Рейтинг: 411 Неутрално

  Най-неприятното, е че иска да се връщат пари на хора за които дори не знаем как са ги придобили. Аз няма да връщам депозити на маминия.

 44. 44 Профил на На комунист доверие да нямаш
  На комунист доверие да нямаш
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Убиецът на КТБ сам се обажда.
  Делянчо не бил взимал кредити от КТБ. А да не се окаже, че „Алфа Медиа Груп" са вземали?

  Безбожен народ иска морални политици, но такива няма да му се явят
 45. 45 Профил на attitude
  attitude
  Рейтинг: 605 Неутрално

  С много завъртяни изрази и леки насоки към вината на Герб (от гледна точка на кривата на суперрастежа, как се е разполагала във времето ....) ДПС иска да си довърши кражбата. Атаките срещу Костов в ПИК и Капитал??? са за отклоняване на вниманието от доводите на разума. И как изведнъж избухнаха , направо синхронно заплуваха клевети и недомлъвки. А след като ни обработиха , излиза Екзактния и се прави на защитник на народните интереси. Вервате ли му?

 46. 46 Профил на Мизийски
  Мизийски
  Рейтинг: 456 Неутрално

  Трябва да се прави точно обратното на това, за което ДПС настоява. По това ще се ориентирате кое е добро и кое е лошо за България.

  Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината; напротив, изобличавайте ги. Защото за онова, което нечестивците скришом вършат, срамно е и да се говори (Еф. 5:11-12).
 47. 47 Профил на salvador
  salvador
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Между другото - какво става с Бисеров!!!

  Комунистите са опасни за нашето здраве!!!
 48. 48 Профил на save_knforest
  save_knforest
  Рейтинг: 718 Весело

  Агент Павел много забързал да фалира тая пуста КТБ. Нещо има скрито в тези намерения. Май следи замита Тъмната страна.

 49. 49 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 442 Неутрално

  [quote#4:"12345"]Толкова много банки фалираха по време на кризата.[/quote]

  Глупости. Много малко даже фалираха.

 50. 50 Профил на Гочоолу - премиер без порфтейл!
  Гочоолу - премиер без порфтейл!
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Някои май стават вече нетърпеливи. Местане, вземай вазелина и при Доганя, че доста провали ти се събраха.

 51. 51 Профил на nikitovanch
  nikitovanch
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#48] от "save_knforest":

  Точно това им е целта на ДС. Добре, че е Бойко да им стъпи на врата иначе Станишката и БСП се вижда на коя страна са!!! Само да не се появи ония боклук Сидеров, че може да оцапа положението, а няма да се учудя ако се стигне отново до неговия златен пръст!!!

  „Чрез правилното и стратегическо използване на пропагандата можете да направите така, че хората да виждат Раят като Ад и Адът като Рай.“
 52. 52 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 2024 Неутрално

  Ей наглеци, стига вече. Няма да плащаме, който рискувал, рискувал. Га ядахте кифтета, не ривахте.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 53. 53 Профил на Гочоолу - премиер без порфтейл!
  Гочоолу - премиер без порфтейл!
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Загрижил се Екзактния за националния и обществения интерес. Айде нема нужда, бегай в кочината при мама Праска и Дебелянчо. А Бисеров там ли е? Външен одит и точен разчет на капиталовата дупка. После ще защитаваме обществения интерес.

 54. 54 Профил на The Core
  The Core
  Рейтинг: 768 Любопитно

  Стегна ги чепика агите, че Василев си отгледа друг "балансьор" за парламента!
  Там е заровено кучето.
  Никак не щат го преглътна това!

  Ние обичаме да сме сред природата, защото тя няма мнение за нас! Ницше
 55. 55 Профил на Mark Twain
  Mark Twain
  Рейтинг: 444 Любопитно

  Предполагам, че в КТБ е милионният хонорар на най-големия хидроинженер в републиката и затова така се натискат?

  "Мисленето е най-тежката работа и това, вероятно, е причината толкова малко хора да я вършат." Хенри Форд
 56. 56 Профил на reniab
  reniab
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Доган имаше влог в КТБ с преференциален процент 12% годишна лихва, който предвидливо изтегли
  http://www.mignews.info/ahmed-dogan-spasil-1-mln-depozit-ot-ktb/
  Хайде сега да го върне обратно на 2% лихва и след това да приказва колко е загрижен за другите вложители

 57. 57 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 870 Неутрално

  МАФИЯ - да духат таратора.

 58. 58 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1254 Неутрално

  "ако ни води публичният интерес, съдбата на редица коректни данъкоплатци"

  Води интересът на мафията. Щом ДПС го иска , значи е в полза на сенчести структури, безнис и личности.
  Има си закон да се спазва, да не се мисле за специални закони. НЕ ИСКАМ от моите пари и тези на останалите данъкоплатци да се покриват мафионските игри и неадекватността на прокуратурата /подопечна на ДПС/и безхаберието на БНБ

 59. 59 Профил на ivodor.atanassov@abv.bg
  [email protected]
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Ами да настояват колкото си искат. Няма да стане!

  Заговори, за да те видя!
 60. 60 Профил на Dragond
  Dragond
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#36] от "mr.lovebites.":

  Ами окей, в този случай ще платиш на Пеевски и Доган 300 лева, а ако си пробутат лобисткото законче, персоналният ти принос ще набъбне на 700 лева. И после говорете отново за пари за здравеопазване, влакове, образование и т.н..

 61. 61 Профил на herbaltea
  herbaltea
  Рейтинг: 1154 Неутрално

  "...имаме на разположение днес и утре, коментира пред журналисти лидерът на движението Лютви Местан.."

  Ей това най-много ме притеснява. Утре като нищо може има приет закон в 16.59ч.

 62. 62 Профил на Rage Against
  Rage Against
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  но едно трябва да е ясно. щом ДПС настоява за някакви изключения, става въпрос за големи мулташки кражби.

  изобщо не трябва да се позволява на Местан, Пеевски, Салфеткин, Бисеров и Доган да си изпълняват плановете с кражбите и заличаването на следите от престъпленията.

  РЕФОРМИ !
 63. 63 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 396 Неутрално

  Не ми го побира главата докъде (ние бантустанците) докарахме страната. Селски даскал по литература (Местан), сервитьорче (Цонев), неграмотна мънкаща свиня ( Пеевски), терористи, затворници и т.н. от една незаконна партия да вземат решения за милиарди. И другите са същата треторазрядна и посредствена политическа утайка, но в конкретната статия става дума за тази мафиотска организация ДПС.

 64. 64 Профил на subaru
  subaru
  Рейтинг: 704 Неутрално

  ДПС си гледа интересите. За да е възможно това, причината е Станишев - мандатоносителя.

 65. 65 Профил на д-р Петроff
  д-р Петроff
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Личи си,че Г(Д)ПС ще са най-облагодетелствани от специален закон за КТБ.

  ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ЗА ДА НЕ СТАВА КАКВОТО СИ ИСКАТ
 66. 66 Профил на save_knforest
  save_knforest
  Рейтинг: 718 Неутрално

  До коментар [#51] от "nikivan":
  Айде стига с тоя Бойко. Доказа се, че най-много държавни пари са наляти в КТБ по негово време. Съжалявам, ама не се будя с мисълта за Буда.

 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 68. 68 Профил на regular_observer
  regular_observer
  Рейтинг: 715 Неутрално

  Може ли Соколът (Сава) си държи хонорарите в КТБ.
  Толкоз писа как се прави ВЕЦ...

  Да му мисли БНБ ако ги изгуби.

 69. 69 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Днешният взрив в банковата система е само пореден акт
  в проекта за дестабилизиране на страната,
  съобщен от Доган през Октомври 2012-та...
  В "обезвреждането" на неговата пиротехника
  и сега се изявяват познати спекуланти в политиката,
  още от времето на валутния срив при Жан Виденов...
  Иронията тук е, не просто на съдбата,
  а на безпощадната към нас самите, наша История...


 70. 70 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3055 Неутрално

  ,,................................................................................
  но ако ни води публичният интерес, съдбата на редица коректни данъкоплатци и чист бизнес, трябва да се потърси обща воля да се види това по-широко измерение на публичния интерес, каза той. ,,
  Уау ДПС се е загрижило за съдбата на редица коректни данъкоплатци и чист бизнес в КТБ.
  Знаеш ли другарю ,,Павел,, тая думичка ,,риск печели, риск губи,, . Та който е рискувал да си вложи парите в рискова банка да си му бере гайлето. Защо аз бедният данъкоплатец ще му покривам загубата.
  Правилно казва Борисов, има си закони за защита на влогове до сто хиляди евра и тези закони трябва да се спазват, а не да правим нови закони за защита на някои си.

 71. 71 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1257 Неутрално

  Настоявайте си.
  Не винаги им се получава на най-настоятелните.

 72. 72 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2254 Неутрално

  До коментар [#17] от "petark":

  [quote#17:"petark"]а Бойко се стяга за изборна победа! Хубаво е да се замислим Кой/кои аджеба помогнаха на тази структура да се разраства... [/quote]

  Те и в Америка се разрастват банки. По-важно обаче е кой ги точи и се надявам този път да излезе наяве. От 1990 банките ги точи БСП-то. Сега с тяхна помощ се включи и ДПС. Докато ГЕРБ бяха на власт беше невъзможно дори и да си помислиш че може нещо такова да се случи с банковата система. Сега пак ли да викаме Костов.

  Заглавие в Дневник: ДБ са килимчето на което БСП стъпи за да се върне на власт
 73. 73 Профил на 952
  952
  Рейтинг: 611 Весело

  [quote#0:"Лютвито..."]Имаме действащи закони, съзвучни на... [/quote]

  Ейййй- "съзвучни"! Имал съзвучни закони...

  Лютви- златен медалист е министърката на спорта, ама ти държуш среброто бе!

  Между другото- като миткаш из селата при твоите хора- така ли им говориш? Ако да- сигурен съм, че всичко ти разбират... От първия път...

  Колко жалко, че всички, които знаят как трябва да се управлява България, са заети да пишат разни неща по форумите...
 74. 74 Профил на 952
  952
  Рейтинг: 611 Весело

  [quote#66:"save_knforest"]Айде стига с тоя Бойко. Доказа се, че най-много държавни пари са наляти в КТБ по негово време. Съжалявам, ама не се будя с мисълта за Буда. [/quote]

  Без да се будя с Буда също- уточнявам:

  "Наливане" на пари в една банка не може да я фалира.

  Без да се будя с БСП- източване на една банка- може.

  Без да съм много навътре- разбирай- по инфо от медиите- отлива на пари е главно от последните 12 месеца.

  А панаирите изобщо покрай тази банка са отпреди няколко месеца...

  Колко жалко, че всички, които знаят как трябва да се управлява България, са заети да пишат разни неща по форумите...
 75. 75 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3134 Неутрално

  Явно има хорица, готови да пожертват държавата, за да спасят банката, т. е. собствените си вложени там пари. Няма страшно обаче. Не само едрите депозити, но и дребните няма да бъдат обезпечени. В туй размирно време не виждам някой да има желание да си сложи таралеж в гащите.

 76. 76 Профил на 952
  952
  Рейтинг: 611 Неутрално

  [quote#75:"judjuk"]Не само едрите депозити, но и дребните няма да бъдат обезпечени.[/quote]

  Относно втората ти теза- това са пълни глупости. Ако не беше анонимник, а си някаква публична личност, можеше да бъдеш подведен под отговорност за това си твърдение.

  Колко жалко, че всички, които знаят как трябва да се управлява България, са заети да пишат разни неща по форумите...
 77. 77 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2886 Неутрално

  ДПС задъжително не трябва да влиза в следващото правителство.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 78. 78 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Гарантирането на всички депозити в КТБ чрез нов специален закон гарантира плановото завършване на източването на банката, което ще стане и остане абсолютно безнаказано, защото ще стане по закон. Така че, настоявайки за такъв закон, Местан все едно че на всеослушание заявява, че именно хора от елита на ДПС чрез лостовете на властта са тези, които са източили и искат да доизточат тази банка.

  Ако няма лични интереси за подобно нещо, ББ като лидер на ГЕРБ би бил абсолютен политически некадърник, ако се съгласи на това. Защото ако спомогне искането на Местан да се изпълни, цялата политическа отговорност ще падне върху ГЕРБ, който едва ли би могъл тогава да оцелее като сериозна политическа партия.

 79. 79 Профил на генка стефанова
  генка стефанова
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Не Орешарски, не Станишев, ей тия в тандем с Боко, Цацата и Искров се мъчат да съборят държавата! Голямата вина на комунистите е, че в напълно справедливия си стремеж да заличат престъпниците от Герб оставиха Дпс да им извива ръцете! А зад гърба им се прегърнаха с Борисов, на него това му върши перфектна работа- колкото по- разбита държава, толкова повече гласове за Герб... Нали мат'ряла е умен...

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 80. 80 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2886 Неутрално

  Ето че и Радан Кънев повтори моите думи в пост #77:
  "ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВАЖНО е ДПС да бъде изолирано от властта през следващия мандат.

  Аз лично мисля че трябва да са поне три мандата.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 81. 81 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1207 Любопитно

  Бебчо не беше ли от тяхното стадо? Че и за ЕП го избраха проформа. Та сега за сетен път става ясно, че в дъното на аферата с КТБ са пак отбора юнаци от ДС.

 82. 82 Профил на raytcho
  raytcho
  Рейтинг: 490 Неутрално

  До коментар [#21] от "mr.lovebites.":
  ...банката сама поиска да бъде поставена под специален надзор - срока е 6 месеца по закон...
  ...и не с този номер - от болната глава на здравата...
  ...банката започва да ''преяжда'' точно по време на ''преяждането с власт'' от ДПС.../ съжалявам, но и ГЕРБ са в същия кюп/

 83. 83 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Явно ДПС ще загуби много пари в КТБ.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 84. 84 Профил на Nikoi
  Nikoi
  Рейтинг: 2400 Неутрално

  До коментар [#11] от "today (we are not going to pay)":

  а кой гарантира ,че предния ден ДПС и БСП не са си изтеглили парите и са си затрили досиетата и сега плачат някой пак да им плати парите по изчезналите досиета ,кой ни гарантира ,а .

 85. 85 Профил на Nikoi
  Nikoi
  Рейтинг: 2400 Неутрално

  До коментар [#78] от "glog":

  културно източване с 8-10% лихва за избранници ,даже сега могат и по 2 пъти да си изтеглят парите ,щото държавата ще дублира изчезналите 3.5 милиарда ,нали за това рипат депесарите

 86. 86 Профил на Nikoi
  Nikoi
  Рейтинг: 2400 Неутрално

  значи излиза ,че фирмите на прадчо и маман са кацнали от аллаха ,не са от банката , той сам си ги е напечатал и изведнъж нямал на никого да връща ,ей така между другото си купил 100-150 имота ,вестници ,100 фирми ,техномаркети и тем подобни ,ама защото е кадъреееен ,а всички други сме прозти ,а иначе се обиждахте ,че ББ ни наричал матреал и прости ,ами истина си е .

 87. 87 Профил на Nikoi
  Nikoi
  Рейтинг: 2400 Неутрално

  До коментар [#29] от "Един телефонист в окопа":

  ей верно бе ,най големия майтап ще бъде соколя и Бисеров да си държат парите в КТБ

 88. 88 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2516 Любопитно

  До коментар [#87] от "tur671":

  Май имат кредити там

 89. 89 Профил на fawni42
  fawni42
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Нека консултациите за спецзакон за ДПС да започнат... СЕГА!

 90. 90 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2278 Неутрално

  ДПС ли са най-заинтересовани от този закон и защо?

 91. 91 Профил на petrova835
  petrova835
  Рейтинг: 388 Гневно

  ДПС ли са собственик на държавата и как го позволяваме? Рая ли сме, че еничаринът Искров да работи срещу България? Да срутваш е лесно срещу комисиона, но ще го позволим ли? Искров на мястото на касиерките на КТБ! Предпочитам олигарх пред еничарин и мазен султански наместник.

 92. 92 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2278 Неутрално

  До коментар [#78] от "glog":
  'Гарантирането на всички депозити в КТБ чрез нов специален закон гарантира плановото завършване на източването на банката, което ще стане и остане абсолютно безнаказано, защото ще стане по закон. Така че, настоявайки за такъв закон, Местан все едно че на всеослушание заявява, че именно хора от елита на ДПС чрез лостовете на властта са тези, които са източили и искат да доизточат тази банка.'

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 93. 93 Профил на Мизийски
  Мизийски
  Рейтинг: 456 Неутрално

  Трябва да се прави точно обратното на това, което иска ДПС. Така можете да се ориентирате кое е добре и кое е зле за Бългрия. ДПС винаги е срещу българския интерес.

  Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината; напротив, изобличавайте ги. Защото за онова, което нечестивците скришом вършат, срамно е и да се говори (Еф. 5:11-12).
 94. 94 Профил на 65vesso
  65vesso
  Рейтинг: 489 Неутрално

  Та г-н Местан кой се "изпусна", ще се "изпусне" и т.н. Дано не успеете да извиете ръцете на останалите партии да подкрепят сценария ви. "Изпуснахте" се с информацията от БНБ. Как партия ще пита за информация на физическо лице, та дори и депутат от тази партия и веднага ще и бъде предоставена? Какво казва закона в този случай? Вземете та сменете сценариста, че ведевила върви към тотален провал.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK