Лекарският съюз призова болниците незабавно да съдят касата и медиците да протестират

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (20)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Mark Twain
  Mark Twain
  Рейтинг: 426 Разстроено

  И като обявят касата в несъстоятелност, ще си вземат парите на кукуво лято.

  "Мисленето е най-тежката работа и това, вероятно, е причината толкова малко хора да я вършат." Хенри Форд
 2. 2 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1054 Неутрално

  ...ако депутатите не успеят да гласуват ревизията на бюджета...
  ----

  Аз искам и бюджета на здравната каса да бъде ревизиран.

 3. 3 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2450 Неутрално

  Ами да! Докато няма осъдени, това ще продължава безкрайно!
  Пари за банките ще има, за здравето на българите -кукиш!

 4. 4 Профил на Georgi Yordanov
  Georgi Yordanov
  Рейтинг: 644 Неутрално

  Аз пък искам, първом ... да се реформира тая система (здравната) и тогаз да се види що така става! ... пък после да се дигат стачки, мачки ... и да видим лекарските пачки - по всички позиции!

  Да правим каквото трябва, пък да става каквото ще!
 5. 5 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1202 Неутрално

  Хайде,хайде.
  Други са ви ангажиментите.

 6. 6 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 889 Неутрално

  Главен спонсор на НЗОК погребалните фирми.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 7. 7 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 889 Неутрално

  Погребална фирма "Вечен Рай" поздравява здравното министерство и НЗОК с песента.
  "Пирамиди фараони".

  Куче влачи рейс, диря няма.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 8. 8 Профил на my_self
  my_self
  Рейтинг: 439 Любопитно

  Прави са да стачкуват, но трябва да ли да го правят като търговците на скрап, за да ги чуе някой?

 9. 9 Профил на V.Iliev
  V.Iliev
  Рейтинг: 426 Разстроено

  Здравната система съществува заради пациентите, не заради лекарите. Райчинов се оля!

 10. 10 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Kakto sa go udarili prez prosoto,oswen waluten bord,[e ni trqbwa i bankow bord,i zdrawen bord i vaobshte vsichko da stane strogo kontrolirano,dokato ne si izberem normalni uprawlqwashti!

  Tony
 11. 11 Профил на chuggun
  chuggun
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Интересно дали докторите от правителствена и военна болници ще протестират.

 12. 12 Профил на toto_a
  toto_a
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Лекарският съюз да призове лекарите да се грижат по-добре за клиентите си викам аз. Защото не стига, че от пациенти ни превърнаха в клиенти. Отиваш на лекар - боли те коляното и ортопеда от пръв поглед заявява първо две инжекции по 190 лв. едната и после операция. А този е най-добрият. Уж. Отиваш при друг за второ мнение и той те излекува с едно кремче от 10 - 15 лв. Изпращат те на изследване за сърцето или каквото и да е друго, защото предполагат /и те не знаят защо/ много сериозно заболяване. Докато чакаш да те изследват се притесняваш седмица, а понякога и месеци. Щастлив си - няма нищо притеснително. Не е трябвало да се тревожиш - то било да сме сигурни. Да ама от притеснение казват се развивал рак. Няма проблем и рака ще ти оперират. И се оперираш - казваш той лекар знае. Изнасят ти стома /или ти слагат както там се казва/ . Операцията от лека се оказва много сложна /знам, че понякога се случжа наистина/. Казват ти ела след 6 месеца ще те оперираме, ще приберем червото. Не се притеснявай- операцията е рутинна. Започваш да се чудиш дали изобщо си имал рак. Мога да пиша още много ама нямам време.
  И в заключение - вече не вярваш на лекарите, ама се чудиш пък, дали този не е от честните и не ти казва истината. И не знаеш какво да правиш. А колко пари си дал през това време ....

 13. 13 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 1497 Неутрално

  До коментар [#12] от "toto_a":

  А-ха-ха-ха.
  1. Ако ортопед те е излекувал с някакво кремче имам лоши новини за теб. Имаш просто хипохондрия , която се лекува 'успешно с вълшебното кремче. '
  2. Не бъркай 'клиент' с 'пациент'. Клиент е лице което си плаща за получените услуги включително и здравните , а пациент в България е клиент, който въобще не желае и пет пари да даде ,че го е прегледал доктор, защото Партията го е научила ,че това не е редно.

  http://www.flickr.com/photos/[email protected]/3712408729/
 14. 14 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 1497 Неутрално

  До коментар [#4] от "Georgi Yordanov":

  А интересно да чуем как си представяте реформата ? Като нещо още по-безплатно ли?
  Реформа в здравеопазването означава парите за здраве да достигнат тези на средноевропейска държава поне като Чехия и Унгария, да не говорим за Германия и Австрия .И за това всеки който говори как се изливали някакви милиони в България, а нищо не се променяло си е долен манипулатор. Има още много пари да изливате другарки и другари докато стигнете посочените страни .И не се правете на изненадани ,че няма да се получи с 500 милиона , когато всъщност трябват 15-20 милиарда за да има ефект (Австрия 39 милиарда в лева 2009г). Все едно с 1 L боя някой да иска да боядисаш 200 квадрата и когато това не стане да ти кажат ‘Е колко боя искаш бе, само боя ти наливаме и не можеш с литър едни 200 квадрата да покриеш. Значи крадеш, а ? Комунистите ще продължат до последно да правят активни мероприятия прикривайки истината, че всъщност здравеопазването е закрепено под реалната себестойност. Докато не избягат всички лекари и медсестри. Тогава вече, когато са ни изпуснали ще започнат да хулят, че сме безродници и невъзвращенци. Знаем им стратегията. Вие обаче няма да имате никаква стратегия и шансове.

  http://www.flickr.com/photos/[email protected]/3712408729/
 15. 15 Профил на toto_a
  toto_a
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#13] от "Dr_Doolittle":

  не знам кой е хипохондрик, ама колегата с кремчето куца 4 месеца. Прав сте сигурно е симулирал - ама прегледа му излязъл 70 лв - без здравна каса. Цитирам конкретна операция - рак на дебелото черво, за която са платени 2600лв. А доктора така добре си свършил работата, че след 15 дни се отвори и се наложи втора - за нея още 200 ама на друг, защото първия вече не искаме да го видим и на снимка. Да КЛИЕНТИ сме. Плащаме здравни осигуровки - защо, не мога да обясня. А какво ще кажете за анестезиолог, който ти казва в очите, че ако не платиш детето ти може и да не се събуди след упойката. Да намесим и т.нар лични лекари - до сега не съм чула някой да е дал касова бележка, за получена потребителска такса. Те повечето не дават и като си платиш преглед на частно. Отиваш да раждаш и на входа те посрещат с цените на екипите. Не е задължително да избереш такъв, но е желателно. Сигурна съм, че има и качествени лекари, но по-голямата част са се превърнали в търгаши. И всичко от платен опит, а не защото партията така ми е казала /за която и партия да говорите/. Да не говорим, че освен за лечението на семейството си плащам и за това на циганите, ама това е една друга тема.

 16. 16 Профил на regular_observer
  regular_observer
  Рейтинг: 800 Неутрално

  Лекарите, вижте сега. Искате 320 млн., ама и КТБ иска 2-3 млрд. Вие може да оптимизирате разходите, много харчите, а хората са недоволни от работата ви.

  КТБ не може нищо да оптимизира. И там са харчили здраво, вземали са кредити, ама не е ясно дали ще ги върнат. Едни казват няма проблеми с връщането, други казват нищо няма да се върне, трети си мълчат. Ама разберете, там важни хора си държат парите...Сава, Вежди, някои други. Тези хора трябва да са сигурни, че тяхното не се губи.

  Затова вие (лекарите) оптимизирайте. Вижте другите как оптимизират. В БДЖ ще дойдат чак от Германия да ги оптимизират, щото те не могат. Или не щат.

  В КТБ няма накъде да се оптимизира повече. И няма нужда да идват отвън...имаме си БНБ, финансови контроли всякакви, ще се оправим.

 17. 17 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 1497 Неутрално

  До коментар [#15] от "toto_a":

  1. Една операция на карцином на дебелото черво, при която се режат и шият разпадащи се тъкани и не е ясна границата къде са здрави и къде засегнати е достатъчен факт да не може да твърдите къде е ‘изпуснал’ хирурга . Опитайте се вие да зашиете прогнил плат за да видим колко сте по-сръчни от хирурга и кога ще ‘изпусне’. Преди 15-тия ден със сигурност. Нереалистичните очаквания водят често до разочарования ,а за това не е виновен лекаря.

  2. Не знам защо си мислите,че вие може да сте търгашите с монополно право , когато продавате на лекаря стоки и услуги по надути и над европейските цени, пък лекаря не трябва да продава своя труд на адекватни цени. Колко удобно, но хайде без двойните ви стандарти.

  3. Когато ми покажете друг лекар по-света държащ касов апарат – на снимков или видеоматериал (приемат се доказателства от всички интернет търсачки и библиотеки), тогава ще приема, че лекар трябва да държи касов апарат вместо стетоскоп. Да не говорим,че извратените комунисти са решили да освободят ¾ от населението от такси без компенсация , но е вменил да се отчитат строго ¼ от таксите след като системно ограбва труда на лекаря всеки ден с тези не компенсирани привилегии на чужд гръб.

  4.‘Избор на екип’ има защото управляващите ви не искат да кажат,че трябва доплащане на здравните услуги , а се измислят порнографски форми за да си дадете парите като доплащане без обаче да се признава нуждата от доплащане за да не стане прецедент довеждаш случайно до въвеждане навсякъде Абсолютно всяка клинична пътека трябва да се доплаща ,защото в момента е платена под себестойността. Справка цените в Средна Европа (дори не в Западна). След като очевидно здравната вноска не може да плати здравните услуги няма друго решения освен аналогично на практиката при стоматолозите-доплащане. В противен случай ще има всякакви неофициални форми на доплащане и не бива да се учудвате след като никой не желае да ги официализира честно. Властта ви прави ’мечешка услуга’ . Дори да ви спечели като избиратели, ще ви загуби по пътя като пациенти…

  http://www.flickr.com/photos/[email protected]/3712408729/
 18. 18 Профил на lynyrdskynyrd
  lynyrdskynyrd
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Гледам,чета, мисля и се питам как не се сещаме за 1.5 млрд резерв на касата, които архиидиота Дянков бастиса за да се прави на велик световен финансист. Кой ще попита за това г-н Борисова, който днес дава мило и драго (но не и пари) за благоденствието и здравето на нацията.
  ....... И още - смятам, че апелът трябва да се адресира не само до гилдията, но и до гражданнското общество (ако го намерите, де), защото тези проблеми касаят всички. Дори и онези, които не са съгласни с нищо.

 19. 19 Профил на райничка цветкова
  райничка цветкова
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#9] от "V.Iliev":Здравната система съществува благодарение и на едните, и на другите.

 20. 20 Профил на райничка цветкова
  райничка цветкова
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#11] от "chuggun": Защото се финансират от две места. Правителствена от НЗОК и МЗ, Военна от НЗОК и МО, МВР болница от МВР и НЗОК. Да обяснявам ли повече?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK