Русе ще е първият български град с велосипедна мрежа

Русе ще е първият български град с велосипедна мрежа

© ДневникРусе е първият български град, в който ще има не алеи, а работеща велосипедна мрежа, представляваща неразделна част от общия градоустройствен план. Това съобщиха от общинския съвет днес.


Със свое решение местната власт утвърди старта на изграждането на първите 14 километра от велопроекта "Интегрирана система за градски транспорт на град Русе". Той се финансира с безвъзмездна финансова помощ по оперативна програма "Регионално развитие".
Проектът се състои от осем компонента и е израз на целите за използване и перспективно развитие на велосипедното движение в градска среда. Проектът за интегрирана система за градски транспорт в Русе предвижда да се осигури по-добра достъпност на гражданите до обществения транспорт, да се приложи гъвкава система за таксуване на пътниците, да се подобрят трафикът и безопасността. Стойността му е над 29 млн. лева.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK