Кадиев: Правителството предаде БСП и мина на страната на ДПС и ГЕРБ

Георги Кадиев

© Юлия Лазарова

Георги КадиевПравителството предаде БСП и мина на страната на ДПС и ГЕРБ, коментира в социалната мрежа "Фейсбук" бившият депутат от левицата Георги Кадиев. Според него това е изводът от предложената от кабинета актуализация на бюджета.


"Вдигнаха страхотна топка на ГЕРБ, които сега правят политика за сметка на БСП, разбира се. Предлагат БСП да се самоубие и заложи 7% от БВП дефицит, 3.4 млрд. лева нов дълг и още нови 103 млн. лева за здравната каса. Не са виновни, и аз да бях на тяхно място, щях да го правя. Нищо, че и те оставиха здравната каса с 200 млн. лева дефицит, ама кой помни", написа в профила си Кадиев.


Според него да предложиш намаление на приходите с 500 млн. лева и да "набуташ това намаление в графа "ДДС" за по-лесно, без да направиш никакво усилие да го обясниш или най-вече да го предотвратиш, е неразбираемо". "НАП се кълне, че ще си изпълни плана по ДДС, митниците ще са максимум 300 млн. лева назад. Откъде това число 500 млн. лева? Да не направиш трансфер от Публичната инвестиционна програма (ПИП), където е ясно, че от 500 млн. лева поне 200 млн. лева ще останат неусвоени, също не го разбирам. Това някаква специална грижа за служебното правителство ли е? "Да започне на чисто"? Или грижа за ГЕРБ? Или сделка? С нашите камъни по нашата глава", коментира още Кадиев.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK