От днес има нова организация по "Цариградско шосе"

От днес има нова организация по "Цариградско шосе"

© Мария Съботинова, СГ/ИИОт 4.30 часа на 18 юли до 24.00 часа на 1 август се забранява влизането на превозни средства по южното пътно платно на бул. "Цариградско шосе" между ул. "Йерусалим" и надлеза над бул. "Александър Малинов", съобщиха от пресцентъра на Столичната община.


Движението на превозни средства ще се извършва двупосочно в северното пътно платно на бул. "Цариградско шосе" в същия участък.


За същия период се променя и движението на част от градския транспорт.
В посока към Пловдив автобусите се движат по маршрутите си, като спазват временната организация на движение. Възстановява се спирката "Болница "Св. Анна", намираща се на централното пътно платно на бул. "Цариградско шосе".


На кръстовището с бул. "Йерусалим" автобусите по линиите с номера 76, 213 и 305 за ж. к. "Младост" завиват надясно и продължават по локалното платно до бул. "Александър Малинов". Автобусите по линиите с номера 1, 3, 5, 6, 84, 204, 505 и 604 по направленията към летище "София", ж. к. "Дружба", с.
Лозен, с. Герман, кв. "Панчарево", с. Кокаляне се включват в отвореното двупосочно ляво /северно/ централно платно.


Автобусите по линията с номер 114, движещи се по южното локално платно, излизат на централното платно на бул. "Цариградско шосе", движат се надясно през ул. "Йерусалим" и продължават по маршрута си. Промяната на автобусната спирка "Държавна печатница" се запазва като местоположение на 120 м напред на централното  платно за линиите с номера 1, 3, 5, 6 и 114 и на пътната връзка за слизане на 140 м за линиите с номера 84, 204 и 604.


В посока към центъра на столицата автобусите по линиите с номера 1, 3, 5, 6, 76, 84, 204, 213, 305, 505, 604 ще се движат без промяна. Местата на спирките се запазват като спирката "Държавна печатница" е възстановена.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK