Родители на децата от палатковия лагер в двора на учителката си: Те са там на гости

Родители на децата от палатковия лагер в двора на учителката си: Те са там на гости

© КЗПКато преднамерено злонамерен окачестви анонимния сигнал към Комисията за защита на потребителя (КЗП) Зорница Йончева, майка на петокласничка, участвала в палатковия лагер в двора на къщата на учителката си във великотърновското село Бряговица.


По-рано днес в съобщение до медиите от КЗП информираха, че преподавателка от столично училище осъществява незаконно туроператорска дейност, като организира палатков лагер за деца между 8- и 11-годишна възраст в личния си частен имот. Лятното къмпингуване включва настаняване, хранене и учебни занимания, които се осъществяват в крайно неприемливи условия.


Пред "Дневник" Зорница Йончева каза, че преподавателката е невероятно добър педагог и приятел с децата и родителите в училището към германското посолство в София. В разговори всички заедно са решили да организират приятно забавление за децата през лятото. Преподавателката наскоро била купила къщата и разказвала на учениците си за двора, за селото, за животните. Решението да изкарат няколко незабравими дни заедно там дошло спонтанно, а мероприятието е далеч от туроператорска дейност, каквато е определена от КЗП коментира Зорница Йончева. По думите й децата са там като на гости, а условията са по-добри, отколкото условията в тяхната селска къща, където дъщеря й ходи на гости при баба си. "Всъщност по-чисто е от много домове", подчерта тя. 
Зорница Йончева каза още, че всички родители и деца са много благодарни на преподавателката за любовта й към децата и за гостоприемството й. По думите й всички родители застават зад госпожата и не разбират що за глупаво недоразумение е сигналът до КЗП. 


Според друг родител - Борислав Дерменджиев, подозренията на родителите са, че анонимният злонамерен сигнал е дошъл от друга госпожа в училището, която би трябвало също да е на почивката в селото, но се скарали със собственичката на къщата. "Това е частна визита", заяви Дерменджиев и добави, че родителите не плащат никакви пари за това. В прессъобщението на КЗП се казва, че родителите на всяко дете са заплатили 280 евро за палатковия лагер. 


"Искаме и ние, родителите, да останем. Толкова е хубаво там, че децата изобщо забравят да ни се обаждат по телефона", коментира Борислав Дерменджиев.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK