Чии са кандидатите за председател на БСП

Чии са кандидатите за председател на БСП

© ДневникСлед близо 13 години начело на БСП председателят й Сергей Станишев реши да се оттегли от поста. Оставката му, макар и дълго чакана в и извън партията, обаче го завари сякаш неподготвен. Той така и не успя да отгледа свой наследник, а в последния момент лансира за поста бившия си съветник и сега министър на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев. Дни преди конгреса на 27 юли, на който трябва да бъде избран новият председател на БСП, кандидатите вече са осем - Георги Гергов, Георги Кадиев, Драгомир Стойнев, Корнелия Нинова, Красимир Янков, Мая Манолова, Михаил Миков и Янаки Стоилов. Част от тях са в графата "вечни" или за разсейване на гласове, трима са наистина с потенциал да оглавят левицата - Стойнев, Миков и Манолова.


Претендентите са в предизборна кампания. Макар засега да се води по правилата и без удари под кръста, борбата за поста става все по-сериозна. Причината е дебатът в самата БСП за морала и за корпоративните зависимости в партията. Залогът е голям - дали ще позволим на кръга около Делян Пеевски да овладее още по-дълбоко партията ни, или ще имаме сили да се противопоставим, коментираха депутати.


"Дневник" представя накратко претендентите за нов председател.
Похабеният фаворит


Решението на Станишев да се спре на 38-годишния Драгомир Стойнев изглеждаше като сделка с хората около Кирил Добрев, от която потърпевш е кръгът на Румен Овчаров. В миналия парламент Стойнев беше депутат от София-област, където влияние има Добрев, а и двамата пазят приятелски семейни отношения. На последния избор за председател на БСП, той беше резервният играч на Георги Първанов, към чийто кръг се причисляваше и синът на Николай Добрев.


В мандата си като министър с един от най-сериозните ресори - икономика и енергетика, Стойнев ще се запомни като яростен защитник на "Южен поток" и противопоставяне на българската срещу европейската позиция. 


Драгомир Стойнев

© Анелия Николова

Драгомир Стойнев


Политическата кариера на завършилия Сорбоната Стойнев започва като икономически съветник на премиера Станишев по време на тройната коалиция (2005-2009 г.) Работил е и в Дирекция "Стратегическо планиране и управление" на Министерски съвет и е съавтор на икономическите доклади за предишния президент Георги Първанов през 2006 и 2007 г.


За двете седмици след посочването на Стойнев за фаворит на Станишев най-силните медийни атаки срещу него са за връзки с депутата от ДПС Делян Пеевски, чиито интереси в енергетиката е обслужвал чрез различни схеми. Публикуваните през годините частични данни показват, че именно държавните енергийни фирми са били основен донор за Корпоративна търговска банка, собственост доскоро на Цветан Василев. Самият Стойнев избягва коментар за Пеевски и на първата си пресконференция като зам.-председател на БСП не отговори какво е отношението му нито към банкера Цветан Василев, нито  към депутата от ДПС. На въпрос на "Дневник" за връзки с Пеевски, Стойнев контрира с въпрос "Овчаров ли го каза" и избягва отговор.


А по темата с банката на властта, на 19 юли пред "Дарик радио" той казва само: "Разпределението на парите на държавните дружества в различни банки беше направено по план, така че да не се наруши стабилността на Корпоративна търговска банка. 75% от депозитите на държавните предприятия бяха извадени от КТБ и бяха разпределени в други 3 банки".


Твърденията за зависимости на Стойнев отслабиха кандидатурата му в самата партия и шансовете му не изглеждат вече толкова високи, колкото в началото на юли. Нищо чудно в последния момент Стойнев да се оттегли от лидерската битка, както го направи и през май 2012 г.


Кандидатът на апарата


Ако Станишев оцеляваше вече няколко пъти начело на БСП след изборния разгром през 2009 г., то беше не само заради разединената му опозиция, но и заради апарата на "Позитано" 20, който осигуряваше гърба му. Този път обаче зам.-председателят на БСП и дългогодишен организационен секретар Димитър Дъбов е срещу кандидата на Станишев и подкрепя председателя на парламента Михаил Миков.


Според слуховете в партийната централа целта е Миков и Стойнев да стигнат до балотаж и вече се работи в тази посока. Важно е кой брои, а не кой гласува, напомнят депутати за традициите в БСП. В същото време Станишев, осъзнал, че претендентът му няма големи шансове, се дистанцирал от Стойнев и започнал да залага на Миков. Още повече той си дава сметка, че без подкрепата на апарата, кандидатът му е обречен.


Михаил Миков

© Анелия Николова

Михаил Миков


Председателят на парламента беше един от най-близките до Станишев. В мандата на тройната коалиция Миков отговаряше за парламентарната група и осигуряваше партийната дисциплина в редиците й. В трудния за Станишев момент, когато трябваше да освободи Румен Петков като вътрешен министър заради скандала около нерегламентираните му контакти с т.нар. братя Галеви, Миков го извади от ситуацията и прие да поеме поста на Петков. За малко повече от година управление на МВР Миков ще се запомни с първите полицейски протести и скандала с договора със "Сименс" за изпълнител на обществената поръчка за българските документи за самоличност.


Като председател на парламента Миков осъществяваше връзката между БСП и ДПС в сегашното управление, участвал е в разпределянето на постовете между двете партии и в неговия кабинет се стиковаха много от позициите. Той е кандидатът, който най-лесно общува с ДПС и има много добри отношения с ръководството на движението.


Депутати напомниха, че Миков е в основата на кариерата на Георги Христозов, председател на съвета на директорите на Българския енергиен холдинг (БЕХ), който е на крачка от подкрепа за заем от "Газпром" за строежа на "Южен поток". Лансирал го е лично още по времето на тройната коалиция за изпълнителен директор на "Мини Марица Изток 2" ЕАД. Този пост Христозов заемаше допреди година, когато оглави борда на БЕХ. За Христозов, който контролира всички държавни дружества в енергетиката, в тези среди се знае, че има топла връзка със собственика на Корпоративна търговска банка Цветан Василев, но е човек който маневрира сред различни интереси, а за него през годините са лобирали политици от НДСВ и БСП. Според политици от левицата в последно време той е бил изключително важна брънка в проектите на Василев и Делян Пеевски. 


Миков е автор и на поправките в закона за ДАНС, които всъщност направиха избора на Пеевски възможен.


По време на протестите около назначението на Делян Пеевски за дирекотор на ДАНС в специално обръщение към нацията Миков заяви, че без да се чуе гласът на народа "няма демократичен изход" от политическата криза. Тогава той обвини медиите, че допринасят за напрежението в страната с начина, по който отразяват протеста: "Съзнателно или не, избраният от много телевизии начин за отразяване на случващото се около Народното събрание допринася за ескалиране на напрежението. Напомням на журналистите, най-вече на представителите на обществените медии, че справедливото и спокойно отразяване на ситуацията в столицата и в страната е дълг на всеки обективен журналист".


Парламентарното острие


Ако някой може да разбърка картите на "Позитано" 20 в избора за председателското място, потенциал за това има зам.-председателят на Народното събрание и шеф на т.нар. Другарски съд в БСП Мая Манолова. Вероятно и затова й е оказван натиск да се откаже от надпреварата.


"Мъжко момиче", "пич", "парламентарно острие" са част от определенията на нейни съпартийци. Юристката от Кюстендил започва политическата си кариера по времето на тройната коалиция, когато за първи път е избрана за депутат. В онези времена тя беше свързвана с дупнишките бизнесмени т.нар. братя Галеви (Пламен Галев и Ангел Христов). Манолова се превърна и в изборния експерт на левицата, след като през 2009 г. въведе 31 мажоритарни депутати, от което БСП само загуби, а в края на миналата година написа и нов Изборен кодекс. Манолова ще остане свързана и със скандала с бюлетините в Костинброд в деня за размисъл през 2013 г., когато тя подаде сигнал в прокуратурата, а медийното и партийно раздухване повлия на изборните резултати.


Мая Манолова

© Надежда Чипева, Капитал

Мая Манолова


Манолова също беше близка до Станишев, с чиято подкрепа през 2012 г. беше избрана за шеф на общопартийната контролна комисия на БСП, която следи за спазването на устава и дисциплината на социалистите. Тя ще се запомни с ярката си защита на решенията на левицата и управляващите, като дори стигна до емоционалното: "Аз предложих Пеевски". От фаворитите за поста обаче Манолова единствена пряко не се свързва с него, макар че спази партийната дисциплина и подкрепи кандидатурата му за шеф на ДАНС.


И преди, и сега Манолова и мъжът, с който живее - военният министър и говорител на БСП Ангел Найденов, поддържат добри отношения с предишния президент Георги Първанов. Двамата винаги са били умерени в изказванията си за АБВ преди Първанов да заяви свое участие на евроизборите.


Сега Манолова отрича да е кандидатът на Първанов. Харесвана е от членовете на БСП заради острия й и хаплив език към конкурентите на социалистите. В последните дни е получила и подкрепа от дългогодишния бивш лидер на столичните социалисти Румен Овчаров.


Автентичният ляв


В оспорваното състезание се включи очаквано и зам.-председателят на БСП Янаки Стоилов - всеобщ любимец на партията и неопетненото лице на лявата идея. През 2006 г. Стоилов основа Лявото крило в БСП и винаги е избиран с най-много гласове за член на Националния съвет на партията.


През 1991 г. младият тогава юрист се дръпна настрани и не откликна на молбите на социалисти да стане техен лидер с аргумента, че е твърде млад, за да поема подобна отговорност. После нещата се обърнаха - той се почувства готов за лидер, но вече никой не искаше да гласува за него. През 2009 г. Стоилов се изправи срещу Станишев, но загуби. Две седмици по-късно последва шок за редовите социалисти - доскорошният опонент на Станишев прие поканата му да влезе в Изпълнителното бюро. Аргументира решението си с желание да контролира отблизо ръководството и да влияе върху поемането на ляв курс.


Янаки Стоилов

© Надежда Чипева, Капитал

Янаки Стоилов


Три години по-късно, след като подкрепи Станишев в битката му с Първанов, Янаки Стоилов стана и зам.-председател на партията. Докато беше в ръководството и за едногодишното управление на кабинета "Орешарски" той беше премерен в критиките си към Станишев. Не участва в гласуването на кандидатурата на Пеевски за шеф на ДАНС, но дълго след това запази мълчание. Едва, когато стана ясно, че правителството си отива и постът на Станишев се клати, Стоилов хвърли от парламентарната трибуна оставка като зам.-председател на групата на БСП и я мотивира с извиване на ръце от страна на ДПС.


С включването му в конгресната кампания Янаки Стоилов започна да говори открито за корпоративните зависимости на БСП и че партията е в плен на икономически интереси.


Втората дама


Председателят на парламентарната комисия по труда и социалната политика Корнелия Нинова също има амбицията да поведе БСП. Тя се включи сравнително късно в кампанията, тъй като изчакваше да прецени силите си.


Възходящата кариера на Нинова започва в мандата на тройната коалиция, когато е зам.-министър на икономиката и енергетиката в оглавяването от Румен Овчаров ведомство. Тя е отстранена през 2007 г. покрай корупционния скандал около Румен Овчаров и Ангел Александров в държавния тогава холдинг "Булгартабак", който по това време е под неин надзор. Тогава директорът на "Булгартабак" Христо Лачев обвини директно зам.-министъра на бедствията и аварите Делян Пеевски, че го е рекетирал да сключва договори с близки до него фирми. Румен Овчаров излезе в отпуск и подаде оставка. Корнелия Нинова и Делян Пеевски бяха освободени от правителството, а Ангел Александров също напусна поста си след дълга отпуска.


Корнелия Нинова

© Юлия Лазарова

Корнелия Нинова


Една седмица след като Пеевски дава показания, близкият до него зам.-градски прокурор Роман Василев направи показна операция в "Булгартабак", която трябваше да разкрие злоупотребите на... Христо Лачев. Покрай неуредените в този скандал отношения се смята, че Нинова продължава да е зависима от Пеевски. Тя подкрепи и избора му за шеф на ДАНС, а с днешна дата да твърди, че това е една от грешките на управлението на БСП и ДПС.


Макар и смятана за човек на Овчаров, във времето Нинова е променяла позиции и е сближавала вижданията си със силните на деня. Беше в близкия на Сергей Станишев кръг и част от Изпълнителното му бюро от 2009 г. до 2012 г., след това пък гравитираше за кратко около Георги Първанов.


Автентичната опозиция


Бившият депутат от БСП Георги Кадиев, който напусна парламента в опит да даде пример за нуждата от промяна, за трети път се впуска в лидерската битка. Той беше единственият конкурент на Станишев през 2012 г., когато получи 23% от гласовете на 800-те делегати на конгреса.


Като представител на левицата е избиран два пъти за депутат, два пъти за общински съветник, има и два неуспешни опита като кандидат за кмет на София - през 2009 г. и през 2011 г., които загуби от Йорданка Фандъкова. Отличителната му черта е последователността и носенето на отговорност. Заради несъгласие с тогавашния финансов министър Пламен Орешарски, той напусна зам.-министерския пост през 2007 г. и до днес не пести критиките си към него.


Овчаров е човекът, който открива червеното юпи за БСП и политиката. През 2004-2005 г. Кадиев става мостът на "Позитано" 20 към големите финансови институции - организира всички срещи в банки, в МВФ.


Георги Кадиев докато беше депутат

© Юлия Лазарова

Георги Кадиев докато беше депутат


Постепенно Кадиев излезе от сянката на Овчаров и придоби популярност, нерядко заради острия тон към съпартийци и опоненти. Той неведнъж е критикувал политиката на лидера на БСП Сергей Станишев, дори и когато за кратко беше част от оперативното ръководство на партията.


Кадиев беше и един от най-острите критици на спуснатите еднолично от Станишев решения, особено при гласуването на Пеевски за шеф на ДАНС. Той тогава не участва в гласуването и беше най-краен в коментарите си, че това е политическо самоубийство за партията. Тогава се опита да събере "членовете на БСП и онези леви избиратели, които се чувстват смазани и предадени", за да покажат, че не са "червен боклук" и не са "мафията" и дори можеше да бъде видян на някои от първите протести срещу избора на Пеевски.


За разсейване на гласове


Изненадата сред претендентите определено е собственикът на Пловдивския международен панаир и председател на втората по големина структура на БСП Георги Гергов. Социалисти допуснаха, че целта му е да докаже своя кръг на влияние.


"Аз ще кажа, че аз го мога, мога да направя много неща и те си знаят", мотивира решението си той.


Според Гергов е нужна цялостна промяна в партията, която има нужда от три неща - кауза, лявото и морал. "Това може да се случи, ако сме единни, а ние няма да бъдем. Всеки дърпа чергата към себе си", каза още той. Като свое предимство отбеляза факта, че може да гледа хората в очите. "Мога да кажа какви кредити имам, как ги плащам, за моите 3000 работници, кога съм им платил, кога не и защо", допълни бизснесменът.


Георги Гергов

© Анелия Николова

Георги Гергов


В края на миналата година, заради финансови затруднения, Гергов закри "Нова българска телевизия" и съкрати над половината от служителите в Пловдивския панаир. Тогава се появиха информации, че върху него е оказван натиск от банкера Цветан Василев за дялове в панаира, а бизнесменът отрича да се е срещал с Василев с цел подобни договорки.


Георги Гергов е личен приятел с Георги Първанов, в ключови моменти е подкрепял Сергей Станишев. Той и фамилията му са най-щедрите дарители на БСП.


Започва бизнеса си след като напуска поста на изпълнителен директор в свинекомплекса в село Маноле. Коронната му сделка е за хотел "Ленинград" сега "Санкт Петербург" като го приватизира чрез РМД за 1.58 млн. долара. 


Подкрепа срещу пост


Не бива да се подценява кандидатурата и на Красимир Янков - бивш организационен секретар на партията, депутат и фактически лидер на БСП във Варненска област. Той последен обяви включването си и е решен да участва докрай. Другарите му прогнозират, че и неговата цел е да премери реално подкрепата за себе си, за да се докаже като фактор пред бъдещия председател. Търси начин да си осигури присъствие и в следващата Изпълнително бюро, коментираха депутати.


Политическата кариера на Янков в БСП започва през 2006 г., когато след бурно партийно израстване става председател на Българската социалистическа младеж във Варна. Преди това е бил търговски директор на държавното тогава летище в града. Публично срещу работата му там е заставал покойния вече собственик на хотели и оръжеен търговец Младен Мутафчийски, който го обвиняваше в злоупотреби с безмитните магазини, писа в. "Капитал".


Красимир Янков БСП

© Юлия Лазарова

Красимир Янков БСП


Като член на оперативното ръководство на БСП пък Красимир Янков предизвика няколко конфликти със структурите по места - през 2011 г. дори организацията в Стара Загора изпрати писмо в централата и поиска той да не отговаря за региона. Подобни недоволства имаше и в Бургас, и в Сливен.


Публична тайна в БСП е негативното отношение на Янков към Драгомир Стойнев, заради енергийни интереси. Депутатът оглави подкомисията за контрол на работата на ДКЕВР, въпреки че мястото било предназначено за бившия зам.-министър на енергетиката от тройната коалиция и сегашен "говорител" по темата на БСП Явор Куюмджиев. Янков има опит в енергийните дела, доколкото по времето на правителството на Сергей Станишев оглавяваше кабинета на министъра на икономиката и енергетиката Петър Димитров и беше в борда на АЕЦ "Козлодуй" от 2008 до 2009 г. Тогава изпълнителен директор на централата беше Иван Генов, който се върна на тази позиция и в сегашната управленска конфигурация. Петър Димитров сега пък е в управителния съвет на държавното предприятие "Радиоактивни отпадъци", назначен от министъра на икономиката.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (150)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на zidane
  zidane
  Рейтинг: 746 Весело

  тези хора така и не си научиха интереса! джудист им трябва на тях, джудист, не партиен човек!

 2. 2 Профил на Desolater
  Desolater
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Или Георги Кадиев или пак старият бардак...

 3. 3 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  Началото на края...

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 4. 4 Профил на The Core
  The Core
  Рейтинг: 810 Весело

  Бих казал "чии са", ама ще ме баннат до живот!

  Ние обичаме да сме сред природата, защото тя няма мнение за нас! Ницше
 5. 5 Профил на _brego_
  _brego_
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Победителят ще е под №15

  Аз съм един от шепата НЕГОДНИЦИ и искам твоята ОСТАВКА!! http://bgvolleyfans.org/
 6. 6 Профил на Кака Пенка
  Кака Пенка
  Рейтинг: 681 Весело

  Пожелавам им да си изберат Миков или Мая.

 7. 7 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 1009 Неутрално

  Представям си ако някой удари шамарче на Майчето-колко фондьотен ще се разхвърчи не е истина.

 8. 8 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1441 Разстроено

  серГей след като разнебити и опрапасти България ,
  се изниза като пръдня из гащи в Брюксел без никой да му потърси каквато и да е отговорност !
  Даже и неговите съпартийци сега са обладани кой ще яхне метлата без изобщо да му зададат и един въпрос
  Защо ? или Кой ?

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 9. 9 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1441 Весело

  "За разсейване на гласове"
  Айде пак! 15/15!
  Смешници.

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 10. 10 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1428 Неутрално

  Официален старт, членската маса на БСП да мисли,че до Бузлуджанския конгрес остава малко време

 11. 11 Профил на deymus
  deymus
  Рейтинг: 735 Неутрално

  Давай Стойнев, доубий "столетницата"

 12. 12 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 1017 Гневно

  [quote#0:"Статията"]Стойнев ще се запомни като яростен защитник на "Южен поток" и противопоставяне на българската срещу европейската позиция. [/quote]

  Ко? Нье! Стойнев е яростен защитник на РУСКАТА срещу европейската позиция, не на българската!

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 13. 13 Профил на hmc12310991
  hmc12310991
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Светли личности,достойни българи!

 14. 14 Профил на Tom Sawyer
  Tom Sawyer
  Рейтинг: 424 Неутрално

  Муааааахахахахахах! Който и да е от тези направо ще ги до закопае.

  Реформаторски миражи. Оставка! If you don`t want to Democracy, Democracy will come to you.
 15. 15 Профил на Imaginary Friend
  Imaginary Friend
  Рейтинг: 812 Неутрално

  "От глупав по-глупав"

  Не цъкам плюсове и минуси.
 16. 16 Профил на subaru
  subaru
  Рейтинг: 759 Неутрално
 17. 17 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 591 Неутрално

  Цялата партия е клоака. Да се саморазпадне ще е най доброто за България.

  Българите са малък, но изключително прост народ. Sapienti Sat
 18. 18 Профил на S.P.Q.R.
  S.P.Q.R.
  Рейтинг: 409 Любопитно

  [quote#13:"hmc12310991"]достойни българи![/quote]

  "достойни" контра-българи

  zenrus.ru
 19. 19 Профил на avatar
  avatar
  Рейтинг: 524 Весело

  Исторически най-правилният избор би бил няколко контейнера с напалм върху мафиотското сборище в НДК. Така едновременно ще се отървем и от мафията, и от грозния комунистически коптор НДК. На негово място идеално ще може да се построи една нова, многофункционална сграда, подходяща за конгреси, концерти, спортни прояви, бизнес и култура. Дали няма някой свободен натовски бомбардировач, да вземе присърце идеята?

  ГЕРБ отново ще спаси България, РъБъ са проект на ДС
 20. 20 Профил на Сотир Методиев Пеевски
  Сотир Методиев Пеевски
  Рейтинг: 524 Разстроено

  На 27-ми шоуто ще е гарантирано! Жалко че нямам билет за него...

  "ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ЕЛИТ" в БГ - ПРЕСТЪПНИ ГРУПИРОВКИ, МАСКИРАНИ КАТО "ПАРТИИ"
 21. 21 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Моля ви, изберете Стойнев. Много ви моля!

 22. 22 Профил на S.P.Q.R.
  S.P.Q.R.
  Рейтинг: 409 Весело

  [quote#16:"subaru"]Миков е човекът.[/quote]
  Закуех се!!

  zenrus.ru
 23. 23 Профил на Neophyte Believer
  Neophyte Believer
  Рейтинг: 409 Весело

  Имам странното усещане, че Миков ще спечели.Защо ли?

 24. 24 Профил на Hristo Hristov
  Hristo Hristov
  Рейтинг: 1447 Неутрално

  На това народът му вика - Със стари проститутки, нов бардак!

  www.economistbg.com/
 25. 25 Профил на Д.Станев
  Д.Станев
  Рейтинг: 696 Неутрално

  БСП изпуснаха нещата още... мнооого отдавна. Станишев просто ускори процеса на деградация. Колкото и странно да звучи, в тази партия имаше (към момента не съм сигурен) читави хора, но те бяха изтласкани встрани от процеса на вземане на решения... Сегашните лица на партията, само и придават карикатурен вид. Ако скоро (спешно) не се вземат мерки за реконструкция на иначе консервативната по своята същност БСП, то столетницата е обречена на гибел.

 26. 26 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 780 Неутрално

  Причината е дебатът в самата БСП за морала и за корпоративните зависимости в партията.

  Ами дебатът е ясен - морал няма, корпоративни зависимости колкото искаш. Всичките кандидати са повече или по-малко оплескани.

 27. 27 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2112 Неутрално

  “Политическата кариера на завършилия Сорбоната Стойнев започва като икономически съветник на премиера Станишев...”

  Афиширане на образованието на Дражко само клати имиджа на Сорбоната. Франсетата не е зле да започнат да плащат за да не се публикува тази информация.

  I Want To Believe
 28. 28 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1254 Неутрално

  Давам по тройка кебапчета с бира и картофки и сладолед на тези които гласуват за Гергоффф.

 29. 29 Профил на Neophyte Believer
  Neophyte Believer
  Рейтинг: 409 Весело

  До коментар [#2] от "Desolater": това е единствения кандидат, за който съм убеден, че има 0 % шансове.

 30. 30 Профил на Несъществуващата социаллиберална партия
  Несъществуващата социаллиберална партия
  Рейтинг: 524 Неутрално

  - Опушкахте ли буржоата?

  - Да. И станахме най-сетне и ние буржоа.
  --------------
  - Пазите ли интереса на наемния работник?

  - Пазим му интереса, нали сме му шефове!
  --------------
  - Има ли все още бедни и богати на тоя свят?

  - Има. Но вече не сме ние бедните.
  --------------
  - Бедните защо са бедни?

  - Наш'те дядовци бяха бедни заради експлоатацията на бедния от богатия. Сегашните са бедни само от мързела си.
  --------------
  - Богатите защо са богати?

  - Едно време са били богати, защото са експлоатирали бедните.
  Днеска ние сме богати заради ум и работа.

  http://www.facebook.com/NesashtestvuvashtataSocialliberalnaPartiya
 31. 31 Профил на petergriffin
  petergriffin
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Майко милааа, смех в залата.Двама стожери на говорния дефект и една кюстЕндилска милейди.Даже бай ви Тошо би се обърнал в гроба като види какви боклуча са налазили стегнатата му диктаторска машина.

  The things you own end up owning you
 32. 32 Профил на srebroliubec
  srebroliubec
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Изберете Гошо свинаря та да сме спокойни,че вече няма да ви има с антибългарската паптия

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 33. 33 Профил на toffeetwr
  toffeetwr
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#2] от "Desolater":

  Аз съм за Стойнев или Миков, особено Миков, тая пияница ще вкара столетният паразит в гроба

  Ваша великорусская мечта, сидя по горло в дерьме, затащить туда всех остальных. Это и есть Русизм
 34. 34 Профил на z.123.c.976.9
  z.123.c.976.9
  Рейтинг: 638 Неутрално

  За страничните наблюдатели-сеирджии е добре да изберат някой смешник, че да да си правим весело на техен гръб, като гледам опциите, майтапът е гарантиран.

  Който не разбира сам, няма да разбере и с обяснение
 35. 35 Профил на д-р Петроff
  д-р Петроff
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Всичките им кандидати са еднакво вредни за България,като изключа Кадиев.Обаче работа в полза на България не е критерий на уважение в БСП.Там се уважават анти български позиции,просъветски и проруски позиция и най-вече антиевропейски. Но има една "тънка червена линия", който от всичките да стане шеф на БСП само ще смени пилота в самолета,но не и започналото пикиране( пикирането е въздушна маневра в която самолета се насочва рязко на долу) БСПарите знаят това и се нядяват на мек удар в земята.Ние ще гледаме в миманса с пуканки....и тиха радост.

  ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ЗА ДА НЕ СТАВА КАКВОТО СИ ИСКАТ
 36. 36 Профил на toffeetwr
  toffeetwr
  Рейтинг: 409 Весело

  А ней смешното е свинаря Гергов социалист...

  Ваша великорусская мечта, сидя по горло в дерьме, затащить туда всех остальных. Это и есть Русизм
 37. 37 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 756 Любопитно

  Трябва им нещо революционно: защо не изберат посмъртно Георги Димитров или Андрей Луканов?
  Редно е партия-покойник да се води от покойник...

  Freedom is never more than one generation away from extinction. We didn't pass it to our children in the bloodstream. It must be fought for, protected, and handed on for them to do the same. Ronald Reagan
 38. 38 Профил на z.123.c.976.9
  z.123.c.976.9
  Рейтинг: 638 Любопитно

  Моля Дневник да провери на Позитано възможен ли е триумвират на тримата посочени ? Чакам отговора по-късно на dnevnik.bg

  Който не разбира сам, няма да разбере и с обяснение
 39. 39 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1441 Весело

  Сестра Галева , един руски агент , и един от Влашко, с алкохолни стремежи :
  Да са им живи и здрави ...))), но да НЕ управляват България !!!
  ТОВА е проблема ..))

  BIG AL
 40. 40 Профил на brutester
  brutester
  Рейтинг: 591 Весело

  До коментар [#5] от "_brego_":

  Според мен са изпуснали този номер, да не стават грешки

  <-- Пътен знак Г1: Движение само направо след знака
 41. 41 Профил на axd14700100
  axd14700100
  Рейтинг: 524 Неутрално

  [quote#27:"2.5"]Афиширане на образованието на Дражко само клати имиджа на Сорбоната. Франсетата не е зле да започнат да плащат за да не се публикува тази информация. [/quote]

  ... ама това проверено инфо ли е ( че е завършил Сорбоната а и не само!)... нещо се съмнявам... селски типец ми се види пелтека

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 42. 42 Профил на doxen
  doxen
  Рейтинг: 699 Весело
 43. 43 Профил на chr81
  chr81
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Ама те са едни кандидати! То кво ли да е след Гоце и съсела Серж.
  Мъжете ги пиша бегали всичките. Гергов - бизнесмен, не става. Янаки - в политиката от 20години, ако е смятал да става нещо от него е трябвало преди 10 години да е кандидат лидер, че и да стане лидер вместо Сержиньо. Стойнев, ами мерси, не го ща. Фалафел до фъфела. Миков, е как любимец ми е, ама не ма кефи, няма визия, само едно мрънкане от него, пък и стига му, че беше министър на вътрешните работи 4 години и 2 години шеф на парламента. Остават дамите...... Ах, тези дами, уф!!!! Раздвоен съм. Мая Манолова ми е фаворит - готина, умна, предтавителна, пие си кафето пред парламента докато я замерят с яйца и каквото намерят там (л...а) и даже интервюта дава. Абе, хубавица! Само като се сетя обаче за многоточието й и чукна в интернет и ми излиза Ангел Найденов. А-а-а, стига бе! Той не ма кефи. Няма да подкрепя и Мая, щото каквито са ти ......., такава си и ти. Остава Корнелия. Хубаво име, готина мадама! На Корнелия винаги съм се кефил - готино име. Сменяш една буква и става още по-готино. Ама и мацката си я бива. Пък и акъл дава, щото явно си има. Тя ли ще е моят фаворит? Уф, уморих се вече, отивам да магазина за 2-3 бири. Кой ли ще ни оправи? Няма да е никой от тези? Или по-скоро тези ще ни оправят, колкото ни оправиха демократа и реформатор Костов, наследника на короната Секскурбурготски, евродепутата Съсела Серж, батмана Бат Бойко Бичимето от магистралата и разбира се - пламенния Орех Олигарски. Не пропуснах ли някой - честния Жан, още по-честния Луковитов с куфарите и винаги компромисния Любен Беровански (от Борован може би) и легендата и любовта на народа Ф.Д.В., поискал вот на доверие от демократичния БГ парламент и не го получил естествено, щото демокрацията е само една дума, изпразнена от значение като изпразнен ...... Та, ох Мая, ох Курнелия, коя ли от вас ми е по на сърце? Брях, брях, брях!

 44. 44 Профил на axd14700100
  axd14700100
  Рейтинг: 524 Неутрално

  [quote#10:"xalikarans"]Официален старт, членската маса на БСП да мисли,че до Бузлуджанския конгрес остава малко време[/quote]

  ... дали да не се самопоканиме на бузлуджа?

  ... а'пропо, какво стана с предложението ми да се преместите в белене (със се конгресчето) ?

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 45. 45 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2676 Неутрално

  БСП имат излишък на лидери и тотална липса на визия за собственото си бъдеще ... За червени чорбаджии гласове няма, а за леви политики за които има електорат - европейска хранилка няма. Изпаднаха в радвоение на личността - личен интерес на частници и фабриканти, а приказки като на социално слаби. Тепърва започва време разделно в ляво.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 46. 46 Профил на journey
  journey
  Рейтинг: 459 Неутрално

  Стойнев е толкова малоумен, че ще затрие партията в много кратки срокове. Което като цяло е добре.
  Също така е и подчинен на ДПС и Доган.

  Отделен е въпроса, че Стойнев е отявлен противник на ЕС и защитник на руските интереси.

  Та...ако погледнем по-стратегически, наистина е достоен за лидер на БСП

 47. 47 Профил на the_flea
  the_flea
  Рейтинг: 1270 Весело

  Предлагам Станишев....

  Истината НЕ Е въпрос на гледна точка! Истината е истинна! А е А!
 48. 48 Профил на dane
  dane
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Чии били - Миков писа закона за Пеевски, Мая го защити, Стойнев му движеше фалита на КТБ... Болшинството кандидати са на Пеевски, без Стоилов и Кадиев. Това болшинство демонстрира такава неподправена интелигентност, в пълно съответствие с показваната такава от ментора.

 49. 49 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1821 Неутрално

  [quote#36:"toffeetwr"]А ней смешното е свинаря Гергов социалист... [/quote]
  Платформата на Гергов не е никак лоша - кауза, лявото, морал. Янаки Стоилов предлага морал и промяна. На нас, трудовите хора от низовите партийни организации, ще ни е много трудно, да различим истинския ляв кандидат, който може да победи Борисов.
  Иванов, помагай?

 50. 50 Профил на stiga_be
  stiga_be
  Рейтинг: 415 Неутрално

  Най добре е Миков - с него на чашка (2, 3,...) винаги можеш се разбра.

  Стойнев - него не можеш го разбра.

  Мая и КОРнелия - с тях разбиране НЯМА. Трябва да им инсталират таймер, за да могат да спрат да бръщолевят. Да му мислят журналистите - съсела ще им се стори като ремсист на разпит.

  С Кадиев е сигурно че няма да останем без ток - жена му веднага ще ни го достави.

  Янаки - ляв, ляв, колко да е ляв? Като е автентичен - да хваща гората веднага, че 9.9 наближава.

  Другите - плява, прасета и разни друга с..н.

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 51. 51 Профил на thebalance
  thebalance
  Рейтинг: 237 Неутрално

  и кво изУезна.. Миков е най-засуужиуия, ама ще наденат Стойнев и ще го добуижат още мауко до Пеев

 52. 52 Профил на stonedridah1
  stonedridah1
  Рейтинг: 537 Неутрално

  пожелавам им Мая..............иуи Миков

  Ти за мен си Мики Маус!
 53. 53 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 720 Неутрално

  "Важно е кой брои, а не кой гласува, напомнят депутати за традициите в БСП."

  Това изречение отлично илюстрира цялата БСП, нейните "похвати" и манупулации с всички избори до момента.
  Няма какво повече да се заблуждаваме, щом като те сами си го казват.

 54. 54 Профил на stiga_be
  stiga_be
  Рейтинг: 415 Любопитно

  Абе къде са Социалния и Др. Иванов да разяснят малко?

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 55. 55 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1488 Весело

  До коментар [#8] от "Чардо":

  Е той де, той...

  Аз съм за Мая, че ония другите калъфи нещо много нелицеприятни ми идват.

  Жената е покана за щастие
 56. 56 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 720 Неутрално

  Не харесвам и не обичам БСП, но ако съм, заставен да избирам измежду посочените, определено Кадиев е човека.
  Най-малкото зло просто.

 57. 57 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1154 Неутрално

  Който и да изберат няма значение, кой ще дръпне шалтера е все тая

 58. 58 Профил на chr81
  chr81
  Рейтинг: 466 Неутрално

  "Важно е кой брои, а не кой гласува, напомнят депутати за традициите в БСП."
  Вярно, че е много яко, но то това се отнася и за всички избори - парламентарни, европейски, президентски, за ФИФА, за УЕФА, за МОк, за БОК и разбира се за БФС. Важно е как си обработил делегатите( избирателите) да гласуват.

 59. 59 Профил на stiga_be
  stiga_be
  Рейтинг: 415 Неутрално

  [quote#10:"xalikarans"]членската маса на БСП да мисли[/quote]

  КО? НЕ!

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 60. 60 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1325 Неутрално

  В тази партия, явно няма един свестен сред ръководството й. Все някакви връзки, сметки ...., а твърдят, че са леви и мислят за бедните хора. Как? Като крадат и са милионери. ГНУС МЕ Е

 61. 61 Профил на Дяволът създаде БСП, ББЦ и Атака
  Дяволът създаде БСП, ББЦ и Атака
  Рейтинг: 519 Неутрално

  Тия, дето се кълняха във вечна вярност на др. станишев, сега ще се изпотрепят за поста му, пфу. като гледам кандидатите, направо ми е мъчно за Сергей.

 62. 62 Профил на zidane
  zidane
  Рейтинг: 746 Весело

  баси смеха ... все такива кандидати да ги готвят! ежегодно, ако може!

 63. 63 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 774 Неутрално

  За обикновенният българин няма никакво значение кой ще е шеф на корпорацията. Факта, че си се издигнал в подобна система означава само едно, ПРИТЕЖАВАШ нужните ''качества''. Ще изброя само част от тях, защото са много. Кариеризъм, демагогия, подлост, алчност, сервилност, лицемерие, бездушие, конфортизъм, арогантност, непукизъм и т. н. Новият ще е като всички преди него. Да ни е честит!

 64. 64 Профил на Репей
  Репей
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Ще си изберат Кадиев и след 5 октомври БСП и ГЕРБ ще се прегърнат за съвместно управление и правителство, защото Кънев-Кунева в най-добрия вариант ще минат 4-процентната бариера, но дотам. И гласовете им няма да стигнат на Борисов да състави правителство. А пък коалиция с ДПС ще е равна на самоубийство за ГЕРБ. И за България.

  Тук вече банват и със задна дата: "Вашият достъп до форумите на Икономедиа е автоматично ограничен за 24 часа (до 12:05 часа на 18 Мар)."
 65. 65 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 1126 Весело

  Много обширен материал
  Но ми става смешно, защото го четем ние/чуждите/ и малко съвестни хора от техните!
  А иначе теа дето ще го изберат вожда, ще гласуват по команда!

 66. 66 Профил на Eisbär
  Eisbär
  Рейтинг: 1059 Неутрално

  Кадиев може би е смисления избор.
  Не че ми пука особено, кой ще е.

 67. 67 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 1304 Неутрално

  избор който се извършва от безполезни апаратчици обвързани със зависимости като свински черва не е никакъв избор. Най-добре да оставят Сергея, защото с него летят по нанадолнището със страшна сила.

 68. 68 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4997 Неутрално

  Колкото по-зле за БСП(к), толкова по-добре за България. Следователно - Стойнев, Манолова или Миков.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 69. 69 Профил на peron
  peron
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Освен Кадиев всичко друго е грешка. Той наистина се показа като единствения достоен и морален в тази партия от първия ден на правителството Орешарски.
  Мая Манолова също ще бъде по-малкото зло в сравнение с другите стари муцуни.

 70. 70 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4997 Неутрално

  [quote#63:"yorddj"]Кариеризъм, демагогия, подлост, алчност, сервилност, лицемерие, бездушие, конфортизъм, арогантност, непукизъм и т. н. [/quote]
  И най-важното - безпределна вярност ккъм Кремъл!

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 71. 71 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#10] от "xalikarans":


  [quote#10:"xalikarans"]че до Бузлуджанския конгрес остава малко време[/quote]
  =========================

  Извинявай ,
  ама в кой век мислиш, че живееш ?

  Бузлуджанския конгрес се е провел през
  ДЕВЕТНАДЕСЕТИ ВЕК
  в началото на август 1891-ва !

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 72. 72 Профил на gogo63
  gogo63
  Рейтинг: 665 Неутрално

  Не, въпросът е "За чий ... са ни тези боклуци?"

 73. 73 Профил на gogo63
  gogo63
  Рейтинг: 665 Неутрално

  Извинявам се за дублирания пост, но сега пак погледнах снимката - еб@ти фрийк шоуто )

 74. 74 Профил на Sofia Markarian
  Sofia Markarian
  Рейтинг: 581 Неутрално

  уважаеми партийци, другари, от вас българското общество очаква да напишете закон за Лустрация на бившата агентура на ДС. всички бихме искали да разберем къде се подвизава днес огромния агентурен апарат на бившите служби.

  не може всички да са в ДАНС, въпреки че в тази прословута агенция бившите служби на режима са доста добре представени... едва ли също така дори граничните служби са успяли да назначат всичките ДС-та... дали пък не са плъзнали разни агенти и агентчета сред бизнеса... дали не са те онези разносвачи на куфарчета с парите по т.нар. лоши кредити раздавани по време на мандата на последните три правителства от една раздута като балон банка...

  или пък не, този сценарий е някак не реалистичен, като филм за обратната страна на тоталитарните режими...

  е, другари, от вас очакваме да разпръснете мъглата... или да отидете за винаги в историята...

 75. 75 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3277 Весело

  Малей!
  Толкова загубено място и сили за демонстрация на старата корумпирана до вмирисване чета!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 76. 76 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 1783 Весело

  До коментар [#36] от "toffeetwr":

  Що бе те и тимаджиите също са ? Четох интервютата на митев с разследващия немски журналист. Тя цялата им структура е от ченгета и десари.

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 77. 77 Профил на kashpirovska
  kashpirovska
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#29] от "pettkov":Важно е кой брои, а не кой гласува, напомнят депутати за традициите в БСП.
  Няма нужда от коментар !

  Дневник-токсичният сайт
 78. 78 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2330 Неутрално

  Георги Гергов така добре олицетворява БСП, че би трябвало него да изберат!

 79. 79 Профил на dj x2805
  dj x2805
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Ссстойнев ша има да ввввзима - Миков само от амбалаж може да си спонсорира кампанията . А перхидролената кака говори сама за себе си...

  СерГей се скри в миша дупка... Понася отговорността за белите с европейско червено вино и брюкселско зеле... А всъщност е поне за решетки...

  www.soundcloud.com/x2805
 80. 80 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 466 Неутрално

  От всичките само Кадиев става за нещо.

 81. 81 Профил на kashpirovska
  kashpirovska
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#65] от "Да бе да": Голямо четене падна,колкото да се уверя за кой ли път какви са алчни,нахални и крадливи боклуци кандидатите за поста...Нека си се закопават,както искат!
  .Кадиев може би е нещо по-свястно,но на тия не им е удобен,защото е непослушко.

  Дневник-токсичният сайт
 82. 82 Профил на charlesdegaulle
  charlesdegaulle
  Рейтинг: 915 Весело

  Изберете си човек от калибъра на Пеевски! Иначе, въпреки рублите, оттичате в канала... Или още по-добре - поканете самия него!

 83. 83 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1488 Весело

  До коментар [#67] от "Ментор":

  Те са довиждане в следващите 10 години поне ако ще не знам кой ще да докарат.

  Жената е покана за щастие
 84. 84 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4230 Неутрално

  Що за партия е това дето Добрев, Миков и Овчаров са фактори?

  klimentm
 85. 85 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1488 Любопитно

  До коментар [#79] от "x2805":

  тоя у затвор няма да влезе, че ще му е чамбалата ежедневие

  Жената е покана за щастие
 86. 86 Профил на krummm
  krummm
  Рейтинг: 609 Неутрално

  Нормализира се партията.

 87. 87 Профил на zidane
  zidane
  Рейтинг: 746 Весело

  Cherchez la femme, Станишев беше украинка!

 88. 88 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 6072 Неутрално

  Станишев ще си избере който го слушка , Маечка или Стойнето.

 89. 89 Профил на van_helsing
  van_helsing
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Стойнев наистина играе за отбора на Гоце, който брани ожесточено руските интереси, представлявани от съветския агент и генерал-губернатор на Задунайска губерния Валентин Василевич Златев - Свинарски.

  Драго Стойнев - Сорбоната е кандидатът на Москва и нейния гаулайтер в България - Златев!

  Ето снимки как неприлично се прегръщат двамцата на мило тържество в Правец, частния град на олигарха:

  http://www.balkanec.bg/pictures/gallery/big/1350492266.jpg

  http://www.balkanec.bg/pictures/gallery/big/1350492294.jpg

  източник: http://www.balkanec.bg/rumen-guninski-i-valentin-zlatev-preryazaha-lentata-na-novata-detska-ploshtadka-snimki-9920.html

 90. 90 Профил на angel1515
  angel1515
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар(#0):

  Въпрос : Защо авторът на статията ,характеризирайки Корнелия Нинова не е написал истината за нейния старт и в бизнеса и в политиката ? Всеизвастно е ,че Нинова е ,, рожба " на Иван Костов . Него по този въпрос ?

 91. 91 Профил на eurogi
  eurogi
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Няма никакво значение кой какъв е,с кого е ,за какво е.Всичките са един дол дренки.И ще родят същото,което и досега раждаше партията им-единствено клиентелизъм,фалшива социална политика и популизъм,задкулисни игри ,далавери и слугинаж в посока североизток.

 92. 92 Профил на angel1515
  angel1515
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#16] от "subaru":
  За Миков във Видин казват: ,, Два метра висок - три метра гламав"!
  Дано не бъде избран Кадиев ! Той е умен и с реформаторски дух,а на мен ми се иска който и да е друг от цитираните - все ще закопае БСП ! Всички с изключение на Кадиев са слаба и миризлива ракия .

 93. 93 Профил на angel1515
  angel1515
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#19] от "avatar":

  Отличен коментар ! Аплодисменти !
  +++++++++++++++++++

 94. 94 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 2337 Весело

  Всички кандидати са титани, който и да поеме столетницата ще е добре за България.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 95. 95 Профил на angel1515
  angel1515
  Рейтинг: 237 Неутрално  До коментар [#10] от "xalikarans":
  ,,Членската маса на БСП да мисли"
  Абе другарю ,май ти не мислиш?! Членската маса не може да мисли и благодарение на нея и купените манговци сме на днешното дередже .
  Я пак !

 96. 96 Профил на Дневник, я ме цункайте по дупето !
  Дневник, я ме цункайте по дупето !
  Рейтинг: 524 Весело

  Георги Гергов ... започва бизнеса си след като напуска поста на изпълнителен директор в свинекомплекса в село Маноле !
  Неее, тоЙ никога не е напуснал .... свинете !
  Сега иска да ги ... води !

  Albert Einstein : "Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher."
 97. 97 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 918 Неутрално

  Така като чета май този последния Красимир Янков е най-подходящ - най-бързо ще закрие БСП. Макар че и Миков и Стойнев ще се справят с това предизвикателство относително лесно. Най-лошо ще е ако Кадиев вземе че спечели по чудо.

 98. 98 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1329 Неутрално

  в интерес на БСП е да избере Кадиев, в интерес на всички нас, които не могат да дишат тая партия е всеки останал избор. който ще запази статуквото

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 99. 99 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1329 Неутрално

  правилната позиция е че това е някаква си партия , която си има някакви си членове , които да избират който си щат

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 100. 100 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1329 Неутрално

  [quote#82:"charlesdegaulle"]Изберете си човек от калибъра на Пеевски! [/quote]
  като гледам списъка, трябва да избират по трима за да са от същия калибър

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK