Стратегия предвижда създаване на българско лоби в чужбина

Стратегия предвижда създаване на българско лоби в чужбина

© Юлия ЛазароваНа днешното си заседание Министерският съвет прие Национална стратегия за българските граждани и историческите български общности по света, съобщиха от правителствената информационна служба.


Стратегията цели създаването на политическа рамка за изграждане на комплексна, дългосрочна и интегрирана държавна политика за българските граждани и историческите български общности в чужбина. Тя се основава на категоричната позиция, че българските граждани - постоянно или временно пребиваващи зад граница, както и българите от историческите български общности в чужбина, са неделима част от българския народ.


Стратегически цели са ориентирани към: приобщаване и включване на българските граждани - временно или постоянно пребиваващи зад граница към държавния и обществено-политическия живот в България; съхраняване на българското етнокултурно пространство зад граница; подобряване на миграционния баланс на страната; разпространение на положителния образ на България по света; изграждане и поддържане на българско лоби в чужбина.
Очакваните резултати са: чрез механизмите и заложените политики в стратегията се очаква подобряване на координацията и взаимодействието на всички компетентни структури; постигане на ефективно сътрудничество между държавните институции, неправителствените организации и академичните институти; подобряване на публично-правната връзка между българската държава и българските граждани и българските общности в чужбина чрез усъвършенстване на нормативната база.


Сред другите цели са съхраняване на националната принадлежност на българите и българските общности в чужбина; укрепване на административния капацитет на ангажираните по практическото осъществяване на Националната стратегия, чрез обучение и преквалификация на представители на държавната администрация и местната власт; информационно, статистическо и аналитично обслужване на държавната политика зa българите и българските общности в чужбина; подобряване на миграционния баланс на страната.


Националната стратегия се реализира чрез изпълнението на програми и планове, които съдържат конкретни мерки, цели, дейности, източници на финансиране и очаквани резултати, се посочва в съобщението.

Ключови думи към статията:

Коментари (18)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 842 Неутрално

  С умствени капацитети като Борисов,Пеевски,Искров и Сидеров и още ред познатини палячовци на отговорни постове в държавата.
  Всеки опит за изписване на вежди е обречено да вади очи!

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 2. 2 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 983 Неутрално

  Колко давате? От мен едно безплатно лого

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 3. 3 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1279 Неутрално

  Приятели хайде заедно да работим за доброто име и репутацията на родинта ни,една е България

 4. 4 Профил на zidane
  zidane
  Рейтинг: 668 Весело

  До коментар [#2] от "РБ шапчица":

  аз давам 4 (четири) безплатни лога, едното е от теб!
  нямат ли срам тези хора обаче?

 5. 5 Профил на elevation04
  elevation04
  Рейтинг: 572 Весело

  Още мъничко и всички българи имащи умение на сгънат поне вестник на четири ще са в чужбина и тогава ще има матрял за лобита бол...

 6. 6 Профил на naskom44
  naskom44
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Пак планове, пак намерения , пак задачи и пак ще има едни хора дето ще приберат парсата и работа няма да свършат. Я вижте остатъците от деома на емигранта за построяването на който държавата събра и изхарчи огромните дарения на емигрантите . Не съм много сигурен дали все още стърчат ръждивите железа в кв. Борово в София

 7. 7 Профил на blaueaugen
  blaueaugen
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Изпълнително бюро - Моника Станишева и Ирена Кръстева. С подкрепата на прас прес и моника рилейшънс.

 8. 8 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 676 Любопитно

  "На днешното си заседание Министерският съвет"...

  2 милиона българи напуснаха Родината си прогонени от корумпираната си държава и липсата на перспектива. "Министерският съвет" е пряк участник в този процес...
  И сега тези ще градят лоби навивайки прокудените българи да градят положителен имидж на корумпираната си страна?

  Freedom is never more than one generation away from extinction. We didn't pass it to our children in the bloodstream. It must be fought for, protected, and handed on for them to do the same. Ronald Reagan
 9. 9 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1394 Неутрално

  Стратегии - бол, резултат - нулев.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 10. 10 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 983 Неутрално

  [quote#4:"zidane"]аз давам 4 (четири) безплатни лога[/quote]

  ааааааааа, конкурс , за да не кажат, че е нагласеноот мен бирата

  нЕма, брате, сега им е паднало, требе пари за избори, после за собствен джоб, после пак за избори и така.........докога?

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 11. 11 Профил на InmoInvestments
  InmoInvestments
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Съжалявам, но на мен българско лоби не ми трябва. И какво точно означава това? За какво ще лобират, за продажба на сирене и кисело зеле ? Месрси ! Не съм поддръжник на българското !

  You can get much farther with a kind word and a gun than you can with a kind word alone. Al Capone
 12. 12 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 1160 Неутрално

  след като изгониха милиони българи от България (и то, за съжаление, мнозинството от тях умни, образовани и работливи, а не собствения им електорат), комунистите изцвъкаха "Национална стратегия за българските граждани".
  Това е пълен абсурд, все едно проститутка да напише стратегия за опазване на девствеността си.

 13. 13 Профил на zidane
  zidane
  Рейтинг: 668 Весело

  До коментар [#10] от "РБ шапчица":

  добре, конкурс, само оставка да има!

 14. 14 Профил на lordcris
  lordcris
  Рейтинг: 649 Неутрално

  Ох божке! Оставете на мира хората. Няма ли отърване за тези които са имали несполуката да се родят в България?

 15. 15 Профил на blaueaugen
  blaueaugen
  Рейтинг: 470 Неутрално

  [quote#8:"Торбалан"]И сега тези ще градят лоби навивайки прокудените българи да градят положителен имидж на корумпираната си страна?
  [/quote]
  А, просто ще усвоят едни пари дрогарете в стил Хохегер.

 16. 16 Профил на transvaal
  transvaal
  Рейтинг: 646 Неутрално

  Нали заради тия идиоти се пръснахме по света от 1990 година насам. Сега ми леят крокодилски сълзи. Обраха националния доход и външния дълг от 80-те с фалита от 90-та, после са фалирали държавата и обраха спестяванията на хората с фалита от 1997, направиха България да бъде Троянски Кон на Русия в Европа, от което ме е срам навсякъде, където стане дума за това, а хората говорят! Същите кретени оставиха България в почти пълна енергийна зависимост от тъпите колхозници с явна надежда някой ден да ни натресат Задунайската Губерния 3.0 гледайки на нас с ехидна усмивка, сякаш нищо нередно не е станало. И ще ми искат лобиране - НИКОГА!

 17. 17 Профил на transvaal
  transvaal
  Рейтинг: 646 Неутрално

  Аз от чужбина виждам следното:
  1.Министерства и държавни институци - никакви промени от соца насам.
  2.Външно министерство - пълно с руски подлоги и агенти.
  3.МВР - единственото подобрение е възможността да ти извадят паспорт за 24 часа, но това НЕ Е ЗАСЛУГА НА БЪЛГАРИЯ, а се дължи на ЕВРОПЕЙСКИТЕ СТАНДАРТИ!
  4.Малоумно законодателство - чужденци са ограничени в покупка на земя - по този начин се подържат изкуствено ниски цени на земята и рентата от нея и се създават свръх-печалби за зърнената мафия.
  5.Няма чужди инвестиции - не се чудете - ако политиката беше правилна, хора като мен биха се върнали и инвестирали, но условията в България са нечестни, комуно - бандитски и не създават дори български инвестиции от чужбина, камо ли от чужденци. Не пасем трева! При това ниво на заплащане и при правилна политика, досега трябваше да имаме заводи на Рено и Фолксваген от световна величина, растеж от 5-8% през първите 10 години на прехода и към днешна дата - средно европейски доходи и данъци.
  5.Съдебна система - нямам думи - добре, че все пак сме в ЕС, иначе щяхме да приличаме на Беларус, Молдова и Армения.
  Това е само малка част от картината видима с обективни очи от българин, който от 24 години се реализира прилично в чужбина. При такава картина, лобиране няма как да има. Ако политиците понамалят малоумията си и покажат признаци на европейска принадлежност, хората сами ще лобират за Родината, без някой да взима решения за това. И накрая - ние, българите в чужбина имаме глави на раменете си и не са българските политици хората, които да ни казват на нас как да живеем и дишаме. Още повече, същите тия политици, макар и да ограбиха страната, все пак имат доста мизерен умствен багаж, сравнен с всеки един успешен българин в чужбина. Та, няма как да ни дават наклон в живота!

 18. 18 Профил на transvaal
  transvaal
  Рейтинг: 646 Неутрално

  Това кретенско правителство първо да уреди въпроса с електронното гласуване. Тогава да видят тия ДС агенти как бе-се-пе-то им отива на четвърто място, а след още един мандат - на боклука на Историята! Като стане това - ще лобирам с пълни сили!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK