Животновъди и градинари ще ползват европейски опит

Животновъди и градинари ще ползват европейски опит

© Николай ДойчиновПротокол за подпомагащи услуги в Югоизточна Европа, ръководство за добри практики и инструмент за автодиагностика са основните продукти, разработени по проект "Агро - старт" ("AGRO-START – Транснационална мрежа за подпомагане на малките и средните предприятия в секторите животновъдство и градинарство"). Те са  публикувани в края на юни в седем държави - Румъния, България, Гърция, Италия, Словения, Бивша Югославска република Македония и Албания. Това съобщиха от Бизнес център за подпомагане на малки и средни предприятия в Русе, участник в проекта и в изготвянето на тези три продукта.  
Малките и средните предприятия в земеделието в Югоизточна Европа срещат едни и същи проблеми - слабо използване на иновации, технологии, механизация, ниско ниво на образование, слабо участие на младите хора, директно влияние на кризата, проблеми със създаването на конкуренти продукти на националните, регионални и европейски пазари. Бизнес центърът е публикувал протокола за подпомагащи услуги в Югоизточна Европа и ръководството за добри практики на български език и ще го разпространи сред заинтересованите страни. Протоколът за подпомагащи услуги е инструмент, който дава предложения за това как да бъде улеснена и промотирана иновативна предприемаческа среда за малките и средните предприятия в секторите животновъдство и градинарство. Ръководството пък съдържа 31 идентифицирани примера за добри практики по различни теми, касаещи секторите на агропроизводството.


Проект "Транснационална мрежа за подпомагане на малки и средни предприятия в секторите животновъдство и градинарство - АГРО-СТАРТ" се изпълнява в рамките на Транснационална програма за сътрудничество - Югоизточна Европа, и ще продължи две години -до края на ноември 2014 г. Изпълнява се в седем държави (Румъния, България, Гърция, Италия, Словения, Република Македония, Албания) от 12 организации.

 


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK