Главният архитект на София защити трамвайно трасе през Борисовата градина

Главният архитект на София защити трамвайно трасе през Борисовата градина

© Николай НиколовГлавният архитект на София Петър Диков днес отново настоя, че проектът, който предвижда ново трамвайно трасе през Борисовата градина, е полезен за гражданите.


Граждани протестират срещу прокарването на релсите, защото това означава да бъдат отсечени дървета в гората над Семинарията.


Днес общинският съвет обсъди проект на план за регулация на ново трамвайно трасе от бул. "П. К. Яворов" до гара "Пионер" и изменение на улична регулация на местността "Борисова градина – Погребите".
"Аз не смятам, че тази част от гражданите, които протестират представляват цялото гражданство", каза Диков, цитиран от "Фокус". Според него в плана броят на дърветата за отсичане е сведен до минимум - общо 47 дървета. По думите на главния архитект планът е с доказана ефективност и  одобрен от експерти на Европейската комисия. 


Диков изтъкна, че с корекцията на трамвайното трасе на парка се връщат повече от 10 декара. 

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK