Просълзен, Станишев се оттегли от поста, за да не търпи БСП негативи

48-и конгрес на БСП, Сергей Станишев

© Георги Кожухаров

48-и конгрес на БСП, Сергей СтанишевВ последната си реч като лидер на БСП Сергей Станишев обяви, че се е стигнало до избор на нов председател, защото той е решил това и се оттегля, защото не иска заради негови грешки партията да търпи негативи. Отчете, че не е изпълнил мечтата си да види БСП самостоятелно в управлението, даде заявка за разговор с АБВ, за да противостоят заедно на ГЕРБ, поиска доверие да оглави "Коалиция за България", потвърди ГЕРБ като основен опонент и се дистанцира от ДПС.


Просълзи се на четири пъти, спомняйки си за срещите със симпатизанти, от които запазил ценни дарове - джобен часовник, който ще предаде на наследника си, лентички от откриването на обекти, за които е осигурено финансиране от тройната коалиция, но не е останало време да ги открие, терлички и елеченца за децата му. Станишев благодари на своя учител Стефан Данаилов, който по обективни причини отсъства от днешния конгрес.


Станишев започна със своята равносметка след 13 години начело на партията: "Спомням си 15 декември 2001 г. Бях на 35. Видимо по-слаб, с неоредели и непрошарени коси. Дадохте ми шанса, огромната привилегия и чест да застана начело на БСП. Бях повече притеснен, отколкото щастлив в онзи ден (...) Тогава завърших своето слово с испанската молитва: "Господи, дай ми сили да променя това, което мога. Дай ми смирение да приема това, което не мога. И ми дай мъдрост да отлича първото от второто." Сега, 13 години по-късно, промених немалко, но и много не успях да променя. И признавам, че ми e трудно да се примиря с последното. Има още мъдрост, на която да се уча."
Прошка за Пеевски


Станишев направи ретроспекция на изборните победи и загуби, акцентира върху построените 133 км магистрали в неговия мандат, работните места, увеличените майчински и минимална работна заплата. "Знам, че много хора не ни вярват днес. Заради грешките, които допуснахме в последната година. И, да, заради случката с Пеевски. Аз нееднократно съм отговарял на въпроса КОЙ? И на въпроса ЗАЩО беше предложен за председател на ДАНС. Без да бягам от личната си отговорност", каза Станишев.


Добави, че прави стъпка встрани и поискал БСП да има нов лидер, защото не може да допусне "заради мои грешки моята партия да понесе негативи. Смятам, че така постъпват лидерите".


"Оттеглям се, не защото бягам. Вярвам, че хората в България могат да простят, ако вземеш грешно решение. Но няма да простят, ако не вземеш решение. Или ако избягаш от отговорност", посочи Станишев и поиска прошка от своите. "Нищо, което съм правил, не е било с лоша мисъл. Нека намерим сили в себе си и заедно поискаме прошка от хората. За да застанем пред тях искрени в намеренията си, пречистени, когато поискаме доверието им след няколко седмици. За да покажем, че въпреки всичко в политиката има морал", настоя той.


За разлика от ГЕРБ и ДПС ние не преяждаме с власт


Станишев се спря и на отношенията на БСП с ДПС във властта. "БСП е доказала, че е коректен партньор в управлението и уважава приоритетите и легитимните интереси на тези, с които сме заедно. През изминалата година видяхме, че ДПС са силни партньори в политическите битки, които водехме съвместно. Но уважението към вижданията и интересите на другия трябва да е взаимно", подчерта той.


БСП никога няма да допусне прекомерното разширяване във властта, извън рамките на даденото от избирателите. Както за партньорите си, така и за себе си, заяви още той. И отбеляза, че това е основното им различие с ГЕРБ и ДПС. "Защото за разлика от всички други претенденти за властта ние сме единствената партия, която не преяжда с власт. Затова, дори да излезем в опозиция, ще получим доверието на хората отново. Както в медицината полезността се определя от съотношението между отровата и лекарството, така и в политиката всичко е въпрос на мярка", посочи лидерът на БСП. 


Според него за всеки компромис партията има ясни и важни политически, партийни и държавнически аргументи. "Но съм убеден, че не може само и единствено БСП да плаща цената на политическото съгласие в името на националните приоритети и каузи. Не и с цената на разпада и унищожението на собственото й влияние, сила, хора, доверие, не и с цената на съдбата на партията", подчерта той.


Коалиционно управление само със споразумение


Колкото повече постигаше правителството на Пламен Орешарски, толкова по-сигурни ставаха всички, че ще приемем, ще преглътнем трудности, интереси, желания и действия, за да продължим да изпълняваме обещаното пред хората, каза Станишев. По думите му оттук до убедеността, че могат да направят каквото си искат и то да мине, особено след резултатите от евроизборите, остана една крачка - "крачката, създаваща ситуация, в която публично БСП е управляваща партия, а тайно, зад гърба й, властта се поема от други субекти".


На нашето предложение за ясни правила, споразумение и конкретно разпределение на отговорността спрямо реалната власт на партньорите ни в коалицията беше отказано ясно и категорично и през медиите - чрез определяне на времеви хоризонт за живота на правителството, обясни Станишев разпада на отношенията с ДПС.


"Оттук нататък ще управляваме с други партии само и единствено ако това е необходимо в името на националните интереси, след широко допитване в партията и при ясно заявени и разбрани от обществото споразумения с партньорите", зарече се той. Въпреки че Станишев отричаше коалиционните споразумения заради урока от тройната коалиция, което хората запомнили като разпределение на постове.


За тези много години в политиката искам да ви кажа какво е тя за мен. "В политиката съм заради конфликта между доброто и злото, но вярвам, че накрая доброто ще възтържествува", твърди Тачър. Наречете ме мечтател, но и аз вярвам в същото, посочи Станишев пред делегатите.


Уйдурмата между ГЕРБ и ДПС е реалност


Станишев посочи, че през изминалите седмици БСП се противопостави категорично и надделя над повторението на сценария от 1996 г. в името на политически и икономически интереси страната да бъде хвърлена в цялостна финансова, икономическа и социална криза чрез въвеждането на т.нар. банкова ваканция. "Само и само един човек да се върне на власт на бял кон и да обясни, че хората не бива да очакват нищо заради наследената "разруха", коментира той.


По същата причина БСП се противопоставя категорично на актуализация на бюджета и нови милиардни заеми. Само преди година, при изоставане в приходната част с 1 млрд. президентът Росен Плевнелиев наложи вето на актуализацията на бюджета, а днес цяла България е свидетел, че "уйдурмата" между него, ГЕРБ и ДПС е новата политическа реалност, заяви лидерът на БСП.


Под маската на загриженост за "национални интереси" още преди парламентарните избори вече наднича новото управляващо мнозинство. Единственият резултат ще бъдат изчезнали милиарди от джоба на данъкоплатците, които някой ще "усвои", смята Станишев.


Няма да е шапка на новия лидер на БСП


Той поиска доверие от своите да оглави "Коалиция за България", за работи за засилването на нейния обществен, експертен, управленски потенциал и за постигането на максимален резултат на изборите. "Знам, че някои ще кажат ето, Станишев иска да бъде началник на новия председател, да му е чадър и да го командва!" Ръководил съм достатъчно. И партията, и държавата. И моето дълбоко разбиране е, че никой не бива и не може да бъде настойник на лидера на БСП. Партията не е резервоар на гласове за политическите амбиции на когото и да било", опита се да пресече коментарите, че той ще е шапка на наследника си.


За АБВ на предшественика си Георги Първанов лидерът на БСП коментира, че тя е една от основните причини за загубата ни на европейските избори. Въпреки заявките на лидерите на АБВ двете формации са били наказани за разкола в левицата.


Днес АБВ са друга политическа партия. За мен нейният идеен профил не е ясен – хем са социалдемократи, хем казват "няма ляво, няма дясно". Направиха заявка за "президентска република", което в нашата политическа действителност винаги ще избие към авторитаризъм. Очертават се като наш конкурент и на престоящите избори, защото всичките им уверения как ще разширят пространството на левицата доведоха до нейното отслабване и обслужиха нашите опоненти.


Но смятам, че ние като силна партия, в името на България трябва да сме готови за разговор с АБВ за противопоставяне на ГЕРБ, предупреди Станишев. И постави две ясни условия: "Стига са градили своя образ на гърба и за сметка на БСП – и в говоренето, и в действията", "и, второ, не може друга партия да се опитва да налага дневния ред, политиките и решенията на БСП". В името на общата кауза аз лично съм готов да загърбя и личните обиди, и нападките, и раните, които бяха нанесени, посочи Станишев.


Лидерство е да се произвеждат повече лидери


Макар и продължила само три седмици, лидерската битка в БСП беше доста оспорвана, отчете той. Допълни, че се гордее, че БСП е единствената партия в България, в която има нормални, демократични процеси за избор на лидер. "Гордея се, че има толкова много достойни номинации за председател, че амбицията да ме наследят имат хора с качества и с перспектива. Това е заслуга на партията", каза той, а по-късно обяви, че щом има 29 кандидати за лидер, значи се е справил доста добре.


"Не случайно е казано, че "функцията на лидерството е да се произвеждат повече лидери, а не повече последователи", добави Станишев.


Той отправи съвет към наследника си, че е нужна дълбока промяна в кадровия подбор на партията. Трябва да се върнем не само към ценностите, но и да стъпим на утвърдените европейски норми на модерното партийно строителство, посочи той. Първо и основно правило при подбора на кадри е "научи се да даваш – на БСП и на обществото", добави Станишев.


През сълзи


"Тръгвам си от лидерството на БСП много богат", просълзи се за първи път Станишев пред дегелатите. Със сподавен глас допълни: "Богат с доверието и обичта на огромен брой хора." Отбеляза, че най-скъпите неща, които е получавал, са били от наши симпатизанти – "плетени с много търпение и любов шалчета, шапки, елечета, терлички – дарове за моите деца. Тези изрази на любов дават сили да се преодолява всяко злословие – външно, вътрешно и медийно".


Станишев специално благодари Стефан Данаилов, който за него винаги е бил символ на чистотата на лявата идея. "Той е светла душа, романтик, идеалист, мой учител. От него съм черпил сили. Изпитвам нескрито възхищение. Наш другар с голямо ляво сърце, който е вдъхновение и надежда и в най-тежките моменти. Нека помечтаем заедно: да направим България такава, каквато той мечтае да я види. Изпълнена с любов, доброта и разбиране. Човечна. Усмихната", призова още лидерът на БСП.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (125)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 2. 2 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1291 Весело

  Станишев: Ако съм грешил, простете ми

  27 юли 2014 12:15 / обновена в 14:00
  „Последната година беше най-трудната ми в политиката", признанието направи лидерът на БСП Сергей Станишев в доклада си пред заседанието на 48-ия Конгрес на БСП.

  Станишев поиска прошка заради грешките си: „Знам, че много хора не ни вярват днес заради грешките, които допуснахме в последната година и заради случката с Пеевски. Нееднократно съм отговарял на въпроса Кой? и на въпроса защо беше предложен за председател на ДАНС, без да бягам от личната си отговорност. Правя стъпка встрани и поисках БСП да има нов лидер, защото не мога да допусна заради мои грешки моята партия да понесе негативи. Смятам, че така постъпват лидерите. Оттеглям се, не защото бягам, вярвам, че хората в България могат да простят, ако вземеш грешно решение, но няма да простят, ако не вземеш решение или ако избягаш от отговорност. Ако съм грешил, простете ми", обърна се към съпартийците си Станишев.

  След поредни критики към ГЕРБ, Станишев обърна особено внимание на отношенията с ДПС.

  „Когато даваме оценката си за последната година на нашето управление, трябва да кажем и още нещо изключително важно за нас като партия. По ирония на съдбата именно след началото на протестите миналото лято БСП показа сила. Колективно разбрахме, че все пак сме постъпили правилно, нагърбвайки се с управлението. Консолидирахме се и преодоляхме и последния си комплекс от прехода, че винаги падаме от власт под натиска от улицата. Точно тази година на управление с мандата на БСП доведе до прекрачване на границите на търпението, толерантността и разбирането за компромис в политиката. Не искаме властта на такава цена. Отказваме и няма да правим повече компромиси в управлението, които са без принципи", подчерта Станишев.

  Той добави, че е недопустимо да продължават да губят хора, да жертват политиките и идеалите си, да отстъпват от изконните си леви ценности: „Не можем, не искаме и не допуснахме зад мандата и отговорността на БСП за управлението на страната то да бъде завладяно от други политически сили и интереси. Невъзможно е някой да си въобразява, че ще завладява цели отрасли на икономиката, ще се настанява в съдебна система и в сигурността на държавата, а ние ще си затваряме очите само и само да останем на власт. Няма как да се мисли дори, че БСП е толкова политически сляпа и държавнически безотговорна. На това сложихме край с решението за предсрочни избори. Нека го кажем много ясно. Няма как БСП, партията мандатоносител, да приема ултиматуми и хронограми за живота на излъченото от нея правителство. Няма как да се формулират приоритетите в управлението без знанието и подкрепата на мандатоносителя. Това са елементарни, общовалидни в целия свят правила и принципи".

  Пред делегатите Станишев призна, че има една мечта - БСП да управлява сама, и коментира, че партията няма управленски провал. Той изненада делегатите като призова за диалог с АБВ, за да се противопоставят на ГЕРБ.

  Станишев ги предупреди, че предстои да бъдат залети от див популизъм и лъжи, но трябва да се противопоставят, защото страната е изправена пред заплаха.

  От трибуната на 48-ия Конгреса на БСП в НДК Сергей Станишев съобщи, че има намерението да се кандидатирам за лидер на европейските социалисти: „Надявам се моята партия да ме подкрепи".

  Преди речта на Станишев на делегатите беше показан клип за последните години от историята на БСП - "13 години в 13 минути". В него бяха откроени събития като сформирането на правителство с премиер Сергей Станишев през 2005 г., преизбирането на Георги Първанов на президентския пост през 2006 г., влизането на България в ЕС през 2007 г.

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 3. 3 Профил на mtmvb1111
  mtmvb1111
  Рейтинг: 418 Неутрално

  За България, която съсипа ли плаче......

  Руското влияние убива България! "Дневник" също....
 4. 4 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 778 Весело

  "...Просълзи се на четири пъти, спомняйки си за срещите със симпатизанти, от които запазил ценни дарове - джобен часовник, който ще предаде на наследника си, лентички от откриването на обекти, за които е осигурено финансиране от тройната коалиция, но не е останало време да ги открие, терлички и елеченца за децата му..."

  Ох, на мама сладкия! Можел е да ги открие, ама не ги е. И сега плачка и страда... О, каква драма! Да ходи да лае някъде другаде... ПЕС такъв.

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 5. 5 Профил на adam1966
  adam1966
  Рейтинг: 520 Неутрално

  Къде е в този момент Местан да му избърше сълзите?

 6. 6 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 880 Весело

  Ох, и аз се разревах. Особено на абзаца, че си е пазил лентичките. И на това, че си тръгва богат... с доверието и пр. Едва виждам какво пиша, тъй се разчувствах. Прощай, Сережа... и е-то с двете точки не мога да си намеря от вълнение.

  Доброто е заразно
 7. 7 Профил на Дяволът създаде БСП, ББЦ и Атака
  Дяволът създаде БСП, ББЦ и Атака
  Рейтинг: 465 Неутрално

  Не мога да си представя нещо по-кичозно, смешно, буутафорно и фалшиво от това един тотално провалил се политик, сринал партията си до дъното, изгубил всички възможни избори, дал на ишлеме партията си на ДПс, унищожил всичко, до което се е докоснал, да разиграва сценки от индийски сериал, да кърши ръце, да се преструва на добър и честен и да предизвиква презрение у всички, които не са комунисти. Дано повече не се мярка на сцената.

 8. 8 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 778 Весело

  До коментар [#1] от "#оставка":

  И така... четири пъти.

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 9. 9 Профил на Неделчо Атанасов
  Неделчо Атанасов
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Уникален демагог, дано това да е последната му реч на българска земя.

 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 12. 12 Профил на ofamanaman
  ofamanaman
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Този лъже до дупка!!!
  [quote#0:"статията"]Сергей Станишев обяви, че се е стигнало до избор на нов председател, защото той е решил това и се оттегля, [/quote]
  "Оттеглил" се е за да не го овъргалят в катран и перушина, като са го пребили преди това!

  F***Y**!!!
 13. 13 Профил на S.P.Q.R.
  S.P.Q.R.
  Рейтинг: 367 Гневно

  "Тръгвам си от лидерството на БСП много богат", просълзи се за първи път Станишев пред дегелатите.


  Истината е казал и се е просълзил от щастие.

  zenrus.ru
 14. 14 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 636 Любопитно

  Тия конгрес ли са имали, или са снимали индийски сериал?

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
 15. 15 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3811 Неутрално

  Чак е противно с тези крокодилски червени сълзи!

  klimentm
 16. 16 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1297 Неутрално

  "Тръгвам си от лидерството на БСП много богат".
  ..........
  Знаем, тук уцели 10.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 17. 17 Профил на doneva_a
  doneva_a
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#11] от "moriarti":

  Не, не му трябват помощни средства. Той е класен актьор.

  "Цар Самоил во Скопје за 1,5 милиони евра, а во Софија за 50 000 евра и свети!"
 18. 18 Профил на ofamanaman
  ofamanaman
  Рейтинг: 367 Весело

  До коментар [#1] от "#оставка":

  Късият вариянт на този виц е че му сълзяли очите като му скубали косми от задника

  F***Y**!!!
 19. 19 Профил на Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Рейтинг: 521 Неутрално

  След време за Станишев историята ще отчете: Слаб, посредствен, зависим, вкл. и от жена си, водач на БСП, претворил на дело повелята на Сталин, че кадрите решават всичко, а в неговият случай, чрез оцеляването му 13 г. начело на БСП, което през управлението на последната, е довело до икономически и институционален застой в развитието на държавата, успоредно със засилено присъствие на задкулисни играчи, които в действителност са управлявали, чрез поставни политици и като Станишев, България.

  Да мразиш е сериозно занимание. Имаш ли толкова време, да се "забавляваш" с това ?!?
 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на sonita_bonita
  sonita_bonita
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Ако на всичко се сложи обратен знак , може и да се получи нещо смислено . Този човек показа, че лъжата я няма за нищо и може само да лъже и да маже . А , за зрителите има ли осигурени салфетки и носни кърпи ?

 24. 24 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1188 Неутрално

  "терлички и елеченца за децата му"

  Какво умиление !

  "Станишев направи ретроспекция на изборните победи и загуби"

  Аз за победи не помня.
  Ако, имат малко мозък съпартийците му , ще въздъхнат с облекчение !

 25. 25 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1034 Весело

  Толкова е жалък станишко че чак да се просъзиме и ние

 26. 26 Профил на doneva_a
  doneva_a
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#14] от "The Dark Prince Of Bankya":

  То при тях всеки конгрес е така. Много интересно е преживяването на всеки нормален човек, когато чуе обръщението "другарки и другари." Един такъв шок, примесен с усещане за изкривяване на времево-простраствения континуум.

  "Цар Самоил во Скопје за 1,5 милиони евра, а во Софија за 50 000 евра и свети!"
 27. 27 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Пак не отговори на въпроса КОЙ. Както и на въпроса ЗАЩО. А да наричат престъпленията си към народа грешки, им стана вече навик. Негативите, които търпи БСП от неговото председателство тепърва ще се видят на изборите.

 28. 28 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1297 Любопитно

  Така и не разбрах какво му е социалното на БСП?
  В Бургас нпр. монополист на автобусна линия до Сл. бряг е бивш синдикалист. Фурмата е "М-Бус", шофьорите сами си купуват гориво, сами си поравят автобусите, а наскоро нета гръмна с ново 20-ет:
  чуждестранните деца да плащат не детски билет , а като възрастни да се таксуват. Та темата намери широк отклик във фейсбук под заглавие "Дискриминация".
  Та кога БСП се е борила за подобряване на живота на работниците?

  nemo malus felix, minime corruptor.
 29. 29 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1584 Неутрално

  Ред сълзи, ред сополи, ред найна...

  Предразсъдъците са за ограничените.
 30. 30 Профил на tourlache
  tourlache
  Рейтинг: 470 Неутрално

  И на мен ми се плаче... От него.

  11.03.2015 год., изказване на Премиера от трибуната на Парламента: "За КТБ ще я спасим, пари са, ще ги наваксаме. Етническият мир... Не ги провокирайте".
 31. 31 Профил на Станислав Генов
  Станислав Генов
  Рейтинг: 618 Неутрално

  ревльо. айде махай се колкото се може по-надалече че както съм те набрал...........

 32. 32 Профил на На комунист доверие да нямаш
  На комунист доверие да нямаш
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Ключът към разбиране лебедовата песен на Станишев може би е скрит тук: "Станишев благодари на своя учител Стефан Данаилов".
  Учител по какво?
  По какво друго, освен по актьорско майсторство!
  Най-цялото това словоизлияние и сълзотечение трябва да се гледа като на сценка от упражнение по актьорско майсторство.

  Безбожен народ иска морални политици, но такива няма да му се явят
 33. 33 Профил на Rage Against
  Rage Against
  Рейтинг: 983 Неутрално

  "Оттеглям се, не защото бягам..."
  гледа те в очите и те лъже. ето този измекяр и подлец и страхливец беше владетел на некадърната БСП в продължение на 13 години. е, и тези преди него бяха същите

  "За разлика от ГЕРБ и ДПС ние не преяждаме с власт..."
  никак даже. 45 години не преяждахте с власт, а следващите 25 години бяхте окупирали всички служби, администрация и посолства. и затова сега ви върнахте където можахте некадърните крадливи дипломати от ДС...

  РЕФОРМИ !
 34. 34 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 880 Весело

  До коментар [#32] от "На комунист доверие да нямаш": Дали са го проиграли пред огледалото?

  Доброто е заразно
 35. 35 Профил на mto
  mto
  Рейтинг: 932 Гневно

  "случката с Пеевски"... Значи случка било това?!? Цяла година ни загубихте (и кой знае колко милиарди!) заради едната "случка"! Безсрамник!

  Вместо виц: "Високият морален стандарт в политиката, който зададе ГЕРБ!"
 36. 36 Профил на stanimir62
  stanimir62
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Хем насран, хем голям( или поне се мисли, че е).
  Защо не дойде на оставката на правителството в парламента да каже някоя мъдрост или глупост?

 37. 37 Профил на deltalink
  deltalink
  Рейтинг: 528 Неутрално

  До коментар [#7] от "Дяволът членува в БСП":

  +1

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39 Профил на milchev
  milchev
  Рейтинг: 213 Разстроено

  Да, да унищожиш 100-годишна партия заради собствения си търбух, се иска талант. Талант на олигарх...

 40. 40 Профил на deltalink
  deltalink
  Рейтинг: 528 Неутрално

  [quote#34:"dogwoman"]Дали са го проиграли пред огледалото?[/quote]
  Ич даже. Лъжат си от раз без да им мигне окото.

 41. 41 Профил на exit13
  exit13
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#5] от "adam1966":

  Може и друго да му обърше ако иска.

 42. 42 Профил на dragozow
  dragozow
  Рейтинг: 726 Неутрално

  На кого ни оставяш, другарю?

  Сложете бутон "редактирай" на собствените комeнтари.
 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 44. 44 Профил на ham
  ham
  Рейтинг: 455 Весело

  До коментар [#22] от "detchopora":Тоя съвсем се е дрогирал.НА ПОСЛЕДНИТЕ ИЗБОРИ ,ДОРИ И ЧЕРВЕНИТЕ ЧУГУНИ,НЕ ГЛАСУВАХА ЗА БСП!

 45. 45 Профил на да защитим животните
  да защитим животните
  Рейтинг: 528 Весело

  Сиктир гадория мафия в боклука

  Да защитим животнитe !
 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 47. 47 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 676 Весело

  До коментар [#1] от "#оставка":

  Просълзих се от смях!
  Какъв сълзлив ден! )

  Freedom is never more than one generation away from extinction. We didn't pass it to our children in the bloodstream. It must be fought for, protected, and handed on for them to do the same. Ronald Reagan
 48. 48 Профил на Handy
  Handy
  Рейтинг: 730 Неутрално

  БСП не пряждали с власт - ей, къде бяхте 45 години??? Или сме сънували?

 49. 49 Профил на Том Том
  Том Том
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Комунист цитира Тачър! Хаха

 50. 50 Профил на BarBQ
  BarBQ
  Рейтинг: 829 Неутрално

  Айде по живо, по здраво.

 51. 51 Профил на greenhrast
  greenhrast
  Рейтинг: 1448 Неутрално

  Другaрю Стaнишев, спри не си отивaй...
  не мо'a се зAпрa, щa ревнa ;((

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 52. 52 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 1584 Весело

  ЗБОГОМ Серьожа!
  Твой Ст. Данаилов

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 54. 54 Профил на bastaa
  bastaa
  Рейтинг: 487 Неутрално

  Гняс, пълня гняс, кой ли му вярва и на 1%? Жалко обаче, че подава оставка, добре съсипваше БСП. Дано и наследника му продължи в същия дух...

 55. 55 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 1160 Неутрално

  LOL .... просълзил се бил.
  Всъщност нищо смешно няма, Станишев и гнусната кагебистка клика около него са просълзили много хора. А отвратителните им деяния прогониха зад граница минимум един милион умни, образовани, млади и работливи българи. Надявам се някога за многобройните престъпления да му бъде потърсена отговорност. Мястото му е в затвора, а не на някаква синекурна службица в Брюксел.

 56. 56 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3630 Неутрално

  крокодилът Гена

  "Просълзи се на четири пъти, спомняйки си за срещите със симпатизанти, от които запазил ценни дарове..."

 57. 57 Профил на plamenhristov5
  plamenhristov5
  Рейтинг: 572 Неутрално

  духовен слепец...

  plamenhristov5
 58. 58 Профил на 1_bulgarin
  1_bulgarin
  Рейтинг: 462 Неутрално
 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 60. 60 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5376 Неутрално

  Плаче от яд , че сдава поста и не можа да бие Бойко поне веднъж.

 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 62. 62 Профил на gogo63
  gogo63
  Рейтинг: 593 Неутрално

  Отивам да скоча от някой мост, голяма мъка! Той се просълзил, а за нас мисли ли, какво ще правим без него?

  Боклук!

 63. 63 Профил на registriran
  registriran
  Рейтинг: 418 Неутрално

  И този заговори за лентички и километри магистрали.Това ли ви е мерилото за политика бре? По този показател Тодор Живков ви бие всичките,но си мисля ,че не сте по различни от неговото виждане за управление на държава..

 64. 64 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 367 Весело

  "Оттеглям се, не защото бягам. "

  На нас точно така ни изглежда, в Брюксел - спокойно, приятно. А как стигна до там...?

 65. 65 Профил на Россприматрезил
  Россприматрезил
  Рейтинг: 571 Неутрално

  [quote#59:"Бенк-Бенк"]"САМО ЗА 48 ЧАСА ГРУПАТА, ИНЦИИРАНА ОТ БОГОМИЛ БОНЕВ, „ВЪН МУТРИТЕ ОТ ПОЛИТИКАТА” НАБРА 4237 ПОДРЪЖНИЦИ!" [/quote]

  Ако девизът стане "ВЪН МУТРИТЕ и Богомил Бонев ОТ ПОЛИТИКАТА” може много повече да се включат!

  WWW . ДЕНьГИ .ru.net
 66. 66 Профил на anonymous_
  anonymous_
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#59] от "Бенк-Бенк":

  Дааа... Лаборанта сериозно се е захванал да върне БСП на власт.

 67. 67 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3630 Неутрално

  Що ве? Спец по савецки униформи тършува и търгува из Европа...

  Вчера Станишко промоцирал в Германия българско вино Мелник.
  С мезе или без - любимо питие на британския империалист* Чърчил.

  *според легендата, през ВСВ британският империалист играел двойна игра: внасял от противниковия лагер бъчви с вино Мелник и лочел като изтърван.

  До коментар [#49] от "kkz06310323":

  Комунист цитира Тачър! Хаха

 68. 68 Профил на д-р Петроff
  д-р Петроff
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Както винаги,всичко се прави в името на Партията,а не на България.След като разплаква цяла България 13 години,се от тегля с настояване,да му издигнат кандидатурата за шеф на ПЕС.Като не може в България,поне в Европа.Падение е ама ще се търпи.Ето това са крокодилски сълзи.Тази вметка е за госпожата Главен Контрапротестиращ ...забравих и името....

  ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ЗА ДА НЕ СТАВА КАКВОТО СИ ИСКАТ
 69. 69 Профил на peron
  peron
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#7] от "Дяволът членува в БСП":

  Станишев е толкова провален, че и сред комунистите само презрение събужда.

 70. 70 Профил на д-р Петроff
  д-р Петроff
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Значи, за да не носи негативи на партията в България,иска в ПЕС? Там няма да носи негативи защото няма да ги пуснат през митницата.Не схващам логиката на САтанишеф,ама да заминава в Брюксел,за да става ПР на Моника....

  ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ЗА ДА НЕ СТАВА КАКВОТО СИ ИСКАТ
 71. 71 Профил на LILIAN
  LILIAN
  Рейтинг: 418 Неутрално

  "терлички и елеченца за децата му"

  ...то в днешно време само електоралните му бабички плетат...

 72. 72 Профил на tuk
  tuk
  Рейтинг: 529 Весело

  Заекът имал рожден ден. Решили вълците да му изпратят поздравителна телеграма.
  Седнали, написали я, дошли до подписа и взели да се чудят какво да напишат: "глутница вълци" или "група другари".
  Накрая се решили на компромис: "глутница другари".

  I'm not crazy. My reality is just different than yours.
 73. 73 Профил на д-р Петроff
  д-р Петроff
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#63] от "registriran":

  Ами как няма да говори,като той открива магострала Люлин 3 пъти.Това е факт.На третия път се усетил и викал на неговите полизурки:ама нали я от крихме преди 8 месеца,а те му казали:ама сега е на истина. ТОВА НЕ Е ВИЦ!

  ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ЗА ДА НЕ СТАВА КАКВОТО СИ ИСКАТ
 74. 74 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3271 Неутрално

  "Защото за разлика от всички други претенденти за властта ние сме единствената партия, която не преяжда с власт.....,,

  Да за разлика от другите претенденти твоята партия е наследница на партия която сложи член първи в една конституция, даващ и правото да владее страната като собствен вилает. И за разлика от другите претенденти твоята партия пак е с нагласата ако се задържи дълго, смятай един мандат на власт да въведе този прословут член първи.
  Не само с това народът ще ви запомни и с неистовото вкопчване във властта напук на продължилите една година протести. Атова показва, че вие сте партия преяждала с власт и сега изгладняла като хрътка държи кокала на властта напук на хорското мнение.

 75. 75 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3271 Весело

  До коментар [#73] от "д-р Петроff":

  Това твоето за магистрала Люлин направо ме разсмя до сълзи.
  Знаех го но така поднесено направо кърти мивката.

 76. 76 Профил на doxen
  doxen
  Рейтинг: 626 Весело

  До коментар [#1] от "#оставка":

  Ясно и точно :ДДДД +++++++

 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 79. 79 Профил на echooo
  echooo
  Рейтинг: 418 Неутрално

  И какво от това?...
  Той цяла България разплака, та един конгрес ли ще му се опре...

 80. 80 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Да видим дали Борисов и Цветанов ще имат доблестта да се оттеглят от Г"Е"РБ, и колко време след това Г"Е"РБ ще просъществуват.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 81. 81 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Това, което протича в БСП, са демократични процеси, които трябва да ги има във всяка партия.

  Само Г"Е"РБ не са способни на такива, защото всичко там се крепи на Култа към Житието и Битието на една необразована Личност.

  Затова Г"Е"РБ не е партия, а сборище на тарикати, регегерати и кариеристи.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 82. 82 Профил на д-р Петроff
  д-р Петроff
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#75] от "сидер":

  така са нещата от живота.И тази сценка се е разиграла на магистралата,която и в този момент едва е почвала да се строи.Подмазваìте са голяма работа.Едно време,преди откриването на Пловдивският панаир,на щанда на ИТКР(института по техничска кибернетика и роботика) се демонстрира синхрон на бяджийски роботи И изведнъж един робот наруши синхрона и боядиса комисията по приемането.Веднага смениха боята с розова вода(любима на Т.Живков) та като дойде да гледа .....още го помна един любимец на Живков,казваше се Петър Иванов и винаги беше шеф на всички панаири...как се гледаха в оранжево с тих ужас.

  ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ЗА ДА НЕ СТАВА КАКВОТО СИ ИСКАТ
 83. 83 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1810 Неутрално

  Ще ми липсва... броенето на загубите му. Сега ще трябва да започваме отново.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 84. 84 Профил на vigilo_confido
  vigilo_confido
  Рейтинг: 387 Неутрално

  Да плачеш от щастие, поне една обувка да бяха хвърлили по другарЯ!

 85. 85 Профил на kashpirovska
  kashpirovska
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Майко мила!, и аз се просълзих,каквато съм си чувствителна...Обаче едва стигнах до терличките и елеченцата за клетите ти дечица...и повече не можах да издържа!!!!
  Ей,голям театър,голямо нещо! Станишев,стани и си ходи без драми,тука бабите ще се потръшкат,па ще те прежалят,айде стига с тия сълзливи истории .Ти падна-друг ще те смени и...толкоз! Какво тук значи някаква си личност?!(не заслужаваш баш тия стихове,ама не се сещам за друго)

  Дневник-токсичният сайт
 86. 86 Профил на Starec
  Starec
  Рейтинг: 720 Весело

  [quote#20:"4i4e"]ЧЕСТ И СЛАВА НА ГЕРОЙТЕ ДЕТРОНИРАЛИ БОЙКО БОРИССОФ[/quote]
  С класическата си не/грамотност си символ на целия прост електорат на соцалистите. Добре, че си отивате. И никога повече няма да ви видим - освен тук-там да ни пишете за спомен по форумите. Да знаят младите какво беше и от какво да се пазят.
  Амин.

  Поздрави
 87. 87 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1188 Неутрално

  Един си отива,друг идва.
  Кръговрата на живота.

 88. 88 Профил на Косьо
  Косьо
  Рейтинг: 880 Неутрално
 89. 89 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3271 Неутрално

  ,,Просълзи се на четири пъти, спомняйки си за срещите със симпатизанти, от които запазил ценни дарове - джобен часовник, който ще предаде на наследника си, лентички от откриването на обекти, за които е осигурено финансиране от тройната коалиция, но не е останало време да ги открие,,,

  А трите лентички от откриването на магистрала Люлин да не забраиш. Това три пъти да откриеш една незавършена от тебе магистрала направо ме разби. Първият път на един виадукт с изглед към София, вторият път на един недовършен мост направен кофража и положена арматурата и третият път на един тунел, всичко било Ок само оставало тунела да се довърши за два три дни и колите почват да хвърчат по магистралата.

 90. 90 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3271 Весело

  До коментар [#80] от "socialen":


  ,,Да видим дали Борисов и Цветанов ще имат доблестта да се оттеглят от Г"Е"РБ, и колко време след това Г"Е"РБ ще просъществуват.,,

  Уау социалният комунист препоръчва на партията спечелила три поредни избора да си сменя лидерите. А бре социалното ти направо си ги ръсиш глупостите без да мислиш.

 91. 91 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4052 Любопитно

  Другарят Станишев плаче от мъка..............,защото губи властта в БСП-то............!

 92. 92 Профил на drake
  drake
  Рейтинг: 726 Неутрално

  В резюме Станишев каза: Оядох се и сега напускам страната на друга отговорна и много по-добре платена работа, ама да не си помислите, че бягам.

 93. 93 Профил на allmighty
  allmighty
  Рейтинг: 418 Неутрално

  "Тръгвам си от лидерството на БСП много богат." Вярно е - богат с милиардите на КТБ и Пеевски.

 94. 94 Профил на mangiafuoco
  mangiafuoco
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Нахалници. В затвора, ако има нечервени съдии.

 95. 95 Профил на rio_tinto
  rio_tinto
  Рейтинг: 514 Неутрално

  така е, по-мекушавите си отиват, баш ДС офицерите остават..

 96. 96 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1394 Неутрално

  "Тръгвам си от лидерството на БСП много богат", просълзи се за първи път Станишев."

  Богатите също плачат, да. Особено на пленуми е много подходящо, да му се скъса сърцето на човек. Но същия този отказва да признае пълния си провал начело на държавата и колко други българи е разплакал.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 97. 97 Профил на portocala
  portocala
  Рейтинг: 367 Неутрално

  СССР създаде един тумор в тялото на народа ни. Кога ли ще се очистим от него?

 98. 98 Профил на hinin37
  hinin37
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Невероятно! Чугунените тролове вероятно са на конгреса! За нови опорни точки...Само един СОЦИАЛЕН на амбразурата...Пък 5-ти октомври идва...

 99. 99 Профил на Не ви вярвам !!!
  Не ви вярвам !!!
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Да ти еба майката мазен крадец

 100. 100 Профил на lynyrdskynyrd
  lynyrdskynyrd
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Нидей рива. Каквото можа да оплескаш-оплеска. Животът продължава. Ще си вадиш хляба все някак и без да яхаш една идея.
  Дочуване.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK