Германското разузнаване: Русия има интерес България да фалира

Федералната служба по информация или външното разузнаване БНД (Bundesnachrichtendienst)

© Associated Press

Федералната служба по информация или външното разузнаване БНД (Bundesnachrichtendienst)Санкциите срещу Русия започват да дават резултат, но Путин все така продължава да разширява сферите си на влияние, включително към България. Това са изводи от анализи на германското разузнаване, вдигнали много шум, пише "Дойче веле".

За България и руските интереси вероятно е ставало дума на заседанието на комисията по външна политика към Бундестага на 2 юли, пише "Зюддойче Цайтунг" в броя си от сряда. Според автора на статията, най-известния германски разследващ журналист Ханс Лайендекер, по точка втора от дневния ред в това заседание са участвали президентът на германското външно разузнаване БНД Герхард Шиндлер и анализаторът на тайната служба Андреас Ангус. "Шиндлер е говорил най-вече за България и за Украйна. Ставало е дума обаче и за Путин и олигарсите", пише Лайендекер и се позовава на участници в заседанието: "По техните спомени президентът на БНД е казал, че Русия има интерес България да фалира, за да се обвърже отново по-тясно с Русия. (...) Ангус допълнил казаното от президента по темите България и Украйна."


Въпросните анализи на германското разузнаване, където в контекста на украинския конфликт и експанзионистичната политика на Путин се споменава включително и България, предизвикаха вълна от реакции. Дали наистина санкциите на Запада може да разколебаят руския президент и неговото обкръжение? Част от наблюдателите смятат, че тайната служба си е свършила добре работата и подава на политиците ценна стратегическа информация. Някои медии дори виждат конкретно потвърждение за изводите на БНД. Вестник "Франкфуртер рундшау" например пише: "Може би последните изявления на руския външен министър Сергей Лавров водят тъкмо натам. Само допреди няколко дни руснаците реагираха гневно на решенията за нови санкции и заплашваха ЕС с прекратяване на сътрудничеството в областта на сигурността. Сега обаче Лавров изведнъж заяви, че страната му няма да се разплаща: "За една велика сила е недостойно да изпада в истерия и да отвръща на удара с удар." Авторът на статията смята, че тези думи на Лавров потвърждават изводите на разузнаването: санкциите действат.


Разузнаването е на мода
На съвсем друго мнение е Ханс Лайендекер, който с доста ирония коментира както този доклад на разузнаването, така и други опити на тайните служби да дават тон на политиката. В "Зюддойче цайтунг" Лайендекер пише: "Когато има криза, тайните служби се чувстват добре. Най-малкото тогава всички ги търсят за съвет. Тъй че днес в Берлин нараства интересът към онова, което разузнаването БНД може да каже за Украйна, и към всичко, което шпионите знаят за Путин."


Известно е, че през 80-те години Путин се числеше към екипа от офицери на КГБ в Дрезден, ГДР. Тези дни шефът на разузнаването Герхард Шиндлер явно е разказал едно-друго за Путин както пред комисиите в Бундестага, така и в канцлерството. Путин бил последовател на Хегеловата философия, обяснил разузнавач №1: шефът на Кремъл искал да отслаби западното влияние и демокрацията, защото според него западните демокрации с техния индивидуализъм били грешен път на развитие. Путин се опитвал да използва за свои цели "сегашната слабост на САЩ" и се стремял към някакъв нов световен ред, който трябвало да възникне докъм 2020 година. Искал да разедини Европа и да разшири собствените си сфери на влияние. В България, но и в Сърбия тепърва можело да се очаква раздвижване. Президентът и неговата "клика" се интересували единствено от Русия и от своите идеологии.


Достоверно ли звучи оценката на БНД?


Една от обобщаващите оценки на Шиндлер вдигна тези дни особено голям шум. Във властовата пирамида на Путин се появявали пукнатини, писа списание "Шпигел", позовавайки се на анализа на разузнаването. Според БНД възможно било поради икономически причини някои от олигарсите скоро да понатиснат Путин. Мигар БНД знае нещо, което целият останал свят е проспал? Двама познавачи, които навремето са работили за разузнаването, смятат този анализ за неособено убедителен. "Тъничък е", казва единият, а другият си остава "дълбоко скептичен". Първият припомня, че олигарсите дължат богатството си именно на Путин, че те и занапред ще имат нужда от неговата система и от неговата закрила, за да подсигуряват богатствата си. Ако направят фронт срещу Путин, може да изгубят всичко. "Изключено е", казва вторият, БНД да разполага в Москва с такива топ източници, които могат да докладват какво става по кремълските върхове.


Лайендекер твърди, че междувременно германското разузнаване е опровергало информацията за въпросните анализи. Според БНД явно ставало дума за някакво "недоразумение". Журналистът цитира разузнавачите така: "Анализът на президента (на БНД – бел.ред.) звучал съвсем различно от публикациите. Според БНД Путин бил безспорна фигура в своите кръгове. Не се забелязвали никакви пукнатини. Олигарсите продължавали да бъдат зависим от благоразположението на Путин, а в БНД нямали информация някой да се противопоставя на руския президент. Категориите, в които разсъждавали Путин и неговите хора, били от стария калибър: "победа" или "поражение", "победители" или "победени"." След като цитира опровержението на разузнаването, авторът стига до интересни предположения: "Тайните служби много рядко правят опровержения. От тяхна гледна точка очевидно трябва да става дума за нещо особено важно – а положението в Русия е нещо особено важно не само от гледна точка на службите. Но дали това опровержение е правдиво, или пък Шиндлер е казал някъде нещо, което не бива да стига до ушите на обществеността? Когато службите се намесят в спектакъла, нерядко започват едни доста особени игри на сенките."

Коментари (95)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 6847 Неутрално

  Това вече и ние го разбрахме и тепърва ще го усетим на гърбовете си .

 2. 2 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2964 Неутрално

  Това разследване се появи в мрежата преди 2-3 дни.

  Необходимо е всички българи да разберат, че БЪЛГАРИЯ НЯМА И НЕ Е ИМАЛА ПО-ГОЛЯМ ВРАГ ОТ РУСИЯ.

  И че РУСОФИЛ в съвременния смисъл на тази дума означава АНТИБЪЛГАРИН.

  Като онзи, който през пролетта на 2001 г. отиде и подхвърли чанта със секретни документи през оградата на руското посолство.

  И като атакаджиите, които открито се обявяват за присъединяването ни към Евразийския съюз, т.е. към пряката сфера на влияние на москва (добре, че той се спомина скоропостижно, та вече опасност няма).

  И като комунистите, които се опитаха (но, слава Богу, не успяха) да ни закачат към някакви мъртвородени руски енергийни проекти.

  Разумните нации СТОЯТ ДАЛЕЧ ОТ РУСИЯ.

  Дано следващотоправителство, на когото и да е то, да си набие в главата тази проста истина.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 3. 3 Профил на Сашо
  Сашо
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Последни опити на престарялата азиатска мечка да се пребори за плячка, преди да предаде Богу дух.

  "Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy." Winston Churchill
 4. 4 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 435 Неутрално

  Откога анализите на немското разузнаване са публично достояние?

 5. 5 Профил на S.P.Q.R.
  S.P.Q.R.
  Рейтинг: 374 Гневно

  Не само има интерес да фалира България. русия вече фалира България нееднократно.
  русия винаги е работила изключително активно за една разбита, фалирала и слаба България, която да може да контролира под прикритието на безсрамната пропаганда за "братска дружба", "славянска помощ" и "православие"

  zenrus.ru
 6. 6 Профил на radan_lostov
  radan_lostov
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Е добро утро. Русняка мисли само злото на България. И то от Освобождението насам. Путин, долу ръцете от България, нефелно джудже.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 7. 7 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  [quote#3:"Сашо"]Последни опити на престарялата азиатска мечка да се пребори за плячка, преди да предаде Богу дух. [/quote]

  Само да не издъхнем преди това ние от силната мечешка прегръдка, която ни задушава все по-силно...

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 8. 8 Профил на Канасубиги
  Канасубиги
  Рейтинг: 670 Неутрално

  То било мн забавно да пуснеш новина като коментар и после да я видиш публикувана. Чувствам се като съавтор, хаха

  I don't debate. Too much Word, not enough Excel.
 9. 9 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1397 Неутрално

  [quote#4:"wallenstein"]Откога анализите на немското разузнаване са публично достояние?[/quote]
  Откакто ги ползват за информационна война.

 10. 10 Профил на Волният Ибрик
  Волният Ибрик
  Рейтинг: 426 Неутрално
 11. 11 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2077 Неутрално

  Сефте.
  Всички го знаят. Лошото е, че някои у нас го искат и работят за това.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 12. 12 Профил на Чушко
  Чушко
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Тази статия е поредната софт пауър партенка и пълен ъпсурд. Казва единственно че според немското разузнаване, нещо си. Нито се обосновява на факти нито на конкретни лица и тените дейности.

 13. 13 Профил на 12345
  12345
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Тая статия наистина е партенка. Предполага се че повечето читатели ще клъвнат на заглавието, но няма да я дочетат. Защото в края на статията си пише, че самото немско разузнаване е опровергало този псевдоанализ. И че немците едва ли имат източници на най-високо ниво в Кремъл, където се решава.

 14. 14 Профил на oos19355380
  oos19355380
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Аз пък имам интерес да спечеля шестица от тотото. Както е казал народът който гроб копае и т.н., хайде още веднъж честити секторни санкции.

 15. 15 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2858 Неутрално

  Във фалита на КТБ и опита за фалит на други банки ясно се вижда ръката на рубладжиите.Затова на всяка цена трябва да им докажем,че НЯМА ДА СТАНЕ.Мислете като гласувате!

 16. 16 Профил на Цензуриран от антибългари.
  Цензуриран от антибългари.
  Рейтинг: 527 Весело

  "Русия има интерес България да фалира, за да се обвърже отново по-тясно с Русия"

  Аз мисля, че това са пълни глупости.
  В какъв смисъл ще е обвързването ?
  Оръжие ни продават скъпо и прескъпо "запада"
  Битови стоки ни продават скъпо и прескъпо "запада"...е и Китай.
  Зеленчуци ни продават скъпо и прескъпо "запада"
  Програмите за развитие са на ЕС...
  Работните ни места са в ЕС...

  Интересно ми е точно как ще стане "обвързването".

 17. 17 Профил на драган
  драган
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Много трябва да внимаваме. Наскоро разговарях с мой съученик от Варна. Той каза, че в Морската столица живеят може би 50 хил. руснаци. Наложило се да влезе в блок където живеят от тази народност - портиерът се държал арогантно и не искал да го пуска с мотивът - ти няма при кого да ходиш тук. Подобно било положението с комплекса на руснаците на устието на Камчия.
  Да не стане накрая да искаме руски визи за да ходим на море. Знае лри човек с тези геополитически аспирации на чичко Путин.
  Към горното и статията като добавим нашите русколюбящи политици има риск да станем нещо като Задунайска губерния.

 18. 18 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3856 Неутрално

  Вижда се и без разузнаване.

  klimentm
 19. 19 Профил на stilqka
  stilqka
  Рейтинг: 217 Неутрално

  С подкрепата на БСП/ДПС/атака.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  People buying shit, with the money they don't have, to impress the people they don't like.
 20. 20 Профил на In my world
  In my world
  Рейтинг: 583 Весело

  Рублофили ,защо северна азия иска ние да се сме бедни?.Запада не виновен ,че тнещата не върват напред тук.Северна азия е виновна ,че сме бедни и техните агенти от тройната коалиция.

  In many wars between the CIVILIZED MAN and the SAVEGE.Support Civilized man defeat the terror(islam)
 21. 21 Профил на Rozalina
  Rozalina
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Добро утро, другари.
  Руснаците на само имат интерес да фалират държавата, но и активно работят по този въпрос.
  Само необразовани, неграмотни и лишени от логика хора (около 90%) не виждат очевидното!

  Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy.
 22. 22 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1397 Неутрално

  [quote#15:"Един телефонист в окопа"]Във фалита на КТБ и опита за фалит на други банки ясно се вижда ръката на рубладжиите[/quote]
  Много лесно е да се оправаваме с "външни фактори".

 23. 23 Профил на Чушко
  Чушко
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Ганчо си подчерта коментара

  Русия отговаря гневно понеже и става ясно че всъшност няма партниори в ЕС. Въпреки 10 години балансирана политика и бизнез отношения, ЕС е неспособна да има собствен глас. За няколко месеца се предадоха на диктаторите отвъд океана които ускоренно тласкат към война.

 24. 24 Профил на In my world
  In my world
  Рейтинг: 583 Весело

  дано кочината на джуджи фалира отново ще си купя няколко каси бира и ще им се изсмея в лецето

  In many wars between the CIVILIZED MAN and the SAVEGE.Support Civilized man defeat the terror(islam)
 25. 25 Профил на драган
  драган
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#15] от "Един телефонист в окопа":

  Към казаното от Вас. Не съм фен на Борисов, обаче:
  Спомняте ли си как го свалиха с демонстрации. Варна уж беше масово срещу ГЕРБ , а веднага след това ГЕРБ спечели изборите във Варна. Ако демонстрациите бяха израз на народно недоволство логично е герберите да не вземат след това изборите. Явно демонстрациите са били "стимулирани" от рубладжии, които срещу парички са подклаждали и насъсквали недоволните от ниски доходи хора да излязат на улицата!

 26. 26 Профил на Цензуриран от антибългари.
  Цензуриран от антибългари.
  Рейтинг: 527 Весело

  В подтекста се крие мечтата на поета - някой друг ни е виновен, че сме зле.

 27. 27 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 740 Весело

  Лайендекер твърди, че междувременно германското разузнаване е опровергало информацията за въпросните анализи. Според БНД, явно ставало дума за някакво „недоразумение”.

  Но ще свърши работа в този форум.

 28. 28 Профил на Real Adventure Machinery
  Real Adventure Machinery
  Рейтинг: 438 Неутрално

  това е нещо, което се вижда от години

  proudly built in Bulgaria
 29. 29 Профил на Чушко
  Чушко
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#18] от "klimentm":

  Как се вижда по точно? Бас държа че ще се испищат един куп форумни умници без да дадат нито един пример.

 30. 30 Профил на Цензуриран от антибългари.
  Цензуриран от антибългари.
  Рейтинг: 527 Весело

  [quote#27:"dissident"]Но ще свърши работа в този форум. [/quote]

  Едновременно в един текст върви "информацията" и опровергаването и. Не само в горния материал.

  Разбира се смисълът е да се създава "настроение" и нищо друго тъй като самия текст е безсмислен.

 31. 31 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#11] от "Николай Колев":
  Лошото е, че някои у нас го искат и работят за това.
  ............
  Не ти ли се струва странно, че русофилският кръжок взе 8 млд лв кредит, а оставят бюджетен дефицит от 1 млд.лв?
  Това не е ли разоряване, фалит.
  Не се ли намърдаха руско-българските еничари най-стабилно точно след 1996 г.?
  БСП/ДПС/Атака работеха активно и дружно за фалита на държавата, който е предизвестен факт, но ще бъде обявен през зимата.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 32. 32 Профил на Чушко
  Чушко
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#24] от "In my world":

  А ако не фалира няма да може и бира ли да си купиш?

 33. 33 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Ако наистина някой може да фалира члена на ЕС, България, и то Русия, означава че страната е населена с идиоти.

 34. 34 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1497 Неутрално

  "Германското разузнаване: Русия има интерес България да фалира"

  "Достоверно ли звучи оценката на БНД?"

  No comment

  Ecrasez l’infâme
 35. 35 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2069 Неутрално

  В България само някакви откачени русофили вярват,че Русия ни мисли доброто.Дано повече хора разберат,че от болшевишка Русия може да очакваме само лоши за нашата държава неща.

 36. 36 Профил на In my world
  In my world
  Рейтинг: 583 Весело

  До коментар [#32] от "chushko":
  не аз искам точно преди фалита няколко дни да имам бира и да гледам как фалират и във всички сайтове за новини тази новина ще бъде главна.

  In many wars between the CIVILIZED MAN and the SAVEGE.Support Civilized man defeat the terror(islam)
 37. 37 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 972 Неутрално

  До коментар [#23] от "chushko":


  [quote#23:"chushko"]въпреки 10 години балансирана политика [/quote]Окупация на територии на съседни държави и вкарването на терористи в съседни държави трудно може да се нарече "балансирана политика" .За раздаването на подкупи и поддържане на руска агентура да не говорим.Днешните руски агенти в България сигурно са повече от партизаните преди 70 години...

 38. 38 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 740 Весело

  До коментар [#35] от "chicago514":

  Говориш както бабичка на внучето си: Гошко, не слушай Иванчо, той не ти мисли доброто.
  Има ли значение какво мисли Иванчо? Ако Гошко няма ум, няма значение кой какво му мисли.

 39. 39 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 972 Неутрално

  До коментар [#25] от "drago62":


  [quote#25:"drago62"]Явно демонстрациите са били "стимулирани" от рубладжии, които срещу парички са подклаждали и насъсквали недоволните от ниски доходи хора да излязат на улицата! [/quote]Малко след рефереднума за АЕЦ през януари 2о03-та Овчаров каза,че скоро Борисов щял да види за какво иде реч.И след месец започнаха "протестите" .А когато Борисов си подаде оставката в руските весници излизаха статии от рода на "Без руската АЕЦ,правителството на ГЕРБ падна" .В последното си предаване по ТВ7 на Люба Кулезич по същото време,руски гост каза,че в България действат поне 50 агента на КГБ,които развиват подривна дейност.След това предаване Кулезич беше изгонена от ТВ7-защо ли?!

 40. 40 Профил на ptr_sofia
  ptr_sofia
  Рейтинг: 217 Неутрално

  А най-най-лошото е, че това не е изненада за нито един трезвомислещ човек в тази държава...

 41. 41 Профил на Чушко
  Чушко
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#26] от "bluescreen":

  Това е за ++

  Българинът си е виновен понеже продаде земите си и се надяваше да си вдигне краката до края на живота с високи лихви от депозити в банки на шепа безгръбначни и късогледи олигарси.

 42. 42 Профил на raydenu
  raydenu
  Рейтинг: 531 Неутрално

  еми след като имат подобни данни какво правят за да го предотвратят?
  или само си проветряват устата
  нещо някаква помощ да са ни предложили?
  има много какво могат да направат за да не фалираме. примерно да ни приемат в банковият механизъм за да наглеждат банките, да ни риемат в еврозоната. да подкрепят бюджета, да размразят европейските програми. само от замразените програми има дефицит от 500 млн лева. отделно много сторителни дейности спряха защото ЕС спре програмите. оттук бг икономиката може да навлезе в рецесия.
  така че много могат да направят за да го предотрватят, ако искат да ни помогнат. вместо да ни наказват заради нашата позиция за южен поток

 43. 43 Профил на многодобре
  многодобре
  Рейтинг: 391 Неутрално

  Тази статия си я прехвърлят медиите.От вчера се коментира статията а тук е като нова!

  magazinitisia
 44. 44 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 966 Неутрално

  "Русия има интерес България да фалира"
  А кой ли пък се е загрижил за нашето добруване. В съвременния свят всеки гледа собствените си интереси. Както ни избутаха от оръжейния пазар, така ще ни избутат отвсякъде, под маската на загриженост за нашата икономика.

 45. 45 Профил на eurogi
  eurogi
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Западняците не знам кога ще разберат,че милиардерите в Русия се назначават по директива от Кремъл,днеска ги има,утре ги няма,и в никакъв случай не биха ритали срещу Господаря си.Тази ситуация там много ми напомня ситуацията,описана във "Властелинът на пръстените" в Мордор,като ми навява асоциация с мрачния властелин Саурон и неговите девет назгули,духовете-повелители на пръстените...

 46. 46 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3856 Неутрално

  До коментар [#29] от "chushko":

  Примерите са Ю. поток и Белене. Първият особенно е христоматиен пример за икономическо заробване. Вчера са им подарили земя за строителство както вече писаха . Други наблюдатели виждат руски интереси в дестабилизирането на банковата система. Нищо чудно да е точно така!

  klimentm
 47. 47 Профил на etar
  etar
  Рейтинг: 898 Неутрално

  "Русия има интерес България да фалира"
  Хубаво, че Германското разузнаване са го разбрали. А нашето разузнаване, кога ще го разбере?

 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 49. 49 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 1307 Неутрално

  Русия винаги третира България като васал. В секундата, в която българският народ САМ иска да определя съдбата си, тая винаги-управлявана-от-автократи псевдо-държава почва неистово да ръмжи и мачка наред. Но нищо, България ще прости и това безпросветие и духовна нищета.

 50. 50 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#44] от "proza":
  В съвременния свят всеки гледа собствените си интереси.
  ..........
  А, не се мъчи.
  Гърция не бе оставена да фалира, днес немският външен министър офиациално каза, че страните, засегнати от руските врътки, ще бъдат солидарно подкрепяни финансово, политически и морално от Брюксел, включително и най-слабите звена, тези от бившият кремълски сателитен блок.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 51. 51 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2858 Неутрално

  До коментар [#25] от "drago62":

  Точно това беше показателно,че просто се дестабилизира държавата

 52. 52 Профил на Адриана Димова
  Адриана Димова
  Рейтинг: 740 Гневно

  Тези пък, как ловко разбулват очевидни неща!
  Та още Захари Стоянов е рекъл "Да е проклет денят, в който руски ботуш стъпи на българската земя", ама така добре ни бяха омаяли после, че "Българо-съветската дружба ни е нужна като слънцето и въздухът..." и куп въздухарски призиви и ни държаха в пълно подчинение!
  Разбира се, че искат да фалираме като държава, за да могат да ни купят на безценица и да си ни владеят во веки веков!

  Не причинявай другиму това, което не искаш да се случи с теб!
 53. 53 Профил на viva13
  viva13
  Рейтинг: 518 Неутрално

  Абе не знам дали Русия има интерес да фалира България, но новият ни Голям Брат - Уса със сигурност има такъв интерес. Спомнете си само Боко, като се върна от инструктажа как запищя за 5-6 млрд. заем от МВФ. Още един Боков мандат и половин България ще е свободна от население територия, способна да поеме бежанците от Близкия Изток и Палестина, а другата половина – еднолично Боково царство-господарство, населено с 99 % матрял.

 54. 54 Профил на smotlixx
  smotlixx
  Рейтинг: 580 Неутрално

  [quote#25:"drago62"]рубладжии, които срещу парички са подклаждали и насъсквали недоволните от ниски доходи хора[/quote]

  Че това беше същността на февруарските протести трябва да е ясно и на децата. Само украинците нещо им развалиха плановете неочаквано на нашите проектогосподари...

 55. 55 Профил на smotlixx
  smotlixx
  Рейтинг: 580 Неутрално

  До коментар [#53] от "viva13":

  Американците, приятелю, не се интересуват от нас--тяхната доктрина е за бъдеще където Тихоокеанския регион движи планетата--и като човек погледне кочината в арабския свят и Русия и ти става ясно защо. Но всеки руснак знае "Курица не птица, Болгария на заграница."

 56. 56 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3599 Разстроено

  Разбира се.

  "Защото сме социалисти".
  "Защото сме материалисти".
  "Защото сме атеисти".

  Савецка Русия.

  И савецката, и другата: "умом России не понять".

  Зарубежом е същото.
  Нали ще е към/в БГ или друга страна:
  Неистова обич. Такива са савецките люди.

  Любов до дупка...

  "Германското разузнаване: Русия има интерес България да фалира"

 57. 57 Профил на mailstone
  mailstone
  Рейтинг: 217 Весело

  Верно ли? Тц...Тц... брей - яко разунаване имат тЕя немци.
  А чухте ли че Путин си похапвал маки деца за закуска?
  - Какви деца?
  - Как кави? - Българчета естественно!

  Delenda Carthago!
 58. 58 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2077 Неутрално

  Само дето "опровержението" не касае текста за България, а позициите на Путин във властта. Т.е. Путин е "силният човек" в Кремъл.
  Относно това, дали БНД е достоверен източник, как тъй теч на информация... Става дума за доклад, а не за данни.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 59. 59 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 793 Весело

  Немското разузнаване: "Едва успяхме да приберем българите в Четвъртия райх и вече има опасност да ни ги вземат".

 60. 60 Профил на Чушко
  Чушко
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#46] от "klimentm":

  ЕС също инвестира в инфраструктура в БГ - не ти разбирам мисълта. Инфраструктурни проекти като Южен поток и Белене биха били едни от най смислените проекти за България напоследък.

 61. 61 Профил на Косьо
  Косьо
  Рейтинг: 906 Неутрално
 62. 62 Профил на magelan
  magelan
  Рейтинг: 703 Неутрално

  Нещо което не е съвсем помтемата.Или може би е..... Аржентина фалира. Не беше ли Путин преди няколко седмици там да продава атомни електроцентрали и други проекти? И се говореше доста за новите връзки на Москва в тази част на света..Моля за коментар...

 63. 63 Профил на Чушко
  Чушко
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#36] от "In my world":

  Ами явно искаш хубавичко да се понапиеш и на другия ден ще дойде отрезнявнето, когато се сринат пазарите, петрола се вдигне над 170 и любимия ти Обама развърже резерва до край само за да закрепи тази цена.

 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 65. 65 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4615 Любопитно

  До коментар [#60] от "chushko":

  какъв им е смисъла?

  Gunter glieben glauchen globen
 66. 66 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 2964 Неутрално

  [quote#62:"magelan"]Моля за коментар...[/quote]

  Voila:
  http://www.dnevnik.bg/biznes/2014/07/31/2353643_arjentina_spira_da_obslujva_vunshniia_si_dulg/?ref=id#comment-1&_ga=1.132957705.660720937.1356797109

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 67. 67 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 793 Неутрално

  Това "германското разузнаване каза" звучи като "радио Ереван каза". Скептично съм настроен към разсъждението, че Русия има нужда от една фалирала държава, щото после ще трябва да вложи доста, за да изправи фалиралата държава на крака - иначе от влиянието й там полза никаква.

 68. 68 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 793 Весело

  [quote#62:"magelan"]Нещо което не е съвсем помтемата.Или може би е..... Аржентина фалира. Не беше ли Путин преди няколко седмици там да продава атомни електроцентрали и други проекти? И се говореше доста за новите връзки на Москва в тази част на света..Моля за коментар...[/quote]
  Ей, как не се сетих, Путин има пръст във фалита на Аржентина. Дори да не беше я посетил, само покрай нея да беше прелетял със самолета и фалита на Аржентира беше в кърпа вързан.

 69. 69 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 531 Весело

  Отдавна знаем, че най-доброто което може да се случи за България е матушка Рус да я няма.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 70. 70 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 793 Неутрално

  [quote#49:"Индиана"]Русия винаги третира България като васал.[/quote]
  Щото Щатите сигурно ни третират като равен. Даже американския посланик не се свени да се държи като генерал-губернатор и да раздава разпореждания какво да прави българското правителство, също както го правят и някои американски сенатори - идват, разговарят с премиера и на другия ден България си е сменила позициите радикално. Даже не се опитват да го прикриват, държат се като със слуга.

 71. 71 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#70] от "teridan":
  Даже не се опитват да го прикриват, държат се като със слуга.
  .........
  А? Написано е в статията, но под каскета сякаш няма движение на нервони, връзките са прекъснати, синапсите омаломощени от небивалиците на марксиската пропаганда от НРБ време.
  Путин е хегелианец, написано ти е. Какво означава това?
  Кои са бащите на тоталитаризма, според Попър?
  Платон, Маркс и? И Хегел.
  САЩ имат открай време една доктрина, това е на американската философска школа, по-известна като прагматизъм. Нужни ли са ти повече пояснения или можеш оттук нататък сам да крачеш по широкият друм на разсъжднията.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 72. 72 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#70] от "teridan":
  До коментар [#70] от "teridan":
  Даже не се опитват да го прикриват, държат се като със слуга.
  .........
  А? Написано е в статията, но под каскета сякаш няма движение на нервони, връзките са прекъснати, синапсите омаломощени от небивалиците на марксиската пропаганда от НРБ време.
  Путин е хегелианец, написано ти е. Какво означава това?
  Кои са бащите на тоталитаризма, според Попър?
  Платон, Маркс и? И Хегел.
  САЩ имат открай време една доктрина, това е на американската философска школа, по-известна като прагматизъм. Нужни ли са ти повече пояснения или можеш оттук нататък сам да крачеш по широкият друм на разсъжднията.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 73. 73 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#70] от "teridan":
  До коментар [#70] от "teridan":
  Даже не се опитват да го прикриват, държат се като със слуга.
  .........
  А? Написано е в статията, но под каскета сякаш няма движение на нервони, връзките са прекъснати, синапсите омаломощени от небивалиците на марксиската пропаганда от НРБ време.
  Путин е хегелианец, написано ти е. Какво означава това?
  Кои са бащите на тоталитаризма, според Попър?
  Платон, Маркс и? И Хегел.
  САЩ имат открай време една доктрина, това е на американската философска школа, по-известна като прагматизъм. Нужни ли са ти повече пояснения или можеш оттук нататък сам да крачеш по широкият друм на разсъжднията.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 76. 76 Профил на tily_lily
  tily_lily
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#57] от "mailstone":

  Пише се milestone
  Пффф. И за трол не ставаш, лейка...

 77. 77 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1471 Весело

  “шефът на Кремъл искал да отслаби западното влияние и демокрацията, защото според него западните демокрации с техния индивидуализъм "

  Индивидуализъм?! Какво толкова против индивидуализма би могъл да има един диктатор?

  I Want To Believe
 78. 78 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Че това си е стара игра на Русия още от рускотурската война. Аростната съпротива против Съединението, вечната подкрепа на противниците на България. Дори при комунизма България бе най обвързана икономически в сравнение с останалите соц. държави. И най яростната пета колона на Москва пак тука. Само погледнете действията на всички правителства с участие на комунягите.

  chavo64
 79. 79 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3856 Неутрално

  До коментар [#64] от "viva13":

  САЩ имат огромни не заселени територии .
  Практически са заселени само източното и западното крайбрежия.Защо им са още територий?!

  klimentm
 80. 80 Профил на magelan
  magelan
  Рейтинг: 703 Неутрално

  До коментар [#68] от "teridan":
  Ненужен сарказъм. По-скоро резултат на липса на смислен отговор. Въпросът ми не бе заяждане а опит за полимика. Явно не си достигнал до там. Мерси все пак.

 81. 81 Профил на magelan
  magelan
  Рейтинг: 703 Неутрално

  До коментар [#66] от "Norman Granz":Мерси ! Не знаех каква е точно ситуацията ,просто някъде мернах някаква информация за Аржентина и сега го свързах с това ..

 82. 82 Профил на magelan
  magelan
  Рейтинг: 703 Неутрално

  До коментар [#75] от "mailstone":Мерси но това не е коментар. Но както се вижда ти правиш първи стъпки тук

 83. 83 Профил на In my world
  In my world
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#63] от "chushko":
  чак 170 долара берел няма да стане може да стане 120-30 макс.Важното е да имам бира за момента на истината.

  In many wars between the CIVILIZED MAN and the SAVEGE.Support Civilized man defeat the terror(islam)
 84. 84 Профил на viva13
  viva13
  Рейтинг: 518 Неутрално

  До коментар [#79] от "klimentm":
  Ами като имат такива големи незаселени територии, защо има визи за нас, уж "съюзници", защо не приемат свободно бежанци от страните, в които запалиха военни конфликти? Колко сирийци, африканци и афгани приеха?
  А нашата територия им трябва първо, като стратегическо местоположение, и второ- като санитарно - хигиенна зона на ЕС.

 85. 85 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3856 Неутрално

  До коментар [#84] от "viva13":

  Разбирам на къде ме водиш. САЩ приемат милиони емигранти всяка година, или това не е достатъчно?

  klimentm
 86. 86 Профил на Not Fun
  Not Fun
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#2] от "Norman Granz":
  Браво!

 87. 87 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 2425 Неутрално

  До коментар [#23] от "chushko":

  ,,За няколко месеца се предадоха на диктаторите отвъд океана които ускоренно тласкат към война.,,

  Здравей чушко. Знаеш ли какво.За мен който говори за диктатори на запад и западняци тласкащи към война си е чиста проба или кутево или илиьнчено тролче.
  Ако си младо момче няма да знаеш как по време на Кубинската криза 1962 година препичахме хляб на сухари и правехме запаси, защото над света беше надвиснала 3 световна война.
  Или на вас комунетата ви се иска света да бъде прочистен от една ядрена световна война.

 88. 88 Профил на charlesdegaulle
  charlesdegaulle
  Рейтинг: 1419 Неутрално

  До коментар [#2] от "Norman Granz":

  Както се забелязва от опитите за сериозни санкций, дори бизнеса с Русия е противопоказен... Е, бизнес да няма вообще е глупост, но инвестиций никакви, просто вероятността да се върнат е нула!

 89. 89 Профил на gemeto
  gemeto
  Рейтинг: 641 Весело

  [quote#12:"chushko"]Тази статия е поредната софт пауър партенка и пълен ъпсурд. Казва единственно че според немското разузнаване, нещо си. Нито се обосновява на факти нито на конкретни лица и тените дейности. [/quote]
  Егати тъпия пост !!!
  А да ти пратят линк към източника си искаш ли ?

  Социализма е най-висшата форма на канибализма .
 90. 90 Профил на gemeto
  gemeto
  Рейтинг: 641 Неутрално

  [quote#17:"drago62"]Той каза, че в Морската столица живеят може би 50 хил. руснаци. Наложило се да влезе в блок където живеят от тази народност - портиерът се държал арогантно и не искал да го пуска с мотивът - ти няма при кого да ходиш тук.[/quote]
  А аз откакто започнаха събитията в Украйна започнах да хвърлям по едно око и на писанията в руските сайтове и бях ужасен не от написаното за "украинския фашизъм", а от масовите реклами на "евтини" имоти по българското черноморие.

  Социализма е най-висшата форма на канибализма .
 91. 91 Профил на charlesdegaulle
  charlesdegaulle
  Рейтинг: 1419 Весело

  "Русия има интерес България да фалира" е актуална тема още от турското робство... Като не може да сме Задунайская губерния, сме Троянски кон. Сега и зоб няма да има? Няма значение следващото правителство, може да се събори за два дни, два студени дни зимъска без газ...

 92. 92 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7760 Неутрално

  Да не е за пръв път.От 1944г до 1989 сме фалирали три пъти/не без тяхна помощ и намеса/.

 93. 93 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1011 Неутрално

  [quote#12:"chushko"] Нито се обосновява на факти нито на конкретни лица и тените дейности. [/quote]

  Може да се основава и на твоите постинги и останалите от платежната ведомост

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 94. 94 Профил на ceci_
  ceci_
  Рейтинг: 646 Неутрално

  Понеже коментара не се хареса на модератора ще заменя не дотам коректната дума с друга
  А какъв е интереса на Германия, защото БГ политиците основно тях и САЩ слушат. Къде са милиардите инвестиции от немски фирми, къде са производствата или само са "готови" да приютят поредната порция свежа и лесно претопяема кръв?
  7г. БГ е в ЕС, контролирана от ЕС, със законодателство синхронизирано с европейското! Ама за лошото положение била виновна Русия, хайде господа германци малко по-сериозно, поемете си отговорността, вие сте флагмана на ЕС. Какви са тези оправдания и теории на големия ЗАГОВОР?

 95. 95 Профил на ceci_
  ceci_
  Рейтинг: 646 Неутрално

  До коментар [#92] от "rosiraycheva50._":

  Чудо голямо, все едно до 44 не е имало известно количество национални катастрофи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK