Отмненено е бедственото положение в шест села в община Родопи

Отмненено е бедственото положение в шест села в община Родопи

© Надежда Чипева, КапиталБедственото положение в селата Храбрино, Лилково, Плочник, Извор, Бойково и Ситово е отменено от кмета на община "Родопи" Пламен Спасов днес в 13 часа, съобщи "Дарик радио". Отворен е и обходният път до село Храбрино.


Остава тежкото положение в село Дедево. Вчера то беше откъснато от света, след като водата подкопа на няколко места единствения път, който стига до него. В селото има десетки хора, които ще останат блокирани за неопределен период от време. Все още не се знае в какво състояние е почвата под асфалта и първоначалните огледи посочват, че ремонтът му ще отнеме много повече време от очакваното.


Голяма част от хората в Дедево и Равнища са преминали през рисковото трасе вчера и са се прибрали по домовете си. В двете села в момента има хора, които доброволно са решили да останат там, посочва Спасов.


Днес е направен оглед и на подпорната стена в река Първенецка в района на Храбрино. До две седмици ще има готов проект за изграждане на нова стена и допълнителни прагове в коритото на реката.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK