Радан Кънев към Портних: Направихте себе си и ГЕРБ съпричастни към отговорността на БСП

Снимката е от 14 май тази година, когато ГЕРБ и Реформаторския блок проведоха консултации по енергийната политика на България

© Юлия Лазарова

Снимката е от 14 май тази година, когато ГЕРБ и Реформаторския блок проведоха консултации по енергийната политика на БългарияРадан Кънев се обърна към кмета на Варна Иван Портних в пост в личния си профил в социалната мрежа "Фейсбук" и обяви, че с решението си от вчера да не обжалва строителното разрешение за Южен Поток и Паша Дере, е направил ГЕРБ съпричастна към отговорността на БСП.


"Г-н Кмете, ако строителството започне ДНЕС, което - благодарение на нашите жалби - няма да стане, спазването на нормите на ЕС става невъзможно. Защото незаконното разрешение за строеж на "замразения" проект е издадено на незаконно спечелилия незаконния търг консорциум. Строителството против закона на ЕС и кражбите започват. И с вчерашния си отказ, Вие направихте и себе си и ГЕРБ съпричастни към отговорността на БСП и Стойнев", пише Кънев.


Вчера изтече тридневният срок, в който можеше да се спре предварителното изпълнение на заповедта на бившия министър на регионалното развитие Десислава Терзиева подписана на 31 юли, за строеж на газопровода "Южен поток" на българска територия. Радан Кънев и още две организации подадоха жалби, но кметът на Варна отказа с мотива, че "правителството трябва да направи така, че да се спазва европейското законодателство, за да могат и България и Варна да извлекат максимална полза при евентуалната реализация на проекта". 
В поста си, Кънев се обръща лично към Портних:


"А сега на ТИ: Иване - ние с теб и Драго (бел. ред. - Драгомир Стойнев) сме съученици от Френската. С действията си по Южен поток защитихте руския икономически интерес и икономическия интерес на партиите си. За мен остана да защитя българския икономически интерес, законността и честта на гимназията".


До 18 август е срокът, в който може да се обжалва заповедта за самото строителство. 


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK