Аглика Адамова призова да не бъде оценявана по делата на баща й

Намирам за проява на изключително лош вкус да се атакуват хора заради родителите им, коментира служебният министър на правосъдието Христо Иванов след като се появиха публикациите за предложената за негов заместник Аглика Адамова

© Велко Ангелов

Намирам за проява на изключително лош вкус да се атакуват хора заради родителите им, коментира служебният министър на правосъдието Христо Иванов след като се появиха публикациите за предложената за негов заместник Аглика АдамоваНоминираната за заместник-министър на правосъдието Аглика Адамова обяви в изявление до медиите, че за нея е необяснимо защо опитът й в съдебната система се пренебрегва "заради неподкрепени с никакви доказателства компрометиращи внушения".


Повод за тези й думи стана публикация в сайта "Гласове", че Адамова е дъщеря на ректора на Стопанската академия в Свищов Величко Адамов. Неговото име пък е свързано с това, че е бил научен ръководител на Красимир Георгиев, станал известен като Красьо Черния.


"Не познавам Красимир Георгиев и научих за съществуването му от медиите. Доколкото ми е известна възрастта му, той е бил дете, когато аз съм станала съдия. В целия си професионален път съм напредвала единствено благодарение на знанията и труда си", посочва Адамова.
Тя прилага описание на професионалния си опит и квалификации и допълва, че в работата си е напредвала благодарение на собствените си усилия. Уточнява, че родителите й са разделени от времето, когато тя е била малка, и откогато не живее с баща си.


В сутрешния блок на "Нова телевизия" лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева тази сутрин коментира, че децата са нещо различно от родителите, но в политиката "тези неща имат значение". Според нея дъщерята на Величко Адамов сигурно може да се назначи на друго място, където да си покаже качествата.


Аглика Адамова в момента работи в Административния съд в София.

Ето и пълният текст на изявлението й:


Съдия съм от 1997 г., като съм била последователно младши съдия в Софийски градски съд, съдия в Софийски районен съд и съдия в Административен съд София-град (класирах се трета на проведения конкурс с оценки 6.00 на анонимния писмен и устния изпит). Към момента имам над 18 години юридически стаж, от които над 17 години стаж в най-натоварените звена на съдебната власт.


Постановила съм над пет хиляди съдебни акта. Почти всички са издадени в законовия едномесечен срок. Имам множество публикации, доклади и участия в стажове и семинари. Член съм на работна група във Висшия съдебен съвет. Участвала съм в над 15 обучения, проведени на международно ниво, включително след конкурс през 2011 г. проведох стаж в Съда на Европейския съюз в Люксембург. През месец март 2014г. спечелих и конкурс за стаж в Европейския съд по правата на човека в Страсбург след тест и интервю, проведени от служители на самия ЕСПЧ. През месец май 2014г. бях на стаж в Административния съд в Лион, Франция. Владея френски език на високо ниво, което ми позволява да представям себе си, професията и страната си достойно в срещите си с европейски колеги. Член съм на Съюза на съдиите в България, на Асоциацията на българските административни съдии и на Българската асоциация по европейско право.


Поведението ми е винаги е било съобразено с Етичния кодекс на българските магистрати. Член съм на Комисията по професионална етика в АССГ. Мисля, че се ползвам се с доверието, признанието и приятелството на колеги от цялата съдебна система.


За мен остава необяснимо защо опитът ми, показателите за дългогодишната ми усърдна работа в съдебната власт и професионалната ми репутация изцяло се пренебрегват заради неподкрепени с никакви доказателства компрометиращи внушения.


Моят баща се казва Величко Адамов. Декларирала съм това обстоятелство по реда на Закона за предотвратяване и установяване конфликт на интереси.


Родителите ми се разделиха, когато бях в първи клас. Оттогава с баща ми живеем в различни домове и в различни населени места. Баща ми няма никакво влияние върху моите лични и професионални решения и развитие. Почти не поддържаме връзка, по лични причини.


Възразявам срещу това да бъда свързвана с действия и бездействия, приписвани на баща ми Величко Адамов в последните години. Това, което ми е известно, е, че моят баща никога не е бил обвиняем. Не бих допуснала да бъда поставена в ситуация, в която да се изисква от мен да заклеймявам баща си публично.


Не познавам Красимир Георгиев и научих за съществуването му от медиите. Доколкото ми е известна възрастта му, той е бил дете, когато аз съм станала съдия. В целия си професионален път съм напредвала единствено благодарение на знанията и труда си.


Мислех, че времената, в които децата бяха наказвани за цял живот заради своите родители и принуждавани да се отказват от тях, отдавна са отминали. Аз съм на 41 години и имам лична и професионална биография, от която не се срамувам. Ако някой има желанието да ме съди, нека да бъда съдена за собствените ми действия.

Коментари (68)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Митев
  Митев
  Рейтинг: 1643 Неутрално

  Адамова, когато си спретнеш бизнес или опиташ да направиш нещо с ръцете си - например да сготвиш пълнени чушки, тогава няма да те оценяваме по баща ти. Но това е политика, моето момиче, в този бранш са по-високи изискванията. И нека не ми пробутвате версията, че Аглика е една висококвалифицирана свястна жена, която стигна до министерските кабинети с професионализъм и без ама никакви протекции...

  Както се казва - айде КЪШ!

 2. 2 Профил на FTA
  FTA
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Самия факт, че се опрадава така подробно, събужда съмнение дори и във непредубедените.

  Социализъм - превръща паразитирането в държавна политика.
 3. 3 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 731 Неутрално

  Никой не я преследва заради баща й.Ако нещо не ти е тамън за да станеш зам. министър,това не бива да те прави репресиран.А тя май се изживява точно като такава.

 4. 4 Профил на konfino
  konfino
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Баща и щерка в ролята на доброто и лошото ченге.

 5. 5 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3188 Неутрално

  Живяли са отделно.Доколкото разбирам от писмото и тя не одобрява някои от проявите на баща си. На 41 г. е смостоятелна личност.

 6. 6 Профил на red.mary
  red.mary
  Рейтинг: 540 Любопитно

  Така е, всъщност е напълно права. Но за да сме честни, ще трябва да напишем, че тогава не е етично много други граждани да бъдат съдени от обществеността и оценявани не според собствените си качества и таланти, а според родителите си.
  Също така, в статията много йезуитски Величко Адамов бива представен само като ректор и научен ръководител на Красьо черния. За това - припомнете си тази публикация на Икономедия /Капитал/: http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2010/01/22/846320_visshe_obrazuvanie/

 7. 7 Профил на biggerbetter
  biggerbetter
  Рейтинг: 229 Любопитно

  За колко съдии се сещате, които са станали такива на 24 годишна възраст?

 8. 8 Профил на Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Никое дете не си избира родителите. Това първо, и второ, всеки, който осъжда Адамова, че е дете на скандалният ректор, нека първо се вгледа в себе си и в собствените си семейни отношения и дали той би искал, личният му житейски и професионален път да е с клеймото " син/дъщеря на баща си(майка си) и от този репер за му зависи целият живот.
  Толкова.

  Да мразиш е сериозно занимание. Имаш ли толкова време, да се "забавляваш" с това ?!?
 9. 9 Профил на subaru
  subaru
  Рейтинг: 445 Неутрално

  Адамова е права, но по - интересният въпрос /и не само в този случай/ е, защо съдия или прокурор/съдебна власт/ е мотивиран да прекрати кариерата си на магистрат и да я замени с тази на чиновник в изпълнителната власт???

 10. 10 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Мина времето, в което българинът беше в състояние да дава гратисен период, за да се докаже един политик. Има достатъчно специалисти, които винаги и без да са мислили да заемат отговорни постове са работили за репутацията си. Това се нарича качествен подбор и е време тези механизми да проработят и в България. Така че госпожата по горе е честно да се оттегли без да се опитва да разиграва драми. Българинът вече не вярва на сълзите на политиците. И както пее великият Емил Димитров - " Ти закъсняваш по някога истино, но винаги идваш, идваш при нас"

 11. 11 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 1158 Неутрално

  така че не бива да я съдим заради баща и ок,ама у нас като си знаем родната шуробажданашка картинка,особенно в съдебната система..как да и повярваме?

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 12. 12 Профил на Vladimir Karolev
  Vladimir Karolev
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  Тия щерки на големци скоро ще почнат да стават съдийки на 16. Още преди да са спали с първото си момче. По заслуги, разбира се....

  Governments never learn. Only people learn.
 13. 13 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 1158 Неутрално

  и друго да вметна,как така все на такива родители децата са най подготвени за всяккави постове,как няма едно момче или момиче на което баша му и майка му не говорят нищо и не са известни било то с добро или лошо, винаги на подобни родители отрочетата са все на първо място за всякакви апетитни постове,и къде е завършила право,ако не е в свищов ок ама ако е там и да се прави че баща и не и е ударил рамо звучи смешно

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 14. 14 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 731 Весело

  [quote#8:"нуцо"]Никое дете не си избира родителите. Това първо, и второ, всеки, който осъжда Адамова, че е дете на скандалният ректор, нека първо се вгледа в себе си и в собствените си семейни отношения [/quote]
  Вгледах се и реших че не ставам за заместник министър.Ще продължа да се занимавам с това,с което и сега си се занимавам.

 15. 15 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 671 Неутрално

  толкова ли няама кой друг да назначат, че трябва да се занимаваме с това? Обществените позиции не са нещо което ти се дължи.

  Birds of a feather flock together.
 16. 16 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 985 Неутрално

  Момиче крехко и невинно, как доказа своя професионализъм? Къде твоята експертност и лични качества жънаха успехи? С какви умения впечатли, за да заемеш този отговорен пост? До като това не се случи, обществото ще вижда в теб само дъщерята на корумпиран преподавател.

 17. 17 Профил на Teaser
  Teaser
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Аут скъпа от администрацията...не си убедителна...

 18. 18 Профил на timtim
  timtim
  Рейтинг: 507 Неутрално

  Ами трябваше това да се напише преди да подаде оставка.
  Изглежда наистина не е креатура на татко си.

 19. 19 Профил на vanillaeyes
  vanillaeyes
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Сянката на Красьо за съдебната система е като сянката на Пеевски за политиката - корпулентна

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 21. 21 Профил на RED MAFIA
  RED MAFIA
  Рейтинг: 679 Любопитно

  600 000 долара рушвет за зам министър майка и или баща и ги плати, май по скоро втория "бизнесмен"

  Когато стоиш достатъчно дълго до брега на реката и гледаш, ще видиш как пред теб по водата преминава трупът на врага ти
 22. 22 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 1004 Любопитно

  До коментар [#9] от "subaru":


  [quote#9:"subaru"]Адамова е права, но по - интересният въпрос /и не само в този случай/ е, защо съдия или прокурор/съдебна власт/ е мотивиран да прекрати кариерата си на магистрат и да я замени с тази на чиновник в изпълнителната власт??? [/quote]

  Защо да не заема временно (2-3 месеца) и пост в изпълнителната власт-нима това значи ЗАВИНАГИ да остави професията си като съдия (за която поне до сега нищо лошо не е казано)? Нещо лошо да си добави в биографията и "зам' министър на правосъдието в служебно правителство"?

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 23. 23 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1376 Неутрално

  Права е, че децата са нещо различно от родителите си, но баща й е толкова отблъскващ, че не може да не окаже влияние това . Жалко за жената, възможно е да е професионалист и читав човек, още повече, че не е живяла с баща си от дете

 24. 24 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  А защо Аглика Адамова толкова държи да бъде зам.министър?!
  Не може ли да приеме, че в човешкия живот има ред случайности с непредвидими последици. Например: къде се раждаш; кога се раждаш; кои са твоите родители. Тя не е ли гледа прекрасния френски филм "Невероятната история на Амели Пулен" , за да си представи, че в един свеж пролетен ден, когато една жена си купува кило домати от "Плод-зеленчука", в същото време на третия етаж бъдещата майка на Аглика А. лежи в обятията на бъдещия ректор на Свищовския университет и от тази прегръдка (меко казано!) след 9 месеца ще се появи самата Аглика. С всички плюсове и минуси в нейният кратък, но успешен професионален живот!
  Аглика, не е задължително да станеш зам.министър. Приеми този факт като неизбежен. Може да е за добро. А може и да не е!

  The best way out is always through Robert Frost
 25. 25 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 686 Разстроено

  Христо Иванов разочарова изключително много с номинацията на семката Адамова.
  Всеки който е учил, живял или е свързан по някакъв начин със Стопанската Академия и Свищов знае легендите за баща и. Повечето от които се оказаха верни според редица журналистически проучвания.

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
 26. 26 Профил на man_un
  man_un
  Рейтинг: 1373 Неутрално

  Според мен тия новини около Медарова и сега Адамова трябва да се разглеждат от аспект кой рови в боклука и защо. Нека приемем, че това кадруване е в полза роду, но дали не е в полза на тоя дето ровичка вече седмица. И дали на мястото на компрметирания ще се назначи нещо читаво. Идват избори, после някой ще направи кабинет дето ще ни управлява. Там тия номера няма да минат. Големите акули си правят игрите. Влизат влиятелни и богати хора, за други място няма и ако случайно някой "по-честен" попадне сред тях, той е на последния ред и няма думата. Ще повторя думите на Христосков от вчера-в България всичко се още по инерцията на соцдържавата. Повтарям, всичко. Още вода ще изтече, докато видим, че това дето свети в тунела не е влака.

 27. 27 Профил на wds23355772
  wds23355772
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  Не знам за вас, но на мене ми се струва, че Плевнелиев разбира по доста странен начин думата "реформа" в правосъдието. Първо с тоя министър, сега с тази заместничка. Не се прави така, Роско, не се прави така!

 28. 28 Профил на Моне
  Моне
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Както се казва "една жена каза". Та тази "ЕЖК" доверява, че любовница на Вили Адамс /псевдоним на бащата на Аглая/ е наредил една от любовниците си за директор на Общинска банка Плевен, а кандидат зет си на дъщеря от 4 или 5 брак за директор на Общинска банка Варна. Та имайки предвид, че по времето на ГЕРБ Общинска банка бе взета от лапите на Ковачки и ГЕРБ се кани да се върне на бял табун - нормално е от коляно Адамово да има и заместник министър па бил и той от временното правителство, колко му е при следващото управление на табуна да стане и министър. Та както казват истинските криминалисти "случайно" - е те такова животно няма.

 29. 29 Профил на Митев
  Митев
  Рейтинг: 1643 Неутрално

  Адамова няма нищо общо с баща си, с него не подържа връзка от първи клас, т.е. от 34 години, през това време е имала и друг баща (пастрок) и собствено семейство със съпруг, но! фамилията Адамова си е запазила... Иначе няма нищо общо с него!

 30. 30 Профил на Svetlio
  Svetlio
  Рейтинг: 1267 Неутрално

  Я някой да обясни,защо и на кого пречи?Някой се опитва да прави големи новини.Все пак ще е зам. министър за 2 месеца най много.
  Кой се плаши чак толкова от това,че си мисли че тази жена може да промени и секретарка в министерството за два месеца?!

  sdg
 31. 31 Профил на Соросоиден Соросоидофоб
  Соросоиден Соросоидофоб
  Рейтинг: 506 Гневно

  Тази дама ако не беше номенклатура, щеше ли да е толкова "напред с материала" в момента?

  Цензурата в "Дневник" е по-зловеща от комунистическата и фашистката цензури взети заедно!
 32. 32 Профил на mayabaya
  mayabaya
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Обвиненията и разсъжденията по принцип на много от коментиращите са крайно несъстоятелни за конкретния човек, когото обсъждате. Става дума за професионалист, който е запазил чувството си за справедливост и се води от него в своите действия. А за избора да стане заместник-министър, може би това е начин да осъществи стъпки към промяна в тази изключително прогнила система. Яростните атаки срещу министъра и избраните от него за заместници показват, че тези хора искат да променят системата. И нали виждате от къде са атаките - сайта "гласове"!

 33. 33 Профил на Svetlio
  Svetlio
  Рейтинг: 1267 Неутрално

  До коментар [#31] от "Amenhotep":

  "ТАЯ" дама ако прочетеш статията,е дала живота си за учене и доказване.Но името на баща и(който продължава да е шеф на Свищовския университет,а го изкарват ЛОШ) я преследва като лоша карма.
  Нека всеки да седне и да се замисли,дали щеше да е доволен,ако хората съдеха за неговия живот,спрямо този на родителите му.А той даже живее и работи в друг град?!

  sdg
 34. 34 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Настръхват ми косите ..
  Няма КОЙ - посочен из магистратските среди - да БЪДЕ чист - в България !!??
  Няма - дали е съдия или прокурор, ченге или следовател - положението и трагично ..:
  Положението е трагично ..
  Г-жо съдийке , как и КЪДЕ влязохте да учите Право ????

  BIG AL
 35. 35 Профил на mayabaya
  mayabaya
  Рейтинг: 450 Неутрално

  [quote#31:"Amenhotep"]Тази дама ако не беше номенклатура, щеше ли да е толкова "напред с материала" в момента? [/quote]
  Ами щеше. Защото в работно време не пише във форумите като Вас и мен!

 36. 36 Профил на mayabaya
  mayabaya
  Рейтинг: 450 Неутрално

  [quote#28:"Моне"]Та както казват истинските криминалисти "случайно" - е те такова животно няма. [/quote]
  Правилно! Нищо не е случайно в случая с обсъждания човек. Всичко е плод на дългогодишен ежедневен къртовски труд и много учене. Все неща, които в нашето болно общество се смятат за упадъчни.

 37. 37 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 671 Неутрално

  До коментар [#33] от "Svetlio":

  Що не си смени името, като толкова и пречи и няма нищо общо с него...

  Birds of a feather flock together.
 38. 38 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 671 Неутрално

  До коментар [#36] от "mayabaya":

  там при вас няма ли други учили и доказали се, че трябва да се правят такива сцени. Все пак става дума за някаква чиновническа работа за 2-3 месеца

  Birds of a feather flock together.
 39. 39 Профил на mayabaya
  mayabaya
  Рейтинг: 450 Неутрално

  [quote#25:"The Dark Prince Of Bankya"]семката Адамова[/quote]
  По принцип се въздържам от лични нападки в коментарите, но Вашият коментар е невъобразимо долен! Явно от "високата" Ви умствена банкянска камбанария хората и нещата Ви изглеждат дребни.

 40. 40 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Проблемът в България - е номеклатурният синдром ..Едни и същи хора - са навсякъде и ИСКАТ да бъдат - навсякъде ..
  Стара комуно традиция ..при хиляди юристи, ЗАЩО трябва САМО съдийки или прокурори - вече в бранша - да бъдат МОНТИРАНИ ПАК - тук и там ??
  Няма ли други ??Тези вундеркинди ли са ??
  Какво ще прави една съдийка и като зам. министър ??
  ЗАЩО ТЯ ???
  По- добре някой ИЗВЪН системата - незавсим юрист ..
  Иванов - ти самият си добър избор - нетрадиционен - защо ТИ Е ТАЗИ съдийка ??
  Не ти трябва ..)

  BIG AL
 41. 41 Профил на mayabaya
  mayabaya
  Рейтинг: 450 Неутрално

  [quote#21:"RED MAFIA"]

  600 000 долара рушвет за зам министър майка и или баща и ги плати[/quote]
  Вие присъствахте ли, когато ги плащаха, червен/а господине/госпожо.

 42. 42 Профил на Tony
  Tony
  Рейтинг: 229 Неутрално

  До коментар [#29] от "Митев": Толкова ли е трудно да си представите какъв е приносът на един баща, който и до ден днешен се забавлява със студентките си, върху отглеждането и формирането като личност на дъщеря му, отгледана от майка си.
  Ситуацията ми е позната и повярвайте ми, подобни бащи наистина трудно запазват връзката с децата си. Що се отнася до името, да се отречеш от името си е по-характерно за един друг начин на мислене, а и това е името на рода, може би Аглика има връзка с предците си - дядо, баба или просто обича баща си такъв какйвто е, но се разграничава от начина му на живот. Но това са много лични неща и мястото им не е тук. Да уважаваме личния живот на другите е висша ценност, която изглежда не ви е позната. почти ми дадохте за пример Повлик Морзов с това отричане от името.

 43. 43 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1391 Весело

  Този неистов стремеж , нахалство, селска амбициозност и натискане,
  този безумен първичен кариеризъм и мания за величие на посредствени хора - единици / има стотици съдии в България / , ни води към едно - липса на просперитет ..
  Безумно нахални хора / меко казано / - преживяват вече десетилетия във властта ..Мислят се за незаменими ... И т.н...
  Селска амбиция..)
  Да си САМО ТИ - навсякъде и кандидат за всичко ...))
  Кажи бе , селско чедо - кога и къде те буташе баща ти - та си толкова амбициозно и незаменимо ??
  Онзи полуфабрикат - баща ти - е известен в цяла България ..) Колко негови ГЕНА си наследила ?? :)))

  BIG AL
 44. 44 Профил на herbaltea
  herbaltea
  Рейтинг: 516 Неутрално

  Дано да е права и да няма наистина нищо общо с баща си. Защото доколкото имам впечатления от него е пълен боклук.
  Още през 95-та се налагаше на всички студенти да си купуват учебниците му за да си вземат изпита а първокурсниците завършили езикова гимназия бяха привиквани да превеждат чужди учебници, издадени след това с неговото име като автор.

 45. 45 Профил на kalinilievkostov
  kalinilievkostov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Аглика Адамова може и да не се отказва от баща си, но заместник-министър Аглика Адамова следва да го стори незабавно! Най-малкото защото срещу баща и има висящи следствени дела от 2009г., които колегите и умишлено стопирати покриват. Или тя ще прави реформи в правосъдието без тези дела? Нали ако иска да работи, трябва незабавно да го вкара в затвора! Как да стане тази работа?

 46. 46 Профил на Соросоиден Соросоидофоб
  Соросоиден Соросоидофоб
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#33] от "Svetlio":

  Интересно ми е, ако дамата се казваше Тодор Славков, Жени Живкова, Алиса Софиянска и т.н... дали щяхте да я защитавате така яростно?
  Айде малко лустрация вече, а? Че си ги въртим едни и същи от десетилетия, а ако случайно дойде някой нов, то той им е син или дъщеря на въпросните "същи".

  Цензурата в "Дневник" е по-зловеща от комунистическата и фашистката цензури взети заедно!
 47. 47 Профил на Митев
  Митев
  Рейтинг: 1643 Неутрално

  До коментар [#42] от "Tony":

  Приемам мнението ви за може би вярно, толкова колкото е и моето. Наистина не можем да знаем как точно стоят нещата, но все пак когато става въпрос за политически назначения на ниво зам.-министри, обществеността трябва да е с обострени сетива...

 48. 48 Профил на Tony
  Tony
  Рейтинг: 229 Неутрално

  До коментар [#47] от "Митев":
  "Адамова няма нищо общо с баща си, с него не подържа връзка от първи клас, т.е. от 34 години, през това време е имала и друг баща (пастрок) и собствено семейство със съпруг, но! фамилията Адамова си е запазила... Иначе няма нищо общо с него!"
  Повишени сетива и вярно мнение...

  Регистрирам за себе си, че има такава гледна точка и ви желая приятен ден.

 49. 49 Профил на Григор Лилов
  Григор Лилов
  Рейтинг: 948 Неутрално

  До коментар [#32] от "mayabaya":
  В служебно правителство без възможност за законодателство в областта на правосъдието няма как да осъществиш промяна или някакъв проект - никакъв шанс няма. Единствената възможност са подчинените му затвори. Като съдия в Административния съд имаш далече повече, бих казал несравнимо повече възможности да въздействаш на държавните решения (например по жалбите срещу "Южен поток". Следователно не става дума за идеализъм - та нали г-жа Адамова е компетентна и следователно би трябвало да познава възможностите на поста зам.служебен министър на правосъдието.

 50. 50 Профил на Дневник, я ме цункайте по дупето !
  Дневник, я ме цункайте по дупето !
  Рейтинг: 506 Разстроено

  [quote#2:"fta"]Самия факт, че се опрадава така подробно, събужда съмнение дори и във непредубедените. [/quote]
  никакви факти, само инсинуации !
  Мда, така беше и в ... древния Рим !
  salve римски сенатори ... иЗпаднали в немилост !

  Albert Einstein : "Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher."
 51. 51 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 671 Неутрално

  До коментар [#42] от "Tony":

  Не се ли усещаш, че призивите за отричане от името и баща си са просто бъзик? Хората за такива позиции трябва да се избират внимателно, и щом има някакви нечисти асоциации - много съжаляваме ама е извадила лош късмет, в политиката е така. Хайде да си изберат един човек върху който не пада чужда сянка и да не ни занимават с глупости?

  Birds of a feather flock together.
 52. 52 Профил на Nina Kercheva
  Nina Kercheva
  Рейтинг: 508 Неутрално

  питам се ,след като Свищовската стопанска академия е държавна, само Господ ли стои над този мафиот, няма ли сила която да го издуха от поста,който явно си е заплюл до живот ????а тази подигравка с картината на Леонардо...ако можех бих пратила един багер,който да срути цялата му луксозна вила, и думата "боклук" е направо комплимент за него...

 53. 53 Профил на Митев
  Митев
  Рейтинг: 1643 Неутрално

  До коментар [#51] от "rldkfl":

  Точно като вашето е и моето мнение, бъзикаме се с фамилното име, но ето какво казва самата Адамова: "Баща ми няма никакво влияние върху моите лични и професионални решения и развитие. Почти не поддържаме връзка, по лични причини."

  Ами това си е пълно отричане на бащата. В това изявление тя не отрича единствено "семката" му. Разграничава се от него не само професионално, но и личностно.... Само и само да влезе в зам.-министърския кабинет.

  Само че аз не вярвам на това "разграничение" и мисля, че назначението е от т.нар. "шуробаджанашки", макар в случая роднинството да е много много по-пряко.

 54. 54 Профил на Сотир Методиев Пеевски
  Сотир Методиев Пеевски
  Рейтинг: 522 Неутрално

  До коментар [#16] от "yorddj":

  Ето как "Адамова има добра професионална репутация. Неотдавна по дело за достъп до информация, заведено от "Сега" срещу Висшия съдебен съвет, тя отсъди, че кадровият орган има специално отношение към Делян Пеевски, като пази в тайна магистратския му статут." /от статия във в."Сега"/

  "ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ЕЛИТ" в БГ - ПРЕСТЪПНИ ГРУПИРОВКИ, МАСКИРАНИ КАТО "ПАРТИИ"
 55. 55 Профил на nando
  nando
  Рейтинг: 561 Неутрално

  [quote#51:"rldkfl"]ама е извадила лош късмет[/quote]

  честно казано не си личи да е извадила лош късмет. Точно обратното. Питам се ако баща и не беше първа дружка с Маргините и мафията, дали дъщеричката щеше да има "безупречна" кариера като съдия със заплата от по 3 000 лв и нагоре. Ясно е като бял ден, че това е "връзкарско" назначение.

 56. 56 Профил на makadam
  makadam
  Рейтинг: 616 Любопитно

  Това не е ли признание, че делата на баща и са лоши?

 57. 57 Профил на Svetlio
  Svetlio
  Рейтинг: 1267 Неутрално

  До коментар [#37] от "rldkfl":

  Ако си беше сменила името,медиите тогава щяха да пишат.Адамова,нарочно си е сменила името,за да се намести в министерското кресло по втория начин.

  С думи е много лесно да се извърта истината.Важното на кого е удобна тя.
  Изкарват жената сякаш,е престъпила някакъв закон за това че има майка или баща,които не се славят с добро име.

  sdg
 58. 58 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 671 Неутрално

  До коментар [#57] от "Svetlio":

  И аз мисля че не е престъпление, просто не е подходяща за министерски постове. Там се слагат хора да вършат работа а не да се обясняват в медиите

  Birds of a feather flock together.
 59. 59 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 671 Неутрално

  може да няма връзка с баща си, просто още един повод да му се сърди

  Birds of a feather flock together.
 60. 60 Профил на makadam
  makadam
  Рейтинг: 616 Весело

  [quote#56:"lachko"]Това не е ли признание, че делата на баща и са лоши? [/quote]
  Някой ми е праснал минусче, вероятно си е закупил дипломката от тате!

 61. 61 Профил на Григор Лилов
  Григор Лилов
  Рейтинг: 948 Неутрално

  Адамова и поддръжниците й протестират срещу това да се знае кои са нейните родители. Но щом заемаш обществена длъжност, това би трябвало да е задължително. Дори и евентуална изпушена цигара марихуана трябва да се знае. А ако не ти харесва, ставаш адвокат или корпоративен юрист. Това е положението. Т.е. Адамова се опитва да спори правото на обществото да знае повече за служителите си, които избира или назначава, оспорва и и правото му на преценка.

 62. 62 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 672 Неутрално

  По принцип е права, но.... Хубаво би било, да има нещо нейно, по което да бъде оценявана! Ако при споменаване на името И, единственото нещо, което излиза е, че е дъщеря на скандална особа, то по какви заслуги да я оценят?

  goblenka
 63. 63 Профил на deadwing
  deadwing
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Яко сте прости момчета. За всеки един коментар вероятно мога да дам относително кратък и точен отговор. На 90% от тях ще бъде свързан с лични ограничения за световъзприятието (злоба, селски страх да не те излъжат, вечната схема, в коятп българското съзнание живее). На останали 10%, заедно с тези 90 км липсва юридическото образование и нещата, които то възпитава. Защото никога няма да я разберете какво е да имате 400 дела на година, да работиш по 15 часа на ден, след 6 години образование, за 1 200 лв. На месец в стая 5х2х3 с още двама съдии.защото, за да хвърлите камъка трябва да сте се потрудили. Мислете, не е толкова страшно.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 64. 64 Профил на bibian
  bibian
  Рейтинг: 733 Неутрално

  [quote#1:"Митев"]няма да те оценяваме по баща ти. Но това е политика, моето момиче, в този бранш са по-високи изискванията. [/quote]

  И какви са изискванията в политиката - да избираш баща си?!

  Така де, затова това под вола дето се клати не е боска, стига си го смучил, накрая може да пусне, ама няма да е мляко.

  Пример - ей на, станишев беше високо оценен, заради баща си - мастит комунист.


  以其终不自为大,故能成其大。~~ 老子
 65. 65 Профил на bibian
  bibian
  Рейтинг: 733 Весело

  [quote#61:"pogled"]Адамова и поддръжниците й протестират срещу това да се знае кои са нейните родители. Но [/quote]

  Не не протестира - няма такова нещо в писмото, напротив, изрично го заявява. Много сте гламави, ама честно, наистина ли сте толкова гламави?!

  以其终不自为大,故能成其大。~~ 老子
 66. 66 Профил на bibian
  bibian
  Рейтинг: 733 Неутрално

  [quote#58:"rldkfl"]И аз мисля че не е престъпление, просто не е подходяща за министерски постове. Там се слагат хора да вършат работа а не да се обясняват в медиите [/quote]

  Човек трябва да защитава името си, тя не може виновно да мълчи. Писмото е добре написано - премерени думи, добър план, - факти за професионализъм в началото, без да се оправдава, после умела контраатака без изобщо да се е защитавала - направи ми отлично впечатление. Това е човек с опит.

  以其终不自为大,故能成其大。~~ 老子
 67. 67 Профил на bibian
  bibian
  Рейтинг: 733 Неутрално

  [quote#53:"Митев"]му. Разграничава се от него не само професионално, но и личностно.... Само и само да влезе в зам.-министърския кабинет. [/quote]

  Прави го по перфектен начин -- разграничава се от него, но отказва да го заклеймява. Елегантно. Но дебилите си плещят - и какво от това, след като нямат никакво значение.

  以其终不自为大,故能成其大。~~ 老子
 68. 68 Профил на bibian
  bibian
  Рейтинг: 733 Неутрално

  [quote#62:"goblenka"]По принцип е права, но.... Хубаво би било, да има нещо нейно, по което да бъде оценявана! Ако при споменаване на името И, единственото нещо, което излиза е, че е дъщеря на скандална особа, то по какви заслуги да я оценят? [/quote]

  В писмото пише - в първата част, подробно. Не можем всички да сме Шакира, много хора работят много и добре, но не са известни. Е, всички на терсене, Орешарски пак наопаки

  以其终不自为大,故能成其大。~~ 老子
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK