"Галъп": Близо 90 на сто от българите са съгласни, че България има нужда от "твърда ръка"

"Галъп": Близо 90 на сто от българите са съгласни, че България има нужда от "твърда ръка"

© Галъп интернешънълПовече от половината българи са съгласни, че само сурови реформи, свързани дори с известно обедняване, ще оправят страната в нещата. Това показва социологическото проучване на "Галъп интернешънъл", направено от 1 до 6 август сред 1008 анкетирани, което беше публикувано днес.


По време на проучването от "Галъп" са тествали реакцията на участниците към редица твърдения, а резултатите се оценяват като "донякъде тревожни". На твърдението "На България е нужно управление със здрава ръка" 89% са казали, че са съгласни, а само 3% не са. Сред електоратите на партиите и сред негласуващите има практическо единодушие по темата.  


В същото време друго тестово твърдение показва, че българите може би са готови да изтърпят по-сурови реформи. 51% от участниците са съгласни с твърдението: "Само сурови реформи, свързани дори с известно обедняване, ще оправят нещата в страната". По този въпрос привържениците на ГЕРБ и на БСП са на сходни позиции, макар тези на БСП да са по-колебливи. Данните показват склонност към драстични мерки и решителност в управлението, сочи "Галъп".


Близо една трета от българите намират кабинета "Орешарски" за "изцяло неуспешно управление", а близо една четвърт смятат, че дори да е постигнато нещо, лошото е повече. Мнозинството от оценките за кабинета "Орешарски" са негативни, като 15% твърдят, че доброто е повече, а на изцяло положителния полюс са 3 на сто. Има и добро и лошо, не може да се прецени кое е повече, казват 21%. Най-позитивно за предишното управление се изказват привържениците на БСП.
След казуса "Пеевски" през юни миналата година кабинетът "Орешарски" на изключително ранен етап в сравнение с други правителства достигна високи нива на недоверие - от около и над 60%, напомнят социолозите. В хода на протестите през миналата година доверието се движеше в граници около и под 30%.


С изчерпването на различните форми на протест в края на 2013 г. отмина и известният мобилизиращ ефект, който те имаха върху привържениците на кабинета. Така от началото на годината насам доверието в правителството постепенно спадаше и закономерно достига най-ниската си точка от 18% в началото на август – когато кабинетът "Орешарски" беше в оставка, отбелязва в изводите си агенцията.


Недоверието към началото на август пък е 73%. Подобни са били данните в последните дни на правителствата на Бойко Борисов и на тройната коалиция. Низходящата тенденция през 2014 г. се дължеше на тревожните сигнали за икономиката и индикациите за разпад на управляващото формирование. Ефектът беше подсилен от неочаквано слабото представяне на БСП на европейските избори, коментират социолозите.


Към началото на август парламентът е с 10% доверие и 82% недоверие. И тук с финала на мандата идват и най-ниските оценки.


От началото на годината насам президентската институция е със сравнително постоянни нива на одобрение, които се движат около 30% доверие и около 55% недоверие. През август доверието в президентската институция е 36%, а недоверието – 52%. Данните от следващия месец ще покажат дали става дума за устойчиво укрепване на позициите на президента или само за повишено обществено внимание към институцията, се посочва в изводите на агенцията. Като цяло доверието в президента остава на ниски в сравнение с предишни мандати нива, отчитат социолозите.


Новият лидер на БСП Михаил Миков започва мандата си с доверие от 22%. Профилите на електоратите показват, че Миков е широко приет в лявото пространство. При тестването на твърдението "БСП и АБВ трябва да преговарят за общи бъдещи действия" видими мнозинства от електоратите на двете партии се съгласяват.


Няма сериозни колебания по отношение на доверието в различни публични фигури спрямо предходния месец. Рейтингът на главния поркурор Сотир Цацаров изглежда застрашен, но дали става въпрос за трайна тенденция, трябва да се провери през следващия месец.


По правило недоверието сред публичните фигури надвишава доверието, като изключение към началото на август правят еврокомисарят Кристалина Георгиева и столичният кмет Йорданка Фандъкова. Сред "челниците" по този показател традиционно са и фигури като омбудсмана Константин Пенчев, президента и вицепрезидента, лидерите на основните партии. Обикновено водачи по доверие са хора, чиито постове не предполагат участие в злободневните дебати или пък фокусират доверието на основните електорати, отбелязват социолозите.

Ключови думи към статията:

Коментари (183)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на SSmart
  SSmart
  Рейтинг: 883 Весело

  Че трябва "твърда ръка"-трябва! Но все на ''меки китки" попадаме!

 2. 2 Профил на zidane
  zidane
  Рейтинг: 649 Неутрално
 3. 3 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2846 Весело

  "само сурови реформи, свързани дори с известно обедняване, ще оправят страната в нещата" - Путин беше пръв...

  Истинските слова не са красиви. Красивите слова не са истински.
 4. 4 Профил на Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Рейтинг: 541 Неутрално

  В момента, в които тази "твърда ръка" ни поеме, същият процент хора ще заплаче за свбода и демокрацията.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Да мразиш е сериозно занимание. Имаш ли толкова време, да се "забавляваш" с това ?!?
 5. 5 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 971 Неутрално

  Не знам кой как е разбрал този въпрос. Много хора под това разбират примерно справедлив съд или ефективни институции. Можеха да ги питат дали искат диктатура - тогава щеше да означава нещо реално.

  Доброто е заразно
 6. 6 Профил на soul
  soul
  Рейтинг: 439 Неутрално

  Чий Галъп?Голфаджийският ли?

  „Тази смрад, която изпускаме, поражда около Русия презрение към нас, недоверие, нелюбов. " Никита Михалков
 7. 7 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1031 Гневно

  "Дневник" до кога ще сте СЪУЧАСТНИЦИ на ББСС в кражбата на търговската марка "Галъп"!

  Тази агенция се е компрометирала не веднъж с тотално подрешните си "проучвания". Не вярвам на нито едно число изнесео от нея и собствениците и!

  НАГЛЕЦИ!

 8. 8 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 790 Неутрално

  Да трябва твърда рука ,но за социалозите.

 9. 9 Профил на Дневник, я ме цункайте по дупето !
  Дневник, я ме цункайте по дупето !
  Рейтинг: 488 Весело

  България има нужда от "твърда ръка"
  .... сЪс мекъа киТка !

  Albert Einstein : "Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher."
 10. 10 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4422 Неутрално

  Така беше компрометирана идеята за демократично устройство ,чрез правителства обслужващи ДС и комунистическата прослойка.Направиха така че демокрацията в България изглежда като мръсен парцал с който са изтривали пода на чалгарска кръчма.Благодарим ви БКП и ДС !

  klimentm
 11. 11 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1100 Любопитно

  Кой го е поръчал това изследване?Да не би някой да се кани да прави реформи?Не съм забелязал такъв ищах у нито една партия.

 12. 12 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3560 Неутрално

  Хората искат твърда ръка ,защото си мислят,че някой друг може да им свърши работата. Имаме нужда от умно управление и реформи .

 13. 13 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 3021 Неутрално

  Опааа....! Подготвят матряла за още по-голямо обедняване в името на реформи ! Кървавия преход продължава.

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 14. 14 Профил на znaya
  znaya
  Рейтинг: 995 Неутрално

  Да, бе. Айде стига обедняване.
  Защо просто не пресекат хранилките, не приберат вземанията и не потърсят зоконовите основания за придобитото.
  Докога реформа ще значи обедняване, вместо да бъде оптимизиране с цел разбогатяване.

 15. 15 Профил на Депутат 241
  Депутат 241
  Рейтинг: 4819 Неутрално

  "Твърда ръка" винаги се е приенало в личностен план, като диктатура. За управление от путинов тип ли говорим?
  Трябва да се говори за твърда политика и отстояване на определени принципи и цели.
  Само че на Галуп въпросите им са винаги тенденциозни и с нескрит червено-провокативен оттенък.

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 16. 16 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1443 Неутрално

  Нещо червените кръгове все по-често говорят за твърда ръка и революция - ония ден Асланов , днес Райчев ...... ако са решили да взимат властта по мандраджийски - да дават , само това чакаме за да се разправим с тях

  15.02.1989 - 07.02.2018
 17. 17 Профил на znaya
  znaya
  Рейтинг: 995 Неутрално

  Изобщо защо Галъп още се взема сериозно, не е ли отдавна компрометирана като поръчкова социология.

 18. 18 Профил на znaya
  znaya
  Рейтинг: 995 Неутрално

  Очевидно хората разбират различни неща под твърда ръка - едните разбират ББорисов, другите разбират Батман, който да разбие злите по всички етажи на властта.

 19. 18 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1031 Любопитно

  Някой ще направи ли едно проучване за доверието на българите в КОНКРЕТНИ социологически агенции?

  Аз лично вече вярвам само на две:
  1. Алфа рисърч ООД
  2. Екзакта Рисърч Груп

 20. 20 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1514 Неутрално

  Не вярвам нито на една дума на Червен Кънчо.

  The best way to predict the future is to invent it.
 21. 21 Профил на lout66
  lout66
  Рейтинг: 952 Неутрално

  Всички са за твърда ръка но когато става за някой друг , а иначе когато пресичаме на червено ,изхвърляме си боклука навсякъде ,караме с превишена скорост или не плащаме данъци, за нас може това е дребно нарушение .Когато нямаме морал и елементарно възпитание , нищо не може да помогне .
  А и кои е този честен човек които ще въведе твърдата ръка , и те са същите селски тарикати като обикновените българи , за тях може за другите не .

 22. 22 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1863 Неутрално

  До коментар [#2] от "zidane":
  Е как кой, нашия! На изборите БСП ще победи с 5% ГЕРБ- не ти ли е познато?

  Русия- проказата на планетата Земя.
 23. 23 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1514 Неутрално

  [quote#1:"SSmart"]Че трябва "твърда ръка"-трябва! Но все на ''меки китки" попадаме![/quote]

  За Путин ли намекваш, каскетче? Не, мерси.

  The best way to predict the future is to invent it.
 24. 24 Профил на Депутат 241
  Депутат 241
  Рейтинг: 4819 Неутрално

  [quote#13:"EREBUS"] Подготвят матряла за още по-голямо обедняване в името на реформи ! Кървавия преход продължава.[/quote]
  Кой го подготвя? Поръчителите на "проучването" - Галъп и БСП ли?

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 25. 25 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1031 Весело

  Ето един ярък пример за комунистическа пропаганда и насочване на чугунени глави:

  "При тестването на твърдението "БСП и АБВ трябва да преговарят за общи бъдещи действия" видими мнозинства от електоратите на двете партии се съгласяват."

  НАГЛЕЦИ!

  Защо не попитат какво мислят избирателите на БСП и АБВ за АЕЦ БеляНе и нов блок на Уестингхаус?

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1341 Любопитно

  И какво да разбираме под понятието "твърди ръце" ???
  ...тези, които твърдо и безцеремонно ще разплискат и последната капка надежа за достоен живот на мнозина, окупирайки властта до живот...или, може би, да чакаме възраждане на бригадирското движение...само дето, млади бригадири и бригадирки не останаха, с изключение поданиците на Цар Киро и Царица Василка...

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 28. 28 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1775 Гневно

  -Подкрепям сурови реформи изразяващи се в съкращаване на държавния апарат и поддръжка най-малко с 2/3.
  -Кратко и ясно законодателство, което не допуска шикалкавене.
  Подобни реформи не биха довели до обедняване в никакъв случай.

 29. 29 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1443 Неутрално

  Вчера в 24 часа - Ю.Асланов - в страната назрява революционна обстановка и е въпрос на време в името на общото благо да се пролее кръв.
  Днес в Дневник - Райчев - 90% от хората искат твърда ръка!Тоест ако стане нещо , то ще е понеже всички го искат
  Станишев - Ако не вземем властта по единия начин ще я вземем по другия

  15.02.1989 - 07.02.2018
 30. 30 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#26] от "Владо Тениската":

  Той и Танов е от шумкарите.

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 31. 31 Профил на lynyrdS
  lynyrdS
  Рейтинг: 434 Неутрално

  "Пълна лудница " ще е до изборите... чак такава още не е имало... и главните герой на политическата сцена пощръкляха...
  .. тия в лево обаче - политици ,социолози и др. са пример за най-голямото безсрамие което съм виждал... проститутките са светици в сравнение с кънчовци ..

 32. 32 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1341 Любопитно


  Затова ще гласуваме отново доверие на Борисов.

  Без мнозинство се справи добре.

  С пълно мнозинство ще се справи чудесно и с твърда ръка.

  Така стана и когато гласувахме пълно мнозинство на Костов. Нама какво да Му придавате чудотворна интелигентност ..... просто Му гласувахме пълно мнозинство !!!

  Сега е времето на Борисов !!!

  - Въпроси или неясноти ... ??!!

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 34. 34 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1575 Неутрално

  Да бяха питали и какво мислят хората, за забрана на БСП, ДПС и подобни кДС деривати. Или пък за КГБ-ейски партии от типа на Атака, ВМРО, НФСБ...

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 35. 35 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1144 Неутрално

  Коя точно реформа ще доведе до обедняване?
  Реформа в здравеопазването или образованието.
  Електронно правителство, но наистина такова.
  Реформа в сектор правосъдие или ред в обществените поръчки.
  Оптимизация на държавните служители, намаляне на бюджета на МВР.
  Как се връзвате на самодейните или платени социолози. Точно реформите ще направят хората по-богати, ако се кара така още повече бедните ще закъсват, а те са мнозинство.

 36. 36 Профил на znaya
  znaya
  Рейтинг: 995 Неутрално

  Зависи кой ще обеднява, ако обеднеят Доган и сие смятам, че напълно заслужава приветствано. Но при нас все обедняват не онези, които трябва.

 37. 37 Профил на Skydiver
  Skydiver
  Рейтинг: 500 Неутрално

  Странна е асоциацята реформи-обедняване.
  Не виждам какво може да направи държавата (извън национализация на депозити в здрави банки или имоти), което би имало какъвто и да е ефект върху активите или доходите ми.
  А по-глобално Бг дори няма нужда да реже бюджетни разходи, просто е нужно да ги ребалансира.

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 39. 39 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1031 Разстроено

  Най-важната жизнено необходима реформа е НОВА КОНСТИТУЦИЯ!

  Докато прокуратура и следствие са в съдебната власт

  В България НЯМА ДА ИМА ПРАВОСЪДИЕ и НОСЕНЕ НА ОТГОВОРНОСТ!

  Без правосъдие и отговорност НЯМА РЕФОРМИ!

 40. 40 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 971 Неутрално

  Ееее, прочетох току-що, че правосъдният министър Хр. Иванов взел отпуск, защото чака бебе Готина новина, страхотна новина, дай Боже всекиму! - модераторите ДА НЕ ПИПАТ, моля! Кофти поличба е да се трият такива коментари!

  Доброто е заразно
 41. 41 Профил на grod
  grod
  Рейтинг: 381 Неутрално

  В България под реформи се разбира тотална разруха, безразборна кражба, разпродажба на безценица, безумни концесии, намаляване на доходите ! Ми направете реферми бе, който има топки нека раформира социалната система - спиране на майчинските на циганките които са превърнали мойчинството в професия, реформа и съкращения в МВР .... Кой, кой, кой би се наел с такива реформи, Б. Борисов явно няма смелост, визия, знания.

  Путин - враг номер едно на Тутраканска селищна система !
 42. 42 Профил на muad
  muad
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Защо въобще им обръщате внимание на Галъп. Всички знаем че си нагласят резултатите, което прави проучванията им безпредметни. Един начин: обаждат ти се, питат демографските въпроси (които винаги се задават накрая, за да не предизвикват предубедени отговори) и като видят че не си от исканата демография ти затварят. Каква статистика е това?

  ALL IS WELL
 43. 43 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 701 Неутрално

  По принцип съм за радикални реформи,стига да са смислени!И да не се проточат много във времето.

  Tony
 44. 44 Профил на z.123.c.976.9
  z.123.c.976.9
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Резултатът от поредните реформи ще е обедняване със сигурност, и необходимост от нови реформи, после ново обедняване, и още по-нови куци реформи.

  Който не разбира сам, няма да разбере и с обяснение
 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 46. 46 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2334 Весело

  - Ами то и 91 % от българите са съгласни, че тия политици за никакъв чеп не стават.
  - Ами то 92 % от българите са съгласни че и частното е ялово от всякъде.
  - Ами то 93 % от българите са съгласни, че "твърдата ръка" точно от тия политици трябва да ошамари като за начало ...

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 47. 47 Профил на lout66
  lout66
  Рейтинг: 952 Неутрално

  До коментар [#32] от "barcelonski":
  Твърдата ръка не значи голям мускул , а голяма смелост , голяма честност и много ама много ум. А като знаем качествата на вашият вожд , няма как да стане.

 48. 48 Профил на lynyrdS
  lynyrdS
  Рейтинг: 434 Неутрално

  [quote#29:"Karelson(самый вежливый из людей)"]Асланов ..назрява революционна обстановка и е [/quote]
  [quote#29:"Karelson(самый вежливый из людей)"] Райчев - 90% от хората искат твърда ръка![/quote]

  ... първо това са лъжи и то слабоумни... нищо такова няма,а тия лъжат като цигани...
  .. единственото обяснение е , че полягат на Бойко...щом и нещастното провалено гуру Райчев го прави , значи с БСП наистина е свършено..
  .. каква твърда ръка от БСП.. пенсионери малоумни и купени за изборите цигани... глупости...

 49. 49 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 790 Неутрално

  Твърда ръка и обедняване.
  Хем бой, хем глад.

 50. 50 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 971 Неутрално

  До коментар [#45] от "voltaire": Ти как казваш, когато жена ти е бременна? "Тя чака бебе?" Ами ти какво правиш??

  Доброто е заразно
 51. 51 Профил на emilm13
  emilm13
  Рейтинг: 434 Весело

  Единственият верен отговор е "Да, няма накъде повече да обедняваме", ама го няма!

 52. 52 Профил на Иван Петров
  Иван Петров
  Рейтинг: 498 Неутрално

  Готви се нов грабеж, под мотото: "реформи с твърда ръка"!
  И ще ни реформира Бат'Бойко под ръка с Пеевски(Доган).
  Не, им казвам аз на таквиз "реформи"!
  П...раси!

 53. 53 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1341 Любопитно

  [quote#49:"deepblue"]Твърда ръка и обедняване.
  Хем бой, хем глад.[/quote]

  Поне сръбска музика да ни обещаят...

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 54. 54 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1341 Весело

  [quote#47:"lout66"]Твърдата ръка не значи голям мускул [/quote]

  Твърда ръка значи твърда парламентарна подкрепа.
  Прочети отново коментара ми.

  Напоследък забелязвам своеобразен драгалевски прочит на романа Винету .... Вие говорите за лидер на Блога Ви ..... ??!!

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 55. 55 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1779 Любопитно

  Интересно. Как се отговаря на недефиниран въпрос?
  Що ще рече туй "реформи" дето било подкрепено от болшинството? Какво по-точно се има в предвид?
  Не ясно. Сигурно не е ясно и на Галъп-бг, ама те са наясно само с прибирането на мангизи.
  Ама отговорилите на явно малоумие защо го правят?

 56. 56 Профил на plamenhristov5
  plamenhristov5
  Рейтинг: 594 Разстроено

  Напълно подвеждащо, при това явно преднамерено, проучване на общественото мнение, което очевидно цели подготовка на идването на новия Путин - ББ.

  plamenhristov5
 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 58. 58 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 3021 Неутрално

  До коментар [#24] от "Депутат 241 - ИЗБИРАЙ УМНО!":

  ''Твърдите и дълги ръце'' които ще изберете !

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 59. 59 Профил на ei
  ei
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Без ЛУСТРАЦИЯ няма промяна !
  Реформаторският Блок има за цел да пренасочи избиратели на ГЕРБ и с това да намали силата им. От това печлят антибългарските "партии"-мафии БСП и ДПС.
  В нормалните дърави се гласува за по-малкото зло, което за момента в България е ГЕРБ. - Месии не съществуват никъде.
  Ако РБ бяха модерни, нови, алтернативни, положителни щяха да са тема на разговор, но те не са ! Не носят нищо ново и не искат да се почисти наслояваната с години мръсотия.
  Без ЛУСТРАЦИЯ няма промяна !

 60. 60 Профил на Neophyte Believer
  Neophyte Believer
  Рейтинг: 381 Весело

  Галъп да си оправят процентите, щото вече стават нелепи.

 61. 61 Профил на Batko Mahno
  Batko Mahno
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Кви са тези реформи, които водят до обедняване и защо някой ще иска подобни реформи? Тази анкета е вид тест, показващ какъв процент от анкетираните са психопати. Във въппроса няма условието дали обедняваянето ще е временно или перманентно, въпреки това около 60% подкрепят реформи "на всяка цена". Не се ли научихте, че най важна е цената. Реформи трябват, такива, че да забогатеем, виж чиновниците при такива реформи най вероятно ще обеднеят.

  Вечно молодой - вечно пьяный!
 62. 62 Профил на Marin Aganderov
  Marin Aganderov
  Рейтинг: 1341 Гневно

  http://goo.gl/swy9hr

  Тия са пълни измамници, Дневник за какво изобщо публикувате бълнуванията на един луд...за пари?

  Fortuna favet fortibus
 63. 63 Профил на БамБам
  БамБам
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#4] от "нуцо":

  Спомням си по времето на ГЕРБ какъв рев беше че сме полицейска държава, е може и опорни точки да са били.
  Реално ние сме най-беззаконната държава в ЕС, но бързо ще свикнем ако институциите заработят по-нормално.

 64. 64 Профил на Batko Mahno
  Batko Mahno
  Рейтинг: 701 Неутрално

  [quote#51:"emilm13"]Единственият верен отговор е "Да, няма накъде повече да обедняваме", ама го няма! [/quote]

  Винаги има накъде, дори нищо да нямаш все пак имаш тяло, което може да се използва безплатно за най различни цели - от добив на полезни изкопаеми, чрез мускулната му сила до използването на определени органи за задоволяване на нечии болни страсти.

  Вечно молодой - вечно пьяный!
 65. 65 Профил на kapitalcho
  kapitalcho
  Рейтинг: 462 Неутрално

  Как ще има сурови реформи и в същото време обедняване-напротив-точно обратното е.
  Едиснтвеното обедняване,ще бъде за тези на държавна хранилка/които зависят от държавните поръчки,защото голяма част ще бъдат освободени,а поръчките спрени.

 66. 66 Профил на petergriffin
  petergriffin
  Рейтинг: 488 Неутрално

  А останалите 10% какво управление искат - с "мека китка" ли, вместо с твърда ръка.Да ви *** у тъпите социолози.

  The things you own end up owning you
 67. 67 Профил на s_topuzov
  s_topuzov
  Рейтинг: 309 Неутрално

  Съжалявам, колеги, принципно уважавам медията ви и точно заради това я чета, но МОЖЕ ЛИ ДА НЕ МОЖЕТЕ ДА НАПИШЕТЕ ЕДИН ШИБАН ЛИЙД БЕ! "страната в нещата"!!!?!?!?

 68. 68 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 648 Неутрално

  "Рейтингът на главния поркурор Сотир Цацаров изглежда застрашен..."
  --------------------
  Прокурорът не е политик, нито е публична изборна длъжност - за какъв рейтинг въобще говорят самозванците от Калъп? Така е - сбъркани институции като прокуратурата раждат сбъркани социологически изводи...

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 69. 69 Профил на lo_ridah
  lo_ridah
  Рейтинг: 701 Любопитно

  Няма ли някоя агенция да направи допитване до 50 000 души "искате ли лустрация?
  - да искаме сега и веднага
  - не, предпочитаме комунягите и родата им да продължат да си ни клатят"
  Прост въпрос с два варианта за отговор, без много размиване.

  Eff U Greta
 70. 70 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 7175 Неутрално

  Реформи са необходими и лустрация също .Премиер с твърда ръка.

 71. 71 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1467 Неутрално

  89% са съгласни с някаква форма на дикатура?! Този висок процент наистина е стряскащ. Лошо, явно стадото си иска овчаря. Значи Боко си е съвсем на място...

  А ние се чудим как може руснаците да одобряват кагебиста. Ми те виждат в него "силна ръка" и са доволни, че някой се грижи за тях.

 72. 72 Профил на donyon
  donyon
  Рейтинг: 709 Неутрално

  До коментар [#2] от "zidane":

  Има само единГалъп Интернешенъл- САЩ.Кънчовия се казва С Калъп/от скалъпявам/...

 73. 73 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1397 Любопитно

  До коментар [#12] от "Един телефонист в окопа":
  [quote#12:"Един телефонист в окопа"]
  Хората искат твърда ръка , , , Имаме нужда от умно управление и реформи . [/quote]
  ===================

  Как го виждаш умно управление и реформи БЕЗ твърда ръка ?
  Особено пък реформи как стават без твърда ръка ?

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 74. 74 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1397 Гневно

  И задължително лустрация !
  Колкото и да е късно вече !

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 75. 75 Профил на За европейските граждани ГЕРБ e БСП
  За европейските граждани ГЕРБ e БСП
  Рейтинг: 495 Весело


  Галъб!
  Със същи апломб твърдяха, че БКП ще имат повече евродепутати от всички останали.

  А кравите (в главите им) чуроликат ли, чуроликат!

  Прост охранител в СИК не било мутра,а професия? От такова КОЙ направи премиер,а пък от БКП - ГЕРБ/БСП/ДпС! Борисов:Вие сте прости и аз съм прост - разбираме се.
 76. 76 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Нека престанем с евфемизмите към днешна дата...
  Твърдата ръка е Демокрация с протеза...
  България се нуждае от Демокрация с Отговорно управление,
  неговият евфемизъм е, управление от Президентски тип...
  За нашите условия - този на Франция...

 77. 77 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 381 Неутрално

  "Твърда ръка" пълни глупости. Това да не е Русия или Азърбейджан. В Европа сме. България наистина има нужда от сериозни реформи и ясна, прозрачна политика.

  chavo64
 78. 78 Профил на adenauer
  adenauer
  Рейтинг: 541 Гневно

  Сурови мерки и твърда ръка според българите означава прилагане в пълна мярка Германският модел на общество без престъпниците -Комунисти и агенти на ДС и техните наследници и възпитаници чрез7Всеобща декомунизация на всички управленски нива ,Лустрация на повече от 550 хил.комунистически престъпници и агенти на ДС /Евростат/,Национализация на техните богатства/Повече от 100 милиарда долара ,които тези бандити ограбиха от държавата и народа си /Евростат/ и се писаха ЕЛИТ -7-8 % от населението и накрая Народен съд над всички от този елит по Германски модел.Книгата отдавна е написана ,но няма кой български политик със здраво дупе да я проведе в действие.

 79. 79 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1467 Неутрално

  До коментар [#21] от "lout66":

  Именно! Много точно си го забелязал. Българите смятат, че ДРУГИТЕ трябва спазват законите!

  "Когато нямаме морал и елементарно възпитание , нищо не може да помогне ."

  Не, и това не помага. Да не мислиш, че в уредените страни са по-възпитани и морални? Съвсем не. А и по-суровите наказания не помагат. Помага само стриктното спазване и на най-дребното правило и неотменимостта на наказанието, ако си го престъпил.

  А ние сме широки, слявянски души, къде ти ще се занимаваме с такива досадни дреболии... Ние си искаме твърдата ръка, някой друг да ни свърши работата!

 80. 80 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3560 Неутрално

  До коментар [#73] от "Чардо":

  Хората разбраха,че без реформи ще тъпчем на място със заеми.Сега остава да им се предложи смислена програма.Има такава.

 81. 81 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 647 Неутрално

  за какви реформа, каква твърда ръка?
  твърда ръка и обедняване?
  не вярвам да има чак 90% малоумни кретени, че са много, много са, за това сме най-зле от всички, но чак 90%?

  Birds of a feather flock together.
 82. 82 Профил на objective
  objective
  Рейтинг: 541 Весело

  А бе, какъв беше този КАЛЪП ? До кокото си спомням, той не беше ли за отливане на безпардонно лъжливи стъкмистики ?

 83. 83 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4028 Неутрално

  Това говори колко много вече е отчаян народа и масово вече хората си мислят ,че само твърда ръка/някаква форма на мека диктатура/може да оправи България!

 84. 84 Профил на Медий
  Медий
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Баси лъжата. Масова хората едва свързват двата края, и да са съгласни да обядняват още повече?

  I'm addicted to the truth.
 85. 85 Профил на Медий
  Медий
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#20] от "Владо Тениската":

  По странното е, че червен Кънчо представя изледване което ни прави апломб, че 90% искат Боко на власт, понеже той е свързван с "твърдата ръка".
  Или Може би Кънчо е обърнал гъзеца, те парите не миришат.

  I'm addicted to the truth.
 86. 86 Профил на desen
  desen
  Рейтинг: 555 Неутрално


  Проведено е 'национално изследване' измежду 2,3,4,5 хиляди/май се изсилих/, случайно или подбрани анкетирани.
  'zidane'' запита: Кой Галъп?
  Макар и да е ясно за всички, все пак да припомним за освободеното място от АРайчев и дали духът му все още не витае в същата тази агенция? Защитник на БСП, кривнал към НДСВ, после по ГЕРБ, вятърът се обърнал и БСП/ДПС отново са 'отговорни партии', а сега усещайки поривите на 'вентилатора' - трябва твърда ръка. Не е тайна за никого, кой се отъждествява с такава, преди време държащ бухалка.
  Запитвам се дали това сутрешното интервю на ББорисов не е повлияно на базата на тези, ама най-пресни и 'верни' изследвания, за да се изпъчи за пореден път и облягайки им се не отсече: Никакви коалиции! Или ми давате цялата власт или ще умрете от глад. Хлябът и ножът трябва да са в мен. И на кого и по колко филийки - ще решавам АЗ.
  Но сметките без кръчмарят/българският избирател/, могат да се окажат много погрешни. Защото житото, брашното и опичането е тяхно дело, а не на държащият 'НОЖЪТ'.
  Така че, не плашете кучетата/народецът с Голям Салам.
  Ще го сдъвче и изплюе.

 87. 87 Профил на Kaschei Bezsmertni
  Kaschei Bezsmertni
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#39] от "BlueWater":Абсолютно съм съгласен с вас и смятам,че един от най-големите проблеми е в абсолютно безконтролната ,т.нар.Съдебна власт..Без тотална промяна няма как да се изчисти тая шуробаджанашка каста,която си е извоювала статут на несменяемост до пенсия,след което постовете им се предават по наследствена линия на деца и зетьове..Затова-Вън Следствие от Съдебната власт,прокуратурата подчинена на министерство на правосъдието,тя и без това не оправда правото си да е независима..Те са независими само като взимат подкупи,а като им направят забележка се правят на ощипани госпожици,че ги "натискали"..ама не се оплакват като ги натискат с пачки..Съдиите-изборност с мандат като на конституционни съдии и след това отново пред урните ,за да докажат ,че заслужават нов мандат..съдебни заседатели-компетентни,обществено подкрепени,също с преки избори,а не от мишоците в общинските съвети..Това е като за начало...тъпотиите за разделението на властите в ерата на интернет ,Гуугъл и информационното общество,не ми се слуша..Изборност и мандатност,това е..Парламента ,дори и да е пълен с боклуци,ние си ги избираме и на 4 години ги сменяме..Съдебната власт също трябва да е под контрол,нали цялата власт произтича от народа,хайде де..!!!!Как иначе ще махнем бедните съдии с имоти по морето,разпасали се прокурори и следователи-бизнесмени като Ангел Александров,Петьо Еврото..Повръща ми се само като се сетя за тях,не ми се пишат имената им..Боже мой,в коя нормална държава Петьо Еврото ще е магистрат,или Христо Динев или цялата клика Урумови в съда???

 88. 88 Профил на fockwest
  fockwest
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Чудесно. Усещате ли какво ни готвят отсега.
  ДПС + ГЕРБ = Либерал-Фашизъм
  Следете укрите в украйна и си правете аналогиите.
  Най-сетне и на нас да ни обърнат сериозно внимание западните братушки.

 89. 89 Профил на GreenEyes
  GreenEyes
  Рейтинг: 2899 Неутрално

  Само ако "твърдата ръка" е на един български Пиночет, който да елиминира точните хора. Иначе НЕ.

  На русолюбеца vesolr с безразличие
 90. 90 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#59] от "ei":

  Към днешна дата,
  РБ манифестира "несвой" Политически интерес...

 91. 91 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4345 Неутрално

  [quote#2:"zidane"]кой Галъп [/quote]
  Този на БРАТЯ МОРМАРЕВИ
  На КЪНЧО и АНЧО /Райчев/
  Трескави опити на ПРОПУТИНСКОТО И ПРОРУСКО ЗАДКУЛИСИЕ да ни вкара в КОЛОВОЗА НА ОВПУТЯВАНЕТО.
  Силна ръка им се иска на ТУКАШНИТЕ ПУТИНИЧАРИ !!!!!

 92. 92 Профил на Цензуриран от антибългари.
  Цензуриран от антибългари.
  Рейтинг: 537 Любопитно

  Какви са тия глупости ?
  Какво значи сурови реформи с обедняване ?
  Суровите реформи и твърдата ръка трябва да са на едно съвсем друго място - МВР, съдебна система.

 93. 93 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1298 Неутрално

  аха да пак ще стане вместо данък замъци, данък колиби че бил по реформаторски

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 94. 94 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1922 Весело

  "...свързани дори с известно обедняване...'

  @ах тея кънчовци... сичко им е известно... нОсрадамуса па ли се е изтървал ве

 95. 95 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 1776 Неутрално

  Може ли да се пита по такъв хайвански начин? Искате ли реформи,без да знаете какви,на какво и по какъв начин? Ако например се закрият съдилищата и присъдите се обявяват от Цветанов на микрофон в Парламента,това пак ще е реформа.

  ВЛАСТ ПОВЕЧЕ ОТ АКЪЛА ! ! ! МНОГО ПОВЕЧЕ.
 96. 96 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 647 Неутрално

  твърдата ръка е фиксация на чекиджиите

  Birds of a feather flock together.
 97. 97 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 647 Неутрално

  иначе, за някои преуспели малди хора известно обедняване трябва да има. даже мисля че има някаква подходяща организация която се занимава с това

  Birds of a feather flock together.
 98. 98 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1298 Весело

  [quote#95:"Майндърбайндър"]Ако например се закрият съдилищата и присъдите се обявяват от Цветанов на микрофон в Парламента,това пак ще е реформа. [/quote]
  а ти ще мой ли да не даваш такива идеи , че като ги знам

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 99. 99 Профил на bibian
  bibian
  Рейтинг: 701 Весело

  [quote#1:"SSmart"]Че трябва "твърда ръка"-трябва! Но все на ''меки китки" попадаме! [/quote]

  Не твърда, а корав и не баш ръка.

  Чикибойци недни.

  以其终不自为大,故能成其大。~~ 老子
 100. 100 Профил на anonymous_
  anonymous_
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Тази агенция досега нещо познала ли е, че ни занимават с подправените ѝ изследвания?
  Явно това са мераците на БСП за това какви да са настроенията в обществото.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK