Кои са водачите на листите на БСП

Кои са водачите на листите на БСП

© Анелия НиколоваСлед близо 4-часово закрито заседание Националният съвет на БСП утвърди водачите на 29 от общо 31 многомандатни избирателни района. Заради инцидента с бившия депутат и бивш кмет на Севлиево Йордан Стойков и заради недоволството на благоевградските социалисти срещу Кристиан Вигенин засега двете листи са без определен водач. Вероятно първото място в Габрово ще е за областния управител Николай Григоров, а в Благоевград - за досегашния депутат Емил Костадинов.


Според лидера на БСП Михаил Миков на първите места в листите са "силни професионалисти, изявени политици, хора, доказали, че политиката за тях не е само препитание, а могат да печелят политически битки". Той изчисли, че 20% е обновлението на водачите - една част от тях са свързани с определени региони, а други са национални политици, които имат подкрепата не в един регион.


По-важното е кампанията "Лява България" да каже "не" на дясната политика, заяви още Миков. Той не се ангажира с отговор за колко места се бори БСП в следващия парламент. Смята само, че ще имат много убедително представителство. За споровете около номинацията на Кристиан Вигенин, Миков коментира, че е радостен, че има политическа активност и тя се пренася в отделните областни съвети, така че да даде енергия за предстоящите избори.


"Дневник" представя накратко социалистите, които оглавиха листите на партията за изборите на 5 октомври:
Петър Кънев ще оглави листата в Бургас, където традиционно ГЕРБ печели повече гласове. Той беше депутат по времето на Тройната коалиция и по времето на кабинета на Пламен Орешарски. Кънев е зам.-председател на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), но е със замразено членство, заради позицията му на депутат. Кънев е и единственият без партийно членство сред водачите на листите за изборите на 5 октомври.


Ангел Найденов е на първо място в листата във Варна. Бившият военен министър досега е бил избиран за депутат от Перник и родния Хасково. Заради напрежение на пернишката структура срещу него той беше пренасочен към Варна, където е завършил Висшето военноморско училище "Никола Вапцаров". Очаква се Найденов да "помири" областната и общинската организация на БСП в района, чийто лидери Красимир Янков и Борислав Гуцанов отпаднаха от Изпълнителното бюро.


Мариана Бояджиева повежда листата във Велико Търново и ще се бори за втори мандат като депутат. Тя ръководеше и областния съвет на БСП във Велико Търново до 2013 г., когато заради несъвместимост с депутатското място се оттегли. По образование Бояджиева е историк, в миналия парламент членуваше в комисиите по културата и медиите и по образованието и науката.


Лидерът на БСП Михаил Миков традиционно поема първото място във Видин. Бившият председател на 42-то Народно събрание ще кандидатства за шести депутатски мандат, след като от 1997 г. неизменно е в парламента. От тогава е и в тясното партийно ръководство. Миков ще води и листата в 25-ти избирателен район в София, където традиционно първото място се пази за председателя на партията. Той вероятно ще предпочете да влезе от Видин.


Георги Божинов отново се връща начело на листата във Враца, след като пропусна миналия парламент. През 2013 г. той беше посочен за водач в Търговище, но структурата там се противопостави. В родната му Враца пък за водач беше пратен зам.-председателят на партията Янаки Стоилов. Божинов е син на политика от БЗНС Тодор Божинов, който е бил председател на Окръжното ръководство на БЗНС във Враца (1971 - 1989) и народен представител от 1966 до 1990 г.


Светла Бъчварова повежда листата на БСП в Добрич. В миналия парламент тя беше председател на комисията по земеделието и горите, но беше избрана за депутат от Пловдив-област. На изборите през 2013 г. БСП отново заложи на специалист по земеделие за водач на листата - тогава бившият лидер на младежката организация на БСП Явор Гечев. Бъчварова е била и в Изпълнителното бюро на БСП.


Бившият зам.-председател на парламента Мая Манолова отново е първа в листата в родния Кюстендил. Тя ще се бори за четвърти мандат като депутат все начело на кандидатската листа. Манолова беше кандидат за лидер на БСП на конгреса на 27 юли, но остана пета по резултат. Тя ръководи Общопартийната контролна комисия, известна като Другарския съд на БСП, който съблюдава спазването на устава и партийната дисциплина на социалистите.


Милко Багдасаров повежда отново листата на БСП в Кърджали. Той е член на Изпълнителното бюро и дългогодишен лидер на социалистите в региона, смятан за бастион на Ахмед Доган. Багдасаров е член на волейболната федерация, беше депутат в 42-ото Народно събрание и внасял най-много поправки в закона за физическото възпитание и спорта.


Димитър Горов за първи път е водач на листата в Ловеч. Той ще се бори за трети мандат след като беше депутат в 41-то и в 42-то Народно събрание. Горов също е бил член на Изпълнителното бюро на БСП докато лидер беше Сергей Станишев, като представител на младите социалисти.


Емил Райнов поема този път първото място в Монтана, докато на изборите през май 2013 г. водеше листата в Ловеч. Райнов е бивш зам.-министър на здравеопазването в мандата на тройната коалиция. Той е лекар по образование и ще трябва да се справи с полуразпадналата се структура на социалистите в Монтана след отцепването на АБВ.


Зам.-председателят на БСП и лидер на Лявото крило Янаки Стоилов повежда листата в Пазарджик. Стоилов е с най-дълъг депутатски стаж сред всички, бил е и във Великото народно събрание. Досега е бил избиран за депутат от Враца, Русе, Монтана, София. Вероятно е да бъде втори в 25-ти софийски район, където миналата събота получи най-много номинации от градската конференция. На изборите през 2013 г. в Пазарджик първа беше евродепутатът Илияна Йотова, сега се сочеше бившия външен министър Кристиан Вигенин. В крайна сметка ръководството на БСП реши срещу Делян Пеевски от ДПС да се изправи Стоилов.


Валери Жаблянов ще се бори за втори депутатски мандат начело на листата на родния Перник. Политологът беше в близкото обкръжение на бившия лидер на БСП Сергей Станишев като ръководител на Организационния отдел на "Позитано" 20. В миналия парламент той влезе като депутат от Сливен. Сега му се поверява Перник, където структурата има възражения срещу дългогодишния депутат от района Ангел Найденов.


Румен Гечев ще е първи в листата в Плевен - район, в който структурите на БСП отслабнаха след отцепването на Румен Петков към АБВ и напускането на общинския председателв Любомир Петков, който замина консул във Франкфурт. Гечев беше депутат и в миналия парламент, но влезе от 23-ти район в София, където се смяташе, че е на неизбираемо място. Той е бил вицепремиер в кабинета "Виденов", известен с прозвището "поразяващата уста", а в миналия парламент изнесе преговорите за решаването на проблемите в банковата система.


Бившият зам.-министър на финансите в кабинета "Орешарски" Георги Търновалийски поема първото място в Пловдив-град. Той ще се бори за първи депутатски мандат. Търновалийски беше назначен през юни за зам.-министър, след пенсиониранетона Кирил Желев. Той е бил зам.-кмет на Пловдив, а през 2011 г. БСП го издигна за кандидат-кмет, но остана на трето място. По времето на тройната коалиция Търновалийски е ръководил НАП в Пловдив, а в миналото е бил и счетодовител на фирми на бизнесмена Георги Гергов. На изборите през 2013 г. Търновалийски беше 11 в листата в Пловдив.


Зам.-председателят на БСП по организационните въпроси Димитър Дъбов е водач на листата в Пловдив-окръг. Той сменя традиционния Шумен заради възражения на местната структура там. Дъбов е сочен за сивия кардинал в БСП. На него се приписва заслугата за избора на Михаил Миков за лидер на БСП, тъй като като кадровик познава много добре структурите на партията, които са му задължени. В миналия парламент Дъбов ръководеше комисията за контрол на ДАНС и спецслужбите.


Стоян Ненчев поема първото място в Разград. Областният управител ще се бори за първи депутатски мандат. На миналите избори той беше втори в листата в Разград след Татяна Буруджиева. Ненчев е завършил право в Софийския университет "Св. Климент Охридски". От 1983г. до 1992г. е бил окръжен прокурор в Разград. Избран е за народен представител в Седмото Велико народно събрание. Димитров бе председател на Етичната комисия на адвокатска колегия – Разград. От няколко мандата е общински съветник.


Ректорът на Русенския университет проф. Христо Белоев е първи в листата в Русе. Той е общински съветник от БСП в града. Той е зам.-председател на Съвета на ректорите в България.


Антон Кутев запазва първото място в Силистра, откъдето ще се пробва да стане депутат за трети път. Кутев е медиен секретар на БСП, смятан за близък до бившия лидер на партията Сергей Станишев. Преди да стане депутат (2009 г. първи път) Кутев беше два мандата общински съветник в София.


Бившият шеф на Агенцията по енергийна ефективност в мандата на тройната коалиция Таско Ерменков ще води листата на БСП в Сливен. Той ще се пробва за втори депутатски мандат. В миналия парламент беше сред ораторите на левицата по енергийните въпроси.


Бившият кмет на Смолян и член на Изпълнителното бюро на БСП Дора Янкова повежда листата в родопския регион. Тя е бивш председател на сдружението на общините, но през 2011 г. загуби изборите от кандидата на ГЕРБ Николай Мелемов. Янкова беше депутат в миналия парламент и зам.-председател на групата на левицата. Тя е кумувала и на служебния премиер Георги Близнашщи и съпругата му Поля в Смолян през 2006 г.


Жельо Бойчев ще се пробва за втори депутатски мандат като водач на листата в 23-ти избирателен район в София. Бойчев беше общински съветник от БСП в столицата и ръководеше групата общинари на социалистите. В миналия парламент се наложи като един от икономистите на партията.


Актьорът Стефан Данаилов отново ще помага за привличане на повече гласове на БСП, този път като водач в традиционно най-десния район - 24-ти избирателен район в София. Той беше министър на културата в кабинета "Станишев", а в миналия парламент ръководеше ресорната комисия по културата и медиите. Заради онкологичното си заболяване често му се налагаше да отсъства.


Корнелия Нинова отново е водач в София-област, откъдето беше избрана за депутат и в миналия парламент. Нинова ще се бори за трети депутатски мандат. Тя също беше кандидат за председател на БСП и изненадващо получи трети резултат - на 7 гласа от балотажа. В последните дни тя е активна в подпомагането на населението на родната й Мизия в борбата с последиците от наводненията. Нинова беше замесена в аферата "Булгартабак" като зам.-министър на икономиката в мандата на тройната коалиция, заради което беше отстранена през 2007 г.


Бившият министър на икономиката и енергетиката в кабинета "Орешарски" Драгомир Стойнев този път оглави листата в Стара Загора. Той участва за трети път в парламентарни избори, като досега е бил избиран от София-област и Хасково. На миналите избори беше изпратен като наказание в Хасково да се справя с разпиляната структура на БСП там и изненадващо осигури три депутатски места - за първи път от години. Сега ще трябва да се справя със структурата в Стара Загора, която също не е в добра кондиция.


Явор Куюмджиев за втори път ще води листата в Търговище, както и на миналите парламентарни избори. Бившият министър на икономиката по време на тройната коалиция ще се бори за втори депутатски мандат. Той е наложен като един от специалистите на БСП по енергийните въпроси, беше и зам.-председател на енергийната комисия в миналия парламент.


Бившият зам.-министър на екологията по време на тройната коалиция и на кабинета "Орешарски" Чавдар Георгиев оглави листата на БСП в Хасково. Като юрист за кратко беше част и от Правния съвет към президента Георги Първанов. Трудовият му стаж започва като председател на СД "Агенция за юридически консултации". При управлението на Жан Виденов е заместник-главен секретар на Народното събрание, а през 1995 г. - главен секретар на Министерството на околната среда.


Иван Иванов ще се бори за втори депутатски мандат като водач на листата в Шумен. В предишното управление той се запомни като най-кратко назначения зам.-министър. За няколко часа той беше зам.-министър на вътрешните работи, но беше сменен, след като "Капитал" и "Дневник" съобщиха, че е бил шеф на клона на групировката СИК в Шумен. Иванов е сочен за близък до Димитър Дъбов.


Атанас Мерджанов отново повежда листата в родния Ямбол. Той стана председател на парламентарната група на левицата след като Сергей Станишев напусна и замина евродепутат. В няколко парламента той отговаряше за дисциплината на депутатите и осигуряването на кворума, когато БСП е управлявала, като зам.-председател на групата. От седмица е и говорител на БСП. В миналия парламент ръководеше комисията за вътрешна сигурност и обществен ред.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (61)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на z.123.c.976.9
  z.123.c.976.9
  Рейтинг: 583 Неутрално

  И номер 15 посочете.

  Който не разбира сам, няма да разбере и с обяснение
 2. 2 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1786 Неутрално

  С водачи или без, БСП си заминава...

  Предразсъдъците са за ограничените.
 3. 3 Профил на adam1966
  adam1966
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Само проверени другари водят листите..., може и да влезнат в парламента само водачите на листи от БСП....

 4. 4 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1693 Весело

  Парашутист незнаен в Бургас ))

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 5. 5 Профил на dixell
  dixell
  Рейтинг: 374 Весело

  Новите-стари муцунки...обновление на куково лято. Така е : бизнеса си е бизнес.

 6. 6 Профил на yu22
  yu22
  Рейтинг: 1159 Гневно

  А....., че БКП не е ли забранена със ЗАКОН...!!!???

  ...Или в България чакате да стане нещо, като в 1923 и после в 1925 на 16 април - Най-големият КОМУНИСТИЧЕСКИ АТЕНТАТ...!!!??? Тогава ли ще се сетите за ЗЗД/1925...!!!???

  мнoгoниковият турист, имам 3-4 акаунта и 22 НИКА...
 7. 7 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1749 Любопитно

  Михаил Миков е поставил Бойко Борисов за водач на две листи - в Благоевград и на 23-ти МИР - София.

 8. 8 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Половината от тези лузери няма да влязат в парламента...

 9. 9 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4135 Неутрално

  Не виждам ни един на който бих дал да държи за малко портфела ми.

  klimentm
 10. 10 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  Не виждам в списъка командира, сигурно засега ще прави само лабораторни анализи или е под номер 15

 11. 11 Профил на exit13
  exit13
  Рейтинг: 479 Неутрално

  "Кои са водачите на листите на БСП". След прочетеното отивам да драйфам.

 12. 12 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Стойнето са го турили в Стара Загора и пак е близо до чекмеджето на Марица изток.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 13. 13 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1309 Неутрално

  БСП само чудо може да ви спаси,но понякога стават и чудеса.Успех на изборите,очакванията не са суперски,но все пак трябва да има опозиция

 14. 14 Профил на Bramasole
  Bramasole
  Рейтинг: 3592 Неутрално

  До коментар [#4] от "ь":

  Поредният милионер - депутат от БСП.
  През 2005 г. Кънев влезе в парламента от листата на Ямбол, откъдето е родом. През м. г. стана депутат от В. Търново, сега оглавява Бургас... защо не се кандидатира от София, където развива бизнеса си, за мене е странно. Явно, че решенията на позитанските задачи са неразгадаеми за нормалните хора.

  "Човек не се дави, като падне във водата, а като остане там” - Едуин Луис Коул
 15. 15 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1749 Любопитно

  [quote#10:"shileto"]Не виждам в списъка командира, сигурно засега ще прави само лабораторни анализи или е под номер 15 [/quote]
  Не си си изял закуската, затова не можеш да го видиш. Иван Костов е на трето място след Цветан Цветанов.

 16. 16 Профил на Strygalldwir
  Strygalldwir
  Рейтинг: 721 Неутрално

  В Русе поне са избрали най-малкото зло.

  Всичко което ми трябваше да знам за християнството го научих от тези които взривяват гинекологични клиники.
 17. 17 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2273 Неутрално

  Заповядайте в 23 МИР - ще ви ритаме като щайга!

  ГЕРБ е ДПС-то на етническите българи.
 18. 18 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1693 Неутрално

  До коментар [#14] от "Bramasole": Не че ме вълнува особено, но се потвърждава факта, че в някои партийни централи са се окопали отделни клики и въобще не се интересуват от това да погъделичкат местния патриотизъм на хората, издигайки техен съгражданин за кандидат. Важното е да влязат само сигурни и проверени хора. 12% - толкова им давам за Бургас

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 19. 19 Профил на petergriffin
  petergriffin
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Мамка му стара пак потриват ръце за властта тия паразити.Гласуване и бой по чугунените каски.

  На 5-и октомври, всички пред урните.

  The things you own end up owning you
 20. 20 Профил на Сотир Методиев Пеевски
  Сотир Методиев Пеевски
  Рейтинг: 489 Весело

  Какво ще получи на 05.10.2014г БСП? :

  http://funizmo.com/wp-content/uploads/2011/08/shimpanze-v-kletka-sreden-prast.jpgsreden-prast.jpg

  "ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ЕЛИТ" в БГ - ПРЕСТЪПНИ ГРУПИРОВКИ, МАСКИРАНИ КАТО "ПАРТИИ"
 21. 21 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 949 Неутрално

  Листите са натъманени, "нашите" хора са включени, остава само да се намери електорат, който да гласува за тях.

 22. 22 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2273 Неутрално

  [quote#14:"Bramasole"]Поредният милионер - депутат от БСП.
  2005 г. Кънев влезе в парламента от листата на Ямбол....През м. г. стана депутат от В. Търново....сега оглавява Бургас... защо не се кандидатира от София, където развива бизнеса си[/quote]

  Докато мандатоносителят държи придворната печатница, чакай дигитална ера и електронно правителство

  ГЕРБ е ДПС-то на етническите българи.
 23. 23 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2273 Неутрално

  До коментар [#15] от "Ще върнем България в Европа":

  ГЕРБ са се самопровзъгласили за "народна партия", няма как да не ги тресе марксизмът и ленинизмът, щом са решили да намигват към плебеса. Ние, ние сме за бой. От целия икономически екип един Георги Ганев остана да държи фронта, всичко останало са някакви свирепи комуняги и то поне да си траеха, ами те обикалят като мечки по вестници и телевизии, да се питат после интелигентните хора на това ли му се вика "дясна политика".

  ГЕРБ е ДПС-то на етническите българи.
 24. 24 Профил на атипова
  атипова
  Рейтинг: 691 Неутрално

  БСП не е научило НИЩО от последната година. В името на моите деца продължавайте само така. След 10 години ще сте само досаден факт в учебниците по история.
  Миков: "Ама те не се притесняват, че Ваньо Танов и "Ало Ваньо" го върнаха на Митниците". С тези думи лидерът на левицата контрира въпросите за Иванов, чието издигане за заместник-министър в кабинета "Орешарски" беше посрещнато с критики. Миков посочи, че случаят около Иванов е изчистен за БСП.

 25. 25 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1316 Весело

  [quote#22:"cinik"]Докато мандатоносителят държи придворната печатница, чакай дигитална ера и електронно правителство[/quote]

  Да само, че виж какво думат, че не бил партиен член.
  Безпартиен комунист нещо такова го изкарват

  ==========
  Кънев е и единственият без партийно членство сред водачите на листите за изборите на 5 октомври.
  ==========

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 26. 26 Профил на herbaltea
  herbaltea
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Шумен, Иван Иванов от езиковата, син на Шошо през чиито фирми Дъбов години наред прекарва общински поръчки. Време е синовете да поемат бизнеса с краденето на държавни пари.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 27. 27 Профил на yu22
  yu22
  Рейтинг: 1159 Любопитно

  ....."Зам.-председателят на БСП и лидер на Лявото крило Янаки Стоилов повежда листата в Пазарджик. Стоилов е с най-дълъг депутатски стаж".....

  Ей това е. Има хора, които си изкараха живота на "един крак"...!!!

  Партията, политиката....после пенсия....

  мнoгoниковият турист, имам 3-4 акаунта и 22 НИКА...
 28. 28 Профил на За европейските граждани ГЕРБ e БСП
  За европейските граждани ГЕРБ e БСП
  Рейтинг: 541 Весело

  Избрали са "най-достойните", разбира се.
  Няма НИТО ЕДИН, ама НИТО ЕДИН в БКП(БСП) който да не е за съд.
  Цялата им организация е противозаконна и анти-българска!

  Ей сега, както са се подредили в списъци, са свършили половината работа на прокуратурата. Няма да се налага да се търсят!

  И от прокуратурата към съда и в затвора.

  Прост охранител в СИК не било мутра,а професия? От такова КОЙ направи премиер,а пък от БКП - ГЕРБ/БСП/ДпС! Борисов:Вие сте прости и аз съм прост - разбираме се.
 29. 29 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2273 Неутрално

  [quote#25:"Танас"]Да само, че виж какво думат, че не бил партиен член.[/quote]

  Той просто наглежда на място, дали депутатите ще си спазят ангажиментите за повече бумащина в държавата. ГЕРБ също са си отворили вратичка да заработват по този канал, иначе защо данъчната декларация по тяхно време се наду двойно и защо нито едно от предните общоизвестни малоумия - напр. декл. по чл. 17 и 14 от ЗМДТ не беше най-сетне изхвърлена в кофата?

  ГЕРБ е ДПС-то на етническите българи.
 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 31. 31 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#29] от "cinik":
  Верно това не ми беше минало на ум а като се сложат във всички офиси на НАП си е една добра поръчка.
  Въобще са навързани като партизанска колона.
  Не зная сега кой върти ЕЗОК от преди бяха консорциум неговата печатница на БНБ и КИМ 2000 но милиционерите май рзтуриха калимерата а вече бяха дошли пластиките за Държавните служители и военни и бях направени мострите и мй всичко се върна в изходно положение досущ кто със сотуера на Здравната Каца.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 32. 32 Профил на lilionfi
  lilionfi
  Рейтинг: 374 Весело

  Who cares...знаем за кои да гласуваме...нали?

 33. 33 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 5205 Неутрално

  Сикаджията от Шумен най ми харесва.

  Gunter glieben glauchen globen
 34. 34 Профил на washington
  washington
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#32] от "lilionfi": За реформаторсия блок !

 35. 35 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2273 Неутрално

  До коментар [#31] от "Танас":

  България е един вечен и непреходен декор от филм на Костурица, още по-точно - на циганския сал от "Църна маца - бели мачор"

  ГЕРБ е ДПС-то на етническите българи.
 36. 36 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2273 Неутрално

  До коментар [#31] от "Танас":

  ПС. Да се чудиш, какво толкова се бият да я управляват тази сопол-държава, че чак ще се избият кой да предвожа листата. Толкова ли голяма гордост е да бъдеш началник на цигански катун, да ти идват гости и да се червиш цялото време....Едно време имаше такъв лаф - директор на трафопост, но все пак директор. Затова високите етажи са окупуирани предимоно от социопати, пердета, дебили и душевно болни с и без жълти книжки.

  ГЕРБ е ДПС-то на етническите българи.
 37. 37 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2273 Неутрално

  [quote#30:"washington"]Червени боклуци.[/quote]

  Пълни боклуци, начело с върхушата. Днес за n-ти път пътувах в южна посока и пъплейки в колона през селата, си припомних нагледно, как техният корифей от Пловдив взе аванса за Димитровград - Оризово и до ден днешен този лот е още на трева (признание на Министър Терзиева отпреди 3 дена). Парите изчезнаха в джоба на свинаря, а на хартия "текат археологически разкопки на могилни селища от неолитен тип"

  ГЕРБ е ДПС-то на етническите българи.
 38. 38 Профил на adze
  adze
  Рейтинг: 479 Неутрално

  "Хора, доказали, че политиката за тях не е само препитание, а могат да печелят политически битки".

  Това си е самата истина ! Водят политически битки за препитание! Ама не какво да е препитание ! Горките - в политиката за препитание ??? На пладнешки хайдутлук му викат в БСП препитание !

 39. 39 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3414 Неутрално

  До коментар [#21] от "proza":

  Готвят кебапчетата и парите. Това са техните идеи за печелене на избори. Др. Иванов и социалния ще провеждат политагитация.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 40. 40 Профил на bgman
  bgman
  Рейтинг: 382 Неутрално

  [quote#4:"ь"]Парашутист незнаен в Бургас[/quote]

  Не е парашутист незнаен. Това е един от червените олигарси - милиардер с партиен билет. Т.е. нещо като дървено желязо...

 41. 41 Профил на inlineonline
  inlineonline
  Рейтинг: 377 Неутрално

  Защо още ни занимавате с червената крадлива пасмина, стана сутрин рано по телевизията или лъжлив Кольо или Мая картечарката ми обясняват как 60% от българите аха да гласуват или са гласували за червените бклуци, след половин час, пиандурника пикаещ във фонтани или агент Гоце ми обясняват, че те саединствените и така до края на деня...
  ГОСПОДА ЖУРНАЛИСТИ СТИГА СТЕ НИ ЗАОМБИРАЛИ С КОМПРОМЕТИРАНИ ХОРА И ПАРТИИ!
  Спрете най сетне с това какво изходил в толаетната Миков или какво са успели да заблудят червените боклуци народа. СПРЕТЕ! 65 години робство стигат!

 42. 42 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Той изчисли, че 20% е обновлението на водачите....
  -----
  Ако БКП има някакви планове за бъдещето, обновлението би трябвало да е 100%, и то не само при водачите. Всички тия, освен един-двамата нови, подкрепиха в пленарна зала опита на организираната престъпност да окупира ДАНС чрез Пеевски - въпреки, че съвсем ясно съзнаваха, че това ще е катастрофално за страната. Т.е. всички те са морални уроди, готови да продадат България срещу шепа рубли. Това вече е ясно дори на по-голямата част от не особено интелигентните ни съграждани, оставили се да бъдат заблудени и гласували за БКП на предишните избори.

 43. 43 Профил на 65
  65
  Рейтинг: 245 Неутрално

  Неам нерви вече.

  „Кои са водачите на листите на БСП…”
  „Националният съвет на БСП утвърди ...”
  „Кристиан Вигенин…”
  „Според лидера на БСП …”
  „Дневник" представя накратко социалистите, които оглавиха листите…”

  А стига де, озаптете се!
  Изобщо не са ми интересни социалистите от листите, които по щастливо за тях стечение на обстоятелствата все още не са гости на бай Ставри от ЦСЗ!

 44. 44 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#36:"cinik"]Едно време имаше такъв лаф - директор на трафопост,[/quote]

  Имаше такъв и на водопад...
  И щом съглам се издънят в кражбите и малоумието, се менкаха Волтова дъга!!!

  Абе както е казал оня сифилистик, дето иде от Швейцария с идея, упс...с пари не да прави воср...и нещата се объркват!

  П.П. Махнете мумията, уредете и християнско погребение, водосвет...
  Нещата може и да потръгнат за Русия!

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 45. 45 Профил на drakar65
  drakar65
  Рейтинг: 1316 Весело

  [quote#43:"65"]Неам нерви вече. [/quote]
  Треба да имаш....
  Предизборна кампания...ден година храни за журналистите. Ша ги разлистят и другите листи...въпрос на време.
  [quote#43:"65"] не са гости на бай Ставри от ЦСЗ! [/quote]
  Не става. След множествени упоменания на бай Ставри, он май че е играл вече в Изкуплението Шоушенк....

  “Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
 46. 46 Профил на leslin
  leslin
  Рейтинг: 613 Неутрално

  И през октомври ше чакаме залпа на "Аврора" да тресне у некоя бетонна глава.

 47. 47 Профил на balaban
  balaban
  Рейтинг: 269 Неутрално

  не мога да рабера защо ни занимавате с тези лузъри!?

 48. 48 Профил на cucing
  cucing
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Стари муцуни, разчитащи на инерцията на пенсиите. Инерция, Инерция ама кьопава вече другарЕ!

  ура и да живей!!!
 49. 49 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Сигурни депутати са хората от върхушката на партията с ново име! Сиреч: Пременил се Илия! Погледнал се - пак в тия!

  goblenka
 50. 50 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4359 Неутрално

  ВЪВЕДЕТЕ ПРЕФЕРЕНЦИЯ и за парламентарните избори.
  Тогава Политбюро на БСП ще гризне дървото.
  Подреждането на листите няма да му помогне.
  Парламента ще се напълни с Номер Петнайсетковци.....

 51. 51 Профил на Минувач
  Минувач
  Рейтинг: 614 Весело

  доказали, че политиката за тях не е само препикание, а могат да печелят политически битки...

  Кой е номер 15?!

 52. 52 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1211 Неутрално

  Добре,де.Тия ги разбрахме.
  Дайте другите да видим.
  На Боко кадрите безценни...комплексарчета.

 53. 53 Профил на lynyrdS
  lynyrdS
  Рейтинг: 426 Неутрално

  .. абе не може ли вече без Янаки ...ей тоя ще надживее партията... веган ли е ... от въздух ли направен... ще живее вечно да знаете...

 54. 54 Профил на man_un
  man_un
  Рейтинг: 1073 Неутрално

  Който не знае какво е номенклатура, сега е момента да разбере. Това е пореден номер на дадено нещо в определен списък. Например от 1900 г. насам ФОРД са променили номенклатурата на колите си близо 10 000 пъти, АЕГ също, на перални и хладилници. У нас поредните номера в списъка на политиците с години са едни и същи, тъй като няма как да му смениш дизайна. Някои му казват " да му смениш чипа". Също трудна работа. Човекът едно си знае, едно си лае. И ние се бунтуваме за нови лица в политиката. Няма начин, браточки, за 25г. сменихме две поколения, това е второто. Горе, там на списъка с номенклатурчиците.

 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 56. 56 Профил на serafin
  serafin
  Рейтинг: 802 Неутрално

  Цирк!
  Бездарен цирк с проскубани мечки... и няколко селски тарикати.
  Само че защо трябва да го търпим?

  Ако искаш нещо да НЕ бъде свършено създай комисия
 57. 57 Профил на ба'Йван
  ба'Йван
  Рейтинг: 531 Любопитно

  Сега топката остава в служебното правителство да преправи текстовете и законите, които кабинетът „Орешарски" прие незаконно и в услуга на олигархичните и корупционни интереси. Ако Постановление на МС № 230 от 25 юли 2014 г. остане в сила, това ще докаже по неопровержим начин приемствеността на кабинетите на БСП-ДПС и Плевнелиев в лобистката им същност за обслужване на мафията.

  Паниката по бързо приемане и гласуване на антиобществени и антинационални министерски постановления в последния момент отговаря на дълго поставяния въпрос: Защо Пламен Орешарски не подаде бързо оставка?

  The truth is like poetry - And most people fucking hate poetry
 58. 58 Профил на ба'Йван
  ба'Йван
  Рейтинг: 531 Весело

  Вътрешни източници предполагат, че тази "криминално" въведена в «12 без 5» забрана е предназначена специално да затрудни проследяването на паричния поток на твърде актуалните сега лоши кредити на КТБ, както и на средствата на някои видни кредитополучатели.

  The truth is like poetry - And most people fucking hate poetry
 59. 59 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2421 Любопитно

  Кандидурите на БСП по места трябва да се гледат само заедно със кандидатурите на АБВ за да се получи реална представа - раздвоението сред левите избиратели е огромно дори на ниво семейство, или дори радвоение на един човек ... Възможни са големи изненади е полза на АБВ.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 60. 60 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2421 Неутрално

  До коментар [#28] от "Европейски гражданин ГЕРБ=БСП "десни": "Няма НИТО ЕДИН, ама НИТО ЕДИН в БКП(БСП) който да не е за съд. "
  ... и кого ще осъдиш по-напред ? Брат си или баба си ? Обществото излиза от епоха на соц. Всеки е бил някакъв по това време и по някакъв начин е бил свързан ... или чрез родителите си, или чрез бабите и дядовците си ... Тук "други" няма и няма да има.
  Те такива "деснеещи" докараха дясното до 3,64 %

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 61. 61 Профил на hmc12310991
  hmc12310991
  Рейтинг: 426 Неутрално

  По светлия пример на Цола Драгойчева,натискат се в парламента до терминално посиране.Всеки,гласувал за тази нахална паплач,заслужава жалката си съдба и проклятието на децата и внуците си.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK