Прокуратурата разпореди проверка на редактори на "Капитал" за престъпления срещу републиката и обществения ред

Сотир Цацаров

© Анелия Николова

Сотир ЦацаровСофийската районна прокуратура (СРП) е разпоредила проверка срещу управляващия редактор на седмичника "Капитал" Алексей Лазаров и редактора на вестника Николай Стоянов. Поводът е сигнал подаден от изпълнителния директор на свързаната с Делян Пеевски фирма "Водстрой 98" Момчил Борисов, който иска да се провери дали не са извършени престъпления срещу републиката и обществения ред и спокойствието на гражданите, съобщава capital.bg.


Проверката е възложена на Столичната дирекция на вътрешните работи, където двамата журналисти бяха извикани да дадат обяснения по случая. Призоваването стана по телефона, което според Наказателно-процесуалния кодекс се прави "в бързи случаи".


В сигнала на Момчил Борисов се казва, че публикацията във в. "Капитал" от 27 юни "Паниката е по-голяма от проблема"… всява паника.
Според Борисов, твърдейки, че "Водстрой 98", която той посочва като най-голямата строителна фирма в България, си е изтеглила парите от Първа инвестиционна банка, журналистите призовават хората да последват примера й и също да си изтеглят парите. Изпълнителният директор на фирмата иска прокуратурата да провери дали, списвайки тази публикация, не е извършено престъпление по чл.107 от Наказателния кодекс (вредителство) и по чл.326 (подаване на неверни повиквания или заблуждаващи знаци за помощ, злополука или тревога). 


Сигналът е бил подаден до Софийската градска прокуратура, която го е изпратила по компетентност до Софийската районна прокуратура. Прокурор Румяна Стоянова приема, че има достатъчно данни да разпореди проверка, и указва на СДВР да "да бъдат извършени необходимите процесуално-следствени действия" и  "да се снемат обяснения от посочените в сигнала лица".


Юристи, с които "Капитал" разговаря, коментираха, че действията по сигнала са отклонение от нормалната практика, защото отдалеч се вижда, че няма данни нито за престъпление срещу републиката, нито за подаване на неверни сигнали за тревога: "Когато се види, че това не съставлява предмета на престъпление, просто отказваш да образуваш проверка, защото противното е тормоз и харчене на парите на данъкоплатеца."


"Изключително странно е, че по разпоредба, която е създадена за наказване на фалшива тревога - фалшиви обаждания на 112 и т.н., прокуратурата прави рязко завой и тълкувайки разширително закона, го превръща в средство за санкциониране на критични публикации", коментира адвокат Александър Кашъмов, който представлява журналистите.


"Това е доста опасно за свободата на словото и е свидетелство, че липсва последователност и интегритет в българската правосъдна система, така че тя да не бъде използвана за неоснователно накърняване на основни човешки права" допълни той. 


Запазената марка на Цацаров

Това не е първият случай, в който прокуратурата под ръководството на Сотир Цацаров разпорежда разпит на журналист. Още в първите месеци на мандата му в Софийската градска прокуратура (СГП) беше призован журналистът от сайта "Медиапул" Борис Митов и под заплахата, че ще бъде разследван, беше притиснат да разкрие източниците си. Поводът бяха публикувани от него разрешения за СРС, от които ставаше ясно, че прокурорът Роман Василев е заблудил тогавашния председател на Пловдивския окръжен съд Сотир Цацаров, за да получи разрешение за подслушване. Тези действия на държавното обвинение провокираха протест пред Съдебната палата, след който проверката беше прекратена. От изтеклите разговори в медиите между тогавашния градски прокурор Николай Кокинов и Бойко Борисов щеше да стане ясно, че проверката срещу журналиста е разпоредена лично от Цацаров.


Модерни по времето на Държавна сигурност, текстовете от Глава първа на Наказателния кодекс също се върнаха на мода при ръководството на Сотир Цацаров. Проверки за престъпления срещу републиката бяха образувани срещу задържан протестиращ (по сигнал на ДАНС), както и срещу държавния глава Росен Плевнелиев (по сигнал на Николай Бареков).


Прокуратурата на ДПС
Ръководителят на Софийската градска прокуратура, до която е бил адресиран сигналът, Христо Динев е обвързан с ДПС - неговата съпруга е била съветник в парламента на депутата от партията Четин Казак,  припомня capital.bg. Назначаването му за ръководител на ключовата прокуратура стана след предизвестен конкурс, като зад Динев застана мнозинството във Висшия съдебен съвет (ВСС), което е показвало лоялност към депутата от ДПС Делян Пеевски. Самият Динев два пъти отказа да отговори по Закона за достъп до обществена информация за това каква е била натовареността на Пеевски като следовател в столичното следствие, а в същото време разкрива тези данни за други магистрати. 


Преди да бъде избран за поста, Динев беше за кратко ръководител на Софийската районна прокуратура. Неговото място беше наследено от Петър Белчев. Именно под ръководството на Динев и Белчев вече повече от година и половина СРП не може да идентифицира делегатите на ДПС, които нанесоха побой над Октай Енимехмедов след опита му да простреля с газов пистолет Ахмед Доган. 


Обвързаността на прокуратурата с ДПС се вижда и от пасивността й по сигнала на "Протестна мрежа" в частта засягаща Делян Пеевски и майка му Ирена Кръстева.Чл. 326. от НК
(1) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г., изм. - ДВ, бр. 41 от 1985 г., изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г., изм. - ДВ, бр. 103 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г., предишен текст на чл. 326 - ДВ, бр. 26 от 2010 г.) Който предава по радио, телефон или по друг начин неверни повиквания или заблуждаващи знаци за помощ, злополука или тревога, се наказва с лишаване от свобода до две години.
(2) (Нова - ДВ, бр. 26 от 2010 г.) Ако от деянието по ал. 1 са настъпили значителни вредни последици, наказанието е лишаване от свобода до пет години и глоба от петстотин до две хиляди лева.

Коментари (80)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1032 Неутрално

  Прокуратурата бухалка на червената мафия и последна крепост на червените престъпници. Трябва да се разруши до основи, да се дезинфекцира и да се построи наново. Същото упражнение и на Позитано.

  Няма шики-мики.
 2. 2 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1341 Любопитно

  Цацаратурата,...то ясно, че сте си много близки с Пеевски, ама, дръжте се по-мъжки, де...то са навеждания, тромпети...та е чудо, не ви отива...

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 3. 3 Профил на Georgi Velev
  Georgi Velev
  Рейтинг: 541 Неутрално

  харесва ми начина по който Икономедия разделя магистратите на добри и лоши.

  Между проститутката и соростутката предпочитам първото. Тя не мами и няма претенции.
 4. 4 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1002 Гневно

  Става страшно, отново се връща цензурата.
  С идването на колацията ГЕРБ-ДПС става страшно. Първите дествия са налице. Всички сме заложници на 2-3 тартора на тази шайка

 5. 5 Профил на Real Adventure Machinery
  Real Adventure Machinery
  Рейтинг: 480 Неутрално

  цаца по поръчка

  proudly built in Bulgaria
 6. 6 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1468 Разстроено

  Абе направи да върнат Член 1-ви в коституцията (малка ревизия - Пеевски е винаги прав, дори когато ...) и да си заживуркат спокойно. Много, ама много им е увреден "чипа" на тези които следва да осигуряват правораздаването, ама матрЯлът си търпи!?!
  .....Действията по сигнала са отклонение от нормалната практика, защото отдалеч се вижда, че няма данни нито за престъпление срещу републиката, нито за подаване на неверни сигнали за тревога: "Когато се види, че това не съставлява предмета на престъпление, просто отказваш да образуваш проверка, защото противното е тормоз и харчене на парите на данъкоплатеца".
  "Изключително странно е, че по разпоредба, която е създадена за наказване на фалшива тревога - фалшиви обаждания на 112 и т.н. , прокуратурата прави рязко завой и тълкувайки разширително закона го превръща в средство за санкциониране на критични публикации"

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 7. 7 Профил на Миро
  Миро
  Рейтинг: 559 Гневно

  "Престъпления срещу републиката"?! - това се извършва само от едни рубладжиите!

  другари комунисти (БСП, АБВ, ГЕРБ, учени, патриоти руски и друга ДС измет!), пътят на България в 21 век не е пътят на Путин! Това е България, не Задунайская!
 8. 8 Профил на Mike Power
  Mike Power
  Рейтинг: 492 Неутрално

  Като знаем кой си го избра ....

  Не се доверявай на написаното. Мисли, провери и тогава коментирай!
 9. 9 Профил на Соросоиден Соросоидофоб
  Соросоиден Соросоидофоб
  Рейтинг: 488 Весело

  Както казваше един стар БГ филм... "Цаца, ама риба"

  Цензурата в "Дневник" е по-зловеща от комунистическата и фашистката цензури взети заедно!
 10. 10 Профил на petark
  petark
  Рейтинг: 434 Неутрално

  ами явно пак трябва да походим из центъра на София...Бойко, ти не забравяш, че Цацата ти си го избра
  да не се учудваш около 5 октомври

 11. 11 Профил на persifedron1
  persifedron1
  Рейтинг: 462 Разстроено

  Свинщина.
  Все повече заприличваме на тоталитарна държава от пост-съветски тип.

 12. 12 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1754 Весело

  Сега хората като ме видят с вестник "Капитал" във влака (където го чета и се приспивам пътувайки всеки ден за работа) и ще дърпат внезапната спирачка....

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 13. 13 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1468 Неутрално

  Васко Кръпката ня преди доста години - "комунизмът си отива, спете спокойно деца",,,
  За съжаление пораженията са на лице, мутанти "оформени" през онези години в момента "управляват" територията наречена БГ.
  Пълното разпадане на държавността, липсата на елементарни правила, на РАВНОПОСТАВЕНОСТ пред законите и подобни "екстри" е доказателство за това.
  Поне други 25г. следва да минат, та да си отидат всички "кадри". Тогава ЕВЕНТУАЛНО може да има някакъв проблясък...

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 14. 14 Профил на galia66
  galia66
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Цацаров пак обслужва Дебелян Прасчев.

 15. 15 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1341 Гневно

  ПОРЪЧКОВА ЦАЦАРАТУРА !

  О С Т В К А !

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 16. 16 Профил на captainnemo
  captainnemo
  Рейтинг: 274 Неутрално

  + прокуратурата в служба на мафията
  - прокуратурата си върши работата

 17. 17 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1002 Любопитно

  Прокуратурата какво направи срещу едно лице от Банкя, което виеше като пожарна по всички телевизии как финасите били в колапс, банките и т.н. и как трябвали 5-10-50 милиарда да се яви този спасител??
  Беше като бе сезирана от много хора

 18. 18 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1754 Любопитно

  А дали проверката няма общо с това
  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/08/19/2364124_firmi_svurzani_s_peevski_i_semeistvoto_mu_sa_vnesli/?p=0#addcomment

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 19. 19 Профил на NicK
  NicK
  Рейтинг: 492 Гневно

  Прокуратурата да вземе да провери Южен поток БГ АД и БЕХ, пък защо не и Водстрой 98, ама къде ти - те работят само по поръчка (с авансово плащане..), пък и са доста заети както разбрахме от отчета за работата на Роман Василев....

  Да разкараме статуквото - ГЕРБ, АБВ, ДПС, БСП, ПФ, за да остане държава в България!
 20. 20 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 847 Неутрално

  Че тя прокуратурата трябва да разследва себе си,защото тя предизвика паниката.С онези тълпи от прокурори.

 21. 21 Профил на vasill
  vasill
  Рейтинг: 666 Неутрално

  Оставка на Цацата и разпускане на тая организирана прокурорска група! Трябва нов модел, подлежащ на граждански контрол!

 22. 22 Профил на Woodstock
  Woodstock
  Рейтинг: 221 Разстроено

  Ако това е престъпление срещу републиката, ежедневните скандали около "спрения" Южен поток сигурно са пример за родолюбие?!
  То бива дебелоочие, ама...

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 24. 24 Профил на vigilo_confido
  vigilo_confido
  Рейтинг: 427 Гневно

  Българска прокуратура, номер едно. Когато преуспелия каже, всички скачат. Но така, пращаме ясен знак към всички които искат истината и правотата да победи.

  Този път предупреждаваме, следващия сте в Белене.

 25. 25 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  А писъмцата между Пух и онзи там, който е забелязван в Сърбия...

 26. 26 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2293 Неутрално

  "Изпълнителният директор на фирмата иска прокуратурата да провери дали списвайки тази публикация не е извършено престъпление по чл.107 от Наказателния кодекс (вредителство) и по чл.326 (подаване на неверни повиквания или заблуждаващи знаци за помощ, злополука или тревога)."

  ЧК в действие. Този текст от НК даже и при социализма си беше "мъртъв". Сега на всички е ясно чия е властта в прокуратурата. Ще си спомняме за Сталин с умиление. А за Цацаров... или добро или нищо. Така почна мандата си, дай Боже, така да го свърши.

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 27. 27 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Имемнно под ръководството на Динев и Белчев вече повече от година и половина СРП не може да идентифицира делегатите на ДПС, които нанесоха побой над Октай Енимехмедов след опита му да простреля с газов пистолет Ахмед Доган.

  Обвързаността на прокуратурата с ДПС се вижда и от пасивността й по сигнала на "Протестна мрежа" в частта засягаща Делян Пеевски и майка му Ирена Кръстева.

  Май подобна обвързаност се наблюдава в земеделските фондове, в здравно осигурителната система, в банковата система, в полицията, във почти всички европейски фондове и държавни поръчки. Нещо като октопод. Или по точно истински огромен октопод. При това под непрекъснатата заплаха за стабилността на етническия мир. Как се докарахме до тук?

 28. 28 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2236 Неутрално

  До коментар [#17] от "stenli1":

  ами те не са отворили още червената банка ,за да се види наистина колко пари ги няма ,тогава да не ревнете червените ,че нямало пари пък за пенсиики по 700-800 лв за нашите ,а ББ ги откраднал видиш ли ,не червените мафиоти по банките .

 29. 29 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3442 Неутрално

  Прокуратурата се занимава с глупости по поръчка и това е очевидно за всички.До кога може да продължи това?

  klimentm
 30. 30 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Тва е само началото на репресиите...След 5 октомври започва ''веселбата''....Коалицията гроб-дпсхич няма да си поплюва.....
  ОПСССС....и да не забравя....потурките....вадете пак потурките от гардеробите и скачайте по мегданите.....Той идва...по-силен от всякога и под одобрителния поглед на ердогЪн с когото се наричали по между си ''братко'' .... Тва за браткото не съм го измислил АЗ....веждито го разказа в ефир....

  Кои са „Бултюрк“ и какво се договорят с тях от ГЕРБ?

  Цвета Караянчева: „Вече работим директно с Турция“

  http://alterinformation.wordpress.com/2014/08/17/89491485/

  __________

  Свък даже не смее да нарече турците поробители, а ги нарича - представители на турция...Мухахахааааа....напред народе....гласувайте за БОСТАН .... на едогЪн коалицията....


  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 31. 31 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3535 Неутрално

  [quote#29:"klimentm"]До кога може да продължи това?[/quote]
  Докато не се изправим пред вратите и!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 32. 32 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1392 Неутрално

  Като чете човек, наистина има за какво да се разтревожи, понеже не се вижда начина, по който да се разчистят авгиевите обори.
  Най-странното за мен е, че след десетките, вече стотици гафове, те най-нагло продължават да правят нови такива.
  За мен опират нещата до там, че ако да речем си внесем някаква - немска, норвежка или подобна прокуратура и да плащаме и за симултантен превод, може да се окажем на далавера. А така ние им плащаме и осигуряваме власт, те си пълнят гушите от Пеевски и други като него, а ние, техните работодатели, не само не можем да ги накажем, но дори не можем да ги уволним.

 33. 33 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 1628 Неутрално

  Очевиден случай на сплашване. Главният прокурор Делян Пеевски се опитва със своя сламен човек да притиска независимите медии. Но и на това ще му се види краят. България е бурна държава, тук нищо и никой не се задържат за дълго. Дори наший прас да е силен в момента, скоро и неговата глава ще хвръкне, както главите на много олигархични лакеи преди него.

  СССР - родина на всички безотечественици! При капитализма човек експлоатира човека, а при социализма е точно обратното! Всеки кооператор - прасе, всеки комунист - две! Всички комунисти - под земята! 25 цирк - 25 години плодотворна размяна на циркови номера между България и СССР! Който не познава Сибир, той не познава СССР! Да живее 10-ти септември - ден на народната милиция - единствената опора на народната власт! До 9 септември 1944 г. България беше на ръба на пропастта. След това направи смела крачка напред!
 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35 Профил на persifedron1
  persifedron1
  Рейтинг: 462 Неутрално

  До коментар [#4] от "stenli1":

  Пък през последната година чудно си живяхме - никакви репресии, никакъв Пеевски...oh, wait.

 36. 36 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 545 Неутрално

  А дали Момчилов в случая не "... подава на неверни сигнали за тревога.."???

 37. 37 Профил на д-р Петроff
  д-р Петроff
  Рейтинг: 488 Неутрално

  ПрокОратурата е верна бухалка на пеевските медии и ДПС.

  ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ЗА ДА НЕ СТАВА КАКВОТО СИ ИСКАТ
 38. 38 Профил на Дневник, я ме цункайте по дупето !
  Дневник, я ме цункайте по дупето !
  Рейтинг: 488 Разстроено

  Мда, ниЩо ново под слЪнцето на Цацатурското .... дупе !

  Albert Einstein : "Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher."
 39. 39 Профил на vigilo_confido
  vigilo_confido
  Рейтинг: 427 Неутрално

  До коментар [#31] от "Храбър":

  И докато онзи градския прокурор е още на мястото си, да онзи с противното излъчване и изражение на Римски сенатор.

 40. 40 Профил на krummm
  krummm
  Рейтинг: 586 Неутрално

  Какво "Позитано" ви е гонило бе, Цацаров не ли е човек на Бойко! Питайте Кокинов, ако сте получили амнезия от жегата!

 41. 41 Профил на haokarapora
  haokarapora
  Рейтинг: 488 Любопитно

  И сега,до кога ще харчат пари на данъкоплатеца и ще разиграват номера от селски вечеринки?!
  Пфууу!

  haokarapora
 42. 42 Профил на zidane
  zidane
  Рейтинг: 694 Весело

  виждам 3 варианта. 1 - Дневник си го правят сами, натискат, натискат и се къса. 2 - август е, задушно е под климатиците на прокуратурата, трябва да работят, а искат на море, и нещо трябва да излиза като новина. 3 - Дневник са нарочени отпреди време и сега ще разчистват нивата за 5 окт.
  та така, споко, аз и колеги принципно си коментираме само тук. сплашване не трябва да има, не сме цихани да се плашим. единствен съвет - правете достойна и правилно написана журналистика!

 43. 43 Профил на nicks
  nicks
  Рейтинг: 227 Неутрално

  Аз съм гражданин и спокойствието в нито един момент не ми е нарушено, така че иска може да се оттегли.

 44. 44 Профил на eurogi
  eurogi
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Досега не съм видял един главен прокурор да става за нещо.Нито един.За мен думата прокурор започна да става мръсна дума,синоним на корумпирано,избирателно упражняване на власт...

 45. 45 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3661 Неутрално

  Песента за цацата

  Всички рибки плуват,
  само пържените - не...

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 46. 46 Профил на z.123.c.976.9
  z.123.c.976.9
  Рейтинг: 594 Весело

  Едно време ни пращаха в Белене, сега толкова шум за едно привикване в милицията, вие, младите, лесно сдавате фронта...

  Който не разбира сам, няма да разбере и с обяснение
 47. 47 Профил на Orchid
  Orchid
  Рейтинг: 944 Неутрално

  После ми кажете, че ДПС с хвъркатия си настойник не управляват България и не показват среден пръст на демократична Европа!

 48. 48 Профил на vigilo_confido
  vigilo_confido
  Рейтинг: 427 Весело

  До коментар [#45] от "Депутат 241 - ИЗБИРАЙ УМНО!":

  Само в горещо олио.

 49. 49 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  цацаратурата изпълнява последни поръчки на соПола.
  След това ще стане прокуратура и ще има ред.

  Впрочем същата тази цацаратура се ослушва и няма дело срещу башибозука от дпс опитал да УБИЕ Енимехмед пред множество камери и журналисти.

  Не е минал и давностният срок за престъплението извършено от самата цацаратура - предизвикването на костинбродският синдром и връщането от урните на над 10% от избирателите, сред които нямаше нито един комуноид или дпс-ар.
  Благодарение на цацаратурата всъщност имахме измисленото и мразено от над 80% от българите правителство на комуноиди и псевдо турци. Ето това е престъпление срещу държавата.
  цацаров трябва да отговаря пред съда за престъпленията, които извърши срещу България.

  пп. Ще му е от полза диетата в затвора. За негово добро ще е да свали някой и друг килограм.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 50. 50 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1002 Любопитно

  Кокинов към Борисов за Цацаров: Не ми се подсмихвай, ти си го избира
  Градският прокурор в оставка и заместникът му Роман Василев се "гърчат като червеи“
  18:00 | 26.04.2013 | 21279 прочитания
  Медиапул

  Стенограмата:

  Николай Кокинов: Добро утро.

  Мирослав Найденов: Аз съм се дегизирал.

  .........................

  Б.Б.: А неговото дело, как го виждаш като прокурор.

  Н.К.: Никак не го виждам, защото дочух, че неговият свидетел, как се казваше, Светльо...

  М.Н.: Симеонов (бившият шеф на Държавен фонд "Земеделие" Светослав Симеонов, основен свидетел по делото срещу Найденов).

  Н.К.: Чувам, че пак е бил отбой след последното си посещение. Даже злите езици разправят, че посетил.. дръпнал си го бил нещо, така ми казаха, от летището. Колко е вярно е, не знам. Ами такива слухове се носят в Съдебната палата. Така или иначе си е променил показанията. Без тия показания, аз не виждам какво има по делото. Има ония СРС-ата на Калинка (Калина Илиева, друг бивш шеф на Държавен фонд "Земеделие", нали била накичена някога със СРС-ата...

  М.Н.: Ама там няма нищо по мен.

  Н.К.: Нямам идея. Нали ти казвам, че не ми дават делото. Искат нещо да правят, какво искат да правят, те си знаят.

  М.Н.: Е, те сега искат да привличат и Малена (Малена Филипова, бивш шеф на прокурорския инспекторат) към мен.

  Н.К.: Не знам, бе, човек. И с Малена ми забраниха да говоря. Главният ми каза: "Няма да говориш с нея" и аз мълча и слушам. Ти си го избра, не ми се подсмихвай, ти си го избра, а след туй... (обръщение към Борисов силно и леко подигравателно).

  М.Н.: А по това другото, щото сега по второто ровят, за пиарките, там тая другата Накова (прокурор Накова, очевидно води делото), тя е пратила, че иска всички обществени поръчки от министерството.

 51. 51 Профил на fortunes
  fortunes
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Това е абсолютно неприемливо! Стига потъпкване на свободата на словото! Ако за това ще образуват проверка, тогава Вождът направо трябва да го натикат в затвора за апокалиптичните му изказвания!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 53. 53 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#47] от "Orchid":
  [quote#47:"Orchid"]и не показват среден пръст на демократична Европа! [/quote]
  Затова ще им го счупим пръста на псевдо турците.
  Ей го де е 5-ти октомври.
  Пети октомври - дпс в пета глуха...завинаги.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 54. 54 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1002 Любопитно

  Значи, тезикоито източват и крадат институции/фирми са родолюбци, а тази които информират за това извършват "престъпление срещу държавата"??

 55. 55 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 797 Неутрално

  Крайно време е за евро санкции върху действия и решения на българските съд и прокуратура. Правен мораториум един вид за неограничено време....Голяма част от абсурдистанският "елит" демонстрира ниво на липса на усет по-ниско от това на треторазрядни диктатори,мафиоти или "елити" от бананови псевдодържавни образувания...

 56. 56 Профил на sweet_candy
  sweet_candy
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Колко ли укрити данъци имат?

 57. 57 Профил на anthony68
  anthony68
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Тя па една прокуратура...

 58. 58 Профил на milchev
  milchev
  Рейтинг: 221 Любопитно

  Странно... Досега прокуратурата беше положителен герой. Що така?

 59. 59 Профил на Mqlko Milkov
  Mqlko Milkov
  Рейтинг: 221 Гневно

  Бостан медиите не преиначават фактите само тогава! За тях е ежедневие!

 60. 60 Профил на Димитър Нанев
  Димитър Нанев
  Рейтинг: 391 Неутрално

  Кофти тип излезе този Цацаров! Подмолен в действията си, лукав, играе на страната на "лошите". Това са още 7 загубени години без шанс за промяна на провосъдната система към по-добро...

 61. 61 Профил на gorodetski
  gorodetski
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Не точно за тази статия, но забелязах тогава, че Капитал направо фалираха банката и вече излизаха статии как ще се връщато по 100 евро и т.н. Лично тогава много се издразних как леко тенденциозно злорадствахте, че на Мустака банката си отива и не се усещахте, че наливате масло в огъня.

  Тоест - нека си проверят и ако има нещо, тогава ще коментираме ... или вие сте извън контрола на прокуратурата ли какво?

 62. 62 Профил на gorodetski
  gorodetski
  Рейтинг: 624 Неутрално

  [quote#51:"fortunes"]Това е абсолютно неприемливо! Стига потъпкване на свободата на словото! Ако за това ще образуват проверка, тогава Вождът направо трябва да го натикат в затвора за апокалиптичните му изказвания[/quote]

  Защо??? Капитал са имунизиране и прокуратурата няма право да ги проверява ли?

 63. 63 Профил на mathilda
  mathilda
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Както знаем, банка и муха най-добре се трепят с вестник.

 64. 64 Профил на Reveal
  Reveal
  Рейтинг: 808 Неутрално

  Паникьосват се, но толкова им е изобретателната активност. Все пак се очакват едва 14%, а дори и 13-12% изобретателна активност, и с лъжовната една пета

  която винаги добавят да обявят максимум 20%. Едва ли при това положение ще дръзнат да сменят служебния кабинет и да вземат от ръцете на

  Президента изпълнителната власт. Всичко това ги сковава и вбесява и избиват комплекси чрез останалите действащи власти. Сипи още ЛЕД...

  "Да се махаш от тази банка веднага миличка. Шефа й е параноик и измъчва момчето само защото чело някакви си книги и филми за обири" из Призрачния град
 65. 65 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1964 Неутрално

  До коментар [#1] от "3% и продължава да пада ":
  [quote#1:"3% и продължава да пада "]Прокуратурата бухалка на червената мафия и последна крепост на червените престъпници. [/quote]

  Да не забравяме кой избра гл.прокурор и култовата реплока на Кокинов към Бойко Борисов: "Ко съ смейш вееее, ти си го избра!"

 66. 66 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 767 Гневно

  Няма нищо по-срамно,толкова срамно,че чак забавно,от наличието на цяла глава в Наказателният Кодекс "Престъпления срещу републиката".Самата република е едно престъпление срещу българската държавност,извършено от слугите на КГБ през 40-те години на миналия век.Престъпление,което продължава и до днес.

 67. 67 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Всъщност не е притеснителен факта, че прокуратурата е разпоредила проверка, а начинът по който става. Защото ако аз подам сигнал, едва ли някой ще се трогне, но щом Пеевски подаде сигнал...

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
 68. 68 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1622 Неутрално

  [quote#49:"Росен (путлер капут)"]пп. Ще му е от полза диетата в затвора. За негово добро ще е да свали някой и друг килограм. [/quote]
  По-добре да ги качи и да бъде избран някой, който да се занимава и с Пееф, а не само с доскорошния му приятел.

 69. 69 Профил на skch
  skch
  Рейтинг: 382 Неутрално

  Очевидно сигнал подаден от човек, който наказателно право е виждал само по съветските филми за войната...

  Тия с толкова много спечелени проекти да не могат да си позволят някой, завършил... 3ти курс право - даже и в мизериите си са катастрофално зле другарите и техните кадри.

 70. 70 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 2821 Неутрално

  А кога комунето Цацаркович ще бъде набутано в затвора? Според огромното мнозинство това е най-некомпетентният и политически пристрастен главен прокурор в историята на България. Еееех, защо нямаме един български Пиночет да се справи с точните хора....

  Пазете се от доносника vesolr
 71. 71 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Комунизъм на квадрат: цаца за предястие, обилна порция ДС и някой малоумен депутат от БКП за десерт.
  Да живее 'демократична' България.

  Искам някой ден всички да ги затворят за престъпления срещу държавата - за това, че толкова дълго и толкова упорито възпрепятстваха нормалното фунциониране на държавата.

 72. 72 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7308 Неутрално

  С какво държи Пеевски прокуратурата,че само като свирне и заваляват проверки.Всички да ги уволнят и да назначат други,дето няма да играят по свирката на този дебил.

 73. 73 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1234 Неутрално
 74. 74 Профил на antea
  antea
  Рейтинг: 488 Неутрално

  по-интересното е дали в хода на тази "проверка" ще се изясни наистина ли Водстрой са си изтеглили ударно парите от там, защото в момента не става ясно дали искат проверката, защото се всявало паника от този факт, или твърдят, че фактът не е верен?

 75. 75 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 811 Неутрално
 76. 76 Профил на Simeon Borissov
  Simeon Borissov
  Рейтинг: 430 Неутрално
 77. 77 Профил на Simeon Borissov
  Simeon Borissov
  Рейтинг: 430 Гневно

  Вече не е и комунизъм....Болшевизъм е!

  Be3Al2(Si6O18)
 78. 78 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1341 Весело

  Сула къде си да се изокаш :

  - И все пак Картаген трябва да бъде разрушен.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 79. 79 Профил на fitkov
  fitkov
  Рейтинг: 221 Неутрално

  хахахаха....прокуратурата била на червената мафия - хахаха....е то значи Цвъки и Боко, които назначиха Сотирчо са от червените))) най-накрая и на дневник да им светне или се казваше - да загреят, че герб=бкп=бсп=дпс=дс)))

 80. 80 Профил на Reveal
  Reveal
  Рейтинг: 808 Неутрално

  Според Вас ще настъпи ли по-голям натиск към политиците за конституционна реформа ако днес главния прокурор се оттегли, подаде оставка след като не е в състояние да изпълнява задълженията си на първи обвинител?

  + Естествено. Когато най-надарения пост като власт и правомощия по конституция бъде разклатен след година и половина политическа нестабилност значи това може да бъде прието като резултат с който промяната и реформата да започне.

  - Главния прокурор се срещаше с Пеевски на същия ден след като бе избран за председател на ДАНС. Учудващо е, че няма натиск сега, но ако си изтрие скреч картата от протестна лотария едва ли на сивия фон ще се появи нещо друго освен простичкото и точно ОСТАВКА!

  "Да се махаш от тази банка веднага миличка. Шефа й е параноик и измъчва момчето само защото чело някакви си книги и филми за обири" из Призрачния град
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK