Проучване: Всеки втори смята, че КТБ е жертва на политическа атака

Проучване: Всеки втори смята, че КТБ е жертва на политическа атака

© Галъп интернешънълВсеки втори избирател е убеден, че Корпоративна търговска банка (КТБ) е жертва на политическа атака. Само 16% не са съгласни с такава позиция. Това показва национално представително проучване на "Галъп интернешънъл", направено между 1 и 6 август сред 1008 пълнолетни българи.


КТБ е под специалния надзор на Българската народна банка (БНБ) от 20 юни заради опасност от несъстоятелност, след като седмици по-рано прокуратурата назначи серия от проверки срещу мажоритарния й акционер Цветан Василев. По-късно депутатът от ДПС Делян Пеевски, смятан преди за близък до Василев, обяви, че двамата са в лоши отношения от началото на 2014 г.


Според социолозите от "Галъп" убеждението, че КТБ е жертва на политическа атака, е успокояващо, тъй като мнозинството от хората не виждат проблема като чисто финансово-икономически. От друга страна обаче, тази доминираща в общественото съзнание нагласа говори за волунтаризъм на властите - оттук следват и повишени опасения от риск за фалит на други банки, подчертават от агенцията и отчитат, че 37% от интервюираните споделят такъв риск, а на обратното становище е малцинство от 29%.
За втори пореден месец доверието в банковата система спада и сега е 27%. Регистрира се ниво на недоверие от 53 на сто, отчитат социолозите. Тези стойности се отчитат за първи път от началото на март 2013 г., когато имаше обща криза на доверието в институциите, свързана с февруарските протести, отбелязват те в съобщение към данните от изследването.


След проблемите с банковата система през 1996 - 1997 г. почти двадесет години финансовите институции като цяло бяха устойчив фактор на стабилност както в икономически план, така и на равнището на масовото съзнание. Кризата с КТБ и ПИБ обаче е преобърнала нагласите и тенденциите в момента са негативни, подчертават анализаторите.


Проучване: Всеки втори смята, че КТБ е жертва на политическа атака

© Галъп интернешънъл


Независимо от неблaгоприятната картина все още едва 5% от пълнолетните българи възнамеряват да местят парите си в друга банка у нас, а 7% биха предпочели да държат пари в чужбина, сочи изследването на "Галъп". И уточняват, че макар тези дялове да не са големи, близо 40% от българите изобщо нямат спестявания и не работят с банки.


Една трета от интервюираните отбелязват, че предпочитат българските банки, а 18% - клоновете на чуждестранни банки. Отчетливо мнозинство от 43% изразява предпочитание КТБ да бъде оздравена от акционерите й и да продължи да работи и само 19% са за фалит на банката.


"Независимо от високите нива на тревожност на масовото съзнание във връзка със състоянието на банковата система и действията на БНБ все още доминира изчаквателната позиция. Дълбочинният анализ на данните, с който разполага "Галъп интернешънъл", обаче сочи, че с края на летния сезон традиционно се увеличава чувствителността по тези теми и държавата трябва спешно да предприеме действия, които да предотвратят срив в масовото съзнание", пишат от "Галъп".Редовното изследване на "Галъп интернешънъл" е проведено от 1 до 6 август 2014 г., представително е за пълнолетното население на страната и обхваща 1008 пълнолетни българи чрез пряко интервю по домовете. Известно е като ежемесечен Политически и икономически индекс на "Галъп интернешънъл"® Максималното стандартно статистическо отклонение при 50-процентните дялове е ±3%. Методиката е сравнима с всички ежемесечни редовни сондажи на "Галъп интернешънъл" в България от 1992 г. насам.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (53)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1924 Неутрално

  Аз пък смятам, че парите на хората в КТБ-то станаха жертва за кефа на елементарни измамници. Просто я прицелиха и останалото го знаем.

 2. 2 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1899 Неутрално

  Само 50% смятат че атаката е политическа?? Ако бяха питали: "Смятате ле, че атаката срещу КТБ е икономическа за ограбване активите на банката?" колко ли % щяха да се съгласят- 80-90%.
  Вие как смятате?

  Русия- проказата на планетата Земя.
 3. 3 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4566 Неутрално

  Политическа в смисъл от страна на мафията ?!
  Да пишат тогава направо че е жертва на атака от страна на държавата?!

  klimentm
 4. 4 Профил на redrock
  redrock
  Рейтинг: 571 Весело

  А всеки първи смята ,че КТБ е източена от вътрешни хора и никога няма да разберем кои са лицата, които изтеглиха над 800 милиона 2-3 дена преди официалното обявяване на проблема в банката и между тях има ли съдии, прокурори, депутати ,които са били предупредени да си теглят парите щото са "наши хора".
  Синдиците докладват на шефа на БНБ, а той си мълчи щото истината може да е убийствена. Като всичко в БГ и този пладнешки грабеж ще бъде заметен ,и това е защото на практика нямаме съдебна система която да уличава и вкарва в затвора престъпници от такъв голям калибър. Т.н. съдебна система в България е кокошкарска. Тя има една "справедливост" за бедните, и друга "справедливост" за богатите и богоизбраните.

 5. 5 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4566 Неутрално

  До коментар [#2] от "chichka":

  Изобщо май е нямало такъв въпрос. Интересно защо?

  klimentm
 6. 6 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2371 Неутрално

  На "Галъп интернешънъл" не им вярвам дори да кажат, че слънцето изгрява от Изток!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 7. 7 Профил на Дяволът създаде БСП, ББЦ и Атака
  Дяволът създаде БСП, ББЦ и Атака
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Класически пример за мафиотски войни - кланът на Пеевски изяде клана на Василев с помощта на най-важния мафиотски клан - прокуратурата. КТБ показа на всички, че мафията си има държава.

 8. 8 Профил на Дневник, я ме цункайте по дупето !
  Дневник, я ме цункайте по дупето !
  Рейтинг: 515 Весело

  Тва проучване си е ... С"Галъп"ен виц !

  Albert Einstein : "Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher."
 9. 9 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3964 Неутрално

  Какво означава, че банката е "жертва"...? И защо точно нея избраха за "жертва"? Защо не избраха някоя друга банка?
  Рано или късно, точно това щеше да се случи с КТБ! Това си е класическо източване, прикривано дълги години с привличане на средства от държавни предприятия и шарани, които си мислеха че мафията изгаря от желание да им плаща лихви по 7-8 %-та!

  Бивш tww09306483.
 10. 10 Профил на Дилема
  Дилема
  Рейтинг: 1778 Неутрално

  Проучване: Всеки втори смята, че КТБ е жертва на политическа атака
  Всеки втори бърка. КТБ е жертва на мръсната война "КГБ срещу Света". Банката на Путин в България е тукашната цитадела на КГБ, в чиито досиета се съдържат доказателствата за зависимостта на "бизнес", профсъюзи и "политици" от БСП, ДПС, ДСБ, включително главния прокурор и управителят на БНБ от кремълския сатрап. Всички са в мрежата, а паричките ги няма. Като се проследи пътят им, ще се разбере кой има и кой няма интерес от отварянето на "досиетата КТБ". И това ще стане. Треперете, национални предатели!

  Дали да съм, или да н' съм и Аз-ът да не бъде Аз, а... Ние
 11. 11 Профил на Mike Dimit
  Mike Dimit
  Рейтинг: 239 Неутрално

  До коментар [#2] от "chichka":
  А каква ли е била изненадата когато са видели, че е ошушкана...

 12. 12 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 2305 Весело

  Има едно интересно съвпадение.
  КТБ се пропука след замразяването на ЮП.
  Дали е някаква случайност...

 13. 13 Профил на abygale
  abygale
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Впечатляващо единодушие в общественото мнение! И впечатляващ спад на доверие в банковата система. Тия, които замислиха и осъществиха политическата атака срещу КТБ и пуснаха духа от бутилката, не отчетоха силното противодействието в обществото срещу безобразията, които вършат. От нас зависи тези безобразия да не останат безнаказани...

 14. 14 Профил на z.123.c.976.9
  z.123.c.976.9
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Корпоративна търговска БАНКА не беше банка, а нещо друго, и щеше да изгърми заради своята същност, това, че е станало сега, е подробност.

  Който не разбира сам, няма да разбере и с обяснение
 15. 15 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1899 Неутрално

  До коментар [#10] от "непукистка":
  Досиетата КТБ няма да бъдат отворени! Забрави, от вчера се "прихващат" задължения срещу депозити, ипотечните кредити на съдии и прокурори за по 200-300 х евра с 10-15 г гратисен период ще изчезнат до седмица. Обезпеченията по кредити за Литекс-моторс, БТК, НУРТС, Петрол....ще бъдат освободени след като квесторите приемат плащане по тях "коригирани с обезценка".... В момента стойноста на акциите на КТБ е 20-25% от номинала, така "обезценката" е 75-80% от цената на кредита- звучи смешно, но ха на бас, че така ще стане? След изборите когато КТБ бъде обявена в несъстоятелност и влезе синдик...няма да има какво да оценява и да формира маса на несъстоятелноста. Големите риби ще са получили своите пари чрез тройни схеми, държавата ще плати на дребните хорица...и забравете!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 16. 16 Профил на gianni
  gianni
  Рейтинг: 1161 Неутрално

  Чисто политическа си е причината. Този, който даде лиценз на Борат да се прави банкер, си го взе обратно. Все пак, да не е неблагодарен. Има повече късмет от предишния "Мистър Икономика", Кюлев.

 17. 17 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3398 Неутрално

  До коментар [#15] от "chichka":

  Това е идеята .Да се замажат кредитите.

 18. 18 Профил на Дилема
  Дилема
  Рейтинг: 1778 Неутрално

  До коментар [#15] от "chichka":

  Сигурно сте прав, но следи ще останат. Квесторите ще носят лична отговорност за сключените сделки и едва ли са толкова глупави, за да си сложат главата в торбата. Освен ако не са заплашени, разбира се. Всичко е възможно. Става дума за война, все пак. Спомням си зачервения, нервен и неадекватен Искров на първата му пресконференция при затварянето на банката. Виждали сме такъв и гл. прокурор, Иван Костов, чухме, че Доган бил "бесен", та накарал Искров да се яви на публично заседание на бюджетната комисия в НС. Цял КС, премиер, вицепремиери и гл. секретари изпадаха в публичен "амок"... Тъй че, да. Може би сте прав, но ако се случи, това ще е "пирова победа". Рано или късно всеки един ще си получи заслуженото.

  Дали да съм, или да н' съм и Аз-ът да не бъде Аз, а... Ние
 19. 19 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8914 Неутрално

  А 100% смятат,че най-голямата вина е на БНБ и нейния "Банков надзор".И както писа сп."Форбс",банкерите в БНБ са некомпетентни и политически зависими.

 20. 20 Профил на abygale
  abygale
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#14] от "shinjuku":
  [quote#14:"shinjuku"]не беше банка, а нещо друго[/quote]

  Какво по-точно? КТБ е по-различна от останалите банки, защото бе ориентирана към инвестиционно банкиране, финансиране на приватизационни сделки и фирмено кредитиране най-вече в експортноориентирани производства, инфраструктура, енергетика. А не в ипотечното кредитиране и ритейла. И в това й бе силата, това я направи и 24-та сред най-големите банки в югоизточна Европа, виж класацията на Тор 100 SEE Banks. Точно апетитните й активи на стойност 7,3 млрд. я направиха мишена на ненаситните олигархично-политически хиени, които й спретнаха чисто криминален сценарий за сриване... И ако подминаваме с лека ръка такава "подробност", нищо добро не ни чака.

 21. 21 Профил на WC1
  WC1
  Рейтинг: 547 Неутрално

  надявам се избирателите да накажат политиците които докараха банката до това състояние

  ATX
 22. 22 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 972 Неутрално

  тези атаки обаче се правят само срещу бг банки, а срещу чуждите банки не се и опитват щото си знаят че нищо няма да постигнат.

 23. 23 Профил на abygale
  abygale
  Рейтинг: 571 Неутрално

  "За втори пореден месец доверието в банковата система спада и сега е 27%. Регистрира се ниво на недоверие от 53 на сто, отчитат социолозите."

  При такъв драстичен спад на доверието в банковата система, отговорните за това е редно да си дадат оставката. Искров, какво още чакаш бе, безгръбначен плужек, слуга на турски господари? Цацаров и компания, Пеевски и ДПС да се измитат също. Кога ще я накажем тая корумпирана измет?

 24. 24 Профил на oanes
  oanes
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Очевидно е, че тези които продължават атаката срещу КТБ са тези които са и защитници на криминалните структутури в страната. Хората се осъзнаха и съвсем отчетливо / 43%/ виждат общественният интерес в подкрепа на банката и нейната работа. Струвами се, че кмплотаджийте срещу банката и страната губят категорично подкрепа. Бруталните лъжи разпространявани от техните медий и хората им в държавата неуспяха. Истината и здравия разум на обществото ги изолира постепенно в тъмнината от която изпълзяха.

 25. 25 Профил на carwindwrclir
  carwindwrclir
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Всеки трети е идиот, останалите, които "смятат" така работят за някой от "банкерите", които притежават банката.

  And so something which I thought I was seeing with my eyes is in fact grasped solely by the faculty of judgement which is in my mind.
 26. 26 Профил на carwindwrclir
  carwindwrclir
  Рейтинг: 515 Неутрално

  [quote#1:"442"]Аз пък смятам, че парите на хората в КТБ-то станаха жертва за кефа на елементарни измамници. Просто я прицелиха и останалото го знаем. [/quote]

  По скоро е схема на Путлер, за възстановяване на загубите от Кипърската схема. Всеки, който "реве", за обезщетяване на влогове над Е100,000- от държавата е в схемата - не се знае и колко от тези до Е100,000 са реални!

  And so something which I thought I was seeing with my eyes is in fact grasped solely by the faculty of judgement which is in my mind.
 27. 27 Профил на Rage Against
  Rage Against
  Рейтинг: 1078 Весело

  КТБ беше банка с предварително зададен срок на годност. ако не беше наритана сега, едва ли щеше да изкара до края на 2015 г. с всичките тези лоши кредити към свързани лица (не вярвайте, че са били само 2-3%), банката щеше да започне да изпитва сериозни затруднения още през 2014. а следващата година щеше да е времето на предсмъртните й хрипове.

  да припомня ли, че си продадоха една от сградите отново на свързана фирма, за да си захаросат финансовите отчети и да добутат до 3 млн. лв. печалба?

  колкото до атаката, да, атаката беше от мафиотските бандички на Ахмед и на Пеевски, за да си понамалят малко кредититите (или изцяло) и да отмъкнат част от фирмите на Василев с подставените му лица.

  щом като човек с интелекта на Василев, може да стане най-влиятелния човек в България няколко поредни години, както и Мистър Банка, Мистър Икономика, Мистър Финанси, Мистър Мустак и главен Ктитор, представете си какво може да направи в нашата страна някой наистина способен и кадърен човек

  РЕФОРМИ !
 28. 28 Профил на abygale
  abygale
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#27] от "Rage Against":
  [quote#27:"Rage Against"]КТБ беше банка с предварително зададен срок на годност[/quote]

  Ти май бъркаш банка с консерва...

 29. 29 Профил на heyco
  heyco
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Първо, Галъп на Кънчо и Райчо, не е Галъп. Второ, не казват кой е възложител на изследването. Най-вероятно е самият Цветан Василев. Когато е установено, че някой, като т.нар. български Галъп на предните избори, е уличен да манипулира социологическите данни, трябва да му се забрани да трови публиката поне за две години.

 30. 30 Профил на Rage Against
  Rage Against
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  До коментар [#28] от "abygale":

  прав си. КТБ не беше банка.
  а консерва.

  РЕФОРМИ !
 31. 31 Профил на gianni
  gianni
  Рейтинг: 1161 Неутрално

  [quote#28:"abygale"]Ти май бъркаш банка с консерва...[/quote]

  Объркал се е, консервите с изтекъл срок на годност не са празни...

 32. 32 Профил на vava
  vava
  Рейтинг: 406 Неутрално

  Какво доверие в институциите, какви пет лева? Българите смятат, че ги управляват безскрупулни измекяри които биха продали и собствените си пъпчиви задници за пари.

 33. 33 Профил на chinesedemocracy
  chinesedemocracy
  Рейтинг: 515 Весело

  [quote#12:"palav_nik"]КТБ се пропука след замразяването на ЮП.
  [/quote] По–точно – седмица след метаните на Плювналиев и ръкостисканията на Орешарски с тримата презокеански влъхви...
  [quote#12:"palav_nik"]Дали е някаква случайност...[/quote]
  Никаква:
  [quote#166:"chinesedemocracy"]Написах още на 20 юни : http://www.dnevnik.bg/biznes/finansi/2014/06/20/2327556_centralnata_banka_ktb_ne_e_falirala_tia_e_pod_kontrola/?p=0&ref=id#comment-212
  Който разбрал, разбрал... [/quote]

  https://www.youtube.com/watch?v=faSBzYRnFdk
 34. 34 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 2291 Неутрално

  Не знам имало ли е в допитването и въпроси за отговорността.
  За мен ( не съм между питаните) е ясно, че е имало много нередни неща в КТБ, за които отговорен е Василев и трябва да му бъде потърсена отговорност, за игрите с парите на хората, но това, според мен, далеч не означава автоматичен фалит.
  Пред очите ни, Искров на своята пресконференция, изрече ужасни глупости и с всичките си действия, изобщо не успокои и вкара нещата в ред, напротив, създаде безумна паническа вълна. В съчетание с напълно "независимия" надзор, упражняван и над КТБ и излизащ с такива положителни резултати, за мен е очевидно, че и на Искров и на надзора, трябва да им бъде потърсена сметка и да си получат заслуженото, включително за приноса във влошаване на положението на банката.
  И последен по ред, но не и по значение е приноса и действията на Цацаров, който според мен, съвсем не случайно или по неопитност, а по-скоро изпълняваше поръчката на Пеевски, един от най заинтересованите във фалита на банката и обезценяване на кредитите. Може да се отчете и спомагателната роля на Йовчев.
  Така че положението на банката със сигурност не е било такова, каквито са бодряшките изказвания само от преди няколко месеца, но сегашното дередже е резултат и на тези действия и участниците в тази безобразна и опасна игра, трябва да си получат заслуженото.

 35. 35 Профил на д-р Петроff
  д-р Петроff
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#1] от "442":След като Пеевските фирми си изтеглят парите от КТБ точно преди атаката на прокуратурата...

  ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ЗА ДА НЕ СТАВА КАКВОТО СИ ИСКАТ
 36. 36 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3467 Любопитно

  Мафията притежава държава и политическа класа.
  Вероятно притежава и банки.

  Чия е КТБ?

  пп
  Според научно проучване на фалшив Галъп интернашанъл:
  "Всеки втори смята, че КТБ е жертва на политическа атака"

 37. 37 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  [quote#12:"palav_nik"]Има едно интересно съвпадение.
  КТБ се пропука след замразяването на ЮП.
  Дали е някаква случайност...[/quote]

  Според мен не е случайност.
  И аз съм на това мнение +++.
  След обявяването на санкциите на Руските банки нашите продажници се усетиха, че '' гадните европейски и задокеански капиталисти '' знаят къде какви потоци пари отиват и разбишкаха пирамидата която успешно си работеше в последните 4 четири правителства.
  По - точно Цацаратурата се материализира там и под предтекст за разследване започна да покрива всичко с чадър и мат'ряла да цъка ошашавен защо влоговете на Веждито и Костов са били там но никога няма да му дойде на акъл да пита кой изтегли всички тези необезпечени кредити и защо Иван Искров и целия Надзорен Съвет на Българска Народна Банка услужливо проспа този пладнешки грабеж ?
  Само Синята Коалиция не гласува втория мандат на Ив. Искров.

  ИСКРОВ ОСТАВКА ВЕДНАГА !

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 38. 38 Профил на chinesedemocracy
  chinesedemocracy
  Рейтинг: 515 Весело

  [quote#10:"непукистка"]Всеки втори бърка. [/quote]
  А както винаги– ти правиш всичко възможно да ни убедиш, че си една от тези "всеки втори"... Чрез следващите си буйно избуяли от "дъждовито"поливани с първосигнална омраза без грам мисъл "прозрения":
  [quote#10:"непукистка"] КТБ е жертва на мръсната война "КГБ срещу Света". Банката на Путин в България е тукашната цитадела на КГБ, в чиито досиета се съдържат доказателствата за зависимостта на "бизнес", профсъюзи и "политици" от БСП, ДПС, ДСБ, включително главния прокурор и управителят на БНБ от кремълския сатрап. [/quote]
  Май никой не ти е казвал, че като се пробваш – пропагандата за да е качествена, трябва все пак да се базира на анализ на факти,а не на предположения и"прозрения"...
  Айде– ето ти малко сдъвкани факти: http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/08/04/2355939_radan_kunev_politicite_se_boriat_za_hvurlen_ot_borisov/?p=0&ref=id#comment-351

  https://www.youtube.com/watch?v=faSBzYRnFdk
 39. 39 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1311 Неутрално

  "Всеки втори смята, че КТБ е жертва на политическа атака"

  -И никаква друга мисла не допуска главата ми.

 40. 40 Профил на abygale
  abygale
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#30] от "Rage Against":

  Ако можеше да дадеш алгоритъм с който да се изчислява срока на годност на дадена банка, и обосновеш определянето й като „консерва”, Нобеловата награда за икономика щеше в кърпа да ти е вързана… Прочетох ти внимателно коментара и не съм съгласен с катастрофичните ти предвиждания. Точно обратното – ако го нямаше криминалния сценарий и удар срещу КТБ, моята прогноза е, че в следващата година банката щеше да си е жива и здрава и даже от четвърта по-големина да стане третата такава системна банка у нас. Доста вероятно, тъй като Първа инвестиционна е в далеч по-лошо състояние. Само да има кой да разбишка мръсотиите около дъщерната й банка в Кипър, спукана й е работата…

 41. 41 Профил на krummm
  krummm
  Рейтинг: 639 Неутрално

  От страна на коя политическа партия е ясно като бял ден.

 42. 42 Профил на Rage Against
  Rage Against
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  До коментар [#40] от "abygale":

  вие, лишените от common sense, търсите всякакви алгоритми, магии, конспирации, "американците не са били на Луната" и т.н. и отказвате да видите очевидните неща, които всеки ден ви се манифестират.

  спирам с прозата, защото можеш да се окажеш поредният мой познат, близък или колега, който е решил, че ще се възползва от 10% годишна лихва в КТБ, защото "кой ще остави тази банка да фалира", или "ако нещо се случи, веднага ще си изтегля парите от там"...

  малко ви бяха пирамидите, банковите фалити, спад на цени на имоти и т.н. не се научихте. явно постоянно трябва да бъдете ограбвани и лишавани от собственост, след като не избягвате такива рискове, или поне не се научавате след първата си грешка...

  РЕФОРМИ !
 43. 43 Профил на Rage Against
  Rage Against
  Рейтинг: 1078 Весело

  До коментар [#33] от "chinesedemocracy":

  много ясно, че американците са виновни. чичо Сам продължава вече 13 века да завижда на българския интелект и военна заплаха!

  Чичо Сам никога няма да позволи на Балканите да има силна, независима България, която граничи със себе си, или поне на три морета, България, чиито ученици продължават застрашително да печелят олимпиадите по математика, информатика и математическа лингвистика!

  а като те питат как така КТБ изплатила 500-600 млн. лева, а се отворила дупка от около 4 милиарда, мълчите!

  РЕФОРМИ !
 44. 44 Профил на chinesedemocracy
  chinesedemocracy
  Рейтинг: 515 Неутрално

  [quote#43:"Rage Against"]Чичо Сам никога няма да позволи на Балканите да има силна, независима България, която граничи със себе си, или поне на три морета, България, чиито ученици продължават застрашително да печелят олимпиадите по математика, информатика и математическа лингвистика[/quote]
  Ако можеше да осъзнаеш колко си прав тук, никак нямаше да ти е толкова весело. Ако си българин, де...
  Пък–ако можеше да проумееш и, че за жалост и други кандидати да са гръб на продажни фурнаджийски лопати като нас ВЕЧЕ няма и няма да има – може би щеше да си дадеш сметка защо до 20–50 години ако остане в света нещо, напомнящо за България–ще е само името... На ТЕРИТОРИЯТА...
  Дано не си на 20–30 години, че тогава (ако имаше акъл да го проумееш, и си го представиш) – сигурно ще ти се отще да си жив.

  [quote#43:"Rage Against"]а като те питат как така КТБ изплатила 500-600 млн. лева, а се отворила дупка от около 4 милиарда[/quote] ... дето ти я видя с очите си, и пишеш от дъното й???
  Абе – ти да не си някой от квесторите или одиторите на КТБ, под прикритие във форума на Дневник????

  https://www.youtube.com/watch?v=faSBzYRnFdk
 45. 45 Профил на chinesedemocracy
  chinesedemocracy
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#43] от "Rage Against":
  На, радуйся коленопоклонно...
  "ТУРСКИ ИЗТРЕБИТЕЛИ ЩЕ ПАЗЯТ НЕБЕТО НА БЪЛГАРИЯ ???"
  http://pan.bg/view_article-49-24599-Novo-20-Ministyr-Shalamanov-namekna-che-drug-mozhe-da-pazi-nebeto-ni-za-da-ogranichim-zavisimostta-si-ot-Rusiq.html

  https://www.youtube.com/watch?v=faSBzYRnFdk
 46. 46 Профил на abygale
  abygale
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#43] от "Rage Against":

  Прочети внимателно излезлия днес анализ /железно аргументиран и подкрепен с данни и цифри/ на проф. Емилия Миланова и Иван Костов за КТБ и хвърли на боклука твоята теза за "предсмъртните й хрипове."

  "С висока степен на вероятност може да се твърди, че до 10.10.2014 г. БНБ няма да има основания дори по своите „специални критерии“ да оцени като отрицателна капиталовата адекватност на КТБ и да й отнеме лиценза."

  http://riskmanagementlab.com/bg/index.php?id=news&tx_ttnews%5Btt_news%5D=135&cHash=173511eb7ba7f1633d73e5f6e554c04e

 47. 47 Профил на petrova835
  petrova835
  Рейтинг: 402 Весело

  До коментар [#9] от "tww09306483":Споко, ако сега мине номерът, утре ще си изберат и друга банка. Апетитът идва с яденето.

 48. 48 Профил на petrova835
  petrova835
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Не е нужно проучване, ясно е като бял ден - имаше мокра поръчка за КТБ. Защото беше силна и с това ...апетитна. И понеже много се говори в този форум за консерви - в случая долнопробната консерва с изтекъл срок е миризлива цаца в сос от потен гуверньор и свинска мас. Всичко това подправено с миришки от изгладнели предизборно политици. Да ти се доповръща. Това са консервите с изтекъл срок, които ни тровят.

 49. 49 Профил на petrova835
  petrova835
  Рейтинг: 402 Неутрално

  И да сме точни - КТБ е жертва на КРИМИНАЛНА политическа атака, проведена от българските институции и пряко насочена срещу банката и българския народ. БНБ и прокуратурата да кажат - коя ще е следващата им цел!

 50. 50 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Значи, все още има наивници, които не мислят така? И, те ще определят кой да ни управлява? Ужас!

  goblenka
 51. 51 Профил на Rage Against
  Rage Against
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  До коментар [#46] от "abygale":

  няма дим без огън. КТБ беше източена от собствениците си и това я направи уязвима към подобни удари, които й се случиха, когато собственикът й поиска повече услуги или изплащане на раздадените заеми към кръга на Де'Белия Пеевски.

  РЕФОРМИ !
 52. 52 Профил на abygale
  abygale
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#51] от "Rage Against":

  Спри се, бе. Излагаш се.
  Как ще е източена банка, като към 30 юни, след поставянето й под надзор, активите й са 6,9 милиарда лева? Капиталовата й адекватност, най-важния показател за състоянието на една банка, и сега продължава да покрива всички изисквания на БНБ и на европейскя регламент 575/2013/ЕС?

 53. 53 Профил на Darin Ivanov
  Darin Ivanov
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Разбира се, че е жертва. Коя е тази банка чиито президент се говори постоянно, че си има собствена партия. Че е близък с депутати от най-различни партии, нали така любимия му като Син Дилянчо пръв заби ножа в гърба с обвиненията си. Това май бързо се забравя, на ДПС им стана трудно да преговарят вече с Василев като усетиха, че Барека влиза в парламента и решиха да превърнат "България без цензура" в "България без спонсора"
  Страната ни е прекалено малка, искате ли да живеете без политическите игри да ви бъркат в джоба емигрирайте.
  В България се смеят, че американците не знаят кой ги управлява, коя партия има повече депутати. Според мен трябва да им завиждаме, на спокойния и независещ от голямата политика живот.

  X
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK