РЗС все пак ще подкрепи ГЕРБ на изборите

Яне Янев участва в представянето на управленската програма на ГЕРБ в областта на вътрешната сигурност.

© Юлия Лазарова

Яне Янев участва в представянето на управленската програма на ГЕРБ в областта на вътрешната сигурност.Партията на Яне Янев РЗС все пак ще подкрепи ГЕРБ на предстоящите предсрочни парламентарни избори на 5 октомври.


Политическият съвет на РЗС е решил днес партията да не се регистрира за самостоятелно участие изборите и "потвърждава ангажимента си за политическо партньорство с ГЕРБ", съобщиха от пресцентъра на партията.


В петък в съобщение до медиите, изпратено от електронния адрес на РЗС, се казваше, че Политическият съвет на РЗС взел решение да призове своите членове и симпатизанти да подкрепят ГЕРБ и нейния председател Бойко Борисов на предстоящите избори за Народно събрание. По-късно в друго съобщение, изпратено от същия електронен адрес на РЗС, се съобщаваше, че Политическият съвет не е заседавал и не е взимал подобно решение, а съобщението било вследствие на хакерска атака. 
Преди евроизборите РЗС и ГЕРБ подписаха споразумение за партньорство, а по-късно лидерите Янев и Борисов се договориха за създаване на съвместен експертен съвет за борба с корупцията, който да бъде ръководен от Янев.


Той посочи пред "Дневник", че според споразумението половината от членовете на експертния съвет трябва да са от ГЕРБ, една четвърт - от РЗС, а другата една четвърт - гражданска квота.


РЗС изразява готовност да организира създаването на постоянен дискусионен форум по конституционни въпроси между политици и юристи от РЗС и ГЕРБ от една страна и експерти и конституционалисти с обществено признание от друга страна. Политическият съвет декларира, че ще работи на изборите съвместно с ГЕРБ с цел консолидация на десните гласове за постигане на изборна победа и на конституционно мнозинство в 43-ото Народно събрание.


Ръководството на РЗС дава мандат на председателите на местните, общинските и областните организации да осъществяват пълно взаимодействие със структурите и предизборните щабове на ГЕРБ с цел максимална мобилизация на електоралния ни потенциал. Приема като своя основна задача да разясни публично колко вредно за обществото е в този момент да се разпиляват гласове към корпоративни, квазидесни и криминални коалиции.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK