За "ягуара на бригадата": поезията в младежката организация на "България без цензура"

За "ягуара на бригадата": поезията в младежката организация на "България без цензура"

© Красимир Юскеселиев



Заместник-председателят на областната младежка организация на "България без цензура" в Пазарджик и председател на МББЦ - Ракитово, е автор на редица стихотворения и есета, в които основна тема са патриотизмът и родолюбието", съобщи на интернет страницата си председателят на "България без цензура" и бивш телевизионен водещ Николай Бареков в понеделник.


Съобщението е озаглавено "Млад поет в редиците на МББЦ" и носи подзаглавието "Родолюбието и патриотизмът са основна тема в творчеството на Милен Шехтов". Според него 22-годишният активист е роден във Велинград, завършва средно образование с профил "Мениджмънт в туризма", а в момента е студент четвърти курс в ЮЗУ "Неофит Рилски’’, специалност ‘’Публична администрация".


Таланта си да пише Шехтов открил в ранна детска възраст. Едва 7-годишен започнал да пише стихотворения. За себе си казва, че е патриот по душа, поради което тематиката в неговото творчество винаги е била насочена към богатото историческо наследство, което притежава България.




"Споделя, че влизането му в редиците на МББЦ е с една основна цел – изграждане на доверие между политическите лица и обикновените хора, което според него отдавна е изгубено", пише Бареков. А самият Шехтов, цитиран от сайта на водещия и от официалната страница на "България без цензура", казва:


"Ние, ръководството на МББЦ – Пазарджик, смятаме, че между нас и хората, с които ще водим разговори, не трябва да има дистанция. Формално ние сме председателите, но водеща фигура в нашата дейност е народът, обикновените хора, които сме решени да поведем след нас."


"Младите напускат родината. Всеки казва: "По-добре да съм сит гурбетчия, отколкото гладен патриот", възмущава се Шехтов и отбелязва, че за него това са слаби характери, а на България й трябват силни хора, които да се борят и жертват за нея. Затова според него трябва да се дава гласност на младия, необременен и идейно продуктивен човек.


"Не разбирам как все още има хора, които вярват на тези политици. Представителите на политическия елит през последните 25 години единствено грабят и разрушават държавата", смята Шехтов. Единствено ББЦ и лидер като Николай Бареков според него можел да промени тази порочна практика.


Съобщението завършва с представяне на едно от стихотворенията на младия партиен активист:


"Българийо"


Българийо, люлка на Балканите
Българийо, бди над нас младите
Българийо, вечна и неповторима
Българийо, голяма и непобедима
Българийо, държава силна и велика
Българийо, едно врабче ти чурулика
Българийо, живей за да живеем ние
Българийо, засмей за да се смеем ние
Българийо, изстрадала и окървавена
Българийо, Йордания от теб е по-червена
Българийо, кълна се да те защитавам
Българийо, лъжците няма да ги оправдавам
Българийо, милея всеки ден за тебе
Българийо, нуждаеш се от мене
Българийо, остава пламъка надежда
Българийо, паричното ни мъчи май изглежда
Българийо, ранена и опустошена
Българийо, снижена и ожесточена
Българийо, тъжна е за теб нощта
Българийо, угасва бавно и свещта
Българийо, фантазия за умовете
Българийо, харизма си за боговете
Българийо, цинизмът случайно настани се
Българийо, човешкото трайно изгуби се
Българийо, шалвари стъпват по земята
Българийо, щадиш ли си децата
Българийо, ъгъл в пирамидата
Българийо, юмрук на барикадата
Българийо, ягуара на бригадата.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK