Реформаторите обещават операция "Чисти ръце" и реформи в управлението на страната

Реформаторите обещават операция "Чисти ръце" и реформи в управлението на страната

© Анелия НиколоваРеформаторският блок се явява на предсрочните парламентарни избори на 5 октомври с обещанието да проведе операция "Чисти ръце" в цялостното управление на страната, да не създава и да не търпи зависимости при взимането на решения. Това се посочва в декларация на петте партии в предизборната коалиция, изпратена до медиите.


"Политиката ни ще включва пълно разследване на политическите и икономически зависимости на последните управления, като предложи създаване на анкетна комисия за разследване на избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС и другите скандални назначения на държавни позиции; осигури пълна публичност на договорите за "Южен поток" и другите големи инвестиционни проекти; и разследване на дейността на КТБ и събиране на кредитите на банката, като нанесе публичен и икономически удар по политическата мафия", пише в документа.


За постигане на политическите си цели Реформаторите ще се стремят при съставянето на правителство, в което позициите на министър-председател, финансов и вътрешен министър се заемат от политици с безупречна репутация, които не са били на тези постове в миналото.
В декларацията се допълва, че РБ ще участва в реформаторско десноцентристко правителство, което да отстрани БСП, ДПС и производните им от управлението на страната; да възпре ксенофобските и националпопулистки формации да диктуват дневния ред на управлението и да отдалечават България от Европа; да приеме стратегия за дясна социална политика, основана на реформа в образованието, здравеопазването и социалната сфера; да създаде благоприятна среда за развитие на бизнеса, честни и ясни правила за всички инвеститори; както и да подготви проект до 2016 г. за промени в Конституцията и избори за ВНС заедно с президентските избори през 2016 година.


Партиите от Реформаторския блок се заявяват като алтернатива на последните управления на страната и установения от тях модел на беззаконието и бедността. Участват в изборите, за да оправдаят надеждите за по-добър живот и европейски стандарти на политическо поведение.


Реформаторите гарантират, че всеки глас за Блока е глас за незабавни реформи в правосъдието, сигурността и енергетиката; цялостна реформа на публичната администрация и прекратяване на партийната намеса в държавната служба; електронни услуги за гражданите, бизнеса и администрацията, електронни обществени поръчки; незабавно приемане на Европейския банков надзор, ускорено присъединяване на България към Еврозоната, активна роля на България в учредяването на Европейския енергиен съюз; отстраняване от властови позиции на всички лица, свързани с бившата Държавна сигурност, лица със зависимост и конфликт на интереси.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK