Кой срещу кого на изборите

Кой срещу кого на изборите

© ДневникДо началото на кампанията за предсрочните парламентарни избори остават две седмици, а партийните централи трескаво редят кандидатите си за тях. Желание да участват в изборите на 5 октомври изявиха 20 партии и 7 коалиции, които включват в себе си далеч над 20 партии (само в съюза около БСП са 13 формации).


Засега интригата е в няколко лидерски двубоя


Председателите на двете най-големи формации ГЕРБ и БСП - Бойко Борисов и Михаил Миков, са един един срещу друг в софийския 25-ти избирателен район. Възможно е там да им опонират водачът на "Атака" Волен Сидеров и Меглена Кунева (Движение България на гражданите) от Реформаторския блок.
Реформаторите може да издигнат там отново бившия кмет на Плевен Найден Зеленогорски. Лидерът на "България без цензура" Николай Бареков обяви, че ще заложи на софиянец - най-вероятно заместника му Росен Петров. АБВ пък ще разчита на зам.-председателя си и бивш евродепутат Ивайло Калфин. "Патриотичният фронт" около Националния фронт за спасение на България и ВМРО вероятно ще излъчи Красимир Каракачанов за водач.


Борисов и Кунева е възможно да се срещнат и в Пловдив-град. Там със сигурност ще бъде Николай Бареков, който отдавна обяви, че ще води партията си в родния си град. БСП издигна бившия зам.-кмет и бивш зам.-финансов министър Георги Търновалийски, а АБВ на Георги Първанов ще участва с бившия ректор на УНСС Борислав Борисов, втори в листата ще е бившият главен секретар на МВР по времето на Румен Петков - ген. Валентин Петров.


В района с най-много депутати (16) - 23-ти софийски, е възможно Реформаторите да излязат с лидера на СДС Божидар Лукарски. Срещу него ГЕРБ ще играе с бившия транспортен министър Ивайло Московски, а БСП - с Жельо Бойчев. И двамата бяха водачи на листите на изборите през 2013 г. Вероятно е сега "Атака" отново да лансира Деница Гаджева.


В 24-ти софийски избирателен район, където най-активна е традиционната десница, Реформаторите може да излъчат зам.-председателя на ДСБ Петър Москов. БСП ще участва с една от най-силните си фигури - актьорът Стефан Данаилов. ГЕРБ пък може да заложи на зам.-председателя на парламентарната си група в два поредни мандата Димитър Главчев. АБВ и тук лансират бившия ректор на УНСС Борисов.


Интересно състезание се очертава във Варна


Там БСП за първи път ще участва с бившия военен министър Ангел Найденов начело на листата. Найденов досега е избиран за депутат от Хасково и Перник, не познава добре структурата и не е ясно дали ще успее да консолидира около себе си противниците Борислав Гуцанов и Красимир Янков. В морския град ГЕРБ може да издигне бившия регионален министър Лиляна Павлова, но ако се вземе решение освен Борисов друг да не е водач в два района, възможно е първото място да е за бившия командир на Военноморските сили вицеадмирал Пламен Манушев. Реформаторите пък пак ще участват с лидера на ДСБ Радан Кънев. Възможно е Волен Сидеров също да поведе листата във Варна, както беше през 2013 г. Очаква се ДПС отново да повери първото място там на Йордан Цонев.


В Бургас ГЕРБ пак ще разчита на бившия зам.-министър на околната среда Ивелина Василева да поведе листата. Срещу нея БСП ще играе с непартийния Петър Кънев, вицепрезидент на КРИБ, чието членство е замразил и собственик на печатница "Демакс". В най-силния за "Патриотичния фронт" район на миналите избори "Атака" заложи на зам.-председателя си Десислав Чуколов, който сега може да повтори. АБВ номинира бившия началник на Генералния щаб на Българската армия ген. Михо Михов. Фронтът вероятно ще излъчи отново Валери Симеонов.


В проблемния за БСП Благоевградски регион, където почти сигурно първи ще бъде бившият външен министър Кристиан Вигенин, ГЕРБ отново залага на зам.-председателя си Цветан Цветанов. ДПС пък ще играе с бившия зам.-председател на парламента Алиосман Имамов. АБВ лансира певицата Николина Чакърдъкова.


В смесените райони не се очаква изненада


и опити на големите партии да разбъркат сметките на ДПС. Лидерът на Движението Лютви Местан очаквано ще бъде първи в листите в Кърджали и Хасково. В смятания за "бастиона на Доган" БСП ще играе отново с местния си председател Милко Багдасаров, а ГЕРБ - с Цвета Караянчева, както беше и през 2013 г. В Хасково левицата ще издигне бившия зам.-министър на околната среда Чавдар Георгиев, а ГЕРБ - Делян Добрев, бивш министър на икономиката и енергетиката в кабинета "Борисов".


В Пазарджик срещу вероятния водач на ДПС Делян Пеевски (за трети път) БСП пуска Янаки Стоилов. ГЕРБ може този път да заложи на Гинче Караминова, която се бори за трети депутатски мандат. Миналата година първи в листата на ГЕРБ беше Дончо Баксанов - областен управител при управлението на Борисов. АБВ пък залага на д-р Стайко Спиридонов.


Ако ДПС излъчи Пеевски и в Стара Загора, както беше през 2013 г., срещу него отново ще се изправи Лиляна Павлова (ГЕРБ). От БСП първи ще е бившият икономически и енергиен министър Драгомир Стойнев, който като кандидат за лидер на БСП беше обвиняван във връзки с Пеевски.


В Търговище БСП издигна Явор Куюмджиев за водач на листата, ДПС - Тунчер Кърджалиев, ГЕРБ също ще повтори водача си Дарин Димитров. Възможно е Реформаторите да посочат Касим Дал, а АБВ - Ивайло Русчев.


В Разград ДПС се очаква отново да издигне бившия социален министър Хасан Адемов, ако се чуства добре здравословно. БСП лансира областния управител Стоян Ненчев, ГЕРБ - Валентин Василев (бивш баскетболист и депутат сега), а АБВ - Пламен Томов. България без цензура пък се очаква да заложи на Димитър Аврамов, бивш депутат от "Атака".


В Силистра се очаква първото място в листата за ДПС отново да е за Рамадан Аталай, ГЕРБ играе с бившия здравен министър Десислава Атанасова, а БСП - с Антон Кутев. В Смолян пък първа в листата на БСП ще е Дора Янкова, ГЕРБ пак участва с Даниела Дариткова, а ДПС - с Мустафа Карадайъ


Бивши кметове и бивши министри


В Плевен ще бъде трудно за БСП, след като една от силните й фигури в близкото минало - Румен Петков (бивш кмет на Плевен), ще участва отново в изборите, но този път като водач на листата на АБВ. Там БСП пуска бившия вицепремиер в кабинета "Виденов", известен с прозвището "поразяващата уста" Румен Гечев. В ГЕРБ отново първа ще е бившият председател на Народното събрание Цецка Цачева. Реформаторите може да заложат там на дългогодишния бивш кмет Найден Зеленогорски.


В традиционния за Миков Видински район, откъдето е избиран за депутат пет пъти, срещу него отново ще се изправи Владимир Тошев от ГЕРБ, както и Иван Иванов от АБВ.


Във Велико Търново ГЕРБ пак номинира на първото място Цветан Цветанов, а срещу него ще е хасан Хаджихасан от ДПС и Мариана Бояджиева от БСП. Във Враца Георги Божинов (БСП) се завръща начело на листата срещу Тотю Младенов от ГЕРБ и Камен Костадинов (ДПС). АБВ пък лансира Петър Стоянов.


В Пловдив - област БСП ще участва със зам.-председателя си по организационните въпроси Димитър Дъбов, а ГЕРБ залага на бившия областен управител Здравко Димитров. АБВ пък пуска ген Валентин Петров.


В Перник АБВ излъчва кмета Росица Янакиева, докато БСП лансира Валери Жаблянов. Възможно е ГЕРБ този път да повери първото място на областния координатор на ГЕРБ Вяра Церовска или на досегашния депутат Ирена Соколова.


Очаквани двубои


Без особени промени изглеждат и основните играчи в листите в Русе. Пламен Нунев пак ще е първи в ГЕРБ, Ферихан Ахмедова има най-много номинации за водач на листата на ДПС, а Реформаторите може отново да лансират Меглена Кунева. БСП пък издигна ректора на Русенския университет Христо Белоев.


В Добрич един срещу друг ще са Румен Иванов (ГЕРБ) и Светла Бъчварова (БСП), в Кюстендил - Мая Манолова (БСП) и Кирил Калфин (ГЕРБ), в Сливен - Десислава Терзиева (ГЕРБ) и Таско Ерменков (Сливен), в Монтана - Емил Райнов (БСП) срещу Златко Тодоров (ГЕРБ), а АБВ издига Емил Константинов (бивш местен лидер на БСП)


В София-област БСП издига Корнелия Нинова, а ДПС е възможно отново да заложи на Емил Иванов (областен управител на софийска област сега). ГЕРБ вероятно ще излъчи Ивайло Московски, а ББЦ ще заложи на Светлин Танчев.


В Шумен БСП постави на първо място в листата Иван Иванов, очаква се ГЕРБ отново да заложи на Любомир Христов. В Ямбол БСП лансира Атанас Мерджанов срещу Михо Михов от АБВ. В Ловеч Димитър Горов (БСП) ще е срещу Кирил Цочев от АБВ и вероятно Корнелия Маринова от ГЕРБ.


В Габрово БСП вероятно ще участва с областния управител Николай Григоров, след тежката катастрофа на Йордан Стойков. В ГЕРБ най-много номинации има областният координатор и бивш депутат Цветомир Михов.


Срокът за регистрация на кандидатите е до 2 септември.

Ключови думи към статията:

Коментари (106)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 3194 Неутрално

  Всеки срещу всеки, а като цяло - всички срещу Реформаторския блок!
  Защо ли?
  Защото са клонинги на една партия - БКП, каквото и да говорят!

 2. 2 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2989 Весело

  И сега, като тръгне една промяна...

 3. 3 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2989 Весело

  До коментар [#1] от "Alexander97":

  "Всеки срещу всеки, а като цяло - всички срещу Реформаторския блок!"

  Не се вземай насериозно, на тези от РБ никой не обръща внимание, освен те самите и няколко зарибени медийни функционера. С много хъс и умение успешно се отърсват от все повече привърженици. Сега,както и преди, дежурният враг за всички е ГЕРБ. Защо ли?

 4. 4 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 829 Весело

  В Стара Загора ще има двубой на тежкоатлети - Пеевски срещу Лиляна Павлова.

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 5. 5 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  Срокът за регистрация на Гладиаторите е до 2 септември...

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 6. 6 Профил на Mqlko Milkov
  Mqlko Milkov
  Рейтинг: 237 Неутрално
 7. 7 Профил на Сабака Баскервіляў
  Сабака Баскервіляў
  Рейтинг: 459 Неутрално

  Важното е този път да избират българите, а не циганите и турците.

  Ще не вмерла Україна
 8. 8 Профил на sweet_candy
  sweet_candy
  Рейтинг: 409 Неутрално

  България без цензура, ще е единствената партия контра на статуковото.

 9. 9 Профил на dragoman
  dragoman
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Кой иска ДПС във властта? Много политици се съобразяват с Доган.

 10. 10 Профил на PavelCZ
  PavelCZ
  Рейтинг: 1875 Неутрално

  На тези избори ще участвам в София. По една случайност ще съм в България. Иначе щях пак да гласувам от посолството в Прага.

  E PLVRIBVS VNVM
 11. 11 Профил на Митко Василев
  Митко Василев
  Рейтинг: 669 Любопитно

  При това развитие на политическата сцена, най-умното, което ми идва за 5 октомври, е да отида и да гласувам с действителна бюлетина за недействителна партия - някоя от 20-те, които са в списъка, но и роднините им не са чували за тях. Така поне ще разредя с 1 глас супата и ще намаля леко шанса на някой мизерник да мине 4-те процента или пък да вземе субсидия.

  това, че казваш даден факт, не означава, че непременно го харесваш. въпреки че за 95% от аудиторията значи точно това
 12. 12 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1402 Неутрално

  Хе хе в Стара Загора Пеевски няма шанс,там са "Трейс Холд",и затова Лилянка като бивш регионален министър е победител предварително

 13. 13 Профил на opt_02
  opt_02
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Кой срещу кого??!!!
  Ами - гласоподавателите - срещу всички, които са на фотосите.
  За съжаление - за мен алтернатива няма.

 14. 14 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1154 Неутрално

  До коментар [#1] от "Alexander97":
  Всички срещу ГЕРБ , най активни Радановата Бригада, друг враг според тях нямат

 15. 15 Профил на idiot_idiotov
  idiot_idiotov
  Рейтинг: 439 Неутрално

  Срещу Боко, ако той пак се появи на власт, ще ни закопае за години напред.

 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 17. 17 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 886 Неутрално

  Снимка, която ме изпълва с песимизъм.

 18. 18 Профил на mtmvb1111
  mtmvb1111
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Отново внушения от Дневник....

  Кандидатите на РБ се сравняват с тези на ГЕРБ, БСП та дори и ДПС и АБВ....
  В 80 % от областите 99 % от хората дори не са чували за Радан и компанийка......

  Руското влияние убива България! "Дневник" също....
 19. 19 Профил на npiatanasov
  npiatanasov
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#15] от "idiot_idiotov":

  Отговаряш на ника си, браво.

  До коментар [#16] от "Wizard":

  Много злоба бе, ей! Гъби ли ще береш?

 20. 20 Профил на xax
  xax
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Софиянци, младите и образованите гласуват за Реформаторския Блок. Защо ли сме толкова глупави ... или поне това се опитват да ни обяснят всички, които имат интерес от победата на една или друга партия.

 21. 21 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3264 Неутрално

  по - интересно е за какво се борят . кой с кого щял,бил ...е махленска раздумка за матриала

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 22. 22 Профил на ndb
  ndb
  Рейтинг: 466 Весело

  Всички кукли на прехода срещу Герб, то е ясно! Но в крайна сметка Герб и България ще спечели!

  Преди да се замислиш дали правиш нещата правилно, се замисли дали правиш правилните неща!
 23. 23 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  И на тези избори ще е като на предишните...по-предишните...по-по-по-предишните и пр. Пак ще сме - Народа срещу всички пишман политиканчета дето се борят за кокъла.....Според мен, отново едва ли ще излезат над 35-40 % от имащите право на глас да го дадат......Излиза, че всичките правителства са правителства на малцинството до сега, т.е. нелегитимни....Ама се мълчи срамежливо за това......мдааа.....

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 24. 24 Профил на mtmvb1111
  mtmvb1111
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#20] от "xax":

  Точно така колега, проблемът е само, че младите и образованите българи дето гласуват са само 3 - 4 % от ехалето....

  Руското влияние убива България! "Дневник" също....
 25. 25 Профил на ndb
  ndb
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Искаме РБ без радан лостов и компания. Гледайте си теменужките, боготворете си командира, и неговия единствен пророк раданчо милия с голямата уста, то за друго и не ставате.. Да ни уморите от смях ли искате?!

  Преди да се замислиш дали правиш нещата правилно, се замисли дали правиш правилните неща!
 26. 26 Профил на Питър Паркър
  Питър Паркър
  Рейтинг: 418 Неутрално

  БСП не могат да се ориентират.. От Благоевград искат Нинова,те пращат Вигенин там да е водач на листа,а той е силно нежелан от местните структури! От София-област искат Добрев,те пращат Нинова там.. И после се чудят защо губят изборите!

 27. 27 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1974 Неутрално

  Тази информация е интересна, само на пръв поглед. Така или иначе не един или друг 'водач на листа" ще реши въпроса с размера на подкрепата, с малки изключения разбира се. Но ако влиянието върху избирателите се дължи само на известността/неизвестността на даден мераклия, а не на изложените програми и наличие на доверие, че ще се работи за тяхното изпълнение (гаранции никой не може да даде), , подхода на подобен избирател, ще изглежда леко или повече несериозен.
  Но най-важното за тези всички избори е, водени все пак от някакво виждане за страната и живота, на какъвто искате принцип, но все пак принцип, а не безотговорност, да отидем и да гласуваме, кой закогото предпочете. Писал съм, простата математика го потвърждава, че при активност около 70%, купените и корпоративно получени гласове, влияят много слабо, а при 80%, напрактика са похарчени на вятъра ( и за "наздраве" на братята роми) пари. Да не говорим, че това "ще реши" проблема и с твърдия електорат на ДПС. Активност под 60% и близо до 50%, ни праща в безкрайно нестабилна и опасна ситуация. така че ние сме на ход - изберете си враг или другар от горните и смело напред. Но пак ще цитирам проф.Константинов - "Мислете в деня за размисъл, за да не си 'биете' главата в деня след изборите".

 28. 28 Профил на nikitovanch
  nikitovanch
  Рейтинг: 702 Неутрално

  Всичките са заедно в овладяването на финикийските знаци...

  „Чрез правилното и стратегическо използване на пропагандата можете да направите така, че хората да виждат Раят като Ад и Адът като Рай.“
 29. 29 Профил на tsekata
  tsekata
  Рейтинг: 696 Неутрално

  ВСИЧКИТЕ хубавци на снимката играят за един и същи отбор! По-очевидна от тази тайна не знам дали има в България! НЯМА ИЗХОД ВЕЧЕ, САМ СИ ГО ДОКАРА НАРОДА!

 30. 30 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 765 Неутрално

  До коментар [#20] от "xax":
  Софиянци, младите и образованите гласуват за Реформаторския Блок.

  Млади и образовани избиратели, не само от София, биха разгледали социалния профил на гласуващите (всички агенции публикуват такъв). След това, образованите избиратели лесно биха забелязали, че извода който Вие правите е неверен.

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 31. 31 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 2051 Неутрално

  До коментар [#11] от "Митко Василев":
  "При това развитие на политическата сцена, най-умното, което ми идва за 5 октомври, е да отида и да гласувам с действителна бюлетина за недействителна партия. Така поне ще разредя с 1 глас супата..."

  Позитивно дейстие с "позитивни" последствия, както винаги.

  Докато лишаваш някой от субсидия, остава възможността за нападение на банки с всичките милионно по-скъпи негативи от 6-те лева, за четири години.

 32. 32 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1551 Неутрално

  За един и същ електорат се борят:
  БСП срещу АБВ (ИЗНЕНАДА - АБВ печели)
  ГЕРБ срещу РБ (ГЕРБ губи)
  ГЕРБ срещу ББЦ (ГЕРБ губи)
  ГЕРБ срещу НФ и Атака (=)
  НФ срещу Атака (=)
  Всеки срещу всеки за ромски гласове

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 33. 33 Профил на Wizard
  Wizard
  Рейтинг: 696 Весело

  До коментар [#19] от "npiatanasov":

  Не, БЕ, ще се смея от щастие и ще се радвам на дечицата в парка в новата градинка, ползвайки заслужената си европейска пенсия от 1200 евро и ще се смея, ей така да те зарадвам, за да сме щастливи. Дори и когато един от 20-те помяра пред блока ме ухапе, пак ще се смея и радвам, за да няма злоба и агресия. А ако падна в някой асансьор или шахта на БТК, Енергото или ВИК, пак ще съм щастлив. Защото знам, че го заслужавам. Весел един такъв...без злоба, ама грам..

  Never underestimate the power of stupid people in large groups!
 34. 34 Профил на ivanalex2
  ivanalex2
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Тия журналисти от Дневник изглежда не знаят, че системата в Бг е пропорционална, а не мажоритарна - борбата не е между водачите на листи - те така или иначе влизат (почти) сигурно, борбата е между партиите коя ще вкара повече депутати, за дас има по-голяма тежест при разпределянето на баницата.

 35. 35 Профил на Много Съм Лоша!
  Много Съм Лоша!
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Всички срещу ГЕРБ!
  ОФ анти-ГЕРБ!

  Виолетовите боклуци са по-големи боклуци от червените боклуци , на които служат!!!
 36. 36 Профил на Само Левски
  Само Левски
  Рейтинг: 998 Неутрално

  В смесените региони очаквам сблъсък между ДПС и НДПС.Водачите на листите на Реформаторския блок там трябва да са от НДПС.

 37. 37 Профил на zidane
  zidane
  Рейтинг: 734 Неутрално

  навремето имаше един филм - Всеки за себе си и Бог срещу всички

 38. 38 Профил на ceci_
  ceci_
  Рейтинг: 694 Неутрално

  До коментар [#13] от "opt_02":

  Мда, определено този път няма да избирам "по-малкото зло".

 39. 39 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 685 Неутрално

  Успех на РБ и на хората излъчени в неговите листи.

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
 40. 40 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Кой срещу кого на изборите? Наивен въпрос. Та сега за сега даже с просто око дори и от самолет, че и от спътник, ясно се вижда, че всички са срещу ГЕРБ!

 41. 41 Профил на Много Съм Лоша!
  Много Съм Лоша!
  Рейтинг: 696 Любопитно

  До коментар [#36] от "Само Левски":

  О , ама вие и листи ли имате? Съмнявам се , не съм чула за прерязани гърла.

  Виолетовите боклуци са по-големи боклуци от червените боклуци , на които служат!!!
 42. 42 Профил на TYUIOP
  TYUIOP
  Рейтинг: 426 Неутрално

  "ползвайки заслужената си европейска пенсия от 1200 евро и ще се смея"
  Когато средния българин започне да внася по 1200 евро осигуровки на месец в бюджета, тогава държавата може да започне да раздава по 1200 евро европейска пенсия. До тогава, соц. пенсионерите които са фалирали 2 държавата и 45г. са градили цоциализъмъ, могат да ме държат за шнорхела. И сега нося по 3мъ борци срещу фашизъмъ, и две милиционерчета на гърба си всеки месец.

 43. 43 Профил на hmc12310991
  hmc12310991
  Рейтинг: 466 Неутрално

  На снимката -доказани престъпници.Полиция и прокуратура-техни покорни слуги.

 44. 44 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#3] от "Дон Кихот": ≪С много хъс и умение успешно се отърсват от все повече привърженици.≫

  Много остроумно и много точно!

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 45. 45 Профил на bgpatriot
  bgpatriot
  Рейтинг: 743 Неутрално

  До коментар [#3] от "Дон Кихот":

  интересно, защо тогава щом стане дума за РБ и Герберските и бесепарските тролове в един глас почват да плюят по РБ

 46. 46 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 7386 Неутрално

  Много е важно да излезем всички БЪЛГАРИ да гласуваме, а не да ни избират депутати с платените ромляни и други.

 47. 47 Профил на Много Съм Лоша!
  Много Съм Лоша!
  Рейтинг: 696 Весело

  До коментар [#45] от "bgpatriot":

  Ха! Комунистите ви хвалят бе , не си ли разбрал? Особено агент Павел.
  Все по-малко оставате убедените в автентичната "дяснота" на сектата и за все повече хора става ясно за кого работи сектата.
  Понеже виждам , че си от неразбралите , ще ти подскажа : "Реформаторският Блок" работи за БСП(к) , като "К" в скобите означава "комунисти".
  РБ(к) , ДСБ(к) , БСП(к) , ДПС(к)...

  Виолетовите боклуци са по-големи боклуци от червените боклуци , на които служат!!!
 48. 48 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  ГЕРБ срещу ОФ-то .

  Няма да ги изброявам кои са, знаете ги.
  Съставът име същият, лека промяна в поведението- няма директна Костинбродска завера, говорят вкупом за морал, за принципи, за приоритети, разтягат локуми, казват, че са готови да ни поведат, обещават всичко, за което се сетим.

  Искат да им повярваме ПАК, без да са се променили- комунисти, костовисти, атакисти, барековисти- всичките тесни социалисти.

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 49. 49 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 467 Неутрално

  Едно е сигурно: народа няма да спечели, който и да ръководи...
  Не че съм песимист - просто историята го доказва.

 50. 50 Профил на charlesdegaulle
  charlesdegaulle
  Рейтинг: 1349 Разстроено

  За съжаление, победители пак ще са гъбарите, с около 35%.

 51. 51 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1551 Весело

  До коментар [#47] от "Много Съм Лоша!": "Реформаторският Блок" работи за БСП(к) , като "К" в скобите означава "комунисти".РБ(к) , ДСБ(к) , БСП(к) , ДПС(к)... "
  +++ Моля, само уточни кои партии нямат (к)
  Не си упоминала изрично АБВ, ГЕРБ, ББЦ, НФ, Атака
  ... и пак да дискутираме, ... може и поименно ?!

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 52. 52 Профил на emi1ian
  emi1ian
  Рейтинг: 409 Весело

  До коментар [#14] от "shileto":

  Точно, отново както и на предишните избори, всички срещу ГЕРБ.
  БСП-ДПС клана си остават Гранде Мъпет Мейстери и никой не може да ги стигне.
  РБ са на фронтовата линия, Радан Кънев с Калашник в едната ръка и граната лимонка в другата се е заклел да унищожи армията на ГЕРБ.
  Абсурди по български.

 53. 53 Профил на xax
  xax
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#30] от "clarkv622":

  Виж резултатите от изборите за Европарламент преди няколко месеца - изводът ми е напълно верен!

 54. 54 Профил на xax
  xax
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Защо РБ правят макар и лека контра срещу ГЕРБ? Защото Бойко се държи по един странен начин. Поведението му е между арогантно, разсърдено и мутренско. "Като не искате с нас, ходете си при БСП". Що за изказване е това? Само и единствено Бойко прави такива изказвания с които свири на струната на някои малко податливи на внушения и елементарна манипулация хора. Това го правят гаджетата - "Като не ми харесваш маджата, сготви си сам"

 55. 55 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1660 Неутрално

  “Реформаторите може да издигнат там отново бившия кмет на Плевен Найден Зеленогорски.”

  Защо не го издигнат в Плевен, хем ще премери сила с уриниращия в шадравани!

  I Want To Believe
 56. 56 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 765 Неутрално

  До коментар [#53] от "xax":

  Изводът ти изглежда верен, ако работиш с %ти. Обърни процентите в абсолютни числа и ще видиш: (Съвсем схематично, защото не ми се рови из нета)
  За РБ 50 000 образовани
  За ГЕРБ 100 000 образовани
  В проценти: 60% от избирателите на РБ образовани (60% от 83 333=50 000)
  В проценти 30% от избирателите на ГЕРБ образовани (30% от 333 333=100 000)
  Заблудата идва от сравнението 30% от ГЕРБ образовани срещу 60% от РБ образовани, но иначе:
  От общо 150 000 образовани, 1/3 за РБ - 2/3 за ГЕРБ
  Извинявам се за спама на всички участници, които могат да рабтят с проценти

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 57. 57 Профил на Дяволът създаде БСП, ББЦ и Атака
  Дяволът създаде БСП, ББЦ и Атака
  Рейтинг: 519 Неутрално

  Бойко Борисов - Михаил Миков - 40 на сто срещу 13 на сто.
  Борисов - Бареков - 32 на сто срещу 11 на сто.

  Не знам защо обявяват двубой , като победителят е ясен?

 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 59. 59 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 685 Любопитно

  Един въпрос към герберите. Ако герб не са дружки на комунистите, защо бламираха закона за лустрацията през 2012, избраха Искров съвместно за втори мандат и гласуваха заедно парламентарната квота за ВСС? Три знакови гласувания в 41-то НС.

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
 60. 60 Профил на xax
  xax
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#56] от "clarkv622":

  Разбира се, че говоря за проценти. Ако една партия вземе 10% от всички гласове, но в същото време взема 30% от всички гласове на образовани хора, това може да говори само добре за нея. Не може ГЕРБ да се води 4-5 пъти по-голяма от РБ, но да има само два пъти повече образовани избиратели.

 61. 61 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 765 Неутрално

  До коментар [#53] от "xax":

  По данни на алфа рисърч, относно вота за евроизбори 2014
  От гражданите с висше и полувисше образование:
  ГЕРБ - 33%
  БСП - 21%
  РБ - 12%
  ББЦ - 9%
  ДПС - 6%
  АБВ - 5%
  Атака -3%
  Друга-11%
  ----------------
  ==== 100%
  РБ - на трето място, с резултат близък до ББЦ

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 62. 62 Профил на xax
  xax
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#61] от "clarkv622":

  РБ има 6% от изборите, но 12% от образованите => двойно повече.
  ББЦ има 11% на изборите, но 9% образовани => спад с 20%.
  ГЕРБ има 30% на изборите, но 33% образовани => повишение с 10%.

  Мисля, че в процентно отношение цифрите говорят сами. В София РБ има 18% от вота.

 63. 63 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 765 Неутрално

  До коментар [#60] от "xax":

  Говориш за %ти, но казваш, че в София, образованите гласували за РБ, което не е вярно. Вярното е, че Гласуващите за ГЕРБ образовани са 3 пъти повече от гласуващите за РБ образовани.
  виж пост 61 и си направи верните изводи Хайде стига с тази тема. Числата са безспорни, а ти си ги интерпретирай, както искаш.

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 64. 64 Профил на xax
  xax
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#63] от "clarkv622":

  Ти сериозно ли очакваш РБ, която е очевидно с 5 пъти по-малка подкрепа (засега) да има повече образовани избиратели от ГЕРБ? Това е възможно само на теория, не и на практика. Пропорцията е това, за което говоря от 3 поста насам. Всички:образовани за ГЕРБ е 10:11, а всички:образовани за РБ е 10:20. Очевдино е че избирателите на РБ, които са образовани са почти два пъти повече от тези на ГЕРБ в ПРОПОРЦИОНАЛНО отношение. В момента поне е абсурдно да твърдим, че може РБ да има повече образовани избиратели в абсолютни стойности.

 65. 65 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 765 Неутрално

  До коментар [#60] от "xax":

  "Ако една партия вземе 10% от всички гласове, но в същото време взема 30% от всички гласове на образовани хора, това може да говори само добре за нея"

  На евроизборите РБ взема 2.2% от всички гласове (6 543 423 избиратели х 2.2% = 144 532 вота за РБ)

  РБ не взема 30% от всички избиратели с високо образование а само 12% от гласувалите с високо образование, което по съвсем груби сметки е 4% от всички хора с високо образование. Не виждам какво добро може да се каже за РБ по отношение възможностите да привлича образован електорат.

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 66. 66 Профил на xax
  xax
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#65] от "clarkv622":

  Още не беше дал цифрите от Алфа рисъч и затова написах общ пост, който не претендира за точни проценти, а иска да покаже идеята ми. В постове 62 и 64 вече съм съобразил цифрите с теорията ми.

 67. 67 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 765 Неутрално

  До коментар [#64] от "xax":

  Ти сериозно ли очакваш РБ, която е очевидно с 5 пъти по-малка подкрепа (засега) да има повече образовани избиратели от ГЕРБ?

  Очаквам да се спре с легендата, че образованите хора гласували за РБ (Нещо което ти каза в пост 20)
  Истината е, че много повече образовани хора гласуват за ГЕРБ.

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 68. 68 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 765 Весело

  До коментар [#66] от "xax":

  "В постове 62 и 64 вече съм съобразил цифрите с теорията ми."
  Извинявай, но не съм разбрал, че развиваш теории. Мислих, че си говорим за студени и безпристрастни факти (числа)
  Това е шега не се обиждай.

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 69. 69 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1551 Весело

  о коментар [#61] от "clarkv622":
  Горе-долу това и ще стане на 5. Х. 14
  ГЕРБ - 33% най-много и ще пада още
  БСП - 21% най-малко - мобилизира се
  РБ - 12% ще вземе още от ГЕРБ
  ББЦ - 9% горе -долу
  ДПС - 6% ще вземе поне 12-14 %
  АБВ - 5% може да качи още до над 10 %
  Атака - 3% пиши я влязла в НС с 4 + %
  НФ ... много вероятно да вземе над 4%
  до сега 5% от ГЕРБ отиват в РБ !!!

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 70. 70 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 765 Неутрално

  До коментар [#69] от "dark'star":

  Струва ми се, че не си разбрал, какво представляват цитираните проценти. Погледни пост 61 отново

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 71. 71 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1551 Неутрално

  До коментар [#61] от "clarkv622":
  Разбрах ... запазих цифрите
  ... и коментирам вероятното им развитие
  с оглед предстоящи събития ...
  нали за това е статията кой от кого какво може да вземе на предстоящите избори - използвам публикуваното от тебе като база за разсъждения

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 72. 72 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 765 Неутрално

  До коментар [#71] от "dark'star":
  Числата, или по скоро статистическите данни са тук:
  http://alpharesearch.bg/bg/socialni_izsledvania/socialni_publikacii.html
  А това, което аз съм цитирал е "разпределение на вота по образование"
  Странно ми е каква методика използвате, прогнозирайки промяната в структурата на вота по образование.

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 73. 73 Профил на Много Съм Лоша!
  Много Съм Лоша!
  Рейтинг: 696 Весело

  До коментар [#62] от "xax":

  Мммм , гледай сега , тук има всякакви - и такива , които могат да правят прости сметки , не сме всичките костоваци!

  А колко сте "умни" и "образовани" личи особено от твоите коментари.

  Виолетовите боклуци са по-големи боклуци от червените боклуци , на които служат!!!
 74. 74 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8580 Неутрално

  В България задължително трябва да има дясно правителство/задължително без ДПС в задкулисието/ и много кадърни и отговорни хора в него,без зависимости,обичащи България и искащи тя да стане нормална държава.

 75. 75 Профил на xax
  xax
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#67] от "clarkv622":

  Няма смисъл да повтарям пак написаното от постове 62 и 64, мисля че умишлено не разбираш какво визирам.

 76. 76 Профил на xax
  xax
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#73] от "Много Съм Лоша!":

  Пропорциите се учат доста отдавна в училище, някъде 6-7 клас най-късно, надявам се с бързо преглеждане на някой стар учебник да разбереш написаното от мен в цитирания от теб мой пост.

 77. 77 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 765 Неутрално

  До коментар [#76] от "xax":

  "Пропорциите се учат доста отдавна в училище,"

  О боже. Аз съм спокоен човек, но вече ме изнервяш.
  Разглеждаш структурата (пропорциите) на избирателите на РБ и правиш изводи за структурата на избирателите в България.
  Сравняваш ябълки и круши. Структурата на избирателите в България е това, кето ни интересува, ако искаме да видим къде отиват образованите българи. Изследването на Алфа е ясно: От всички образовани гласували българи, 33% за ГЕРБ и 12% за РБ
  Структурата на гласоподавателите на РБ не ни дава никаква информация по отношение на българския избирател. Нали се сещаш, че утре РБ могат да спечелят 1000 гласа, от които 100% вишисти. Пак ли ще разправяш, че образованите българи гласуват за РБ, щото всичките им избиратели са вишисти.

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 78. 78 Профил на Много Съм Лоша!
  Много Съм Лоша!
  Рейтинг: 696 Весело

  До коментар [#76] от "xax": "Пропорциите се учат доста отдавна в училище"

  Очевидно е , че си на възраст значи.
  Е , човешко е да се забравя , виж да се спори по забравеното вече е друга работа

  Виолетовите боклуци са по-големи боклуци от червените боклуци , на които служат!!!
 79. 79 Профил на xax
  xax
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#77] от "clarkv622":

  Защо според теб се правят тези разбивки по пол, образование, възраст и т.н.? За да се види профила на гласуващите за дадена партия. И ако искаш да видиш какви биха били резултатите, ако има напр. образователен ценз, казваш каква част от гласувалите за партията са с висше образование. Т.е. ако в изборите вземаха участие хора с образование ГЕРБ би имала 33%, което е увеличчение с 10%, но РБ би имала 12%, което е увеличение със 100% от сегашния им резултат. За ГЕРБ очевидно гласуват немалко образовани хора, но ако гледаш пропорцията, виждаш какви хора таргетира РБ и какви хора се интересуват от РБ. Примерът със София не го давам, защото хората в София са по-по-най, а защото живеят живот една идея по-близък до Европейския и имат по-ясен поглед върху политика и икономика и не се влияят чак толкова много от популизъм, обещания за кебапчета и манипулации на ниско ниво (тук не включам само ББ, а и Бареков, Атака и др.).

  Не виждам защо се изнервяш, идеята ми е сравнително ясна и представлява много кракък анализ на някои цифри

 80. 80 Профил на Много Съм Лоша!
  Много Съм Лоша!
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#79] от "xax":

  Еспресо и капучино.

  Виолетовите боклуци са по-големи боклуци от червените боклуци , на които служат!!!
 81. 81 Профил на anonymous_
  anonymous_
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#69] от "dark'star":

  Забележителни социологически прогнози. Да не би да си ходил на стаж в Галъп на червения Кънчо?

 82. 82 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 765 Неутрално

  До коментар [#79] от "xax":

  "Защо според теб се правят тези разбивки по пол, образование, възраст и т.н.? За да се види профила на гласуващите за дадена партия."

  Дай сега да се разберем.
  1. Разбивката, която съм цитирал, не показва профила на гласуващите за определена партия. (внимавай с това) Разбивката показва профила на гласуващите образовани българи. От всички образовани българи 33% за ГЕРБ 12% за РБ

  2."Т.е. ако в изборите вземаха участие хора с образование ГЕРБ би имала 33%, което е увеличчение с 10%, но РБ би имала 12%, което е увеличение със 100% от"

  Това са безпредметни спекулации. В България няма образователен ценз и няма да има.

  3. РБ претендира, че привлича образован вот, но всъщност ГЕРБ привлича образован вот 3 пъти по-успешно от РБ

  4.Да не забравяме от къде тръгнахме. Ти каза, че образованите в София гласували за РБ, което просто не е вярно. Или ако трябва да съм по-точен, много по голяма част от образованите в София предпочитат ГЕРБ в сравнение с РБ

  ПП
  "и не се влияят чак толкова много от популизъм, обещания за кебапчета и манипулации на ниско ниво (тук не включам само ББ, а и Бареков, Атака и др.)"

  Не виждам защо слагаш Бареков, Атака и ББ в един кюп. ББ на последните избори обеща много работа и нищо друго. ББ използва популистка реторика, но не е обещавал нищо. В същото време РБ обещават кратък мандат, а след това ВНС и нова конституция. Това, разбира се е попоулизъм в чист вид.

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 83. 83 Профил на anonymous_
  anonymous_
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#77] от "clarkv622":

  Човекът има нужда да се вижда като част от някакъв елит и очевидно, единственото му основание за подобни претенции е фактът, че смята да гласува за РБ.
  Остави го да си нагласи цифрите, че горкият, иначе няма да може да спи спокойно.

 84. 84 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 765 Весело

  До коментар [#83] от "anonymous_":

  Недей така. Тук сме да си помагаме. Човека може да нагласи числата, но това няма да помогне.

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 85. 85 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1551 Неутрално

  До коментар [#82] от "clarkv622": "ако в изборите вземаха участие хора с образование"
  ами да вземем и да променим системата
  - основно образование - 1 глас
  - средно образование 2 гласа
  - бакалавър - 4 гласа
  - магистър - 8 гласа
  - доктор 16 гласа
  - професор - 32 гласа
  - академик - 64 гласа
  хвани си десетина професори в партията, а който има бол пари да си купува две гета за да изравни резултата

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 86. 86 Профил на xax
  xax
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#82] от "clarkv622":

  Разбивката ти ми е ясна, и нека не говорим за спекулации в коментари във форум. Нямам време да отговарям повече в тая тема, поне не засега, щото все пак трябва и да се живее, а основната ми работа не е да агитирам за РБ. После може и пак да се включа, но в момента аз повтарям едно, ти друго и това вече става чиста проба губене на време.

 87. 87 Профил на xax
  xax
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#83] от "anonymous_":

  Кой не иска да се чувства специален и част от някакъв елит? Напълно съм съгласен с първата част на първото ти изречение. После вече малко си се поувлякъл

 88. 88 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 765 Неутрално

  До коментар [#85] от "dark'star":

  Офф приятелю. Казах ти вече, че не успяваш да следваш дискусията. Това, което си извадил е цитат от хах. Отправи си коментарите към него, а не към мен.

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 89. 89 Профил на Мултикултиджендър-Ариец
  Мултикултиджендър-Ариец
  Рейтинг: 1051 Весело

  До коментар [#11] от "Митко Василев":

  Много тъпо. Ако всеки направи така представи си колко мизерници ще лапнат субсидия.

  In a time of universal deceit telling the truth is a revolutionary act
 90. 90 Профил на Много Съм Лоша!
  Много Съм Лоша!
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#87] от "xax": "Кой не иска да се чувства специален и част от някакъв елит?"

  Ама по заслуги , приятелю , не по самохвалство.
  Повечето костоваци във форума едно изречение без грешка не могат да завършат , а претенциите им са по-големи от тези на Галакто...

  Виолетовите боклуци са по-големи боклуци от червените боклуци , на които служат!!!
 91. 91 Профил на REFORMATOR
  REFORMATOR
  Рейтинг: 8 Гневно

  Ебаси мутрагенията! Отврат! Гнас!... България затъва с всеки изминат ден все повече и повече, до окончателна смърт! Големият срив! Жалко, беше хубава държава... но с кофти народ, който изроди кофти политически материал! Трагедия!

  We are such stuff As dreams are made on and our little life Is rounded with a sleep. William Shakespeare, The Tempest, Act 4, scene 1, 148–158
 92. 92 Профил на andthensome
  andthensome
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#1] от "Alexander97":

  Напротив ГЕРБ не са против РБ... а РБ са против всички.

  the society that puts equality before freedom will end up with neither. the society that puts freedom before equality will end up with a great measure of both.
 93. 93 Профил на andthensome
  andthensome
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#83] от "anonymous_":

  ++++ точно това е моя анализ. Снобарите и елитистите гласуват за РБ защото са снобари и елитисти... не заради конкретни мерки или потики.

  the society that puts equality before freedom will end up with neither. the society that puts freedom before equality will end up with a great measure of both.
 94. 94 Профил на ISTORIK
  ISTORIK
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Трябва да се четат партийните платформи и да се следят приоритетни области.

  Аз съм открил, че по-добра програма в сферите НАУКА и ОБРАЗОВАНИЕ от партията, за която съм си наумил да гласувам, НЯМА при никоя друга партия. Защото резултатите не са видими в рамките на мандата (4 г.). И по тази причина науката и образованието НЕ са приоритет на повечето партии на политическия хоризонт. Да не говорим, че повечето "традиционни" партии разчитат на необразован и неук електорат.

  Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред - образовай населението!!!
 95. 95 Профил на ISTORIK
  ISTORIK
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Номерът е всеки избирател да определи една или няколко приоритетни области, които го засягат ПРЯКО и да гласува за партията, предлагаща най-добрата програма в тези области.

  Кой срещу кого - това са махленски борби. Важното е коя партия предлага най-добрите мерки в областите, които мен пряко ме засягат. Другото е "бошлаф", по думите на бай Ганьо!

  Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред - образовай населението!!!
 96. 96 Профил на xax
  xax
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#93] от "andthensome":

  Или защото виждат в тях истинско желание за реформи, без значение дали ще са болезнени или не. Като имаш сериозен проблем си правиш операция, а не пиеш Аспирин и Витамини. Друг довод в полза на РБ, е че техните привърженици ги виждат като наследник на старото СДС/ОДС, което единствено направи някакви реформи в тая страна. Да, бяха тежки, да с немалко грешки и откровени глупости, но и с много положителен ефект.

 97. 97 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 1360 Любопитно

  Когато социолозите кажат,че герб няма да има 121,биват разнищени,че нищо не познават,а сега гербавите,понеже им се иска да излязат от образа на глупака,гласуващ за еднолична партия,са се вкопчили в някаква анкета,дарила ги с малко радост.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 98. 98 Профил на andthensome
  andthensome
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#96] от "xax":

  Обещанията им са за някакъв резултат без да казват как ще стигнат до него. А и няколко пъти са показвали, че нямат нищо общо с десни. Преди няколко години ДСБ предложи контрол над цените на "чувствителни" продукти. С твърдението, че това ще повиши конкуренцията - нещо за което отдавна е доказано, че постига точно обраното, намаля конкуренцията. Както и да е, дано поне влязат в парламента, че да не отидат гласовете на снобарите на вятъра

  the society that puts equality before freedom will end up with neither. the society that puts freedom before equality will end up with a great measure of both.
 99. 99 Профил на andthensome
  andthensome
  Рейтинг: 466 Весело

  До коментар [#97] от "Майндърбайндър":

  Образа на глупака за гласуващ за еднолична партия е само в твоята глава

  the society that puts equality before freedom will end up with neither. the society that puts freedom before equality will end up with a great measure of both.
 100. 100 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 1360 Любопитно

  До коментар [#98] от "andthensome":

  Някакъв пример,отпреди няколко години,с някакво твърдение,със съмнителни доказателства,а примерите с неадекватно поведение на едноличната партия са ежедневни.Или по 2 пъти на ден,в зависимост от настроението на Вожда и Учителя.
  Но пък има наивници,които му се връзват и защо да не ги ползва?

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK