"Зелените" не се разбраха с Реформаторите и ще се явят самостоятелно на изборите

Пресконференция на Реформаторския блок от юли миналата година, когато "Зелените" бяха част от съюза. От ляво надясно - Йонко Грозев ("Движение България на гражданите"), лидерът на "Синьо единство" Христо Панчугов, зам.-председателят на ДСБ Петър Москов, Андрей Ковачев от "Зелените" и Корман Исмаилов, председател на "Народна партия - Свобода и достойнство".

© Юлия Лазарова

Пресконференция на Реформаторския блок от юли миналата година, когато "Зелените" бяха част от съюза. От ляво надясно - Йонко Грозев ("Движение България на гражданите"), лидерът на "Синьо единство" Христо Панчугов, зам.-председателят на ДСБ Петър Москов, Андрей Ковачев от "Зелените" и Корман Исмаилов, председател на "Народна партия - Свобода и достойнство".Зелените" отказват участие в покупко-продажбата на депутатски места и ще се явят самостоятелно на изборите. Това съобщиха от партията ден след като от Реформаторския блок съобщиха, че разговорите между двете формации продължават въпреки различното им разбиране за основните проблеми, които трябва да намерят решение в страната.


"През последната седмица "Зелените" проведохме преговори за съвместно явяване на изборите с Реформаторския блок (РБ), водени от стремежа за постигане на общи действия за промяна на досегашното дискредитирано управление в страната и прекратяване на порочните практики в политиката, които самовъзпроизвеждат системата на ограбване на обществените ресурси", се посочва в съобщението на зелената формация.


Като условие за преговорите те поставиха 5 принципни за тях политики, които да бъдат защитавани през мандата на 43-то Народно събрание от общите ни представители: да се отстояват забраните за ГМО в земеделието и за неконвенционалните методи за проучване и добив на нефт и газ; да не се допуска изграждането на нови ядрени мощности; да се въведе забрана за ново строителство в националните паркове и в някои защитени зони по морето; да не се допускат в кандидатски листи сътрудници на Държавна сигурност. Въпреки заявената предварително воля от страна на Реформаторския блок обаче до подписване на меморандум за съгласие по принципните политики така и не се стигна.
След 10-дневно мълчание от страна на Реформаторския блок получихме условия, които не отговарят на представата ни за справедливо отношение между партньори. "Категорично отказваме да приемем за нормално обвързването на места в листите за народни представители с осигуряването на финансови ресурси от кандидатите. Търговията с места в Народното събрание противоречи на желанието на гражданите за налагане на прозрачност в политиката и управлението. Без промяна в този тип мислене, изразеното на думи желание за реформиране на политическото статукво няма как да се реализира на практика", пише още в съобщението.


"През шестте години на своето съществуване "Зелените" доказахме, че не правим компромиси със своите принципи. Всеки предизборен съюз със "Зелените" трябва да гарантира присъствие и израз на политиките, които ще допринесат за възстановяване на държавността, реално участие на гражданите във взимането на решения, прекратяване ограбването на обществените ресурси, включително опазване на природата, а не защита на конюнктурни интереси и сметки. Изискванията към "Зелените" за съвместно участие в изборите трябва да са публични и изпълними, а условията – такива, че да гарантират адекватно политическо представителство", се посочва в съобщението.


"Зелените" призовават за подкрепа от всеки, който желае различна политика - за прозрачно управление и справедлива съдебна система, за съхранена природа и здравословна среда, за устойчива икономика и независима енергетика, за социална отговорност и качествено образование.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (197)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на д-р Петроff
  д-р Петроff
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Очаква ги огромен успех...

  ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ЗА ДА НЕ СТАВА КАКВОТО СИ ИСКАТ
 2. 2 Профил на Дяволът създаде БСП, ББЦ и Атака
  Дяволът създаде БСП, ББЦ и Атака
  Рейтинг: 519 Неутрално

  Много груба политическа грешка на Зелените. Щяха да иматт депутати в РБ и да допринесат с гласове за него, сега остават извън парламента и гласовете за тях ще изтекат за ББЦ примерно.

 3. 3 Профил на BG Territory
  BG Territory
  Рейтинг: 1817 Неутрално

  Няма драма. Зелените, както личи и от името им, още не са узрели за идеята всички, независимо от политическите си уклони, съвместно да работят за превръщането на територията в държава. Жалко. Все пак успех им желая и дано някой ден успеят да привлекат достатъчно гласоподаватели, за да ги видим в Парламента. Засега ще стоят отвън. Което, между другото, също не е лошо.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 4. 4 Профил на vlado1978
  vlado1978
  Рейтинг: 553 Неутрално

  Тук е заровено кучето :

  "Категорично отказваме да приемем за нормално обвързването на места в листите за народни представители с осигуряването на финансови ресурси от кандидатите"

 5. 5 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 3060 Неутрално

  Очевидно полупериодът на разпада на РБ е преминал,сега да очакваме крайния резултат- според мен,следващите ще бъдат ДБГ.
  Пак казвам-ДСБ е генетично обременена с функцията да разлага всичко, към което се докосне!

 6. 6 Профил на Соросоиден Соросоидофоб
  Соросоиден Соросоидофоб
  Рейтинг: 524 Весело

  Не можаха да разделят баницата!

  Цензурата в "Дневник" е по-зловеща от комунистическата и фашистката цензури взети заедно!
 7. 7 Профил на manoll
  manoll
  Рейтинг: 722 Неутрално

  Ами да призовем хората, които имат намерение да гласуват за Зелените, да не си дават гласа напразно и да гласуват за РБ !

 8. 8 Профил на id5
  id5
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Шест години Зелени, кога ли ще узреете ... Дотогава се занимавайте с флашмобове, предизборните преговори не са за вас ...

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 9. 9 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 983 Весело

  До коментар [#3] от "Shame you, BG!": "Зелените, както личи и от името им, още не са узрели..." Нещо като сините сливи от вица, които са червени, защото са още зелени?

  Доброто е заразно
 10. 10 Профил на Митко Василев
  Митко Василев
  Рейтинг: 638 Весело

  Е, значи все пак ще има комунистическа партия и на тези избори

  това, че казваш даден факт, не означава, че непременно го харесваш. въпреки че за 95% от аудиторията значи точно това
 11. 11 Профил на fortunes
  fortunes
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Може ли да бъде пояснена частта от съобщението свързана с обвързването на мястото в листата с финансова транзакция? Това звучи изключително притеснително!!!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 12. 12 Профил на 16bit
  16bit
  Рейтинг: 579 Неутрално

  Уаау, каква изненада! Зелените на практика нямат нищо общо с Реформаторите, как изобщо им хрумват идеите за коалиция на тия момчета... Пълен цирк. Пак ще грабнат няколко хиляди гласа, но няма да им стигат.

 13. 13 Профил на На комунист доверие да нямаш
  На комунист доверие да нямаш
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Зелените - за зелен хайвер.

  Безбожен народ иска морални политици, но такива няма да му се явят
 14. 14 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2597 Весело

  Защо само 5 принципни политики имат Зелените? Можеха да добавят забрана на имунизациите, затваряне на рудници и мини, задължително велосипед за всеки гражданин, пълна замяна на тютюна с трева, разсекретяване на секретните служби, задължителни етикети от 16 страници на всяка глава лук и т.н.

 15. 15 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 3473 Неутрално

  ''Зелените'' се надцениха ! Грешка !

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 16. 16 Профил на BG Territory
  BG Territory
  Рейтинг: 1817 Весело

  До коментар [#9] от "..да гласуваме с отговорност, разум и родолюбие...":

  Нещо такова, да. : )

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 17. 17 Профил на hinhril
  hinhril
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#4] от "vlado1978":

  Ами за да получиш трябва и да дадеш. Нормално е да участваш и с финансов ресурс. Няма да бъде честно само членовете на партиите в РБ да осигуряват средства за кампании и ПР, а Зелените на готово да получават всичко. Като даряващ средства на РБ, дали ще бъде някой съгласен с тези пари да се прави кампания на и на други партии, които даже отказват да бъдат част от РБ?
  Тук Зелените си направиха просто безплатен ПР на гърба на РБ. Харесвам ги като организация, но да не прекаляват с евтините номера...

 18. 18 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 988 Неутрално

  До коментар [#2] от "Дяволът членува в БСП":
  Е не съм толкоз съгласен с това"...сега (зелените) остават извън парламента и гласовете за тях ще изтекат за ББЦ примерно."
  Едва ли някой от "зелените" избиратели ще гласува за BG WC. Те може да не са особено реалистични и прагматични, но едва ли са толкоз тъпи (или наивни) да повярват на някоя от лъжите на онуй търчи'лъжи, дудука

  Иначе наистина жалко че не се коалираха с РБ, тези няколко хиляди техни гласа може да липсват на РБ, за да влезнат в НС.

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 19. 19 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 1125 Весело

  Това добре, иначе нямаше да има съвсем никакъв шанс от РБ да се получи нещо като стабилна партия

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 21. 21 Профил на k
  k
  Рейтинг: 1097 Неутрално

  До коментар [#11] от "fortunes":

  "...мястото в листата с финансова транзакция..."

  Няма какво да се обяснява!
  Казано е ясно - който може да плати, излиза напред!

 22. 22 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 936 Неутрално

  "Категорично отказваме да приемем за нормално обвързването на места в листите за народни представители с осигуряването на финансови ресурси от кандидатите"

  Е, като се явите самостоятелно КОЙ ще ви осигори финансово кандидатите?
  Ръководството на Зелените още не са узрели финансово и политически.

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 23. 23 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3217 Неутрално

  До коментар [#4] от "vlado1978":

  За кампания трябват пари.

 24. 24 Профил на gembirdkz
  gembirdkz
  Рейтинг: 562 Неутрално

  Егати глупавите зелени още явно не са узряли за политиката,а можеше да прокарват закони и действия.Зелена му работа!

 25. 25 Профил на Not Fun
  Not Fun
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Към зеленото добавяме малко червено и си става кафяво.

 26. 26 Профил на kashpirovska
  kashpirovska
  Рейтинг: 531 Любопитно

  "..."Категорично отказваме да приемем за нормално обвързването на места в листите за народни представители с осигуряването на финансови ресурси от кандидатите. ."
  Моля за пояснение! За какви плащания става дума?

  Дневник-токсичният сайт
 27. 27 Профил на Woodstock
  Woodstock
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#11] от "fortunes":

  Обикновено в коалициите броят на отделните представители на партиии в листите зависи именно от осигуреното финансиране на кампанията. Нали разбирате, че няма как зелените, или който и да било друг, да получат предно място в листите само на база на социологически проучвания колко биха гласували за тяха и на тази база да се състави пропорционално разпределение. Всичко опира до пари, защото кампаниите не са безплатни и даващите пари на ДСБ, примерно, не искат с техни пари да влезе някой от България на гражданите или Зелените.

  Изказването на Зелените звучи малко обидено и поради тази причина си позволяват да правят внушението, че самия кандидат трябва да осигури парите, за да бъде на съответното място, а не партията, чийто представител е той.
  Жалко, че сега техните гласове ще отидат при всички останалит партии, вместо в това, което се очертава да бъде някаква форма на борец срещу статуквото.

 28. 28 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 880 Неутрално

  "През шестте години на своето съществуване "Зелените" доказахме, че не правим компромиси със своите принципи.

  Браво на Зелените! Всеки от принципите които отстояват е достоен и правилен, а големия губещ е РБ - ще постижение ако въобще влязат в парламента.

  Евроатлантида
 29. 29 Профил на vesselin5
  vesselin5
  Рейтинг: 860 Неутрално

  Жалко. От друга страна - искали са им пари срещу включване в листи ли....??

 30. 30 Профил на vencho80
  vencho80
  Рейтинг: 237 Весело

  Тъкмо решиш да гласуваш за РБ и те или почнат да се цепят или правят коалиции с зелени и други партийки .Присъствието на зелената мафия в тая коалиция щеше да откаже много хора от Реформаторския блок. Адмирирам този провал на преговори.

 31. 31 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1441 Весело

  Кандидатите на РБ осигуряват финансов ресурс, така ли?

  Нали бяхте много морални, бе?

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 32. 32 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 3060 Весело

  До коментар [#21] от "k":

  "Няма какво да се обяснява!
  Казано е ясно - който може да плати, излиза напред!"

  Не забравяй,че парите на всеки кандидат са пропорционални на личните,професионалните и политическите му качества. Най-яркият пример е Пеевски. С други думи, колкото повече си Пеевски,толкова повече имаш шансове да станеш депутат. Откъде ли в РБ са възприели този принцип?

 33. 33 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#20] от "Хи-хи":


  "Хахаха - Реформарски блок практикува стари практики. Поредната проститутска партия."

  Ама какъв акъл дават на другите за морала и т.н.

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 34. 34 Профил на Цайко
  Цайко
  Рейтинг: 1448 Неутрално

  Далеч съм от мисълта да защитавам РБ, ама зелените май си мислят, че предизборната кампания е безплатна или знаят, че струва пари, ама някой друг да ги плати. Поне така разбирам драмата с поисканите пари.

 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 36. 36 Профил на Ivaylo Ivanov
  Ivaylo Ivanov
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Единствените, за които имах подозрения, че след влизането в парламента ще се отцепят от групата на РБ (ако беше станала коалицията). Приемам отказа им за добра новина.

 37. 37 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Браво на зелените!
  Патладжанено сините никога не са ми били слабост!

  Хитростта пречи на мисълта!
 38. 38 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 3060 Весело

  До коментар [#31] от "mr.littlegirlblue.":

  "Нали бяхте много морални, бе?"

  Те са широко скроени,при тях моралът е със завидно разтегливи граници и обхваща всичко,което правят!

 39. 39 Профил на Иван55
  Иван55
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Бригадата на неузрялите зелени е впечатляваща.

  Към "Власт власт възпира" чрез пряка демокрация.
 40. 40 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1441 Весело

  Мдаа , че без пари как циганите ще гласуват за патладжаните!
  Че витков печели повече гласове от всички сини взети заедно и то в София!!!
  Така че "зелените" са си прави и то напълно! Те поне си имат електорат и не им трябват платени цигански гласове!

  Браво на "Зелените"!!

  Хитростта пречи на мисълта!
 41. 41 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 880 Весело

  До коментар [#23] от "Един телефонист в окопа":

  "За кампания трябват пари. "

  Естествено че трябват, особено авоарите на ДСБ изгоряха в КТБ! Дълго се чудех за какво им е на "Зелените" да се коалират с тия

  Евроатлантида
 42. 42 Профил на lele266
  lele266
  Рейтинг: 459 Неутрално

  тея зелените за какво изобщо съществуват като никога не са в парламента? Как ще си прокарват зелените идеи като с никой друг не се разбират.

 43. 43 Профил на galio
  galio
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#17] от "hinhril":

  И каква е разликата с разпределянето на порциите между ДПС-БСП ?

  https://www.youtube.com/watch?v=-vMgXV26PQM
 44. 44 Профил на lele266
  lele266
  Рейтинг: 459 Неутрално

  Зелените не щат РБ, РБ не ще Бойко... Всички капризни като моми секарат и накрая пак ще ви управляват партиите на путин.

 45. 45 Профил на Viscount Ganyo
  Viscount Ganyo
  Рейтинг: 696 Весело

  Зелените доказаха, че имат принципи и дългосрочни цели. Да видим сега РБ какви са им принципите и имат ли някаква цел изобщо.

  Крайно ми е неприятно, че се намирам между милиционерски натрапеници, и искрено се възмущавам и ме е срам да ви гледам.
 46. 46 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3256 Неутрално

  айде сега и зелените "вежливи" изкарайте .

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 47. 47 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3977 Неутрално

  До коментар [#33] от "mr.littlegirlblue.":
  А ти разбра ли точно за какво става дума. Ти що не платиш изборните разходи на зелените?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 48. 48 Профил на dimi_z
  dimi_z
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#11] от "fortunes":

  Освен нормалното партийно финансово участие с процент от разходите по кампанията РБ искат от всеки кандидат или негов/неин спонсор лични средства - ок. 100к за избираемо място, 70к за полу-избираемо и 20-30 за водач на листи в кофти район.

  Не можахме да го приемем защо е против нашите разбираня за политика и редене са листи.

 49. 49 Профил на galio
  galio
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#35] от "vencho80":

  "Икономическо, туристическо, енергиийно развитие " базирани на хидро-фракинг, подземно палене на въглища, застрояване на защитени заради световно важни видове местности ... дръжте си ги за лично ползване.

  https://www.youtube.com/watch?v=-vMgXV26PQM
 50. 50 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1602 Неутрално

  Според мен на Зелените им липсва малко чувство за реалност и зрелост. Желаните неща в политиката не се постигат с поведение тип "или нашето или нищо".

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 51. 51 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3977 Неутрално

  До коментар [#43] от "galio":
  "И каква е разликата с разпределянето на порциите между ДПС-БСП ?"
  Един бивш финансов министър.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 52. 52 Профил на dimi_z
  dimi_z
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#26] от "kashpirovska":

  Моля вижте отговор 48.

 53. 53 Профил на galio
  galio
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#28] от "sa6":

  За да си губещ, трябва да има какво да губиш ...

  РБ губят предимно избиратели, но не са в парламента, та най-много да запазят статуквото.

  https://www.youtube.com/watch?v=-vMgXV26PQM
 54. 54 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#47] от "Храбър":


  "А ти разбра ли точно за какво става дума. "

  Ми разбрах, я, ама на вас не ви отърва- искате пари за включване в листите!

  Да се сещаш още кой го прави, че и депозити беше събрал от кандидат-депутатите си, за да си "гарантира" верността им?

  И тоя същият само за морал плещеше!

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 55. 55 Профил на Знам и Мога
  Знам и Мога
  Рейтинг: 810 Весело

  До коментар [#40] от "Stream":

  Витков (ДС) => Зелени (?)

 56. 56 Профил на Dragond
  Dragond
  Рейтинг: 638 Неутрално

  До коментар [#26] от "kashpirovska":

  В една коалиция всички партии солидарно поемат разноските по кампанията и са искали и Зелените да се включат съвсем естествено в това. След това коалицията на базата на резултата си получи субсидия, която се дели между различните съставляващи партии пропорционално на първоначалната им вноска на база на коалиционното споразумение.

 57. 57 Профил на Знам и Мога
  Знам и Мога
  Рейтинг: 810 Неутрално

  Всъщност, добра новина. Като икономическа политика, РБ и Зелените нямат допирни точки.

  Петте условия: 2 е пълна идиотщина; 4 е инфантилна, незряла и недовършена. Как да подкрепиш такова нещо?

  А и пари не искали да дават за кампания, моля ти се. Сигурно очакват медиите без пари да им пускат клиповете и песните.

 58. 58 Профил на soldierism
  soldierism
  Рейтинг: 500 Неутрално

  Тия "Зелени" сега и Реформаторите ще дискредитират, защото не искат техните изисквания .... еми, кой изобщо вече им се връзва на 180 градусови мнения?!

 59. 59 Профил на Time is on my side
  Time is on my side
  Рейтинг: 1836 Неутрално

  "Категорично отказваме да приемем за нормално обвързването на места в листите за народни представители с осигуряването на финансови ресурси от кандидатите."

  Ми така е... приятелството си е приятелство, а сиренето - с пари. Раданчо едва свързва двата края с този депозит в КТБ, Кунева има да изплаща кредит, а хората й вече отидоха при Бюрека... Криза е, а ГОЛЯМАТА криза за субсидии тепърва предстои, щото ДСБ пак са в коалиция... а това значи, че трябва да минат 6-те процента. И как ще ги изкарат с това говорене, цепене и покупко-продажби на бъдещи несигурни ... предмети като столовете си в парламента? Щях да кажа тяхна си работа, но се сещам, че като отвлекат пак 100-150 хиляди гласа, ДПС и комунягите отново ще си веят байряка.

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 60. 60 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#56] от "dragond":

  "В една коалиция всички партии солидарно поемат разноските по кампанията ..."

  А бе, що се правите на ударени- за никакви разходи по кампанията не става дума, а за пари за места в листите, което е съвсем различно и си е пазарлък!

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 61. 61 Профил на galaf
  galaf
  Рейтинг: 413 Неутрално

  Парите са сигурно за кампанията ама зелените нали са червени и не щат да плащат - искат някой друг. Пари, плащане това са все мръсни думи особено за който иска да харчи чужди пари.
  И естествено манипулациите - " покупко-продажбата на депутатски места" с която се внушава, че са им поискали не да участват наравно с другите в разходите, а едва ли не подкуп и те са отказали.

 62. 62 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 676 Неутрално

  Кандидатите на РБ осигуряват финансов ресурс, така ли?
  До коментар [#31] от "mr.littlegirlblue.":
  Партиите ги осигуряват, не кандидатите.

 63. 63 Профил на Dragond
  Dragond
  Рейтинг: 638 Неутрално

  До коментар [#60] от "mr.littlegirlblue.":

  Само защото тъй казват Зелените?

 64. 64 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 1518 Весело

  Важна е парата.
  Принципите, вълци ги яли...

 65. 65 Профил на 1_april
  1_april
  Рейтинг: 862 Любопитно

  Няма проблем! Българската природа устоя на грабителството на ДПС, БСП, НДСВ и ГЕРБ. Сигурно ще устои на още една грабителска врътка между Герб и БСП, а дано дотогава Зелените се наумуват....

 66. 66 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 3060 Весело

  "Освен нормалното партийно финансово участие с процент от разходите по кампанията РБ искат от всеки кандидат или негов/неин спонсор лични средства - ок. 100к за избираемо място, 70к за полу-избираемо и 20-30 за водач на листи в кофти район."

  Сега разбирам,защо Радан така драпаше да оглави РБ и да реди листите...Крушата не пада далеч от дървото. Но е изключително принципна,носител на нови,свежи,оригинални идеи.
  Тези се оляха до главата!

 67. 67 Профил на felis_catus
  felis_catus
  Рейтинг: 469 Неутрално

  Всъщност наистина новината не е никак лоша. РБ в момента е доста тромава организация, която долу-горе се е стабилизирала моментно. Още една партия със своите претенции щеше да дойде в повечко. Освен това готвят и конгрес за избор на председател след 2 седмици и тези преговори със зелените само щяха да внесат допълнителен шум в системата. Отделен е въпросът, че приоритетите на едните не са приоритети на другите. В момента има да се оправя батак в държавата, въпросът дали и как да се добива шистов газ например може да почака малко.

 68. 68 Профил на pavkata2010
  pavkata2010
  Рейтинг: 440 Неутрално

  Жалко за РБ, загубиха гласове. Но ако е вярно, че за да имаш кандидат на избираемо място в листите на РБ, трябва да платиш хиляди лева, още по-жалко за РБ.
  А Зелените ще ги има, във или извън парламента - на протестите за запазване на природата!

 69. 69 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3977 Неутрално

  До коментар [#54] от "mr.littlegirlblue.":
  Чул си какво са казали зелените и понеже така ти изнася веднага всичко ти стана "ясно", без дори да се опиташ да разбереш мнението на РБ.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 70. 70 Профил на NYHC
  NYHC
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Безплатни рекламни съобщения на цяла страница

  Global Genocide Forget Heaven
 71. 71 Профил на kashpirovska
  kashpirovska
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#56] от "dragond":Благодаря!

  Дневник-токсичният сайт
 72. 72 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 676 Неутрално

  Откъде ли в РБ са възприели този принцип?
  До коментар [#32] от "Дон Кихот":
  Що, в ГЕРБ от други принципи ли се водят?
  Оня гербав депутат от Етрополе ли беше, от Елин пелин ли, едва изкласил машинотракторното училище с 3-ка, как е попаднал на избираемо място в листата? Батя ти Боцко заради "високия му професионализъм" ли го е включил там, а?

 73. 73 Профил на Time is on my side
  Time is on my side
  Рейтинг: 1836 Неутрално

  До коментар [#60] от "mr.littlegirlblue.":

  А бе, що се правите на ударени- за никакви разходи по кампанията не става дума, а за пари за места в листите, което е съвсем различно и си е пазарлък!

  Точно така е. Зелените си имат програма, малка, но модерна партия са, имат някакво твърдо мнозинство, а никога не са имали пари. Те затова искат да отидат в РБ и затова излязоха веднъж. Трябваше ли да опитват пак да настъпват мотиката?

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 74. 74 Профил на Time is on my side
  Time is on my side
  Рейтинг: 1836 Неутрално

  Не мнозинство, а ядро от избиратели исках да кажа.

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 75. 75 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#72] от "choss":

  Ти остави ся ГЕРБ- те са корумпирани милиционери!

  Кажи ся що Радан иска 100 хилядарки за избираемо място?

  И какво излиза- ако Зелените си бяха платили изведнъж програмата им щеше да се окаже в пълен синхрон с високоморалните разбирания на РБ-то?

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 76. 76 Профил на zethron
  zethron
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Мда.... протестиралите - протестирали...
  избираемите сини депутатски места с пари)

  Съжалявам за всички протестирали
  симпатизанти на Реформаторският Блок
  както и за всички Костовисти, Къневисти и т.н.

  Изгубихте си времето. Вярата Ви беше използвана за пореден път.


  Вече свикнах да ме трият без причина
 77. 77 Профил на Ridiculous Върнете стария сайт!
  Ridiculous Върнете стария сайт!
  Рейтинг: 914 Неутрално

  До коментар [#8] от "id5":

  Зелените, ако узреят, надявам се да не станат нито червени, нито сини

  А ако трябва да коментирам новината сериозно - на мен ми допада това, че те открито заявяват какво искат да постигнат в НС и търсят съюзници тъкмо за него, а ако няма съгласие - отказват съюз. Всъщност, това е доста зряло партийно поведение и РБ си струва да помислят както за развитие в тази посока, така и за натрупване на умения да работят с подобни партньори - с кауза, но без особена стръв към власт. Струва си да се проучи дали и в каква степен РБ биха приели подобни задачи и като свои.

 78. 78 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#73] от "непукистка":


  Забележи как е формулиран проблемът:

  " от Реформаторския блок съобщиха, че разговорите между двете формации продължават въпреки различното им разбиране за основните проблеми, които трябва да намерят решение в страната."

  "Различното разбиране" се състои в това, дали ще платят кайметата- ако платят- има разбиране и обратно!

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 79. 79 Профил на СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  Рейтинг: 985 Любопитно

  Много е съмнително да са искани пари от Зелените за избираеми места при положение, че с преференциален вот всякакви "сигурни" мандати могат да останат само в нечии мечти !
  А че зелените трябва да поемат своята част за финансиране на кампанията, е вън от съмнение ! Нима очакват с пари на останалите партии да се прави агитация за техните кандидати ? Отделен е въпросът, че на РБ не са нужни някакви левичари, които директно играят за Кремъл по отношение на енергийната политика , най-вече за шистовия газ !

  Свободните хора избират, пробват, грешат, успяват и вървят напред. Робите си кютат и чакат някой да ги оправи.
 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 81. 81 Профил на alexalexandrov
  alexalexandrov
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Тъпо, много разчитах тези две формации да се явят заедно. Това решение е проява на политическо късогледство, защото всички виждаме, че алтернативата е много по-грозна. Трябваше да се обединят и да вкарат една коалиция в НС, която реално да играе някаква роля.

 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 83. 83 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 2605 Неутрално

  Реформаторите бягат от прозрачност, което не е добре. Дано да не са се и възползвали от правото на по-силния, защото ще е много жалко.
  От тази информация не се разбира нещо много важно. Постигнато ли е съгласие по исканията на "Зелените"?
  Аз се съмнявам да е така в частта за шистовия газ и атомната енергетика.
  Ако несъгласието е причина да не се стигне до споразумение, би трябвало това със съответната конкретика да се каже. Това е част от промяната на статуквото.
  Ако имат съгласие по исканията на зелените, то е проява на изключителна глупост да не се намери начин за включване на "Зелените" в Реформаторския блок. Не може заради нек'ви пари да се пропилее възможност за сериозна защита на околната среда и принципна политика в следващия парламент. Вината и както в реформаторите и тяхната поредна битовост, така и при зелените, които биха пропилели с лека ръка един сериозен успех.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 84. 84 Профил на galaf
  galaf
  Рейтинг: 413 Неутрално

  До коментар [#64] от "palav_nik":

  "Важна е парата.
  Принципите, вълци ги яли..."
  А "парата"някой трябва да я изработи, другарю, преди ти да я приемеш или надменно да я отхвърлиш.
  Ако зелените не уважават труда на другите по-добре са си извън парламента. Комунизът сме го живяли.

 85. 85 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#76] от "zethron":

  "Изгубихте си времето. Вярата Ви беше използвана за пореден път. "

  Четейки за този бакалски пазарлък, запитваме се какви ли"високоморални съображения" накараха РБ-то да участва в Костинбродската афера на миналите избори?

  Сега Костинброд ще им излезе през носа на тези!

  Само гледайте.

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 86. 86 Профил на Никола Йорданов
  Никола Йорданов
  Рейтинг: 1885 Неутрално

  Който иска, ще намери начин да разбере подробностите. Останалите - всеки си има версия и наглася света спрямо нея, а не версията си спрямо света.

  Никола Йорданов
 87. 87 Профил на СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  Рейтинг: 985 Весело

  До коментар [#78] от "mr.littlegirlblue.":

  Ако за малка партия, която няма на разположение Митниците например, финансирането не е сред основните проблеми, тогава Зелените да бяха се бръкнали и да поемат своята част от това финансиране !
  Пък за тарифата - левичарчетата Зелени да ги разправят на шапката ми ! Те като левичарчета са свикнали някой друг да плаща масрафа, но за съжаление няма безплатни неща - и плакатите, и диплянките, и озвучаването на зали, и наема им, всичко струва пари !

  Свободните хора избират, пробват, грешат, успяват и вървят напред. Робите си кютат и чакат някой да ги оправи.
 88. 88 Профил на vinetu
  vinetu
  Рейтинг: 466 Весело

  Директно от пресконференцията:

  "Зелените, слава Богу, не влизат в никакви алианси, това в значителна степен е и залог за нашия суверенитет. Всяка партия, която влиза в съюзи, веднага отстъпва и част от суверенитета си и далеч невинаги това отразява партийните интереси на една или друга партия. Но това си е тяхно суверенно решение"

  https://sites.google.com/site/demokraturailidictatura/
 89. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 90. 90 Профил на zethron
  zethron
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Никъде не става въпрос за финансиране на кампания, а за пари за избираемо място. Парите за кампанията се дават от партиите, а партиите знаем ги набират от членовете си.

  Това е ОГРОМЕН ФАЛ показващ единствено, че вълкът козината си мени, но нрава не. Само с лепване на етикет "Реформатори" не става, трябват дела.

  До коментар [#79] от "БЕЗПАРТИЕН":

  Вече свикнах да ме трият без причина
 91. 91 Профил на GreenEyes
  GreenEyes
  Рейтинг: 3138 Неутрално

  Както го предрекох, така и стана. Зелените трябва да участват самостоятелно на изборите. Много от истинските граждани, които бяха на улицата и протестираха месеци срещу Шишарски-Пеевски са в партията на Зелените, а не в РБ. В Блока има много политици, които мислят първо за себе си, а не за България, при Зелените е обратното и те са го доказали многократно.

 92. 92 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  До коментар [#55] от "Знам и Мога":

  "Витков (ДС) => Зелени (?)"

  Та какво общо има Светльо Витков с ДС ???

  Да ми поясните, моля!?!
  Тази дълбока ДСБ-арска мисъл???

  А и смисълът на Вашият пост ми и убягва.

  Хитростта пречи на мисълта!
 93. 93 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#79] от "БЕЗПАРТИЕН":

  "Отделен е въпросът, че на РБ не са нужни някакви левичари, които директно играят за Кремъл .."

  РБ-то такъв сбирщаин събраха, вкл. останки от НДСВ, ЛИДЕР, че претенциозността ви вече дори не е смешна!

  Заветните 6 % изглеждат непостижими.

  Кой ли още ще се присъедини към безпринципната коалиция на ОФ-то?

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 94. 94 Профил на bgpatriot
  bgpatriot
  Рейтинг: 819 Неутрално

  "ДСБ пак са в коалиция... това значи, че трябва да минат 6-те процента."[#59 непукистка] :
  От къде ги измисли тези 6%! И за партии и за коалиции са нужни 4%! Изглежда това е новата манипулация и опорна точка за герботроловете -"Не гласувайте за РБ, защото няма да минат 6%". Само че дори да бе вярно, според всички прогнози РБ ще мине 6% от гласувалите, дори червените афис (6.3%) и Галъп (Галъп дава 4.2 от всички, което е около 7% от гласуващите)
  Насочете тази манипулация към избирателите на АБВ, ББЦ, МВРО+НФСБ! Те нямат шанс да минат тези измислени 6%. А и избирателите им са по тъпи и могат да се хванат и гласуват за ГЕРБ (нека ГЕРБ от там да взима, а не от РБ!)

 95. 95 Профил на Wasabi
  Wasabi
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Зелените са една доста лява партия, ако гледаме принципите и. Като с това не искам да ги обидя. Но само със забрани, национализиране, ограничения и анти говорене не се постига много. Не разбирам какво биха правили в коалиция с предимно десните партии в РБ, а тези изявления след дълги преговори не им правят чест, а приличат на малко комплексарско тупане в гърдите, колко са яки пичове.

  Странно как за 6 години в политиката така и не им светна, че тя се прави и с пари, а не само с идеи. Не случайно в западните демокрации това става по ясни правила и е нещо съвсем нормално. За да можеш да управляваш трябва да имаш пари, да спечелиш подкрепа от хората, които изкарват парите или да обещаеш пари на тези, които нямат, но трябва и да ти повярват. Това звучи цинично, но не е открит друг начин. Дали ще те подкрепи тумба от махалата срещу заплащане, средната класа с малки дарения или някой компания с големи - пак трябва с нещо да ги хванеш - дали ще е с лобиране или обещаване, или с кебапче. Като обещаваш забрани, затваряния и национализирания и други подобни - печелиш шепа идеалисти, но губиш всички останали, а в БГ идеалистите са малко, доста повече са реалистите и чакащите някой да им даде. Дори и да са им искали пари за избираемо място - не виждам каква е драмата и къде е липсата на морал? Та най-прекия пример за подобно нещо са изборите за президент на САЩ - там официално се следи кой колко пари е дал от себе си и колко е събрал, който събере най-много той печели. Ако нямаш пари, то ще помолиш членската маса да застане зад идеала и да го подкрепи с лев, два, двадесет. Идеалите са си идеали, но сиренето е с пари...

 96. 96 Профил на Flat Mars Society
  Flat Mars Society
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#63] от "dragond":
  Виж коменра 48.
  Явно колегата е учасвал в преговотите и е от Зелените, защото говори отпърво лице.

  ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН Обн. ДВ. бр.37 от 5 Май 2000г. - http://lex.bg/laws/ldoc/2134920192
 97. 97 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3977 Неутрално

  До коментар [#75] от "mr.littlegirlblue.":
  Виж какво.
  РБ искат да подпомогнат малкия и средния бизнес, който в някои моменти не може да се съгласи напълно с всички искания на зелените. Не може хем да успеем икономически, хем да сме срещу всичко. Успеха е в лимита, в границите на нормалното.
  Както са казвали едно време лечителите (а и сегашните медици) едно нещо може да бъде и отрова, и лековита билка. Всичко е в количеството.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 98. 98
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 99. 99 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3977 Неутрално

  До коментар [#96] от "Люта чушка":
  А ти виж коментар # 79. Можеш ли да спориш с логиката му?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 100. 100 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1441 Любопитно


  До коментар [#89] от "БЕЗПАРТИЕН":

  "тогава Зелените да бяха се бръкнали и да поемат своята част от това финансиране"

  Ние* и те направихме първият Орлов мост без нито една стотинка а Вие един киносалон не може да напълните и пак се мислите, че демокрацията Ви е наследство!

  Да нямате патент върху нея или нотариален акт?

  И ако не е нереална престава за действителността, здраве му кажи?

  * Туристи, доброволци, "Чешмичка" и прочие планинари.

  Хитростта пречи на мисълта!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK