За трети път бeше премахнато ромско селище в "Малинова долина"

За трети път бeше премахнато ромско селище в "Малинова долина"

© Район "Студентски"За трети път през тази година днес са били премахнати постройките, изградени от роми в столичния квартал "Малинова долина", съобщиха от район "Студентски".


"Вече шеста година район "Студентски" води битка с незаконно заселилите се роми, пристигнали в столицата от Северозападна България. След връчените заповеди по надлежния административен ред за доброволно събаряне и напускане на местността се премина към принудително отстраняване на незаконните постройки", допълват от общината.

За трети път бeше премахнато ромско селище в "Малинова долина"

© Район "Студентски"


В акцията са участвали представители на Общинска полиция, Агенцията за закрила на детето, "Екоравновесие", Столичен инспекторат.


Почистването на терените ще продължи и през следващите дни, като периодично проверки за нови незаконни постройки ще бъдат правени от екипи на Общинска полиция, допълват от район "Студентски".

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK