Работещите в затворите излизат на протест

Работещите в затворите излизат на протест

© Красимир ЮскеселиевСлужителите в местата за лишаване от свобода ще излязат на протест пред министерство на правосъдието днес, съобщиха от синдиката на служителите в затворите в България. Решението е взето след среща в Министерството на правосъдието.


Надзирателите настояват да бъдат върнати 24-часовите смени на работа, а заплатите да бъдат изравнени с тези на останалите служители на МВР. Работещите в затворите подчертават, че няма да прекратят протеста, докато няма писмено споразумение, гарантиращо изпълнението на исканията им.


Пред БНТ директорът на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" Росен Желязков каза, че исканите промени могат да станат факт с приемането на нов Закон за изпълнение на наказанията и задържането под стража, по който се работи. Според него бюджетът на службата трябва да се коригира. В отговор на въпрос, Желязков каза, че за да се стигнат европейските норми на един затворник да се падат по 4 кв.м. площ, е нужно да се построи поне един нов голям затвор.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK