Читателски Дневник: С личните ми данни се опитват да влязат в политиката през задния вход

Читателски Дневник: С личните ми данни се опитват да влязат в политиката през задния вход

© Юлия ЛазароваВ отворено писмо до партията на Илиана Раева "Обединена България" с копие до Централната избирателна комисия (ЦИК) и няколко медии, сред които "Дневник", Иван Колев обявява, че е открил името си в партийна подписка, в която не се е включвал. Предупреждава, че ще търси правата си в съда, и призовава за пълна проверка на подписката. Заглавието е на редакцията.


На интернет страницата на ЦИК всеки може да провери дали името му е включено в списъците с подписи за регистрация на партиите за предсрочните парламентарни избори. Ако това е направено без Ваше знание, можете да подадете сигнал до Комисията за защита на личните данни.


ОТВОРЕНО ПИСМО
ДО ПП Обединена България


Господа,


След проверка в сайта на ЦИК, установих, че името и личните ми данни са неправомерно използвани от ПП Обединена България в подадените списъци с подкрепили ги граждани, на стр. 29, ред 287.


Никога и при никакви обстоятелства не съм се подписвал в никакви списъци, нито за партии, нито за Карадере, нито за мечката Белка (даже неведнъж съм изпитвал угризения за това, но определено не вярвам в демокрация чрез списъци).


Нещо повече, никога и при никакви обстоятелства не съм си позволявал дори да "лайкна" във Faceboок каквато и да било партия или партийна инициатива - не защото нямам политически възгледи и препочитания, а защото съм напълно способен да ги изразя сам и не ми е необходима отразената светлина на чужди партийни публикации. По този начин, аз съм съвсем сигурен, че никога и по никакъв начин името ми не би могло да бъде асоциирано с никоя партия в никой списък, или инициатива, или друго мероприятие, най-малко пък с вашата световно неизвестна партийка, за която до днес изобщо не бях чувал.


Аз обвинявам ръководството на тази измислена партийка в мошеничество - получаване на политическа изгода чрез неправомерно и противозаконно използване на имена и лични данни на нищо неподозиращи граждани.


Призовавам ЦИК да извърши подробна проверка на подадения от ПП Обединена България списък, чрез прозвъняване на всеки един гражданин в списъка, и евентуално да заличи регистрацията им за изборите, като по този начин затвори пътя на мошениците към българската политика.


Аз лично ще потърся правата си в съда, но междувременно бих желал да информирам обществеността, че всички лица, изброени на сайта на партията като членове на нейните ръководни органи, не са нищо повече от дребни мошеници и непочтени хора до доказване на противното, което може да стане само ако незабавно се разграничат от тази партия и нейните позорни практики. Списъкът на тези лица, на които никой уважаващ себе си човек не трябва да подава ръка, е:


1. ТАТЯНА ЯНЧЕВА


2. ЛЪЧЕЗАР ТАНЕВ


3. ВИКТОР ХАДЖИЕВ


4. НИКОЛАЙ ВЕЛИЧКОВ


5. АНТОН АДАМСКИ


6. МАРИЕЛА СИРАКОВА


7. НИКОЛАЙ ТОДОРОВ


8. КРИСТИНА БОЕВА


9. ТЕОДОРА ГАНЕВА


10. ХРИСТИНА ЛАПАТОВА


11. РОСЕН РУСКОВ


12. КОСТАДИН ДИМИТРОВ


13. ВЕНЦИСЛАВ НИКОЛОВ


14. ПЕТЪР КЕХАЙОВ


15. ИВО АНДРЕЕВСКИ


16. ПЕТЬО ЗАБЕРСКИ


17. ТАТЯНА ИВАНОВА


18. ИЛИАНА РАЕВА


Списъкът е публикуван на сайта на партията: http://obedinenabulgaria.com/naz-suvet.html, където всеки може да се информира по-подробно за тези нещастници, опитващи се да влязат в българската политика през задния вход.


Иван Колев


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK