Реформаторският блок е обект на тежка атака, идваща от Ахмед Доган, заяви Радан Кънев

Радан Кънев

© Надежда Чипева, Капитал

Радан КъневРеформаторският блок е обект на забележителна и тежка медийна атака. Скандалът е, защото видяха, че няма да се разпаднем и сме опасни. Това каза в сутрешния блок на "Нова телевизия" лидерът на ДСБ Радан Кънев, обяснявайки, че атаката идва от Ахмед Доган.


Атаката започна първо с опита блокът да се разцепи. Хората, които я направиха, бяха убедени, че това ще се случи. Положихме много усилия да направим баланса и да успеем да направим листите, съобразявайки се с всички интереси, обясни Кънев. По думите му след това е започнала медийната атака срещу листите и медиите показват само негативи, а не това, което е направил блокът.


"Да се наредят листите на седемпартийна коалиция, с гражданска квота, с местни съюзници, е математически невъзможно. Това е огромен труд и невероятен успех, че успяхме да стигнем дотук", отбеляза лидерът на ДСБ. Според него атаката включва редица градове, насочена е и директно към лидерите на блока.
"Блокът показа, че не е проект на жълтите павета. Брошка ли е или политическа сила? Блокът е стъпил във всяка община в България, изградил е това което ѝ липсваше на десницата – здрави връзки с местната власт там, където е независима", заяви още Кънев.


"Скандалът е, защото видяха, че сме опасни. Скандалът е, защото видяха, че не сме интелектуалци, които случайно са объркали пътя към парламента. Видяха, че отиваме на битка и то на битка срещу ДПС", обясни лидерът на ДСБ.


Според него атаката идва от ДПС и то конкретно от Ахмед Доган. "В Хасково ДПС няма да си получат мандата, който очакват, в Смолян ще им отнемем мандат, в Монтана ще отнемем мандат на БСП и те го виждат това. Свикнали са извън София да сме слаби, само че това няма да се случи и са много стреснати", коментира Кънев. По думите му в България е скандален всеки, който отнема власт на ДПС.


Когато има подобна дискусия това означава, че ще бъдем под жесток контрол от собствените си хора, обясни той. Всеки, който представлява на всяко ниво на властта Реформаторския блок, ще гласува против корумпираните обществени поръчки, против партийните назначения, за промяната в правосъдието, подчерта Радан Кънев и заяви, че ще бъде лично негова отговорност това да бъде така.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK