Можеш ли да откажеш на МВР, или дарение ли са загражденията пред парламента

Йордан Бакалов и предшественикът му Цветлин Йовчев при предаването на властта в МВР в началото на август

© Велко Ангелов, Капитал

Йордан Бакалов и предшественикът му Цветлин Йовчев при предаването на властта в МВР в началото на августВътрешният министър Йордан Бакалов обяви днес, че част от загражденията, поставени около парламента по време на протестите, са били предоставени и ползвани от МВР в нарушение. Според него фирмите "ВИП секюрити" и "Балкан Стийл Инженеринг" са дарили огради и метални пана в средата на ноември миналата година, след като даренията към вътрешното ведомство вече бяха забранени. От "ВИП секюрити" реагираха, че не са дарявали нищо на МВР, а са били помолени да ги предоставят за една седмица, като е станало ясно, че трябва да отговорят положително.


МВР: Няма документи за плащане


"И двете дарения според нас като ръководство нарушават заповедта. Не намерихме и не открихме каквито и да са документи във връзка с плащания от страна на МВР за използването на тези парапети и пана. Друг е въпросът, че при самото демонтиране протоколът е много по-късно направен от самото действие", каза на пресконференция Бакалов, цитиран от агенция "Фокус".
Вътрешният министър поясни, че това са общо 74 елемента от оградата, предоставени безвъзмездно от две фирми - "ВИП секюрити" е дала 69 преградни парапета, а "Балкан Стийл Инженеринг" - 5 защитни метални пана. Става дума за подсилените заграждения, които бяха монтирани край Народното събрание в нощта на 13 ноември 2013 година, след като ден преди това на площада се беше стигнало до сблъсъци и част от огражденията бяха издърпани и премахнати от протестиращите. По-плътната ограда веднага се превърна в място за послания на протеста и беше наричана българската "Берлинска стена". Тя остана до разпускането на парламента на 4 август тази година.


Бакалов уточни, че дали е нарушен законът решават други институции, но според него предпазните пана не е трябвало да се ползват. От МВР не дадоха повече подробности има ли и какви други документи за отношенията с двете фирми, кой от ведомството е бил отговорен за това и защо ги класифицират като "дарения".


"Дневник" опита да се свърже с представители на предишното ръководство на МВР, но неуспешно. Висш полицай, отговарял често за охраната пред парламента по време на протестите, отказа коментар с обяснението, че не е запознат и че това са неща на по-високо ниво.


Молба с елемент на заповед


На въпросите на "Дневник" от "ВИП Секюрити" отговориха с официална позиция, разпространена след изявленията на министър Бакалов. От нея става ясно, че явно не е имало начин да откажат на МВР за загражденията.


От охранителната компания, обясняват, че са били "потърсени с молба да осигури допълнителните ограждения от оперативното ръководство на СДВР и МВР с обяснението, че е единствената охранителна компания, която разполага с подобни съоръжения на територията на България. Ясно и категорично е заявено, че се очаква положителен отговор".


Те уточняват, че не са правили дарение към МВР, а са предоставили огражденията за
"безвъзмездно ползване, което е напълно различна по закон формулировка" и че са им били поискани за срок от една седмица. "След изтичането на този срок компанията многократно е правила опити и постъпки да получи огражденията си обратно, но те й бяха върнати едва при окончателното вдигане на охраната около сградата на Народното събрание", пише още в позицията на "ВИП Секюрити".


От компанията посочват, че ако има извършени административни нарушения от страна на служители или ръководството на МВР, това е извън компетенциите и отговорността на фирмата. Те отказаха допълнителни коментари по темата с обяснението, че всичко е казано в официалната им позиция.


"Вип секюрити" е собственост на Атанас Симеонов и сред най-големите охранителни фирми в България. Заради охраната на концерти и големи публични събития, компанията разполагала с поисканите от МВР съоражения.


Управителят на "Балкан Стийл Инженеринг" Кирил Благоев не беше открит за коментар до редакционното приключване на текста. Фирмата, според визитката й в сайта, се занимава с обработка и търговия със стомана и метали и производство на метални панели. Според фирмената система "ДАКСИ" съдружник в компанията е фирма на Филко Славов ("М.Рикон"), бивш шеф на баретите. Той също не беше открит за коментар.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (60)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  Молби, заповеди, липсващи плащания, закон, Парламент, заграждения...несъвместими понятия...

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 2. 2 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Неутрално

  Тоест искате да кажете, че ако шефът на ВИП Секюрити беше казал "Не!", пред НС нямаше да има заграждения? Какво щеше да стане с неговата фирма, ако наистина беше казал "не" и го беше разтръбил чрез медиите? (публикуване на писмото с всички правописни грешки, с надменния тон, с нетърпящата възражение "молба"?? Просто се питам. Това е като да поискаш строително скеле от някоя фирма за "безвъзмездно ползване". Ами и на мен ми трябва. Има ли някой да ми го осигури? Не съм МВР, но поне няма да съм арогантна и груба.

  Доброто е заразно
 3. 3 Профил на Krali Marko
  Krali Marko
  Рейтинг: 426 Неутрално

  От охранителната компания, обясняват, че са били "потърсени с молба да осигури допълнителните ограждения от оперативното ръководство на СДВР и МВР с обяснението, че е единствената охранителна компания, която разполага с подобни съоръжения на територията на България. Ясно и категорично е заявено, че се очаква положителен отговор".

  „Господин началниче, сакам нещо да те прашам и али ке те питам отговорот ти ке биде "да"

 4. 4 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 708 Весело

  Предложение на което не можеш да откажеш

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 5. 5 Профил на a4kataaa
  a4kataaa
  Рейтинг: 281 Любопитно

  "...че е единствената охранителна компания, която разполага с подобни съоръжения на територията на България."
  Това означава ли, че една частна фирма има по добро оборудване от МВР?

 6. 6 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1003 Гневно

  Поредната излагация на Йовчев. Тоя се оказа много долен тип. Да не говорим че държа парламента ограден 14 месеца, това никога не е било. Да не говорим, че закона беше нарушен, защото бяха оградили много повече от 20 метра около НС. Простотиите с ДАНС и новия закон за МВР са съвсем отделно. Мафията и задкулисието имаха отличен слуга в лицето на Офчеф и Лазароф.

  Няма шики-мики.
 7. 7 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1003 Неутрално

  Колкото до фирмата, след като закриха СОД и подариха бизнес за милиони на близки охранителни фирми (поредната простотия на комунетата) колко му е да се отблагодарят с няколко заграждения...

  Няма шики-мики.
 8. 8 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 569 Неутрално

  Много интересна тема за дискусии.За съжаление в границите в които се говори български език тя автоматически отпада като такава .И това е заради прекалено ИЗполитизирана ,МАРгинализирана ,СКОТеизирана и изпразнена от съдържание култура на пребиваващите там хомо сапиенс.

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 9. 9 Профил на Калибър
  Калибър
  Рейтинг: 1143 Любопитно

  Можеш ли да откажеш на МВР...особено на магистралата...

  Индикирам и калибрирам...за конкурс Мистър Магаре от 240 номинации.
 10. 10 Профил на Петър Костов
  Петър Костов
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Балканщина! Концентрирайте се на важните неща!

  Не се въргаляй с прасе в калта! За разлика от теб на него ще му хареса.
 11. 11 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Неутрално

  [quote#5:"a4kataaa"]Това означава ли, че една частна фирма има по добро оборудване от МВР?[/quote] Дали не е добра идея да се аутсорсне цялата дейност на МВР... Сериозно питам. В селото, където си прекарвам летата, една охранителна фирма работи много добре, подчертавам, БЕЗ никого да рекетира, бабите имат паник бутон до леглото, налагало се е да идват през нощта, тук са за 6 минути от близкия град. Децата на бабите плащат по 20 лв на месец, ако не се лъжа, но са спокойни. Кога МВР ще осигури паник бутон на бабите, макар че "децата" плащат по доста повече от 20 лева на месец данъци??? Окей, не отиват всичките тези данъци в МВР. Но дори да отиваха, пак нямаше да стане. Та само се питам.

  Доброто е заразно
 12. 12 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  [quote#3:"Krali Marko"] сакам нещо да те прашам [/quote]
  Моля за превод.
  Знам какво е да ме барат, ама да ме прашат, цъ

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 13. 13 Профил на Stavrogin
  Stavrogin
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Само не разбирам какво пречи някаква си измислена заповед, за да се приеме дарение, това някой може ли да ми го обясни, не ми е ясно как със заповед може да се дерогира закон....никаква заповед не може да попречи на МВР да приема дарения, ако реши, освен ако друг закон не забранява на министъра да приема дарения.....що за тъпотия е това с тая ограда

  Отишло едно джудже при Веско Маринов за автограф и му казало: „Г-н Маринов, пораснах с вашите песни“.
 14. 14 Профил на greengoblin
  greengoblin
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Ми не са дарения. Тя седмицата на чугуните е къде 400 дни !!!

 15. 15 Профил на today
  today
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Накратко - как се прави бизнес в България. А са отказали, а им е секнал "късмета", колкото и да са предприемчиви

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 16. 16 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2068 Неутрално

  ми то така следващия път комунистите могат да поискат от някой друг да им подари танкове и гаубици за защита на НС ,обществото трябва ли да се съобразява с тях

 17. 17 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5999 Неутрално

  Комунистическа им работа, да лъжат и да мажат и......

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1033 Неутрално

  [quote#11:"..да гласуваме с отговорност, разум и родолюбие..."]Дали не е добра идея да се аутсорсне цялата дейност на МВР.[/quote]
  Служебният министър точно тази идея даде. Само че на изумлението на водещият означава ли, че трябва хем да си плащаме данъците включващи МВР хем да си плащаме за охранителната фирма като нормална и препоръчвана практика се измъкна от отговора.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 20. 20 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 1900 Любопитно

  А мога ли да попитам, VIP Секюрити, защо до сега мълчаха, като насрано дупе в прани гащи, до сега?! Защо Бакалов трябваше да огласява тези неправомерни действия на МВР?! Кой, на практика е осъществил "контакта" с единствената фирма притежаваща това "оборудване"?!

 21. 21 Профил на 952
  952
  Рейтинг: 609 Весело

  [quote#12:"Γαλλα"]сакам нещо да те прашам - цитат на коментар #3 от “Krali Marko”

  Моля за превод.
  Знам какво е да ме барат, ама да ме прашат, цъ [/quote]

  Оооо- ти дори си вникнала в детайлите...

  Аз нямам нерви да го правя. Тук има една групичка олигофрени, начело с един "dzwer"- пишат на някакъв странен... "джибриш". Не знам македонски диалект ли е, или просто селяндурски, ама- не мога да ги чета... И аз съм молил за превод- все ми се е искало и хората от града да могат да ги разбират...

  Та- завиждам ти на нервите- да "прочетеш" олигофренията до детайли...

  Колко жалко, че всички, които знаят как трябва да се управлява България, са заети да пишат разни неща по форумите...
 22. 22 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 904 Весело

  [quote#15:"today "]Накратко - как се прави бизнес в България. А са отказали, а им е секнал "късмета", колкото и да са предприемчиви [/quote]
  Прав си Ама можеха и една сметка да пратят, след като изтекла първата седмица за "безвъздмезно" ползване, ей така за кумова срама

  От друга страна милициионер от майтап не разбира, току виж онзи нискочелия астралопитек им се изежил-КОЙ СИ ТИ пАри да искаш бе...

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 23. 23 Профил на Не ви вярвам !!!
  Не ви вярвам !!!
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Защо парламента е заграден ?
  КОЙ го е заградил ?

 24. 24 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 1900 Неутрално

  До коментар [#11] от "..да гласуваме с отговорност, разум и родолюбие...":"Кога МВР ще осигури паник бутон на бабите, макар че "децата" плащат по доста повече от 20 лева на месец данъци??? Окей, не отиват всичките тези данъци в МВР. Но дори да отиваха, пак нямаше да стане. Та само се питам. "

  И аз отдавна се питам! Е, и? Не е ли по-добре, МВР да си свърши работата, по премахване на "причините", за натискане на "паник" бутона?!

 25. 25 Профил на vladek
  vladek
  Рейтинг: 542 Весело

  До коментар [#12] от "Γαλλα": там е истината че не трябва мозъкът ти да разбира ами да каза "ДА" на МВР-то...

  Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy.
 26. 26 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  [quote#21:"952"]Та- завиждам ти на нервите- да "прочетеш" олигофренията до детайли... [/quote]

  Идея си нямаш що друга олигофрения чета по цял ден, тази тук, поне ме забавлява

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 27. 27 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  [quote#25:"vladek"] там е истината че не трябва мозъкът ти да разбира ами да каза "ДА" на МВР-то... [/quote]

  Ъ ???

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 28. 28 Профил на 952
  952
  Рейтинг: 609 Неутрално

  [quote#23:"Не вярвам на българските институции и медии."]Защо парламента е заграден ?
  КОЙ го е заградил ?[/quote]

  Тези, които аз и ти сме пратили там. Те са го заградили.

  А защо? Ами защото в деня изборите ние сме "избиратели", и всички кандидат- лапачи ни ухажват. И така чак до 7- 8 часа следобяд в деня на изборите. После пак ставаме "никой"...

  Колко жалко, че всички, които знаят как трябва да се управлява България, са заети да пишат разни неща по форумите...
 29. 29 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 1900 Весело

  До коментар [#22] от "Мойше! Толкоз!!!":"Прав си Ама можеха и една сметка да пратят, след като изтекла първата седмица за "безвъздмезно" ползване, ей така за кумова срама "

  Де толкоз акъл. Те сигурно са се счупили от стойки, кога са им поискали "услугата", а сега се обявяват едва ли не за "изнасилени", като всички смешковци!

 30. 30 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Неутрално

  [quote#24:"batzdravo"]Не е ли по-добре, МВР да си свърши работата, по премахване на "причините", за натискане на "паник" бутона?! [/quote]
  Това не е "по-добре", а е направо "най-добре", даже идеално, перфектно! Но как, кога, кой, с какви пари? Абе изобщо, само си се питаме...

  Доброто е заразно
 31. 31 Профил на vladek
  vladek
  Рейтинг: 542 Неутрално

  И сега какво излезе? Парламента си го е заградила някаква мутренска организация в нарушение на всички закони... МВР охранявала чужда ограда незаконно поставена около парламента... Ако Цацата има малко съвест трябва да поиска от съда присъди...

  Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy.
 32. 32 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 719 Неутрално

  Бръво 1 бакалов л Поне явно казваш р че затова дяали има нарушениел ще кажат други институции л Но бравото е за това че мислиш -Мисля че е нарушение Страхотно за министър

 33. 33 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 1900 Неутрално

  До коментар [#30] от "..да гласуваме с отговорност, разум и родолюбие...":"Това не е "по-добре", а е направо "най-добре", даже идеално, перфектно! Но как, кога, кой, с какви пари"

  С нашите пАри! От тези които плащаме, и са около 1 000 000 000, станаха много и ми се завъртя главата!
  И не е "най-доброто", а е нормалното, най-малкото, което може и трябва да се направи! Нали!
  Но явно, това е нормално за нормални, а не за мафиотски държави.

 34. 34 Профил на biggerbetter
  biggerbetter
  Рейтинг: 269 Весело

  [quote#19:"Fred"]изумлението на водещият означава ли, че трябва хем да си плащаме данъците включващи МВР хем да си плащаме за охранителната фирма като нормална и препоръчвана практика се измъкна от отговора.[/quote]
  Да обясним на несведущите - опазването ви чрез меверето е със средства и начини, предвидени в закон. А в този закон пише, че меверето пази персонално само персони от ранга на Доганя, Батя ви и прочие. Другите да звънят на 112, ако имат нужда. И ако те пратят коли не в Жеравна, ами във Враждебна, вината е на ЕС, да знаете, щото те ни накараха да направим това 112...
  Абе някой знае ли как да си спомня мейла на регистрацията, там е проблема, не в паролата...

 35. 35 Профил на kiril_chukanov
  kiril_chukanov
  Рейтинг: 414 Неутрално

  Цяла година бе посочвано, че загражданията са незаконни. Въпросът се състои в поемането на наказателна отговорност за престъпленията и тежките нарушения на правителството на Олигарски и паразитната администрация на ченгесаро-мафиотска хранилка. В повтарянето на очевидности няма смисъл.

 36. 36 Профил на tequila_sunrise
  tequila_sunrise
  Рейтинг: 374 Неутрално

  "..Молба с елемент на заповед ...? "

  Или предложение на което трудно можеш да откажеш...))

  Много интересно !

 37. 37 Профил на 952
  952
  Рейтинг: 609 Весело

  [quote#32:"papyre"]Бръво 1 бакалов л Поне явно казваш р че затова дяали има нарушениел ще кажат други институции л Но бравото е за това че мислиш -Мисля че е нарушение Страхотно за министър [/quote]

  ???

  Колко жалко, че всички, които знаят как трябва да се управлява България, са заети да пишат разни неща по форумите...
 38. 38 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 904 Весело

  До коментар [#24] от "batzdravo":


  [quote#24:"batzdravo"]Не е ли по-добре, МВР да си свърши работата, по премахване на "причините", за натискане на "паник" бутона?! [/quote]

  Принципно си прав, ама искаш прекалено много от МВРто

  П.С. "Паник' бутона" е много важно нещо в живота Не знам колко от четящите са обърнали внимание на факта че в почти всеки свестен хотел по "белия свят" има поне един такъв "паник бутон" до душа/ваната във всяка хотелска стая, понякога и до леглото.

  Апропо, по нашенско туземският ни НОИ осигурява такъв "паник' бутон" на всеки пенЦионер (ако го поиска), и НА ВСИЧКИ хора с увреждания! Ама сме гадняри и лупаме арабите веднъж на няколко години, профилактично, и сигурно те го финансират

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 39. 39 Профил на buran
  buran
  Рейтинг: 479 Неутрално

  [quote#2:"..да гласуваме с отговорност, разум и родолюбие..."]Какво щеше да стане с неговата фирма, ако наистина беше казал "не" и го беше разтръбил чрез медиите? (публикуване на писмото с всички правописни грешки, с надменния тон, с нетърпящата възражение "молба"??[/quote]

  Много добре си запознат, явно ти си го писал това писмо...

 40. 40 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 904 Весело

  [quote#36:"mad_petko"]"..Молба с елемент на заповед ...? "

  Или предложение на което трудно можеш да откажеш...)) [/quote]

  Ами така е Не си първият, който го е споменал в тази тема, което не ти отнема моите комплименти за споменаването

  П.С. Извинявам се на тези, чиито подобни коментари не съм споменал, и не съм комплиментирал (това на български ли е?)

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 41. 41 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 838 Весело

  Най-парадокса е ,че оная с лисичата физиономия пиарка -протестърка къде громеше по телевизора парламент и правителство лани е уредила "тарабите" за милицията!
  За Ивет важи с пълна сила правилото на Веспасиан!

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 42. 42 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 1900 Неутрално

  До коментар [#38] от "Мойше! Толкоз!!!":"Принципно си прав, ама искаш прекалено много от МВРто "

  Брат'чед, не искам от МВР-то, искам от държавата България!

  До коментар [#38] от "Мойше! Толкоз!!!":"П.С. "Паник' бутона" е много важно нещо в живота Не знам колко от четящите са обърнали внимание на факта че в почти всеки свестен хотел по "белия свят" има поне един такъв "паник бутон" до душа/ваната във всяка хотелска стая, понякога и до леглото."

  Абе, аз в къщи, го искам с една единствена цел, да не ме пита жената постоянно:
  - добре ли си скъпи, сиреч жив ли си?
  Да не ме пита внука:
  - дядо, защо сървъра "спря да отговаря",
  докато играе на "ben10" някое си.
  А за истинското приложение, дано даде Господ, да не ми се налага никога!
  А войната на религиите води след себе си много дълъг разговор, ... Само на маса с много..., е ти си знаеш!

 43. 43 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1948 Любопитно

  [quote#41:"navy"]Най-парадокса е ,че оная с лисичата физиономия пиарка -протестърка къде громеше по телевизора парламент и правителство лани е уредила "тарабите" за милицията! [/quote]
  Тя какво общо има с някоя от двете фирми?

 44. 44 Профил на ivalina_shu
  ivalina_shu
  Рейтинг: 217 Неутрално

  при дарението се прехвърля правото на собственост,а щом вещите са върнати е заем за послужване,който също е безвъзмезден договор,но не е дарение.


  Публикувано през m.dnevnik.bg

 45. 45 Профил на ivalina_shu
  ivalina_shu
  Рейтинг: 217 Неутрално

  при дарението се прехвърля правото на собственост,а щом вещите са върнати е заем за послужване,който също е безвъзмезден договор,но не е дарение.


  Публикувано през m.dnevnik.bg

 46. 46 Профил на axd14700100
  axd14700100
  Рейтинг: 479 Неутрално

  [quote#21:"952"]Та- завиждам ти на нервите- да "прочетеш" олигофренията до детайли... [/quote]

  ... дали е "олигофрения" или е ирония... диалектите са неразделна част от езика, нали така... наричат ги БОГАТСТВО (защо ли?!?)

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 47. 47 Профил на yane_
  yane_
  Рейтинг: 210 Неутрално

  До коментар [#12] от "Γαλλα": "сакам нещо да те прашам ...
  Моля за превод"
  Превод: Искам нещо да те питам.

  Няма Ред, няма Законност, затова няма и Справедливост!
 48. 48 Профил на plesho
  plesho
  Рейтинг: 219 Неутрално

  До коментар [#32] от "papyre":

  Май рано си сколасал...

 49. 49 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 853 Любопитно

  Следя с интерес темата. В края на краищата срещу незаконните протести незаконни огради ли са сложили или са били законни?

 50. 50 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Нерегламентирани подаръци срещу нерегламентирани услуги това е проблема, а железата около парламента са страничен ефект.

  chavo64
 51. 51 Профил на Athanatos
  Athanatos
  Рейтинг: 1249 Неутрално

  [quote#12:"Γαλλα"]сакам нещо да те прашам - цитат на коментар #3 от “Krali Marko”
  Моля за превод.
  Знам какво е да ме барат, ама да ме прашат, цъ [/quote]

  Ех, моме, моме, сакам да те побарам, и кога ке те найдам, да те прашам...

  Би могло да се преведе като: "Ех, моме, моме, искам да те опипам, и като ти я намеря, да те опраша" : )
  А всъщност значи: "Ех, моме, моме, искам да те потърся, и като те намеря, да те питам"

  П.П. Слави Трифонов "прашам" го произнася като "трашам", сигурно от руското "трахать", ама това си е негов проблем

  Adam-е zendeh, zendegi mikhad / Живият човек се нуждае от живот .
 52. 52 Профил на Athanatos
  Athanatos
  Рейтинг: 1249 Неутрално

  [quote#38:"Мойше! Толкоз!!!"]П.С. "Паник' бутона" е много важно нещо в живота Не знам колко от четящите са обърнали внимание на факта че в почти всеки свестен хотел по "белия свят" има поне един такъв "паник бутон" до душа/ваната във всяка хотелска стая, понякога и до леглото.[/quote]
  Хе хе хе... този бутон НЕ Е паник бутон.
  Като го натиснеш, отвън на вратата светва надпис "Wait a moment, please".
  Това е ако си в банята или тоалетната, и някой ти позвъни на вратата, да го натиснеш.

  Adam-е zendeh, zendegi mikhad / Живият човек се нуждае от живот .
 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 54. 54 Профил на марулко
  марулко
  Рейтинг: 426 Весело

  69 парапета явно са големия проблем в момента.Навярно има значение че са точно 69.

 55. 55 Профил на skiper
  skiper
  Рейтинг: 426 Весело

  Не че няма начин, ама е простичко - като ще даряват да си продадат стоката за 1 лев символично и всичко е ок, ама явно нЕма кой да се сети.

 56. 56 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 943 Неутрално

  До коментар [#43] от "Ще върнем България в Европа":

  Ми пиарка е на една от фирмите- Вип секюрити...

 57. 57 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1948 Неутрално

  До коментар [#56] от "diegos":
  Не пи-ар на постоянен договор, агенцията в която работи се явява външна фирма за услуги.

 58. 58 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 943 Неутрално

  До коментар [#57] от "Ще върнем България в Европа":

  Ъхъм... добре, че стана ясно след като се напротестира милионерката

 59. 59 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 636 Весело

  До коментар [#41] от "navy":

  Ивет Добромирова . Докато играеше главен протестър, тя се е уредила с договор за пиар на Вип Секюрити, беше пиар на предния служебен кабинет.
  Чиста идеалистка

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
 60. 60 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 885 Весело

  [quote#0:"Статията"]Те уточняват, че не са правили дарение към МВР, а са предоставили огражденията за
  "безвъзмездно ползване, което е напълно различна по закон формулировка" и че са им били поискани за срок от една седмица. "След изтичането на този срок компанията многократно е правила опити и постъпки да получи огражденията си обратно, но те й бяха върнати едва при окончателното вдигане на охраната около сградата на Народното събрание", пише още в позицията на "ВИП Секюрити".[/quote]


  МВР "ползвали" метални прегради за неограничен срок от време без да си платят. Това не се ли нарича "присвояване" или "кражба"? Излиза, че народната "милиция" е откраднала повече "джилезу" от едни хора, които са на особена почит сред БХК. А уж МВР трябва да пресича точно този тип дейност (кражба на метали за скрап).

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK