ГЕРБ тръгна към изборите като на мач - с масовка, нападатели и Гунди (допълнена)

ГЕРБ тръгна към изборите като на мач - с масовка, нападатели и Гунди (допълнена)

© Анелия НиколоваПобеда с толерантни и мирни средства, знания и умения. Това си пожела лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов при откриването на кампанията на партията за предстоящите парламентарни избори в столичната зала "Арена Армеец".


Пред повече от 14 хиляди души по информация на организаторите бившият премиер, който днес изрази готовност отново да поеме поста, подчерта, че ако партията му спечели парламенарния вот, не трябва в никакъв случай да се поддава на реваншизма. В номера на ГЕРБ в бюлетината – 9, той откри символика - "Само едно име изниква – Гунди". "Трябва точно неговото поведение да копираме. На политическия терен – безкомпромисно и раздаване докрай. Извън него – толерантност, човещина и уважение към нашите политически противници", обърна се той към кандидат-депутатите си.


В 35-минутна реч Борисов обеща при управлението си да бъде безкомпромисен към незаконната сеч и незаконното строителство, които предизвиквали наводнения, защото "повече природата няма да търпи и ние трябва да отговорим на това". Повтори някои точки от програмата на партията, представена в петък – за довършване на започнатите магистрали и саниране на 50% от панелните блокове, обяви, че подкрепа строежа на газопровода "Южен поток" при спазване на европейските правила. Не пропусна и да отбележи, че в следващите дни ще събира предложения от симпатизанти и не е изключено някои от тях да влязат в програмата.
"Имаме нормални исторически и културни отношения с Русия. Ние не сме партия на антируските настроения и не смятаме, че ще спечелим нещо добро, ако говорим срещу Русия. И в същото време Едвин (Сугарев, един от основателите на движението "22 септември", подкрепило ГЕРБ – б.а.) даде най-тежката декларация, която партия има, за Крим и за Украйна", каза още лидерът на ГЕРБ.


При откриването от ГЕРБ дадоха да се разбере, че целта за изборите е пълно мнозинство. Гостите Едвин Сугарев и Георги Марков обявиха евентуална коалиция с Реформаторския блок за нежелана и предупредиха, че лошият партньор може да провали доброто управление. А заместникът на Борисов Цветан Цветанов вметна, че не разбира защо при такава силна партия и лидер в центъра и дясното "се пилее енергия".


Сред изпълнителите преди официалната част беше Веселин Маринов

© Анелия Николова

Сред изпълнителите преди официалната част беше Веселин Маринов


Веселин Маринов, обещания за стабилност и напомняне за "седянката"


Церемонията по откриването на кампанията започна с живо изпълнение на естрадния певец Веселин Маринов, представен от водещия като "още един от съвременните пазители на българското – човек, който вълнува хиляди хора по площадите". Действително при изпълнението на една от песните му цялата зала стана на крака. Последва изпълнение на "О, соле мио", при което в залата влезе самият Борисов.


Видеостени показваха предизборни послания: време е за стабилност, време е за добро здравеопазване, за честно правораздаване, за нови пътища, за прозрачност. Видеоматериалът приключи с озвучение, което напомняше туптящо сърце. След него – историческа справка за управленията на БСП: 1990 г., управлението на Жан Виденов и зимата на 1997 г., учителската стачка от времето на Тройната коалиция.


Клипът припомни обръщението на тогавашния министър на финансите Пламен Орешарски към образователния министър Даниел Вълчев, който по-късно влезе в ръководството на "Движение България на гражданите": "Дай да разваляме седянката". Прескочи протестите срещу кабинета "Борисов", принудили лидера на партията да подаде оставка, и показа демонстрациите срещу кабинета "Орешарски" през лятото на 2013 г.


Едвин Сугарев

© Анелия Николова

Едвин Сугарев


Или подкрепяте ГЕРБ, или помагате на БСП


В обръщение към присъстващите Едвин Сугарев обяви, че симпатизаните на ГЕРБ са победителите на предстоящите избори. Обясни, че движението му "22 септември" се е отказало от регистрация за вота, за да не разделя дясното, и че целта му е била постигане на конституционно мнозинство за наложителни промени, но е останала неразбрана "от партии, които и до днес не могат да се разберат".


Питам другите партии от семейството на ЕНП, като Реформаторския блок – те какво смятат да правят, когато да влязат в парламента, обърна се Сугарев задочно към Реформаторите. "Ще подкрепят ли дясноцентристко правителство, невъзможно без ГЕРБ, или ще направят услуга на БСП, като й поднесат управлението на тепсия", продължи той, а залата скандираше "Едвин, Едвин".


БСП игнорира гласа народен и божи


"Уважаеми дами господа, приятелю Бойко, приятели от РЗС – на пети октомври сте обречени да победите", обърна се към присъстващите бившият конституционен съдия Георги Марков, който сега работи в ГЕРБ като консултант за подготовката на промени в Конституцията. Марков също беше в РЗС, а в "Арена Армеец" днес присъстваше сегашният ръководител на партията Яне Янев.


Бившият конституционен съдия заяви, че миналата година социалистите са игнорирали "гласа народен и божи", като са се опитали да управляват, въпреки че ГЕРБ е спечелила първото място.


"Разследваха Борисов защо летял с правителствения самолет. Ще лети още 4 години и много е летял, защото много е работил, за разлика от мижитурките експерти и премиери. Откривал е пътища, градини, автобани, вчера плувен басейн откри! И Орбан писмо му написа. Единственият българин, а може би и европеец, когото г-жа Меркел прегръща", обяви той от трибуната.


Трябват ни партньори, но не като Реформаторите


По думите му теоретично най-добра за страната би била широка коалиция, но това е невъзможно, защото за целта трябвали "широки социалисти, а не като нашите, които копат земята, само и само да не спечели ГЕРБ".


"Има нужда от партньори, ама не като нашите, дето отсега поставят условия "Без Бойко премиер". Сега имат напредък – в петък казали "може Бойко, ама в парламента", каза още Марков, напомняйки за изискването на Реформаторския блок в бъдещото управление да няма министри на финансите и вътрешните работи и премиер, заемали поста преди.


"Не съм лаборант, нямам лаборатория, никоя банка не ми плаща", продължи експертът на ГЕРБ. "Ако коалиционен партньор ни провали, в близките 25 години ще ни управлява мафията - с експерти- мишоци във формата на безличници", предупреди той. И попита: "Може ли да бъдете в коалиция с хора, били на седянка с Орешарски? Може ли да бъдете с хора, съсипали СДС?"


Гледайте Борисов, мислете за Орбан


Марков подчерта, че Борисов трябва да се бори за 121 депутати, а след това – и за конституционно мнозинство от две трети, за да бъдат направени промени в основния закон.


Припомни и за проблемите с наводненията в последната година. "Миналата година Дунав преля в Унгария – Орбан ръководи, всичко друго мълчи", каза той и демонстративно стисна юмрук, доктоа напомняше за унгарския премиер, който наскоро обяви, че се отказва от либералната демокрация заради националния интерес.


"Нито една жертва", продължи Марков. "Имаме такъв премиер като Бойко, той може да се справи", заключи той.


Последва приветствие от президента на Европейската народна партия (ЕНП) Жозеф Дол и реч от столичния кмет и зам.-председател на ГЕРБ Йорданка Фандъкова.


При представянето на водачите на листите всички бяха обявени за нападатели, а някои - и за централни. На снимката: водачът в Габрово Цветомир Михов

© Анелия Николова

При представянето на водачите на листите всички бяха обявени за нападатели, а някои - и за централни. На снимката: водачът в Габрово Цветомир Михов


ГЕРБ - "Националният отбор на България", макар и само с нападатели


Водачите на листите във всички райони бяха представени от шефа на предизборния щаб Цветан Цветанов, на свой ред извикан на сцената от водещия с обръщението "двигателят в добре смазаната машина на ГЕРБ".


Цветанов се похвали, че членовете на партията вече са 84 хиляди, а след това подчерта: "ГЕРБ има лидер, има председател на партията, който може да води целия този отбор, наричан националния отбор на България. И след като имаме такъв лидер в център-дясно, не знам защо пилеем тази енергия. Една партия, един министър-председател, който ще повтори управленски мандат."


Припомни и за интерактивните агитационни материали на партията, които, по думите му, са част от цялостната стратегия за бъдещо електронно управление.


В отбора на ГЕРБ всички се оказаха нападатели, а централният не беше само един. Цветанов обяви Цецка Цачева за "нашия централен нападател в Плевен", а лидера Борисов – за "силен централен нападател". При представянето остави последни четири района – своите два и тези на партийния лидер.


"За Благоевград и Търново знаете, че е Цветанов", лаконично започна обръщението си Борисов. Последва минута мълчание в памет на загиналите в наводненията в Бургаско вчера, а преди да замълчи, лидерът на ГЕРБ не пропусна да се прекръсти.


ГЕРБ тръгна към изборите като на мач - с масовка, нападатели и Гунди (допълнена)

© Анелия Николова


Искаме успех, но не заради тази тъпа дума "власт"


По думите му най-добрата оценка за управлението на партията му дал народът – след като бил свален от власт с метеж, на два пъти спечелил избори.


"Искаме да имаме успех не заради тази тъпа дума власт", заяви Борисов. Изреди обещаните в програмата на партията инфраструктурни проекти – завършването на магистралите "Хемус", "Струма", "Марица", които досегашните управляващи спрели. "Хемус" я извадиха от програмата, за тунела под прохода "Шипка" да не говорим", каза той.


"БСП, ДПС и "така" щяха още да управляват, ако знаеха, че нещата са наред. Те просто не могат. Искат, убеден съм, че искат, но не могат. Защото аз съм убеден, че когато защитаваш корпоративни интереси, когато имаш обръчи от фирми и какво ли не, няма как да ти се случат добре нещата", продължи бившият премиер. И направи отклонение от програмата, за да обясни как "те" съсипали десницата.


"Тук Едвин Сугарев е прав – само ГЕРБ е независима партия. И целта на първите месеци след парламентарните избори беше да бъде унищожена ГЕРБ. Говорим за СДС – марката на синьото! Унищожиха го. Помниш когато царя дойде! НДСВ! Небивало нещо – 1 млн. софиянци отидоха на Орлов мост да го посрещнат. За 4 години ликвидираха НДСВ", разказа Борисов.


Едно домакинство е 2.7, сложи ги три човека


След това се върна на енергийната ефективност, която определи като "нещо много интересно". "Никакъв компромис с незаконната сеч! Освен това всички плащания – никакъв компромис от кметовете със застрояването на дерета и отводнителните канали. Гледам наводненията – когато си направил къща и си сложил бетонна стена до реката, тя се отклонява, става агресивна. Кой ти разреши да правиш къща, или работилница, в дерето, и кой кмет?", попита той. И разказа как, освен да се бори с незаконното строителство, партията му ще санира половината панелни блокове.


"711 хиляди домакинства живеят в панелените блокове. Средно се води домакинство 2.7, сложи го три човека. Първите блокове ще почнат да падат след 10-15 години. След 10-15 години три милиона българи остават без жилища. Или да ги затворим с лепенки, ДНСК да ги направи негодни за живот", предупреди той за нуждата от санирането.


ГЕРБ тръгна към изборите като на мач - с масовка, нападатели и Гунди (допълнена)

© Анелия Николова


Преференцията е много хубаво нещо, няма да ни обидите, ако я ползвате


Борисов призова симпатизантите си да не се страхуват да използват възможностите за преференциално гласуване, защото "това е много хубаво нещо". "Нито мен ше обидите, нито партията", увери той.


"ГЕРБ забранява – дори да ви донесат компромати, хвърлете ги. Обяснете как ще санираме блоковете, как ще подобрим образованието, как ще вдигнем капацитета", обърна се партийният лидер към кандидатите си за депутати. Призова ги да бъдат толерантни към противника и да взимат пример от футболиста Георги Аспарухов – Гунди, който станал кумир на поколения, защото освен гениален футболист, бил истински човек.


"Когато участвате в дебати – нека да се карат, нека да говорят глупости, вие четете и разказвайте програмата", каза той и завърши, като изрази надежда, че ще постигне победа "с толерантни и мирни средства на база на програма, знания и умения".


Краят на речта му беше и край на откриването. Хилядите симпатизанти получиха комплект карти за игра с логото на ГЕРБ, тениска с мотото за изборите "Стабилна България. Време е!", пъзел с пътна карта, гумена гривничка и бонбонче.

Коментари (379)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3 Профил на adam1966
  adam1966
  Рейтинг: 551 Неутрално
 4. 4 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 974 Неутрално

  До коментар [#1] от "svoboden":

  Която няма ясня позиция за нищо... за или против Белене, за или против Южен поток, за или против случая Крим, за или против Уестингхаус... за или против монополите... за или против ДС агентите...
  Днес едно, утре друго- според конюнктурата...

 5. 5 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2229 Неутрално

  В номера на ГЕРБ в бюлетината – 9, той откри символика - "Само едно име изниква – Гунди".Боже,България загива,ТОЙ ти говори за Гунди.Ама в края на краищата всеки си има право да си прави кампанията както си иска,важни са бюлетините в урните и кои броят.

 6. 6 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Боже, Боже, започна се. Поне политиците са ни смешни и ще ни забавляват цял месец.

 7. 7 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 1858 Весело

  под звуците на песента "O sole mio ,О слънце мое" ... слънчо влезе в залата ,и това не е майтап , а ченгето георги марков и гладуващият поет сугарев правят майтапът пълен

 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10 Профил на registriran
  registriran
  Рейтинг: 523 Любопитно

  Веселин Маринов пя ли? Какви послания отправи Цветан Цветанов към всички нас ?Моля Ви Дневник ,дайте повече инфо за великото събитие от залата бижу.

 11. 11 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3045 Неутрално

  До коментар [#7] от "Stewie":

  Сугарев направи поредния лупинг

 12. 12 Профил на tourlache
  tourlache
  Рейтинг: 489 Неутрално

  До коментар [#6] от "baxter":
  Въобще, ама грам не ми е смешно!

  11.03.2015 год., изказване на Премиера от трибуната на Парламента: "За КТБ ще я спасим, пари са, ще ги наваксаме. Етническият мир... Не ги провокирайте".
 13. 13 Профил на oex13531876
  oex13531876
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Незаконната сеч ! - Кой доведе Емил Димитров, бе ?!
  Дано да ви е за урок, че и до пролетта няма да изкарате на власт.
  Ако, разбира се, не се оттеглите след загуба. 121 беше числото, нали ?

 14. 14 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3045 Весело

  До коментар [#10] от "registriran":

  Пя! Разцветали задници и гуши

 15. 15 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 815 Неутрално

  [quote#1:"svoboden"]Смайващо е, че има българи, които гласуват за партия, която си избра за председател полуграмотна мутра!? [/quote]
  Та се сетих за култовото му изречение:
  ... и вие сте прости, и аз съм прост ...

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 16. 16 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1040 Весело

  Всичкият ТРОЛетариат веднага е скочил да плюе!

  Следователно предизборната кампания започва много добре!

  Хора гласувайте за да останат децата ни в България!

  Гласувайте за когото си поискате и участвайте активно като граждани в протести, когато не сте съгласни с управляващите.

 17. 17 Профил на Bramasole
  Bramasole
  Рейтинг: 3761 Неутрално

  В "Арена Армеец" днес Борисов е съобщил, че ГЕРБ дава 100 хиляди лева в помощ на районите, пострадали от наводненията, вместо за предизборни билбордове.
  Бих уточнила - сумата я даваме ние, българските граждани, под формата на партийна субсидия, преминала е през сметката на ГЕРБ, все пак ще помогне на бедстващите хора.

  "Човек не се дави, като падне във водата, а като остане там” - Едуин Луис Коул
 18. 18 Профил на 65
  65
  Рейтинг: 283 Неутрално

  До коментар [#14] от "излез и гласувай 7":

  "батальонът се строява за последен път" най подхожда.

 19. 19 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Берлускони създаде "партия" - "Форца Италия" и спечели изборите. После се оказа, че има връзки с мафията. Берлускони имал приятели в България. Ена леля ми го подшуш на пазара, чесно

 20. 20 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 660 Неутрално
  До коментар [#12] от "tourlache":

  Ми поплачи си тогава, ще ти олекне.


 21. 21 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1770 Весело

  Еееей внимавайте бе, от толкова светло бъдеще матряла да не ослепее.

 22. 22 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#17] от "Bramasole 7":
  Съвсем отговорно заявявам, че ще гласувам за Бат Бойко. За да не се отметне после, че нямал апцелутно мнозинство от 121 придворни. Аре ся да го скиам кой ше му е виновен за "многото вълна" или кривата ракета. Отсега вървят облози кога точно ше фърли кърпата на ринга - 1, 2 или 3 години

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 24. 24 Профил на tourlache
  tourlache
  Рейтинг: 489 Неутрално

  До коментар [#20] от "baxter":
  Плюсчето е от мен, накара ме да се усмихна

  11.03.2015 год., изказване на Премиера от трибуната на Парламента: "За КТБ ще я спасим, пари са, ще ги наваксаме. Етническият мир... Не ги провокирайте".
 25. 25 Профил на registriran
  registriran
  Рейтинг: 523 Весело

  Пя! Разцветали задници и гуши
  До коментар [#14] от "излез и гласувай 7":

  И хората ръкопляскаха ,ръкопляскаха и се чувстваха много щастливи сред своите кумири..

 26. 26 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1040 Весело

  "Бих уточнила - сумата я даваме ние, българските граждани, под формата на партийна субсидия, преминала е през сметката на ГЕРБ"

  До коментар [#17] от "Bramasole 7":

  Нима!

  Хайде тогава Вие дайте 100 000лв и от партийната субсидия на БСП, ДПС и Атака!

 27. 27 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 744 Неутрално

  Това за Сугарев не го разбрах.Моля редакцията,когато едно историческо събитие,като това с появата на Сугарев на мероприятие на ГЕРБ,не може да бъде описано с думи,да не се опитват да го описват.Защото нищо не се разбира.

 28. 28 Профил на pelovski
  pelovski
  Рейтинг: 442 Неутрално

  И какво общо има Гунди с ГЕРБ ???? Нали Борисов беше приятел със Стоичков ?!
  А в статията е пропуснато нещо важно - при откриването на кампанията реч е държал не само Сугарев, но и Георги Марков т.е. доносникът Николай. С ченгетата напред))).

  http://www.focus-news.net/news/2014/09/07/1962971/georgi-markov-kam-gerb-na-5-oktomvri-vie-ste-obrecheni-da-pobedite.html

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на Имоция
  Имоция
  Рейтинг: 1365 Неутрално

  До коментар [#17] от "Bramasole 7":

  Да го направят и от другите партии тогава, или не им се дават и 1000, не 100 хиляди.
  Браво на ГЕРБ! А можеха като Костов да хвърлят 2 млн. лева за глупави клипове и костинбродско активно мероприятие...

  Хем съм лош съветник, хем предизвиквам отвращение, хем заради мен живеят. Що е то? И още нещо, Слафчо, има! Имоция басма ни цепи, ни тъче на къв дъй стан... за разлика от тебе!
 31. 31 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#16] от "BlueWater":
  Е, отсега сложи 2% на ДОД. После ше вдигнат цената на тока, която няма нищо общо със задълженията на НЕК. После ше замразяр заплатите, щото нямат паре и акъл. После..после си дърпат сами шалтера. Няма как да управлява ГЕРБ. Защото мисленето на тези хора е обременено, а и както знаем, са и прости, по думите на вожда си. Такива хора не ни трябват. Трябват професионалисти, а не "специлисти" по сичко, кат Бат Бойко. Да удрят чело пред дедо Ваньо, защото нещата отиват много на зле.

 32. 32 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1040 Весело
 33. 33 Профил на Stavrogin
  Stavrogin
  Рейтинг: 777 Неутрално

  От Гунди вие сте достойни да вземте са еднаквите цифри от номера на автомобила му

  Отишло едно джудже при Веско Маринов за автограф и му казало: „Г-н Маринов, пораснах с вашите песни“.
 34. 34 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 1858 Весело

  комунисти ,милиционери ,дс ченгета и много хищни калинки ,как да не гласува човек за тях ?

 35. 35 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 1519 Весело

  Дано наистина да има толерантна кампания и възможно най-висока избирателна активност. Напоследък ми прави впечатление едно много интересно явление - в почти всички електронни медии под всяка статия, независимо за кого се отнася, има само дъъъълги редици отрицателни коментари, включително тъпоумни, неграмотно написани, абсолютно идиотски. Но - само отрицателни. За мен това е добър знак, понеже значи, че троловете са оставени да си тролят на воля, никой не ги "храни" и резултатът от толкова копи/пействане и творчески усилия над клавиатурата е пълна нула, както и трябва.

  Доброто е заразно
 36. 36 Профил на BG Territory
  BG Territory
  Рейтинг: 1963 Неутрално

  Айде, Баце зададе курса. Завинаги с европейските пари, завинаги с Путлер.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 37. 37 Профил на murttle
  murttle
  Рейтинг: 799 Неутрално

  Сугарев - какво падение!

 38. 38 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 744 Неутрално

  До коментар [#17] от "Bramasole 7":
  Освен популистко,това е и незаконно.Казано е за какво може да се използва субсидията в Закона за политическите партии.

 39. 39 Профил на Freedom of Speech
  Freedom of Speech
  Рейтинг: 660 Разстроено

  Дето каза наскоро един мой познат: няма да мога да издържа отново това политическо недоразумение на власт и ще се махна от тук...

  Езикът е машина и не бива да се допуска пружините й да скърцат.
 40. 40 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1062 Неутрално

  Колко часа мислихте докато измислите най-омаловажаващото и най-подигравателното заглавие

  Няма шики-мики.
 41. 41 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1062 Неутрално

  До коментар [#39] от "Freedom of Speech":

  Прав му път на твоя чугунен познат. Да забере и другите чугуни със себе си.

  ПП А най-вероятно си измисляш, другарю

  Няма шики-мики.
 42. 42 Профил на _j.
  _j.
  Рейтинг: 442 Любопитно

  До коментар [#31] от "Култура ми Бойко":

  Сред многото думи обаче ясно се отчита намерението на ГЕРБ да въведе нов данък за физическите лица. Финансовият експерт Владислав Горанов отсече, че за тях по-високата финансова самостоятелност на общините е много важна. „Ние ще създадем механизъм, с който общините сами ще могат да определят по своя преценка определена добавка върху дохода на физическите лица, който да остава в полза на общините", обясни Горанов.
  http://news.ibox.bg/news/id_1550546770
  Говори се, че тази добавка върху дохода щяла да бъде 5-10% от него..

 43. 43 Профил на Bramasole
  Bramasole
  Рейтинг: 3761 Неутрално

  До коментар [#26] от "BlueWater":

  Нямам възможност да влияя върху решенията на никоя политическа сила, доколкото не членувам в партия. За сметка на това правя законово регламентираните вноски в бюджета.

  "Човек не се дави, като падне във водата, а като остане там” - Едуин Луис Коул
 44. 44 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3045 Неутрално

  До коментар [#17] от "Bramasole 7":

  Все пак трябва да му благодарим.Можеше да ги даде за попфолк и мачлета.

 45. 45 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1033 Любопитно

  До коментар [#10] от "registriran":

  Вероятно казал нещо за ''превъртане на Рубикона'' или ''борбата с аЛТРУизма''.
  А ''Ало, Ваньо'' Танов беше ли там? Казали нещо за ''Туй''?

 46. 46 Профил на dutch
  dutch
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Ей, много негативизъм и много недоволни във форумето, ей.
  Като не ви харесва Боко, нема се пУашите - Дудука, БСПто и ДПСто дебнат зад ъгъла. С едно рамо от цацаратурата, такава коалиция ще ви спретнат - за чудо и приказ.

 47. 47 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3045 Неутрално

  До коментар [#26] от "BlueWater":

  Комунистите ви изпревариха

 48. 48 Профил на Bramasole
  Bramasole
  Рейтинг: 3761 Неутрално

  До коментар [#30] от "непукистка":

  Вече написах в коментар № 43 - не мога да отговарям за партийни решения.
  Колкото до изхарчени милиони персонално от Костов във връзка с Костинброд, ще ми е интересно да се запозная с информацията, с която разполагаш.

  "Човек не се дави, като падне във водата, а като остане там” - Едуин Луис Коул
 49. 49 Профил на Freedom of Speech
  Freedom of Speech
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#41] от "Пъпеш под Драгалевското слънце ":

  Не, другарю, не си измислям.
  Но не си схванал основното: че онзи нарцис, пред когото си коленичил недостойно, прави така, че да ни прокуди от собствената ни държава.
  Най-лошото е, че боядисани комунисти като теб одобряват това.
  В този ред на мисли, бих ви определил като родоотстъпници и предатели. В друг ред на мислите: какво ли изобщо можеш да разбереш от думите ми, след като политическата ти ориентация говори достатъчно за теб.

  Езикът е машина и не бива да се допуска пружините й да скърцат.
 50. 50 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 744 Неутрално

  До коментар [#30] от "непукистка":Да го направят и от другите партии тогава, или не им се дават и 1000, не 100 хиляди.
  Браво на ГЕРБ!

  Чл. 29. (1) (Предишен текст на чл. 29 - ДВ, бр. 6 от 2009 г.) Политическите партии разходват средствата си за подготовка и участие в избори, за осигуряване работата на партийните структури, за организационни разходи по провеждане на мероприятия и за други присъщи за дейността на партията разходи.
  Това е законът,онова е Сметната палата,ама нали сти "непукистка":Дайте да дадем!
  Моме,това си е живо купуване на гласове.

 51. 51 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3045 Неутрално

  До коментар [#26] от "BlueWater":

  Надцаквате се с нашите пари.Намалете субсидията щом ви е излишна.

 52. 52 Профил на cucing
  cucing
  Рейтинг: 660 Неутрално

  "Оооо, свещенна простота"!

  ура и да живей!!!
 53. 53 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3045 Неутрално

  До коментар [#30] от "непукистка":

  Комунистите ви изпревариха

 54. 54 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 815 Неутрално

  Който ще да верва, ама като пуснах речта на боко, кучето ми почна да ръмжи. Умно бе.

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 55. 55 Профил на johngoti
  johngoti
  Рейтинг: 341 Весело

  До коментар [#30] от "непукистка":

  мда за тва ще сте пак в опозиция нищо че ще сте първи

  Ларнака бие лошо бие .....що щот 7 е добро число
 56. 56 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1040 Весело

  "Нямам възможност да влияя върху решенията на никоя политическа сила, доколкото не членувам в партия. За сметка на това правя законово регламентираните вноски в бюджета."

  До коментар [#43] от "Bramasole 7":

  Защо тогава твърдите, че сумата от 100 000 лв дарени от ГЕРБ я давате Вие.
  Вие можете да дарите само ВАШИ ЛИЧНИ средства, без да си приписвате заслугите на други хора и организации. Ако не ви харесва как се харчат парите от данъците, които всички плащаме, то гласувайте за този който ще направи исканите от Вас промени в законите.

 57. 57 Профил на tourlache
  tourlache
  Рейтинг: 489 Неутрално

  До коментар [#42] от "_j.":
  Да, да, всяка община щяла да решава дали да събира или не такава "добавка", така че не било драма.

  11.03.2015 год., изказване на Премиера от трибуната на Парламента: "За КТБ ще я спасим, пари са, ще ги наваксаме. Етническият мир... Не ги провокирайте".
 58. 58 Профил на jza49480915
  jza49480915
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#1] от "svoboden":

  Г-н покажи ми друга която да е в дясно център и ще ти повярвам.
  поне при него ЕС даваше пари и нещо се строеше докато при другите бе само деградация.За в момента няма друг и ако има то той се отказал от политика като вижда че във всички сектори е плъзнала мафията и някоя трябва да се наеме да започне да сече пипалата и.Сега като ни спряха фондовете можем да разчитаме само на него защото другите трябва да се доказват че заслужават а при празна хазна и задължения за милиарди друг няма иначе народа няма да доживее до пролетта.Не говоря като негов поддръжник а мисля в момента за близкото бъдеще.Все пак ГЕРБ е член на партията спечелила скорошните избори в евро парламента и се надяват че приятелството му с членовете и ще са по благосклонни към България.Когато се говори за населението на страната и моментното му състояние е по разумно да се избере бързия начин на стабилизиране отколкото обричане на гибел.Помисли си на какъв лихвен % ще вземем заема от личност която за първи път стъпва на чело на правителството и сам реши дали ще си съгласен да плащаш високата лихва която ще те спъва да разкриваш нови работни места и да повдигаш летвата на родния бизнес.Затова за определен период трябва да се обединим и да си помогнем да излезем от кризата а след това да гледаме кой кой е и какви интереси защитава.

 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 60. 60 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 1372 Разстроено

  -Какви щуротии само ! -Сякаш тези не бяха в властта преди година и половина ! -Ужасс !

 61. 61 Профил на registriran
  registriran
  Рейтинг: 523 Неутрално

  Хайде тогава Вие дайте 100 000лв и от партийната субсидия на БСП, ДПС и Атака!
  До коментар [#26] от "BlueWater":

  Аз не искам да живея в държава в която партия получаваща държавна субсидия да дарява средства(подкупва)пострадалото от природни бедствия население с наши пари. В нормалните държави хората плащат данъци и изискват от своите избранници да поддържат отводнителните системи да предвиждат бедствията и авариите и да вземат мерки и да се ограничат до минимум.Въпроса ми към управниците през последните години къде бяха и как управляваха министерствата и институциите отговорящи за язовирите,горите и отводнителните системи и защо позволиха това да се случи и се опитват с някакви си сто хиляди лева държавна субсидия да измият съвестта си и да излъжат хората отново?

 62. 62 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1040 Весело

  "Който ще да верва, ама като пуснах речта на боко, кучето ми почна да ръмжи. Умно бе."

  До коментар [#54] от "КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ - 7":

  Просто кучето ви подръжава на стопанинът си и наистина е по-умно.

 63. 63 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 1372 Весело

  -А и да напомня за желаещите да видят "бсп" и"дпс"- "активисти" по затворите, че сега б.б. нямало да се подаде на "реваншизма" !

 64. 64 Профил на _j.
  _j.
  Рейтинг: 442 Весело

  До коментар [#57] от "tourlache":

  Да,ама простотиите не свършват до тук.
  " Ще бъде създаден фонд първоначално от 2 млрд. лв. за мащабно саниране на жилищата, като то ще обхване поне 50% от панелните блокове. Едновременно с това ще се увеличи кръгът на поличаващите енергийни помощи от сегашните 200 хил. на 500 хил. души, като ще се покриват цените им сметки. "

  Бах мама му - с моите пари - твоето жилище - или обратното.

 65. 65 Профил на tourlache
  tourlache
  Рейтинг: 489 Неутрално

  До коментар [#62] от "BlueWater":
  Неее, мирише му на пържолки...

  11.03.2015 год., изказване на Премиера от трибуната на Парламента: "За КТБ ще я спасим, пари са, ще ги наваксаме. Етническият мир... Не ги провокирайте".
 66. 66 Профил на Karla Hanneman
  Karla Hanneman
  Рейтинг: 986 Неутрално

  "Трябва точно неговото поведение да копираме. На политическия терен – безкомпромисно и раздаване докрай. Извън него – толерантност, човещина и уважение към нашите политически противници"

  Виолетовите боклуци са по-големи боклуци от червените боклуци , на които служат! Гъз е тяхното знаме!
 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 69. 69 Профил на Bramasole
  Bramasole
  Рейтинг: 3761 Неутрално

  До коментар [#56] от "BlueWater":

  Вие съзнателно деформирате думите ми. В коментар № 17 аз отбелязвам, че "Бих уточнила - сумата я даваме ние, българските граждани, под формата на партийна субсидия,"
  Като оставам на своето мнение, Ви пожелавам спорна нова седмица!

  "Човек не се дави, като падне във водата, а като остане там” - Едуин Луис Коул
 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 71. 71 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1257 Неутрално

  До коментар [#4] от "diegos":

  Но пък много ясна за:пари,пари,пари ми дайте!

 72. 72 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 660 Весело

  Гласувайте само за Герб! За да довършат мутризацията. Да се доизперат и избелеят всички мръсни пари. Да се гордеем като българи, че ни водят умни и кадърни политици...хаха

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 73. 73 Профил на Дяволът създаде БСП, ББЦ и Атака
  Дяволът създаде БСП, ББЦ и Атака
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Много неща с право отблъскват в ГЕРБ. ВКлючително и помпозното шоу, което е прекалено снобско. Лидерите му , макар и по-добри от Бареков, Миков или Сидеров, са далеч от европейските политици. Но има и друго - въпреки провала си правителството на ГЕРБ беше свалено незаконно, от подклаждани от комунистите метежи. Борисов подаде оставка, което нещото Орешарски не е способен. С престъпление в деня на размисъл му отнеха доста проценти. Първата политическа сила трябваше да се съобразява с тройна хунта...Електоралната подкрепа е най-голяма. Тъй че е нормално да се върне на власт, не защото са добри, а защото са най-малко лоши.

 74. 74 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1227 Неутрално

  ...а залата скандираше "Едвин, Едвин"...
  Години наред се питаме защо нещата не вървят, защо страната е на дъното по всички показатели. А основната причина е пред очите ни - тотално разделяне и противопоставяне на българския народ. Сега ГЕРБ вече има всичко - освен реките от перманентни лъжи,

 75. 75 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1033 Любопитно

  В нормална държава ''лидерите'' на ОПГ ГЕРБ щяха да са в затвора

 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 77. 77 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1227 Неутрално

  ...има и своя Савонарола, родният Едвин.

 78. 78 Профил на tourlache
  tourlache
  Рейтинг: 489 Неутрално

  До коментар [#64] от "_j.":
  Днес се напъна, ама нещо се запъна, да каже колко домакинства живеят в панелки. Слушах разсеяно и не мога да кажа точно с колко процента санирането на моето жилище с твоите пари щяло да намали разходите за ток и отоплление. Мале, мале.

  11.03.2015 год., изказване на Премиера от трибуната на Парламента: "За КТБ ще я спасим, пари са, ще ги наваксаме. Етническият мир... Не ги провокирайте".
 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 81. 81 Профил на Депутат 241
  Депутат 241
  Рейтинг: 2624 Неутрално

  До коментар [#16] от "BlueWater":
  Хора гласувайте за да останат децата ни в България!
  –––––––––––––––––––
  Има само един начин - в една ръка бюлетината, а в другата - гьостерицата!
  За да останат децата в България, комунистите трябва да изчезнат от България...

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 82. 82 Профил на npiatanasov
  npiatanasov
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#79] от "Shame you, BG!":

  Защо Италия, Австрия, Сърбия, Унгария не се отказват от ЮП след като е толкова лош и неизгоден?

  До коментар [#39] от "Freedom of Speech":

  БСП да ти е на власт тогава. Заслужавате си го.

 83. 83 Профил на npiatanasov
  npiatanasov
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#1] от "svoboden":

  Е за кой да гласуват, за Свинаров ли? За Великов? За Бившите ДПС-ари от НПСД? За Пръмова? Или за Рамаданчо, дето няма едно ТВ интервю в което да не трепери. А мутра не знам кой е.

 84. 84 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 1858 Неутрално

  "Трябват ни партньори, но не като Реформаторите" така е ,вашите естествени партньори са яне ,едвин и останалите ченгераски партийки

 85. 85 Профил на _j.
  _j.
  Рейтинг: 442 Любопитно

  До коментар [#71] от "dedo pepo":

  Парите движат абсолютно всичко през последните 25 години в България. Сега сме свидетели на същото, преди предстоящите избори. Всяка партия излиза със своята програма, правена-недоправена, и на първо място е поставен човекът.

 86. 86 Профил на BG Territory
  BG Territory
  Рейтинг: 1963 Неутрално

  Ще перефразирам сър Франсис Бейкън: Когато едно зло ви се струва малко и го приемете, то престава да бъде малко (и става голямо зло!).

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 88. 88 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1835 Весело

  В номера на ГЕРБ в бюлетината – 9, той откри символика - "Само едно име изниква – Гунди". "Трябва точно неговото поведение да копираме.
  ==============
  Попаднах на нещо подходящо за случая...
  http://www.dnevnik.bg/comix/090201/

 89. 89 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#17] от "Bramasole 7":
  "Бих уточнила - сумата я даваме ние, българските граждани, под формата на партийна субсидия, преминала е през сметката на ГЕРБ, все пак ще помогне на бедстващите хора."
  ------------------
  Така е! Въпросът е защо другите партии не се сетиха да заделят от държавната субсидия за пострадалите от наводненията, а предпочетоха да ги хвърлят в борбата за власт? Защо само ГЕРБ го направи?

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 90. 90 Профил на Karla Hanneman
  Karla Hanneman
  Рейтинг: 986 Неутрално

  Посланието е ето това : "Трябва точно неговото поведение да копираме. На политическия терен – безкомпромисно и раздаване докрай. Извън него – толерантност, човещина и уважение към нашите политически противници" , но хейтърите се хванали за споменаването на Гунди , щото е футболист...
  Е , още едно доказателство за нивото на "елита на нацията".
  Другари от всички цветове , особено виолетови другари , научете си урока от предишните два избора - негативната кампания е негативана ЗА ВАС , нормалните хора са уморени от партизанщина и искат ПОЗИТИВНИ послания , точно такива , каквито излъчва ГЕРБ. За това пак ще подсмърчате на жълтите павета с 3.84%.

  Виолетовите боклуци са по-големи боклуци от червените боклуци , на които служат! Гъз е тяхното знаме!
 91. 91 Профил на npiatanasov
  npiatanasov
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#73] от "Дяволът членува в БСП и живее в Кремъл":

  Дрън-дрън... шоуто на ГЕРБ си е супер. Управлението им се провалило? Напротив, това беше най-успешното управление за последните 25 години, още повече че беше по време на най-голямата криза.

  До коментар [#80] от "dombi":

  Да, симпатизантите на ГЕРБ са прости и неграмотни, само тези на РъБъ са умни и интелигентни.

  До коментар [#68] от "bylgarofil":

  Ами то всички свестни и достойни хора са в ГЕРБ. За това са и най-голямата партия.

 92. 92 Профил на _j.
  _j.
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#87] от "npiatanasov":

  Новите данъци се въвеждат, за да може работещите и плащащите данъци да могат да плащат и тока, и гласа на циганите през бюджета.

  Ей това е истинският, масовият електорат на ГЕРБ.

 93. 93 Профил на ДЗВЕР
  ДЗВЕР
  Рейтинг: 1080 Неутрално

  ... тц-тц-тц... и Гунди набрЪка СветиАта у таА проповед... /настроение: "презрително"/

  опозиция на всяка власт, отпор на всяка тъпота...
 94. 94 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1040 Весело

  "Вие съзнателно деформирате думите ми. В коментар № 17 аз отбелязвам, че "Бих уточнила - сумата я даваме ние, българските граждани, под формата на партийна субсидия,""

  До коментар [#69] от "Bramasole 7":

  Аз не деформирам думите ви, а ви потретвам, че не сте права. Когато плащате данъци като мен, Вие не определяте как те ще бъдат похарчени, защото парите вече не са ваши.

  Това се определя със закона за държавния бюджет, който се гласува от хората, които ще изберем когато гласуваме на пети октомври.

 95. 95 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1835 Любопитно

  До коментар [#79] от "Shame you, BG!":

  а Патока всъщност е изгоден за територията
  =============
  Че кво му е на Патока ако е изграден по законите на Европейския съюз?...или ръбъвите сте вече и против ЕС защото подкрепя ГЕРБ?

 96. 96 Профил на abygale
  abygale
  Рейтинг: 551 Любопитно

  Докога Борисов ще избягва да формулира ясно и категорично отношението си:
  1. към Доган
  2. към Пеевски
  3. към възможна коалиция на ГЕРБ с ДПС?

  Докато не даде отговор на тези простички въпроси, няма да успее да се докопа отново до "тази тъпа дума власт" /цитата е на ББ/

 97. 97 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#87] от "npiatanasov":
  Да им се чуди човек на РБ-троловете! Последните избори категорично показаха, че избирателите на ГЕРБ са с най-висок образователен ценз. Но те унесено повтарят една и съща мантра - ние сме "най-най"

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 98. 98 Профил на Имоция
  Имоция
  Рейтинг: 1365 Весело

  До коментар [#48] от "Bramasole 7":
  Я, виж как са се подредили тук партийките... Любопитно, нали? Забравихте ли вече?
  "Пет политически партии подписаха споразумение за паралелно преброяване на изборите в неделя. БСП, ДПС, ДСБ, Атака и Движение "България на гражданите" ще си сътрудничат за алтернативното отчитане на изборните резултати.
  Паралелното броене ще се реализира от австрийски частен институт за публични изследвания СОРА. Първоначалната стойност на договора с института е 142 хиляди евро."

  http://www.bgvesti.com/index.php?option=com_content&view=article&id=60600:2013-05-08-08-09-59&catid=65:2008-10-05-17-23-33&Itemid=107

  Хем съм лош съветник, хем предизвиквам отвращение, хем заради мен живеят. Що е то? И още нещо, Слафчо, има! Имоция басма ни цепи, ни тъче на къв дъй стан... за разлика от тебе!
 99. 99 Профил на acd30520326
  acd30520326
  Рейтинг: 605 Любопитно

  Успех на ГЕРБ!!!

  "Ти какво пожертва, за да има и утре България?" ИЛИЯ МИНЕВ
 100. 100 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 1858 Любопитно

  маринов е пял ,сугарев рецтирал ,марков е разказвал вицове ,какво ли е правил яне за да засвидетелства любовта си към вожда ?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK