Съдът обяви жалбата на Цветан Василев за преждевременна (допълнена и видео)

Цветан Василев

© Юлия Лазарова

Цветан ВасилевСофийският градски съд днес обяви за преждевременна подадената от  мажоритарния собственик на Корпоративна търговска банка Цветан Василев жалба срещу евентуалното му задържане. 


Съдът не допусна разглеждане на искането на срещу постановлението на прокуратурата за 72 часов арест. Той се налага, за да бъде доведен до съд арестуваното лице.  


Съдебният състав прие, че въпреки че няма разписана процедура в българския Наказателно-процесуален кодекс, трябва да се приложи чл. 5, т. 4 от Европейската конвенция по правата на човека. В случай, че съдът е сезиран с такава жалба трябва да се подбере национална процесуална процедура, най-близка до смисъла на защитаваното право .Такава процедура според съда е тази по чл. 64 от НПК, предвиждаща разглеждане на делото в открито съдебно заседание", обяви съдия Коев.
Според съда жалбата на Василев е подадена преждевременно, тъй като той все още не е арестуван или лишен от свобода. Определението на съда може да се обжалва пред Софийския апелативен съд.


Случаят е прецедент, защото досега не е имало заседание по жалба срешу арест, който не е напрактика осъществен. Преди да прочете решението си, съдия Иван Коев направи уточнението, че "разбирането на този съд, е че


няма случай, в който да е недопустима съдебна намеса


във връзка с акт на прокуратурата за задържане". 
Банкерът е издирван от края на юли, като последната информация от един от адвокатите му, е че той се намира в Сърбия. Там европейската заповед за арест, каквато има Василев, не важи, а ако реши да се прибере, той ще бъде задържан още на границата. 


Именно за да не стои в ареста преди да бъде изправен пред съд, той поиска предварително мярката за неотклонение да бъде променена.


В съдебната зала дойдоха треньорът по баскетбол Константин Папазов и председателят на Специализирания апелативен съд Даниела Иванова. Тя обясни пред журналисти присъствието си в залата с професионален интерес към случая. 


Становището на прокуратурата беше, че жалбата на Василев е недопустима, защото не е налице фигурата на задържаното лице. "Докато задържането не е започнало преглед на неговата законосъобразност е недопустима.  Това


е една виртуална жалба срещу едно виртуално задържане",


заяви Евгений Стоянов - един от тримата обвинители, които присъстваха в залата. Другите двама са наблюдаващият прокурор по разследването за длъжностно присвояване от КТБ, по което Василев е обвиняем - Иван Гешев. Той също взе отношение по темата и обяви, че ако се даде ход на делото, това ще е правен абсурд. Третият представител на екипа на държавното обвинение е прокурор Ирена Ганчева.


Тя е обвинителят, който разпореди проверка срещу президента Росен Плевнелиев по сигнал на бившия телевизионен водещ Николай Бареков. Скоро стана известно, че Ганчева е получила "кариерен бонус"- градският прокурор на София е удължил престоя й в Софийска градска прокуратура с още три месеца.


Гешев говори най-разпалено  - цитира мнение на преподавателя по наказателен процес от Софийския университет - проф. Маргарита Чинова, припомни какво се учи в отделните курсове на обучение по право и предупреди, че съдът е арбитър, а не "Светия синод или Ватикана, че да издава индулгенции в бъдеще". Освен това Гешев не остана по-назад и също както пресцентъра на прокуратурата показа, че е възприел термина - екстериториалност. По думите му


"обвиняемият Василев счита, че притежава особена екстериториалност"

и по отношение на него не се прилагат българските закони. Според него банкерът поставя условие на прокуратурата и освен това ги поставил в ситуацията: "аз не се укривам, но вие ме намерете".


"Поставя условия, за да се яви, ако не бъде доведен, както по принцип в неговата ситуация довеждат всички останали", заяви Гешев и обобщи, че реално Василев атакува намерението на прокуратурата да го задържи. Обвинителят призова съда да не толерира такова неправомерно поведение.


В един момент той дори заяви, че не смята, че трябва да има съдебна намеса и не трябва това производство да се сравнява с такова по наложена мярка за неотклонение. По думите на Гешев аналогията била допустима само по частното право, а не по публичното.


Защитниците на Василев  - адвокатите Константин Симеонов и Карадалиев, заявиха пред съда, че издаването на постановлението за задържане не е било необходимо. Един от тях дори оприличи "пледоарията" на Гешев на пресконференция. Тезата им беше, че


ако жалбата е виртуална, то виртуално е и задържането. 


От думите им станаха известни две нови обстоятелства: Василев е искал защита като свидетел няколко дни след като Корпоративна търговска банка е била поставена под специален надзор от БНБ и че е бил в болница във Виена в началото на юли, за което държавното обвинение е било уведомено.


Василев не е получил защита, според обяснението на прокурор Ирена Ганчева, защото не е давал показания и не било ясно "дали е щял да представи оказателства от съществено значение за разследването".  
Според защитата, въпреки че адресът на болницата, в която се е намирал Василев, е бил известен на разследващите, те не са се опитали да го призоват.

Ключови думи към статията:

Коментари (49)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на uchuden.
  uchuden.
  Рейтинг: 551 Весело

  Тя обясни пред журналисти присъствието си в залата с професионален интерес към случая. ХА-ХА!

 2. 2 Профил на deymus
  deymus
  Рейтинг: 1142 Неутрално

  А Тити какъв го играе в цялата схема?

 3. 3 Профил на V.Iliev
  V.Iliev
  Рейтинг: 442 Весело

  Абсурди в Абсурдистан

 4. 4 Профил на Ивайло Банев
  Ивайло Банев
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#2] от "deymus":

  как какъв-клоун както винаги

 5. 5 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1033 Любопитно

  Не е достатъчно да отменят заповедта за арест.
  Да му дадат орден Стара планина 1-ва степен.
  Да го направят пожизнен президент на България.
  Да стане следващия Еврокомисар

 6. 6 Профил на azural
  azural
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Служебният министър-председател предизвика смях и кикот у репортерките с поканата си Цв. Василев да се върнел, "щото в България смъртното наказание било отменено...". Ама нещо е забравил станалото с Илия Павлов и Емил Кюлев... Та от това се плаши Цветанчо, не от условията в предварителния арест.

  иновативни иновации
 7. 7 Профил на id5
  id5
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Не се научи да не се обажда преждевременно тоя човек, тука съвсем скоро оквича всичко, че го заплашват с убийство без да са го убили дари ...

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 8. 8 Профил на Умнокрасив стиковащ резидент
  Умнокрасив стиковащ резидент
  Рейтинг: 1488 Весело

  [quote#4:"ivailobanev"]как какъв-клоун както винаги [/quote]
  Ревлив

  In a time of universal deceit telling the truth is a revolutionary act
 9. 9 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2385 Неутрално

  Нищо, следващия път ще е пропуснал пък срока. Цв. Вас. са му намазали ските.

  "Гениален изрод е Петьо Еврото дадеш му една бутилка уиски, изпие я и може да спретне каквото поискаш обвинение, на когото кажеш..." Делян П.
 10. 10 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 2014 Неутрално

  Тити, ако се беше разплакал, качествено, можеше да се измисли нещо, да беше отишъл и Влади Въргала, друго щеше да е.

 11. 11 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 3009 Неутрално

  До коментар [#2] от "deymus":


  [quote#2:"deymus"]А Тити какъв го играе в цялата схема? [/quote]Ами сигурно и той е имал златна кредитна карта от КТБ...

 12. 12 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  Мисля, че трябва да вкарат Василев и Пеевски в Биг Брадър.
  Поне ще са под специален наздор.

  Може и Тити, за да е шоуто пълно...

 13. 13 Профил на oanes
  oanes
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Имаме признание, че държавата и нейните органи са основните виновници за КТБ и сега наново пречим на човека който може, знае и има необходимите контакти за да я спаси. БНБ казва "ела и помогни, а " кумчо вълчо", като дойдеш ще те изядем". И това не е смешно, защото въпроса засяга милярдите на държавата, които могат да бъдат спестени именно от този човек с когото сега се подиграват. Когато въпроса опира до спасяване на банковата и финансова система на страната, той излиза от рамките и компетеностите на БНБ и Прокуратурата. Сега въпроса засяга нацията и влиза в компететностите на Президента и Министър Председателят. Всички бягат от отговорност, но тези институций немогат да бягат от предназначението за което са създадени. И така г-да Президент и Министър Председател, време е Вие да поемете своята отговорност, защото въпроса засяга националната сигурност на държавата.

 14. 14 Профил на Big_Villager
  Big_Villager
  Рейтинг: 630 Неутрално

  Тоя Василев, да вади там каквото знае и да влиза на топло да го пазят...

 15. 15 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  '' Според съда жалбата на Василев е подадена преждевременно, тъй като той все още не е арестуван или лишен от свобода ''


  Един вид, гузен, негонен бяга...???

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 16. 16 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1033 Любопитно

  До коментар [#15] от "Γαλλα":

  А другите се правят, че го търсят. Цирк!
  Няма такава държава

 17. 17 Профил на z.123.c.976.9
  z.123.c.976.9
  Рейтинг: 605 Неутрално

  На Василев никак не му е чиста работата, никой съд няма да го държи неоснователно в ареста повече от ден-два, можеше да поеме риска, ако толкова му е мъчно за вложителите на КТБ.

  Който не разбира сам, няма да разбере и с обяснение
 18. 18 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  До коментар [#16] от "stenli1":
  ''Цирк''

  Разчети ми подписа

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 19. 19 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 2079 Неутрално

  До коментар [#2] от "deymus":

  Адвокат от добра душа. Истината е, че Тити се продаде за пари, както и Нешка Робева, и много други, които намериха лесен, но не толкова достоен начин за финансирането на проектите си.

 20. 20 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 5051 Разстроено

  Това е като да ти поискат бащинство, а да не те допуснат до секс изобщо...
  Не е правилно, трябва първо да има секс...

 21. 21 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1033 Любопитно

  До коментар [#18] от "Γαλλα":

  Съгласен.
  Лошото е, че положението е трагично. Затова, ще продолъжаваме и занапред да сме най-бедната страна в Европа.

 22. 22 Профил на oanes
  oanes
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Слечващото се е в полза само на тези които извършиха комплота срещу КТБ и които искат падане на борда и създаване на хаос в държавата.

 23. 23 Профил на abygale
  abygale
  Рейтинг: 551 Неутрално

  "Василев не е получил защита, защото не е давал показания и не е ясни дали е щял да представ доказателства от съществено значение за дадено разследване."

  Тия от прокуратурата и от съда са пълни идиоти - ако не допускат, че Василев може да даде доказателства от съществено значение за разследването, що тогава го търсят и то чрез Интерпол? Какво костваше на прокуратурата да му осигури исканата защита? Или те осигуряват такава само на предателите?

 24. 24 Профил на abygale
  abygale
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Цялата държавна машина срещу един човек. Мутренската бухалка от близкото минало е заменена с по-префинени, но не по-малко ефикасни "оръдия" за унищожение - прокуратура,съд, централна банка, медии... Мафията си има държава!

 25. 25 Профил на brassway
  brassway
  Рейтинг: 225 Неутрално

  ''Според съда жалбата на Василев е подадена преждевременно, тъй като той все още не е арестуван или лишен от свобода'' -

  полу-нелегален като Т. Живков преди 9-и сеп 1944.

 26. 26 Профил на oanes
  oanes
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Прави впечатление, че основните действащи лица са пак Прокуратурата и БНБ. Вървейки срещу стабилизирането на КТБ те съзнателно или не насочват развитието към банкрута на валутният борд и икономически - финансовият хаос в държавата.

 27. 27 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3994 Разстроено

  Скоро няма да го видим зад решетките Цветан Василев/ако изобщо това стане някога/!Нашата правна система е пълна с корумпирани прависти и има много сиви зони ,където може човек с пари да лавира,за да не бъде осъден и вкаран в затвора!

 28. 28 Профил на Дяволът създаде БСП, ББЦ и Атака
  Дяволът създаде БСП, ББЦ и Атака
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Тя е обвинителят, който разпореди проверка срещу президента Росен Плевнелиев по сигнал на бившия телевизионен водещ Николай Бареков.

  По никакъв начин тази не бива да бъде повече прокурор, защото е просто обслужваща дудуци.

 29. 29 Профил на Дяволът създаде БСП, ББЦ и Атака
  Дяволът създаде БСП, ББЦ и Атака
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#19] от "arcanum":

  Тити е безвреден симпатяга, докато Робева не просто се продаде за пари, а с изграденото си име служи на една мафиотска структура и това я опозори тотално.

 30. 30 Профил на dutch
  dutch
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Абе вярно ли, че Цецо Василев е виновен или просто наднормената майка и синчето и го погнаха заради техни си работи? казва ли ти някой, в тая държава всичко е пунт и пластика май...

 31. 31 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 1301 Неутрално

  Няма го Татарчев, да го доведе в чувал.

 32. 32 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 892 Любопитно

  Решението на съда ме изумява с ловкостта на съдиите !
  В никакъв случай не защитавам Цв. Василев !!!
  Според мен и адвокатите на Василев са слаби !!!!!
  Трябвало е да оспори заповедта за арест по административен ред а не пред наказателен съд, защото той не е в ареста и не са му нарушени правата де юре !!!
  Именно тази грешка на адвокатите използва и съда, защото той е наказателен съд, а не административен.

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 33. 33 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 892 Неутрално

  Единици са адвокатите, които боравят с лекота в дебрите на НПК и АПК.
  Малко са и читавите адвокати.
  Дипломата не е гаранция за кадърност !!!

  ПП
  Не съм юрист, но живота ме изучи в административното право.

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 34. 34 Профил на w22
  w22
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Мафията vs. Цветанов.
  Тези от БНБ-ту (БКП-ту) искат пак да ни върнат в средата на 90-те. Надявам се да не случат този път, трябва да се прекрати с тези практики вече, ставаме за смях..не че е нещо ново.

 35. 35 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 892 Неутрално

  Трябвало е по административен ред да оспори заповедта, и да изиска спиране на предварителното й изпълнение.

  Василев да си смени адвокатите, ако иска да излезе сух (сигурен съм че не е невинен)

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 36. 36 Профил на mara71
  mara71
  Рейтинг: 822 Неутрално

  ''... прокурор Ирена Ганчева. Тя е обвинителят, който разпореди проверка срещу президента Росен Плевнелиев по сигнал на бившия телевизионен водещ Николай Бареков.'' БЕЗ КОМЕНТАР.

 37. 37 Профил на donyon
  donyon
  Рейтинг: 702 Неутрално

  До коментар [#2] от "deymus":

  Как какъв-треньор по тупане на топката...

 38. 38 Профил на Дилема
  Дилема
  Рейтинг: 1747 Неутрално

  [quote#33:"ironhorse"]Не съм юрист, но живота ме изучи в административното право. [/quote]
  Смесвате административен с наказателен процес, но щом не сте юрист, простено ви е. В случая става дума за определение на СРС за определяне мярка за неотклонение на Цветан Василев, което подлежи на обжалване пред СГС. И не бързайте със съветите за смяна на адвокатите, не е толкова просто колкото си го представяте.
  Ето, в тази публикация от 2001 година може да научите повече по въпроса.
  http://www.segabg.com/article.php?issueid=1668&;sectionid=6&id=00002

  Дали да съм, или да н' съм и Аз-ът да не бъде Аз, а... Ние
 39. 39 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 892 Весело

  До коментар [#38] от "непукистка":

  Не схванахте идеята ми и не сте вникнали в казуса !
  Не може да се оспорва арест (не заповед , а фактическо действие за отнемане на свобода) без да е изпълнено.
  Именно за това и съда (СГС - наказателен съд) отхвърля жалбата като недопустима !

  Идеята ми е, че Заповедта за арест е административен акт. За това мисля да не спорим.
  Всеки административен акт се обжалва пред съответния административен съд.
  Предварителното изпълнение на административен акт се спира с жалба до съда, който в тридневен срок решава.

  Водя доста дела срещу държавата и винаги съм изпотявал съдиите, които априори държат да я оневинят.

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 40. 40 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1729 Неутрално

  Че обжалването е невалидно е ясно.

  Не можеш да обжалваш правото на прокуратурата да си изпълнява дейността по закон.

  Можеш да атакуваш хора от прокуратурата, че са корумпирани и използват позицията си за да облагодетелстват себе си или трети лица.

  И банкерът без съмнение го знае това, както и адвокатите му, та цялата работа кой знае защо се прави.

  Както и знаят какво се случва на тези, които започнат да ритат срещу системата.

  Което обяснява и нежеланието му да се върне.

  Или трябва да започне война, която вероятно ще продължи кратко и ще завърши я с неговата смърт, я с тази на някои негови близки или да лъже като пукел и да се надява да си купи свободата.

  Доколкото според мен е губещата страна моите лични симпатии са по-скоро към него отколкото към системата, която го мачка. Вероятно същата, дето затвори устата на Павлов и Кюлев.

  А че самият той е бил част от тази система е пределно ясно. И не ми е чак толкова жал, че сега му се налга да си плаща за това.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 41. 41 Профил на Дилема
  Дилема
  Рейтинг: 1747 Весело

  [quote#39:"ironhorse"]Идеята ми е, че Заповедта за арест е административен акт. [/quote]
  Аз Ви казвам, че е акт на съд, Вие продължавате да настоявате, че има някаква си "заповед". Чак ми е смешно вече )))

  Дали да съм, или да н' съм и Аз-ът да не бъде Аз, а... Ние
 42. 42 Профил на Дилема
  Дилема
  Рейтинг: 1747 Весело

  [quote#40:"Боби Колев"]Че обжалването е невалидно е ясно.
  Не можеш да обжалваш правото на прокуратурата да си изпълнява дейността по закон. [/quote]

  Хах... Още един!
  Знам защо сме на това дередже и това отдавна не е новост... Всеки тук е специалист по всичко. Вземете да се лекувате сами, да се защитавате без адвокати където ви се наложи, а после дайте "волумето" на "мах" за поредния кючек на Д(п)С, които само това чакат. Успех!

  Дали да съм, или да н' съм и Аз-ът да не бъде Аз, а... Ние
 43. 43 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 892 Неутрално

  До коментар [#41] от "непукистка":

  Глупости на търкалета.
  Заповедта за арест е на прокуратурата , алоууу !!!
  Акт на съда е отсъждането дали е законна и дали е необходима !

  Вие сте представител на онези пишман юристи, дето ако съгрешат, ги е страх да защитават сами себе си пред съда, защото знаят че са некадърници!

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 44. 44 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1288 Неутрално

  "Василев не е получил защита, според обяснението на прокурор Ирена Ганчева, защото не е давал показания и не било ясно "дали е щял да представи доказателства от съществено значение за разследването"

  Това ми светва една червена лампичка че прокуратурата все пак се ебава.

  ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЛИ С "ДА" НА РЕФЕРЕНДУМА СА ЕДНИ ПРЕВРАТАДЖИИ. ТЕ ВЕЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ САМО СЕБЕ СИ.
 45. 45 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1288 Неутрално

  До коментар [#23] от "abygale":

  [quote#23:"abygale"]"Василев не е получил защита.....[/quote]
  Именно. И мен ме светна същото. Така казано излиза че прокуратурата като че ли не желае неговите показания. Да виновен е, да състоянието на банката е критично, но единственото по-страшно от това е Василев да не вземе да се разприказва и да излязат кирливи ризи наяве. Цялата тая история вече мирише точно на това. Измъкване от отговорност и потулване на съпровождащи истини които ще излязат наяве по случая. Прокуратурата всъщност не иска нищо да узнае, иска само да не я товарят с отговорност и имитира дейност.

  ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЛИ С "ДА" НА РЕФЕРЕНДУМА СА ЕДНИ ПРЕВРАТАДЖИИ. ТЕ ВЕЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ САМО СЕБЕ СИ.
 46. 46 Профил на Irina
  Irina
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  Значи- с две думи-крадците викат с пълно гърло-,,Дръжте ,да хванем крадеца,,

 47. 47 Профил на Дилема
  Дилема
  Рейтинг: 1747 Весело

  [quote#43:"ironhorse"]Глупости на търкалета.[/quote]
  Точна диагноза на написаното, но от Вас. Успех с вятърните мелници!
  И нещо за домашно:

  "Вземане на мярка за неотклонение задържане под стража в досъдебното производство
  Чл. 64. (1) Мярка за неотклонение задържане под стража в досъдебното производство се взема от съответния първоинстанционен съд по искане на прокурора.
  (2) Явяването на обвиняемия пред съда се осигурява незабавно от прокурора, който при необходимост може да постанови задържане на обвиняемия до 72 часа за довеждането му пред съда.
  (3) Съдът незабавно разглежда делото еднолично в открито заседание с участието на прокурора, обвиняемия и неговия защитник.
  (4) Съдът взема мярка за неотклонение задържане под стража, когато са налице основанията по чл. 63, ал. 1, а ако не са налице тези основания, може да не вземе мярка за неотклонение или да вземе по-лека.
  (5) Съдът се произнася с определение, което се обявява на страните в съдебното заседание и се изпълнява незабавно. С обявяване на определението съдът насрочва делото пред въззивния съд в срок до седем дни в случай на частна жалба или частен протест.
  (6) Определението подлежи на обжалване с частна жалба и частен протест пред въззивния съд в тридневен срок.
  (7) Въззивният съд разглежда делото в състав от трима съдии в открито заседание с участие на прокурора, обвиняемия и неговия защитник. Неявяването на обвиняемия без уважителна причина не е пречка за разглеждане на делото.
  (8) Въззивният съд се произнася с определение, което обявява на страните в съдебното заседание. Определението не подлежи на обжалване с частна жалба и частен протест.
  (9) Когато с влязлото в сила определение е взета мярка за неотклонение гаранция, задържаният под стража обвиняем се освобождава след внасянето й."

  Дали да съм, или да н' съм и Аз-ът да не бъде Аз, а... Ние
 48. 48 Профил на Дилема
  Дилема
  Рейтинг: 1747 Весело

  [quote#43:"ironhorse"]Вие сте представител на онези пишман юристи, дето ако съгрешат, ги е страх да защитават сами себе си пред съда, защото знаят че са некадърници! [/quote]
  Много мило, че си показахте рогцата. И за "сбогом" нещо на език, който може би разбирате, а може би не...

  Self-representation by attorneys
  An attorney who represents himself or herself in a matter is still considered a pro se litigant. Self-representation by attorneys has frequently been the subject of criticism, disapproval, or satire, with the most famous pronouncement on the issue being British poet Samuel Johnson's aphorism that "the attorney who represents himself in court has a fool for a client."

  Дали да съм, или да н' съм и Аз-ът да не бъде Аз, а... Ние
 49. 49 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 892 Весело

  До коментар [#47] от "непукистка":

  С най-уважителен тон ...
  Уважаема непукистка, цитирам от статията, какво обжалва Василев:
  "Съдът не допусна разглеждане на искането на срещу постановлението на прокуратурата за 72 часов арест. "

  Кой издава постановление за задържане ?! Да, прокуратурата.
  Вие през живота си виждала ли сте прокурорско постановление ?! Та той си е съдържа белезите и е в крайна сметка административен акт.
  Вие сте с някакво илюзорно чувство за превъзходство над другите и природна "надареност", които Ви пречат да вниквате в казусите, а я карате на самотек.

  Вашите писания са от сорта да защитавате пред съда някой клиент за убийство, а прокуратурата да го обвинява за кражба!

  Имаше и още един мохабед за студента и краставицата...
  Каквото и да го пита професора, студента върти суче за да каже че краставицата съдържа 99 % вода.

  Всичко най ...

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK