Как съдът не дава ГЛАС на хомосексуалните в България

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (215)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 1894 Неутрално

  Допреди 40 години едно нещо е било лекувано, пък сега е въздигнато в ранг на обществена ценност-какво стана през това време, не знам...

 2. 2
  BloodSport
  Рейтинг: 604 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 3. 3
  Кум Вълчан
  Рейтинг: 797 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 4. 4 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1757 Весело

  Горките! Отказали им да са юридическо лице с нестопанска цел. Сега секта ли си остават?

 5. 5 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 796 Весело

  [quote#3:"dragozow"] Защо непрекъснато трябва да ни напомнят че са педерасти? [/quote]
  Държат да се знае.

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 6. 6 Профил на doneva_a
  doneva_a
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Не мога да повярвам, че ще го кажа, но цитираните доводи и реторични въпроси на съдията са много смислени. Особено онова за отношенията в семейството и човещината. Напълно е права. От друга страна обаче, регистрират се какви ли не ненормални юридически лица, някои де факто противоконституционни. Струва ми се, че мотивите за отказ са лично-морално-емоционално-пристрастни, а не издържани правно.

  С организирани беседи няма да се променят нагласите на някои хора спрямо хомосексуалните, дори напротив. Така търпимост не се вдъхва. Когато работя с гомосексуалисти или пък когато общувам с приятели от детинство, които винаги са били такива, не ми трябват НПОта. Не гледам на тези хора през призмата на сексуалността им.

  "Цар Самоил во Скопје за 1,5 милиони евра, а во Софија за 50 000 евра и свети!"
 7. 7
  tequila_sunrise
  Рейтинг: 402 Гневно

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 8. 8 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Не виждам абсурдни твърдения... Виждам, дота логична позиция на съдията.

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Не виждам нищо лошо и неправилно да е казала съдията.. Напротив - абсолщтно права Е!!! -


  "А как би помогнала учредената фондация за повече човещина и "търпимост", ако бойко тръгне с твърдението, че тези хора - англоезичното ЛГБТ или друго название - са жертви и обществото им е длъжно? "

 11. 11 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 740 Неутрално

  "Искаме да бъдем в помощ на една уязвима група, на която никой не обръща внимание, а именно родителите на гей деца."

  Помогнете им - не им давайте да се докосват до тях !! Какво ще научат децата от живота - - всичко през изкривеното огледало на хомосексуализма.. Няма да разберат какво е майка(жена) или баща (мъж)... Хпмосексуализма нанася непоправими травми на детската психика !!!

 12. 12 Профил на Спиро
  Спиро
  Рейтинг: 8 Неутрално

  "Дневник" ни занимава с хомосексуалистите отново, колко "значителна" тема!!!
  Жълт вестник!

 13. 13 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Абе Дневник, вие да не сте спечелили някой Гранд за 200-300 к, на тема "Защита на ЛБГТ "

 14. 14 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3165 Неутрално

  Е какъв е проблема родителите на гей деца да четат , да се консултират с психолози и т.н. Да не говорим ,че ако това го правят когато децата са им малки могат много да предотвратят някой поведенчески проблеми които подрастващите гей момичета и момчета могат да имат като пораснат !
  С фондация нищо няма да постигнат.

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 15. 15 Профил на aralambi
  aralambi
  Рейтинг: 615 Неутрално

  До коментар [#1] от "volarok":

  Не съм сигурен, че преди 40 години е било престъпление. Тогава имаше известни популярни хора на изкуството, за които се знаеше, че са хомосексуални, леко им се подигравахме в компании, но се възхищавахме от тях като артисти. Съгласен съм със съдиите - ако са дискриминирани заради сексуалността си, тези хора са защитени от конвенцията за човешките права и нямат нужда от специална защита.

 16. 16 Профил на Sabbath
  Sabbath
  Рейтинг: 1063 Неутрално

  До коментар [#14] от "comandante":Нещо хич не ми е ясно-половите сношения между малки деца толерират ли се вече ?

 17. 17 Профил на aralambi
  aralambi
  Рейтинг: 615 Неутрално

  До коментар [#14] от "comandante":

  Абсолютно си прав. Но не и с последното изречение - с фондация ще постигнат да разпределят едни пари, независимо дали ще имат някаква реална полезна дейност.

 18. 18 Профил на Инспектор Стрезов
  Инспектор Стрезов
  Рейтинг: 560 Неутрално

  Срам! Неуважаемите съдии да прочетат горните коментари, за да видят има ли хомофобия у нас.
  Това дали смятаме нещо за ненормално е субективно. Не е работа на съдията да прави подобни преценки.
  Все едно да искате да основете фирма и да ви откажат, понеже имало достатъчно много фирми и няма нужда от повече.
  Може да се отвращаваме от това, че двама мъже се целуват, но това не е основание за закона да им отказва регистрация.
  Изобщо: педерастлък! Само че институционален. СъдЕБЕН.
  Срам!

  "Я з москалями не балакаю!"
 19. 19 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3165 Неутрално

  До коментар [#16] от "sabbath":
  Само ги рекламират !

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 20. 20 Профил на albert v. dicey
  albert v. dicey
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Решение

  № 1619
  гр. София, 07/29/2014 г.

  СОФИЙСКИ АПЕЛАТИВЕН СЪД, ТО 5 състав, в открито заседание на 24.06.2014 г., в състав:
  Председател: Светла Чорбаджиева
  Членове: И. Д.
  Д. М.

  при участието на секретаря В. К. като разгледа докладваното от съдия Ч. фирмено дело 1884 по описа за 2014 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

  Производството е по чл. 606 ГПК.
  Обжалвано е решение на СГС, VІ ТО, 3 състав, постановено на 25 април 2014 г. по ф.д. № 114/2014 г., с което е оказано вписване в регистъра на юридическите лица с нестопанска цел на фондация за осъществяване на дейност в обществена полза с наименование „Фондация Г. Б.”, учредена от С. П. В.. Вписването е заявено на 17.2.2014 г. със заявление с вх. № 520, допълнено със заявление вх. № 953/19 март 2014 г. в жалбата на процесуалния представител на заявителя се поддържа, че решението е необосновано и неправилно. Претендира се отмяната му и вписване на фондацията.
  Жалбата е подадена в срок от заинтересовано легитимирано лице срещу решение на СГС, чиято обжалваемост изрично е предвидена в разпоредбата на чл. 606 ГПК и следва да бъде разгледана по същество.
  При преценка на основателността й съдът съобрази следното:
  Производството пред СГС е образувано по чл. 595 ГПК във вр. чл. 17 ЗЮЛНЦ по писмено искане на орган, овластен да образува юридическо лице. същото е формално редовно – изхожда от легитимирано лице и отговаря на изискванията на чл. 601 ГПК, чл. 18 ЗЮЛНЦ във вр. чл. 34 ЗЮЛНЦ.
  Искането за вписване е заявено от учредителя и към него е приложен учредителният акт, съдържащ наименованието, седалището, ЦЕЛИТЕ, видът на дейност съгласно чл. 2, предоставеното имущество, органите на фондацията и правила относно правомощията на органите и начина на представляване на безсрочно учредената фондация. Спазена е предвидената от закона форма /чл. 33, ал. 2 от ЗЮЛНЦ/. Учредителният акт съдържа реквизитите по чл. 34, ал. 1 ЗЮЛНЦ и предвижда повече от един орган – едноличен управителен орган/управител/ и върховен колективен орган/ Контролен съвет/. Клаузите на учредителния акт не ограничават ясно правомощията на управителя от тази на Контролния съвет и от запазените права на учредителя на фондацията. Дублират се правомощия на Контролния съвет за попълване състава на органите на фондацията със запазени права на учредителя.
  Управителният орган би трябвало да има само представителни и изпълнителни функции, а правомощията му по чл. 7 на Раздел VІ на учредителния акт включват и разпореждане с имуществото на фондацията. Неоправдано разширени са и правомощията на т.н. „Върховен контролен орган” чл. 2 на Раздел VІ предвижда възможност за Контролния съвет да взема решения за преобразуване и за прекратяване на фондацията. Общото правило, че юридическото лице се прекратява по решение на върховния си орган не се отнася за фондациите, тъй като прекратяването им от органи противоречи на основен принцип в дружественото право, съгласно който само субектът, създаващ юридическото лице, има право да прекрати дейността му. Органът на фондацията не може да има повече от учредителя й доколкото е произведен от него.
  Учредителният акт не съдържа и ясни правила за извършване на обявената дейност в съответствие с посочените в Раздел ІІІ цели, свързани със защита на гражданските права на определени общности.
  Не на последно място с оглед дълготрайните цели на фондацията, учредена като безсрочна и размера на дадената сума /500 лв./, следва да се приеме, че замисълът на учредителя е създаване на фондация от открит тип, а същевременно липсват правила за набиране на постъпления в полза на фондацията след възникването й, както и правилата за управление на събраните през време на функционирането й средства и за проверка на произхода им. На проверка при регистрацията на ЮЛ подлежи не само минимално необходимото съдържание на учредителния акт на фондацията. Статутът й на организация за обществено полезна дейност е привилегия, а не право.
  Неоснователен е доводът на жалбоподателя за дискриминация и нарушаване на конституционното право на свободно сдружаване – фондацията не е форма на сдружение и няма членски състав. По изложените съображения, свързани със съдържанието на учредителния акт, решението на СГС, с което е отказано вписването, следва да бъде потвърдено.
  Водим от горното съдът
  Р Е Ш И:
  ПОТВЪРЖДАВА решението на СГС, VІ ТО, 3 състав, постановено на 25 април 2014 г. по ф.д. № 114/2014 г.
  Решението на САС подлежи на обжалване пред ВКС в едномесечен срок от връчването му на страните с касационна жалба при условията на чл. 280 ГПК.


  ПРЕДСЕДАТЕЛ: .................................

  1.........................................

  ЧЛЕНОВЕ:

  2........................................

  Government is the great fiction through which everybody endeavors to live at the expense of everybody else.
 21. 21 Профил на дурак
  дурак
  Рейтинг: 571 Неутрално

  [quote#0:" съдия Лилия Илиева от търговското отделение на Софийския градски съд"]

  До тези абсурдни изводи достига през април тази година съдия Лилия Илиева от търговското отделение на Софийския градски съд, когато отказва да регистрира фондация "Глас" - - GLAS (Gays and Lesbians Accepted in Society).

  Втората инстанция - Софийският апелативен съд и съдията Светла Чорбаджиева не коментира по никакъв начин изводи на СГС и също отхвърля искането за регистрацията на "Глас".

  [/quote]
  очевидно съдия Лилия Илиева от СГС ,
  както и съдия Светла Чорбаджиева от САС

  освен буквата на Закона прилагат и неговия Дух
  ------------
  това вече не е правораздаване а Справедливост.

  Прави им чест и на Двете Българки ...
  не знам дали ще им се впише в кадровото дело като Постижение или като провал ....

  но си струва усилията

 22. 22 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 874 Разстроено

  след като в медия като дневник, която уж има малко по-толерантни читатели, е толкова негативно настроена срещу едно явно неконституционно решение, само заради споменаването на думата "гей", значи като цяло обществото е крайно неприемащо и има сериозен проблем.
  предполагам в някоя медия, доминирана от атакисти, социалисти или други привърженици на някоя диктатура, щяха вече да искат физическа саморазправа, тук само ги оплюват.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 24. 24 Профил на дурак
  дурак
  Рейтинг: 571 Весело

  [quote#18:"Инспектор Стрезов"]Не е работа на съдията да прави подобни преценки.
  Все едно да искате да основете фирма и да ви откажат, понеже имало достатъчно много фирми и няма нужда от повече.
  Може да се отвращаваме от това, че двама мъже се целуват, но това не е основание за закона да им отказва регистрация.
  Изобщо:

  педерастлък! Само че институционален. СъдЕБЕН.
  Срам![/quote]

  Инспекторе ,
  Съдебно решение не се коментира ..Спазва се !!!

  това не е съдебен педер***слък........

  а Форумен....сещаш ли се

  на Този свят всичко Спорно се решава в Съд..

  на Оня свят може да е различно

  а тези двете съдии са и Дами които очевидно нямат проблем под юргана

 25. 25 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1252 Неутрално

  " застъпени са всякакви хващания и всеки желаещ може"

  ????? Кой кого и какво хваща ? МОЛЯ ви пишете грамотно

 26. 26 Профил на burkera
  burkera
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Какъв е този шум на улицата, Джон?
  - Гей парад, сър.
  - И какво искат?
  - Еднополова любов, сър.
  - И кой им забранява, Джон?
  - Никой, сър.
  - Тогава защо крещят?
  - Педераси, сър. . .

 27. 27 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 3093 Неутрално

  "На по-неблагоприятно третиране ЛГБТ хората са подложени както в публичната сфера, така и в своето ежедневие, често пъти обект на тормоз – психически и физически, на унизително отнасяне и изолация". - ами на такова са подложени и алкохолиците и наркоманите, както и пристрастените комарджии, а напоследък (отново благодарение на кампании на медии като "Дневник" и пушачите. Също така и слушащите метъл в някои среди, и слушащите чалга в други среди. Айде юруш на фондациите!

  "Отговорът е че причините са комплексни, а ЛГБТ имат специфични нужди, които обаче не са предизвикани от обществото, а от феноменологията." - ето това вече е върхът. Значи хомосексуалистите имат нужди, за които ние не сме виновни (щото обществото не ги е предизвикало), ама трябва да им ги удовлетворим. Не ми се мисли какво точно имат предвид учредителите на фондацията... За тяхно сведение такива нужди имат примерно децата болни от синдром на Даун, които обикновено "прогресивни" елементи като тях смятат, че трябва да бъдат абортирани, нищо че са най-милите и добронамерени хора, неспособни да лъжат които съм срещал. Не тия дето предпочитат определен тип сексуални практики.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 28. 28 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 796 Любопитно

  До тези абсурдни изводи достига през април тази година съдия Лилия Илиева

  Защо да са абсурдни? Според мен са абсолютно правилни.

  Андрей Пионтковский: "Путинизм – это высшая и заключительная стадия бандитского капитализма в России".
 29. 29 Профил на Дива Селянка
  Дива Селянка
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Нека ги регистрират хората да си дърпат спонсорството спокойно.
  И това е файда.Не че ще направят един татко на който сина е докарал 3ет да се срамува по-малко.

 30. 30 Профил на Stavrogin
  Stavrogin
  Рейтинг: 796 Неутрално

  от юридическа гледна точка мотивите на съда са пълна простотия

  Отишло едно джудже при Веско Маринов за автограф и му казало: „Г-н Маринов, пораснах с вашите песни“.
 31. 31 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 796 Весело

  [quote#18:"Инспектор Стрезов"]Може да се отвращаваме от това, че двама мъже се целуват, но това не е основание за закона да им отказва регистрация. [/quote]
  Добре, разбрахме, че си обратен, не ни го навирай повече в очите, ще те съдя за сексуален тормоз ...

  Андрей Пионтковский: "Путинизм – это высшая и заключительная стадия бандитского капитализма в России".
 32. 32 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 3093 Неутрално

  До коментар [#22] от "fpyyh":

  Обществото е много нетолерантно когато определена група иска и получава специално третиране, а не когато просто я има. Не забелязвам някой да иска да трепе гейове - просто ни е писнало да ни обясняват колко много сме им длъжни. Съжалявам - моите задължения спират до там, да не им преча да си търсят щастието, както и на всяко човешко същество, независимо от пол, възраст, раса и религия. От там нататък не съм длъжен да ги харесвам, да им се радвам, да слушам музика или чета книги писани от тях и да възпитавам децата си в интерес към начина им на живот. Още по-малко пък да ги поощрявам да "пробват". А все повече се вижда (най-вече на запад, скоро и у нас), че тези хора искат точно това - поведението им да се издигне до модел, не просто да се приеме, щото то отдавна е прието.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 33. 33 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1208 Неутрално

  До коментар [#26] от "burkera":

  И аз се сетих за същия виц.

  До коментар [#1] от "volarok":

  Стана демоНОкрацията, това стана.

  "Сини, червени, зелени — заедно ако се обединят, страната веднъж завинаги ще се оправи". (баба Ванга)
 34. 34 Профил на Дива Селянка
  Дива Селянка
  Рейтинг: 458 Неутрално

  [quote#32:"Тюфлекчия"]просто ни е писнало да ни обясняват колко много сме им длъжни.[/quote]
  като оная работа с евреите стана тая с гейовете..

 35. 35 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 796 Любопитно

  Нещо извън темата - има ли някой друг проблем със зареждането на страниците на Дневник? Например Bad Gateway или нещо такова?

  Андрей Пионтковский: "Путинизм – это высшая и заключительная стадия бандитского капитализма в России".
 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 37. 36 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 3093 Неутрално

  До коментар [#35] от "captainFill":

  Да.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39
  loremipsum
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 40. 40 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 796 Любопитно

  [quote#38:"Thermobee"]Яко квичат гей овете. Медец...
  [/quote]
  Какво по-точно искат гейовете, не знам. Точно в съвременна България никой за нищо не ги тормози, май става обратното - те започнаха нас да тормозят.

  Андрей Пионтковский: "Путинизм – это высшая и заключительная стадия бандитского капитализма в России".
 41. 41 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 796 Любопитно

  До коментар [#39] от "loremipsum":

  Говориш пълни глупости. Все ми е тая какво правят в Щатите. Тук е България, капиш?

  Андрей Пионтковский: "Путинизм – это высшая и заключительная стадия бандитского капитализма в России".
 42. 42 Профил на shouten
  shouten
  Рейтинг: 243 Неутрално

  Гейовете квичат че искат права, а хомофобите квичат че не искат гейовете да квичат. Вместо и двете страни да стигнат едно ново ниво на съзнанието и да спрат да се интересуват от това какво мислят/правят другите, те седнали глупости да говорят. -_-

 43. 43 Профил на blaueaugen
  blaueaugen
  Рейтинг: 515 Неутрално

  [quote#30:"Stavrogin"]от юридическа гледна точка мотивите на съда са пълна простотия [/quote]
  Абсолютно. Толкова глупости на една страница не бях чела отдавна. Тонът също е недопустим за съдия.

 44. 44 Профил на Goblin
  Goblin
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#39] от "loremipsum":

  Прав ти път към Щатите.
  Гейовете са ми най-неприятната прослойка и когато и да си тръгнат от тая държава, много хора ще си отдъхнат облекчени.
  Вижда се краят на тая безумна толерастия, обхванала света от 20-тина години. С нейния край идва и края на лтбгфгхгфгф и там каквито други абревиатури искат.

 45. 45 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 3093 Любопитно

  До коментар [#39] от "loremipsum":

  И защо пък РБ трябва да има позиция като демократите в САЩ? Очевидно не си особено запознат, но Демократическата партия в момента е доста лява, прогресивно приближаваща се като разбирания към европейските социалисти (макар и все още далеч от тях) с идеите за здравеопазване за което всеки плаща според дохода, но всички ползват еднакво (тоест тия с високите доходи са прецакани), държавния монопол над образованието, оръжията и т.н. Ако обичаш недей да смесваш нещата и още по-малко да обвързваш отношението към цирковете на определена група хора, с политически пристрастия.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 46. 46 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 3093 Неутрално

  До коментар [#39] от "loremipsum":

  Освен това по-добре да си самодоволен селянин, който вечерта сяда на ракийка и салатка сред жената и децата си и гледат "Трансформърс" или играят карти, след като е изорал с трактора няколко хиляди декара, които ще засее с пшеница, която ще продаде на свободния пазар, отколкото костюмиран PR в някоя банка, депресиран от мисълта, че явно е толкова несъстоятелен като личност, че всички го съдят по това с кого си ляга.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 47. 47 Профил на d3si
  d3si
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Гей организациите започват да се роят, като ромските правозащитни организации. Аман вече. И не, хомосексуалистите не са дискриминирани, но като че ли им се иска, за да могат да ходят да се оплакват напред-назад.

 48. 48 Профил на nodamncat
  nodamncat
  Рейтинг: 469 Неутрално

  До коментар [#39] от "loremipsum":

  Кои права са нарушени, че да трябва някой да " застава зад тях" ?

 49. 49 Профил на loremipsum
  loremipsum
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#48] от "nodamncat":

  Правото да сключват брак и произтичащите от него права,

  и ОЧЕВИДНО – правото да се обединяват в организации

 50. 50 Профил на d3si
  d3si
  Рейтинг: 515 Неутрално

  А и пак по отношение на правата на хомосексуалистите. Прощавайте, но аз ако съм собственик на фирма, която предлага услуги на клиенти, бих искала, като наема мъж (поне физическите му качества да са такива), той да идва на работа облечен, като такъв и да се държи като такъв, а не да носи пола, токчета и грим на работа. Ако това ме прави расист, значи съм. На мен, а и убедена съм, на повечето от вас, не ми пука с кой с кого си ляга вечер. Обаче да спекулира със сексуалността си, да очаква да има повече права от простите хетеросексуални дръзнали да се родят с нормална сексуална ориентация и да парадира с това, че е гей - не ми допада като идея. Тук няма дискриминация има деградация!

 51. 51 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 909 Неутрално

  И педофилите и те ще поискат регистрация,зоофилите и те....герантофилите също!
  На къде отиваме?

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 52. 52 Профил на aleko
  aleko
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Изключително ме дразни термина "хомофобия", който амбреажите използват по адрес на обикновените хора. В превод означава "омраза към хората", което внушава, че ние хомофобите не сме хора, а някакви извънземни, които мразят истинските хора, които пък са само ЛГБТ.

 53. 53 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 796 Любопитно

  [quote#45:"Тюфлекчия"]Ако обичаш недей да смесваш нещата и още по-малко да обвързваш отношението към цирковете на определена група хора, с политически пристрастия. [/quote]
  Ммм, и аз имам дар слово, но ти го каза по-добре.
  Баш ме брига, и малко сръбски да включим, за проблемите на хомосексуалните. Имат ли права като всички други? Имат. Специални права имаш само като облечеш униформата или на армията, или на полицията. Само че тези права са свързани с изпълнение на служебните задължения и по никакъв начин нямаш право да ги използваш в лична изгода. Иначе - военен съд, така поне би трябвало да бъде.

  Андрей Пионтковский: "Путинизм – это высшая и заключительная стадия бандитского капитализма в России".
 54. 54 Профил на angevins
  angevins
  Рейтинг: 918 Неутрално

  До коментар [#9] от "Спиро":

  Като не ти харесва Дневник не влизай тук и не го чети. И някой да ви кара да четете тази статия, като не Ви засяга.....

  ...ЕвОлЮцИЯ а Не РеВоЛюЦиЯ...
 55. 55 Профил на tequila_sunrise
  tequila_sunrise
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Я да видиме сега, кой е чел " Моята борба " и какво е мислел моят приятел, чичко Адолф по въпроса ?

  )))

 56. 56 Профил на Tracia
  Tracia
  Рейтинг: 1422 Неутрално

  До коментар [#39] от "loremipsum":

  Кои права на хомосексуалните са нарушени? Кой им забранява да си лягат с когото си искат? Гонят ли ги отнякъде? Не ги наемат на работа, защото са такива или ги уволняват, когато се разбере какви са? Лекари отказват да ги лекуват, не ги допускат да учат, гонят ги от обществени места? Посочете един?
  Сега, съгласявам се, че сигурно срещат криви погледи някъде или чуват неприятни или обидни забележки насочени към тях, но тези неща със закони, паради или регистрация на дружества не могат да се премахнат. Дори напротив, колкото повече паради и претенции за специалност има от страна на гей обществото, толкова повече ще нарастват негативните обществени настроения. Просто защото хората не разбират, защо това кой с кого и как си ляга, трябва да се превръща в обществен проблем, да се парадира с него и да се натрапва на останалите. Ако хомосексуалните си живееха кротко и нормално, като всички останали, без да парадират с различността си, едва ли някой щеше да се занимава с тях.
  И още нещо, което не разбирам. Всички хомосексуални претендират, че са хора като останалите, а в същото време претендират за по-различно, специално отношение към тях? Е, как може хем да си като всички други, хем да си специален?

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 58. 58 Профил на loremipsum
  loremipsum
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Ако позволяваме НПО само за хора, които са дискриминирани, моля обяснете на каква дискриминация са били подложени основателите на следните НПО:

  —Асоциация Приятели на железопътния транспорт
  —Сдружение на статистиците в България
  —Асоциация за развъждане на черношарената порода в България
  —Асоциация Български Командоси
  —Национална скаутска организация на България "Свети Георги"
  —Фондация "Подобие на Богородица Лурдска"
  —НЕЖНА СИЛА - сдружение на велинградските жени
  —Регионално Сдружение на Майсторите Лютиери


 59. 59 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 796 Весело

  До коментар [#56] от "Barcelina":
  Много плюсове за това мнение. Аз например бих запитал - къде са правата на психично болните тогава? Поради това, че са болни и нямат средства, те не могат да се организират и всеки ги подритва. Разчитат на милосърдието на здравите ... Което напоследък го няма никакво. Но не, точно кой в коя дупка се ... трябва да ми бъде най-големия проблем. Ай сиктир бе, пък нека да ме баннат.

  Андрей Пионтковский: "Путинизм – это высшая и заключительная стадия бандитского капитализма в России".
 60. 60 Профил на dean_ashton
  dean_ashton
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Тия никой не ги бие те пак дрънкат. Утре и некрофилите могат да изявят някакви претенции.
  Аз предлагам вместо да им позволява да си учредяват разни сдружения държавата да осигури безплатна терапия на обратните в ранна фаза.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 61. 61 Профил на Tracia
  Tracia
  Рейтинг: 1422 Любопитно

  [quote#40:"captainFill"]никой за нищо не ги тормози, май става обратното - те започнаха нас да тормозят. [/quote]

  На 1 април т.г. френският гражданин Франк Тале е бил задържан от полицията по време на пикник в Люксембургската градина в Париж, информира Le Figaro.

  Причина за задържането му е неговата блуза, изобразяваща традиционно семейство: хванати за ръце майка, баща и две деца.

  След разпита, продължил около час, от полицията заявили, че носенето на дрехи с подобно изображение е „неморално” и „обида” спрямо чувствата на сексуалните малцинства. Le Figaro цитира думите на Франк: „Ако изображението на семейството върху блузата е неморално, то какво ще правят с тези, които утре ще излязат на улицата с детето си, държейки го за ръка?”
  http://nreporter.info/wp-content/uploads/2013/04/arresttion-senat1.jpg

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 62. 62 Профил на loremipsum
  loremipsum
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#50] от "d3si":

  а жените може ли да идват на работа по панталони или бурките са задължителни

 63. 63 Профил на loremipsum
  loremipsum
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#50] от "d3si":

  а жените може ли да идват на работа по панталон или само бурка допускате

 64. 64 Профил на drumbass
  drumbass
  Рейтинг: 233 Неутрално

  има или няма омраза, толерантност и дискриминация е видно както от решението на съда, така и от коментарите.

  юридическият казус е, че на една фондация и отказана регистрация с мекоказано смешни и неюридически мотиви, след трактати на тема хомосексуализъм и заключение, че обществото нямало нужда от подобно юридическо лице. та проблемът е, че съдията неоснователно (или дискриминационо както претендира ищецът) е отказала регистрация.

  все едно да ви забранят да направите бирена фондация, понеже бирата е широко разпространена и добре застъране в обществото...или да бъдем по-адекватни на казуса, да не ви разрешат фондация за превеция на домашното насилие, понеже това си е довашен въпрос и има много материали по темата.

  те така. кой какво харесва си е друг въпрос, но дано това решение падне в България, че иначе ни чака срам в Страсбург.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 65. 65 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 3093 Неутрално

  До коментар [#53] от "captainFill":

  +1
  Ако тръгнем по логиката на разни такива организации (говоря само за организациите, защото познавам хора с такава ориентация и никой от тях няма проблеми със себе си или обществото и не искат нищо от никого), всеки който по някакъв начин не се вписва в някаква среда ще вземе да иска "права" - разбирай държавата да кара насила останалите да го "приемат". Примерно, отидеш на салса-парти и откажат да ти пуснат Burzum, че да се почувстваш "човек" - айде трактати за "неприемането на различните от балканските пещерняци"...

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 66. 66 Профил на d3si
  d3si
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#63] от "loremipsum":

  Бурката е символ на религиозна принадлежност. Ако съм в държава, в която носенето на бурка е прието за нормално, да бих допуснала да се идва на работа в този вид. При положение обаче, че живея в България, не мисля, че е уместно. Както не е уместно и мъж да ходи с високи токчета и грим. Отговорът ми, надявам се ви удовлетворява.

 67. 67 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 3093 Весело

  До коментар [#63] от "loremipsum":

  Това се нарича "профанация". Сега е моментът да пуснете крайният аргумент в споровете за хомосексуалността - "И животните така правят".

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 68. 68 Профил на tequila_sunrise
  tequila_sunrise
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Цитирам по памет :
  Началото на 1933 г., непосредствено след подпалването на Райхстага на 27 февруари от БАНДАТА на оная руска подлога - Георги Пияндурника (

  1. Декрет срещу непристойното поведение на публични места.
  2 Забрана на всички гей организации.

  3.Изгаряне на книгите посветени на хомосексуалността.

  През 1936 г. хомосексуалността е обявена за „ национално бедствие “

  Да продължавам ли ?

  Ама мисля, че няма смисъл...

 69. 69 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 796 Неутрално

  До коментар [#61] от "Barcelina":

  Това е някакво безумие. Вместо да се обърнем лице в лице с истинсите проблеми, ние се занимаваме с измишльотини... Ти живееш в Испания, знам, една от най-толерантните държави във всяко отношение. Аз имам двойно гражданство, но се считам за българин. Сръбско и българско.

  Андрей Пионтковский: "Путинизм – это высшая и заключительная стадия бандитского капитализма в России".
 70. 70 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 3093 Весело

  До коментар [#58] от "loremipsum":

  Поредна пълна профанация - не вярвам в уставите на което и да било от тези сдружения да е записано, че ще се борят с някой и ще го превъзпитават. Почти съм сигурен, че пише как ще си помагат взаимно и ще организират мероприятия. Примерно почистване на влакови композиции.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 71. 71 Профил на d3si
  d3si
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#68] от "tequila_sunrise":

  И след като живеем в 2014-а година, кое от изброените неща все още е валидно? Може да се върнем още по-назад в историята и да си припомним, че в древна Гърция хомосексуалността е била на висока почит. Времената са били такива. В днешно време обаче няма горене на книги за хомосексуалистите, нито ги преследват, така че бъдете по-актуални с информацията.

 72. 72 Профил на Tracia
  Tracia
  Рейтинг: 1422 Любопитно

  [quote#65:"Тюфлекчия"]познавам хора с такава ориентация и никой от тях няма проблеми със себе си или обществото и не искат нищо от никого[/quote]

  Аз също познавам такива, гей-семейство са (при нас това е легално), живеят си нормално, като всички останали, не парадират с нищо, не ходят по паради, не претендират за повече права или привилегии и, ако не знаеш какви са няма и да се досетиш, щото нищо в облеклото, поведението или начинът на изразяване не подсказва ориентацията им. И, познай, никой нищо лошо не е казал за тях, никой с нищо не ги е обидил, нито дискриминирал. Както казах, двамата са женени, живеят заедно, съседите им знаят, че са гей-семейство, но никой с нищо не ги е обидил, нито засегнал. Ерго, изводът е?

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 73. 73 Профил на tequila_sunrise
  tequila_sunrise
  Рейтинг: 402 Гневно

  Тоя форум гъмжи от гейове, струва ми се ..?

  И тука ни налазиха !

  ((

 74. 74 Профил на svlaykov2013
  svlaykov2013
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До коментар [#73] от "tequila_sunrise":

  Ами ходи чети Пик и гледай Алфа - едната собственост на гей, по другата крещат редовно такива...

 75. 75 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4442 Неутрално

  Не са такива Законовите Задължения на Който и да е Законен Съд
  в България, Европа и Която и да е Нормална държава по Света.

  да ходатайства и глашатайства...

  "Как съдът не дава ГЛАС на хомосексуалните
  в България"

 76. 76 Профил на Tracia
  Tracia
  Рейтинг: 1422 Любопитно

  [quote#68:"tequila_sunrise"]1. Декрет срещу непристойното поведение на публични места. [/quote]

  Има ли такъв декрет в България?

  [quote#68:"tequila_sunrise"]2 Забрана на всички гей организации. [/quote]

  В България има ли такава забрана?

  [quote#68:"tequila_sunrise"]3.Изгаряне на книгите посветени на хомосексуалността. [/quote]

  Някой гори ли такива книги в България?

  [quote#68:"tequila_sunrise"]През 1936 г. хомосексуалността е обявена за „ национално бедствие “ [/quote]

  И в България ли е обявена за такава?

  [quote#68:"tequila_sunrise"]Да продължавам ли ?

  Ама мисля, че няма смисъл... [/quote]

  Наистина няма. Предвид факта, че нищо от изброените от теб го няма в България, нито някъде в Европа.
  Бягай за други опорни точки, че тези издишат.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 77. 77 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 796 Любопитно

  [quote#65:"Тюфлекчия"] всеки който по някакъв начин не се вписва в някаква среда ще вземе да иска "права" - разбирай държавата да кара насила останалите да го "приемат". [/quote]
  Например - аз като бивш военен, искам да създам организация на бивши такива и да направим преврат. Кажете, че е невъзможно. Напълно е възможно, като знам настроенията на бившите си колеги. Все повече ни тикат към това, обаче, ако се случи, тези които ни тикат, ще се изненадат от резултата ... Офицерството в момента е про НАТО-вски настроено и това е факт. Армията няма да подкрепи комунистите и това е факт.

  Андрей Пионтковский: "Путинизм – это высшая и заключительная стадия бандитского капитализма в России".
 78. 78 Профил на tequila_sunrise
  tequila_sunrise
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#71] от "d3si":

  Всичко е валидно !

  Остава само да се облече в закон !

  Някой ден и това ще стане - може да си сигурен !

 79. 79 Профил на nodamncat
  nodamncat
  Рейтинг: 469 Неутрално

  До коментар [#49] от "loremipsum":

  Гей браковете са разрешени, също и организациите. Не знам какъв е точно случая по този конкретен въпрос, но има много други организации, базирани не на сексуална ориентация, на които отказват регистрация по една или друга причина. Но това не става главна новина на дневник, нито си организират паради.

 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 81. 81 Профил на WD
  WD
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Преди две години в UK подобни организации наложиха промяна на едни листовки, които NHS раздаваше на бременните. Причината - лесбийските двойки се почуствали обидени, че там е написано "майка и баща". Това, видите ли, било обидно за тях и се наложи да го сменят с политкоректното "майка и партньор". Не може правата да се превръщат в привилегии.

 82. 82 Профил на vinetu
  vinetu
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Казват ни, че цялото прогресивно човечество абсолютно естествено приема гейовете, субкултурата им, правото им да сключват бракове, да осиновяват деца и да пропагандират сексуалната си ориентация в училища и детски градини. Казват ни, че всичко това е естествен ход на нещата.

  Лъжат ни!

  Лъжата за естествения ход на нещата, твърди американския социолог Джоузеф Овъртън, описвайки технология, изменяща отношението на обществото към някога принципни за това общество въпроси.

  Прочетете това описание и ще ви стане ясно как се легализира хомосексуализма и еднополовите бракове. Ще ви стане ясно, че легализацията на педофилията и инцеста ще бъде завършена в Европа в близките години. Също така и детската евтаназия.

  Какво още може да бъде извадено от там в нашия свят, използвайки технологията, описана от Овертон?

  Тя работи безотказно (но само ако си абсолютен господар – на световната мафия, на парите, на медиите, на културата и образованието, и на силовите структури на всичките държави, и на законодателството!!! - каквото е Световното сатанинско еврейство!!? Григор Симов).

  ***
  Джоузеф П. Овертон (1960-2003), старши вицепрезидент в центъра за обществена политика Mackinac Center. Загива в самолетна катастрофа. Формулирал модел променящ представите към даден проблем на общественото мнение, наречен посмъртно Прозорец на Овертон.
  ***

  Джоузеф Овертон описва как съвършено чужди за обществото идеи се изваждат от помийната яма на общественото презрение, измиват се и, в края на краищата законодателно се приемат.

  Съгласно Прозореца на възможности на Овертон, за всяка идея или проблем в обществото съществува така наречения прозорец на възможностите. В рамките на този прозорец идеята може или не може да се обсъжда, открито да се поддържа, пропагандира, или да се правят опити да се закрепи законодателно. Прозореца се мести, изменяйки по този начин ветрилото от възможности, от стадий «немислимо», тоест съвършено чуждо за обществения морал, напълно неприемливо, до стадий «актуална политика», тоест вече широко обсъждано, прието от масовото съзнание и описано в закон.

  Това не е точно промиване на мозъци, а значително по - фина технология. Ефективна е защото е последователна, системно прилагана и незабележима за обществото - жертва.

  По-долу ще ви дам пример, как стъпка по стъпка обществото започва първо да обсъжда нещо неприемливо, след това започва да го смята за уместно, и в края на краищата се смирява с новия закон постановяващ и защитаващ някога немислимото.

  Нека да вземем за нашия пример нещо абсолютно невъобразимо. Например канибализъм, тоест идеята да се легализира правото гражданите да се изяждат един друг. Достатъчно силен пример ли е?

  За всички е ясно, че в момента, днес, през 2014 година не може веднага да се разгърне масова пропаганда на канибализма – обществото веднага ще се възпротиви. Тази ситуация означава, че проблема с легализацията на канибализма се намира в нулев стадий в прозореца на възможностите. Този етап, съгласно теорията на Овертон, се нарича «Немислимо». Сега ще моделираме как това немислимо ще бъде реализирано, минавайки през всички етапи в прозореца на възможностите.


  ТЕХНОЛОГИЯ

  Още веднъж повтарям, Овертон описва ТЕХНОЛОГИЯ, която позволява да се легализира абсолютно всяка идея.

  Обърнете внимание! Той не предлага концепция, не просто е формулирал своите мисли – той описва работеща технология. Тоест такава последователност от действия изпълнението, на които неизменно довежда до желаият резултат. В качеството си на оръжие за унищожаване на човешки общества такава технология може да бъде по-ефективна от термоядрен взрив.


  КОЛКО СМЕЛО!

  Темата за канибализма все още е отвратителна и съвършено неприемлива в обществото. Тази тема не е прието да се обсъжда нито в пресата, нито още повече в прилична компания. Засега това е немислимо, абсурдно, забранено. Съответно първото движение на Прозореца на Овертон — темата за канибализма да се премести от областта на немислимото в областта на радикалното.

  Нали имаме свобода на словото.

  Така че защо да не поговорим за канибализма?

  На учените по принцип им е разрешено да говорят за всичко подред – за учените няма забранени теми, тяхната работа е да изучават всичко. А щом е така, нека направим етнологически симпозиум на тема «Екзотичните обичаи на племената в Полинезия». На него ще обсъдим историята на предмета, ще го въведем в научните среди и ще получим като факт авторитетно изказване за канибализма.

  Разбирате ли, оказва се, че за людоедството може да се направи предметен разговор и същевременно да не се излиза от рамките на научната респектабилност.

  Прозореца на Овертон вече е преместен. Тоест вече е обозначено преразглеждане на позицията. По този начин се обезпечава преход от непримиримо отрицателно отношение на обществото към отношение по-позитивно.

  Едновременно с околонаучната дискусия непременно трябва да се появи някакво «Общество на радикалните канибали». И нека то е представено само в интернет – радикалните канибали обезателно ще бъдат забелязани и ще бъдат цитирани във всички нужни медии.

  Първо, това е още един факт на изказване. И второ, скандалните отрепки на този специален генезис са необходими за създаване на образа на радикално плашило. Те ще бъдат «лошите канибали» в противовес на другото плашило — «фашистите, призоваващи да се изгарят на клади всички, които не са като тях». Но за плашилата малко по-късно. За начало е нужно да се публикуват разкази за това какво мислят за людоедството британските учени и радикалните отрепки.

  Резултат от първото преместване на Прозореца на Овертон: неприемливата тема е въведена в оборот, табуто е десакрализирано, настъпи разрушаване в еднозначността на проблема – създадена е «градация на сивото».


  ЗАЩО ПЪК НЕ?

  На следващия етап Прозореца продължава своето движение и прехвърля темата за канибализма от радикалната област в областта на възможното.

  На този стадий продължаваме да цитираме «учените». Нали не трябва да бягаме от знанията? За канибализма. Всеки, който се откаже да обсъжда това, трябва да бъде заклеймен като двуличник и лицемер.

  Осъждайки двуличието, обезателно трябва да се измисли ново по-елегантно название на канибализма. За да не смеят всякакви там фашисти да закачат на инакомислещите обидни названия започващи с буквата «К».

  Внимание! Създаването на евфемизъм е много важен момент. За легализация на немислимата идея е необходимо да се подмени нейното истинско наименование.

  Няма повече канибализъм.

  Сега това се нарича, например антропофагия. Но и този термин съвсем скоро ще бъде заменен още веднъж, признавайки и това определение като обидно.

  Целта на измислянето на нови названия е да се отклони вниманието от същността на проблема, да се откъсне формата на думата от нейното значение, да се лишат идеологическите противници от възможност за езикова борба. Канибализма се превръща в антропофагия, а след това в антропофилия, подобно на престъпник, който си сменя имената по паспорт.

  Паралелно с играта на имена се създава опорен прецедент – исторически, митичен, актуален или просто измислен, но най-важното е да е легитимиран. Той ще бъде намерен или измислен като «доказателство» на това, че антропофилията принципно може да бъде узаконена.

  «Помните ли легендата за самоотвержената майка, която напоила децата си умиращи от жажда със собствената си кръв?»

  «А историите за античните богове, изяждащи всичко подред – за римляните това е било съвсем нормално!»

  «Или пък, по близките до нас християни, те съвсем нямат никакви проблеми с антропофилията! Те и до сега ритуално пият кръвта и ядат плътта на своя бог. Вие нали не обвинявате в нещо християнската църква? Кой сте вие по дяволите за да обвинявате църквата?»

  Главната задача на вакханалията на този етап е поне частично да се изведе людоедството от углавно наказателно преследване. Поне веднъж, поне в някакъв исторически момент.


  ТАКА И ТРЯБВА

  След като бъде предоставен легитимиращ прецедент, се появява възможност за преместване на Прозореца на Овертон от територията на възможното в областта на рационалното.

  Това е третия етап. С него завършва раздробяването на единния проблем.

  «Желанието за изяждане на хора е генетично заложено, то е в природата на човек»
  «Понякога е необходимо да бъде изяден човек, понякога съществуват непреодолими обстоятелства»
  «Има хора, които желаят да бъдат изядени»
  «Антропофилите са били провокирани!»
  «Забранения плод винаги е по-сладък»
  «Свободния човек има право да решава какво да яде»
  «Не крийте тази информация и нека всеки реши сам за себе си, кой е той – антропофил или антропофоб»
  «А има ли вреда от антропофилията? Няма никакви доказателства за това».

  В общественото съзнание изкуствено се създава «бойно поле» за проблема. На крайните флангове се разполагат плашилата – появилите се по специален начин радикални привърженици и радикални противници на людоедството.

  Реалните противници — тоест обикновените нормални хора, не желаещи да остават безразлични към проблема на разрекламираното людоедство — се опитват да ги съберат заедно с плашилата и да ги запишат в редовете на радикалните противници. Ролята на тези плашила е активно да създават образ на побъркани психопати – на агресивни фашистки борци против антропофилията, призоваващи да бъдат изгаряни живи людоедите, евреите, комунистите и негрите. Присъствие в медиите е обезпечено на всички изброени по-горе, освен на истинските противници на легализацията.

  При такова разположение на силите самите атропофили остават по средата между плашилата, на «територията на разума», откъдето с целия патос на «здравомислието и човечността» осъждат «всички фашисти».

  На този етап «Учени» и журналисти доказват, че човечеството в продължение на цялата си история от време на време се е изяждало помежду си, и това е нормално. Сега темата за антропофилията може да се премести от областта на рационалното, в категорията на популярното. Прозореца на Овертон се движи по нататък.


  В ДОБРИЯ СМИСЪЛ

  За популяризиране на темата за канибализма е необходимо тя да бъде подкрепена с поп-съдържание, съчетавайки я с исторически и митични личности, а ако има възможност и със съвременни медиа персони.

  Антропофилията масово започва да прониква в новините и шоу програмите. Хората биват изяждани във масови филми, в текстове на песни и във видеоклипове.

  Един от начините за популяризация се нарича «Огледайте се около себе си!»

  «Вие не знаехте ли, че един известен композитор - онзи?.. антропофил.»

  «А един известен полски сценарист — цял живот е бил антропофил, даже е бил преследван.»

  «А колко от тях седяха по разни лудници! Колко милиона бяха изгонени и лишени от гражданство!.. Между другото какво мислите за новия клип на Лейди Гага «Eat me, baby»?

  На този етап разработваната тема се повдига в ТОП и тя започва автономно да се самовъзпроизвежда в медиите, шоубизнеса и политиката.

  Друг ефективен прийом: същността на проблема активно се обсъжда на ниво информационни оператори (журналисти, водещи на телевизионни предавания, общественици и т.н.), отсичайки всякаква възможност да се дискутира от специалисти.

  След това в определен момент, когато на всички им става скучно и обсъждането на проблема влиза в задънена улица, идва специално подбран професионалист и казва: «Господа, всъщност всичко е съвсем друго. И работата е не в това, а в това. И трябва да се прави това и това» — и задава съвсем определена посока, тенденциозността на която е предварително определена от движението на «Прозореца».

  За оправдаване на съмишлениците на легализацията се използва очовечаване на престъпниците чрез създаване на положителен образ за тях, който не се съчетава с характера на престъплението.

  «Но това са творчески хора. Изял е жена си и какво от това?»

  «Те искрено обичат своите жертви. Яде – значи обича!»

  «Антропофилите имат по-висок коефициент на интелигентност и за всичко останало се придържат към строгите морални ценности»

  «Антропофилите са жертви, те са принудени от живота»

  «Те са така възпитани» и т.н.

  Такъв вид извъртания са солта на много популярни токшоута.

  «Ние ще ви разкажем трагическата история на една любов! Той искаше да я изяде! А тя искаше да бъде изядена! Кои сме ние за да ги съдим? Та нали това е любов? Кои сте вие за да заставате на пътя на любовта?!»


  НИЕ СМЕ ВЛАСТТА ТУК

  Към петия етап от движението на Прозореца на Овертон се преминава, когато темата е достатъчно подгрята за да може да бъде прехвърлена от категорията на популярното в сферата на актуалната политика.

  Започва подготовка на законодателната база. Лобистките групировки във властта се консолидират и излизат на светло. Публикуват се социологически проучвания, които потвърждават уж високия процент поддръжници за легализацията на канибализма. Политиците започват да пускат пробни публични изказвания за законодателно закрепване на тази тема. В общественото съзнание въвеждат нова догма — «да се забранява яденето на хора е забранено».

  Това е фирменото блюдо на либерализма — толерантност като забрана на табу, забрана за корекция и предупреждения на губителни за обществото отклонения.

  В последния етап от движението на Прозореца от категория «популярно» в «актуална политика» обществото вече е пречупено. Най-живата част от него все още някак си ще се съпротивлява срещу законодателното приемане на неща, които доскоро са били абсолютно немислими. Но като цяло обществото е вече пречупено. То вече е приело своето поражение.

  Приети са закони, изменени (разрушени) са нормите на човешкото съществуване, след това тази тема неизбежно ще стигне и до училищата и детските градини, а това означава, че следващото поколение ще израсне без никакъв шанс да научи какво е нормално и какво не. Така беше с легализацията на педерастията (сега те искат да ги наричаме гейове). Сега, Европа се опитва пред очите ни да легализира инцеста и детската евтаназия.


  КАК ДА СЧУПИМ ТАЗИ ТЕХНОЛОГИЯ

  Описания от Овертон Прозорец на възможностите се движи най-лесно в толерантно общество. В такова общество, което няма идеали и като следствие, няма ясно разбиране за добро и зло.

  Вие искате да поговорите за това, че вашата майка е курва? Искате да напечатате по този повод статия в някое списание? Да изпеете песен. Да докажете в края на краищата, че да бъдеш курва това е нормално и даже необходимо? Ето това е описаната по-горе технология. Нейната основна опора е толерантността.

  Не на табуто.

  Няма нищо свято.

  Няма сакрални понятия, чиито обсъждане е забранено, а заиграването с тях да се пресича на момента. Всичко това го няма. А какво има?

  Има така наречената свобода на словото, превърната в свобода на обезчовечаването. Пред нас една след друга се разрушават рамките, ограждащи нашето общество от бездната на самоунищожението. Сега пътя натам е отворен.

  Мислиш си че сам нищо не можеш да направиш?

  За съжаление ти си съвършено прав, сам човек абсолютно нищо не може да направи.

  Но лично ти си длъжен да останеш човек. А човек е способен да намери решение на всеки проблем. И ако нещо не може да направи сам, ще го направят група хора обединени от обща идея.

  Огледай се наоколо.

  https://sites.google.com/site/demokraturailidictatura/
 83. 83 Профил на tequila_sunrise
  tequila_sunrise
  Рейтинг: 402 Любопитно

  До коментар [#77] от "captainFill":

  Подкрепям с две ръце идеята !)

  Падам си по изненадите !

  Няма нищо невъзможно на този свят, освен едно две нвща..)

 84. 84 Профил на Sabbath
  Sabbath
  Рейтинг: 1063 Неутрално
 85. 85 Профил на Tracia
  Tracia
  Рейтинг: 1422 Весело

  До коментар [#80] от "briket":

  Ей, рожбе, това тук не е www.spodeli.com не ни занимавай с дивотии.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 86. 86 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 3093 Неутрално

  До коментар [#81] от "WD":

  Ето това е проблемът - тия хора се опитват да променят естествените науки. Щото дори и детето да го отглеждат две жени, то биологичен баща си има - просто няма начин. Същите обаче осмиват разни религиозни текстове, щото науката ги била опровергала. Същевременно се опитват с други религиозни текстове (разбирай подобни листовки и цели закони вече) сами да забранят науката, понеже не била "коректна". Дете можело да има две майки или двама бащи. Айде да го видим...

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 87. 87 Профил на Grizacha ot Razgrad
  Grizacha ot Razgrad
  Рейтинг: 627 Весело

  До коментар [#80] от "briket":

  Може да пробаш с магаре и ще разбереш.

 88. 88 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4442 Неутрално

  Питай бащица си Путин да ти каже извода.
  Нали е капацитет по всички работи.

  Фактът обиден ли е за съседите им?

  Всяка коза за свой крак...
  България не е Испания.

  До коментар [#72] от "Barcelina":

  ...
  Както казах, двамата са женени, живеят заедно, съседите им знаят, че са гей-семейство, но никой с нищо не ги е обидил, нито засегнал.

  Ерго, изводът е?

 89. 89 Профил на Grizacha ot Razgrad
  Grizacha ot Razgrad
  Рейтинг: 627 Неутрално

  [quote#55:"tequila_sunrise"]Я да видиме сега, кой е чел " Моята борба " и какво е мислел моят приятел, чичко Адолф по въпроса ?

  )))
  [/quote]
  Същото е мислил каквото за евреите и циганите.
  До коментар [#55] от "tequila_sunrise":

 90. 90 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 796 Любопитно

  [quote#80:"briket"]Пак повтарям, от мъжете се отвращавам, гадно ми е дори когато правим секс в група. [/quote]
  Ами в това не виждам нищо лошо. Това са твоите предпочитания. Всички правим секс, кой както го предпочита. Всеки влак си има пътници, както казваше Лорда, преподавателят ми по теоретична физика. Просто според мен не бива едни предпочитания в тази област да се издигат в ранга на ЧОВЕШКИ ПРАВА. Толкова.

  Андрей Пионтковский: "Путинизм – это высшая и заключительная стадия бандитского капитализма в России".
 91. 91 Профил на Tracia
  Tracia
  Рейтинг: 1422 Любопитно

  До коментар [#88] от "dnevnikar":

  Какъв Путин, бе рожбе, ти май съвсем се отплесна...
  Така и не разбрах каква теза защитаваш?

  Но, след като Путин ти е обсесия, айде, от мен да мине, ще ти кажа какво е мнението му по въпроса.

  Кремъл домакинства форум за традиционното семейство

  Кремъл, който се представя като защитник на традиционните ценности срещу упадъка в Европа, събра над 1500 души от 45 страни, пристигнали за форум за традиционното семейство, предаде Франс прес в четвъртък.

  „Днес цивилизацията се изправя пред голямо демографско предизвикателство, в много страни моралните ценности биват отслабвани, а семейната институция е в криза“, се казва в послание на руския президент Владимир Путин към участниците във форума, посветен на многодетното семейство и бъдещето на човечеството. Руският православен патриарх Кирил, главният мюфтия Талгат Таджудин и главният равин на Русия Берел Лазар участват във форума редом с руски политически представители като министъра на културата Владимир Медински и Елена Мизулина, председателка на комитета за семейството в Думата.

  На събитието присъстват и американци като Брайън Браун, председател на американската Национална организация за семейството, обявяваща се против гей-браковете.

  „Чест е да съм тук, в Москва, за да защитя едновременно многополюсния свят и света, основан на семейните ценности, на естествените ценности“, заяви френският представител Емерик Шопрад, евродепутат на Националния фронт.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 92. 92 Профил на tequila_sunrise
  tequila_sunrise
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#74] от "svlaykov2013":

  Ако бях педераст- ДА !

  Ама НЕ СЪМ !
  ))

  Така че препоръчвам Ти да ги предложиш за четене и гледане на някой от ВАШАТА ЧЕРГА.. ))

 93. 93 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 796 Весело

  [quote#81:"WD"]ричината - лесбийските двойки се почуствали обидени, че там е написано "майка и баща". [/quote]
  Ех ... Много тъпо е това. Цялото ми семейство разчита на мен, а не на някой друг - защо. Защото съм мъж, здраво стъпил на краката си и знам, че 4 (четири) човека зависят от мен ... Не мога да си позволя никакви отклонения. Нито да пия по баровете, нито да си каня проститутки. Отговорен човек съм аз, пък го възприемайте както искате.

  Андрей Пионтковский: "Путинизм – это высшая и заключительная стадия бандитского капитализма в России".
 94. 94 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1253 Неутрално

  Поздравявам съдията.
  ЛГБТ хората почти ни поставят в ситуация да се чувстваме дискриминирани,ние нормалните.

 95. 95 Профил на Sabbath
  Sabbath
  Рейтинг: 1063 Неутрално

  До коментар [#55] от "tequila_sunrise":
  http://www.defendthefamily.com/pfrc/books/pinkswastika/html/the_pinkswastika_4th_edition_-_final.htm

  До коментар [#89] от "mentra65":

 96. 96 Профил на d3si
  d3si
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#78] от "tequila_sunrise":

  Когато бъде приет такъв закон, ще си говорим пак. До тогава нека се придържаме към реалността.

 97. 97 Профил на d3si
  d3si
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#80] от "briket":

  Радвам се, че сподели с всички сексуалните си щения. Днес ще спя по-добре

 98. 98 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 796 Неутрално

  [quote#94:"dedo pepo"]ГБТ хората почти ни поставят в ситуация да се чувстваме дискриминирани,ние нормалните.
  [/quote]
  Точно мнение. По други неща може и да имаме разногласие, но тук ви подкрепям.

  Андрей Пионтковский: "Путинизм – это высшая и заключительная стадия бандитского капитализма в России".
 99. 99 Профил на kepler
  kepler
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Има хора, които само се чудят каква табела да си сложат за да претендират за малко парички, а статията е повече клюка, отколкото наука.
  Но пък вероятно това е пътя, чрез фондация, да се лобира за законодателни промени и съответно материята да си влезе в учебниците по анатомия, така както си е естествено в документалните и игрални филми.
  От друга страна има много повече видове дискриминирани групи, които изнемогват от липсващо или сбъркано законодателство.

 100. 100 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4442 Любопитно

  Х 0000 2014

  тъй тъй...

  Воглаве с Разведен Марксистки Апаратчик,
  Кремъл домакинствува "форум за традиционното семейство".

  В Мавзолея имени Ленина на Красната площадь,
  или в така-реформирани "монастири" зад стените на Кремъл?

  Що е "традиционно семейство" по Кремълски образец:
  Партийно поръчано и Партийно разведено
  савецко семейство?

  Безбожният СССР просъществува 70 години.

  Тази бивша "традиция" е яко деформирана...
  и деформираща.

  Защо вервате на Европейски информационни агенции?
  Нали уж Европа е нищо повече от търговски Мол?

  До коментар [#91] от "Barcelina":

  Кремъл домакинства форум за традиционното семейство

  Кремъл, който се представя като защитник на традиционните ценности срещу упадъка в Европа,

  събра над 1500 души от 45 страни, пристигнали за форум за традиционното семейство,

  предаде Франс прес в четвъртък.

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK