Професионалните готвачи в Русе учредиха свой клуб

Професионалните готвачи в Русе учредиха свой клуб

© Община Русе.



Клуб на професионалните готвачи бе създаден в Русе, съобщиха от местната управа. Градът е вторият след София, в който се учредява подобна структура. Организацията, в която към момента членуват около 25 специалисти от Русе, е регионален представител на Българската асоциация на професионалните готвачи и член на Световната асоциация на професионалните готвачи, съобщи председателят на клуба Ивайло Димитров. Учредяването на организацията бе придружено с кулинарна изложба.


"Основната ни идея е професионалното изграждане на колегите ни, да подготвим кадри, които работят в ресторантьорския бизнес в града. Тук има много добри условия за развитие на туризъм, локацията ни на река Дунав предразполага съдействие и с румънска страна", заяви Димитров. По думите му, тенденциите по света сочат налагането на кухня с продукти и специални техники от даден регион, затова той и неговите колеги се стремят Русе да се превърне в кулинарна столица на река Дунав.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (4)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на dimko
    dimko
    Рейтинг: 546 Любопитно

    Клуб, а не нещо друго ? ...
    Струва ми се,
    названието на такава форма на професионално сдружаване
    за повишаване на квалификацията и растеж, е неточно ...

  2. 2 Профил на BiGman1
    BiGman1
    Рейтинг: 3020 Весело

    Дедо Пепо си намери работа...ще ходи да им бели картофите...

  3. 3 Профил на Мойше! Толкоз!!!
    Мойше! Толкоз!!!
    Рейтинг: 957 Весело

    Една от моите несбъднати мечти е да бъда постоянен дегустатор в кулинарни конкурси. Не че не се докопах до това (по нашенско бях връзкар в ресторантьорския бизнес), ама много бързо ме отстраниха

    По ред причини, главните бяха че наблягах САМО на позитивните реакции, а и ми личеше че обичам да кльопам. П

    Предпочитаха разни язвеници, и страдащи от гастрит/други подобни проблеми, които кусваха пол'вин чаена лужичка манджа и после плямпаха по 5 мин' за...иди знай за к'во

    'Пък 'мен ми личеше че се кефя на манджите, и изразявах само позитивни мнения Е, не доставях скандали, та ме отстраниха бая бързо Но пък станах любимец на свестните ресторантьори, които ми толерираха...изгъзиците, меко казано

    THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
  4. 4 Профил на dedo pepo
    dedo pepo
    Рейтинг: 1236 Неутрално

    Горд съм с добрата инициатива на съгражданите си.
    Преди много,много години,баща ми,който беше инструктор-преподавател във военната готварска школа и е дал професия на много млади хора,организираше кулинарни конкурси в града,превърнали се в красиво и вкусно събитие и както Мойше отбелязва можеше да си изядеш пръстите,докато опитваш
    До коментар [#3] от "Мойше! Толкоз!!!":





За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK