Философът Цветан Тодоров е в България за представяне на книга

Цветан Тодоров

© Капитал

Цветан ТодоровФренският философ от български произход Цветан Тодоров е в България за представяне на книгата си "Недовършената градина", съобщи порталът "Площад Славейков". Това е второ второ издание на творбата, която през 2004 г. беше разпространена на българския пазар под името "Несъвършената градина". 


Събитието ще се състои на 23 септември във Френския културен институт, а инициативата е на Нов български университет, чието издателство публикува творбата.  


Цветан Тодоров, смятан за един от най-значимите в света интелектуалци, живее във Франция от 1963 г. и много рядко идва в България. 


Роден през 1939 г. в София, Тодоров емигрира във Франция 24-годишен.  От 1987 г. той ръководи Центъра за изследване на изкуствата и езиците към Френския национален център за научни изследвания. Изнасял е лекции в университетите "Йейл" и "Харвард". Сред най-важните книги на смятания за един от най-изтъкнатите световни интелектуалци са "поетика на прозата", "Памет за злото, изкушение за доброто", "Живот с другите". На български са преведени и "Завладяването на Америка. Въпросът за Другия", "Страхът от варварите".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK