Реформаторите в битка срещу собственото си оцеляване

Реформаторите в битка срещу собственото си оцеляване

© Юлия ЛазароваДни след проваления конгрес на Реформаторския блок опитите на партиите в него да убедят избирателите си, че отлагането на избора на председател за след изборите е стъпка към единство, удрят на камък. След декларацията на СДС и "Движение България на гражданите" (ДБГ) срещу избора на председател, разпространена в последния момент преди конгреса (и часове след като лидерът на ДБГ Меглена Кунева потвърди, че конгрес все пак ще има), привържениците на Кънев в блока все по-открито застават срещу критиците му. Битката между партиите в коалицията преди изборите се засилва, като всички се канят да използват преференцията, за да наложат своите кандидати.


Преференцията - оръжие за междупартийна разправа


Още при откриването на кампанията на блока в неделя симпатизанти на ДСБ приканваха партийното ръководство заедно с листите да обявява в предизборните материали и кой кандидат от коя партия е. Ден по-късно столичната организация на партията публикува в интернет плакат с кандидатите на ДСБ в 25-и район в София, в който водач е Кунева, и номерата им в листата. От ДБГ отвърнаха с плакат, на който представят своите партийни кандидати. А участници в Гражданския съвет от неделя насам открито призовават в социалните мрежи недоволните от проваления конгрес да се възползват от правото си да отбележат предпочитан кандидат, за да запазят блока.
Така и на тези избори при Реформаторите се очертава преференцията да не е състезание между кандидат-депутати, а между формациите в коалицията. Три седмици преди изборите блокът тепърва публикува предизборната си програма и задейства новия си интернет сайт, но компенсира закъснението с натрупани сметки за уреждане между партиите. Въпреки заклинанията на партийните лидери в медиите и въпреки успешния баланс при реденето на кандидатските листи този развой на събитията не очертава стабилна парламентарна група, и то ако коалицията не направи още нещо, с което вече наистина да загуби шансове за влизане в следващия парламент.


Технически неуредици или "сбиване на партийни ядра"


От СДС и ДБГ уверяват, че причина за решението им да спрат избора на председател в последния момент е липсата на ясни правила за избор на председател и подробно описание на правомощията му. Затова по думите на Лукарски отлагането ще предотврати "сбиване на партийни ядра".


Превенцията изглежда закъсняла. От ДСБ възразяват, че такива правила са били подготвени преди конгреса и е трябвало само да бъдат одобрени от делегатите. Член на Гражданския съвет разказва, че до самия конгрес съветът не е бил запознат с проекта на споразумение. Истината е някъде по средата, а различните интерпретации говорят за неуредици между партиите и липса на желание за съгласие.


Нови правила все пак има. Но не всички знаят за тях


След като на 6 август представители на петте формации в блока (по-късно към него се присъединиха Християндемократическата партия и "Българска нова демокрация" на бившите царисти Николай Свинаров и Борислав Великов) се разбраха председател да бъде избран в средата на септември, трябваше работна група да изготви промени в Учредителното споразумение, с което те се събраха през декември 2013 г. Още в началото на август неработещият Изпълнителен съвет, който включваше 21 представители на партиите и на Гражданския съвет, беше разпуснат, а функциите му до конгреса пое Председателството – петимата лидери и проф. Тодор Танев, които формално трябва само да представляват коалицията пред държавните институции.


Тази работна група, която трябваше да се води от лидера на ДСБ Радан Кънев, така и не се събра, разказва член на ръководството на "Движение България на гражданите". Въпреки това са разработени няколко версии за промени в правилата, като една от по-ранните в средата на август включва само въвеждане на фигурата на председателя и прехвърляне на отговорности от Изпълнителния съвет към Председателството. Последните версии не са много по-различни. "Дано не се стигне до по-големи промени на конгреса, за да не разбутаме блока", разказа тогава член на Гражданския съвет, еднакво отдалечен от партиите в коалицията.


За такива промени трябва спокойствие, казват от ДБГ и твърдят, че ДСБ е "натиснала" за председател. В крайна сметка разговорите за процедурите зациклили "на ниво партийни пререкания".


Разказ от първо лице


"Твърдението за липса на правила и процедура, по които да се проведе избор на на председател, не отговаря на истината", пише във "Фейсбук" адвокатът Петър Славов от Гражданския съвет на блока. "Истината е, че т. нар. "Председателство" не внесе за обсъждане такива правила в Гражданския съвет".


Според Славов въпреки пасивността на председателите хора от съвета са подготвили правила и процедура, които са били одобрени в четвъртък преди конгреса. "Против" са гласували представителите на СДС и ДБГ, но те били малцинство. Решенията на Гражданския съвет обаче се взимат с единодушие, а при липса на съгласие следва ново заседание, на което е нужно мнозинство от 3/4 от присъстващите. Такова не е имало.


Петър Славов казва още, че на заседанието в четвъртък са обсъдени и промени в учредителното споразумение, според които фигурата на 'говорител' се заменя с 'Председател', а проблемният орган 'Изпълнителен съвет' се замества от т.нар. "Председателство". Отново от СДС и ДБГ са били против.


Разговори в последния момент


Два дни след заседанието от четвъртък представители на партията на Кунева и на СДС решават да излязат с декларация. Преди това вече е заседавало ръководството на СДС. "Мнението на София се чу, макар и в последния момент!", похвалиха се същия ден в интернет от столичната организация на СДС. Най-голямата структура на съюза неведнъж е обявявала, че стои твърдо зад блока, но не и оглавяван от Радан Кънев, тъй като това можело да доведе до превземане на коалицията от ДСБ.


Според източник от ръководството на ДСБ твърдението на лидера на СДС Божидар Лукарски пред "Нова телевизия", че председателят на "Народна партия Свобода и достойнство" (НПСД) Корман Исмаилов е бил против конгрес в неделя, не е вярно.


Междупартийни конфликти и сенки от миналото


"Парадоксът се състоеше в това, че онова, което в неговите очи (на Радан Кънев – бел. ред.) изглеждаше като пълзяща ликвидация на ДСБ и окончателно изхвърляне на Иван Костов от политическия терен, в очите на СДС и ДБГ изглеждаше като поглъщане на по-слабите партии от ДСБ и триумф на костовизма над политическите им идентитети", пише в анализ в днешния брой на в. "Преса" Петър Николов от партията на Кунева, основател на Института за дясна политика.


Действително лидерите на трите най-големи партии в блока трябва едновременно да удържат баланса в собствените си формации, да демонстрират единство и да се грижат за собствения си рейтинг.


Едновременно с това от СДС привиждат атака от "партията на Костов", а от формацията с най-голям финансов принос ДБГ отчитат като несправедливо водачеството на Кънев, особено след като Кунева остана извън европарламента за сметка на кандидата на ДСБ Светослав Малинов.


"Същите хора, които развалиха "Синята коалиция", сега се опитват да развалят Реформаторския блок", обобщи в неделя кандидат-депутат, основен участник в разпада на съюза между ДСБ и СДС преди повече от две години. Отношенията в десницата не изглеждат променени оттогава досега.


Самият Радан Кънев неведнъж е подчертавал, че не изключва за отношенията между партиите в блока вина да носи и външен фактор. Именно с мотива, че той се ръководи от Бойко Борисов, който говори поотделно с лидерите на различните партии, в началото на август лидерът на ДСБ подаде оставка като говорител.


Няма пък Радан Кънев да е председател


Въпреки критиките към позицията на Кънев като фаворит за председателския пост, за повече от месец нито една от останалите партии не подготви свой кандидат за председател, който може да го измести. Вместо това избраха да не участват в избора му.


Още когато лидерът на ДСБ подаде оставка като говорител на блока, представители на останалите партии и на Гражданския съвет (и привърженици, и противници на Кънев) разтълкуваха хода му като заявка за лидерство в коалицията. Единствен кандидат освен него се оказа Лукарски, издигнат от партийното си ръководство.


"Ние нямахме време за избор на кандидат и това беше част от въпросите, които ни задаваха нашите структури", заяви в неделя Кунева. По думите й ДБГ все пак имала трима кандидати, сред които Найден Зеленогорски, неведнъж вече обявявал, че няма да участва в битката за председателския пост.


Самият Зеленогорски в понеделник повиши потенциалните кандидати на ДБГ на петима, плюс един от Гражданския съвет (по неофициална информация – Трайчо Трайков).


Всъщност идеята за председател дойде именно от партията на Кунева, откъдето след евроизборите настояваха за засилване на лидерството в блока. Кандидат-лидер така и не намериха, а засега отложиха и вътрешнопартийния референдум за отношението към ГЕРБ, предвиден за септември.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (118)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1306 Неутрално

  Не разбирам смисъла от тези битки. Избирателите на РФ сме интелигентни и ще ползваме преференцията, както я ползвахме на изборите за европарламент. Точно от нея ще се разбере "кой по по най".

  The best way to predict the future is to invent it.
 2. 2 Профил на Karla Hanneman
  Karla Hanneman
  Рейтинг: 932 Весело

  Ох , отдъхнах си! Най-сетне статия за "реформаторите" , бях се изнервила като не знаех какъв пореден номер са си извъртяли

  Виолетовите боклуци са по-големи боклуци от червените боклуци , на които служат! Гъз е тяхното знаме!
 3. 3 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1020 Неутрално

  Вижте ми ника, сините талибани ще разбият и тая коалиция

  Няма шики-мики.
 4. 4 Профил на zidane
  zidane
  Рейтинг: 638 Неутрално

  мафията победи! да живее мафията!
  нормалните - да се изнасяме, последен шанс!

 5. 5 Профил на rainy
  rainy
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Българска му работа - личните интереси над всичко. И с това ако се печелят избиратели.....

 6. 6 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1311 Неутрално

  Няма да го чета, защото е дразнещо. РБ, та РБ! Всеки ще си гласува, както реши, не сме малоумници като 15/15. Няма лошо и да се преброим и да видим кой кой е и колко тежест има.

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 7. 7 Профил на Дяволът създаде БСП, ББЦ и Атака
  Дяволът създаде БСП, ББЦ и Атака
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Дано не се сбъднат зловещите прогнози за 15 депутати на РБ, както и да не бъдат вече Орел, рак и щука. Дано или надали?

 8. 8 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1711 Неутрално

  Да се надяваме, че всички заедно ще намерят верният път към единството! Ние привържениците на блока не сме разделени и няма за какво да се делим! Лидерите да последват нашият пример!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 9. 9 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1654 Неутрално

  Тия първо треба да реформират себе си. И след това да ни занимават...

 10. 10 Профил на Читателят
  Читателят
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Деформаторите старателно разрушават надеждите на хората за алтернатива.
  Явно на някои от тях е платено а по-простите са прегърнали личните си амбиции и не се интересуват от нищо.

  Попътен вятър в главите!
 11. 11 Профил на bond
  bond
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Защо непрекъснато пишете за конфликт при РБ? Нима няма други партии и коалиции, в които конфликтите са още по-големи? Това, че има различни мнения в РБ за мен е плюс. А избирателите (най-интелигентно гласуващите) чрез преференциите ще очертаят бъдещето.

  james bond
 12. 12 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1020 Неутрално

  Костакитата успешно торпилират влизането на РБ в парламента. Да се чуди човек защо осуетяват влизането в НС не единствения потенциален партньор на ГЕРБ. Дали не обслужват (пак) БСП??? Хмммм... Я да видим процентите... на изборите 2013 г. над3% за Кунева, 3% за ДСБ, 2% за СДС, 1% за НДПС, стават общо 9%. И вместо като се съберат да увлекат още гласоподаватели в момента са на около 5% (по-ниско и от изборите преди три месеца). Докато сините талибани пак врещят как щели да изполват преференцията и да избутат неавтентчните дето не са елит като тях.

  ДСБ трябва да бъде разрушен!!!

  Няма шики-мики.
 13. 13 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 2639 Любопитно

  Междупартийните конфликти и сенките от миналото продължават да наливат вода в мелницата на комунетата. Това стана ясно и за слепите...

 14. 14 Профил на naffoo
  naffoo
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Дано не влезнат в следващия парламент!

 15. 15 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#1] от "Большая Советская Мизерия":
  Вие може и да си мислите, че сте интелигентни, но околните ще кажат дали е така.
  Надменноста, грандоманията, прекаленото его и често неоправдано високите претенции накараха много хора да се отдръпнат. Затова, сега последователите на фарисея Костов се намират в това незавидно положение, изправени пред угрозата да гледат НС пак отвън. Ако /недай боже/ не проявят разум.


 16. 16 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1711 Неутрално

  "Преференцията - оръжие за междупартийна разправа"
  (цитат от статията)

  Значи преференцията била нещо много лошо...За другите партии е добра, а за реформаторите лоша! Как издържа такава логика?

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 17. 17 Профил на murttle
  murttle
  Рейтинг: 728 Неутрално

  Конфликтът очевидно не е толкова голям, колкото се опитват да го изкарат заинтересувани от провала на РБ среди. Надявам се лидерите да запазят разум и воля и да доведат нещата до успешно участие в изборите. Никой няма да спечели, ако РБ се разпадне, включително и противниците му.

 18. 18 Профил на nonsense
  nonsense
  Рейтинг: 554 Неутрално

  Този да не е лидер, ония да не е! Ами това е тюрлюгювеч, като не ти харесва няма да ядеш.

  shut up retard
 19. 19 Профил на Дяволът създаде БСП, ББЦ и Атака
  Дяволът създаде БСП, ББЦ и Атака
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#14] от "naffoo":

  Ако не влязат те, значи да влезе ББЦ, което ще е истинската катастрофа. Чудно ми е обаче защо тая преференция се привижда за панацея за някои.
  Ами преференциалният вот окончателно ще разруши крехкото единство на Блока. След преференциите на евровота започнаха разрушителните процеси. При положение че ДСБ категорично се наложи над другите чрез преференцията, пропастта между него и другите вече няма да се запълни с нищо.Точно преференциите ще разрушат Блока, мда...

 20. 20 Профил на Super GUAPO
  Super GUAPO
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Няма сенки от миналото, има меки китки, липса на мъжество и дисциплина... интелект не им липсва... нито има конспирация около партия "скелет"... която никой няма да запомни

  SUPERGUAPO te SALUDA
 21. 21 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 632 Неутрално

  Кунева вече опита сопата на преференцията. Нищо чудно да я опита пак, този път в компания с Лукарски.

  Като цяло в ДБГ и СДС има много клиентелизъм, дано изборите послужат като очистително.

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
 22. 22 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Отново не могат да се разберат. За председателското място. Никой нищо не дължи на Кунева, че не успя на евроизборите! Тези хора не научиха урока от миналото и разпада на бившото СДС. Сред разпада просто изчезнаха от сцената.

 23. 23 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#16] от "Rim":
  Логиката е видна, и проста.
  Преференцията беше /и си остава за предстоящите избори/
  като самоцел и начин да прецакаш другарчето /което, впрочем е поставено на това място в листите, именно със съгласието на собственото ръководство?!?/
  Някои искат да бламират собственото си ръководство?!? Ами, добре.....

 24. 24 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1306 Неутрално

  До коментар [#15] от "ПРОРОК ИЛИЯ":

  Ти за това не реви комундер. Оплаквай БьеСьеПьето.

  The best way to predict the future is to invent it.
 25. 25 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Дано се разберат, за да дадат шанс на хората да гласуват за нещо различно от ГЕРБ и Бареков.

 26. 26 Профил на elevation04
  elevation04
  Рейтинг: 572 Весело

  Ако прегледате материалите на автора ( г-н Оков ) ще разберете , че той си е чиста проба мекере на Прокопиев и час по час пише пасквили за РБ в частност за ДСБ , особено след като финасираните от икономедийния собственик "Зелени" бяха натирени и сега ще видят отново през крив макарон.
  Мерак на всички медии е да всеят раздор в РБ....
  Защо бре вестникарчета и телевизонни палячовци, не ви ли писна да се продавате за паница леща...? Не ви ли писна да сте роби с лаптопи и микрофони, не ви ли писна да се гърчите при всяко позвъняване на смартфона. Явно не е ..

 27. 27 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 433 Неутрално

  ПАк ли тия??? Взе вече да ми писва от разните му там реформатори, дефлоратори, деформатори и т.н.

 28. 28 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2338 Неутрално

  Пак тъпите игри на Костов, и пак разединение! Тоя болшевик няма ли да миряса в желанието си да обсебва! Патологичен случай! Там където има дори снимка на Костов, единство не може да има! Примери дал Господ!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 29. 29 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 632 Неутрално

  Преди изборите през 2013, Бойче направи всичко възможно да няма Синя коалиция и след това яде дървото в парламента.
  Сега ръчка нещата в Реформаторския блок и накрая пак няма да има десен партньор в парламента.
  Тъкмо удобно извинение за него да се отдаде на страстната си връзка с дпс.

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
 30. 30 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1688 Весело

  За няма и половин час ... доста герберчета са се из@кали под статията ... а Карла едвам се е устискала цял ден ))

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 31. 31 Профил на objective
  objective
  Рейтинг: 604 Весело

  Както всяка демократична политическа формация, и РБ трябва да има ясно дефинирана и разписана по права и отговорности йерархична управленска структура, в т.ч. и неин председател. Предвид нееднотипния електорален профил и предистория на партиите от РБ, управленската структура трябва да гарантира надеждна форма на демократичен контрол над действията на всички ръководни органи и лица. Като личност председателят трябва бъде авторитетна, харизматична и обединителна фигура, която да се ползва с максимално широко доверие и да излъчва позитивизъм и благородство ! За тази цел би било най-добре, това да не е лидерът на никоя от неговите съставни партии ! Но сега не е време да мислим за това, кой ще води бащина дружина.
  Сега РБ е длъжен да бъде максимално консолидиран и мобилизиран, за да да получи възможно най-добрия резултат на изборите и да осигури стабилно дясноцентристко реформаторско управление на страната !
  УСПЕХ, ПРИЯТЕЛИ !

 32. 32 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 2639 Любопитно

  Българите в чужбина немат право да гласуват с преференция...

 33. 33 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1317 Неутрално

  Майка му стара, няма да го бъде. Ако ДПС не бяха пробутали бетонирането на водачите РБ щяха да се разпаднат още след номера с Малинов. Можеха поне да вземат решение да не се агитира явно за преференции, а само вътрешнопартийно.

  ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЛИ С "ДА" НА РЕФЕРЕНДУМА СА ЕДНИ ПРЕВРАТАДЖИИ. ТЕ ВЕЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ САМО СЕБЕ СИ.
 34. 34 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2338 Неутрално

  [quote#29:"The Dark Prince Of Bankya"]Сега ръчка нещата в Реформаторския блок и накрая пак няма да има десен партньор в парламента. [/quote]

  Не е Бойче! Ръчка ги Костов! Той винаги е играл в полза на комунистите! И на Него се дължи разединеното дясно!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 35. 35 Профил на Karla Hanneman
  Karla Hanneman
  Рейтинг: 932 Весело

  [quote#31:"objective"]Предвид нееднотипния електорален профил[/quote]

  Всяко електоратче , на всяко лидерче в "блока" мрази електоратчетата на другите лидерчета. А електоратчето на ДСБ(к) мрази и лидерчетата и електоратчетата на всички , особено ожесточено тези на СДС и Кунева.

  Виолетовите боклуци са по-големи боклуци от червените боклуци , на които служат! Гъз е тяхното знаме!
 36. 36 Профил на Karla Hanneman
  Karla Hanneman
  Рейтинг: 932 Неутрално

  [quote#32:"palav_nik"]Българите в чужбина немат право да гласуват с преференция[/quote]

  Така или иначе почти никой от нас не гласува за тюрлюгювеча...

  Виолетовите боклуци са по-големи боклуци от червените боклуци , на които служат! Гъз е тяхното знаме!
 37. 37 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 1303 Разстроено

  Тъжно,тъжно,много тъжно!
  Не знам какъв блок сте, ама това което прозира между кромолите и съсканията на куковица,се вижда,че сте разпокъсан ТКЗС-сарски!

 38. 38 Профил на 1_april
  1_april
  Рейтинг: 821 Неутрално

  Дааа... демокрацията е трудно дело. Къде-къде по-лесно е Боко и Цвъ да редят милиционерите в редички, а Доган да си върти обръчите. За БСП да не говорим, там си има номенклатура...е и 15/15 понякога.

 39. 39 Профил на objective
  objective
  Рейтинг: 604 Гневно

  Воден единствено от чувството ми на отговорност пред надеждите на хиляди наши сънародници да бъде изковано най-сетне в следващия парламент стабилно дясноцентистко реформаторско мнозинство, ПРИЗОВАВАМ редакторите на "ДНЕВНИК" да не допускат чрез подобни интригантски материали допълнително да се нагнетява напрежение и дух на деструктивност в обществото ! Моля Ви, за Бога опомнете се !

 40. 40 Профил на Wizard
  Wizard
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Радан Кънев не става за лидер на РБ. Изключително много си личи намесата на Костов в цялата политика на блока. Между другото, знам, че много хора тук във форума не харесват Кунева, но тя наистина е качествен лидер, позната и уважавана и в Европа. Много мръсни номера се прилагат срещу нея и нейната формация и да не забравяме, че ДБГ е с най-голям принос в РБ, а не каляската на Костов. Наистина, Радан се опитва да се слага за лидер, НО трябва да се знае, че зад него стои почти само и единствено Костов. Има го и този момент.

  Never underestimate the power of stupid people in large groups!
 41. 41 Профил на teller
  teller
  Рейтинг: 406 Неутрално

  Ненормални болни мозъци,които плюете Костов и ДСБ. Всичко хубаво, до което тази страна е достигнала се дължи на Костов. А сега, ако гласувате пак за БСП, Герб или турците или пък за ненормалния Бареков - господ да ни е на помощ! То си е казано - прост народ - слаба държава!

 42. 42 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 1460 Весело

  -Майтапа продължава ! -Аха в блатото "р.б." нещата да се уталожат и веднага някой ще цопне камъка и ще развали "идилията" ! -Да им се неначуди човек, тези искат ли да влезнат или не в парламента ?!?

 43. 43 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 2061 Разстроено

  [quote#5:"rainy"]Българска му работа - личните интереси над всичко. И с това ако се печелят избиратели..... [/quote]. . . И ИЗБОРИ ! - бих добавил !

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 44. 44 Профил на doneva_a
  doneva_a
  Рейтинг: 470 Любопитно

  "... а от формацията с най-голям финансов принос ДБГ отчитат като несправедливо водачеството на Кънев, особено след като Кунева остана извън европарламента за сметка на кандидата на ДСБ Светослав Малинов."

  Да не би ДСБ да им е криво, че Кунева пи студена вода?

  "Цар Самоил во Скопје за 1,5 милиони евра, а во Софија за 50 000 евра и свети!"
 45. 45 Профил на doneva_a
  doneva_a
  Рейтинг: 470 Весело

  [quote#38:"1_april"]Дааа... демокрацията е трудно дело. Къде-къде по-лесно е Боко и Цвъ да редят милиционерите в редички, а Доган да си върти обръчите.[/quote]
  +++


  [quote#39:"objective"]ПРИЗОВАВАМ редакторите на "ДНЕВНИК" да не допускат чрез подобни интригантски материали допълнително да се нагнетява напрежение и дух на деструктивност в обществото ! [/quote]

  Цензура?!?!? Да не се допускат анализи на факти, които не ни харесват? Хаха. Май ти трябва да се опомниш. И да прочетеш "Приказка за стълбата" на Смирненнски.

  "Цар Самоил во Скопје за 1,5 милиони евра, а во Софија за 50 000 евра и свети!"
 46. 46 Профил на Darcas
  Darcas
  Рейтинг: 1009 Неутрално

  РБ ще се разпадне още в нощта на 5-ти октомври, когато 6-те партии, ползващи ДСБ като ракета носител, разберат че зад тях не стои електорат. ДСБ ще си вкарат техните хора в парламента. Куневица и Лукарски сами си го направиха. Лично аз мислех да гласувам префеернциално за Лукарски, но с тая конгресна простотия, ще сменя гласа за друг в листата.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 47. 47 Профил на Сотир Методиев Пеевски
  Сотир Методиев Пеевски
  Рейтинг: 476 Неутрално

  До коментар [#39] от "objective":

  Тепърва от РБ ще идват неприятни новини. Дори журналистите да не ги коментират, това не значи, че ги няма. Като си заравяме главите в пясъка, какво постигаме? Или аналогично на БСП - кабинетът "Орешарски" е най-експертният от началото на прехода- и ние ще повтаряме като мантра: в РБ всичко е ОК, РБ е още по-силен и обединен и т.н......

  "ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ЕЛИТ" в БГ - ПРЕСТЪПНИ ГРУПИРОВКИ, МАСКИРАНИ КАТО "ПАРТИИ"
 48. 48 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#24] от "Большая Советская Мизерия":
  Моля да бъда извинен, но след Вашия "учтив" и "интелигентен" отговор към моя #15, именно - Надменноста, грандоманията, прекаленото его и често неоправдано високите претенции - съм длъжен да добавя - и невъзпитана и комплексирана ограниченост

 49. 49 Профил на Сотир Методиев Пеевски
  Сотир Методиев Пеевски
  Рейтинг: 476 Неутрално

  [quote#26:"elevation04"]Ако прегледате материалите на автора ( г-н Оков ) ще разберете , че той си е чиста проба мекере на Прокопиев и час по час пише пасквили за РБ [/quote]

  Сигурно Иво Прокопиев и Слав Оков са индуцирали с някакви свръх техники следното прозрение в реформаторската главица на
  г-жа Абаджиева-Репуц: " Господ е висша математика! Числата имат значение! Ние Реформаторският блок сме 7! Решението на ЦИК, с което се присъединиха към петте 2 нови партии е с номер 772! Ние ХДП сме 7мата партия. Жребият ни даде бюлетина с номер 7! Цветът на небето ни свързва и ние носим и смирение и сила и вяра. Доброто е възможно и е в нашите и вашите ръце! На Кръстовден открихме своята кампания, заедно и възкресени, а "до пето число комунистите ще си отидат" казваше моят прадядо Юлий. Дай Боже!"

  Разбира се, далече е от Марианка на полянка, но определено може да се сбори с тьотка Цачева.....

  "ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ЕЛИТ" в БГ - ПРЕСТЪПНИ ГРУПИРОВКИ, МАСКИРАНИ КАТО "ПАРТИИ"
 50. 50 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3894 Неутрално

  [quote#0:"статията"]Действително лидерите на трите най-големи партии в блока трябва едновременно да удържат баланса в собствените си формации, да демонстрират единство и да се грижат за собствения си рейтинг.[/quote]
  Нали пътят е към единна и неделима партия. Защо тогава "трите големи партии в блока" трябва да се грижат за собствения им рейтинг, а не за общия (на Реформаторския блок) рейтинг? Още повече, след като всяко такова действие работи за намаляване на общия рейтинг, а това е в ущърб на всяка една партия.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 51. 51 Профил на Горбачов
  Горбачов
  Рейтинг: 579 Неутрално

  нищо не става от тези

  Горбачов
 52. 52 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8232 Неутрално

  Е,Прав ли беше Костов за Кунева.Само питам и отговор не искам.

 53. 53 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 737 Неутрално

  [quote#21:"The Dark Prince Of Bankya"]Кунева вече опита сопата на преференцията. Нищо чудно да я опита пак, този път в компания с Лукарски.[/quote]

  Чудесен изказ. Със сопата по главата на съюзника и приятеля, с който си в една коалиция. Путлер трябва да ви е командир в ДСБ.

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 54. 54 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1058 Неутрално

  Винаги където се залепят сектата на Костов се мъчат да оцеляват, като марокански скакалци са с които са се хванали се са го съсипали и после той им е виновен Явно целта му е да няма дясно и пак ще гласува с отвращение за БСП

 55. 55 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 737 Неутрално

  Морално, ДСБ падат изключително ниско. Поведението им е низ от предателства, заплахи и фанатизирано говорене. Скоро никой няма да иска да има нищо общо с тази партия.

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 56. 56 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8232 Неутрално

  И кого са предали от ДСБ.По-скоро,те са предадените.

 57. 57 Профил на Karla Hanneman
  Karla Hanneman
  Рейтинг: 932 Весело

  [quote#53:"Български патриот"] Путлер трябва да ви е командир в ДСБ.[/quote]

  Е , това е щото са "демократи" и "автентичнодесни" , а не са болшевици

  После се чудят защо избирателите поставят отровната им секта на мястото им на жълтите павета.

  Виолетовите боклуци са по-големи боклуци от червените боклуци , на които служат! Гъз е тяхното знаме!
 58. 58 Профил на johnniewalker
  johnniewalker
  Рейтинг: 674 Неутрално

  Проблемът беше предизвикан от прецакването на Кунева за сметка на Малинов. Ако я бяха пуснали да отиде в Европейския парламент сега щяха спокойно да претендират за лидерското място.
  Но не би - Костовист/ДСБ-ар не разбира от стратегия и тактика. Там е "цялата власт за нас", а всички останали са лоши...

 59. 59 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#56] от "rosiraycheva50._":
  Много е елементарно.
  Членовете на ДСБ преддадоха и бламираха своето ръководство.
  Което , след преговори с коалиционните партньори, и след някакви компромиси , са предоставили на тези партньори определени позиции в листите. Което не се признава от обикновените симпатизанти на ДСБ, и те пренареждат листите само по начин удовлетворяващ ДСБ. Което е несправедливо и неморално спрямо симпатизантите на другите партии. И поражда напрежение
  Възможните изходи са 2

 60. 60 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1058 Неутрално

  До коментар [#56] от "rosiraycheva50._":
  Душко, нямаш никаква връзка с реалния свят и си живееш в свои измислен нереален и объркан свят

 61. 61 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3894 Любопитно

  [quote#55:"Български патриот"]Морално, ДСБ падат изключително ниско. [/quote]
  И как стигна до това заключение умнико? Защо реши, че след като Радан се отказа от кандидатстване за лидерския пост в името на единството ДСБ падали много ниско?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 62. 62 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3894 Неутрално

  [quote#60:"shileto"]Душко, нямаш никаква връзка с реалния свят и си живееш в свои измислен нереален и объркан свят [/quote]
  По-скоро вашето извратено разбиране обърква реалността. Точно поради това България вече 25 години продължава да е в измисления ви преход, а обикновените хора страдат все повече и повече.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 63. 63 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 726 Весело

  реформирайтесебе
  Как ли?Ами на първо време няма да се допитвате до Костов как се прави и ръководи партия или коалиция.След това нещата може и да тръгнат.
  Браво за статията,Дневник стават все по-обективна медия.

 64. 64 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3894 Неутрално

  А най-интересната част е, че "десните" гербери, пеят в един глас с левите от БСП.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 65. 65 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1058 Неутрално

  До коментар [#64] от "Храбър":
  Храбро сипеш глупости безсилен пред истината и при теб се губи много яко връзката с реалността

 66. 66 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 737 Неутрално

  До коментар [#61] от "Храбър":

  Първо, дръж се възпитано. Моралът, колкото и абстрактна категория да е, трудно се връзва с призиви за бой със сопи по главата на съюзника или с влагане на парите на партията в "банката на мафията". Колкото до Кънев, не го обвинявам. Той е ми прилича на Яне Янев. Просто марионетка на драгалевския си господар.

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 67. 67 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3894 Неутрално

  [quote#12:"Смешен, тъп и заблуден костовак "]Костакитата успешно торпилират влизането на РБ в парламента.[/quote]
  Много силно желая да докажеш цитираното горе твое твърдение!
  Убеден съм, че си го изсмукал из пръстите си и нямаш никакви реални доказателства. По-скоро фактите, изнесени в статията, говорят в противоположното.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 68. 68 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3894 Неутрално

  [quote#66:"Български патриот"]Просто марионетка на драгалевския си господар. [/quote]
  Още една изсмукана из пръстите лъжа!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 69. 69 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3894 Неутрално

  До коментар [#65] от "shileto":
  Е коя е истината?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 70. 70 Профил на Имоция
  Имоция
  Рейтинг: 1263 Весело

  [quote#64:"Храбър"]А най-интересната част е, че "десните" гербери, пеят в един глас с левите от БСП. [/quote]
  Без думата "гербери" всичко в изречението ти си идва на място.

  Хем съм лош съветник, хем предизвиквам отвращение, хем заради мен живеят. Що е то? И още нещо, Слафчо, има! Имоция басма ни цепи, ни тъче на къв дъй стан... за разлика от тебе!
 71. 71 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1058 Неутрално

  До коментар [#69] от "Храбър":
  Истината е в мача, ти я търси при гуруто. Със здраве !

 72. 72 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 737 Неутрално

  [quote#67:"Храбър"]Много силно желая да докажеш цитираното горе твое твърдение! [/quote]

  Няма нужда от доказателства. Очевидно е след призивите за преференциален вот, че ДСБ се стреми да яхне РБ, а ако не успее да го унищожи.

  Кой коректен политически съюзник си позволява подобни практики, въпреки че са легални? Затова по-горе ти говоря не за закон, а за морал.

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 73. 73 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 737 Неутрално

  [quote#68:"Храбър"]Още една изсмукана из пръстите лъжа! [/quote]

  Истина е. Иван Костов призова по Нова Телевизия поддръжниците на ДСБ да използват преференциален вот.

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 74. 74 Профил на m_todorov
  m_todorov
  Рейтинг: 603 Неутрално

  Тц. Ще се разцепят след изборите и половината ще отидат при мутрата. Няма да гласувам за реформаторите. Ще гласувам за зелените.

 75. 75 Профил на Имоция
  Имоция
  Рейтинг: 1263 Неутрално

  До коментар [#73] от "Български патриот":

  Той направо каза да гласуват за Малинов. Откровен наглец е др. Костов. После пък заяви на президента, че Гаврийски и Калин Христов са "единствените", които могат да оправят държавата, (разбирай, да му върнат милиона от КТБ), затова трябвало да ги назначи в служебното правителство, което пък да предложи Кунева за еврокомисар.

  Хем съм лош съветник, хем предизвиквам отвращение, хем заради мен живеят. Що е то? И още нещо, Слафчо, има! Имоция басма ни цепи, ни тъче на къв дъй стан... за разлика от тебе!
 76. 76 Профил на raytcho
  raytcho
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Преференцията дава възможност за бламиране на Кунева и Лукарски лично! Не става дума за бамиране на всички кандидати на ДБГ или СДС. С медийното си поведение те лично са отговорни, а не членовете на техните партии... В Пловдивско още се помнят изпълненията на Кунева, които и оставиха нейната партия извън парламента / аналогично отношение към организацията на Дани Каназирева/! Би трябвало да и бъде обица на ухото!

 77. 77 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3894 Неутрално

  [quote#73:"Български патриот"]Иван Костов призова по Нова Телевизия поддръжниците на ДСБ да използват преференциален вот. [/quote]
  И какво му е лошото на преференциалния вот? Нали точно това е вота на хората. Нали точно подреждането на листите от партийните лидери не ни харесваше. И какво пречи на всички останали също да гласуват преференциално?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 78. 78 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 2201 Неутрално

  До коментар [#59] от "ПРОРОК ИЛИЯ":

  Има ли още формация с абревиатура ДСБ????

  А КОЙ е Лидерът и? И на какви симпатизанти може да разчита?Нали т.н."интелигентни "десебари разрушиха Многохилядните протести,наричайки с "обидното име " според тях ГЕРБЕ всички честни хора,които бяха излезли искрено възмутени от БЕЗОБРАЗИЯТА на управляващата върхушка на БСП,ДПС и Атака ?И аз бях от тях и се прибрах възмутен и отчаян от тези хора,които се мислеха за "СОЛТА НА ЗЕМЯТА" и вярваха,кой знае защо,на своя МЕСИЯ ,който най-нагло ги използува и захвърли като ненужна вещ!
  Те ,със собствената си ,казвам го меко,наивност , неопитност и незрялост,без да се вслушат поне малко в по-старите и препатили , УСПЯХА СЪС СОБСТВЕНИТЕ СИ РЪЦЕ ДА ЗАРОВЯТ ЕДНА КАУЗА!Мъчно ми е но същевременно съм доволен,че не позволих да бъда измамен до край!ДА,ГЕРБЕРАСТ СЪМ И ВЕЧЕ НЕ МИ Е НЕУДОБНО ДА ГО ДЕКЛАРИРАМ!

 79. 79 Профил на raytcho
  raytcho
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#74] от "m_todorov":
  Зелените нямат шанс за това НС. А тъй като е очаквано ГЕРБ да спечели , то гласът ти ще се разпредели за тях / или ДПС /.
  Ти решавай! Гласувай информирано!

 80. 80 Профил на Фронт за Национално Обединение
  Фронт за Национално Обединение
  Рейтинг: 572 Неутрално

  РъБъ върви целеустремено към своят крах.Дали разпада на Деформаторският блок ще е преди изборите или след тях не е важно.Важното е, че краха е неизбежен.Този ГМО проект наречен РъБъ или както го наричат хората Деформаторски блок е съставен от отломки от агонизиращи или вече не съществуващи политически формации.

  И въпреки всичко,и въпреки всички ще я има България
 81. 81 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2134 Неутрално

  "Още при откриването на кампанията на блока в неделя симпатизанти на ДСБ приканваха партийното ръководство заедно с листите да обявява в предизборните материали и кой кандидат от коя партия е."

  Ами той Лаборантът изкара духа от бутилката и сега ще си го получи с лихвите! Костов се доказа, като политик, който съсипва всичко под сянката на огромното си его!

  I Want To Believe
 82. 82 Профил на БГА Балкан
  БГА Балкан
  Рейтинг: 575 Неутрално

  Напред към >3.4%

  О, Музо, възпей оня гибелен гняв на Ахил ..........
 83. 83 Профил на Ганимед_#9
  Ганимед_#9
  Рейтинг: 367 Весело

  [quote#4:"zidane"]мафията победи! да живее мафията! [/quote]
  Е как победила, ти не чете ли статията? Не е победила, карат се още. Най-вероятно ще стигнат до разпад, а не до победа. Чети по-внимателно!

  Гласувайте с разум.
 84. 84 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3821 Весело

  ,,Реформаторите в битка срещу собственото си оцеляване,,

  Оф, таа мешана скара зе да са развала. Кифтаците ДСБ ние имаме най млогу мисо у нас, шишчетата ДБГ, а ние да ни си мо слаби ут вас, кибапчитата СДС, нас пък къди на слагати, биз нас скара ни ставъ, дан говоръ за салатката. Ма то са указъ, чи самоту мисо си е млогу стару, пък тена учеа, чи мисоту РБ щялу да бъди нову, не кут другите. БСП си я знаим, нихноту мисо е ощи ут 1945 гудина веки е саму жили и кокъл. ДПС са пръкна след привратъ 1990 та, зеа даса въртът млогу обръчи окулу таа кайма и тя веки требе да са фърля. Ее устанъ ена саму ГЕРБ та е ут четере гудин на суфратъ. Някой ша ми кажи за ББ, чи бил на суфратъ, да ама не, той прислугваши край суфратъ и то така, чи един ут ДПС кайматъ са упита да гу качи на суфратъ, с пагонти и да стани президентин, ма той са утказъ и прислугвайки край суфратъ им научи чалъмити и сеги ги шатка кът си искъ

 85. 85 Профил на Ганимед_#9
  Ганимед_#9
  Рейтинг: 367 Весело

  [quote#74:"m_todorov"]Няма да гласувам за реформаторите. Ще гласувам за зелените.[/quote]
  Щастливи хора са "автентично" "десните" "демократи" - ако не им харесат с нещо сините червени, гласуват си за зелените червени! Ей на това му се вика принципност по позитански.

  Гласувайте с разум.
 86. 86 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#84] от "сидер":
  Вий па сте ноо убави! Как ви нарече бат Бойко? Че забраих))))

 87. 87 Профил на Meчо Пух
  Meчо Пух
  Рейтинг: 748 Весело

  "....Преференцията - оръжие за междупартийна разправа"
  ______________________________
  ... ся.. господин Слав Оков, ай да са качим поне на нивото читателите....
  ... преференциите са нещо чудесно, демкратично, мажоритарно, и нужно за една разннородна коалиция която все още ферментира и избистря кой с каква подкрепа и влияние се ползва, а оттам и как да се позиционира вътре в коалицията.. Господин Оков, нали не си представяте че Костов, Радан, или Меглена ща ми дават наклон в живота и определят дали да ползвам преференции или не.. ша ма включват и изключват, събуждат и приспиват... ай малко по-сериозен анализ, ко може...

  Колкото повече, толкова повече!
 88. 88 Профил на Meчо Пух
  Meчо Пух
  Рейтинг: 748 Весело

  [quote#3:"Смешен, тъп и заблуден костовак "]Вижте ми ника, сините талибани ще разбият и тая коалиция [/quote]
  ..хубав ти е ника... малко си се разстлал и прекалил с дължината му.. ко го скъсиш с посленото за Костов имам предвид... че въпреки уважението ни, он не е в играта...

  Колкото повече, толкова повече!
 89. 89 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3821 Весело

  До коментар [#86] от "Култура ми Бойко":

  ,, Как ви нарече бат Бойко? Че забраих)))) ,,

  То и такива като вас наричате нас простите ви избиратели както ,,ни,, нарича бат ти Бойко. Само че него казвате на всеослушание, ама и стените си имат уши. Така че знаем ви ние вас кунтурните култури. Па и бат ти Бойка го знаем, как можи да тичъ бос пу трънти и да избягва полетата с бабините зъби. Ей на натирихте го през трънити края на 2012 началото на 2013, ма пак и през трънете излезна напред, па вие уж хукнахти да гу гонити ма са набодохти и айде назад.
  Па язи ни каам кой и най убав, язи каам кое мисо е най пресно на политичнатъ суфра, ай дан ти праа надлъжин разриз пу влакнатъ или напричин на влакната на, чи ши са види, чи сички ваши лидери са били отдавна на политичната суфра. Дукат бат ти Бойку им е прислугвал, научил им е шмекерийте и сиге ва круса кат си знай

 90. 90 Профил на Meчо Пух
  Meчо Пух
  Рейтинг: 748 Весело

  [quote#73:"Български патриот"]Истина е. Иван Костов призова по Нова Телевизия поддръжниците на ДСБ да използват преференциален вот. [/quote]
  ... че то и аз призовах тука на 5-тата секунда кат видях листите, нема нищо по-хубаво и демократично от ено раздрусване на листите.. че има трЕски за дялане дет централите ги виждат ама се компромиси требат...нъл тъй.. аве не моа разбера що си мислите че Костов командва тъдява.. тва малоумни ли сме? Костаки да извинява ама не можа да ма превари...

  Колкото повече, толкова повече!
 91. 91 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 1290 Неутрално

  [quote#3:"Смешен, тъп и заблуден костовак "]Вижте ми ника[/quote]
  Какво да му гледаме? Там само "костовак"е спорно.

  ГЛАВАНАЦИТЕ РОДИНАТА ОНОЖДАТ
 92. 92 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1291 Весело

  Поздрав към феновете на ръ.бъ.

  Кукавица !

  https://www.youtube.com/watch?v=0rdsO-B0I_I

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 93. 93 Профил на evkalipt
  evkalipt
  Рейтинг: 478 Неутрално

  УКолкото по-малко си чоплите носовететолкова по-добре за бългалия. Не се взилайте в прашинките а в гредите.

 94. 94 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1919 Неутрално

  [quote#76:"raytcho"]Преференцията дава възможност за бламиране на Кунева и Лукарски лично![/quote]
  Много обичате да се измъквате по този начин от ДСБ с това "лично". Впрочем не само вие, от БСП са същите, като стане някакъв гаф "Ама той говори от свое лично име, не от името на партията". Та така и когато Радан се изказа в подкрепа на гей-парада казахте, че било негова лична позиция не на ДСБ. А онези го развяваха из цяла София че ДСБ ги подкрепя, защо не възразихте? Ама те обратните също са гласове, защо да ги губите като толкова ви се иска да сте в парламента.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 95. 95 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 1290 Любопитно

  Ако искат хомогенна маса и повече избиратели от вида "приказвай ми по-бавно,че не те разбирам",да си потърсят някой генерал да им реди листите.Няма боричкане,няма спорове,а може и да се научат да маршируват.

  ГЛАВАНАЦИТЕ РОДИНАТА ОНОЖДАТ
 96. 96 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1919 Неутрално

  [quote#77:"Храбър"]И какво му е лошото на преференциалния вот?[/quote]
  Когато преференциалният вот е за личности той е нещо добро. Класически пример е в партийните личности където позволява да се изритат партийните послушковци.

  Когато обаче се използва в коалиционни листи положението става много напечено. Особено пък ако НЕПРЕКРИТО се използва срещу другите коалиционни партньори за да се пробута собственият кандидат независимо от качеството му. Тогава той е направо оръжие за подчиняване на коалицията от една от партиите, тази която е най-безогледна в постигането на интересите си.

  Независимо че това поставя коалицията на ръба на разпадането, важното е да се пробута "нашият човек" след което следва неприкрита гордост от "победата" и желание да се увеличава броят им до пълното подчиняване на останалите коалиционни партньори. Познай коя партия в РБ използва тази тактика. Изключително късогледо поведение което неминуемо ще доведе до разпад на коалиция в която някой от партньорите има такова поведение.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 97. 97 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1919 Неутрално

  [quote#61:"Храбър"]след като Радан се отказа от кандидатстване за лидерския пост в името на единството [/quote]
  Отказа се след като в прав текст му заявиха, че избори няма да има. Да беше го направил по-рано да повярвам в благородните му подбуди. Но точно той беше който "храбро" се биеше за тези безумни "избори преди избори", той театрално се тръшкаше и даваше оставки а след това ни лук ял ни лук мирисал пак си говореше сякаш продължава да бъде говорител... безкрайни са неговите. Само че хубав шут му удариха с това бламиране, доста беше увесил нос когато го видях по бТВ.

  И това не е шут по Радан, той си е обикновена кукла на конци. Шут е по Лаборанта и по вас сектантите които си мислехте, че сте хванали едни балъци които безропотно ще ви козируват и ще изпълняват нарежданията ви. Нищо, както сте тръгнали скоро пак ще се озъртате смутени и останали пак самички. И не вярвам повече да се намери глупак който да иска да има нещо общо с вас. Безброй възможности ви се дадоха да станете нормални вие все по сектантски си я карате.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 98. 98 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1919 Неутрално

  [quote#96:"Fred"]Класически пример е в партийните личности[/quote]
  ... в партийните ЛИСТИ.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 99. 99 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 1303 Разстроено

  [quote#52:"rosiraycheva50._"]Е,Прав ли беше Костов за Кунева.Само питам и отговор не искам. [/quote]
  Само в 3 неща, му признавам смелостта !
  - Остави ДПС извън властта
  - за всичко след 2001 година отговорността носи сопола
  - и това за кукувицата!
  С нейно присъствие, някак си лековато звучи анонса на РБ ,
  " не на старите политически мутри във властта"!

 100. 100 Профил на Варна
  Варна
  Рейтинг: 880 Неутрално

  Не се поддавам на махленски писания, сори... Който иска и може да мисли сам, ще направи и без подобни чревни анализи да се ориентира сам и направи своя си избор. Сега е време да се поддържаме и загърбим всякакви интригантски разточителства на енергия. Сещам се за една холандска приказка, когато стане дума за издребняване. Викат му "мравкоебаване" и много ми харесва за случая с коментарите и анализите за РБ . Аз подкрепям РБ, пък ще видим...

  " Бъдете промяната, която искате да видите в света" М.Ганди
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK