Обещанията на Реформаторите - от влизане в еврозоната до граждански контрол върху медийните закони

Обещанията на Реформаторите - от влизане в еврозоната до граждански контрол върху медийните закони

© Юлия ЛазароваИзбор на главния прокурор от Народното събрание след промени в Конституцията, въвеждане на всеобщи правила за встъпване в държавна служба, влизане в еврозоната и в Европейския банков съюз, строеж на магистрали с публично-частно партньорство. Това са част от обещанията в предизборната програма на Реформаторския блок, публикувана днес на новата интернет страница на коалицията.


В четири раздела "Правосъдие и сигурност", "Управление на администрацията", "Благосъстояние и икономика" и "Качество на живот" Реформаторите описват целите си за следващия парламент и мерките, които трябва да бъдат предприети, за да се осъществят те. Някои от тях обаче изискват не просто участие на блока във властта, а широко съгласие между партиите в Народното събрание.


Реформа в МВР и съдебната система
За постигане на независимост на съда и освобождаване на съдебната система от политически игри и корупция от блока предлагат промени в Конституцията, избор на главния прокурор от парламента, пряк избор на Висшия съдебен съвет и на висш прокурорски съвет от квотите на съдиите и прокурорите, както и засилване на електронното правосъдие.


Предвиждат и реформа в МВР с основен приоритет охрана на живота и имуществото, събиране на годни доказателства и изкореняване на корупцията в полицията. За целта обещават намаляване на администрацията и увеличаване на действащите полицаи, разширяване на разследващите функции на агенция "Митници" и предоставяне на такива на НАП и Комисията за финансов надзор (КФН), полицейско присъствие във всички населени места, създаване на единна разузнавателна служба и др.


Във външната политика Реформаторите искат мобилизиране на всички дипломатически ресурси на незабавно членство в Шенген и изграждане на ефективна система за електронни услуги в услуга и защита на българите зад граница.


Независим регулатор за контрол върху чиновниците


За ликвидиране на партийната намеса в администрацията от блока предвиждат утвърдени всеобщи правила за встъпване в държавна служба, определяне на етични и професионални стандарти за висшите държавни служители, създаване на независим регулатор на държавните служби. Предлагат и мерки за електронно управление в държавната администрация.


Членство в еврозоната и закон за частния фалит


Реформаторите предвиждат и нов закон за местната власт, утвърждаване и разширяване на местните референдуми, обвързване на регионалното планиране с бюджетната процедура и осигуряване на реално бюджетно обезпечено изпълнение на общинските планове за развитие за постигане на истинска децентрализация.


От блока ще държат на запазване на финансовата стабилност с нисък размер на публичния дълг и на общинските дългове, запазване на валутния борд, членство в еврозоната и в Европейския банков съюз, както и привеждане на публичните разходи до 38% от брутния вътрешен продукт (БВП) без европейските средства.


Предвиждат намаляване на административната тежест върху бизнеса и закон за частния фалит - процедури за обявяване в несъстоятелност на неизправни длъжници и невъзможност за обявяване в несъстоятелност с произволна задна дата.


В програмата има и мерки за защита на потребителите, според които съставът на всички регулаторни органи трябва да бъде избиран от парламента чрез публичен дебат на кандидатурите и трябва да се въведе облекчен режим за групови искове към монополистите.


Енергетиката: спиране на "Южен поток" до доказаната му ефективност и удължаване на живота на 5 и 6 блок


Като цели в енергетиката Реформаторите си поставят свободен енергиен пазар, устойчиво развитие на модерна енергийна инфраструктура, намалена енергоемкост и повишаване на енергийната ефективност и конкурентоспособност на българската икономика, енергийно ефективни домакинства. Предвиждат изчистване на финансовия дефицит в електроенергийния сектор, участие на държавни енергийни дружества само в проекти с доказана икономическа целесъобразност, създаване на българска борса на електроенергия и природен газ, енергийни помощи.


За енергийна ефективност предлагат директни финансови стимули за българските домакинства и бизнес.


Ако влязат в парламента, Реформаторите обещават да работят за преустановяване на проекта "Южен поток" до съответствието му с европейското законодателство и постигане на доказана икономическа полза за България, за удължаване на живота на 5- ти и 6- ти блок на АЕЦ "Козлодуй", строг контрол върху разходите на енергийните дружества, които формират цените на електроенергията.


Граждански контрол върху медийното законодателство


От блока обещават да работят за създаване на среда, в която медиите са свободни и независими, медийният плурализъм е реален, а правото на информация на гражданите е гарантирано. За целта предлагат да въведат прозрачност и публичност на собствеността и контрол върху медиите, да създадат условия за силни и независими обществени медии, граждански контрол върху законодателния процес и законодателство в областта на медиите, организиране на непрекъснато наблюдение за медийна свобода и медиен плурализъм.


Конкуриращи се частни фондове в здравеопазването


За преодоляване на проблемите в здравеопазването от коалицията предлагат премахване на системата на направленията в сегашния й вид чрез въвеждане на индивидуален здравноосигурителен пакет за доболнична помощ и въвеждане на индивидуална електронна здравна карта от януари 2015 г. Предвиждат и приемане на стратегия за ефективното управление на болничната помощ чрез преструктуриране на лечебните заведения, приватизация, публично-частно партньорство и оптимизация на болничната мрежа съобразно националната здравна карта.


От блока смятат и че трябва да бъде променен статутът на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), така че тя наистина да стане инструмент на държавата за осигуряване на базов пакет от медицински услуги на гражданите.


Ще настояват и за въвеждане на втори доброволен стълб от конкуриращи се частни фондове, покриващ сегашните дефицити на НЗОК.


Във висшето образование Реформаторите предлагат промяна в модела на финансиране на висшите училища въз основа на рейтинга им, създаване на нови правила на акредитация чрез включване на широк кръг участници, в това число представители на бизнеса, отчитане на изискванията на бизнеса при изготвянето на учебните програми, въвеждането на единни национални критерии по научни области за придобиване на научни степени.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (53)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2605 Неутрално

  А референдума за избирателната система? Всички го забравихте. Ние обаче не сме!

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 2. 2 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3201 Неутрално

  Прав е Радан!Радане,с тебе сме!И така на татък......

 3. 3 Профил на anonymous_
  anonymous_
  Рейтинг: 458 Неутрално

  А защо Дневник не публикува обещанията на Бареков?
  1 милион нови работни места, обещани от Бареков, ми се вижда от същия калибър като влизане в Еврозоната, обещано от РБ.

 4. 4 Профил на 42
  42
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Влизането в Еврозоната гарантира плащането на чужди дългове. Това е повече от малоумие и граничи с предателство.

  След комунистите най-много мразя антикомунистите!
 5. 5 Профил на vigilo_confido
  vigilo_confido
  Рейтинг: 443 Неутрално

  Дано имат достатъчно голям процент подкрепа за да изпълнят тези неща, вместо да останат само на фаза обещания. Защото този филм сме го гледали доста пъти вече и му знаем края.

 6. 6 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 1137 Любопитно

  "Избор на главния прокурор от Народното събрание"

  Тази длъжност, на Главен прокурор е създадена след 1944г. по съветски образец. Декомунизацията на България може да започне, едва след нейното премахване...

 7. 7 Профил на Цензуриран от антибългари.
  Цензуриран от антибългари.
  Рейтинг: 515 Весело

  За обещанията знаем. На всички ги знаем обещанията наизуст.

  Спецялно за еврозоната чакахме измазването на една стеничка около 4 години... Ся кво...герберти са предали баданарката на риефурматурти ли ?

 8. 8 Профил на Митко Василев
  Митко Василев
  Рейтинг: 676 Любопитно

  А електронното правителство? Те по принцип много го желаят, но...

  Тук средноинтелигентния човек започва да се чеша по главата и да се пита, щом като толкова искат всичко да е прозрачно и да има електронно управление, защо никоя от партиите в блока не е направила това за собствената си организация.

  това, че казваш даден факт, не означава, че непременно го харесваш. въпреки че за 95% от аудиторията значи точно това
 9. 9 Профил на objective
  objective
  Рейтинг: 718 Весело

  Програмата на РБ е адресирана към решаването на ключови за обществото ни задачи.
  Сега РБ е длъжен да бъде максимално консолидиран и мобилизиран, за да да получи възможно най-добрия резултат на изборите и да осигури стабилно дясноцентристко реформаторско управление на страната !
  УСПЕХ, ПРИЯТЕЛИ !

 10. 10 Профил на Wizard
  Wizard
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Гласувайте! Нека неутрализираме платения и организиран чрез страх вот! Ако ние не гласуваме, други го правят! Ще се подкрепя очевидно Реформаторския блок, макар да имат десетки трески за дялане.

  Never underestimate the power of stupid people in large groups!
 11. 11 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1134 Весело

  До коментар [#3] от "anonymous_":
  И на Волен обещанията за 500 минимална работна

 12. 12 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1616 Неутрално

  [quote#4:"42"]

  Влизането в Еврозоната гарантира плащането на чужди дългове. Това е повече от малоумие и граничи с предателство. [/quote]
  Това го кажи на малоумните които продават имоти и подписват договори в евро, както и търговците с еврозоната и тн.

 13. 13 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 947 Неутрално

  Това с Митниците няма да се хареса на ГЕРБерите! Най-ми допада това за Главният прокурор!Обаче идеята на коментар 6 завидна!
  Най-добре да няма такъв пост.

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 14. 14 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1134 Весело

  До коментар [#3] от "anonymous_":
  И обещанията на Волен за 500 лв минимална работна. Нали обещаното не се дава веднага да обещая и аз нещо

 15. 15 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 947 Неутрално

  [quote#4:"42"]Това е повече от малоумие и граничи с предателство. [/quote]
  А 10 милиарда заем какво е?

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 16. 16 Профил на Миша
  Миша
  Рейтинг: 873 Неутрално

  Като напиша, че това са най-балансираните, изпълними и полезни обещания от всички кандидати за изборите скочат някои ще скочат много гневно. Но какво да се прави - това е положението.

  Миша
 17. 17 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 947 Неутрално

  До коментар [#14] от "shileto":

  Шиле стига си пил и да пишеш,че пишеш глупости. Лягай си сега...пък утре с нови сили пак!

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 18. 18 Профил на Веселин Николов
  Веселин Николов
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Обещания, обещания...Преди избори всичко се обещава.

 19. 19 Профил на registriran
  registriran
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Герберчета!Вчера мрънкахте ,че РБ няма качена програма,а днес не сте съгласни с нея.Всъщност , за вас няма значение кой какво предлага,а каквото ви инструктират от районното това е вашето верую.

 20. 20 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1134 Неутрално

  До коментар [#17] от "Без соц":
  Пия вода малкия , за лягане ти се стягай че сънчо мина
  Ако си си подредил букварите , мии си зъбките и айде лека!

 21. 21 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1616 Неутрално

  [quote#8:"Митко Василев"] защо никоя от партиите в блока не е направила това за собствената си организация. [/quote]
  Дай пример с по-прозрачна структура.

 22. 22 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1134 Неутрално

  До коментар [#19] от "registriran":
  Програмка за театър, ама са слаби актьори и става само за бла бла

 23. 23 Профил на registriran
  registriran
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#22] от "shileto":

  Не всеки може, както Вожда ви да прави смислени анализи и да убеждава овчедушните си избиратели...

 24. 24 Профил на mi6kro
  mi6kro
  Рейтинг: 402 Неутрално

  А за демокрацията вътре в партиите (всички партии)?

  Стига с тез смешни гласувания през делегати. Да не сме джамахирия, я.

  Местан да се извини за "РИТОРИЧЕСКИ" ! #236 едно-мандатни региона за страната + 4 едно-мандатни района за чужбина
 25. 25 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 947 Неутрално

  До коментар [#24] от "mi6kro":

  Никой не те е викал,като не ти харева.... чао!

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 26. 26 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2477 Весело


  "...пряк избор на Висшия съдебен съвет и на висш прокурорски съвет от квотите на съдиите и прокурорите."

  Квоти от какво, квоти къде? Пак недомислици! Тия не четат, а се канят да изменят Конституцията! Пази Боже, сляпо да прогледа!

  "Предвиждат и реформа в МВР с основен приоритет охрана на живота и имуществото, събиране на годни доказателства и изкореняване на корупцията в полицията. "
  Хахаха!

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 27. 27 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1134 Неутрално

  До коментар [#23] от "registriran":
  Кой вожд, гуруто на драгалевската секта и ли ?

 28. 28 Профил на 42
  42
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#15] от "Без соц":

  И като влезем в Еврозоната да не би да спрем да вземаме заеми?

  След комунистите най-много мразя антикомунистите!
 29. 29 Профил на 42
  42
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#12] от "Ще върнем България в Европа":

  А примера на Словаци и пр. които плащаха гръцки дългове? А то гръцките дългове са най-малките, на веригата са накачени Испания, Италия, Франция, дори на Германия дълга мина 90% БВП. При очертаваща се икономическа война между Русия и БРИКС от една страна и Запада от друга трябва да си луд за да влизаш в Еврозоната. Вземете пример от Чехия, тия поне си следват само и единствено интереса.

  След комунистите най-много мразя антикомунистите!
 30. 30 Профил на registriran
  registriran
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#26] от "непукистка":
  Браво!!! Уникално смислен коментар!!!

 31. 31 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2477 Весело

  До коментар [#30] от "registriran":

  Като изкорените корупцията от МВР, непременно ми се обадете!

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 32. 32 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 800 Неутрално

  [quote#2:"yanne"]строеж на магистрали с публично-частно партньорство. [/quote]

  Това е върха! ЕС плаща да си правим магистралите, но Кънев ще ги прави с частни пари. Защо ли? Ами защото от европарите не може да се краде и няма комисионни, а знаем как португалците искаха да строят Тракия.

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 33. 33 Профил на registriran
  registriran
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Хората на Борисов и Цветанов са се окопали наистина много здраво,но все пак има начин някой да се справи с тях.

 34. 34 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 800 Неутрално

  [quote#9:"objective"]Програмата на РБ е адресирана към решаването на ключови за обществото ни задачи.[/quote]

  Програма ли? Каква програма? Къде е образованието, къде е електронното правителство, къде е сигурността, къде е местната политика, къде е външната политика.

  Това не е програма, а подигравка с уж интелигентните избиратели.

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 35. 35 Профил на registriran
  registriran
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#34] от "Български патриот":

  А ти чете ли програмата на РБ ? Или пишеш каквото ти е казано в районното?

 36. 36 Профил на registriran
  registriran
  Рейтинг: 458 Неутрално

  [quote#34:"Български патриот"]Програма ли? Каква програма? Къде е образованието[/quote] ПРЕДУЧИЛИЩНО ОБРАЗОВАНИЕ
  Цел: равнопоставеност и конкуренция на всички форми на предучилищно образование;

  Чрез:

  Система за финансиране и контрол на предучилищното образование;
  Задължително предучилищно обучение от 6-годишна възраст;
  Засилване ролята на семейството в организацията и управлението на предучилищното образование.......... УЧИЛИЩНО ОБРАЗОВАНИЕ Цел: Равен достъп до качествено образование на всяко дете

  Чрез:

  Равнопоставеност и конкуренция на всички форми на училищното образование и улесняване на валидирането на знанията и уменията на учениците;
  Система за валидация на учителската компетентност с оглед улеснен достъп до професията;
  Разработване на нормативен акт за професионалния и социален статус на българския учител;
  Създаване на нова, независима система на инспектиране, която включва оценка на качеството на училищното образование;
  Ресурсно обезпечаване на учебния процес във връзка с преподаване на майчин език..... ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ ..................................... Цел: Повишаване на качеството на висшето образование и конкурентоспособността на висшите училища в рамките на общоевропейското образователно пространство и подобряване на взаимодействието между висшите училища и бизнеса.Промяна в модела на финансиране на висшите училища въз основа на рейтинга им.
  Създаване на нови правила на акредитация чрез включване на широк кръг участници, в това число представители на бизнеса;
  Прозрачни правила за избор на членове на комисиите и на ръководството на Националната агенция за оценяване и акредитация;
  Отчитане на изискванията на бизнеса при изготвяне на учебните програми;
  Въвеждане на единни национални критерии по научни области за придобиване на научни степен. ......................................................................................... НАУКА: Цел: Постигане на високо качество на научния продукт

  Чрез:Стратегическо държавно финансиране на научни изследвания на проектен принцип
  Подкрепа и насърчаване на взаимодействието между бизнеса и научните организации;
  Реформа в дейността на фондовете, финансиращи научните изследвания (Фонд научни изследвания и Национален иновационен фон ----------- http://reformatorskiblok.bg/

 37. 37 Профил на PavelCZ
  PavelCZ
  Рейтинг: 1849 Неутрално

  За сега РБ ми импонират най-добре. Звучат най-разумно. Лошотое, че са коалиция и все някоя партия може да се дърпа.

  E PLVRIBVS VNVM
 38. 38 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1432 Неутрално

  [quote#26:"непукистка"]Тия не четат, а се канят да изменят Конституцията! Пази Боже, сляпо да прогледа![/quote]

  [quote#26:"непукистка"]изкореняване на корупцията в полицията. "
  Хахаха![/quote]
  ..или с други думи, коментари под мотото - "да плюем по врага, все тая за какво!"

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 39. 39 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 800 Неутрално

  [quote#36:"registriran"]Цел: равнопоставеност и конкуренция на всички форми на предучилищно образование; [/quote]

  Това не е програма, а общи приказки, които всеки със средно образование може да ти спретне за 2 часа. Писано за отбиване на номера.

  РБ на практика няма програма. Не са се разбрали за конкретните неща.

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 40. 40 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1432 Неутрално

  [quote#31:"непукистка"]Като изкорените корупцията от МВР, непременно ми се обадете![/quote]
  Вие ще противодействате с всички сили, знам!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 41. 41 Профил на registriran
  registriran
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#34] от "Български патриот":

  Програма за реформи на ПП ГЕРБ

  Образователна система трябва да бъде в синхрон със
  съвременните образователни модели и новите технологии, с
  актуалните научни постижения, с потребностите на бизнеса и
  държавата. Децата трябва да бъдат обучавани да мислят
  самостоятелно, да бъдат критични, предприемчиви и да могат
  да работят в екип. Ако не променим образованието по този
  начин, ще лишим децата и младите българи от шанс за
  развитие и справяне с живота, от възможност за лична
  професионална кариера и добри перспективи в България.
  Необходими са повече средства за образование и наука. Те
  трябва да са концентрирани в мерки и сфери, които отговарят
  на потребностите на пазара на труда и бизнеса.
  Българската наука следва да подпомага бизнеса и държавата.
  Трябва да формира обществена среда и атмосфера, в която
  да се развиват талантливите българи и да създава научни
  открития, изобретения и практическите им разработки, които
  да променят живота на гражданите.

 42. 42 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1616 Неутрално

  До коментар [#31] от "непукистка":
  С МВР ще се занимава само ГЕРБ. По обясними причини кадрите им се вписват по естествен начин в министерството. За Реформаторския Блок с предимство са реформите в правосъдието.

 43. 43 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2477 Весело

  [quote#42:"Ще върнем България в Европа"]За Реформаторския Блок с предимство са реформите в правосъдието. [/quote]
  Да, бе... Като им гледам намеренията, трябва да имат поне 3/4 от народните представители. Амбициозно, нда. На тяхно място и със същия успех бих вписала в програмата си, колективно посещение на Марс с българска совалка.

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 44. 44 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7710 Неутрално

  Сигурна съм,че ако им дадем възможност,ще направят всичко възможно за изпълнение на тази приграма.Затова на 5.10. с номер 7.

 45. 45 Профил на dr_t
  dr_t
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Не звучи зле като платформа, но кой ще отстоява до край всичко това да се случи?!?

 46. 46 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1616 Разстроено

  До коментар [#43] от "непукистка":

  Разбираема е съпротивата на ГЕРБ и избирателите им за реформа в системата на правосъдието.

 47. 47 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2477 Любопитно

  [quote#46:"Ще върнем България в Европа"]
  [quote#46:"Ще върнем България в Европа"]Разбираема е съпротивата на ГЕРБ и избирателите им за реформа в системата на правосъдието. [/quote]
  Превключихте на автопилот ли?

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 48. 48 Профил на Истината - "езикът на омразата"
  Истината - "езикът на омразата"
  Рейтинг: 853 Неутрално

  [quote#34:"Български патриот"]Програма ли? Каква програма? Къде е образованието, къде е електронното правителство, къде е сигурността, къде е местната политика, къде е външната политика. [/quote]
  Чукча писател

  http://reformatorskiblok.bg/%D1%83%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5%D1%82%D0%B8/

  Molossian: Желанието на международния модерен другариат за равенство между нормалността и извратеността създаде чудовища.
 49. 49 Профил на Истината - "езикът на омразата"
  Истината - "езикът на омразата"
  Рейтинг: 853 Неутрално

  [quote#47:"непукистка"]Превключихте на автопилот ли? [/quote]
  Не, превключихме към спомени от близкото минало:

  "Тъстът" на Делян Пеевски ще ръководи дисциплинарната комисия на Висшия съдебен съвет
  http://www.capital.bg/blogove/pravo/2012/10/15/1926290_tustut_na_delian_peevski_shte_rukovodi_disciplinarnata/

  Парламентът вкара Анастасов и Марковска в Конституционния съд
  http://www.mediapool.bg/parlamentat-vkara-anastasov-i-markovska-v-konstitutsionniya-sad-news199001.html

  От ЕК призоваха за бързо въвеждане на пряк избор на ВСС
  http://bnr.bg/post/100048492/ot-ek-prizovaha-za-byrzo-vyvejdane-na-pryak-izbor-na-vss

  ГЕРБ не въведе пряк избор на ВСС и си проправи пътя за удобен главен прокурор
  http://www.mediapool.bg/gerb-ne-vavede-pryak-izbor-na-vss-i-si-propravi-patya-za-udoben-glaven-prokuror-news193782.html

  Molossian: Желанието на международния модерен другариат за равенство между нормалността и извратеността създаде чудовища.
 50. 50 Профил на petyo9
  petyo9
  Рейтинг: 687 Неутрално

  [quote#34:"Български патриот"]Това не е програма, а подигравка с уж интелигентните избиратели.[/quote]

  Ако си умен и интелигентен - то е за дълго. Но ако си прост - то е до живот.

 51. 51 Профил на bgpatriot
  bgpatriot
  Рейтинг: 699 Неутрално
 52. 52 Профил на bgpatriot
  bgpatriot
  Рейтинг: 699 Неутрално

  пишейки за РБ бесепарските и Герберски тролове май имат общ инструктор (ДС, КГБ?)!
  ето някои инструкции, които явно те имат:
  Обща постановка - да се противопоставят отделните партии в РБ, с добавка „заради този(тази) няма да гласувам за РБ“! Общо начало: „Аз досега бях за РБ се разочаровах защото“:
  1. Ако РБ каже че ще се коалира с ГЕРБ- „ууу, тези се борят за власт, клекнаха на ББ“! А ако каже че няма да се коалира- „ууу, не гласувам за партия, която не иска да е на власт“
  2. Ако РБ има опитни хора в листите -„Нов бардак със стари к-ви..искаме нови лица“! Но Ако РБ сложи млади, нови лица в листите - “никому неизвестни, неопитни.хлапаци..“
  3. Ако РБ има партийни активисти в листите - „партийни кадри, апаратчици“! А ако има непартийни - „не им се знае позицията“
  4. Ако РБ има „твърдолинейни“ в листата - чугуни, талибани, секта...Но ако РБ сложи в листите хора и прагматици, привличащи и извън твърдото ядро -„позор, нарушават принципите, 1% да сме, ама само наши“!
  5. Ако РБ сложи в листите местни бизнесмени, дори и на досега неизбираеми места - позор, продават места! Но ако няма такива - РБ не контактува с бизнеса, каква дясна партия е!
  абе помните ли вица за заю и шапката?!

 53. 53 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2454 Неутрално

  До коментар (#0) :

  " Избор на главния прокурор от Народното събрание,след промени в Конституцията "

  Ето това е глупост ! Главния прокурор трябва да отиде на директен избор,така,както се избира държавния глава !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK