Бившият хотел на Ванко 1 става кметство с басейн на покрива

Кметът на Пловдив Иван Тотев

© Красимир Юскеселиев

Кметът на Пловдив Иван ТотевСлед преустройство, което ще продължи почти пет месеца и ще струва милион и половина лева, кметството на район "Източен" в Пловдив ще се настани в сграда с басейн на покрива и луксозно заведение, съобщи радио "Фокус" - Пловдив. Районната администрация и Центърът за мобилни услуги и управление на трафика в града ще ползват конфискувания от Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, хотел на бащата на рап певеца Иван Главчев, известен като Ванко 1.


Статуята на Христос, която се намира на върха на сградата, обаче ще бъде премахната, а на нейно място ще стоят надписите на Районната администрация и центъра по мобилност. Ще бъде благоустроено и пространството около хотела.


Днес фирмата - изпълнител на преустройството, е получила ключовете на сградата, която е на седем етажа и има площ от 3 хиляди квадратни метра. Зданието се намира на булевард "6 септември" и "Цариградско шосе", като целият партерен етаж ще представлява фронт офис, в който ще са изнесени всички административни услуги. На партера ще са служба ГРАО, касите, стопански отдел. На втория и третия етаж ще бъде специализираната администрация.
С преместването на администрацията ще се реши един от основните проблеми в момента – достъпна среда за гражданите с увреждания, каза зам.-районният кмет Николай Чунчуков. Сега кметството се намира на втория етаж на Полиграфския институт и достъпът на трудно подвижни хора е ограничен.


Хотелът беше отнет в полза на държавата през 2010 година, като плановете на НАП бяха той да бъде пуснат на публична продан за близо 3 милиона лева. Бившият финансов министър Симеон Дянков  обаче направи така, че сградата да не се продаде, а да се предостави за разпореждане на община Пловдив, припомни днес Тотев.


За проверявания от комисията период от 1981 до 2006 г. семейство Главчеви са реализирали доходи в размери на 155 905 лева, разходите им в домакинството, както и за 98 задгранични пътувания са на обща стойност 1 165 136 лв, установи проверката.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK