Търси се вълшебник на пълен работен ден ... в "Дневник"

Търси се вълшебник на пълен работен ден ... в "Дневник"

© Анелия НиколоваВ свят, в който новините не спират и за минута, единственият начин да се справиш с отразяването им е да се преквалифицираш във вълшебник.


Вълшебник, който има познания за вътрешната политика, за съдебната власт и управлението на публичния сектор, за образованието, здравеопазването и пенсионната система. Но има поглед към новините и от други сфери, за да не пропуска нищо наистина важно от света, спорта или развлекателната индустрия. Който познава добре информационните сайтове и агенции и може да преценява кои новини за кого са важни и защо. Който е склонен да започва деня си със сутрешните блокове на телевизиите и купчина вестници или да го завършва с преглед на новините отвъд океана късно вечер. Който е готов да се обзаложи коя тема ще е най-интересна на читателите и да познае в 99% от случаите.


Тези обикновени вълшебници в "Дневник" наричаме редактори и сега търсим нов колега, който да се присъедини към екипа ни. 
Фотогалерия: "Дневник" в 13 броя >


Ако не се отказвате да търсите отговори на важните въпроси, независимо от мълчанието на институциите. Ако познавате журналистическия адреналин да се отразяват значими събития в реално време... Бихме искали да работим с вас.


Изпратете ни CV и мотивационно писмо.


Общи изисквания и предимства:


Да можете да създадете или редактирате текст до ясно и кратко съдържание.


Да имате поне две години опит като редактор в медиа.


Да можете да предадете новина в 140 знака.


Английският е задължителен, а всеки друг език, който владеете, е плюс.


Оценяваме, ако сте активен в социалните мрежи, знаете какво е RSS емисия и ползвате интернет през телефона си.


Интересът към снимане също е предимство.


Пишете ни на: karieri@dnevnik.bg до 1 октомври. Моля посочете в полето за тема на писмото, че е по обявата за редактор. 


"Дневник" ще се свърже само с кандидатите, одобрени след предварителния подбор.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK