"Дневник" търси новинари

"Дневник" търси новинари

© Анелия НиколоваКогато новините са наистина много, всяка помощ е добре дошла. Понякога информационният поток е толкова силен, че дружните усилия на редактори и репортери не стигат, за да получат читателите ни всички важни и стойностни текстове, които очакват. 


Затова сега "Дневник" търси за екипа си новинари, които са в състояние да преценят и проверят информацията, след което да я поднесат бързо и грамотно на читателите ни. 


Изискванията са малко по-скромни от тези за редактор, но малко. Търсим хора, които имат поне базови познания за вътрешната политика, здравеопазването и социалната сфера. Очакваме да познават добре информационните сайтове и агенции и да са в състояние да отсяват новините в телевизионните интервюта на политиците. Както и да пишат с умение и удоволствие, разбира се. 
В замяна предлагаме колегиална атмосфера, възможности за придобиване на нови умения и много професионални предизвикателства.


Изпратете ни CV и мотивационно писмо.


Общи изисквания и предимства:


Да можете да създадете или редактирате текст до ясно и кратко съдържание.


Да имате поне една година опит в печатна или електронна медиа.


Да можете да предадете новина в 140 знака.


Английският е задължителен, а всеки друг език, който владеете, е плюс.


Пишете ни на: karieri@dnevnik.bg до 1 октомври. Моля посочете в полето за тема на писмото, че  е по обявата за новинар. 


"Дневник" ще се свърже само с кандидатите, одобрени след предварителния подбор.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK