От тениските ли се плашите?

Джамията в махалата в Пазарджик

© Велко Ангелов, Капитал

Джамията в махалата в ПазарджикПреди да стигнете до къщата на Ахмед, той или близките му вече ще са разбрали, че го търсите. Само децата ще ви кажат със сигурност коя е къщата му. Останалите се опитват да го предпазят и вдигат рамене. Или започват да говорят колко добър човек е.


Защото в квартал "Изток" в Пазарджик всички обичат и вярват на Ахмед Муса Ахмед. Откакто той е започнал да проповядва и ислямът става официалната религия за хората там, животът в ромско населената част на града се е подобрил - "няма убийства, кражби".


Ахмед е и един от подсъдимите по делото срещу 13-те мюсюлмански проповедници, което приключи по-рано тази година на първа инстанция в Пазарджишкия окръжен съд. Той е и единственият, който получи осъдителна присъда и ако тя бъде потвърдена може да прекара четири години в затвора. Отзвукът от решението на съда все още отеква в квартала. Хората там сега са по-настръхнали и още по-затворени и  заради интереса към видеото (което отново ни води тук) и заради предстоящото разглеждане на процеса на втора инстанция (делото е разпределено, но още няма насрочена дата).
39-годишният мъж наскоро се появи във видео, разпространено в социалните мрежи и показано от News 7, в което той е в компанията на


мъже, облекли тениски с надписа "Няма друг бог освен Аллах"


придобил популярност заради използването му от ИДИЛ -  "Ислямска държава в Ирак и Леванта". Ахмед не носи тениската, но е най-разпознаваемият на снимката и авторитет в квартала. (Видеото може да бъде намерено на страницата на телевизията.)


 Скрийншот от видеото. Ахмед е облечен в сиво

© Скрийншот, Сайт на News 7

Скрийншот от видеото. Ахмед е облечен в сиво


До разговор за тениските и историята зад отпечатването и носенето им не се стига лесно. А когато чуят такъв въпрос - повечето хора, които срещаме, започват да се усмихват и да клатят глава.


В нито един от разговорите жителите на квартал "Изток" не споменават името на организацията "Ислямска държава". Повтарят, че за тях ислямът е мир и че живеят в мир. Сменят темата и започват да говорят за проблемите в квартала - безработицата и бедността.  


Версията, която може да чуете в двора на джамията "Ебу Бекир" или от някой от жителите на града за видеото с тениските е: имаше сватба и за да се отличат сервитьорите решиха да се облекат еднакво. Кой е направил тениските не е ясно - "някъде в града". За хората в квартала това не е събитие, те се вълнуват от други проблеми и се чувстват изолирани от всичко останало случващо се в държавата.


Има ли привърженици "Ислямска държава" в България


"Защо не питате за нещо друго, бе миличка...Обичат Аллах и навсякъде пишат това. Какво ви стана за тези тениски, че толкова се натрупа за тях. Какво ли има нещо чудо в тези тениски", нарежда жена, близка до Ахмед на една от улиците в квартал "Изток". Представя версията за сватбата и пита: "ако е имало нещо лошо, щяха ли в града да ги отпечатат". Отрича изписаното върху белите дрехи да е свързано с някоя терористична организация. "Ние обичаме Аллах от все сърце", казва още жената.


ДАНС не отговори на въпросите на "Дневник" дали са проучвали случая с тениските или дали работят по казуси за установяване на мрежи, свързани с организацията. Досега няма публично известен случай, който да показва, че организацията може да намери симпатизанти у нас. Но по-голямата част от мюсюлманската общност се намира в изолация, още повече засилена и от медийния отзвук от делото в Пазарджик.


Засега България няма официална позиция, свързана с "Ислямска държава". В началото на септември в Германия напр. забраниха всякаква дейност от името на групировката, включително разпространяването на пропагандни материали и показването на символите й.


Преди два служебният външнен министър Даниел Митов предложи участието на български граждани в редиците на екстремистката групировка "Ислямска държава" да бъде криминализирано. "Предвид събитията в Близкия изток "Ислямска държава" е огромна заплаха за нашата национална сигурност и за сигурността на партньорите ни в ЕС и в трансатлантическата общност", посочи Митов .


Преди месец Главното мюфтийство у нас разпространи остра декларация, в която осъжда антихуманните и терористични действия на радикалната сунитска групировка. Оттам заявяват пред "Капитал", че досега няма регистриран случай на обвързван с организацията.


Ахмед Муса Ахмед в съдебната зала.

© Георги Кожухаров

Ахмед Муса Ахмед в съдебната зала.


"Подготвяме голяма разяснителна кампания по отношение на това явление


Планираме да направим серия от семинари, лекции, дискусии, в които да ангажираме дипломати, журналисти, академици, защото това е много сложна тема, която изисква определено ниво на познание. Сътрудничим си с международни ислямски научни центрове, за да обменяме научни статии по тази тема", разказва пред "Капитал" Ахмед Ахмедов, главен секретар на мюфтийството.


От мюфтийството твърдят, че не са ималли официални разговори с ДАНС, но оттам смятат за нормално да има рабора по случая. "Ние като институция сме направили това, което можем да направим - призовали сме да отвръщат на подобни призиви. Работа на останалите институции в страната е по някакъв начин да превантира този процес", смята още Ахмедов.


По повод видеото с тениските, от мюфтийството заявяват, че не е тяхна компетенция. "Поведението на тези хора не е от вчера. Вероятно то е познато. Не е само този клип, гледали сме други притеснителни. Като казвам притеснителни, те всъщност не казват нищо: "Allahu Akbar", казват, но ние нямаме нужда от такава пропаганда".


Попитан дали има притеснение, че "Ислямска държава" може да намери привърженици сред маргинализирани общности у нас, Ахмедов отговаря: "разбира се". "Ние не веднъж сме казвали, че нашата основна функция е да възпрепятстваме подобни влияния. Не случайно в декларацията ни е поместена фетва на главния мюфтия, който категорично заявява, че не е праводоподобно мюсюлманите да се включват в призивите на "Ислямска държава".


"Не мисля, че практическите и чисто политическите действия на "Ислямска държава" ще спечелят симпатиите на някаква критична маса български мюсюлмани –


мнозинството от тях вероятно изпитват дори отвращение"


смята доц. д-р Симеон Евстатиев, специалист по история на арабския свят и исляма от Софийския университет, цитиран от "Капитал". По думите му идеологията на "Ислямска държава" е свързана в религиозно отношение с уаххабитския салафизъм. "Той е своеобразна доктринална "матрица", интерпретация на исляма, изповядвана – с известни религиозноправни нюанси (като например въпроса дали точно сега или в бъдеще трябва да бъде обявяван халифат) – от различни групировки и страни: от Саудитска Арабия до ал-Каида и нейните разклонения".


Според Евстатиев, който е и от вещите лица по делото срещу имамите, доктринално салафизмът вече се разпространява на отделни места в България – предимно сред роми и българи мюсюлмани (помаци),


"където заварва вакуум, създаден от криза на идентичностите"


Евстатиев смята, че салафизмът "бързо печели последователи с религиозната увереност, която вдъхва чрез апела си за буквално придържане към ранноислямски норми, извлечени пряко от Корана и хадисите". Това е и предпоставката за проява на солидарност у отделни салафити.


Евстатиев прави важното уточнение, че "въпреки наличието на отделни по-крайно настроени личности и малки групи, склонни да се повлияят поне идейно от такива групировки, ние винаги трябва да правим ясна и недвусмислена разлика между тях и мнозинството мюсюлмани, с които съжителстваме от столетия. Традицията – и религиозната, и местната – са създали механизми за възпиране или поне затрудняване на влиянието, което биха могли да упражнят по-крайните религиозни учения".


Оттам дотука каква работа имаме с тях


"Вие луди ли сте, майче. Те ви лъжат. Къде сте чули, че има убийства? Там все има убийства, Оттам дотука каква работа имаме с тях. Да не би да ходим там?. В Сирия отколко време имат войни. Берекет, слава на Аллах, че тука има мир", продължава да нарежда жената, близка до Ахмед.


Опитите ни да се свържем с него са безуспешни. Запознати със случая на Ахмед ни обясниха, че ситуацията около него - заради предстоящото дело и напрежението от прекаленото медийно внимание -  е деликатна и е по-добре да не говори.


"Едно малко дете да хванеш да питаш, ще ти каже, че няма нищо общо тениските с това, дето го приказваш", разказва жената. И задава въпроса: "От потниците ли се плашат или от друго нещо. Че ограбиха България? Че я откраднаха и я оставиха бедна. Потниците ще почват да се бият ли? Уж се правят грамотни, а не са".


По темата работи и Зорница Стоилова от "Капитал".

Коментари (69)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Дяволът създаде БСП, ББЦ и Атака
  Дяволът създаде БСП, ББЦ и Атака
  Рейтинг: 510 Неутрално

  Въпросът е има ли потенциални условия за прояви на Ислямска държава у нас и за някаква заплаха за сигурността. Мисля, че няма.

 2. 2 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2726 Любопитно

  "Няма друг бог освен Аллах" - посланието на статията профилактично или имунизиращо е, към НАС БЪЛГАРСКИТЕ граждани, с къде, къде по-животрептущи болежки?!? Намесването на религиозни тълкувания през ХХІ век не е никак здравословно, камо ли пък е в крак с времето.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 3. 3 Профил на In my world
  In my world
  Рейтинг: 627 Весело

  Сащ пращат ф-18 да пускат бомби на ид в България.Това ще бъде новината след време ако българската държава не направи нещо.Тези в са теористи и мястото им е в белене този лагер трябва да работи отново.

  In many wars between the CIVILIZED MAN and the SAVEGE.Support Civilized man defeat the terror(islam)
 4. 4 Профил на adam1966
  adam1966
  Рейтинг: 570 Неутрално

  Добре са се ориентирали към най ниско социализирания сегмент в БГ, там имат поле за действие задграничните радикали изповядващи исляма.Иначе нашите мюсюлмани са кротки,трудолюбиви ,почтени хора и не биха се подвели !

 5. 5 Профил на zdra4
  zdra4
  Рейтинг: 700 Весело

  " Откакто той е започнал да проповядва и ислямът става официалната религия за хората там, животът в ромско населената част на града се е подобрил"
  Ако не ме лъже паметта, въпросното население преди пет-шест години беше станало евангелистко. Тогава животът също се беше подобрил.... (виж в статията).

 6. 6 Профил на Моди трий нищо да не остане!
  Моди трий нищо да не остане!
  Рейтинг: 620 Неутрално

  Забрана за проповеди на каквито и да са религии на езици различни от официалния - т.е. на български!

 7. 7 Профил на In my world
  In my world
  Рейтинг: 627 Весело

  [quote#4:"adam1966"]Иначе нашите мюсюлмани са кротки,трудолюбиви ,почтени хора и не биха се подвели ! [/quote]
  ти им дай 30 лева и няколко бири и гледай какви ги вършат.

  In many wars between the CIVILIZED MAN and the SAVEGE.Support Civilized man defeat the terror(islam)
 8. 8 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5962 Неутрално

  Като му гледам физиономията и се страхувам, мазен присмехулко, мислещ се за НЕдосегаем. И заплаха за българите ИМА.

 9. 9 Профил на The Shadow
  The Shadow
  Рейтинг: 1354 Неутрално

  Не спирам да се изненадвам как левашки изкопирания от други религии ислям има толкова много почитатели днес. Вмирисания камилар Мохамед сигурно би бил изумен, ако можеше да види...

  “In a world of 7 billion people, we, 500 million Europeans, will have to stick together, or European prosperity and values will both go down the drain” A.Merkel
 10. 10 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1416 Гневно

  "От тениските ли се плашите?"
  ======================

  А защо да не се плашим ?
  Не бива да се подценява нищо !
  Примера е от оня ден :
  подценявянето на технологична дисциплина взе над 15 човешки живота !

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 11. 11 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3000 Неутрално

  Ако чакате ДАНС да се заеме и да проучи въпроса ....има да чакате...

 12. 12 Профил на Цензуриран от антибългари.
  Цензуриран от антибългари.
  Рейтинг: 515 Весело

  "няма убийства, кражби".

  Айдеееее.... и тука има Алилуя !!!
  Навсякъде има, обаче в оня квартал се проповядва Исляма и вече няма... Алилуя и "Да живей" !!!

 13. 13 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3347 Неутрално

  от една страна тениски , от друга потници , на трета борят призрака на комунизма . направо сме си сащ , ли щат ли

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 14. 14 Профил на naskom44
  naskom44
  Рейтинг: 459 Неутрално

  До коментар [#10] от "Чардо":

  има една теория за счупения прозорец . ползват я криминалистите . Ако нв а една улица се види от кварталния счупен прозорец и не се поправи в следвасхтите дни трябва да се очаква криминално престъпление - поне влизане с взлом така е и с фланелките винаги се започва с нещо малко и невино. Попарата на исляма на Балканите сме я яли дано не ни се налага отново. И ше каьа като Йулиус Фучик - чехски журналист убит от нацистите - "Хора бдете!!!"

 15. 15 Профил на Р. Дражев
  Р. Дражев
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Това ерезултат от пълното безкаберие
  на ДПС за електората си, държат ги гладни, необразовани
  и на строг нашийник...
  Отново да гласуват за тях, значи да нямат образование,
  работа и перспектива, просто си ги използват от избори до другите
  избори, . .тотално изоставени. . . много тъжно.

  Happy face says, adios !
 16. 16 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 740 Неутрално

  капка вяра им нямам на тия, каквото и да приказват

  седеньето го зголемува задникот
 17. 17 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 933 Неутрално

  Както и преди съм писал, не друго, а радикалният ислям е най-голямата заплаха за България. В момента много четящи си мислят че това са глупости, но замислете се, ислямът се превърна в заплаха за цивилизацията ни, при това за някакви 100 години ... а представете си след още 100. Гледайте не ракетите и дроните а хората - те властват над света.

  Евроатлантида
 18. 18 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  тия трябва всички да изчезнат безследно в някое полицейско мазе. Като гледам е време държавата да се задейства, няма за кога или те или ние...

 19. 19 Профил на Дяволът създаде БСП, ББЦ и Атака
  Дяволът създаде БСП, ББЦ и Атака
  Рейтинг: 510 Неутрално

  Много по-голяма заплаха за националната ни сигурност е руската хибридна война, интересно ще е и тя да бъде обект на анализ.

 20. 20 Профил на oex13531876
  oex13531876
  Рейтинг: 458 Гневно

  Скоро ще се наложи да се пазим сами от ислямистката сган. В собствената си държава. Това е само едно логично предположение. С 80% вероятност да се случи, в предвид редица фактори незабелязани от нашето общество.

 21. 21 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 965 Неутрално

  [quote#0:"статията"]"Не мисля, че практическите и чисто политическите действия на "Ислямска държава" ще спечелят симпатиите на някаква критична маса български мюсюлмани, казал Ахмедов – [/quote]

  Не е нужна "критична маса", няколко откачалки са предосстатъчни, за да почнат проблемите И с наличието на няколко хиляди "бежанци", част от които ДОРИ българските власти определиха като "заплаха за сигурността", бедно ви е въображението как могат да се развият нещата

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 22. 22 Профил на Петърчо
  Петърчо
  Рейтинг: 509 Неутрално

  [quote#17:"sa6"]а представете си след още 100. [/quote]

  След 100 години християните ще са малцинството...

  Да си вървят арабите от където са дошли. Нямаме нужда от ислямизация. Малко хора ги търпят, още по-малко уважават.

 23. 23 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2632 Неутрално

  [quote#1:"Дяволът членува в БСП и ББЦ"]Въпросът е има ли потенциални условия за прояви на Ислямска държава у нас и за някаква заплаха за сигурността. Мисля, че няма. [/quote]
  Ти добре ли си ?
  Аз няма да се учудя ако чуждото разузнаване изкара грами за международни транзакции с финансиране на Ислямска Държава от задкулисното ДПС !
  Иначе ДАНС отдавна за купени от ДПС и ги пазят като писани яйца ако не е Пеевски пак ще си имат чадър.
  "байрам пазарджик" в ютуб ясно показва ,че Ислямска Държава Доган отдавна е подготвил у нас !

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 24. 24 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2632 Неутрално

  [quote#22:"popovp"]След 100 години християните ще са малцинството... [/quote]
  Ти нещо си в грешка !
  След намесата на ИДИЛ в Сирия всички християни станаха на курбан ! Какви малцинства ??? 0(нула) христяни няма да има в Европа след 100 години !
  В Египет също изклаха коптите като пуйки !

  Това го паствам редовно в дневник

  Муамар Ал-Кадафи каза :
  Има признаци ,че Аллах ще даде победа за исляма в Европа
  Без мечове ,без огнестрелни оръжия,без борба.
  Ние нямаме нужда от терористи , нямаме нужда от бомбени самоубийци.
  Над 50те милиона мюсюлмани (в Европа) ще я превърнат в мюсюлмански континент до няколко десетилетия.

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 25. 25 Профил на vinetu
  vinetu
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Точно си мислех че всички лицемери днес гузно ще мълчат надявайки се клането в което четирима от техните любимци ръгаха един българин, да не се разчуе, но не би. С безумна наглост продължавате с хулите и вменяването на вина. Погледнете се от страни, до като не сте загубили всичко човешко в себе си. Вие въобще хора ли сте? Приличате на зомби компютър заразен с псевдо-либерален спам.

  https://sites.google.com/site/demokraturailidictatura/
 26. 26 Профил на petergriffin
  petergriffin
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Влиза ли ИС в България???

  Само тва липсва...

  The things you own end up owning you
 27. 27 Профил на pavlina_dushkova
  pavlina_dushkova
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Как е възможно изобщо да напишете подобна статия г-жо Филева! От нея излиза, че тези хора си играят невинни игрички, едва ли не Несесърди човече! Интересно дали ще мислите така, ако един ден ви опрат нож в гърлото, както правят с християните в Ирак и Сирия?

 28. 28 Профил на someone
  someone
  Рейтинг: 408 Неутрално

  Аз сериозно се притеснявам от влиянието на субекти, които се групират днес с тениски, утре не знаем с какво. Те и хората от "Ислямска държава" си имат екипчета, не са тениски, но пак са еднакво облечени. Да не говорим, че това постоянно отричане, че няма такова влияние, малко ме съмнява. А и подкрепям криминализирането на членство в групи, сходни с "Ислямска държава". Въпреки че по някакъв начин има в Наказателния кодекс криминализирани подобни деяния като диверсия, вредителство и участие в организирана престъпна група. Това от където и да се погледне е престъпление, считайки определението за такова в чл. 9 от НК.

  Всичко може, стига да може...ако не може, трябва да може :)
 29. 29 Профил на zabejko
  zabejko
  Рейтинг: 571 Неутрално

  разделяй и владей

  veni vidi fugi
 30. 30 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 1550 Неутрално

  Много хубаво са се снимали, полезно е за идентификацията и профайлърите . Сигурен съм ,че тази снимка е вече в регистрите и базите данни на американските служби за борба с ИД. А българските служби са заети с баклавата и бозата на бюрото до пишещата машина и телбода. После ще му мислят от де е памука за фланелките и какво пише на тях....

  http://www.flickr.com/photos/[email protected]/3712408729/
 31. 31 Профил на yourstruly
  yourstruly
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Да, де. Облекли се еднакво като с униформи, ама не са били с българския трицвет, а със символ на ИД.

 32. 32 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3574 Неутрално

  В КОРАНА има едно изречение което го няма никъде в БИБЛИЯТА и то е ,, обръщай неверника в правата вяра с добро или със сила, ако не може и със сила, убий неверника,,
  Това ми обяснява цялата идеология и вяра на мюсюлманина

 33. 33 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3574 Неутрално

  ,,39-годишният мъж наскоро се появи във видео, разпространено в социалните мрежи и показано от News 7, в което той е в компанията на

  мъже, облекли тениски с надписа "Няма друг бог освен Аллах"...,,
  ........................................................................................
  А тия мъже защо не са надписали тениските си с ,,Аллах да благослови България,,

 34. 34 Профил на tamplierr
  tamplierr
  Рейтинг: 462 Неутрално

  Имали държава да ги изсели тези талибани извън БГ барабар с целите им родове .Не го ли направите сега след това след време ще берем сите горчивите плодове на терор,атентати и т.. .Или режем тумора ,още в началото преди да е пуснал корен и зараза или след това ще бъдат кански мъки да си отвоюваме България отново .Жалко , но несме си научили 500 годишния урок и трябва да се яваваме на поправителен изпит ..Незнам слепи ли сте или невиждате заплхата от тези хора и религията им -злото и армията на Махди и черните знамена от Хоросан на границата с Турция .Те се сбират за Джихат срещу християните и евреи..Където станат мнозинство няма свобода за никои друг.Само терор и кръв битува там за останалите религий..

  Малко съм краен, но е време държавата да си влезне в релси и да приложи закона в цялата му сила.

  Само едно ще ви кажа за тях БГ закон нрави и т.. е нищо .Те не ги зачитат , а отам до пътя на терора е една пряка ...

  Уновундобългарин -Закон за защита на държавата ЗЗД .Цецка Цачева ”Невинаги корупцията е престъпление”Отбор три Шушани-Бойко,Цацаров,Пеевски .Лудоста е пътят към ВЕЛИЧИЕТО
 35. 35 Профил на tamplierr
  tamplierr
  Рейтинг: 462 Неутрално

  Някога светът се обедини срещу нацизма , а след това и срещу комунизма и ги заклейми като догми .Дали светът е готов отново да се обедини срещу радикалния ислям ...

  Уновундобългарин -Закон за защита на държавата ЗЗД .Цецка Цачева ”Невинаги корупцията е престъпление”Отбор три Шушани-Бойко,Цацаров,Пеевски .Лудоста е пътят към ВЕЛИЧИЕТО
 36. 36 Профил на Стоян
  Стоян
  Рейтинг: 8 Разстроено

  Че откога е забранено да носиш тениска "бог е велик" или "има само един бог " и пр.? Хората искат мир и да се развиват. Защо ще ги съдят за това че носили тениска с щампа? Сами си правим проблемите...
  Аз подкрепям Ахмед Муса Ахмед и се надявам един ден в България всеки да може да носи каквито тениски си иска, включително и всички цветове и модели, без да бъде арестуван.

 37. 37 Профил на tamplierr
  tamplierr
  Рейтинг: 462 Неутрално

  Alan Henning 'killed by Islamic State'

  http://www.bbc.com/news/uk-29485405

  Уновундобългарин -Закон за защита на държавата ЗЗД .Цецка Цачева ”Невинаги корупцията е престъпление”Отбор три Шушани-Бойко,Цацаров,Пеевски .Лудоста е пътят към ВЕЛИЧИЕТО
 38. 38 Профил на ddj29393868
  ddj29393868
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Тези хора са опасни! МНОГО ОПАСНИ! Както се смеят така и ще режат глави! Ако не се изреже тумора до кокал, ще се разболее цялата държава! ГУБИМ БЪЛГАРИЯ БРАТЯ И СЕСТРИ!

 39. 39 Профил на Стоян
  Стоян
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Диабло и какво искаш да кажеш това гнусно видео?

 40. 40 Профил на jza49480915
  jza49480915
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Кой казва че няма хора с български паспорт родени в българия да не са ислямисти.Само преди няма и два месеца в Испания заловиха лице лява ръка на един от водачите на исляма за завербуване на ислямисти от български и испанско марокански произход и снабдявал ислямистите с коли тип пикап за нуждите на организацията и преправяни в Турция за военни действия.Говори се че е ангажирал над 60 човека българи които да се бият на страната на Дявола.Така че трябват бързи закони и да се започне приложението им докато не е станало твърде късно.Колкото по бързо се изреже и изгори гнилото толкова по добре за народа и религиите.

 41. 41 Профил на Стоян
  Стоян
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Тука е пълно с истерични олюгофрени. Аз чувствам че губя България заради такива като вас: злобни, страхливи, нападащи различния и по-слабия. Жалко че това е най-доброто което можете да дадете на страната си.

 42. 42 Профил на tamplierr
  tamplierr
  Рейтинг: 462 Неутрално

  До коментар [#39] от "Стоян":


  Касапницата в Харманли при която 19-годишен бе наръган 12 пъти в гърба и шията, е станала заради жена. Това стана ясно след проверка на място около обстоятелствата на вчерашното клане на автогарата. В 3 сутринта, 4-ма сирийски бежанци нападнали и накълцали с ножове Христо Симеонов Стефанов, който в критично състояние е изпратен в Пловдив. Местната ромска общност, чийто член е младежът, е настръхнала и иска линч за бежанците. В последните два дни ръководството на бежанския лагер и полицията разгонват ромски наказателни отряди, дебнещи всичко що е бежанец около входа на лагера. В разговор и с двете страни по скандала се потвърди версията, че в основата на конфликта, разрешен с ножове, е жена, съобщава haskovo.net. Въпреки крехката си възраст, Христо е бил изявен сводник в града и пласирал момичета от своята общност. В случая ставало дума за сестра му - 23-годишната Диана. Според версията на арестуваните сирийци, споделена пред приятели в лагера, един от тях – Омар, я договорил за нежни удоволствия и дори си платил. После обаче Христо го изгонил с юмруци. Малко по-късно последвала саморазправата на автогарата. Ромите отхвърлиха твърдението. Самата Диана обяви, че тя не се продава, пък и едва ли брат й щял да я продава. Освен това: “Те /бежанците/ не искат да си плащат", каза тя. "Има 5-6 наши дето се e*ат с тях, ама без пари. Те никога не си плащат“, допълни я руса дама, представила се за бивша съпруга на Христо. Тя и още две жени били свидетели на инцидента. Предисторията била в известен харманлийски бар, честа арена на побоища. Там Омар черпел Диана /според сирийците/, а момичетата запивали с Христо, когато бежанците започнали да ги закачат и налитат /според ромите/. После Диана и дружките й тръгнали да се прибират, а Христо отишъл за цигари, където сирийците го нападнали и намушкали. „Българското момче каза на приятеля ми Омар: Какво правиш на сестра ми, а Омар каза: Аз си платих. Момчето го удари в лицето“, разказва 21-годишният Хозан Али от Сирия, който първи изслушал версията на другаря си, след като той се прибрал окървавен в лагера. Според Хозан, след като Омар бил ударен, Христо извадил нож и го пронизал в дясната китка. Едва тогава „ при самозащита“ сирийците посегнали и наръгали нападателя си. 12 пъти, в гърба. Именно по кървавите дири, оставени от ранения Омар, полицията сутринта открила извършителите на касапницата. След мелето 4-мата сирийци наели такси, което ги стоварило пред КПП-то на лагера. Оттам през целия плац минавала кървава диря до фургон на приятели, където пострадалият бил превързан. След това Омар, Хадер, Хасан и Мохамед /между 20 и 25 години/ отишли да спят в 1-ви корпус, който бил отреден за мъже бежанци. Когато ги открила полицията, си признали всичко, каза началникът на лагера о.з. полковник Марко Петров. Неговият комендант Лозко Иванов пък показа полузаличените кървави следи във фургона. „Опитали са се да перат петната от кръв. Килимът бе сгънат на две, когато дойде полицията“, допълни той. Нож обаче не е открит. Въпреки арестуването на четиримата, махалата не утихва. Ромите се канят да блокират лагера с искане бежанците да се махат от Харманли и България. Искаме да се махнат, лоши хора са, каза пасторът на евангелистката църква в Махалата Демир Михайлов. Според него бежанците закачали жените им, а майките не смеели да си пуснат децата на училище. „Казваха че ще ни подпалят къщите“. От ДАБ и лагера в Харманли взеха спешни мерки за да не се стигне до сблъсъци. От вчера /2-ри октомври/ е в сила вечерен час за лагеруващите бежанци - 22 часа. Всеки, който закъснее и с 10 минути, получава дисциплинарно наказание. Ако се повтори, се гони от лагера на квартира на свои разноски, подчерта о.з. полк. Марко Петров. Дисциплината се затяга и заради новия наплив на бежанци, предимно млади и активни хора. „За последните 10-тина дни имаме 400 нови, предимно млади мъже. Повечето от тях са образовани и кротки, но не всички“, обясни мерките началникът на лагера. В същото време стана ясно, че задържаните сирийци могат да загубят получения статут и да бъдат изгонени от страната. Дошлите през април Омар и Хадер вече били със статут на бежанци, а за Мохамед има решение, но все още не е получил документа. Само Хасан засега е с ЛНЧ/личен номер на бежанци/. „Докаже ли се вина, се гонят, откъдето са дошли - в случая през Турция за Сирия“, категоричен е полк. Петров. Преди това обаче бежанците трябва да изтърпят наказанието си в България. Може би заради това от харманлийската районна прокуратура започнаха досъдебно производство срещу „неизвестен извършител“, въпреки че имат арестувани. Производството се води по член 129 за нанасяне на средна телесна повреда, поясниха от прокуратурата.

  Стоян защото заплашва да наруши етническия мир в страната тази вълна от бежанци,имигранти,емигранти.Голям % са различни като бит ,култура и разбиране за живота от нас.Това неминуемо води до конфликти на местна почва с населението .Дори в Турция имаше такъв ножарски случаи , но с фатален край за потърпевшия.

  Уновундобългарин -Закон за защита на държавата ЗЗД .Цецка Цачева ”Невинаги корупцията е престъпление”Отбор три Шушани-Бойко,Цацаров,Пеевски .Лудоста е пътят към ВЕЛИЧИЕТО
 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 44. 44 Профил на tamplierr
  tamplierr
  Рейтинг: 462 Неутрално

  До коментар [#43] от "abdulhazred":

  Москва днес ..

  http://www.youtube.com/watch?v=qjaguxKwkyo

  Уновундобългарин -Закон за защита на държавата ЗЗД .Цецка Цачева ”Невинаги корупцията е престъпление”Отбор три Шушани-Бойко,Цацаров,Пеевски .Лудоста е пътят към ВЕЛИЧИЕТО
 45. 45 Профил на gargarmel
  gargarmel
  Рейтинг: 463 Любопитно

  Четох, четох и така и не разбрах смисъла на тая статия - нито някой е успял да говори с човека, нито нещо се знае за тези прословути тениски - единственото, което виждам е някакъв сорт пропаганда преди изборите... същото като статия в друга медия, която току що прочетох за циганска сватба в деня на траур - явно единствената сватба в цяла България днес........не е нормално да се взимат хората за глупави, да не говорим колко показва това за журналистическите чест, морал и интелигентност....ама явно това ни е нивото.

 46. 46 Профил на kvintaliani
  kvintaliani
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До коментар [#7] от "In my world":

  Това се отнася преди всичко до циганския сегмент от мюсюлманите

 47. 47 Профил на kvintaliani
  kvintaliani
  Рейтинг: 233 Любопитно

  До коментар [#41] от "Стоян":

  Защо казваш "страната си", а не "страната ни"? Изглежда не се чувстваш част от България, страната ни ти е чужда!

 48. 48 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1303 Неутрално

  Президента ни,улисан да громи Русия и Путин,пренебрежително лежерно пропуска кардиналната опасност,превзела страната ни.
  А трябва много внимателно да я наблюдава и предприема мерки за ограничаването и овладяването й.

 49. 49 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1422 Неутрално

  От българските цигани - салафити, не ме е страх. Като типични цигани те гледат първо келепира. През последните 25 години циганите минаха през какви ли не религии - протестанти, баптисти, сега са мюсюлмани, сменят си религията, както някои други - носните кърпички. Утре да се появи някоя друга по-добра (икономически) оферта, ще зарежат исляма. Преди време бях чела статия точно за Пазарджик, че минали саутитски ислямисти да търсят желаещи да се включат в Сирия и познайте - никой не се навил. Циганин може да убие човек за 5 лева, но не и да се самовзриви някъде в името на нещо толкова отвлечено, като религиозен джихад.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 50. 50 Профил на galio
  galio
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#9] от "The Shadow":

  Няма какво да се изненадваш - илямът е много, много прост и примитивен и намира почва сред хора, системно лишавани от светско образование или каквато и да е пракитка, способна да ги очовечи.

  https://www.youtube.com/watch?v=-vMgXV26PQM
 51. 51 Профил на galio
  galio
  Рейтинг: 684 Любопитно

  До коментар [#36] от "Стоян":

  Същото ли би казал за момчета с кубинки и тениски на свастики?

  https://www.youtube.com/watch?v=-vMgXV26PQM
 52. 52 Профил на г-н Думанов
  г-н Думанов
  Рейтинг: 1299 Неутрално

  Въпросът за "нациолната сигурност" неправилно се измества към ислямисти и прочие нещастни цигани, които могат да бъдат прибрани и елиминирани за една нощ дори от нашите нещастни органи. Това пренасочване обаче снижава вниманието спрямо заплахата от кризата в Украйна и Русия като основен фактор за сътресенията в България.

  CONTADOR GRATUITO!
 53. 53 Профил на yourstruly
  yourstruly
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Тази снимчица не е случайна. Тя се представя пред спонсорите ислямисти, за да им докаже, че тука се действа и има тяхна групичка. Нагледното доказателство се оценява съответно и групичката се финансира.

 54. 54 Профил на yourstruly
  yourstruly
  Рейтинг: 409 Неутрално

  [quote#51:"galio"]Същото ли би казал за момчета с кубинки и тениски на свастики?[/quote]

  Те най-често се обличат и обуват така на своя глава, без някоя чужда държава да им плаща.

 55. 55 Профил на no_sense
  no_sense
  Рейтинг: 233 Весело

  Извинете, ама в България някой разбираше от послания и закони да бяхме станали по-успешния брат на Швейцария!

 56. 56 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3728 Неутрално

  Мдам ...

  По същество днешните акции би било добре да се коментират с отстъп във времето, а не наизуст, при пълна липса на каквато и да е по-подробна и смислена информация.

  Но ... тази статия си заслужава коментар.
  След като акциите са пълна изненада и от сутринта задъхани журналистки ни информират, че звънят ли, звънят в ДАНС и Прокуратура за някакво инфо, а от там или не им вдигали, или ги отсвирвали и цялата информация е в два-три реда, на ниво там и там се провеждат акции и толкоз ... та кое накара, кога набраха информацията, провериха я и си направиха изводите, дълбокомислените, и кога сколасаха баш такава статия, с такива разтърсващи, сълзливи битовизми и подпъхвания на внушения така напоително да спретнат Лора Филева и вярната и съратница Зорница Стоилова?
  Това не е журналистика, а "прокарване на линия" и пар екселанс пропагандица ...
  Нейсе, запуши я ...

 57. 57 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1393 Неутрално

  До коментар [#56] от "xm...":

  Виж датата, статията е от 3-ти октомври.

  Апокалипсисът апокалиптичен
 58. 58 Профил на peron
  peron
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#22] от "popovp":

  Много интересно защо не ме е страх да съм малцинство сред индуисти или будисти, но чуя ли за мюсюлмани и изтръпвам? Иначе имало само тениски и нямало какво да се плашим. То през '33 година е имало само изпънати ръце и Зиг Хайл, ама после какво е станало...

  До коментар [#9] от "The Shadow":

  Не знам дали е левашки, обаче исляма е толкова крайно-десен, че до него Хитлер изглежда като комсомолски секретар.

 59. 59 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 627 Неутрално

  а от качулките на ку клукс клан плашат ли се? а от пречупени кръстове?

  Birds of a feather flock together.
 60. 60 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3728 Неутрално

  До коментар [#36] от "Стоян":
  Че откога е забранено да носиш тениска "бог е велик" или "има само един бог " и пр.? Хората искат мир и да се развиват. Защо ще ги съдят за това че носили тениска с щампа? Сами си правим проблемите...
  ******************************
  Стояне,
  само че тези тениски не се продават под път и над път. И не е просто "надпис", а надписът е свален от сайтове на ИД или от сайтове, рекламиращи ИД. И за да си го свалиш - трябва да си ги търсил, да си ги следил, да са ти харесали дотам, че да си туриш такава тениска.
  Или някой, който ги следи, харесва и популяризира да ти им е дал. Съвършено безкористно, както си им е обичай на такива, ръйшли!
  И баш в циганските махлесита на Пазаджик, Пловдивско, Хасковско и в Смолян се били навъдили тези любители на Бога, прокламиран баш в сайтовете за и на ИД! Които са все на достъпни за циганорите езици, които те не само шпрехат, ами и четат и щудират в нета, висшистите му пацифистки оксфордски такива!
  Вие наистина ли си вярвате?

 61. 61 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3728 Неутрално

  До коментар [#57] от "Bulgarische Motoren Werke":
  ... статията е от 3-ти октомври ...

  Ъъъъ ... аз гледах кога е постната заради часа днес. В активния ред под заглавието ...
  Приемам уточнението, добре, от преди два месеца е. Сорри!

  Но по същество си оставам на същото - защо се пуска да обработва мнението отново днес, при положение, че информация по случващото се в момента на практика липсва?
  Оспорвам не само тезата, но и методите на поднасянето и.
  Априори се хълца и пробутва "линия" от типа "К'во пък толкова", "Ама за това ли?", "Ама те са и добри!" и подобни ...

  Не се знае в какво ги обвиняват, та ги ловят, а вече се развя статията "к'во пък толкоз" ...

 62. 62 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3728 Весело

  До коментар [#58] от "peron":
  Много интересно защо не ме е страх да съм малцинство сред индуисти или будисти, но чуя ли за мюсюлмани и изтръпвам?
  ********************
  Може би защото не си живял по граничните провинции между Индия и Пакистан?

 63. 63 Профил на Инспектор Стрезов
  Инспектор Стрезов
  Рейтинг: 569 Неутрално

  Като се има предвид че Алах не е името на бога, а е самата дума за Бог, тогава цитираните изрази придобиват вида:

  Един е бог
  и
  Бог е велик

  А нали това казват и християнската и юдейската религия.

  "Я з москалями не балакаю!"
 64. 64 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4558 Любопитно

  "По думите му идеологията на "Ислямска държава" е свързана в религиозно отношение с уаххабитския салафизъм."

  И точно затова разпространението на тази мюсюлманска секта трябва да бъде забранено в България. Почти всички радикални ислямисти по света изповядват именно уахабитски салафизъм!

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 65. 65 Профил на vinetu
  vinetu
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Направете го заместник министър на куптурата, има безупречна репутация в махалата, а и човек не трябва да се съди само по името

  https://sites.google.com/site/demokraturailidictatura/
 66. 66 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4558 Любопитно

  [quote#63:"Инспектор Стрезов"]А нали това казват и християнската и юдейската религия.[/quote]

  Така е, това е вярно. Всъщност произнасянето на "Аллах Акбар" не е нещо страшно. Страшно е ако го казваш убивайки някого, както вършат изродите главорези от ИД в Сирия и Ирак.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 67. 67 Профил на peron
  peron
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#63] от "Инспектор Стрезов":

  Инспекторе, то и Sieg Heil означава просто "Да живее победата", ама с какво го свързваме днес?
  Не трябва да интерпретираме всичко буквално. Важна е и мотивацията и целта на изречените думи, а там всеки е наясно Алах колко е Велик и какво трябва да се прави с неверниците.

 68. 68 Профил на Инспектор Стрезов
  Инспектор Стрезов
  Рейтинг: 569 Неутрално

  До коментар [#67] от "peron":

  Така е. Моята реплика е за това, как сляпата вяра се изражда в НАШИЯТ БОГ!!! За съжаление ако рекламата с "паазара ми, е много по-добър, от паазара ти" буди само усмивки, то "господа ми, е много по-добър, от господа ти" далеч не кара на смях - изтребило е огромна част от населението на земята.

  "Я з москалями не балакаю!"
 69. 69 Профил на Инспектор Стрезов
  Инспектор Стрезов
  Рейтинг: 569 Неутрално

  До коментар [#66] от "Иво":

  Виж по-горното ми уточнение.

  "Я з москалями не балакаю!"
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK