"Тестът на Дневник" за съдебната власт: От категорично (РБ) през предпазливо (БСП) до внезапна позиция на ГЕРБ

"Тестът на Дневник" за съдебната власт: От категорично (РБ) през предпазливо (БСП) до внезапна позиция на ГЕРБ

© Анелия НиколоваСъдебната власт присъстваше в предизборните програми на основните политически партии с клишета и общи намерения за независимо правосъдие и справедливост, но без никакви законодателни ангажименти и механизми за постигането им. Изключение прави Реформаторският блок, който многократно заяви позиция, че прокуратурата се нуждае от децентрализация, че трябва да се намери форма за отговорност на главния прокурор и отчетност пред народното събрание.


Затова "Тестът на Дневник" включи сред 13-те въпроса към лидерите  и конкретен въпрос за съдебната власт:


Подкрепяте ли структурни промени във Висшия съдебен съвет за формиране на две колегии - на съдии и на прокурори? И защо?
Първите три политически сили се проявиха различно. Докато ДПС не се отзова въобще на поканата да отговори, ГЕРБ се заяви с ярко изразена позиция за реформи, каквито не са записани в програмата на паритята, а БСП витиевато коментира чрез лидера си, че "реформи се правят с действия, а не с приказки".


Радан Кънев от Реформаторския блок, който най-много говори по време на кампанията за съдебната реформа е с кратък отговор на въпроса, но потвърждава обещаната политика. "Категорично. Това е първата важна стъпка за установяване на върховенство на закона, на честни правила и равни права за всички българи и за всички фирми", лаконичен е


ГЕРБ: Реформа на ВСС, ограничаване на партийните квоти


Партията, сочена от социолозите за първа политическа сила в момента, чрез члена на висшето рлъководство Румяна Бъчварова се обяви за преструктуриране  на Висшия съдебен съвет, "за да се  разграничат спецификите на съда и прокуратурата".


"Подкрепяме такова преструктуриране на съдебната власт. Това ще ограничи възможностите за влияние във ВСС, ще разграничи спецификите на съда от тези на прокуратурата. Необходимо е да се мисли и за ограничаване на партийните квоти в техния състав, както и за процедурите за избор на кандидатурите." Това казва Румяна Бъчварова, член на Изпълнителната комисия и кандидат за депутат.


Ако изразеното от Бъчварова мнение е осмислена позиция на партията, а позицията отива и по-далеч от въпроса  - за редуциране на партийните квоти във формирането на ВСС и промяна на процедурите, може да се смята за ключов момент от политиката на ГЕРБ по отношение на съдебната власт.  Досега лидерът Бойко Борисов не е изразявал становище по въпроси, свързани с третата власт, с изключение на позитивните сигнали за подкрепа на главния прокурор, които спорадично е излъчвал.


Ярката позиция на ГЕРБ ще постави в дискомфорт ДПС, което  - според изявления на Борисов пред медии - има позиции във върховете на съдебната система, с които не би допуснало да се раздели.


БСП репликира: "С приказки не се правят реформи -  защо не избрахме главен съдебен инспектор?"


Позицията на ГЕРБ поставя БСП в положение да догонва с идеи първата партия или дори да остави ГЕРБ да си запише актив пред Европейската комисия, представяйки се в образа на първата и единствена политическа сила, която се е осмелила да реформира съдебната власт. Докато левицата и в програмата си няма заявени планове за действия в този сектор.


По тези или други неизречени причини, лидерът на БСП Михаил Миков отговаря на "Дневник" не директно на въпроса, а с предпазлив коментар: "Реформите трябва да се правят, не да се говорят. Много приказки се изговарят за промени, и накрая се оказват само приказки. Аз бих попитал защо два парламента не избраха главен съдебен инспектор, и то след приемане на два пъти на процедури, говорене колко важно е да има избор и тъй нататък - и накрая  нищо...Нека да видим какви мнозинства ще се оформят в новия парламент и тогава да обсъждаме такъв важен въпрос какъвто е съдебната власт."


Съгласието на ГЕРБ за структурни промени в управлението на съдебната власт (формиране на съдийска и прокурорско-следователска колегия във  Висшия съдебен съвет) е натоварено с допълнителен политически смисъл, тъй като


ГЕРБ неутрализира един от мотивите на Реформаторския блок


срещу коалирането с първата политическа сила - че тя не иска промени и пази статуквото в съдебната система.


Позицията на ГЕРБ, ако прерасне в действие, може да разбърка и съотношенията на различни кръгове в съдебната власт, някои от които вече се противопоставиха на намеренията на Министерството на правосъдието, подготвящо актуализация на стратегията за съдебна реформа с включени в нея идеи за разделяне на кадровия орган с цел гарантиране на независимостта на съда чрез освободена от влияния кадрова и дисциплинарна политика на управляващия орган. Асоциацията на прокурорите, известна с близостта си до главния прокурор, и казионната Българска съдийска асоциация, която традиционно се съпротивлява на промени, излязоха през септември с остро съвместно становище срещу готвената актуализация, в която съзряха заплаха за изваждане на прокуратурата от съдебната система.


Председателят на Патриотичиня фронт Валери Симеонов, чиято формация е на ръба на 4-те необходими процента за парламентарно представяне, заявява, че ВСС "трябва  да бъде професионален орган,  да бъде избран от колегията или да го няма въобще".


Лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева се обозначи с най-радикалната позиция: "Прокуратурата извън съдебната система и нов модел за избор на Висш съдебен съвет –  пряко от съдиите, сменяемост на прокурорите и  избиране на главния прокурор от парламента."


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (71)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 1837 Неутрално

  И сега какво се оказва, ГЕРБ - са за статуквото.
  Изненадани?
  Няма!


  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 2. 2 Профил на Истината - "езикът на омразата"
  Истината - "езикът на омразата"
  Рейтинг: 823 Неутрално

  Не вярвам на приказките на ГЕРБ, по време на тяхното управление те доказаха че не искат съдебна реформа, още по-малко промени в конституцията.

  Дано, ама надали. Скоро ще се види.

  Molossian: Желанието на международния модерен другариат за равенство между нормалността и извратеността създаде чудовища.
 3. 3 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2896 Неутрално
 4. 4 Профил на anonymous_
  anonymous_
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#1] от "Чарли.bg":

  При така демонстрираната катастрофална неспособност да разбираш писан текст, не може да не си представител на "елита на нацията".

 5. 5 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1011 Весело

  Лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева се обозначи с най-радикалната позиция: "Прокуратурата извън съдебната система и нов модел за избор на Висш съдебен съвет – пряко от съдиите, сменяемост на прокурорите и избиране на главния прокурор от парламента."

  Въпреки, че Дончева е комунист, то Аз искам същото с единствената разлика, главният прокурор да е министър на правосъдието като в САЩ и да е част от правителството.

  Това са НАЙ-ВАЖНИТЕ и ПЪРВОСТЕПЕННИ РЕФОРМИ!

  Без тях всички други опити за реформи са обречени, защото НЯМА ПРАВОСЪДИЕ и носене на ОТГОВОРНОСТ от държавните служители!

 6. 6 Профил на ivpetr
  ivpetr
  Рейтинг: 468 Неутрално

  Dai Boje! RB + GERB= Uspeh za Bulgaria.

 7. 7 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#1] от "Чарли.bg":

  По принцип не е лошо човек да чете статиите преди да коментира

 8. 8 Профил на Калибър
  Калибър
  Рейтинг: 1168 Неутрално

  Герб и Бсп ще направят новото правителство.
  Мойте гатс го казват.

  Индикирам и калибрирам...за конкурс Мистър Магаре от 240 номинации.
 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 10. 10 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  "Радан Кънев от Реформаторския блок, който най-много говори по време на кампанията за съдебната реформа е с кратък отговор на въпроса, но потвърждава обещаната политика. "Категорично. Това е първата важна стъпка за установяване на върховенство на закона, на честни правила и равни права за всички българи и за всички фирми""

  Ей ги честните правила на Радан:

  В Хасково РБ купува "пакети по 1000 гласа".

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 11. 11 Профил на Р. Дражев
  Р. Дражев
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#5] от "BlueWater":
  Точно така, сега ще се види,
  КОЙ има воля за реформи...
  "По делата ще ги познаете..."


  Happy face says, adios !
 12. 12 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2567 Неутрално

  В последните дни Дневник (и най-вече Петя) се опитва яко да ни работи срещу ГЕРБ. Затова в неделя мощно за ГЕРБ за да не стане както през 2013 когато едни наивници съдействаха на БСП и ДПС да получат властта на подносче. Иначе пак ще лежи народът по площадите.

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 13. 13 Профил на dustman
  dustman
  Рейтинг: 552 Весело

  [quote#6:"ivpetr"]Dai Boje! RB + GERB= Uspeh za Bulgaria. [/quote]
  Дано да те чуе от Банкя

  Ceterum censeo Carthaginem esse delendam
 14. 14 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 931 Неутрално

  До коментар [#3] от "Всичко е в твоите ръце": Защо. Нали е в твоите ръце.

  Доброто е заразно
 15. 15 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 931 Неутрално

  До коментар [#12] от "emil": Подкрепям.

  Доброто е заразно
 16. 16 Профил на dustman
  dustman
  Рейтинг: 552 Весело

  [quote#10:"mr.wonderworld."]В Хасково РБ купува "пакети по 1000 гласа". [/quote]
  Значи за Латекса може, а за РБ - не може!

  Ceterum censeo Carthaginem esse delendam
 17. 17 Профил на someone
  someone
  Рейтинг: 389 Неутрално

  Не подкрепям главният прокурор да се избира от парламента, защо допълнително да се политизира поста?! Ако се избира качествено съставът на ВСС няма да има спор при избора на главен прокурор, както и не само при това тяхно решение. Но подкрепям ВСС в състав само от съдии и прокурори. Те на следователите и без това им дадоха толкова правомощия, че един следовател лесно влиза като прокурор и съдия в системата без много усилия.

  Всичко може, стига да може...ако не може, трябва да може :)
 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 19. 19 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3022 Неутрално

  [quote#11:"r.drazhev"]Точно така, сега ще се види,
  КОЙ има воля за реформи...
  "По делата ще ги познаете..." [/quote]
  За 25 години реформи се оказа ,че има воля за още така ли ?

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 20. 20 Профил на dustman
  dustman
  Рейтинг: 552 Неутрално

  До коментар [#10] от "mr.wonderworld.":

  На чети:
  "По повод клеветата в Блиц:
  Няма нищо вярно. Изобщо няма задържани лица, камо ли такива, свързани с РБ. В момента излиза официалното ни опровержение, настоятелно очакваме опровержение от МВР (и от ДПС или който там подава информация на изданието).
  Отделно: чувствам се удовлетворен, че този последен компроматен куршум на кампанията е срещу Блока. Това потвърждава и ръста на подкрепата в нас, и опасността, която представляваме. Тези изстрели обикновено рикошират опасно ." - Радан Кънев
  "Реформаторският блок категорично опровергава лъжата, пусната в сайта Блиц, която го обвързва с хора, заподозрени в купуване на гласове. Очакваме и МВР също да излезе с официална информация по случая, която ще разкрие, че ние нямаме нищо общо с позорната практика за купуване на гласове и няма такива задържани лица, а публикацията в Блиц е злонамерена клевета, целяща да намали силно нарастващата подкрепа за ‪#‎РБ‬ през последните дни.
  Настояваме медията да публикува опровержението и да се извини на читателите си."

  Ceterum censeo Carthaginem esse delendam
 21. 21 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  [quote#20:"dustman"]На чети: [/quote]

  Кво да чета?

  Обясненията на Радан?

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 22. 22 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1411 Неутрално

  Сметки без кръчмар! Пак припомням - Баце отказа да отговори на въпроситена "Дневник". Баце е ГЕРБ. Той е кръчмаря и още утре може да каже, че изявленията на Бъчварова са си нейно лично мнение е не ангажират по никакъв начин "партията" Му.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 23. 23 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 815 Неутрално

  плащаш на 2- 3 криминално проявени цигани да 'купуват' гласове за РБ и после 'услужливо" съобщаваш в полицията че има купуване на гласове..и ето ти активно мероприятие в 2 дена преди изборите.ДС е способна на всякакви мръснишки номера а къде са най много агентите? дпс и бсп..та така

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 24. 24 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5405 Неутрално

  До коментар [#12] от "emil":

  Съгласна съм и те подкрепям. ++++++++++++++++++++++++++++++++

 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 26. 26 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1411 Неутрално

  Кефи как герберастията цитира парцалите на Дудука и Прасчо. Нормално, бъдещите ортаци във властта се надушват. Сдушват се. С подобни миризливи милиционерски партенки само затвърждавате имиджа си на мутромилиционери, обслужващи едрата олигархия и задкулисието на статуквото!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 27. 27 Профил на БГА Балкан
  БГА Балкан
  Рейтинг: 619 Неутрално

  Категорично (РБ)? По скоро операция "Шменти капели"

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  И в морето ми е до колене .....................
 28. 28 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 1877 Весело

  До коментар [#1] от "Чарли.bg":


  [quote#1:"Чарли.bg"]И сега какво се оказва, ГЕРБ - са за статуквото. [/quote]
  -Всички са за статуковото ! -Не си въобразявайте, че някой от тия, ще извърши сериозна промяна ! -С малки изключения, всичките сме ги виждали на върха !

 29. 29 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Прокуратурата няма място във Висшия Съдебен Съвет там трябва да са само съдиите и да са се избират пряко а Главният Прокурор може и да е Министър на Правосъдието.
  Като се избират пряко поне тези корумпирраните ще им лъснат доходите и имотите както това стана многократно с избора на Гугушева и другите кандидати. Малко ли е много ли е но има някаква светлина върху тях.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 30. 30 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1366 Весело

  [quote#26:"BG?"]Кефи как герберастията цитира парцалите на Дудука и Прасчо.[/quote]


  Когато медиите на Дудука и Прасчо плюят ГЕРБ е добре, а?

  Яжте малко от копанята и вие сега- нали най-много се кефехте!

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 31. 31 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1354 Неутрално

  РБ имат моя глас. Не купен, по убеждение. Един.
  Надеждата умира последна. ...че при другите (леви, социални, патриоти, псевдодесни) вече отдавна е умряла!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 32. 32 Профил на dustman
  dustman
  Рейтинг: 552 Весело

  [quote#26:"BG?"]

  Кефи как герберастията цитира парцалите на Дудука и Прасчо. Нормално, бъдещите ортаци във властта се надушват. Сдушват се. С подобни миризливи милиционерски партенки само затвърждавате имиджа си на мутромилиционери, обслужващи едрата олигархия и задкулисието на статуквото! [/quote]

  Благодаря ти, тъкмо мислех да прежаля бана и да му тегля една...

  А Латекса и Прасчо отново са се гушнали със Слънчо!

  Ceterum censeo Carthaginem esse delendam
 33. 33 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 1877 Весело

  До коментар [#14] от "..да гласуваме с отговорност, разум и родолюбие...":


  [quote#14:"..да гласуваме с отговорност, разум и родолюбие..."]Защо. Нали е в твоите ръце. [/quote]
  -В ръцете на всички ни, има нещо друго, дето не е за писане, защото ще ми изтрият коментара !

 34. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 37 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#35] от "партии -запазване на статуквото..и нищо повече":

  Ти остави ГЕРБ сега- нали вие бяхте стожерите на новия морал?

  ГЕРБ ги знаем- милициюнери и т.н.

  Почвай да плачеш от сега , че до 5.10 да свикнеш!

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 36. 38 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1366 Весело
  [quote#36:"BG?"]Гербераста, стреляй пак, че не улучи ;[/quote]

  Давам ти медията, намери си сам , бе, баси готованкото!

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 37. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 40 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 815 Неутрално

  До коментар [#37] от "mr.wonderworld.":
  аз съм бил симпатизант на герб? ?????ти ме разби с тоя коментар

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 39. 41 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  [quote#40:"партии -запазване на статуквото..и нищо повече"]ти ме разби с тоя коментар [/quote]

  Ти май сам се разбиваш, хахахаххх !

  Къде съм твърдял, че си симпатизант на ГЕРБ?

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 40. 42 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1292 Весело

  "Прокуратурата извън съдебната система и нов модел за избор на Висш съдебен съвет – пряко от съдиите, сменяемост на прокурорите и избиране на главния прокурор от парламента."

  Това е снтезирано правилното действие.Герп да не се ослушва.
  На следващите избори бсп-то ще и диша праха на Дончева.

 41. 43 Профил на adenauer
  adenauer
  Рейтинг: 551 Гневно

  До коментар [#5] от "BlueWater":

  Не се ли извърши тотална декомунизация на всичките 15 хил.клатикурци и продажници в съдебната система,Лустрация на минимум 9 хил.от тези негодници/по род,произход,продължителност на работа в системата ,агентурна и номенклатурна обвързаност и т.н./Национализация на всичко награбено и взето под масата /всичките тези негодници са милионери скрити или открити/ и Народен съд над всички висши негодници до н-к сектори и отдели /нищо няма да стане.Забелязвате ли ,че никой не предлага Германският модел на прочистване на обществото извел далеч напред пред нас Отличниците от "импперията на злото ".Защо ли ?..Защото всичките са по род,произход и агентурна обвързаност свързани с БКП и ДС.

 42. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 43. 45 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1011 Весело

  До коментар [#43] от "adenauer":

  Съгласен съм, че закон за лустрация (осветяване) на всички служители и доносници на ДС е неоходимо за реформите условие. Дори според мен тя трябва да бъде вписана и в Конституцията за да не може да я спре конституциония съд като вече направи през януари 1999г.

 44. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 45. 47 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1525 Весело

  [quote#10:"mr.wonderworld."]В Хасково РБ купува "пакети по 1000 гласа". [/quote]
  ДПС трудно могат да се примирят с получаването на два мандата от Хасково за Реформаторския блок. Вие им пригласяйте.

 46. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 47. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 48. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 49. 51 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1328 Весело

  "се заяви с ярко изразена позиция за реформи, каквито не са записани в програмата на паритята"

  ейййййц... направо ви светна статийката бе... и кое му е яркото на "ограничаването"... айде, мерси, 3 години и половина им се нагледахме на ярките проблясъци

 50. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 51. 53 Профил на БамБам
  БамБам
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#1] от "Чарли.bg":

  Я прочети статията пак и недей да манипулираш

 52. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 53. 55 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2609 Неутрално

  До коментар [#8] от "kалибър":

  Твоите guts грешат. Да не говорим, че точно днес и утре трябва да ги накараш да си траят.

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 54. 56 Профил на Калибър
  Калибър
  Рейтинг: 1168 Неутрално

  До коментар [#55] от "непукистка":

  Това правя.

  Индикирам и калибрирам...за конкурс Мистър Магаре от 240 номинации.
 55. 57 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2609 Неутрално

  Обречени на провал са всякакви идеи за промяна на конституцията, които не срещат подкрепа от ГЕРБ, БСП и ДПС. И ако трябва да бъдем точни, едните (ГЕРБ) са реалисти, а РБ и, разбира се, Дончева (която обича да се изхвърля не от днес) са прекалени оптимисти. Всичко, свързано с прокуратурата, трябва да става бавно и постепенно... като се започне от главата... с промяната само на един закон.

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 56. 58 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2609 Любопитно

  До коментар [#56] от "kалибър":

  Тогава що не си мълча?

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 57. 59 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2609 Неутрално

  Излишните приказки срещу Цацаров, които Кънев си позволява, само консолидират лобито му в ДПС и го правят по-предпазлив. Затова Борисов е прав - с неограничено властния трябва да си мил и предпазлив. Той е опасен враг - Костинброд, а и не само това, го доказаха.

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 58. 60 Профил на Калибър
  Калибър
  Рейтинг: 1168 Неутрално

  До коментар [#58] от "непукистка":

  Защото това "бавно и постепенно" влиза на България от 25 години.
  Защото всеки я кара по инерция от 1989-та, а бившите това искаха.
  Защото всички номенклатурчици сега управляват страната.
  Защото имат подкрепата на бюрокрацията, която е тяхно чедо.
  Защото ми писна да чета за нещастия и трагедии в държавата, които са могли да бъдат предовратени.
  Защото "десните" са огледално леви.
  И защото, ако напиша още един ред, ще бъде изтрит.

  Индикирам и калибрирам...за конкурс Мистър Магаре от 240 номинации.
 59. 61 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2609 Неутрално

  [quote#60:"kалибър"]Защото това "бавно и постепенно" влиза на България от 25 години. [/quote]
  Е, като не знаем законни начини да стане светкавично, какво? Революция ли ще правим? Какво ти казва някой, който не знае, че това дето ти го казва НЯМА как да се случи в следващите 4 години? Ти на такива вярваш ли им?!

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 60. 62 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2609 Разстроено

  До коментар [#60] от "kалибър":

  Обаче вътрешният глас вече ти говори, че ГЕРБ и БСП ще правят правителство, нали? Яд ме е да чета подобни неща... и клавиатурата ми страда.

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 61. 63 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2609 Весело

  Щели да работят... хехе... Искало им се... хаха! Така ли стават тези работи според другарите от РБ, дето са сложили тигана при скачаща от радост (че няма да им се хване на тъпата кукичка) риба?!

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 62. 64 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2609 Неутрално

  [quote#60:"kалибър"]Защото ми писна да чета за нещастия и трагедии в държавата, които са могли да бъдат предовратени. [/quote] Добре, че ти само ги четеш. А ние ги преживяваме. Live ни е сичкото и скоро няма да престане ... Или както се казваше в оня гаден виц "Родина, сине!" Писнало му било...

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 63. 65 Профил на Калибър
  Калибър
  Рейтинг: 1168 Неутрално

  [quote#64:"непукистка"]както се казваше в оня гаден виц "Родина, сине!" Писнало му било... [/quote]

  Отивам да режа лилиите. Снощи беше -5С и всичко умря. Догодина пак. Утре ще е +17 и съм за риба.
  В неделя ще се моля, нито един идиот да не влезе в парламента.

  Индикирам и калибрирам...за конкурс Мистър Магаре от 240 номинации.
 64. 66 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2609 Неутрално

  [quote#65:"kалибър"]В неделя ще се моля, нито един идиот да не влезе в парламента. [/quote]
  Май наистина опираме до молитви. Прав си. Моят вътрешен глас ми повтаря, че в 43 НС ще има само 4 партии, и четвъртата няма да е ББЦ... Дано!

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 65. 67 Профил на Калибър
  Калибър
  Рейтинг: 1168 Неутрално

  До коментар [#66] от "непукистка":

  Дано.

  Индикирам и калибрирам...за конкурс Мистър Магаре от 240 номинации.
 66. 68 Профил на anonymous_
  anonymous_
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#54] от "nikola_hristov":

  Не за първи път "реформаторите" демонстрират, че смятат, че за тях правилата и законите не важат. Затова открай време са ми много съмнителни.

 67. 69 Профил на anonymous_
  anonymous_
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#23] от "партии -запазване на статуквото..и нищо повече":

  Хе, хе. Сега пък конспирации.

  Нали прибрахте видния ДПС кадър във Хасково и казахте, че ще има изненади.

  Ти как мислиш, че той досега си е уреждал избирането в НС?

  Ама няма лошо, РБ не са гнусливи, стига да преминат 4%.

  Но да не забравяме, че с какъвто се събереш, такъв ставаш.

 68. 70 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1257 Неутрално

  Позиция на ГЕРБ?!
  Нищо по-объркващо,временно,незначещо,неползотворно.

 69. 71 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1604 Неутрално

  Обзалагам се, че през следващия мандат ГЕРБ (разбира се - ако управлява) НЯМА да раздели ВСС на две колегии - прокурорска (впрочем и следователи) и съдийска; НЯМА и да промени правилата избор на членове на ВСС. Още по-малко ГЕРБ ще наложи правила за намаляване на политическите квоти ВСС - 11 членове на ВСС, избрани от НС. А за действия на ГЕРБ по отделянето на прокуратурата от съдебната власт - Боже...

  Без тези мерки съдебната власт никога няма да заеме положението, което изисква истинската демокрация. Обаче за налагането им трябва страхотна воля - директен и смъртен в буквалния смисъл сблъсък с ДПС и БСП. Да си го кажем директно - ББ е страхливец; няма топки за такова нещо (иначе да мръщи вежди и да говори басово - това го може).

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK