Резултатите от изборите, първите реакции и как протече изборният ден (обзор)

Пред избирателна секция

© Анелия Николова

Пред избирателна секция6 897 881 избиратели имаха право да гласуват днес на парламентарните избори, на които се явиха 18 партии, 7 коалиции и трима независими кандидати.


В страната имаше 11 434 секционни избирателни комисии. Изборните секции в чужбина бяха 428 в 60 държави.


"Дневник" проследи на живо най-интересното в изборния ден. Избирателната активност по данни на ЦИК към 17.30 часа е 39.2 %. Според "Алфа рисърч" в края на изборния ден избирателната активност е 49%. В ЦИК са постъпили над 200 сигнала за нарушения. В 20 часа Централната избирателна комисия (ЦИК) обяви официално край на изборния ден,
21.55 ч. В Патриотичния фронт си представят, че при тези резултати от изборите у нас може да се създаде кабинет с широка коалиция по подобие на този в Германия, обяви на влизане в НДК Красимир Каракачанов


21.40 ч. Всеки втори ром е гласувал за ДПС, сред хората с основно образование първа политическа сила също е ДПС. Това показват резултатите на "Алфа рисърч"


21.35 ч. Никой не спечели тези избори. Всички ги загубиха. По-добре да се отиде към коалиция в управлението, отколкото да не бъде сформирано правителство. Около това мнение се обединиха в студиото на "Нова телевизия" Георги Кадиев от БСП и Ивайло Калфин от АБВ


21.25 ч. Според 80% от паралелното преброяване на "Галъп интернешънъл" партиите в 43-тото Народно събрание ще са осем.


Социалистите са притеснени да не се окажат трета политическа сила.


21.15 ч. "Алфа рисърч" пусна данни за избирателите на осовните партии по възраст.


21.10 ч. "Алфа Рисърч": ДПС и "Атака" са наравно сред избирателите във Варна и Пловдив към 18 ч.


21.05 ч. Данните, след 50% паралено преброяване на "Алфа рисърч", вкарват осем партии в парламента: ГЕРБ получава 33%, БСП 15.2%, ДПС 14.2%, Реформаторски блок 9.1%, Патриотичен фронт 7.5, България без цензура 6.1, АБВ 4.4%, Атака 4.4%. При това положение ГЕРБ ще има 85 депутати, БСП 39, ДПС 36, Реформаторски блок 23, "Патриотичен фронт 19, България без цензура 16, АБВ 11 и Атака 11 народни представителя.


20.55 ч.
Около 19 часа местно време в столицата на Великобритания Лондон са се извили дълги опашки пред избирателните секции, информира "Нова телевизия". 12 са избирателните секции в Лондон, а в цялата Великобритания са 41. Хората се оплакват от лоша организация, защото няма предварителни избирателни списъци и така всеки, който иска да гласува, пише декларация, името му се записва ръчно, а това бави процесът.


20.40 ч. В Торонто към 13 часа местно време (20:00 българско) за гласуване се чака  45-60 минути. В последните 19 години не е имало толкова гласуващи, казва читател на "Дневник".


20.35 ч. Корнелия Нинова: Хората ни изпращат в опозиция, спечелилите да поемат управлението


20.30 ч. Радан Кънев: "Не виждам мандат за Бойко Борисов да бъде премиер. Очевидно е, че Реформаторския блок взе двоен резултат на това, което ни се предричаше. Другото очевидно е, че българите гласуваха за коалиция. Категорично против сме еднолично управление".


20.00 ч. Общо 77 059 български граждани са упражнили своя вот в изборите за Народно събрание в чужбина до 19 ч. българско време, съобщиха от външно министерство. Най-много са гласувалите в Турция – 38 766 души


20.05 ч. Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ: На този етап не мога да отговоря на въпроса за коалициите след тези избори. Много са сурови данните. Всички политически лидери трябва да си дадат сметка за своето представяне. Реформаторите се представиха зле и коалиция с тях няма да е силна. Проблемът е в левицата, тя е много слаба. Фактът, че ДПС се изравни с нея е лош за България. В тази конфигурация не знам как ще се направи правителство.


20.00 ч. Депутатът от БСП Георги Кадиев разкритикува и предишното, и сегашното ръководство на лявата партия, пропуснало, според него времето да направи промени и реформи в партията.


19.50 ч. Избирателната активност в известния като "бастион на ДПС" град Кърджали е била неочаквано ниска - едва 32 %. Това сочат прогнозните резултати на социологическата агенция "Алфа рисърч"


19.30 ч. Резултатите от лидерската битка в 25 МИР-София, според "Галъп": Бойко Борисов получава 37%, Мегена Кунева 16%, Михаил Миков 14.9%, Красимир Каракачанов (Патриотичен фронт, ВМРО) 6% и Волен Сидеров ("Атака") 6%.


19.15 ч. Първите реакции от партиите:


Румяна Бъчварова от ГЕРБ: Търсим дясноцентристко управление и правителство. Ако тези резултати се запазят, това може би ще е възможно, изказването е пред БНТ.


Петър Москов, "Реформаторски блок": "Нови политики и реформи трябва да се вършат от нови лица. Ние няма да подкрепяме БСП или ГЕРБ, а програмна декларация за управление. Хората не са кандидатствали за работа при Бойко Борисов или Петър Москов, а за промяна", коментира той пред "Нова телевизия".

Божидар Лукарски от Реформаторския блок:
Тепърва ще обсъждаме резултатите. Благодаря на всички привърженици на Реформаторския блок. За нас единствената възможна коалиция е дясно център. Нашият резултат ще се вдигнат с гласовете от чужбнина.


Атанас Мерджанов, БСП: Очевидно това е тежък провал на изборите за БСП,  каза той пред БНТ.  от партията.


Николай Бареков, лидер на България без цензура: "Правителство трябва да има. В това съм категоричен.  Тази вечер няма да правя повече коментари по прогнозните резултати. Виждам как политиците обсъждат изборите в телевизионните студиа. Тези хора ми изглеждат смешни, защото говорят преди да са известни  окончателните данни.


Ангел Джамбазки, ВМРО: Много ще е трудно ББЦ да подкрепи мнозинство, съставено от ГЕРБ и Реформаторите. Все пак, по-добре е да има правителство, отколкото нови избори.


19.00 ч. Първите резултати и разпределение на мандати


19.00 ч. "Алфа рисърч" първи прогнозни данни от екзитпол към 18 часа - ГЕРБ 33.2%, БСП 16.5%, ДПС 14.1%, РБ 8.7%, ББЦ 6.3%, Патриотичен фронт 6.0, АБВ 4.1, Атака 3.9.


"Галъп" първи прогнозни данни - ГЕРБ 33.9%, БСП 16.1%, ДПС 14.0%, РБ 8.6%, Патриотичен фронт 6.3, ББЦ 5.9%, Атака 4.9, АБВ 4.4.


Според "Алфа рисърч" при шест партии в парламента ГЕРБ ще има 90 депутати, БСП - 45, ДПС - 38, РБ- 23, ББЦ - 17, "Патриотичен фронт" - 16 и АБВ - народни представители.


Данните на "Екзакта Рисърч Груп: ГЕРБ 35%, "БСП лява България"15%, ДПС 14%, Реформаторския блок 9.5%, "Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО" 6,5%, Коалиция "България без цензура" 6.5%, "Атака" 5%, АБВ 4%.


18.55 ч. Към 18 часа 43% са гласували от включените в избирателните спицъци, сочат данните на "Алфа рисъч". Реалната е 56 на сто, казват социолозите. Почти съща е била избирателна активност на парламентарните избори през 2013 година. Към 19 часа ще се увеличи с 6-7%. "Галъп" очакват в края изборния ден да е 48%.

Гласувах! Благодаря на сънародниците ни от избирателните сeкции в Брюксел, които помагат с организацията, написа Кристалина Георгиева в своята "Фейсбук" страница.

Гласувах! Благодаря на сънародниците ни от избирателните сeкции в Брюксел, които помагат с организацията, написа Кристалина Георгиева в своята "Фейсбук" страница.


18.35 ч. Изборният ден е приключил в Австралия, Япония, Република Корея и Нова Зеландия, каза пред журналисти говорителят на ЦИК, Камелия Нейкова. Последни ще затворят изборните бюра в Калифорния.


18.30 ч. Тази година за първи път българите, живеещи в американския град Синсинати и близките населени места, ще могат да участват в извънредните парламентарни избори. Импровизираната секция там е организирана в йога студиото.


18.20 ч. Избирателната активност е изключително ниска, написа лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов във социалната мрежа "Фейсбук". " Остава още малко време. Излезте и гласувайте по съвест. Всички ние сме отговорни за бъдещето си", посочва Борисов.


18.15 ч. В Страсбург изборният ден протича нормално. До 13.30 ч. местно време вече бяха пуснати стотина бюлетини, като според гласоподавателите интересът е малко по-висок от този на предните избори, съобщи читател на "Дневник". Пред секцията, която се намира в Постоянно представителство на Република България в Страсбург, хората изчакват спокойно на опашката, попълвайки декларация, че няма да гласуват на друго място. Да упражнят правото си на глас са дошли както студенти от Страсбург, така и хора, живеещи в Германия и Испания.

Снимката е от опашка пред секция в Лондон. Най-вероятно не всички ще могат да упражнят правото си на глас до официалния край на изборния ден, съобщи читател на "Дневник"

Снимката е от опашка пред секция в Лондон. Най-вероятно не всички ще могат да упражнят правото си на глас до официалния край на изборния ден, съобщи читател на "Дневник"


18.10 ч. Ако се съди по активността към 16:30 часа, до края на изборния ден трябва да гласуват поне още 800 хил. души, за да се сбъднат очакванията на социолозите за 3.2 - 3.3 млн. българи, решили да изберат свои представители в Народното събрание, сочат изчисленията.


18.00 ч. Избирателната активност в Кърджали и Столипиново - под очакваната - около 20 % 


17.58 ч. В МВР са получени 200 сигнала за нарушения на изборния процес. 152 от тях са получени на телефон 112, а останалите на телефоните линии на вътрешното министерство. Досъдебните производства о момента са над 60, съобщава БНР.


17.15 ч. Ромите в пазарджишкия квартал "Изток" масово няма да гласуват заради религията, която по думите им забранява участието в избори, съобщава dariknews.bg


17.11ч. Изборният ден в Страсбург протича нормално, съобщи читател за "Дневник". До 13.30 ч. местно време вече са пуснати стотина бюлетини, като според гласоподавателите интересът е малко по-висок от този на предните избори. Пред секцията, която се намира в Постоянно представителство на Република България в Страсбург, хората изчакват спокойно на опашката, попълвайки декларация, че няма да гласуват на друго място. Да упражнят правото си на глас са дошли както студенти от Страсбург, така и хора, живеещи в Германия и Испания.


16.59 ч. Има сериозно увеличение на контролирания вот и на купуването на гласове спрямо предишни избори. Почти 50% от нарушенията са в тази посока, заяви за БНР социологът Огнян Минчев от Асоциацията "Прозрачност без граници"

16.50 ч. Читател на "Дневник" съобщи, че председателят на 36 - та  изборна секция на район "Средец", която се намира в кино Влайкова на ул. Иван Асен II, от "Атака" е "във видимо нетрезво състояние и  е съвсем  неадекватен - спи на масата (буквално). Това прави доста силно впечатление на гласуващите, а колегите му в комисията нямат голям избор... Това не се случва за пръв път в тази секция  - същият е бил председател на комисията и по време на евроизборите  по - рано тази година. Дали т.нар. председател на комисия ще се съвземе до вечерта, когато ще трябва да напише протокола...не е сигурно", пише още читателят, който предпочита името му да не се споменава. Същият е изпратил сигнал и до РИК.


Председателят на 36 - та изборна секция на район "Средец", която се намира в кино Влайкова на ул. Иван Асен II, от "Атака" е "във видимо нетрезво състояние и е съвсем неадекватен - спи на масата (буквално).

Председателят на 36 - та изборна секция на район "Средец", която се намира в кино Влайкова на ул. Иван Асен II, от "Атака" е "във видимо нетрезво състояние и е съвсем неадекватен - спи на масата (буквално).


16.44 ч. 11 сигнала са постъпили в ЦИК във връзка с гласуването в чужбина. Част от тях се отнасят до Атина, Гърция, където Секционна избирателна комисия не е допуснала представители на една политическа сила, да присъстват до изборното помещение. ЦИК се е свързала със секцията в чужбина, за да им даде указания, че няма как да не допускат представителите на политическата сила.
"Другите сигнали са за попълване на декларации, извън изборното помещение в секции в Турция. Това не представлява нарушение на Изборния кодекс, тъй като избирателят може да носи декларацията си със себе си. Той не е задължен да я попълва пред СИК", заяви Александър Андреев, говорител на ЦИК, цитиран от агенция "Фокус".

16.42 ч. Трета осъдителна присъда за последните дни е издадена за престъпления против избирателните права на гражданите, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. Мъж на 39 години от Плевен е бил осъден на пробация - година и един месец. Вчера от държавното обвинение се похвалиха за други две присъда по бързата процедура.


16.37 ч.  В ЦИК към 16.30 ч. са постъпили 130 сигнала, съобщи агенция "Фокус" 


16.34 ч. 11-те задържани в следствения арест в Русе, за които бе разкрита допълнителна секция, първи са приключили с гласуването, съобщи председателят на РИК-Русе Десислава Дивчева, цитирана от БГНЕС. Почти 100 % е и активността в Центъра за психично здраве, където право на глас имат 102 души.


16.24 ч. Ромските секции в Казанлък – 65%, Плевен – 46%, са рекордьори в страната по активност, съобщава агенция "Фокус". След тези два града се нареждат Криводол, Бяла Слатина, Борован, Угърчин, Малко Търново, Аврен, Николаево, Долни Дъбник и Раднево с около 40%. 


16.22 ч. Рекорден брой избиратели - над 200, са подали заявления за гласуване в подвижни урни, съобщава БНР. В община Силистра до обед подвижната секция успя да обходи половината от желаещите да гласуват 60 гласоподаватели.


16.04 ч. Близо 50% от гласоподавателите са използвали преференцията,  според социолозите от агенция "Галъп Интернешънъл", цитирани от БНР. "Прави впечатление, че процентът на хората, които са заявили, че са гласували преференциално, е доста висок. Близо 50% от хората, които са гласували днес, са упражнили правото си на преференция, като за Реформаторския блок, например, процентът е най-висок, доближаващ, дори минаващ малко 60 процента", заявява Първан Симеонов от агенцията.


16:00 ч. Репортер на "Дневник" видя опашки пред секции в Студентски град


Опашката в Студентски град

© Юлия Лазарова

Опашката в Студентски град


15:50 ч. Сайтът Клуб Z съобщава, че в село Долни Цибър има бойкот на изборите и до 15 ч. подадените бюлетини са били пет. 


15:30ч. Наблюдателите на изборите в чужбина от Института за развитие на публичната среда, съобщават за засилен интерес на избирателте в Мюнхен, Тел Авив и Лондон. От министерството на външните работи съобщават, че към 14 ч. общият брой на гласувалите в чужбина е 32 598


14.46 ч. Говорителят на ЦИК Цветозар Томов съобщи за сигнал, че членове на секционна комисия инструктират гласоподавателите да не пишат нищо в дясната част на бюлетината, където те могат да отразят преференцията си.

Опашка пред секцията в Мюнхен. Снимката е предоставена от наблюдателите на Инсититута за развитие на публичната среда.

Опашка пред секцията в Мюнхен. Снимката е предоставена от наблюдателите на Инсититута за развитие на публичната среда.


14.15 чОт тази вечер насетне ще е тежко за всички български политици, които са успели да се представят добре днес, защото България очаква от тях да излъчат работещ парламент и работещо правителство, каза лидерът на "България без цензура" Николай Бареков. Той каза, че е гласувал за работещ парламент, който да излъчи правителство, способно да направи нужните реформи. "Трябват сериозни промени в няколко сектора: икономика, здравеопазване и енергетика. Трябва цялата машина на държавата да се пренастрои", обобщи Николай Бареков.
Николай Бареков

© Пресцентър ББЦ

Николай Бареков


13.50 ч. Бившият премиер Симеон Сакскобургготски е гласувал в 9.15 часа. в 150-то основно училище в квартал "Дружба", съобщиха от неговата пресслужба. На излизане от секцията той разговаря със симпатизанти и съмишленици, много от които пожелали да се снимат с него. Сакскобургготски с радост отбелязал доста голям брой желаещи да гласуват, въпреки ранния час, завършва съобщението.13.20 ч"Гласувах за социалистическата идея, за управление, което гарантира грижа за хората, което няма да допусне отново замразяване на социалните разходи, което няма да направи хората заложници на интересите на монополите, а ще ги защити", заяви президентът на Партията на европейските социалисти и бивш лидер на БСП Сергей Станишев.

Сергей Станишев

© Пресцентър на БСП

Сергей Станишев13.10 ч. ГЕРБ няма да участва в нестабилно правителство. Ще участваме само в стабилно управление, а не в нестабилно правителство тип Орешарски, каза лидерът на партията Бойко Борисов, след като гласува. Той допълни, че ако не може да се формира стабилно правителство ще има нови избори. "Нека българите да излъчат категоричен победител, независимо кой е. Ако това е БСП, веднага ще ги подкрепя, ако е ДПС или РБ, също ще ги подкрепя", каза още Борисов.
Резултатите от изборите, първите реакции и как протече изборният ден (обзор)

© Юлия Лазарова13.00 ч. С решение на РИК- Пазарджик е отстранен председателят на СИК в село Боримечково, каза на пресконференция говорителят на РИК-Пазарджик Георги Добрев, цитиран от "Фокус". Причината е подаден сигнал от МВР- Пазарджик вероятно за купуване на гласове и изнасяне на материали. На негово място е назначен нов председател. 


Бойко Борисов след като даде гласа си

© Юлия Лазарова

Бойко Борисов след като даде гласа си12.40 ч. В социалните мрежи се появиха първите резултати от изборите, на база социологически проучвания в секциите.


12.20 ч. ЦИК наложи първа глоба на медия са съобщаване на изборни резултати, макар и маскирани като класация. До момента сигналите за нарушения са 29. 


Михаил Миков преди да пусне бюлетината си

© Юлия Лазарова

Михаил Миков преди да пусне бюлетината си


12.15 ч. Гласувах за по-справедлива България. Това каза пред журналисти председателят на БСП Михаил Миков, след като упражни правото си глас.


Моят глас е за националното съгласие по основните приоритети, изпълнението на които ще реабилитира образа на България като последователен, активен, реален, а не просто формален член на Европейския съюз, заяви Местан след като упражни правото си на глас

© Надежда Чипева, Капитал

Моят глас е за националното съгласие по основните приоритети, изпълнението на които ще реабилитира образа на България като последователен, активен, реален, а не просто формален член на Европейския съюз, заяви Местан след като упражни правото си на глас


12:02 ч. Мисля, че днес всички трябва да бъдем достатъчно прецизни в изказа си, за да не затрудним постигането на съгласие по формулата на стабилно управление на реформите. Очаквам силен резултат за ДПС, по-добър от резултата през май 2013 година, и това ще бъде доверие, подкрепа за отговорната роля, която ДПС играе особено силно след евровота", заяви лидерът на ДПС Лютви  Местан.


12.00 ч. Първите официални данни на ЦИК за избирателната активност, сочат, че към 10 часа тя е била 7.81%. През 2013 година, на предишните парламентарни избори, тя е била 12.7% в същия час.

Резултатите от изборите, първите реакции и как протече изборният ден (обзор)

© Анелия Николова


11.50 ч. Призовавам всички, които не смятат, че трябва да гласуват, да го направят. Защото стабилна държава се прави тогава, когато всички сме дали гласа си, независимо кой за коя политическа формация гласува, заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

11.30 ч. Имам дълбоко подозрение, че от самото начало на кампанията върви процес на покупко-продажба и тежка манипулация на изборния вот така, както беше на предишните избори, каза пред журналисти, лидерът на АБВ Георги Първанов.


11.15 ч. "Във всички мои изявления през последния месец съм бил пределно ясен, не може страната да се управлява повече от служебни или експертни правителства – трябва да има политическо правителство – правителство, с което се ангажират основните политически сили, които са спечелили изборите", заяви служебният министър -председател Георги Близнашки, след като упражни правото си на глас.

11.10 ч. "Моят апел към българите днес е: Моля гласувайте мощно, гласувайте всички, гласувайте масово, защото тези избори са важни и те определят бъдещето на България за много години напред". Това призова президентът Росен Плевнелиев, след като упражни правото си на глас

Президентът Росен Плевнелиев призова да се гласува мощно

© Георги Кожухаров

Президентът Росен Плевнелиев призова да се гласува мощно


11.00 ч. Към 10 ч. избирателната активност в страната е около 9%, съобщи пред БНР Първан Симеонов от "Галъп". Подобна е била активността и на европейските избори. Малко по-ниска е активността в сравнение с предишните парламентарни избори към този час. 


10.45 ч Ще употребя моя преференциален вот, който е в подкрепа на Реформаторския блок, каза лидерът на Движение "България за гражданите" и водач на листата на РБ в 25-и МИР Меглена Кунева "Смятам, че това означава да бъдеш още по-свързан с човека, за който си гласувал в твоята избирателна секция, в твоя избирателен район", пояснява тя.

Меглена Кунева

© Велко Ангелов, Капитал

Меглена Кунева


10.35 ч. Волен Сидеров е гласувал за тезите в своята книжка "Планът Сидеров", стана ясно от неговите думи, след като даде гласа си.


10.30 ч "Имаме всички шансове да сформираме кабинет и очаквам това да се случи", каза след като гласува водачът на листата на ГЕРБ за 24-ти МИР Румяна Бъчварова. 

10.20 ч. ЦИК е получила първи сигнали, че онлайн медии заобикалят закона, като съобщават резултати под формата на класации. Те ще бъдат разгледани на заседание на комисията в 11 часа. 


10.15 ч. Изборният ден в Оукланд, Нова Зеландия, е приключил, тъй като всички регистрирани са дали гласа си, съобщи говорителят на ЦИК Камелия Нейкова.


10.00 ч. Лидерът на ДСБ Радан Кънев гласува във Варна. Гласувам винаги за промяната и това е, от което България има нужда. Днешното гласуване е наистина празник, защото сложи край на най-лошото управление, заяви той.


9.30 ч. Снимка на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, който гласува се появи на "Фейсбук" страницата на ДПС. Доган не се е показвал на публично място от януари 2013 година, когато на конференция на ДПС към главата му беше насочен газов пистолет.

Ахмед Доган, който не се е появал публично от конференцията на ДПС през януари 2013 година, гласува рано сутринта

© Пресцентър на ДПС

Ахмед Доган, който не се е появал публично от конференцията на ДПС през януари 2013 година, гласува рано сутринта


8.50 ч. Изборният ден започна нормално, каза говорителят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Александър Андреев цитиран от "Фокус". Централната избирателна комисия е дала разрешение за откриване на изборния ден по-рано в Силистренско заради три секции с подвижна кутия с оглед на големия брой избиратели, пожелали да гласуват по този начин. ЦИК е дала разрешение за откриване на изборния ден по-късно в една секция в Тромсьо, Норвегия. В ЦИК няма сигнали, че някъде изборният ден не е открит. Първите данни за активността ще започнат да бъдат подавани от районните избирателни комисии към 10.00 - 10.30 часа, което означава, че в Централната избирателна комисия ще постъпят като обобщена справка около 11.00 - 11.30 часа.


8.00 ч. От този час до приключване транспортирането на изборните книжа влизат в сила ограничения в паркирането в София. Те обхващат основно районите на НДК, зала "Христо Ботев" и зала "Фестивална".


6.00 ч. Избирателните секции в цялата страна отвориха врати. Гласуването ще продължи до 19 часа, а ако се налага, ще се удължи с не повече от час - до 20 часа.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (137)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на dutch
  dutch
  Рейтинг: 489 Неутрално

  Всички да ходят да гласуват, да не каже някой после, че така пък иначе.

 2. 2 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1483 Любопитно

  И да гласува, и да не гласува, 'се тая. Когато си поставен пред фалшива дилема, отговорът винаги е неприятен.
  Твърда ръка си трябва тука.

  Апокалипсисът апокалиптичен
 3. 3 Профил на titan2011
  titan2011
  Рейтинг: 388 Любопитно

  Ама какъв избор е това бе? Някой замисли ли се, защо насрочиха изборите точно за Курбан Байрама ? Ами за да могат противопоставяйки християни срещу мюсюлмани, българи срещу турци, по познатия вече сценарий да закарат до урните максимален брой хора.
  От тази пошла игра печелят най-много ГЕРБ и ДПС !
  Затова НЕ гласувайте !
  Не легитимирайте престъпното управление, което вече 25 години съсипва България и унищожава българите!
  За когото и да гласувате на власт ще бъде пак онзи, който са избрали онези от "световния елит"

 4. 4 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1483 Неутрално

  До коментар [#3] от "titan2011":

  Не е само байрама, на 08 Октовмри има кървава луна (пълно лунно затъмнение), а на 23-и - частично слънчево затъмнение.
  Демоните хоро играят.
  Бог да пази Бъгария... от Аллах.

  Апокалипсисът апокалиптичен
 5. 5 Профил на sto67nes
  sto67nes
  Рейтинг: 1325 Неутрално

  Абе,при намаляващ брой хора живеещи в държавата,не трябва ли да се намали и броя на депутатите??? +да,-не

  Не питай управника,защо е простак,попитай себе си,защо е управник!
 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 7. 7 Профил на andthensome
  andthensome
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#3] от "titan2011":

  Нали точно като гласуваш ще легитимираш ДПС... Елементарни сте пичове и си заслужавате кочината, в която живеете.

  the society that puts equality before freedom will end up with neither. the society that puts freedom before equality will end up with a great measure of both.
 8. 8 Профил на andthensome
  andthensome
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#3] от "titan2011":

  *не гласуваш

  the society that puts equality before freedom will end up with neither. the society that puts freedom before equality will end up with a great measure of both.
 9. 9 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1483 Неутрално

  До коментар [#6] от "andthensome":

  Да, това е единственият аргумент за гласуване. Щото българите ако не гласуват, ще гласуват турците и циганите.
  Но това е само компромис с бъдещето на България, един порочен кръг.

  Апокалипсисът апокалиптичен
 10. 10 Профил на andthensome
  andthensome
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#9] от "Bulgarische Motoren Werke":

  Какъв порочен кръг... не може всичко да се оправи изведнъж. Разделят се нещата по приоритети. Аз ли трябва да ви обеснявам как да живеете. Ако не може да получиш всичко сега и веднага, вземи се тръшни и умири, че е по-лесно.

  the society that puts equality before freedom will end up with neither. the society that puts freedom before equality will end up with a great measure of both.
 11. 11 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1483 Неутрално

  До коментар [#10] от "andthensome":

  Какво значи "изведнъж"? 25 г. чакаме оправия, а затъваме все повече и повече.

  Апокалипсисът апокалиптичен
 12. 12 Профил на manu_chao
  manu_chao
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Аман от прости хора!
  Не гласуват, а после ДПС, Луната и Аллах им виновен....А, мафиотаката партия мобилизира целия си етнос и резултата го сърбаме после.
  Включително и тия, които не гласуват.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 13. 13 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 996 Неутрално

  Избирайте!Избор има.Не се поддавайте на манипулацията че ако гласувате за това,което сте избрали,гласът Ви ще се загуби.Този страх работи в полза на статуквото.

 14. 14 Профил на andthensome
  andthensome
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#11] от "Bulgarische Motoren Werke":

  А ми това е проблема, че "чакате". За ДПС гласуват постоянен брой хора, а процента им расте... именно благодарение на чакането на такива дето не гласуват. ПРЯКО виновни за асиметричната на гласоподавателите власт, която има ДПС. Никой няма да се коалира с тях ако се маргинализират където реално им е мястото защото са 300000 човека. Но не вие сте с изтънчен вкус и можете само да се оплаквате.

  the society that puts equality before freedom will end up with neither. the society that puts freedom before equality will end up with a great measure of both.
 15. 15 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2489 Любопитно

  До коментар [#2] от "Bulgarische Motoren Werke": "Когато си поставен пред фалшива дилема, отговорът винаги е неприятен. Твърда ръка си трябва тука."
  Точно това е ФАЛШИВАТА ДИЛЕМА - "Твърдата ръка" дава прекалено моносексуалистични резултати и не е плодотворна, за разлика от ИНТЕГРИСТКАТА идея на ДВЕ РАЗЛИЧНИ ... което дава жизнеспособни плодове. Вече 25 години едните се опитват да се наложат над другитеи това ни докара до безпримерна разруха и демографска катастрофа = миналото ще пречи на бъдещето!

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 16. 16 Профил на andthensome
  andthensome
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#11] от "Bulgarische Motoren Werke":

  Като цяло ако една бюлетина ви мързи да пуснете... какво повече да се очаква от вас ?

  the society that puts equality before freedom will end up with neither. the society that puts freedom before equality will end up with a great measure of both.
 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 18 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2561 Неутрално

  До коментар [#13] от "vjacho":

  НЯМА избор. Аз лично ще гласувам за една партия,само за да попреча на друга партия,(по-точно на нейният "лидер",да влезе в Парламента.

 19. 19 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Трябва да гласуваме, защото дори и избора ни е да е лош, той ще си е наш, а няма да е дело на неграмотна сган гласуваща под строй.

 20. 20 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2489 Неутрално

  До коментар [#14] от "andthensome": "асиметричната на гласоподавателите власт, която има ДПС."
  ДПС си е заработило неговите си да си гласуват за него - работи човек по човек и явно им дава ако не друго , то поне уважение и рабиране.
  = А нашите партии какво ни дават ? НИЩО . Нито ни питат какви са ни проблемите, нито искат да ни чуят . Предпочитат да мънкат по телевизора и щем - не щем = все един ще избрем ... За какво да гласуваме за тях - за да им узаконим кражбите ли ? За това българите не гласуват , а ДПС получава несъразмерно повече власт.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 21. 21 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1483 Неутрално

  До коментар [#16] от "andthensome":

  Чакай сега, къде съм казал, че няма да гласувам? Ще гласувам.
  Но това не истинско решение, а само подмитане на боклука под чергата. Истинското решение съм го написал в подписа си.

  Апокалипсисът апокалиптичен
 22. 22 Профил на blame
  blame
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Аз гласувах. В тъмната стаичка си бях взела и главата. Не забравяйте и вие своите.

 23. 23 Профил на andthensome
  andthensome
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#20] от "dark'star":

  Да не се оплакват тогава тия дето не гласуват.

  the society that puts equality before freedom will end up with neither. the society that puts freedom before equality will end up with a great measure of both.
 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на d3si
  d3si
  Рейтинг: 497 Неутрално

  По-точното заглавие е "България избира новите 240 кръвопийци"

 26. 26 Профил на doneva_a
  doneva_a
  Рейтинг: 497 Любопитно

  До коментар [#4] от "Bulgarische Motoren Werke":

  Извинявай, ти луд ли си?

  "Цар Самоил во Скопје за 1,5 милиони евра, а во Софија за 50 000 евра и свети!"
 27. 27 Профил на d3si
  d3si
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#12] от "Walter_White":

  Те за това старите хора са казали - малко, но на време.. Дай Боже да има промяна този път ..

 28. 28 Профил на andthensome
  andthensome
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#24] от "dark'star":

  Кой българи са за русия... някакви с носталгия по комунизма, когато имаше кой да им слага с лъжичка в устата, да им казва какво да правят, какво да не правят, какво да мислят, къде да живеят и т.н. Ей тези българи... и другите са некадърните, които не искат развитие, а някой да им дава само защото съществуват.

  the society that puts equality before freedom will end up with neither. the society that puts freedom before equality will end up with a great measure of both.
 29. 29 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3350 Неутрално

  [quote#2:"Bulgarische Motoren Werke"]Твърда ръка си трябва тука. [/quote]
  Кажи си го направо.
  НА ПУТИН ръчичката ви липсва на теб и на такива като тебе.

 30. 30 Профил на andthensome
  andthensome
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#24] от "dark'star":

  Великите сили били ни натикали в ЕС. Социализма се разпадна, събуди се. Възухарската планова икономика се оказа точно това, което твърдяха истинските икономисти... въздух под налягане. А простотиите на Карл Маркс ги споменават в лекциите по икономика само като подигравка... Българите били са Русия... то бива наглост ама...

  the society that puts equality before freedom will end up with neither. the society that puts freedom before equality will end up with a great measure of both.
 31. 31 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 996 Неутрално

  [quote#18:"deaf"]НЯМА избор.[/quote]
  Има.Стига да преглътнеш това че друг ще управлява,а не този,за когото си гласувал.

 32. 32 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1483 Неутрално

  До коментар [#26] от "doneva_a":

  Аллах е лунно божество. Затова на знамето на Турция и други мюсюлмански страни има месечина.
  Кое точно не ви е ясно, мадам?

  Апокалипсисът апокалиптичен
 33. 33 Профил на andthensome
  andthensome
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#24] от "dark'star":

  Националната катастрофа е когато ни окупират руснаците втората световна война, ето това е националната катастрофа и от там нататък България върви само надолу. Създадоха се поколения хора, които не могат да мислят, нямар реални познания за света, неспособни да са самостоятелни.

  the society that puts equality before freedom will end up with neither. the society that puts freedom before equality will end up with a great measure of both.
 34. 34 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2489 Весело

  До коментар [#28] от "andthensome": " Кой българи са за Русия... "
  Практически всички ... като изключим етнически, религиозни, сексуални, политически и други малцинства ориентирани по обясними исторически причини в друга посока. Не можеш да обвиниш в некадърност или мързел хора извели България до върха на Света в технологии и промишленост. Добрите чувства към Русия датират от хилядолетие и за никакви комплекси на тема комунизъм не става дума. Колкото и да се тръшкате - на запад са наясно = няма смисъл да преигравате с удряне на чела в калдъръма пред ЕС и САЩ.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 35. 35 Профил на andthensome
  andthensome
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#34] от "dark'star":

  "Всички" съм изброил кои са. ФАКТ.

  the society that puts equality before freedom will end up with neither. the society that puts freedom before equality will end up with a great measure of both.
 36. 36 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2489 Неутрално

  До коментар [#33] от "andthensome": "България върви само надолу."
  Л Ъ Ж Е Ш ... ето я истината
  http://www.econstats.com/weo/V001.htm
  BG-BNP bilion $
  1970 21.71 *
  1971 23.21 **
  1972 24.98 ****
  1973 27.02 ******
  1974 29.06 ********
  1975 31.63 **********
  1976 33.69 ************
  1977 35.80 **************
  1978 37.80 ****************
  1979 40.31 ******************
  1980 42.61 *******************
  1981 44.87 *********************
  1982 46.76 **********************
  1983 48.16 ***********************
  1984 50.38 *************************
  1985 51.28 ***************************
  1986 54.00 *****************************
  1987 56.54 *******************************
  1988 57.89 ********************************
  1989 57.61 ********************************
  1990 52.36 ***************************
  1991 46.73 ********************* F.Dimitrov
  1992 42.79 ***************** L.Berov
  1993 37.82 ************
  1994 36.43 ***********
  1995 35.85 ********** J.Videnov
  1996 32.97 *******
  1997 31.04 ****** I.Kostov
  1998 32.32 *******
  1999 33.05 ********
  2000 34.84 *********
  2001 36.28 *********** Simeon II
  2002 37.97 ************
  2003 40.06 **************
  2004 42.77 ***************** Sergey
  2005 45.48 *******************
  2006 48.45 **********************
  2007 51.57 *************************
  2008 54.76 ************************** B.B.
  2009 51.76 ***********************
  2010 51.97 ***********************
  2011 52.83 ************************
  2012 53.26 ************************

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 37. 37 Профил на andthensome
  andthensome
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#36] от "dark'star":

  Ма бягай от тука с тия натъкмени числа от плановата икономика, когато никой не знаеше кое колко струва по простата причина, че пазар нямаше и всичко си измукваха от пръстите великите партийни лидери. Това, че всички са бачкали в трудовия лагер и са изпълнявали като роботи без да мислят в името на разгромяването на капитализма... и после като се отвориха пазарите се оказа, че произвеждат лайна. Тези, които подкрепят русия по тенически причини със всяка изминала година намалят освен това... така, че това е някаква агония, която явно трябва да се изтърпи и да се слушаме простотии за славянските братя и други такива исторически лъжи.

  the society that puts equality before freedom will end up with neither. the society that puts freedom before equality will end up with a great measure of both.
 38. 38 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2489 Любопитно

  До коментар [#33] от "andthensome":
  ... и за какво но окупираха руснаците след ВСВ бе пиле шарено ... Някой да ни е карал да обявяваме война на Британия и САЩ. Някой да ни е карал да изпращаме окупационни корпуси в Югославия и Гърция. Така решиха Чърчил и Сталин = 50 години в съветската зона ... като репарации един вид и то без окупационна армия. За това време България стана водеща технологична сила в половината свят- компютри, роботи, оръжие , химия, кари ... След 1989 всичко се срина от много демократични акъли. Какъв ви е проблема да го признаете?

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 39. 39 Профил на andthensome
  andthensome
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#38] от "dark'star":

  А ма стига с тия глупсоти, няма какво да коментирам и за окупацията и всичко. Само ще ти спомена, че компютрите бяха изкрадени Епъл 2, чист индустриален шпионаж... щото само това можеха от соц блока да копират некадърно от запада. И когато се правеха правеж 16ки на запад вече процесорите бяха 2 поколения напред. Не мога да коментирам вече някакви болни брътвежи... успех с избора на Русия, щом практически всички Българи са за... тогава очаквам грандиозна победа на БСП и АТАКА и останалите руски подлоги... то изборите ще си покажат.

  the society that puts equality before freedom will end up with neither. the society that puts freedom before equality will end up with a great measure of both.
 40. 40 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2489 Весело

  До коментар [#37] от "andthensome":
  Не ми е ясно защо се пениш ... Ами така си беше . Какъв ти е проблема , че отричаш всичко и се тръшкаш. На всичко отгоре не си ти човека , който да дава някакви меродавни оценки = приеми каквото ти казват по-умните и гледай напред. Дали признаваш или не признаваш това нито ще промени истината , нито ще те успокои ... Бъди си щастлив.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 41. 41 Профил на andthensome
  andthensome
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#38] от "dark'star":

  Преди да си тръгна само в съшност мога да те оставя да си размишляваш сам за договора между Сталин и Хитлер... и кога в същност Русия се намесва във войната. Аман от руски апологети. А за освобождението на България от Турция един американец има огромен приност - http://en.wikipedia.org/wiki/Januarius_MacGahan неправилно в комунистическите учебници се цитира като англичанин. Аре чао.

  the society that puts equality before freedom will end up with neither. the society that puts freedom before equality will end up with a great measure of both.
 42. 42 Профил на иван
  иван
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Изтриват ме, мамо, яко!

  effi
 43. 43 Профил на иван
  иван
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Трябва да гласуваме, макар че това не решава проблемите ни.

  effi
 44. 44 Профил на иван
  иван
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#40] от "dark'star":

  Остави го тоя, той не е от тука...

  effi
 45. 45 Профил на niko_tin
  niko_tin
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Новата колониална администрация не променя статуса на страната като КОЛОНИЯ.

  Ваш отец е дявола и вие изпълнявате похотите на отца си Когато говори лъжа говори свое ибо той е лъжец и отец на лъжа А как Аз истина говоря, не вярвате Ми
 46. 46 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2489 Весело

  До коментар [#39] от "andthensome": " БСП и АТАКА и останалите руски подлоги... то изборите ще си покажат."
  Сега разбрах ... Това ли ти е проблема ? За мнозина това НЕ са последните избори ... Ще има и много други. А за твоите се опасяваш , че ще са последните избори ... поне в доминантно положение ... и за това е целия бяс. Давай по-кротко = всичко се променя с времето.
  Важното е , че посоката е добра като регресия :
  117 ... 97 ... сега 80 и нещо ... Та така ! СВИКВАЙ !

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 47. 47 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 996 Неутрално

  [quote#38:"dark'star"]След 1989 всичко се срина от много демократични акъли. Какъв ви е проблема да го признаете?[/quote]
  Извинете че се намесвам.От търговска гледна точка комунизмът е собен вид акционерно дружествокоето се учредява със собствеността,правата и свободите на всички граждане,а при ликвидацията си ликвидационните дялове се разпределят помежду неговите основатели,вдъхновители и ръководители.Така че тук е неуместно да се говори за някакви демократи.

 48. 48 Профил на axd14700100
  axd14700100
  Рейтинг: 497 Неутрално

  6 897 881 избиратели имат право да гласуват днес на парламентарните избори, на които се явиха 18 партии, 7 коалиции и трима независими кандидати... от статията!

  ...Населението на България на 18 и повече години към 30 септември 2012 г. е общо 6 119 757 души, съобщиха от Националния статистически институт (НСИ) за БГНЕС.

  ... без коментар

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 49. 49 Профил на aleko
  aleko
  Рейтинг: 660 Неутрално

  За сведение на отвратените от вота:
  В България няма праг за избирателна активност за легитимност на изборите т.е. ако дори и само 1% отидат да гласуват/което е невъзможно заради купения и контролиран вот/, то пак ще има избран Парламент.
  Какво бихме спечелили тогава от негласуването?
  ДПС да стане първа политическа сила и тогава ще цъфнем!!!
  Вдигайте се и отивайте да гласувате, че ми писна да обяснявам, че няма такава крава"отрицателен вот", "бойкот на избори" и нам ква си още глупост.
  Избрани ще има, та по-добре да им объркаме плановете, отколкото да следваме техния план!

 50. 50 Профил на svetovit
  svetovit
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#3] от "titan2011":

  Просто да го духаш

 51. 51 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2489 Весело

  До коментар [#45] от "niko_tin": "Новата колониална администрация не променя статуса на страната като КОЛОНИЯ."
  То за това програмите на всички партии са като 2 капки вода - всички в един глас приказват едно и също като профгрупорзи от соца. Кахър да нямаш ... Единия ми дядо изпрати конака и султана, другия ми дядо изпрати Кайзера, Тати изпрати Фюрера, аз изпратих СССР, ... вероятно ще изпратя и ЕС+НАТО

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 52. 52 Профил на andthensome
  andthensome
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#51] от "dark'star":

  Пак глупости... капитализма оцеля няколко века, докато комунизма се разпадна за 50 години. Тука вече дори ти не си вярваш.

  the society that puts equality before freedom will end up with neither. the society that puts freedom before equality will end up with a great measure of both.
 53. 53 Профил на andthensome
  andthensome
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#46] от "dark'star":

  Нищо няма да свиквам. Момента е ключов, Русия да не си прекарат заробващите енергийни проекти. От там нататък са аут, както и подлогите им, щото кинтите ще секнат за дълго време още.

  the society that puts equality before freedom will end up with neither. the society that puts freedom before equality will end up with a great measure of both.
 54. 54 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1257 Неутрално

  До коментар [#1] от "dutch":

  Ще каже,щом не му изнася.

 55. 55 Профил на andthensome
  andthensome
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#46] от "dark'star":

  Не си познал... 100+ този път, колко + ще видим.

  the society that puts equality before freedom will end up with neither. the society that puts freedom before equality will end up with a great measure of both.
 56. 56 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2561 Неутрално

  До коментар [#53] от "andthensome":

  Епа то всички прекрачващи 4% са "За" руските енергийни проекти. Затова няма избор...

 57. 57 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2489 Любопитно

  До коментар [#47] от "vjacho":
  Намесваш много уместно - съгласен +++. В своя коментар набрегнах на политическите решения. Това естествено е доста едностранчиво и всяка друга гледна точка само допълва и пояснява картинката, доближавайки я до истината. Аз съм човек с многомерно мислене и мога да приемам противоречащи си факти и множество теории в тяхното единство. За голямо съжаление тук съм принуден да коригирам изкривени представи и едностранчиви залитания на хора с плоско мислене. От ваши коментари се обогатявам.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 58. 58 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 996 Неутрално

  [quote#57:"dark'star"]Намесваш ie много уместно - съгласен +++. [/quote]
  Благодаря!Радвам се че се разбираме.

 59. 59 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2489 Весело

  До коментар [#52] от "andthensome": "комунизма се разпадна за 50 години."
  СМЯХ ... от Ханой до Хавана ... и цял Шанхай
  ... А пак кажи кой се е разпаднал за 50 години

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 60. 60 Профил на andthensome
  andthensome
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#59] от "dark'star":

  Китайците са държавни капиталисти... много, много отдавна, като Руснаците и те.

  Куба умират от глад и времето е спряло там изобщо не ми ги цитирай. Само чакат да им дадеш някой долар за бакшиш и очите им светват.

  the society that puts equality before freedom will end up with neither. the society that puts freedom before equality will end up with a great measure of both.
 61. 61 Профил на andthensome
  andthensome
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#56] от "deaf":

  Глупости.

  the society that puts equality before freedom will end up with neither. the society that puts freedom before equality will end up with a great measure of both.
 62. 62 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2561 Неутрално

  До коментар [#61] от "andthensome":

  Дори и РБ е "За" Южен поток.

 63. 63 Профил на andthensome
  andthensome
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#62] от "deaf":

  Ако тръбата е отворена за всички да я праявят... какъв е проблема? Ама руснаците нещо не ги кефи нали? Аз не съм против щото е руско, а защото е монопол. Като се въобразят с антимонополните изисквания на ЕС... да правят.

  the society that puts equality before freedom will end up with neither. the society that puts freedom before equality will end up with a great measure of both.
 64. 64 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2561 Неутрално

  До коментар [#61] от "andthensome":

  Аз съм против Южен поток,но...

 65. 65 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2561 Неутрално

  До коментар [#63] от "andthensome":

  Чакай малко,значи си против руските енергийни проекти,само на думи!

 66. 66 Профил на Кибик
  Кибик
  Рейтинг: 8 Неутрално

  ГЛАСУВАЙТЕ!!!
  Аз имам личен принос , трима "гъбари" да гласуват , за което се чувствам удовлетворен!
  ГЛАСУВАЙТЕ!!!

 67. 67 Профил на andthensome
  andthensome
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#65] от "deaf":

  Не... аз съм против руските проекти "на всяка" цена. Аз съм за прокети които са икономически изгодни. Ако руснаците не освободят тръбата и нашите идиоти не подпишат малоумен загробващ договор... може да вървят на майна си райна. Иначе тази тръба може да си я ползваме като си разработим нашите находища...

  the society that puts equality before freedom will end up with neither. the society that puts freedom before equality will end up with a great measure of both.
 68. 68 Профил на andthensome
  andthensome
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#65] от "deaf":

  Проблема в момента е, че предното правителство започна строежа при нарушение на законите на ЕС... и без да е подписан никакъв договор за приходите. Иначе Белене и Бургас-Александруполис трябва да се закрият завинаги. Това си бяха малоумни проекти.

  the society that puts equality before freedom will end up with neither. the society that puts freedom before equality will end up with a great measure of both.
 69. 69 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2561 Неутрално

  До коментар [#67] от "andthensome":

  Божке,ти имаш още живи илюзии за добрият дядо Иван!

 70. 70 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4271 Любопитно

  Титаник, ми инак кога да насрочат изборите?
  Технически - няма време.

  Републиката е светска държава - чужда на етническа и религиозна дискриминация и корист. Няма място за религиозна паника.

  Особено от страна на светски Атеистистични социалисти.
  Те са даже облагодетелствани от случайното стечение на обстоятелства.

  Вчера бе обявено началото на нов сезон за лов на гъби, глигани и прочее. Този случаен фактор би трябвало да работи добре за Вашия апел.

  Плюс факторът теистически граждани празнуващи Курбан Байрям
  встрани от изборите.

  Уравновесено. Споко.

  До коментар [#3] от "titan2011":

  Ама какъв избор е това бе? Някой замисли ли се, защо насрочиха изборите точно за Курбан Байрама ? Ами за да могат противопоставяйки християни срещу мюсюлмани, българи срещу турци, по познатия вече сценарий да закарат до урните максимален брой хора.

  От тази пошла игра печелят най-много ГЕРБ и ДПС !

  Затова НЕ гласувайте !

 71. 71 Профил на andthensome
  andthensome
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#69] от "deaf":

  Какъв дядо Иван бе пич. Ясно ти обеснявам условията. Ако не се спазят да пътуват. А руснаците ще клекнат пред ЕС... Путин се прави на голям отворко, ама ще клекне. Проблема е през това време нашите подлоги да не подпишат нещо под носа на ЕС и да ни разкажат играта.

  the society that puts equality before freedom will end up with neither. the society that puts freedom before equality will end up with a great measure of both.
 72. 72 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2561 Неутрално

  "Шеврон" спокойно може да ни изгради тръбата и може дори да е по-евтина.

 73. 73 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2561 Неутрално

  Йотингер каза,че приоритет за ЕС е тръбата от Азербайджан. ЮП е аут.

 74. 74 Профил на andthensome
  andthensome
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#72] от "deaf":

  Може, ама като не искат хората shale gas... И аз предпочитам да я няма изобщо тая тръба... но съм реалист. Шеврон ги изгонихме... понеже са гадни капиталисти. Тоя влак мина и замина. Дано поне румънците ударят нещо...

  the society that puts equality before freedom will end up with neither. the society that puts freedom before equality will end up with a great measure of both.
 75. 75 Профил на andthensome
  andthensome
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#73] от "deaf":

  Е ми да се откажат от Австрия и Италия тогава, ама нещо не се отказват. То заради тях се движи тва... да не мислиш, че руснаците са умряли да ни прекарват на нас тръба. Йотингер от там да почне.

  the society that puts equality before freedom will end up with neither. the society that puts freedom before equality will end up with a great measure of both.
 76. 76 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2561 Неутрално

  До коментар [#74] от "andthensome":

  Борисов е руска подлога и затова изгони Шеврон. Напротив,искаме газ и това ще се докаже при референдум.

 77. 77 Профил на axd14700100
  axd14700100
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#75] от "andthensome":

  демонстрирате изумителна некомпетентност/ неинформираност по темата ЮПоток... изумителна!

  опитайте в гугъл: газ как энергетическое оружие...

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 78. 78 Профил на andthensome
  andthensome
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#76] от "deaf":

  Е това пък вече влезе в сферата на фантастиките тука, че Борисов е руска подлога. Борисов е човек на американците и на германците, това и за малките деца е очевидно.

  the society that puts equality before freedom will end up with neither. the society that puts freedom before equality will end up with a great measure of both.
 79. 79 Профил на andthensome
  andthensome
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#77] от "o_sando":

  Няма некомпетентност тук. Това е чиста икономика... ако има свободен пазар... не може да се ползва като оръжие. Не газта е оръжието, а монопола на Газпром. Тва са заучени положения.

  the society that puts equality before freedom will end up with neither. the society that puts freedom before equality will end up with a great measure of both.
 80. 80 Профил на Дяволът създаде БСП, ББЦ и Атака
  Дяволът създаде БСП, ББЦ и Атака
  Рейтинг: 492 Неутрално

  10.30 ч "Имаме всички шансове да сформираме кабинет и очаквам това да се случи", каза след като гласува водачът на листата на ГЕРБ за 24 МИР Румяна Бъчварова.

  Това си е чиста приказка от 1001 нощ на фона на първите резултати, които се появиха из сайтовете.

 81. 81 Профил на axd14700100
  axd14700100
  Рейтинг: 497 Весело

  До коментар [#79] от "andthensome":

  ... ето че продължавате да ръсите некомпетентност... от 2008г. се знае, че потока е нерентабилен по чисто технически причини... значи остават политическите, значи няма ИКОНОМИЧЕСКИ аргументи...

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 82. 82 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 1495 Неутрално

  не блейте, гласувайте. Ако не го направите, неграмотните лумпени и орките на ДПС ще го направят вместо вас.
  Ако не ви харесва идеята хора които не могат да си прочетат името отново да определят вашето и на децата ви бъдеще, отделете половин час и гласувайте.

 83. 83 Профил на andthensome
  andthensome
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#81] от "o_sando":

  Защо Австрийците и Италианците не се отказват тогава питам аз ?

  the society that puts equality before freedom will end up with neither. the society that puts freedom before equality will end up with a great measure of both.
 84. 84 Профил на tonio26
  tonio26
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Нека гласуваме всички,за да стопим ромския вот!!!

 85. 85 Профил на sadparrot
  sadparrot
  Рейтинг: 497 Неутрално

  "12.00 ч. Първите официални данни на ЦИК за избирателната активност, сочат, че към 10 часа тя е била 7.81%. През 2013 година, на предишните парламентарни избори, тя е била 12.7% в същия час."

  Добра новина, обикновено сутрин гласуват платените и пенсионерите, значи ще са по-малко тази година.

 86. 86 Профил на axd14700100
  axd14700100
  Рейтинг: 497 Неутрално

  [quote#83:"andthensome"]Защо Австрийците и Италианците не се отказват тогава питам аз ? [/quote]

  ами питайте ги тях...
  ... според мене играят за неустойки за неизправен договор, които неустойки генерално ще плати бегето...

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 87. 87 Профил на Mqlko Milkov
  Mqlko Milkov
  Рейтинг: 225 Весело

  ББЦ ще сринат бостаните!

 88. 88 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1366 Весело

  Клиенти оценяват жрици на любовта към 11, 30 часа

  Магистралната труженица - 30
  Столетната от червените фенери - 19
  Ханъм ширет - 11
  Фръцла без цензура - 6
  Дащна реформаторка - 6,5
  Жена на ската и войводка - 5
  Садо мазо в атака - 5
  Азбучна ласка - 2,3

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 89. 89 Профил на ХАРИ
  ХАРИ
  Рейтинг: 605 Весело

  О, достолепни Генерале, поведи ни! Ний вярваме във твоя свят обет! От враговете – Де Пе Се /ДПС/ пази ни! Проправяй бъдния ни път напред, За да застане нашата България Във Европейския съюз със чест, Да заблести като небесна лъчезария Да я приветстват всички! Светла вест! Премъдри Господи Иисусе, благослови Ти Генерала и България!”

  Човек - това е една особена болест по маймуните.
 90. 90 Профил на sapundzieva
  sapundzieva
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Интересното е при малките партии, както прогнозираха социолозите. И е възможно до края на деня именно там да видим изненадата.

 91. 91 Профил на dragoman
  dragoman
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Голяма част от тези депутати ни завлякоха назад и сега се кандидатират пак, защо? Хората не виждат ли?

 92. 92 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2561 Неутрално

  До коментар [#83] от "andthensome":

  Защо австрийците и италианците НЕ искат газ през Украйна?

 93. 93 Профил на БамБам
  БамБам
  Рейтинг: 497 Неутрално

  ББЦ 7% Атака 5%, дали сънувам ?????

 94. 94 Профил на Репей
  Репей
  Рейтинг: 388 Неутрално

  [quote#3:"titan2011"]За когото и да гласувате на власт ще бъде пак онзи, който са избрали онези от "световния елит" [/quote]

  +++++++++++++

  Тук вече банват и със задна дата: "Вашият достъп до форумите на Икономедиа е автоматично ограничен за 24 часа (до 12:05 часа на 18 Мар)."
 95. 95 Профил на Бат Димо
  Бат Димо
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Тия от снимките все от коалиция БОСТАН!

 96. 96 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1002 Любопитно

  Жителят на БАНКЯ е настървен да краде отново

  "Гарантирано от БОСТАН"

 97. 97 Профил на Бат Димо
  Бат Димо
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Има ли лекар във форума? Бързо, човекът е много зле!

 98. 99 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4131 Неутрално

  От това,което е написано по-горе може да се направи извода,че няма да има висока избирателна активност на тези избори!

 99. 100 Профил на objective
  objective
  Рейтинг: 666 Весело

  Внимание ! Сънародници, събудете се ! Само масовото гласуване може да потопи по 4% бариера клонингите на задкулисието ! Аз гласувах, а ти ? Ще оставим ли Доганово-Пеевското задкулисие да определя отново вместо нас чрез купени гласове бъдещето на децата ни ?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK